|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Addiced no właśnie śmiesznie to wygląda taki smok wielki a na żywo nie wydaję się aż taki jak go ciumka
![]() Pysia ![]() ![]() ![]() No własnie jakiś zastój w rozpakowywaniu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3332 |
Zadomowienie
|
Hej laseczki cos malo dzis piszecie bo udaje mi sie byc na biezaco nawet z netem przez komorke.dzisiaj jest na zmianie moja polozna ze szkoly rodzenia i udalo mi sie cos dowiedziec.otoz jutro podobno dostane kroplowke zeby zobaczyc czy cos sie ruszy,bo poki co akcji porodowej nie ma,i glowka nie zeszla do kanalu rodnego.jak kroplowka nie zadziala to bedzie chyba ciecie.i tak po cichu mi powiedziala zebym w razie co byla od rana na czczo.takze tyle z newsow.trzymajcie sie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3333 |
Zakorzenienie
|
Hej mamuski
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3334 |
Rozeznanie
|
Hej, dzień dobry!
Ratujcie proszę bo już głupieję. Karmię tylko piersią. Macius od wczoraj wieczora ma takie luźniejsze kupki ( czy to już biegunka?!), strasznie się męczy i pręży, puszcza bąki. Jak zaśnie to śpi dużo (np 4h) i spokojnie. Budzę go bo mi cyce rozwala. Sporadycznie ( 1-2 dziennie) zakasła takim suchym kaszlem. Jedno dziecko odchowałam, ale nie wiem co mam robić , czy jechać do szpitala, czy czekać i obserwować. Wiem nie pomożecie mi na odległość, ale podpowiedzcie na co mam zwrócić uwagę. Szukałam czegos na necie, ale nic mądrego nie znalazłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#3335 |
Zakorzenienie
|
Aaaaa no własnie popieram piękny apel Pysi - stycznioweczki nie ociagac się i na porodowki marsz!! Teraz nasza kolej
![]()
#3336 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no, ale na złość nic się nie rozkręca...czekam i czekam hehe ![]() ja dalej w dwupaku ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3337 | ||||
Zadomowienie
|
gosbaj nie zazdroszczę czekania, ale z tego co piszesz to wynika, że tylko do jutra, więc dasz radę
![]() No proszę jaki zbieg okoliczności ![]() A z dolegliwościami to już niedługo. Szczerze mówiąc to bardzo się cieszę, że nie cierpię już na lustrzycę i nie muszę brać lusterka, żeby zobaczyć co tam na dole słychać ![]() Sweet_Jelly może i wygodnicki twój tż, ale jak będziesz karmić tylko piersią, a nie z butli a tż będzie chodził do pracy, to w sumie wcale mu się nie dziwię. No i w końcu będziesz mieć to dodatkowe spanko ![]() U nas z pierwszym dzieckiem tż nie miał innego wyjścia i spał w tym samym pokoju. Na początku jak mały zaczynał płakać to też się budził, ale potem już bardzo rzadko ![]() madzikUK ![]() I powodzenia jutro ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja już jestem trochę stara ![]() ![]() Przez dłuższy czas wyglądało na to, że Michał będzie jedynakiem, ale jakoś tak nie bardzo chciałam się pozbywać jego ciuszków, z nadzieją, że jednak będzie drugie. A teraz już mam chętną osobę na ciuszki po Maćku i nie oddam je bez wahania. Cytat:
youyou zdrówka życzę i przyjemniejszego masażu, bo jak widać na przykładzie Malinki, to może pomóc Cytat:
Znalazłam coś o biegunce w gazecie Dziecko "Zmiana konsystencji, zapachu, częstości oddawania kupki nie zawsze zapowiada biegunkę. Jeśli nie towarzyszy temu zmiana konsystencji ani częstości wypróżnień, nie trzeba sie martwić. Niepokojące są rzadkie stolce w całości wsiąkające w pieluszkę czy obecność śluzu i/lub krwi w kupce, silnie zielone zabarwienie." A ja dziś tż zrobiłam kawkę Latte i ciasteczka francuskie z budyniemz przepisu Pysi. Teraz czekam aż Maciek się obudzi, żeby zrobić mu werandowanie, bo mamy śliczną słoneczną pogodę. Miłego dnia mamuśki a styczniówkom mówię KRA KRA |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3338 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Podpisuję się pod tym obiema łapkami ![]() Do roboty Styczniówki, bo jak nie to... ![]() Na mnie pełnia też nie zadziałała ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3339 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A ja uwielbiam i patrzyć na malutką i ją karmić. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zmykam robić objadek nim malutka wstanie. Mamuśki też będę krakakać i fluidy wysyłać.
![]() |
#3340 |
Zakorzenienie
|
styczniówki niezbyt chętne do rozpakowania
![]() ![]() ja jadę do koni więc jak pobiegam z aparatem to może coś się ruszy
![]() |
#3341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do kaszlu - nic Ci nie powiem. Moze od suchego powietrza? Poobserwuj, jesli dolegliwosci nie ustapia, beda sie poglebiac - to jedz do lekarza. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3342 |
Zakorzenienie
|
joli podpisuje się pod tym co Celka napisała
![]() addicted tez mam zamiar machnąc te ciacha Pysi ![]() moje chłopaki byli juz na spacerku ja ogarnęłam chatkę a pozniej bede lezec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3343 |
Rozeznanie
|
Pysiamn ale z Ciebie zdolna kobieta i jaka twórcza
![]() Malinka ja też widzę podobieństwo maleństwa do Ciebie ![]() A co do stycznióweczek i zastoju w kolejce jak to moja babcia mówiła, że wojny i porodu się nie przewidzi, dlatego nie ma co pospieszać, napewno dzieciaczki wiedzą kiedy się zjawić na świecie. Ale dla Mamuś najgorsze to jest to siedzenie jak na bombie, bo w każdej chwili trzeba być gotowym, dlatego ja marzę o tym by tak z dwa tyg wcześniej zaskoczyć się porodem, ale ja to sobie mogę tak mówić wszystko zależy od tego małego lokatora w moim brzuchu ![]()
![]() |
#3344 |
Rozeznanie
|
ale zastój, żadna nie rodzi, brać się do roboty
![]() chociaż ja też się przeterminowałam i znam ten ból ![]() Julka dzisiaj trochę dała mi popalić.. w nocy się wyspała to w dzień ryk.. a i kupka była zrobiona i nakarmiona i pić nie chciała.. Cały czas na rączkach, gadałam do niej to się na 10 min uspakajała i znowu płacz chwilę i spokój i tak w kółko aż wreszcie nadeszła godzina kolejnego karmienia i spokój i sen. Teraz też śpi to ja mam okazję usiąść do komputera i pouczyć się na środę na ostatnie zaliczenie bo jeszcze jestem z tym w lesie. Niektóre z Was piszą już coś o przytulankach.. Ja póki co o tym nie myślę ![]() ![]() ![]() A to moja Perełka wczoraj 2tyg i 1dz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3345 |
Zadomowienie
|
joli moja MALA ma to samo,kupki sa rzadkie ale jak zjem cos innego to czasami sa bardzo rzadziutkie np wczoraj zjadłam sernik i szarlotke i mała miała rzadziutkie srajdy i też sie czasami męczy przy kupce,teraz jej dajemy infacol to jakby lepiej ale jak ma te rzadziutkie to męczy ja.kaszelek też ma taki czasami tzn zakaszle raz lub dwa razy tak dziwnie,(jak stara babka
![]() ![]() moja niunia też dziwnie wyciaga języczek jak jaszczurka ![]() a nasza gwiazda w końcu zasneła,nie spała od 5rano do 13.30!!!!!!!!!tzn spała po 5minut o nieee już nie spi!!!!!!!!!!! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3346 |
Zadomowienie
|
Filka wg Tracy Hogg
![]() OliviaoO a może Julka była poprostu taz zmęczona, że nie mogła usnąc...? My tez tak robiliśmy: Ola dostała jesc, nosiliśmy ją do odbicia i zazwyczaj wtedy zasypiała, a gdy ją odkładaliśmy do łóżeczka robiła oczy wielkie jak 5 zł, więc znów posnosiliśmy i nosiliśmy, żeby tylko zasnęła. I rezultat taki mamy, że Ola przzwyczaiła się do noszenia. ALE!!! Od wczoraj - gdy widzę, że Ola jest juz bardzo zmęczona kładę ją do łóżeczka, włączam uspakające piosenki i daję jej smoka. Wiem, wiem są zwolennicy i przeciwnicy smoczków, ale wolę go od ciągłego noszenia. Teraz Ola ma 4,4 kg, a co ja zrobię jak będzie miała 10?? Nie mam zamiaru takich ciężarów dźwigac. Poczekam jeszcze z dwa miesiące i oducze zasypiania ze smoczkiem, a zacznę uczyc z pieluszką. Acha!!! Widzę, że przewijaki z Rossmanna górują (hehehe teraz zmienili motyw - w misie, a nie owieczki ![]() Joli Ola jak robi kupke to strasznie czerwona na twarzy się robi i pręży. Dodatkowo od czwartku robi zielone kupki i teraz nie wiem czy jest jest wina, że ja jestem przeziębiona czy dlatego że od czwartku dostaje żelazo... A tak ogólnie, to dziewczyny zazdroszczę Wam, że karmicie piersią i Wasze dzieciaczki tak szybko się najadają. Ola potrafiła wisiec ze 2 godziny i jeszcze była głodna. Niby mleko mam, bo jak sobie ściągam, to (przy nabrzmiałych piersiach) potrafię ściągnąc w 15 minut ok 100 ml, nie wiem, czy ja ją źle przystawiam, czy ona źle łapie.... Wkładam jej sutek, ona ma dolną warge wywiniętą, a górna styka się z brodawką. Nic mnie nie boli więc chyba jest ok. Może mam poprostu mało mleka.... ![]() Edytowane przez Agape007 Czas edycji: 2010-01-31 o 13:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#3347 |
Rozeznanie
|
Ja dziś niewyspana ogromnie. Mój maluszek łakomczuszek wyspał się w dzień a w nocy żądał uwagi. poszliśmy spać późno, bo ok 1, ale już dwie godzinki później z łóżka dobiegły odgłosy buszowania... i najpierw ja karmiłam go i siedziałam z nim od 3 do 5, potem od godziny 5 do 7 dyżur przejął Tż, a potem ja znów do 8 i potem znów on... oczywiście maluszek zasypiał na 10-15 min, a potem znów się budził i prosił o towarzystwo.. ech! a teraz śpi jak aniołek!!
#3348 |
Raczkowanie
|
Agape007 to może pójdź do poradni laktacyjnej.
jeśli zależy ci na karmieniu piersia to warto. zawsze to lepiej jak ktoś fachowm okiem spojrzy i ew. powie ci jakie robisz błędy?
#3349 |
Zakorzenienie
|
Ja wpadłam tylko na chwilę sie przywitać
![]() addicted to wizaz, joli31, malinka118, Ingrid80, olivia0 śliczne te Wasze maleństwa ![]() ![]() ![]() xmila i strippi widzę, że wszystko macie już przyszykowane ![]() Stycznióweczki - zapiszcie sobie apel Pysi gdzieś dużymi literami ![]() ![]()
#3350 |
Raczkowanie
|
witam poobiednią porą
ja dziś mam lenia - nogi opuchnięte, brzuch twardawy i bolący ale pertraktuję z dzidzią - niech czeka przynajmniej do czasu aż zdam ostatni egzamin (to już w środę) a jeszcze lepiej niech czeka na tatusia bo będzie mu smutno że wyszła z brzuszka nim zdążył dolecieć idę się uczyć - jutro o 8 egzamin :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3351 |
Rozeznanie
|
Hej.
![]() Teraz kupka była lepsza. Może mam zły dzień i zbyt emocjonalnie do tego podeszłam. Ja jakaś gupia jestem ![]() Na dzis popołudniu zapowiedziała się siostra z mężem. Trochę mi niezręcznie, bo siostra nie może mieć dzieci, ciężko jej ukryć żal. Stosunki też są byle jakie, bo siostra zawsze robi z siebie sierotkę i stosuje (od dziecka) szantaż emocjonalny. Najgorsze, że wypada ją zrobić chrzestną ![]() P. S z dobrych wieści kolega pozbierał mi oceny z ćwiczeń ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3352 |
Rozeznanie
|
dziekuje wszystkim za rady w sprawie odciagania, od dzis zaczynam
mowicie, ze wam sie dzieciaczki przyzwyczaily do fontanny z piersi, mnie juz tak tryska 3 tyg i liwia wciaz sie krztusi, nie widze zmian. a karmie ja bardzo czesto i dlugo. czasem wisi na cycu ponad 2 godz. possie 2o min zasypia na 7, 8 min probuje ja odlozyc, budzi sie, albo budzi sie bez odkladania, zwraca to co wypila i znowu chce i tak w kolko, w miedzyczasie sadzi kupy z ta sama czestotliwoscia co jest karmiona. prawie wcale nie spi. tylko w nocy po 2 x 3 godz. smoczka tez chyba zaczne podawac, bo sutek w buzi to jedyny sposob, zeby ja uspokoic, nawet jak nie jest glodna.
#3353 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Powodzenia jutro! Trzymam kciuki za Ciebie i Maleństwo! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3354 |
Rozeznanie
|
zdecydowalyscie sie juz na jakas antykoncepcje? ja bym chciala pigulke progesteronowa ale sie boje...
#3355 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Córa zrobiła sobie imprezę - tańczy i śpiewa "To ostatnia niedziela, jutro się rozstaniemy...." (mam na myśli rozstanie z brzuszkiem ![]() No i trzymam kciuki by tak było ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3356 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3357 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co to za wiersz ...ot takie częstochowskie rymy ![]() Cytat:
![]() ps ...piekna dziś byla pogoda ...zdaj relację jak się udalo werandowanie ... ![]() Dobrze wypatrzyłam ![]() Cytat:
![]() Eeeee pisalam że to czestochowskie rymy do wiersza to brakujeeee ![]() Ale dziekuje slicznie .... Kiedyś w Liceum pisałammmmmmm i owszem ![]() Dajcie znać czy smakowały ![]() Ja ostatnio dopisywalam w komentarzu że poza jajkiem posypalam je jeszcze odrobinke cukrem ... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Słodkaaaa ![]() Powodzenia jutro ![]() Eeeeee tam ![]()
![]() |
#3358 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3359 | |
Raczkowanie
|
Witam Mamusie i Brzusiolinki!
![]() ![]() Cytat:
![]() Nadal nierozpakowana,obolała,ni ewyspana bo łaziłam całą noc wc-sypialnia... Jutro jadę na ktg,potem się rozpytam co i jak... TRZYMAJCIE KCIUKI KOCHANE! W razie "cuś" zgłosze się na komórkę do Którejś! Ściskam i całuje Was mocno!
![]() |
#3360 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Ja jak nic się nie zmieni idę 2.02 ![]() _________________ Zrobilam kilka fotek z 39 tyg ...w nadzieji że to moze już ostatnie ![]() zaraz wstawię ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:35.