|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 |
Zadomowienie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :)
Carol ty sie wsciekasz na bank a ja wlasnie klne na firme dostarczajaca paczki a konkretniej na kolesia ktory odebral telefon. Sledzilam paczke na internecie i dzis rano byla informacja ze paczka juz jest dostarczana. Wiec czekam a tu nic. Weszlam znowu na strone i patrze a tam pisza ze paczka wrocila do sortowni. No to dzwonie sie spytac co jest grane bo przeciez miala dojsc dzisiaj. Koles na drugiej linii sie pyta w czym moze pomoc, wiec tlumacze o co mi chodzi a on do mnie ze mam poczekac. No to czekam kilka minut i wreszcie wrocil i znowu sie pyta w czym moze pomoc. No to ja drugi raz tlumacze o co mi chodzi a on znowu szybko powiedzial ze mam czekac i zniknal. Wkurzylam sie jak nie wiem i znowu dobre 5 minut czekalam. Jak za trzecim razem sie mnie spytal w czym moze pomoc to sie go spytalam czy dalej mam czekac bo juz dwa razy mnie splawil no i laskawie powiedzial ze juz moze rozmawiac i w czym rzecz. No to ja trzeci raz mu tlumacze w czym rzecz a on tylko rzucil ze nie mogli znalesc adresu i beda znowu probowac jutro rano
![]() ![]() ![]() ![]() Ale sie wyzalilam ale po prostu krew mi bulgocze tak sie zagotowalam. Nie znosze takiej strasznej bezsilnosci ze tak naprawde nie ma na cos takiego rady i jak ktos nie potrafi wykonywac swojej pracy to inni cierpia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3333 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do pakowania to połozna powiedziała że najpóźniej do 36tyg torba musi być spakowana, i że to powinien być ostateczny termin. Co do pazurków to mówiła nam tylko że w szpitalu nie wolno obcinać dlatego że jakieś tam bakterie są, które powodują że maluszek ma czerwone końcówki paznokci i to podobno strasznie boli. Wiadomo że nie zdaża się to każdemu kto w szpitalu obetnie paznokcie, no ale uważam że nie warto ryzykować. I powiedziała że jak tylko do domku wyjdziemy to spokojnie można obciąć tylko żeby je najpierw wypażyć albo zdezynfekować spirytusem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3334 |
Zadomowienie
|
Jejku ja sie nigdy nie moge nadziwic ile kobiety decyduja sie znosic jesli chodzi o ich zwiazki. No i zawsze mnie zastanawialo jaka jest przyczyna, czy to strach przed samotnoscia czy po prostu cos co kiedys kobietom wpajano ze facetowi trzeba sie podporzadkowac i jak facet jest niezadowolony to znaczy ze kobieta jest jakas wybrakowana bo nie potrafi go zaspokoic (oczywiscie totalne brednie ale nie oszukujmy sie, tak kiedys bylo). Do tego dochodzi takie straszne przywiazanie do swini albo kata
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3335 |
Raczkowanie
|
Mój TZ sie troszke przestraszył. Kazał mi poczytać, albo zadzownić do którejś z kobiet z rodzinki .
Chodzi o to że jak wracałam dzisiaj z wykładu to mi cały brzuch postawiło, i miałam takie 2-3 silne skurcze....ból w podbrzuszu i takie dziwne uczucie parcia na dół, taki nacisk .... Wszystko przeszłojak się połozyłam... tzn podbrzusze troszke jeszcze boli....ale do zniesienia... lekarz mówił ze jak cos to mam sie kłaść... W pon pede w szptalu to jak cos to sie zapytam..... myslicie że musze iść do lekarza wcześniej? |
![]() ![]() |
![]() |
#3336 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja paznokietek w szpitalu tez nie bede obcinała. zresztą po co mi brać nożyczki do paznokietek ![]() ![]() Kasia ehh te firmy kurierskie.. Ja mam tak z pocztą.. ![]() ![]() A od stycznia siedze w domu i żaden listonosz z paczką nie zadzwonił domofonem a później musiałam lecieć na pocztę i tachać np gondole ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3337 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3338 |
Zakorzenienie
|
![]()
Hej kobietki. Ja od kilku dni milczałam, bo żyłam w okropnym stresie i strachu, czy dzisiejsze USG będzie wyrokiem czy nie. Bałam się, że powtórzy się historia z przed 7 lat, gdy w 13 tc dowiedziałam się, że serduszko nie bije.
Tym razem wszystko jest dobrze. Maleństwo fika jak szalone. Tak się wierciło, że trudno było zrobić zdjęcie. Widziałam rączkę z paluszkami, stópki, kolanka, oczodoły, nosek.... wszystko na swoim miejscu. Nie macie pojęcia jak mi ulżyło. Jestem taka szczęśliwa, że brak opisu. Od dziś już nie będę się martwić tylko cieszyć. Już powiadomię wszystkich w rodzinie i znajomych. Zamieszczam zdjęcie dzidzi. Widać, że siedzi po turecku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3339 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Kasiu ja nie widze innej opcji, mamę choćby siłą weźmiemy, należy jej się spokój na starsze lata, nie pozwlę żeby ten gad ją zniszczył, prędzej ja go zniszcze! On zawsze sie wkurza, bo mama jest co by sie nei stało po naszej stronie i jego wtedy trafia ![]() She kochana, Ty nie powinnas wcale z domu wychodzić, tylko do lekarza i to tez samochodem! Martwie sie o Ciebie kochana, uwazaj na siebie i leż, nie chodź już nigdzie! Kochane dostałam te ciuszki ktróe kupiłam na allegro!!!!!! Są przecudne!!!!!!!!!!!!!!!! ! I wyglądają jak nowe!!!!!!!!!!! Dostałam jeszcze skarpetusie i niedrapki jako gratisik, ta laseczka u której kupiłam jest super!!! Wszystkie ciuszki czyściusieńkie i zadbane, są z mothercare i early days, na 0-3 miesiąca i powiem Wam, ze dużo większe od tych co mam dla newborn, a niby tez od 0. Tak się ciesze, jak małe dziecko, posłużą Filipkowi na zimę, jedynie kupię bodziaki z długim rękawkiem z 7 sztuk na all i wystarczy do wiosny ![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
![]() |
#3340 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To tylko u polskiego gina . Jak byłam w 3cim miesiący ciąży to pani ginekolog poradziła żeby jak bede w pl zrobić badania na toksoplazmoze , cytomegalie, chlamydie ...takie tam bo tu nie robia.... a i glukoze (której nie zdażyłam) dlatego skłamałam że mama miała .... zeby mi tu zrobili.... Bo szpital tu tez tego nie robi ![]() No i zdecydowanie idz do masazysty żeby ci plecki rozmasował- tak ze dwa trzy razy, i zapytaj jak do tego nie dopuszczać...- to nam pózniej powiesz ![]() Ja mam sztywny kark od kompa ale za każdym razem gdy tz próbuje mnie rozmasowac to boli jakby mnie bił w te męśnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3341 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A na masaz bede musiala isc, mam kolezanke fizjoterapeutke i ona pracuje w gabinecie tu w dublinie wiec bede musiala sie z nia jakos umowic. Widzisz ja nie dosyc ze mam ciezar od piersi to tez pracuje 8 godzin dziennie przy kompie wiec mam straszne obciazenie tam ![]() Kurcze to jest takie dziwne bo przeciez tyle kobiet tutaj rodzi zdrowiutkie dzieci bez tych wszystkich badan itd i teraz zostaje pytanie co jest lepsze, czy wszystkie te badanie sa absolutnie potrzebne. Ja sie najbardziej obawiam tego ze nie obserwuja szyjki bo jesli sie skraca to przeciez nie jest dobrze wiec wiem ze pod koniec sila rzeczy bede latac do polskiego gina i za te wizyty dodatkowo placic. Ciekawe czy to sie tutaj kiedys zmieni... Edytowane przez Kasia_Dublin Czas edycji: 2010-04-22 o 15:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a maluch jest sliczny, moj tez jest taki duzy i ladny? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak się tak wierciło to maleństwo, to byl;o widać, że ma spiczastą bródkę i duży móżdżek - ilość mózgu oczywiście po mamusi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3344 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A do tego te lukrowane policzki- zauważ że niektóre maluchy widać gołym okiem maja wykwity alergiczne - i nikt tego nie widzi? Juz nie wspominając o tym kaszlu i katarze.... ja wiem W Pl tez sie przegina w drugą stronę i przegrzewa dzieci dmuchając chuchając... Trzeba wypośrodkować chyba.... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3346 |
Zakorzenienie
|
Kasia_Dublin, Carol, Irsin dzięki. Ale wszystkie maleństwa są śliczne.
Wiecie co... ja nie podejrzewałam, że na starość doświadczę tego wspaniałego uczucia bycia w ciąży. I nie podejrzewałam, że będąc już doświadczoną mamą 2 dzieci, będę tak bardzo przeżywać tę ciążę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3347 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do urody dzieci to ja się śmieje że nasz będzie najpiękniejszym brzydalkiem na świecie- bo urodzi sie z moim nosem(mam długaśny nochal) i uszami tzta(są odstające, jedno bardziej drugie mniej- i ja je uwielbiam)... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz ja jestem z tego pokolenia, kiedy kobiety jeszcze nie robiły kariery i starały się młodo wychodzić za mąż i szybko mieć dzieci. Więc dla mnie dziecko w wieku 34 lat to jest dość dziwne zjawisko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3349 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3350 |
Zadomowienie
|
weronisia, piękne zdjęcia, ta rączka z paluszkami wygląda uroczo. ale to widzę że zasługa sprzętu ba ja nie mam takich wyraźnych fotek....
ja dzwoniłam do gin i jak zwykle jest godzina opóźnienia, dlatego jeszcze siedzę w domu. ale jak przyjdę to naskrobię co tam. papapa |
![]() ![]() |
![]() |
#3351 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3352 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dwudziestolatka ma 30% szans żeby w jednym cyklu zajść w ciążę utrzymując że jest zdrowa, i że często się przytula, po 30 roku życia jest to już tylko 5%.... "nasze" pokolenie spedza wiekszość czasu do trzydziestki próbując nie zajść w ciążę a potem po 30tce już gdy chcą to nie mogą.... My się staraliśmy 14mcy mimo że mam 24(miałam problemy z jajnkami) ... i co sie wtedy nasłuchałam, okazało się wtedy ilu ludzi naokoło ma ten problem, i jaki mają problem żeby o tym mówić.... Moje zdanie jest takie że kariere mozna zawsze zrobć, studia skończyć , dom wybudować..... i dziecko nie musi stać na drodze do celu.... A co do ciąży po 30tce ...to gdzieś wyczytałam że natura wynagrzadza ten trud jakimś zastrzykiem kolagenu, czy jakoś tak- i że skóra jest mniej wówczas podatna na rozstępy , i generalnie ładniejsza.... My tak planujemy że trzecie tak za 10-13lat a drugie niedlugo po kubusiu....ale powiedzmy że ...pogadamy o szczegółach po pierwszym porodzie ![]() Edytowane przez she 00 Czas edycji: 2010-04-22 o 16:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3353 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pamiętasz jak się ciebie zapytałam czy to 77 w twoim nicku to twój rocznik? Ja do tamtej pory nie podejrzewałam, że masz tyle lat co ja prawie. Widziałam twoje zdjęcie i bym nie podejrzewała, że jesteś po 30-tce. Ja nie twierdzę, że jestem stara. Też czuję się młodo i chyba lepiej niż gdy miałam 20 lat. Ale jak nakładam na twarz krem przeciwzmarszczkowy i uświadamiam sobie, że jestem w ciąży, to mi to jakoś nie pasuje i się śmieję sama z siebie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3354 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I super są.. Po praniu nic mi się z nimi nie stało, wyglądają jak nowe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I wkurzają mnie opinie że zmarnowałam sobie młodośc przez ciążę, że za wczesnie na dziecko, że nic nie osiągne, że tylko dziecko i pieluchy ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niektórzy się dziwili, że tak chciałam. A ja nie żałowałam nigdy. Każdy widać ma inne potrzeby. Jedne kobiety marzą i rodzinie, dzieciach.... a inne nie mają instynktów macierzyńskich i sobie nie wyobrażają mieć dzieci... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3356 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() She podzielam Twoje zdanie, ja urodziłam Ole mając 21 lat, skończyłam studia, wyszalałam się, zdązylam rozwieść, i wyjść za mąż ponownie, bo Ł. jest moim 2 mężem ( w listopadzie bedzie 4 rocznica slubu, a w czercu 5 latek jak się znamy), poprzebierałam w facetach i wybrałam najlepszego na świecie ![]() ![]()
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-04-22 o 16:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zrobiłam roczną przerwę w opalaniu jak zaczęły się problemy z cerą i musiałam podjąć leczenie retinoidami. Teraz znowu jestem tak biała jak wtedy podczas leczenia. Nie cierpię być blada ![]() Czekam aż skończy mi się I trymestr i kupię samoopalcz i chociaż dekold sobie wysmaruję. A I trym już mi się właśnie kończy, więc lada dzień poszaleję ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Z innej beczki. Kochane wklejam ten link żebyście na wszelki wypadek znały tą chorobę i w razie czego zareagowały od razu. Na pewno żadnej z nas się to nie przytrafi, ale trzeba dmuchać na zimne. http://www.ciazowy.pl/artykul,choles...cka,960,1.html ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- A to artykuł o nacinaniu krocza ![]() http://www.ciazowy.pl/artykul,naciec...ie,1303,1.html http://www.ciazowy.pl/artykul,jak-un...za,1297,1.html
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-04-22 o 17:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3359 |
Raczkowanie
|
co do samoopalacza... to jaki używacie?
Bo ja Sopot Ziaja- i nie ma lepszego dla mnie- a próbowałam wielu- nie zostawi smug, i ma naturalny odcien... Kiedys kupiłam tutaj bronzer (nieswiadoma że to nie samoopalcz) wstrętne mazidło, poplamiło mi odzież...i wogle czułam na skórze jak podkład... Od tego czasu zawsze przywoże sopot z domciu ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- O cholestazie mówiłła Justyna Steczkowska u Ewy Drzyzgi- bo miała ją podczas chyba drugiej ciąży.... Mówiła że przez 4tyg nie spała, obkładała się mokrymi recznikami bo by się rozdrapała na śmierć... ale maluszkowi nic nie było, i wszystko było ok! |
![]() ![]() |
![]() |
#3360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo przy tej chorobie można urodzic zdrowiutkiego bobaska, ja tak na wszelki wypadek wkleiłam artykuł ![]() A popatrzcie na to urzadzenie do rozciągania mięśni przed porodem redukujący koniecznośc nacinania krocza: http://www.epino.net.pl/produkty.php
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-04-22 o 17:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:24.