Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki :o) - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-18, 20:28   #3331
jowisz
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki :o)

Cytat:
Napisane przez Mała75 Pokaż wiadomość
nie wiem, co to za zwyczaj - ja coś robię a panna się przytula do mojego uda i tak wisi i zrób w takim ubezwłasnowolnieniu obiad nie lada wyczyn
to się nazywa tęsknota, o, wyrodna za nagle pracującą matką

ja zniknęłam dziś na 1,5h i połaziłam po sklepach. wróciłam,a dziecię ledwo na oczy patrzyło - prawie 39. nie minęło wtedy jeszcze 6h od ost. dawki nurofenu więc daliśmy tylko 2,5ml. po 1,5h już latała po całym pokoju i śpiewała
ale dreszczy dotąd nie miała, nie jest jej zimno. wyższą temp. widać tylko po oczach i że jest ospała, ehhh
koło 2giej muszę nastawić zegarek żeby ewent. podać znowu.

aaaa,słuchajcie dziś ten pediatra (straszy miły pan) powiedział,że owszem czopki działają szybko ale krócej. a zawiesina dłużej działa w organiźmie
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 20:36   #3332
anka1900
Zakorzenienie

ja tam nie wiem co dłużej działa, ale tak na zdrowy rozum, zawiesina zanim zadziała to krocie mijają, a czopek myk i juz się wchłania , to może i szybciej wyparowuje
ja w apteczce zawsze mam wszelaki arsenał przeciwgorączkowych i takie i śmakie, bo przechodziłam już z Mikim kilka gorączkowych spraw

oczywiście przebuszowałam dziś pół miasta, butów dla mnie nie ma mam problem z girkami, a to za wysokie w podbiciu , a to za grubaśne, a to nie ma już mojego rozmiaru,czy nie taki fason, normalnie załamka
a ile ludzi wszędzie, idzie skisnąć, wszak poniedziałek to nie czaję, że nie było dziś przestronnie po weekendzie
Stary 2010-10-18, 20:40   #3333
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Piterkowski juz komarzy od 19.15
Z Majką się dobrali
Mnie łeb deko boli, TZ leży i jęczy..

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość

ja zniknęłam dziś na 1,5h i połaziłam po sklepach. wróciłam,a dziecię ledwo na oczy patrzyło - prawie 39. nie minęło wtedy jeszcze 6h od ost. dawki nurofenu więc daliśmy tylko 2,5ml. po 1,5h już latała po całym pokoju i śpiewała
ale dreszczy dotąd nie miała, nie jest jej zimno. wyższą temp. widać tylko po oczach i że jest ospała, ehhh
koło 2giej muszę nastawić zegarek żeby ewent. podać znowu.

aaaa,słuchajcie dziś ten pediatra (straszy miły pan) powiedział,że owszem czopki działają szybko ale krócej. a zawiesina dłużej działa w organiźmie
mojemu ilekroć wcisnę czopek na wieczór, spi mi spokojnie calą noc.
a antybiotyk Idze podalaś?

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 20:43   #3334
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Cytat:
mówisz a może i racja nie robiła tego wcześniej, jakieś 2 tygodnie tak się mnie "czepia"

Anka - och, jak ja cię rozumiem mam to samo z butami...mnie w sumie wyjątkowo wszystkie, które mierzyłam były dobre ale z racji tego, że szukam na obcasie mam pewne wymagania i tu już niestety zaczynają się schody...bo albo szpile na maksa, a jeśli niższy obcas to już nic ciekawego-takie babcine te butki, nic seksapilu więc odpuściłam chwilowo
tż mnie namawia na Panoramę, ale ja nie cierpię tej galerii, bo tam same sklepy z butami kto to zdzierży
Stary 2010-10-18, 20:47   #3335
jowisz
Zakorzenienie

Aniu antybiotyk mam dać w środę jeśli jutro i jutro w nocy wciąż temp. będzie się utrzymywała.

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
tż mnie namawia na Panoramę, ale ja nie cierpię tej galerii, bo tam same sklepy z butami kto to zdzierży
ja! kiedy mam ochoty na jakieś buty

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

[/COLOR]kupiłam małżowi 2 pączki,zjadł jednego, drugi leży i łypie na mnie z chlebaka

z innej beczki (choć w sumie to samo,bo żarcie) - czy lody są bardzo kaloryczne ? [COLOR="Silver"]

Edytowane przez jowisz
Czas edycji: 2010-10-18 o 20:49
Stary 2010-10-18, 20:55   #3336
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Aniu antybiotyk mam dać w środę jeśli jutro i jutro w nocy wciąż temp. będzie się utrzymywała.

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

ja! kiedy mam ochoty na jakieś buty

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

[/COLOR]kupiłam małżowi 2 pączki,zjadł jednego, drugi leży i łypie na mnie z chlebaka

z innej beczki (choć w sumie to samo,bo żarcie) - czy lody są bardzo kaloryczne ? [COLOR="Silver"]
aha... echh jak ja bym chciala, zeby Piter tak chorowal, a jego jak sieknie to tak z grubej rury

It is what it is

Stary 2010-10-18, 20:55   #3337
anka1900
Zakorzenienie

lody są zdrowe więc to takie inne kalorie
ale dla Ciebie Jowiszku bardzo restrykcyjnej to może tylko sorbety

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-18, 20:57   #3338
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Jowiszowa - u mnie pączek nie ma prawa łypać natychmiast zostaje pochłonięty
lody??? nieeeee....nie są bardzo kaloryczne

serio lubisz panoramę? jak dla mnie za dużo sklepów z butami, gubię się tam a może nie wiem, jakie warto odwiedzić po prostu
Stary 2010-10-18, 21:01   #3339
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Jowiszowa lody sorbetowe sa mało kaloryczne

It is what it is

Stary 2010-10-18, 21:32   #3340
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
Jowiszowa lody sorbetowe sa mało kaloryczne
wiem,wiem. tylko nie każda firma robi dobre sorbety.
Stary 2010-10-18, 22:10   #3341
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

lody też za mną chodzą od jakiegoś czasu //nawet mam w zamrażarce
jeszcze się wstrzymuję bo wiem ile mają kalorii
ale jak tak będziecie mówić że mają mało i do tego że są zdrowe to mogę nie wytrzymać

po sklepach z butami też dziś trochę chodziłam i trochę się na przymierzałam ale nic mi nie pasowało
albo fason mi nie pasił, albo obcas nie taki, jak już mi się jakiś spodobał to znów nie było rozmiaru
jak ja mam kupić buty to jestem cała chora //coś w rodzaju kopciuszka,żaden but nie pasuje//

a Iguni coś długo się ta gorączka utrzymuje
no ale podobno to dobrze bo organizm walczy z chorobą
//choć już może by wystarczyło i by mogła odpuścić //

kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-18, 22:43   #3342
dorbar
Wtajemniczenie

Miłych snów Dziewczyny
Stary 2010-10-18, 23:07   #3343
wersta
Zakorzenienie

tylko melduję, że dzwoniłam do weta, antoninowe wyniki tak jak myślałam dobre (te odchyły to po jedzeniu). mam podjechać po leki na kręgosłup jutro rano i podawać 4 dni. potem kontrola.
mam full roboty przed piątkiem, w łikend 1sze zajęcia i nie będę mieć czasu na swoją pracę, więc muszę obrobić się do pt ale zapewne i tak pozawracam Wam trochę

oj trzyma Igusiową i trzyma dobrze, że bez pobocznych atrakcji typu kaszel

dobranoc.
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 23:51   #3344
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

Wersta no ja mam nadzieję że nam tu pozawracasz, bo przecież jesteś tu nam bardzo potrzebna

jowiszku właśnie poczytałam sobie trochę o tej twojej diecie
powiedz mi jak długo ty ją już ciągniesz
i jak to jest z tą pierwszą fazą bo coś tam piszą że ciągniesz ją tyle czasu ile chcesz schudnąć / do 7 dni jeśli chcesz stracić 10 kg /i co tyle tracisz przez ten czas ///jak było u ciebie
możesz mi tak w skrócie to napisać, tak na chłopski rozum

kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 07:38   #3345
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

dobry
i znów kolejny dzionek w pracy...dziecko mi dziś znów ryczało, tym razem jak zostawiałam ją u babci aż mnie ściskało

baby jeszcze raz dzięki za miłe komentarze szczególnie mnie cieszy, że mój nowy look wam się podoba w sumie włosy już mi trochę zblakły, jednak przy jasnych włosach to bardziej widać

Cestunia - bluzka z bufkami też mnie zauroczyła, a że ukochany Majusi "kiti" tam jest - musiałam wziąć dodatkowo rękawek tak do połowy długości jest marszczony, więc bosko wygląda
Stary 2010-10-19, 09:59   #3346
dorbar
Wtajemniczenie

Witajcie Dziewczyny,

czy u was jest też tak zimno? Dzisiaj z H musieliśmy szyby skrobać. Nie chciało nam się dzisiaj wstać. Alicja obudzila się o 2 na mleczko. Wasze też sie jeszcze budzą? Ona już tak długo się nie budziła ale od pewnego czasu znowu zaczęła.

Kristi też wczoraj troche cztałam o tej diecie. Ja bym chciala 10kg schudnąć więc wg tego co pzreczytałam to faza uderzeniowa powinna trwać u mnie 3 dni. Ale w umie to nie wiem czy bedę się umiala tak zmobilizować.

Chyba sprzedam Alicji zeszłoroczne kombinezony

Czy w tym roku kupujecie kombinezony dla swoich pociech ?
Stary 2010-10-19, 10:05   #3347
anka1900
Zakorzenienie

hello
u nas raczej wilgotno niż mroźno
badziewiasta, kisząca sie aura
Dorbarku toś sie obudziała, większość z naszych bobasów już ma skompletowane stroje zimowe
bo to już szał ciał w październiku na te sprawy, wszak zima za miedzą się już czai

ciekawe jak nasze chorowitki duże i małe ?
Stary 2010-10-19, 10:15   #3348
Kasiulka22
Zakorzenienie

Jowiszkowa sorbety są dobre z Cart'e Door (pewnie źle napisałam) i z zielonej budki

Ja wczoraj ukroiłam sobie cieniutki plasterek Straciatelli z Grycana - super

Igusia zdrowiej żeby nie brać antybiotyku

Moja Olgierdzia nie chce chodzić spać przed 22 więc zazdraszczam Wam szaleńczo, już nie wiem co z nią zrobić

U nas jest 8 stopni ale bardzo pochmurno co chwilę kropi.

A wiecie wczoraj odpisał mi sprzedawca od folii że wyprzedał wszystkie też na swoich sklepach stacjonarnych i czeka na dostawę i dziś niby ma mi wysłać, jak nie dostanę tej folii w tym tygodniu to mnie jasna krew zaleje jak słowo daję

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 10:28   #3349
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorbar Pokaż wiadomość
Alicja obudzila się o 2 na mleczko. Wasze też sie jeszcze budzą? Ona już tak długo się nie budziła ale od pewnego czasu znowu zaczęła.
nie karmię Igi w nocy odkąd skończyła pół roku
i w żadnym wypadku nie dałabym jej teraz wytłumaczyłabym,że w nocy się śpi

Iga rano miała 37,8 ufff zmniejszyłam dawkę nurofenu.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-19, 10:33   #3350
Judi21_84
Zakorzenienie

helo
U nas też zimno-5 stopni
DObrze że zimówki kupione bo w zwykłych butach w taką pogodę stopy mi zamarzają.
Tymek ogląda baję ja wizażuję w szlafroku czeka na mnie wielka koopa prasowania. Idę się ogarnąć i biorę się za robotę
Dzisiaj po południu do lekarza, mam nadzieję że wsio ok, bo poprawy nie widzę. Młody jak kaszlnie to uszy bolą
Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 10:40   #3351
jowisz
Zakorzenienie

Kristi (o Dukanie, reszta post omija ):

1 fazę uderzeniową ustaliłam sobie na 3 dni (ze względu na małą ilość kg do zgubienia). i jak w podpisie poleciał po 3 dniach ponad kilogram. ale to woda myślę,że w sumie zlazło ze mnie ze 2 kg wody. na diecie trzeba bardzo dużo pić, dużo się sika, woda złazi.
jak już zejdzie cała woda to potem dopiero POWOLI schodzą właściwe kilogramy. znam 3 baby na diecie i na ich podstawie widzę,że schodzi potem około 20g na tydzień. ale u każdego jest inaczej. Fazę naprzemienną mam miałam 3/3, teraz sobie zmieniłam i jest różnie, nie trzymam się już tak mocno (czasem zrobię 1-2 dni pod rząd protein,a reszta z warzywami) to zależy tylko od ciebie.
wygląda to tak,że na proteinach waga idzie powoli w dół, jak masz dni z warzywami to stoi,a nawet ciut może urosnąć. i tak cały czas ciągniesz aż osiągniesz wagę zadowalającą.
ja teraz jem więcej warzyw, trochę mniej piję i waga mi wzrosła. ale myślę, że to woda bo się mierzę dzień w dzień i rozmiar w cm się nie zmienia.
zaczęłam na początku września i z 97cm w biodrach zostało 94. chciałabym jeszcze ze 2cm zrzucić ale nie wiem czy się uda,zobaczymy.
Stary 2010-10-19, 10:50   #3352
dorbar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anka1900 Pokaż wiadomość
Dorbarku toś sie obudziała, większość z naszych bobasów już ma skompletowane stroje zimowe
bo to już szał ciał w październiku na te sprawy, wszak zima za miedzą się już czai
no trochę przespałam nadejscie jeseni tzn Alicja ma kurteczkę puchową i jedne spodnie ocieplane (chyba to trochę za mało), ale zastanawiam się nad tym czy kupic jej kombinezon taki gdzie spodnie są na szelkach i mają ściągacze w spodniach (co chronia przed sniegiem)
Kupowałyscie takie?

Cytat:
nie karmię Igi w nocy odkąd skończyła pół roku
i w żadnym wypadku nie dałabym jej teraz wytłumaczyłabym,że w nocy się śpi
.
zazdraszczam, że Iga się nie budzi w nocy, Alicji nie łatwo jest wytłumaczyć pewne rzeczy tym bardziej, że mozna powiedzieć jest wychowywana nie tylko przeze mnie, (ale pewnie w większości bo wiecej czasu z nia spędza) przez babcię.
Pewien przykład wam podam - była sobota, Alicja rozsypała klamerki w pokoju, mówię jej by pozbierała, ona mówi NIE, ja jak nie pozbierasz to nie pójdziemy na spacerek, ona się tym nie przejmuje, wychodzę z pokoju i się szykuję na spacer, wchodzę do jej pokoju a tam moja mama zbiera klamerki. Do czego dążę - nie sądze by takie dziecko wiedziało kogo słuchac skoro jeden tak mowi drugi, tak. Wiem, że jak bym ją jedna, druga noc przetrzymała bez mleka czy wody to by się szybko odzwyczaiła.

Rozwala mnie czasmi to pzrechodzenie w nocy z jednego pokoju do drugiego bo mała się obudziła

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:

zaczęłam na początku września i z 97cm w biodrach zostało 94.
powiem Ci, że bardzo ładnie
Stary 2010-10-19, 10:55   #3353
jowisz
Zakorzenienie

Dorbar Iga budzi się w nocy, właściwie każdej
kiedy używała smoka to go dostawała (niestety musieliśmy wstawać i podawać), teraz budzi się bo się jej coś przyśni i zaczyna wyć. też trzeba iść i uspokoić. budzi się od zawsze przez zęby, każdy wychodzący ząb to kilka pobudek w nocy. W łóżeczku ma wodę więc przynajmniej to załatwia sama - jak chce to się napije i już. Budzi się też teraz na przykład na siku naprawdę noce kiedy nie przebudziła się ani razu są wielkim wyjątkiem i rzadkością
Stary 2010-10-19, 11:07   #3354
dorbar
Wtajemniczenie

A to nawet nie wpadłam na to by zostawic jej wode w łóżeczku
To Iga nie ma już pieluszki na noc? Ja Alicji jeszcze zakładam na noc, chociaż czasami budzi się rano i ma sucha pieluszkę.
Na szczescie nigdy ząbki nie powodowały by sie budziła.

Własnie rozmawiałam z mamą i powiedziała, że Alicja jest dzisiaj okropna, że nie może dać sobie z nią rady. Czasami żal mi mojej mamy...

Edytowane przez dorbar
Czas edycji: 2010-10-19 o 11:08
dorbar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 11:13   #3355
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Moja Olgierdzia nie chce chodzić spać przed 22 więc zazdraszczam Wam szaleńczo, już nie wiem co z nią zrobić
Kasia - wychodzić do pracy o 6.30 do tej pory Maja mi chodziła spać ok. 20-20.30 a teraz najpóźniej 19.30 chrapie śmiem twierdzić, że położyłabym ją pół godz wcześniej to tak by poszła w kimę ale mi szkoda tego czasu z nią

Dorbar - ja też Majce mleka nie dawałam w nocy chyba od 7 m.ż budzi się bardzo rzadko, raz na parę tygodni się zdarzy...

ja kombinezon będę mieć z zeszłego roku, kurtka jest napewno dobra, spodni jeszcze nie mierzyłam zostało mi kupić czapę i rękawiczki chyba.
Stary 2010-10-19, 11:37   #3356
Cestia
Zakorzenienie

Cytat:
Cestunia - bluzka z bufkami też mnie zauroczyła, a że ukochany Majusi "kiti" tam jest - musiałam wziąć dodatkowo rękawek tak do połowy długości jest marszczony, więc bosko wygląda
Rewelacyjna jest

Ja właśnie się czaję na kolejną kończącą się aukcję z kapciami Peppa Pig Jak się tym razem nie uda to chyba oszaleję

Dorbar, moja Mati nie je w nocy odkąd skończyła 11/12 miesięcy Ale budzić budzi się podobnie jak Iga Poradziłaś sobie z tym podpisem???
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 11:56   #3357
dorbar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cestia Pokaż wiadomość

Dorbar, moja Mati nie je w nocy odkąd skończyła 11/12 miesięcy Ale budzić budzi się podobnie jak Iga Poradziłaś sobie z tym podpisem???
niestety niee, na razie sobie odpuściłam ten podpis, zobaczę w domu może mi się uda

Mała to zeszłoroczny kombinezon pasuje jeszcze na Majkę?
Stary 2010-10-19, 12:01   #3358
Judi21_84
Zakorzenienie

Tymek też ma kombinezon z zeszłego roku, zresztą wszystko, tylko buty już kupiłam mu
Nie je w nocy od 8 m.ż. A budzi sie jak Iga każdej nocy To picie, to zły sen lub inna pierdoła
Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 12:02   #3359
taka sobie
Zakorzenienie

witam

jak tam chorowitki ?
Anisia no to ja jestem jak najbardziej za sobotą

Wiki tz nie dostaje mleka w nocy, w sumie to nic nie dostaje , chyba ze jest chora albo jakies mega upały. A budzi sie rzadko, nawet bardzo, chyba ze zęby idą. Ladnie juz noce przesypia od dawna, czasem ma jakies jazdy. Ale sie wykopuje i latam ją przykrywac kilka razy w nocy. No i oczywscie nad ranem przychodzi do nas i juz spimy razem

skakanka od 01.03....
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 12:03   #3360
Cestia
Zakorzenienie

Dorbar, chcesz to napisz mi na PW link do stronki i napis pod jakim to ma być
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości