|
|
#3331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki :o)
Cytat:
za nagle pracującą matką ![]() ja zniknęłam dziś na 1,5h i połaziłam po sklepach. wróciłam,a dziecię ledwo na oczy patrzyło - prawie 39. nie minęło wtedy jeszcze 6h od ost. dawki nurofenu więc daliśmy tylko 2,5ml. po 1,5h już latała po całym pokoju i śpiewała ale dreszczy dotąd nie miała, nie jest jej zimno. wyższą temp. widać tylko po oczach i że jest ospała, ehhh koło 2giej muszę nastawić zegarek żeby ewent. podać znowu. aaaa,słuchajcie dziś ten pediatra (straszy miły pan) powiedział,że owszem czopki działają szybko ale krócej. a zawiesina dłużej działa w organiźmie |
|
|
|
|
#3332 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam nie wiem co dłużej działa, ale tak na zdrowy rozum, zawiesina zanim zadziała to krocie mijają, a czopek myk i juz się wchłania , to może i szybciej wyparowuje
![]() ja w apteczce zawsze mam wszelaki arsenał przeciwgorączkowych oczywiście przebuszowałam dziś pół miasta, butów dla mnie nie ma a ile ludzi wszędzie, idzie skisnąć, wszak poniedziałek to nie czaję, że nie było dziś przestronnie po weekendzie |
|
|
|
#3333 | |
|
Zakorzenienie
|
Piterkowski juz komarzy od 19.15
![]() Z Majką się dobrali Mnie łeb deko boli, TZ leży i jęczy.. ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
a antybiotyk Idze podalaś?
|
|
#3334 |
|
Zakorzenienie
|
mówisz
a może i racja nie robiła tego wcześniej, jakieś 2 tygodnie tak się mnie "czepia" ![]() Anka - och, jak ja cię rozumiem mam to samo z butami...mnie w sumie wyjątkowo wszystkie, które mierzyłam były dobre i tu już niestety zaczynają się schody...bo albo szpile na maksa, a jeśli niższy obcas to już nic ciekawego-takie babcine te butki, nic seksapilu ![]() tż mnie namawia na Panoramę, ale ja nie cierpię tej galerii, bo tam same sklepy z butami kto to zdzierży
|
|
|
|
#3335 | |
|
Zakorzenienie
|
Aniu antybiotyk mam dać w środę jeśli jutro i jutro w nocy wciąż temp. będzie się utrzymywała.
---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- [/COLOR]kupiłam małżowi 2 pączki,zjadł jednego, drugi leży i łypie na mnie z chlebaka ![]() z innej beczki (choć w sumie to samo,bo żarcie) - czy lody są bardzo kaloryczne ? Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2010-10-18 o 20:49 |
|
|
|
|
#3336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3338 |
|
Zakorzenienie
|
Jowiszowa - u mnie pączek nie ma prawa łypać
![]() lody??? nieeeee....nie są bardzo kaloryczne serio lubisz panoramę? jak dla mnie za dużo sklepów z butami, gubię się tam a może nie wiem, jakie warto odwiedzić po prostu
|
|
|
|
#3339 |
|
Zakorzenienie
|
Jowiszowa lody sorbetowe sa mało kaloryczne
|
#3340 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3341 |
|
Zakorzenienie
|
lody też za mną chodzą od jakiegoś czasu //nawet mam w zamrażarce
jeszcze się wstrzymuję bo wiem ile mają kalorii ale jak tak będziecie mówić że mają mało i do tego że są zdrowe to mogę nie wytrzymać po sklepach z butami też dziś trochę chodziłam i trochę się na przymierzałam ale nic mi nie pasowało albo fason mi nie pasił, albo obcas nie taki, jak już mi się jakiś spodobał to znów nie było rozmiaru jak ja mam kupić buty to jestem cała chora //coś w rodzaju kopciuszka,żaden but nie pasuje// a Iguni coś długo się ta gorączka utrzymuje no ale podobno to dobrze bo organizm walczy z chorobą //choć już może by wystarczyło i by mogła odpuścić // |
|
|
|
#3342 |
|
Wtajemniczenie
|
Miłych snów Dziewczyny
|
#3343 |
|
Zakorzenienie
|
tylko melduję, że dzwoniłam do weta, antoninowe wyniki tak jak myślałam dobre (te odchyły to po jedzeniu). mam podjechać po leki na kręgosłup jutro rano i podawać 4 dni. potem kontrola.
mam full roboty przed piątkiem, w łikend 1sze zajęcia i nie będę mieć czasu na swoją pracę, więc muszę obrobić się do pt ale zapewne i tak pozawracam Wam trochę oj trzyma Igusiową i trzyma ![]() dobranoc. |
|
|
|
#3344 |
|
Zakorzenienie
|
Wersta no ja mam nadzieję że nam tu pozawracasz, bo przecież jesteś tu nam bardzo potrzebna
jowiszku właśnie poczytałam sobie trochę o tej twojej diecie powiedz mi jak długo ty ją już ciągniesz i jak to jest z tą pierwszą fazą bo coś tam piszą że ciągniesz ją tyle czasu ile chcesz schudnąć / do 7 dni jeśli chcesz stracić 10 kg /i co tyle tracisz przez ten czas ///jak było u ciebie możesz mi tak w skrócie to napisać, tak na chłopski rozum |
|
|
|
#3345 |
|
Zakorzenienie
|
dobry
i znów kolejny dzionek w pracy...dziecko mi dziś znów ryczało, tym razem jak zostawiałam ją u babci aż mnie ściskało ![]() baby jeszcze raz dzięki za miłe komentarze w sumie włosy już mi trochę zblakły, jednak przy jasnych włosach to bardziej widać Cestunia - bluzka z bufkami też mnie zauroczyła, a że ukochany Majusi "kiti" tam jest - musiałam wziąć dodatkowo rękawek tak do połowy długości jest marszczony, więc bosko wygląda |
|
|
|
#3346 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Dziewczyny,
czy u was jest też tak zimno? Dzisiaj z H musieliśmy szyby skrobać. Nie chciało nam się dzisiaj wstać. Alicja obudzila się o 2 na mleczko. Wasze też sie jeszcze budzą? Ona już tak długo się nie budziła ale od pewnego czasu znowu zaczęła. Kristi też wczoraj troche cztałam o tej diecie. Ja bym chciala 10kg schudnąć więc wg tego co pzreczytałam to faza uderzeniowa powinna trwać u mnie 3 dni. Ale w umie to nie wiem czy bedę się umiala tak zmobilizować. Chyba sprzedam Alicji zeszłoroczne kombinezony ![]() Czy w tym roku kupujecie kombinezony dla swoich pociech ?
|
#3347 |
|
Zakorzenienie
|
hello
u nas raczej wilgotno niż mroźno badziewiasta, kisząca sie aura Dorbarku toś sie obudziała, większość z naszych bobasów już ma skompletowane stroje zimowe bo to już szał ciał ciekawe jak nasze chorowitki duże i małe ? |
|
|
|
#3348 |
|
Zakorzenienie
|
Jowiszkowa sorbety są dobre z Cart'e Door (pewnie źle napisałam) i z zielonej budki
Ja wczoraj ukroiłam sobie cieniutki plasterek Straciatelli z Grycana - super Igusia zdrowiej żeby nie brać antybiotyku Moja Olgierdzia nie chce chodzić spać przed 22 więc zazdraszczam Wam szaleńczo, już nie wiem co z nią zrobić ![]() U nas jest 8 stopni ale bardzo pochmurno co chwilę kropi. A wiecie wczoraj odpisał mi sprzedawca od folii że wyprzedał wszystkie też na swoich sklepach stacjonarnych i czeka na dostawę i dziś niby ma mi wysłać, jak nie dostanę tej folii w tym tygodniu to mnie jasna krew zaleje jak słowo daję
|
#3349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i w żadnym wypadku nie dałabym jej teraz wytłumaczyłabym,że w nocy się śpi Iga rano miała 37,8 ufff zmniejszyłam dawkę nurofenu. |
|
|
|
|
#3350 |
|
Zakorzenienie
|
helo
![]() U nas też zimno-5 stopni ![]() DObrze że zimówki kupione bo w zwykłych butach w taką pogodę stopy mi zamarzają. Tymek ogląda baję ja wizażuję w szlafroku czeka na mnie wielka koopa prasowania. Idę się ogarnąć i biorę się za robotę![]() Dzisiaj po południu do lekarza, mam nadzieję że wsio ok, bo poprawy nie widzę. Młody jak kaszlnie to uszy bolą
|
|
|
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
Kristi (o Dukanie, reszta post omija
1 fazę uderzeniową ustaliłam sobie na 3 dni (ze względu na małą ilość kg do zgubienia). i jak w podpisie poleciał po 3 dniach ponad kilogram. ale to woda jak już zejdzie cała woda to potem dopiero POWOLI schodzą właściwe kilogramy. znam 3 baby na diecie i na ich podstawie widzę,że schodzi potem około 20g na tydzień. ale u każdego jest inaczej. Fazę naprzemienną mam miałam 3/3, teraz sobie zmieniłam i jest różnie, nie trzymam się już tak mocno (czasem zrobię 1-2 dni pod rząd protein,a reszta z warzywami) to zależy tylko od ciebie. wygląda to tak,że na proteinach waga idzie powoli w dół, jak masz dni z warzywami to stoi,a nawet ciut może urosnąć. i tak cały czas ciągniesz aż osiągniesz wagę zadowalającą. ja teraz jem więcej warzyw, trochę mniej piję i waga mi wzrosła. ale myślę, że to woda bo się mierzę dzień w dzień i rozmiar w cm się nie zmienia. zaczęłam na początku września i z 97cm w biodrach zostało 94. chciałabym jeszcze ze 2cm zrzucić ale nie wiem czy się uda,zobaczymy. |
|
|
|
#3352 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tzn Alicja ma kurteczkę puchową i jedne spodnie ocieplane (chyba to trochę za mało), ale zastanawiam się nad tym czy kupic jej kombinezon taki gdzie spodnie są na szelkach i mają ściągacze w spodniach (co chronia przed sniegiem)Kupowałyscie takie? Cytat:
Pewien przykład wam podam - była sobota, Alicja rozsypała klamerki w pokoju, mówię jej by pozbierała, ona mówi NIE, ja jak nie pozbierasz to nie pójdziemy na spacerek, ona się tym nie przejmuje, wychodzę z pokoju i się szykuję na spacer, wchodzę do jej pokoju a tam moja mama zbiera klamerki. Do czego dążę - nie sądze by takie dziecko wiedziało kogo słuchac skoro jeden tak mowi drugi, tak. Wiem, że jak bym ją jedna, druga noc przetrzymała bez mleka czy wody to by się szybko odzwyczaiła. Rozwala mnie czasmi to pzrechodzenie w nocy z jednego pokoju do drugiego bo mała się obudziła ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- powiem Ci, że bardzo ładnie
|
|
#3353 |
|
Zakorzenienie
|
Dorbar Iga budzi się w nocy, właściwie każdej
![]() kiedy używała smoka to go dostawała (niestety musieliśmy wstawać i podawać), teraz budzi się bo się jej coś przyśni i zaczyna wyć. też trzeba iść i uspokoić. budzi się od zawsze przez zęby, każdy wychodzący ząb to kilka pobudek w nocy. W łóżeczku ma wodę więc przynajmniej to załatwia sama - jak chce to się napije i już. Budzi się też teraz na przykład na siku
|
|
|
|
#3354 |
|
Wtajemniczenie
|
A to nawet nie wpadłam na to by zostawic jej wode w łóżeczku
To Iga nie ma już pieluszki na noc? Ja Alicji jeszcze zakładam na noc, chociaż czasami budzi się rano i ma sucha pieluszkę. Na szczescie nigdy ząbki nie powodowały by sie budziła. Własnie rozmawiałam z mamą i powiedziała, że Alicja jest dzisiaj okropna, że nie może dać sobie z nią rady. Czasami żal mi mojej mamy...
Aniołeczek Edytowane przez dorbar Czas edycji: 2010-10-19 o 11:08 |
|
|
|
#3355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tej pory Maja mi chodziła spać ok. 20-20.30 a teraz najpóźniej 19.30 chrapie śmiem twierdzić, że położyłabym ją pół godz wcześniej to tak by poszła w kimę ale mi szkoda tego czasu z nią ![]() Dorbar - ja też Majce mleka nie dawałam w nocy chyba od 7 m.ż budzi się bardzo rzadko, raz na parę tygodni się zdarzy...ja kombinezon będę mieć z zeszłego roku, kurtka jest napewno dobra, spodni jeszcze nie mierzyłam |
|
|
|
|
#3356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie się czaję na kolejną kończącą się aukcję z kapciami Peppa Pig Dorbar, moja Mati nie je w nocy odkąd skończyła 11/12 miesięcy Poradziłaś sobie z tym podpisem???
|
|
|
|
|
#3357 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mała to zeszłoroczny kombinezon pasuje jeszcze na Majkę?
|
|
#3358 |
|
Zakorzenienie
|
Tymek też ma kombinezon z zeszłego roku, zresztą wszystko, tylko buty już kupiłam mu
Nie je w nocy od 8 m.ż. A budzi sie jak Iga każdej nocy
|
|
|
|
#3359 |
|
Zakorzenienie
|
witam
jak tam chorowitki ? Anisia no to ja jestem jak najbardziej za sobotą Wiki tz nie dostaje mleka w nocy, w sumie to nic nie dostaje , chyba ze jest chora albo jakies mega upały. A budzi sie rzadko, nawet bardzo, chyba ze zęby idą. Ladnie juz noce przesypia od dawna, czasem ma jakies jazdy. Ale sie wykopuje i latam ją przykrywac kilka razy w nocy. No i oczywscie nad ranem przychodzi do nas i juz spimy razem
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:21.

i zrób w takim ubezwłasnowolnieniu obiad
nie lada wyczyn 
za nagle pracującą matką 

a może i racja
kto to zdzierży 

czeka na mnie wielka koopa prasowania. Idę się ogarnąć i biorę się za robotę