|
|
#3331 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wrocław! ;-) cz. 2
Cytat:
|
|
|
|
|
#3332 |
|
in the dark of night
|
Ooo, a to dobre spostrzeżenie. Ja byłam na ostrym dyżurze parę miesięcy temu na Dyrekcyjnej. Prawda, chyba się przenieśli, ale nie słyszałam dobrych rzeczy o np. tamtejszej porodówce (z tego co czytałam gazety, słyszałam w TV i koleżanka mówiła, ale to o porodówce wszystko), jeśli chodzi o ostry dyżur, to byłam zadowolona, ale jak teraz jest po przeprowadzce, nie wiem
|
|
#3333 |
|
Podróżniczka
|
Dzięki za info kobietki...jak będzie potrzeba to najwyzej na ta Dyrekcyją albo Borowska pojade ( w sumie po drodze) , albo na Brochów tam moja lekarka pracuje
|
|
|
|
#3334 |
|
Zadomowienie
|
Ze mną nikt nie ma szans w zjadywaniu słodkości
|
#3335 |
|
Klientka w krawacie
|
Chcesz się przekonać
?
|
#3336 |
|
in the dark of night
|
Ja nawet nie wiedziałam o tej Muffiniarni
, kurde blade, na FB maja zdjęcia takich ciastek że ślinotoku dostałam, wyglądają nieziemsko
|
|
#3337 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3338 |
|
Zakorzenienie
|
ja wczoraj z TŻ szukałam tej muffiniarni i nie znaleźliśmy jej ( ale też nie znaliśmy dokładnego adresu- po prostu przechadzaliśmy sie w okolicy )
TŻ powiedzial mi, że możemy spróbować tych mufinek , ale ja i tak pewnie robię lepsze i kazał mi w tygodniu upiec jakieć ... cwaniaczek
|
|
#3339 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny- była któraś na siłowni w Scandicu na Piłsudskiego? Kupiłam wczoraj sobie karnet na citeam i jestem ciekawa, czy było warto
![]() A co do tego bloku, którego szukam, to nie jest to Jaracza To jest jakby jeszcze dalej, bliżej Odry. Na pewno obok tych bloków nie jedzie żaden autobus, bo one są schowane. Ja je odkryłam spacerując ścieżkami przy działkach. Ktoś mi powiedział, że być może to Prusa, ale na planie tego nie widzę :/ Nic to, będę musiała się jeszcze raz przejść i pospisywać wszystko
|
|
|
|
#3340 |
|
Szanelowa Madżesti
|
byłam z TŻ-em w sobotę popołudniu, trochę trudno trafić, bo jest na uboczu. Taki francuski klimacik. Bardzo miła obsługa, muffinki w cenach 4-6 zł, można zabrać na wynos ( Pani pakuje w pudełeczko ) albo skosztować na miejscu, kawa i herbata także na wynos lub na miejscu, na miejscu raczej mało miejsca bo przed Muffiniarnią tylko jeden stolik i 2 krzesełka a w środku mała, różowa kanapa. My akurat trafiliśmy, że było wolne więc można było zasiąść
. Muffinki bardzo słodkie i pyszne i spory wybór, a jak się na nie patrzy to . Bardzo fajne miejsce z klimatem, ale najpierw muszą tam skończyć remont tego placu A poniżej kilka zdjęć i moje zakupy, bo oprócz spróbowania na miejscu nie omieszkałam kupić czego na potem
|
|
|
|
#3341 | |
|
Zadomowienie
|
No ba!
![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
? Ja się ociupinkę zasłodziłam
|
|
#3342 |
|
Konto usunięte
|
Zmiany w komunikacji
Odliczanie czas zacząć |
|
|
|
#3343 | |
|
Szanelowa Madżesti
|
Cytat:
, teraz czaję się na tą z jagodami![]() Dziewczyny a ja mam jeszcze do Was pytanie z serii przygłupie ![]() 1. zazwyczaj jeżdżę po Wrocławiu samochodem ale muszę teraz skorzystać z MZK jak to wygląda cenowo, czy autobusy z liczbami np. 131, 331, 141 itp to bilet kosztuje 2,40 a autobusy oznaczone literkami np. N,D, K itp. to bilety po 2,80 - chodzi o bilety jednorazowe a nie czasowe oczywiście?? 2. jeszcze jaki bilet obowiązuje w tramwaju 33 plus?? tzn za jaką kwotę??? 3. i jeszcze jedno czy jak kupię bilet czasowy np godzinny i muszę gdzieś dojechać z przesiadką tzn część drogi jadę autobusem a drugą część tramwajem to muszę kupować 2 bilety czy wystarczy tylko ten jeden skasowany najpierw w autobusie? sorry za głupie pytania ale od niedawna mieszkam we Wrocławiu i działalność MZk jest jeszcze dla mnie zagadką
Edytowane przez aniyam Czas edycji: 2011-08-22 o 19:21 |
|
|
|
|
#3344 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ad 1) Tak, te eNki itd. to są pospieszne, dlatego płaci się drożej ;-) Ad 2) Niestety nie miałam jeszcze możliwości nim jechać, także nie wiem. Ad 3) Nie, wystarczy jeden bilet, bylebyś się zmieściła w czasie ![]() Nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi ![]() Witamy zatem we Wrocławiu
|
|
#3345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2) normlanie za 2.40. jest to zwykły tramwaj jak 10 czy 3. 3)jeżeli mieścisz się w godzinie to oczywiście ten jeden Ci styknie. tak samo jak masz 24 godziny bilet rano kasujesz w tramwaju a wieczorem jedziesz autobusem i masz kanara to on widzi, ze bilet na 24 godziny i sprawdza tylko czy sie w czasie mieścisz a nie w jakim autobusie\tramwaju go kasowalaś ![]() wyprzedzili mnie z odpowiedzią :P
|
|
#3346 |
|
Zadomowienie
|
|
#3347 |
|
Szanelowa Madżesti
|
przekora i plywok serdeczne dzięki, zatem będę podróżowała spokojniej
![]() przekora tej z porzeczkami nie próbowałam , może następnym razem się skuszę :P
Edytowane przez aniyam Czas edycji: 2011-08-22 o 20:11 |
|
|
|
#3348 |
|
Zadomowienie
|
ja jeszcze dodam, że na bilecie czasowym można jechać pospiesznym, czyli 0,40zł taniej
|
|
|
|
#3349 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
2. 2,40 zł 3. W czasowym bilecie liczy się czas od skasowania. Możesz się na nim przesiadać nawet 590375632 razy w czasie jego ważności, czyli np. pół godziny albo godzinę od skasowania, zależy jaki kupisz ![]() Ja się wycwaniłam i na biletach czasowych jeżdżę pospiesznymi i nocnymi, bo tak jest taniej. W końcu w czasowym liczy się czas, a nie w jakim autobusie go skasowałam. ![]() Aaa, i we Wrocławiu jest MPK, a nie MZK
|
|
#3351 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
czemu ja zawsze doplaty 20gr szukalam |
|||
|
|
|
#3352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3353 |
|
Szanelowa Madżesti
|
a wracając jeszcze do biletów to czy to prawda, że w weekendy pospieszne kosztują 2,40 ??? bo w ostatnią sobotę jak chciałam u kierowcy w N-ce kupić bilet zwykły jednorazowy to mi powiedział, że w weekendy kosztują 2,40 ???
|
|
|
|
#3354 |
|
Zadomowienie
|
a tak z innej beczki :P
dziewczyny wiem, ze lato sie juz konczy, ale widzialyscie moze w jakims supermarkecie/kiosku/sklepiku supertanie materace do wody? takie naprawde "za 5zł" :P bo jade na wakacje i mi sie taki wymarzyl kolorowy
|
|
|
|
#3355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3356 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3357 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3358 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, mam do sprzedania 2 groupony na park linowy Sherwood - niestety przytrafiły się kontuzje, a kupon ma ważność do 29.08
także trzebaby je w ten weekend wykorzystać... kupon ma wartość 45zł do wykorzystania na atrakcje parku http://www.sherwood-park-linowy.pl/ odsprzedam za 15zł/ kupon |
|
|
|
#3359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje
|
|
#3360 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczęta
czy jest wsród Was może osóbka która studiuje na AWFie?
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:59.

? (Ja lat 22 ...)

, kurde blade, na FB maja zdjęcia takich ciastek że ślinotoku dostałam, wyglądają nieziemsko 

To jest jakby jeszcze dalej, bliżej Odry. Na pewno obok tych bloków nie jedzie żaden autobus, bo one są schowane. Ja je odkryłam spacerując ścieżkami przy działkach. Ktoś mi powiedział, że być może to Prusa, ale na planie tego nie widzę :/ Nic to, będę musiała się jeszcze raz przejść i pospisywać wszystko