|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
no to pokazuje :P i jeszcze Blanka w kojcu :P
Edytowane przez olalicious07 Czas edycji: 2010-05-07 o 22:29 |
|
|
|
#3332 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
No właśnie marchewkę z jabłuszkiem to 3 łyżeczki max.
Kamyku kiedyś pytałaś o to napięcie mięśniowe, miałam ci odpisać, ale w tym momencie coś mnie zajęło a potem mi to uleciało. Pisałaś, że Twoja Paulinka też zaciska piąstki jeszcze - wydaje mi się, że samo to jeszcze o niczym nie świadczy, ale pisałaś też, że nie lubi leżeć na brzuszku i tu bym się zastanowiła, bo moja też nie lubiła a przyczyną było właśnie napięcie. Ja bym sprawdziła to - jeśli nie u neurologa to u pediatry, zawsze lepiej być przewrażliwionym niż potem żałować. ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- O jej ile ona ma zabawek w koło... Czy to ją za bardzo nie pobudza? A ciuszki super |
|
|
|
#3333 | ||
|
Rozeznanie
|
Ravenne Gratulujemy ząbka
![]() Ela no co za koleś Niech się teraz wypcha tymi wszystkimi pampersami, które musiał kupić![]() Cytat:
Mój też ma 5 miesięcy i się nie przewraca ani z pleców na brzuszek ani odwrotnie, z siedzeniem też jest różnie, tzn. siedzi ładnie jak go sobie np. posadzę na kolanach, ale sam specjalnie główki nie ciągnie jak go chwycę za rączki. No i na raczkowanie też jeszcze przyjdzie czas. Spokojnie![]() Cytat:
a może potrzebuje jeszcze trochę czasu żeby załapać o co w tym jedzeniu chodzi. I staraj się nie brać łyżeczki do góry tylko raczej na dół i naciskać na język, no jakoś tak![]() JA uciekam spać, dobranoc
|
||
|
|
|
#3334 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3335 |
|
Zadomowienie
|
Kate- bidulka jesteś z tym kompem! mi też wcięło cały rozdział jak pisałam mgr, ale niestety nic nie dało sie wtedy uratować, więc musiałam wszytsko od nowa pisać
No jakos muszę się pogodzić ze stratą ślimaka no ale wściekła to ja byłam, oj byłam byli u nas sąsiedzi z dołu, i dopiero poszli, nadrobiłam trochę i idę spaty bo rano na basen ![]() dobranoc Mamuśki |
|
|
|
#3336 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny dziękujemy bardzo serdecznie za życzenia Napisałam dlugaśnego posta i IE mi się zawiesił i przepadło. Nie dam rady teraz napisać od nowa, bo musze iść gotować, ale tak tylko krótko powiem dlaczego mnie nie było. Otóż teściowa wylądowała w szpitalu, a teść i tz byli przy niej cały czas. Ja zostałam sama z dzieckiem, które najwyraźniej przechodzi skok i daje mi w kość. Pierwsze dwa dni to był koszmar. Już jest trochę lepiej, ale ciągle jest marudny, niespokojny i zły. Gdy po kilku dniach wypisano teściową ze szpitala, w drodze do domu zdarzył się wypadek. Facet dużym autem terenowym uderzył w nich od tyłu. Wszyscy trafili do szpitala. Dziś już są w domu, jeszcze nie w pełni sił, ale najważniejsze, że nie odnieśli poważnych obrażeń. Olivier waży 8700g i ma 71 cm. Jest bardzo fajny, oczywiście jak ma dobry humor i mnie nie terroryzuje . Uwielbiam jak się do mnie przytula, chowa swój pyszczek pod moją brodą i obejmuje moją szyje rączkami. Poza tym to w 100% synek mamusi . Tylko mamusia go interesuje i w mamusie się wpatruje jak w obrazek, co nie ukrywam jest bardzo przyjemne . Potrafi się przewracać z plecków na brzuszek, choć trochę nieporadnie, bo często przylega sobie jedna raczke i nie potrafi jej wyciagać. Dużo się śmieje i piszczy. I uwaga- zakochał się! W pani blondynie na pudle z tego krzeselka do karmienia. Musze go trzymać przed pudłem, a on do niej gada i się smieje. Nawet jak jest zły, wsytarczy go tam zanieść i już się cieszy .Dolaczam aktualne fotki
Edytowane przez bogus85 Czas edycji: 2010-05-08 o 08:36 |
|
|
|
|
#3337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zycze szybkiego powrotu do zdrowia.Olivierek pieknie wazy, a jaki on przystojny!!! I ta burza wlosow! nie odpedzi sie od holywoodzkich wielbicielek, oj nie
|
|
#3338 |
|
Zakorzenienie
|
Bogus jakie on ma włsoki!!! sliczności!!
Dobrze, że już wszytsko dobrze ale stresów nie mało przeszliście U nas zrobiło się dziisaj ładnie więc jak mały wstanie pójdziemy na spacerek
|
|
|
|
#3339 |
|
Raczkowanie
|
Boguś, ale włochaty Twój syneczek! Śliczny
|
#3340 | ||
|
Raczkowanie
|
nadrobiłam!!! uff trochę mi to zajęło
![]() kliki kliki oddane na kogo się dało w dużej liczbie. wadłam w szał klikania ![]() mam nadzieję, że pomogą Kachula życzenia urodzinowe spóźnione ale szczere, uśmiechu, relaksu, braku stresu i słońca każdego dnia!! ![]() Ravenne gratulejszyn zębolka ![]() Bogus Olivierek śliczny słodziak włochatek Cytat:
Cytat:
![]() pisałyście o @. ja w ogole jeszcze nie dostałam, karmię Mi w dzień i w nocy raz. ale biore juz 3 opakowanie azalii, wiec chyba nie dostanę. kurde jakoś nie ufam tym tabletkom, ale ja czeto jakieś schizy wciskam sobie. |
||
|
|
|
#3341 |
|
Zakorzenienie
|
100 latek dla Ola - fajne zakupy Ravenne Gratulacje zębowe ![]() Ela no po prostu Kate- z tym kompem i pracami mgr to chyba fatum jakieś - mi też wcięło cały rozdział jak pisałam pracę mgr i tak jak pisała Ela u mnie też nic nie dało sie uratować i musiałam wszystko pisać od nowa i pisałam u kolegi, który tak mi zapisywał, że mi wywalił ten rozdział![]() Bogus - Olivier przecudny Kachula - spóźnione życzenia urodzinowe Pinky ja cały czas głosuję ale nie wiem na co - jak zobaczyć pokaz![]() Oczywiście na wszystkie mamuśki też głosuję |
|
|
|
#3342 |
|
Zakorzenienie
|
Doberek ;*
ale upał
|
#3343 |
|
Zakorzenienie
|
Kachula wszystkiego najlepszego
|
|
|
|
#3344 |
|
Zadomowienie
|
Witam
A tak mi się nie chce. Tżt miał się zająć Wikim a teraz widzę żę Wiki leży na macie a tżt obok niego śpi Dziewczyny zdjęcia superaśne ![]() No i prosiam o kliki a tymczasem lece obklikać klub i spadam do nauki. Miłej soboty życzę |
|
|
|
#3345 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, nie wiem czy widziałyście... w kllubie jest aktualna lista do klikania
|
|
|
|
#3346 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny proszę o kliczki bo już wyleciałam z listy a nie dam rady teraz na klikowym siedzieć bo muszę zakuwać
![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Dziewczyny jak któraś ma chwilkę to w klubie jest news
|
|
|
|
#3347 |
|
Zakorzenienie
|
Witammamusie po ciezkim dniu, tyleco wrocilam zbudowy ijestem padneita
jeszcze na dodatek Kamilkawstawala w nocy 3 razy juzdawno sie jej tak nie przytrafilo i jestem nie wyspana. Mamnadzieje ze dzis bedzie juz duzolepiej i bede mogla sie wyspac. Bogus synuss liczny i te wloski jego
|
#3348 | |
|
Zadomowienie
|
heloł
![]() Cytat:
![]() jaki on śliczny jest!!!!!!! idę przeczytać tego newska w klubie
|
|
|
|
|
#3349 |
|
Rozeznanie
|
Eeee to Cię tylko stresują ci lekarze a przecież w siatkach się mieści - zresztą jak ktoś jest drobnej budowy to i głowy wielkiej mieć nie będzie.
|
|
|
|
#3350 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia z dziś i Madzia wieczorową porą
z pozdrowieniami dla wizażowych cioć |
|
|
|
#3351 |
|
Zadomowienie
|
bogus, jaki mały jest cudny rozczochraniec
ditu, Madzia przesłodka! |
|
|
|
#3352 |
|
Zakorzenienie
|
Ditu
|
|
|
|
#3353 |
|
Zadomowienie
|
DiTU ale pieknotka!
http://razemdlatatr.pl/
|
#3354 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A ja wpadlam sie pochwalic ze moje dziecie ma pierwszego ząbka!!!!!!dzisisaj mu wymacalam bo oczywiscie pokazac nie pokaze i zamyka paszcze i wystawia jezyk jak tylko matka probuje mu tam zagladnac Takze synek matce zrobil prezent na 30 uroidzinki i ma pierwszego zabka!!!
|
|
#3355 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() Ale ona ma zabawkowy raj ![]() Podoba jej się słonik z Lamaze? Bo właśnie się zastanawiam... Myślałam jeszcze nad tą większa ośmiornicą, ale Paulina jest jeszcze za mała... Dostała od cioci TŻa 100 zł, więc trzeba je jakoś zagospodarować ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A z tym wypadkiem to straszne, dobrze że już dochodzą do siebie... Cytat:
![]() Cytat:
za ząbka...A dla mamy 100 lat
|
|
#3356 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale tu dziś cisza... |
|||
|
|
|
#3357 |
|
Zakorzenienie
|
Kamyk gratulacje za przewrotki
![]() Kachula za ząbkaA moje dziecko od 18 obudziło się o 1.20 dopiero! potem o 5.30 i jeszcze pospaliśmy do 8 Pierwszy raz naprawdę się wyspałam.
|
|
|
|
#3358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3359 | |||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wreszcie się Piotruś zlitował nad umęczoną mamusią ![]() Kachula- za ząbka!!!Mam prośbę- polecacie jakieś spacerówki??? chodzi mi o taką ze sztywnym oparciem (chyba Karenina Ty taką chciałaś kupić???) Chciałabym mieć 2 wózki- wydaje mi się, że Mosaic jest ok, ale na takie dłuższe spacery bardziej odpowiedni wózek byłby taki sztywniejszy! plis pomóżcie, nie chce mi się przeszukiwać i czytać na allegro o każdym, a Wam ufam
|
|||
|
|
|
#3360 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Dziś spałyśmy z Misia do 10 ..wczoraj kupiłam kleik. jabłuszko i marcheweczke dla małej i zaczynamy nowości ....mam pytanie bo nie wiem jak jej będe dawac kaszke z butkli czy łyżeczka tzn. jak jej bedzie pasowało to ile mam dawac łyżeczek bo na opak. nic nie pisze ....?poprostu mniej łyżeczek do butli i tyle ?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

Niech się teraz wypcha tymi wszystkimi pampersami, które musiał kupić
Mój też ma 5 miesięcy i się nie przewraca ani z pleców na brzuszek ani odwrotnie, z siedzeniem też jest różnie, tzn. siedzi ładnie jak go sobie np. posadzę na kolanach, ale sam specjalnie główki nie ciągnie jak go chwycę za rączki. No i na raczkowanie też jeszcze przyjdzie czas. Spokojnie
a może potrzebuje jeszcze trochę czasu żeby załapać o co w tym jedzeniu chodzi. I staraj się nie brać łyżeczki do góry tylko raczej na dół i naciskać na język, no jakoś tak
no ale wściekła to ja byłam, oj byłam
zycze szybkiego powrotu do zdrowia.

A tak mi się nie chce. Tżt miał się zająć Wikim a teraz widzę żę Wiki leży na macie a tżt obok niego śpi
....?poprostu mniej łyżeczek do butli i tyle ?