|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2
[QUOTE=mallinka
no właśnie, ja też na L4, jestem od końca maja i nie zamierzam wracać-ale ja jestem na stażu z UP i pracodawca już zapowiedział że na pewno nie podpisze ze mną umowy-z wiadomych względów... ![]() ![]() A to ciekawe bo my mielismy w firmie dziewczyne na stażu ktora od razu zaszła w ciąze L-4od razu miała czyli wogóle nie pracowała. A potem była u nas zatrudniona do dnia porodu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3332 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() teraz mnie odrzuca od slodkosci i licze na Julke ![]() a wy macie juz imiona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiadomo to takie bujdy ale coś w tym jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3334 |
Zadomowienie
|
kootek w ktorym jestes tygodniu?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3335 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
życzę córci ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3336 |
Zadomowienie
|
super drugaa!
![]() ![]() czujesz ze to dzieluszka czy juz na usg odkryte?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3337 |
Zakorzenienie
|
Może 14 lipca poznam płeć
![]() Tak pisałyście o tych mufinach ze zjadłam 2 czekolady , 2 grzeski bo nic innego nie miałam . A teraz to bym zjadła gruszke ![]() Dziewczyny czy wasz tez bolą krzyże ?? A tak pozatym to powiem wam ze w tej ciazy czuje sie taka seksi ![]()
#3338 |
Raczkowanie
|
och niestety duza roznica wieku 8 lat. Ale będzie pomagać przy siostrze tak mówi i cieszy się bardzo
![]() jestem w 21 tyg. podczas usg wyszło ze dziewczynka tez tak sobie myslalam nie wiem dlaczego tak jakos czułam... moja mama mowila ze chłopak bedzie ... ze tak wygladam i takie tam różne. nie można sie sugerowac wygladem.każda ciąża jest inna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3339 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3340 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie tak napierniczają krzyze czy co tam jest ze nie mogę sie ruszyc. a na leżąco to juz wogole jest tragedia kuje mnie i boli strasznie czuje się jak bym miała 90 lat .... a mam trochę mniej .. hihi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie wam z tymi L4 u nas nie ma takiej opcji no chyba ze cos sie dzieje . Jesli ciaza przechodzi bez problemowo mozna u nas zapomniec o l4 tak wiec ja na dzien dzisiejszy mam zamiar pracowac gdzies do pazdziernika i musze przejsc od razu na macierzynski wiec chce jak najdluzej ciagnac prace zeby potem miec jak najwiecej macierzysnkiego jak sie dzidzia urodzi. Ja jak narazie czuje sie dobrze wiadomo ze czasami jest ciezko w pracy , ale najgorszy byl poczatek jak mialam mdlosci i pol dnia spedzałam w wc i L4 tez mi nie dali ![]()
![]() |
#3342 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 8 lat to duzo dla was... z czasem u dziewczat sie wyrowna zwlaszcza jak beda doroslymi kobitkami ![]() a i tak jak piszesz starsza pomoze ![]() co do boli krzyza... ojjj mam i to juz z mies. czasem ledwo wstaje! nogi uniesc nie moge cwiczeni ami troche pomagaja no i zastosowanie pewnych zasad nie przeciazania dzwiganiem uginanie kolan przy kucaniu rozkraczanie sie przy siedzeniu kocie grzbiety podkladanie poduszki miedzy nogi w uda podczas lezenia na boku... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co nie ![]() ![]() No mnie wczoraj dopadł taki ból ze na noge nie moglam stanac masakra, az sie boje jak ta miednica zacznie sie rozciagac ![]() Coraz bardziej mysle o kupnie tej poduszki kojec ![]()
![]() |
#3344 |
Zadomowienie
|
sysunia szkoda ...
mi w 1 ciazy nie chciano dac zwolnienia bo wszystko ok ale zaczelam miec infekcje gardla i potem sie udalo jakos na infekcjach leciec... teraz? zmienilam lekarza i az dwoch od razu mi proponowalo l4 oczywiscie skorzystalam i ciesze sie ze nie musialam kombinowac... nawet sie zdziwilam ze nie uslyszalam ze ciaza to nie choroba... dodam ze jeden prywatny a to naprwde ma znaczenie bynajmniej u nas... :/ ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- no nic... uciekam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3345 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
w pierwszej ciazy było mi łatwiej ... a teraz wymioty, mdłości, bóle ... dwa pobyty w szpitalu.......... masakra ![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- [QUOTE=Sysunia he he ładne zestawy zjadałaś .... tylko czasami mam jazdy, całą hałwę wsunęlam zagryzłam słonymi paluszkami i dopiero poczułam ulgę ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- [/COLOR]Jeść mi się zachciało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3346 |
Zakorzenienie
|
moja kumpela codziennie snickersa zjeść musiała i córeczkę urodziła
![]() między L-4 może być przerwa, tylko potem pracodawca przesyła do ZUS-u prośbę o informację, czy te 2 L04 miedzy którymi jest przerwa, to jeden okres zasiłkowy. I pewnie, że można na urlop zamiast na L-4 ![]() witam nową mamuśkę ![]()
#3347 |
Zakorzenienie
|
pełnia dobranoc spij słodko
![]() Aliszcze a na snicersy tez miałam faze przez miesiac ( jadłam codzinnie ) teraz mi przeszło chyba sie przejadłam. Teraz wole czekolade, ciasto itp.
#3348 |
Raczkowanie
|
dobranoc .....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3349 |
Zadomowienie
|
Ja mam L4 i też nie wracam a co do imienia to chyba zostanę przy Michałku, no chyba,że później jeszcze mi się zmieni
![]()
![]() |
#3350 |
Zakorzenienie
|
witam i ja nową mamusie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3351 |
Zadomowienie
|
Ojej, Wy na L4 , a ja z kolei planuję pracować jak najdłużej. Teoretycznie powinnam mieć teraz wakacje jako nauczyciel, ale podjęłam się pracy jako opiekun n takich warsztatach, które organizuje nasza szkoła i codziennie wychodze z domu o 12: 15 i wracam o 22-23. Jak za długo siedzę w domu to mogłabym jajo znieść. Po tygodniu już mnie nosi. Nie znoszę nic nie robić.
Dzisiaj zaczynam 16 tydzień. Mój brzuch coraz większy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3352 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny wczoraj wrocilam z pracy i mnie zaczela swedziec kostka przy nodze, potem zaczelo mnie swedziec srodstopie. ok se mysle, czasami mi sie zdarza. tak samo swedzi mnie posladek i czasami udo w jednym i tym samym miejscu.
Zjedlismy z mezem kanapke i koktajl bananowy, i wyszlismy sie przejsc zalatwic 2 sprawy. doszlismy do centrum, po wszytskim juz. kupilismy sobie loda, a mnie w miedzyczasie zaczely swedziec nadgarstki ![]() Jem loda, patrze na nogi i stopy, a tam jedna wielka pokrzywka z takimi bablami jak od komarow tylko takimi drobnymi, do tego na lydkach az mi sie zaczerwienily i wybrzuszyly te dziurku gdzie wloski rosna. a stopy cale az do kostek zaczely mnie tak swedziec, ze nie moglam stac bez ruchu musialam utrzymywac w ruchu/drganiu stopy. bo drapac nie chcialam, porazka. Pojechalismy do znajomych tych od kupowania wozka, i ona pomyslala to samo co ja ze to moze byc cholestaza. jesli mis ie to jeszcze powtorzy albo bedzie sie utrzymywac dluzej niz 30 minut albo powtarzac w ciagu dnia, to nie bedzie za ciekawie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mam nadzieje, ze to od temperatury bylo ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- do tego zwazylam sie dzisiaj ![]() ![]() 2 kilo na plus yhy Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-07-01 o 07:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#3353 | |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny!
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3354 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki
![]() Ja znowu w pracy, yyyy ![]() ![]() ![]() Od wczoraj czuję się spuchnięta, mam wrażenie że od twarzy do stóp puchnę jak bania. Nogi mi puchną i pod wieczór nie mogę włożyć buta na nogę. Też tak macie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3355 |
Zakorzenienie
|
Witajcie kobietki. Wpadam na chwilkę, żeby się z wami przywitać, co byście o mnie nie zapomniały
![]() Kliwia u nas upał 34 ale w cieniu ![]() Jutro jadę do Luksemburga, ale nie wiem jak to zniosę. Znaczy sama podróż to pikuś, bo dwie godziny za kółkiem i klimą jest OK. Ale potem łażenie po mieście... No chyba, że od lodziarni,, do lodziarni ![]() ![]() Co do wagi... to ja już blisko ciebie ![]() ![]() Znając moje szczęście pewnie dobiję do 90 kg ![]() Z Oliwią ważyłam 96 kg, a z Thomasem 89. Teraz zaczęłam tyć dużo wcześniej, więc pewnie przybiorę sporo... No trudno.... Co do krzyża, to ja wam już dawno pisałam, że mnie boli i niestety nie przestaje. Właściwie nie boli mnie krzyż, tylko jakiś nerw, który promieniuje mi przez pośladek, do uda, a więc to rwa kulszowa. Trudno znaleźć wygodną pozycję. A krzyż boli mnie tylko jak coś porobię. Wystarczy, że odkurzę mieszkanie i już boli mnie krzyż ![]() Do tego ból w prawym boku, czyli moja nerka, która od 15 tc mi nie daje o sobie zapomnieć ![]() Ja już chcę urodzić!!!! ![]() Brzuch mam już spory, no ale to jest już końcowka 23 tc. Pascalek kopie mnie niemiłosiernie, albo się wierci i mój brzuch dostaje różnych dziwnych kształtów. We wtorek rano mam kolejną wizytę u gina z USG. Jeśli uda mi się zaciągnąć męża, to chyba zrobimy 3D.A jeśli pójdzie do pracy, to zrobię zwykłe USG. Mam nadzieję, że mój Pascalek nadal jest Pascalkiem ![]() Dziewczyny ja się odezwę dopiero w poniedziałek, bo dopiero w niedzielę wieczorem wrócę z Luksemburga. No chyba, że nie zniosę upałów to wrócimy już w sobotę. Trzymajcie się ![]() Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-07-01 o 07:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#3356 |
Rozeznanie
|
jaschudłam kg waze 55
|
![]() ![]() |
![]() |
#3357 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny Wy prawie wszystkie na L4- co Wy w domu robiecie?
Ja pracuje bo z nudów bym chyba padła i mam zamiar pracowac (jak oczywiście bede sie dobrze czuła) tak do końca września - i dwa m-ce na L4 wystarczyły by mi w zupełności. Aha i która wymyśliła te muffinki- przez nie poszłam wczoraj do makro po lody bakaliowe dla mnie i truskawkowe dla męża- ale oczywiście jak zobaczyłam muffinkowe z Carte tez musiałam wziąsc i staneło na tym że całą szyflade w zamrażalniku mam wypełnioną 3 wielkimi pudłami lodów a jak wróciliśmy do domu to już nikomu nie chcaiło się ich jeść i jedliśmy łososia wędzonego ![]() Dzis wybieram sie na zakupy kupic jakies ciuszki ciazowe- szczegolnie spodnice i jakąś- sukienke/ tunikę bo nie mam w czym do pracy chodzić.Tylko nie wiem czy coś kupie jak oststnio wybrałam sie do typowego sklepu ciążowego i zoabczyłam cene na spódnycy z jeansu za 160zł to sie przeraziłam i dzis uderze na galerie- H&M i C&A może coś kupie :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3358 |
Zadomowienie
|
dzien dobry wszystkim
![]() dzieki za mile przywitanie... wy juz na plusie - ja sie ciesze ze mam minus ale tez mam jakis niepokoj przez to... ehh co to jest ta cholestaza? moze poprostu uczulenie na cos ci wyszlo tymczasowe? pomysl co zjadlas zwykle po paru godz. sie ukazuje moze tez zaniknac... kremy mozeoliwka mydlo? ja mialam bardzo podobnie ale po szamponie z czarnej pozeczki dzis znowu upal :/ maly juz wstal i wypil mleczko wiec mozemy udac sie na godzinke na spacer potem znowu przesiadywanie w domu bo skwar okropny i tak chyba do 17 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3359 |
Zakorzenienie
|
kropka ja jestem na stazu
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3360 |
Raczkowanie
|
W sumie tak - pracując jest ok ale przychodzi sie do domu i po siedzeniu przez 8 godzin zazwyczaj leże i faktycznie nie mam nawet kiedy (czyt. nie chce mi sie) posprzątac no al edzis po zakupkach musze ogarnąc mieszkszanie bo jutro mamy gości i jutro juz nie dam rady posprzątac bo trzeba bedzie znow cos przygotować - nastawiam sie na impreze sushi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:57.