Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-) - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-03, 06:53   #3331
Little brown
Raczkowanie

Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)

Dziewczyny, jak i gdzie (przez kogoś/ogłoszenie itd) znalazłyście/znajdowałyście swoje prace?
Ja od wczoraj zaczęłam... Na razie przeglądam strony z ofertami pracy. Stron takich jest dość sporo, ale czy mogłybyście polecić jakieś od siebie?

pozdrawiam!
Stary 2011-08-03, 07:08   #3332
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
a ja zaczynam od poniedziałku staż wczoraj i dziś zrobiłam badania a w pt idę po skierowanie jak na złość dziś zadzwoniła pani, u której wcześniej się starałam na staż, ale nie było miejsca, ze jednak by mnie przyjęli... trochę za późno sie zdecydowali i odmówiłam.
Gratulacje

Little Brown wysyłałam cv do miejsc,gdzie chciałam się dostać,do odpowiedniego działu i jakoś się udało.
Aninek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 11:42   #3333
fen_
Rozeznanie

GG do fen_

Cytat:
Napisane przez Little brown Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak i gdzie (przez kogoś/ogłoszenie itd) znalazłyście/znajdowałyście swoje prace?
Ja od wczoraj zaczęłam... Na razie przeglądam strony z ofertami pracy. Stron takich jest dość sporo, ale czy mogłybyście polecić jakieś od siebie?

pozdrawiam!
Kiedy szukałam praktyk i staży najczęściej przeglądałam oferty na pracuj.pl. Wydaje mi się, że jest tam najwięcej ciekawych ofert przynajmniej z mojej branży (ekonomia).
Do tego polecam Ci oferty pracy ukazujące się na stronach uczelnianych biur kariery - właśnie przez ofertę na stornie biura na swojej uczelni znalazłam w zeszłym roku płatne praktyki.
fen_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 12:50   #3334
Little brown
Raczkowanie

fen ja też patrzę na oferty głównie z ekonomii, bo to mój drugi kierunek, ale magistra mam z kierunku 'humanistycznego'. Oczywiście przeglądam też oferty z: praca biurowa, handel, HR i wiele innych.

Na pracuj.pl ofert jest wiele i są dość ciekawe, ale są to głównie oferty na pełen etat, z doświadczeniem w zawodzie itd. Ja jestem studentka dzienną, doświadczenie mam znikome więc ciężko...

do tej pory (od wczoraj) wysłałam ĄŻ jedno Cv
Stary 2011-08-03, 12:53   #3335
Coma_
Zadomowienie

Cytat:
fen ja też patrzę na oferty głównie z ekonomii, bo to mój drugi kierunek, ale magistra mam z kierunku 'humanistycznego'. Oczywiście przeglądam też oferty z: praca biurowa, handel, HR i wiele innych.

Na pracuj.pl ofert jest wiele i są dość ciekawe, ale są to głównie oferty na pełen etat, z doświadczeniem w zawodzie itd. Ja jestem studentka dzienną, doświadczenie mam znikome więc ciężko...

No właśnie na pracuj.pl, gazecie itp. są oferty pracy z reguły na etat (dla zaocznych lub osób po studiach). Dużo prac na część etatu znajdziecie na gumtree, ja głównie tam szukam jest jeszcze praca.info, tam też jest sporo "elastycznych" ofert pracy.

Dziś przypadkiem trafiłam na ogłoszenie w Sądzie Okręgowym dotyczące aplikacji kuratorskiej. Czeka mnie to najwcześniej za 2 lata (o ile moje plany się nie zmienią), ale z ciekawości przeczytałam
Kandydatów (egzamin pisemny): 31
Zakwalifikowanych na rozmowę: 3
Etat: 1

Wiedziałam, że jest źle, ale żeby aż tak Pozostaje liczyć na to, że w ciągu dwóch lat zwiększą ilość etatów, albo baaardzo wierzyć w siebie

Edytowane przez Coma_
Czas edycji: 2011-08-03 o 12:56
Coma_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 13:09   #3336
Little brown
Raczkowanie

ja właśnie to jedno ogłoszenie do którego wysłałam Cv znalazłam właśnie na gumtree poprzednia pracę też tam.

dzięki za kolejną stronę, właśnie zaraz tam poszukam

Nie chcę być wybredna co do pracy, bo jest mi ona naprawdę potrzebna, no ale wiadomo, że każdy ma swoje preferencje . Po 'przygodach' z była pracą, a ściślej mówiąc z moją szefową, z dystansem patrze na pracę w charakterze sekretarki i asystentki...
Stary 2011-08-03, 13:16   #3337
Coma_
Zadomowienie

Cytat:
ja właśnie to jedno ogłoszenie do którego wysłałam Cv znalazłam właśnie na gumtree poprzednia pracę też tam.

dzięki za kolejną stronę, właśnie zaraz tam poszukam

Nie chcę być wybredna co do pracy, bo jest mi ona naprawdę potrzebna, no ale wiadomo, że każdy ma swoje preferencje . Po 'przygodach' z była pracą, a ściślej mówiąc z moją szefową, z dystansem patrze na pracę w charakterze sekretarki i asystentki...
Szukanie pracy to loteria... trzeba mieć zawsze na uwadze, że pozornie dobre miejsce zatrudnienia może przerodzić się w koszmar (pomimo całego pozytywnego myślenia ) tak jak u Ciebie się stało Little Brown... Trzeba czytać dokładnie umowy, a przede wszystkim najważniejsze czyli: termin i kwota wypłaty wynagrodzenia oraz okres wypowiedzenia. Jeżeli nie ma okresu wypowiedzenia, a jest to umowa zlecenie, to można wypowiedzieć (bodajże) z dnia na dzień. Ja jak ognia unikam umów o pracę, teoretycznie każdy do tego dąży, ale dopóki jest się studentem i nie ukończyło się 26. roku życia, taka umowa wg mnie jest tylko wielkim ograniczeniem. Oczywiście piszę tu o pracy niezwiązanej z kierunkiem studiów

Edit:
Dziewczyny, wredny Facebook skasował nam stare konto, a było juz 35 lajków...
Plubcie BGS

Edytowane przez Coma_
Czas edycji: 2011-08-03 o 13:19
Stary 2011-08-03, 15:00   #3338
fen_
Rozeznanie

GG do fen_

Cytat:

Popatrz może też na oferty staży i praktyk - często są one płatne, a czas pracy krótszy niż na pełnym etacie
fen_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 15:03   #3339
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Trafić dobrze z pracą (dobrze-czyli odpowiednie wynagrodzenie i w miarę miła atmosfera) nie jest łatwo.Najważniejsze to się nie poddawać i robić swoje
Stary 2011-08-03, 18:34   #3340
Little brown
Raczkowanie

Kilka godzin dziennie poświęcam na przeglądanie ofert zarówno pracy jak i mieszkań.
Dziewczyny czy u Was ceny kupna mieszkań też są aż tak makabryczne? Nie mówię już o Warszawie, ale jak to wygląda np w Poznaniu, Krakowie? ehh załamka...
Stary 2011-08-04, 06:51   #3341
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
Kilka godzin dziennie poświęcam na przeglądanie ofert zarówno pracy jak i mieszkań.
Dziewczyny czy u Was ceny kupna mieszkań też są aż tak makabryczne? Nie mówię już o Warszawie, ale jak to wygląda np w Poznaniu, Krakowie? ehh załamka...
O Poznaniu pisałam Tobie.Wszędzie zaczynają już zdzierać,jest sierpień i ceny są wg mnie układane pod studentów-którzy powoli szukają lokum.
Ale nie upadaj na duchu
Stary 2011-08-04, 09:54   #3342
Coma_
Zadomowienie

Cytat:
Zdecydowanie zły miesiąc wybrałaś na szukanie... Tak jak napisała Aninek, ceny w okresie od połowy lipca do września, dochodzą do granic absurdu w każdym mieście, którego mieszkańcy żyją ze studentów. We wrześniu można znaleźć do wynajęcia tzw. komórki pod schodami Nawet w Warszawie można znaleźć coś taniego (czasem tańszego niż we Wrocławiu, Trójmieście, Poznaniu) pod koniec czerwca (wynajem od 1 lipca). Prosta sprawa - starzy studenci wyjeżdżają czasem już przed sesją, natomiast nowi dopiero zaczynają rekrutację i nie wiedzą, gdzie się dostali. Dwa razy zmieniałam mieszkanie i zawsze wynajmowałam dokładnie od 1 lipca. Można próbować jeszcze szukać w okresie zimowo-wiosennym, ale wtedy jest zdecydowanie mniej ofert. Mój przykład: Warszawa Żoliborz, samodzielny pokój (ok. 13 m), 450 zł (rachunki i net wliczone w czynsz, co pół roku ew. dopłata za wodę i ogrzewanie), warunki nie luksusowe, ale powiedzmy normalne... Fakt, że to była okazja, no ale... Da się? Da

Kupno to już niestety "grubsza" kwestia...

Edytowane przez Coma_
Czas edycji: 2011-08-04 o 09:55
Stary 2011-08-04, 14:22   #3343
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Napisane przez agatusia88 Pokaż wiadomość
hej
gratuluje, a kiedy się dowiedziałaś o tym że idziesz na staż? i czy orientujesz się kiedy przyszły pieniądze do up?
bo u mnie niestety cisza
Dzięki! w pn byłam w UP i skierowali mnie na badania, bo mój wniosek został podpisany. Pieniędzy mój UP nie dostał, ale mają na ten cel trochę własnych zasobów, ale niestety staży będzie mało i nie wiem jak długo będzie mój trwał przez to. Jutro idę po skierowanie i zanoszę je do szkoły, w której mam staż. Co za tym idzie mam ostatni dzień na załatwienie spraw na uczelni (muszę odebrać dyplom ) itp.

Aninek, dziękuję za gratulacje!

Korzystam z ostatniego dnia wakacji i nieźle się opaliłam!
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 20:23   #3344
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

A ja dziś nie zrobiłam praktycznie nic pożytecznego i nie mam nawet większych wyrzutów sumienia czasem tak trzeba
Stary 2011-08-04, 22:17   #3345
sommer
Raczkowanie

A ja czuję się dziś jakbym zjadła całą ciężarówkę czekolad ( nie, nie chodzi mi o kłopoty żołądkowe ). Jestem tak naładowana pozytywną energią, że mam ogromny problem co z nią zrobić- zaraz zacznie się ze mnie wylewać ( nie, nadal nie chodzi o kłopoty żołądkowe ).
Próbowałam ją przed chwilą wyładować na skakance, ale niewiele to dało. Poszło jej trochę razem z potem, ale... rozmnożyła się w zaskakującym tempie. Może podzielić się z kimś? Już mnie policzki bolą od tego uśmiechu!

Zauważyłam, że na mnie najlepiej działa lista z zadaniami do wykonania na ten konkretny dzień. Nauczyłam się, że może mieć góra 7-8 punktów bo inaczej dostaję oczopląsu i nie wiem od czego zacząć. Dziś już prawie wszystko zrobiłam, zostało mi dokończenie raportu z kursu informatycznego no i trochę nauki na zaległy egzamin- wrzesień coraz bliżej. ))

Ogólnie to zacieszam tak, że nawet te głupie komary mi nie przeszkadzają xD
Stary 2011-08-04, 22:30   #3346
agatusia88
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki! w pn byłam w UP i skierowali mnie na badania, bo mój wniosek został podpisany. Pieniędzy mój UP nie dostał, ale mają na ten cel trochę własnych zasobów, ale niestety staży będzie mało i nie wiem jak długo będzie mój trwał przez to. Jutro idę po skierowanie i zanoszę je do szkoły, w której mam staż. Co za tym idzie mam ostatni dzień na załatwienie spraw na uczelni (muszę odebrać dyplom ) itp.

Aninek, dziękuję za gratulacje!

Korzystam z ostatniego dnia wakacji i nieźle się opaliłam!
aaa
ok
ciesze sie ze chociaz Tobie sie udało

Zapraszam na konkurs u mnie na blogu!
agatusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 15:21   #3347
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Przed wyjściem do pracy ułożyłam listę zadań na popołudnie i byłam pełna energii...teraz jest parno,duszno i upalnie...i nie mam nawet siły na zrobienie sobie kawy na pobudzenie
Stary 2011-08-06, 13:07   #3348
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Już wiem ile bedzie trwał - tylko 3 miesiące ale dopytałam się, to pieniądze mają jeszcze być i można bedzie może przedłużyć. A jutro mamy 1 rocznicę ślubu-dziś impreza!
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 14:16   #3349
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
Już wiem ile bedzie trwał - tylko 3 miesiące ale dopytałam się, to pieniądze mają jeszcze być i można bedzie może przedłużyć. A jutro mamy 1 rocznicę ślubu-dziś impreza!
Udanej imprezy i gratulacje
Stary 2011-08-06, 19:56   #3350
Coma_
Zadomowienie

Cytat:
Faaajnie Zazdroszczę (choć nie lubię tego słowa) Ja z moim już ponad 4 lata razem a oświadczyn ani widu ani słychu

Jestem cała przemoczona miałam dziś 3- godzinny spacer po Warszawie w deszczu i w japonkach ... No ale jak się odkłada dozorowanych na później to tak jest Ogólnie to potrafię spiąć tyłek, mam wieeelkie pokłady motywacji i determinacji (nie wiem skąd się to bierze), ale jak czeka mnie wizyta u nowego człowieka, po którym nie wiem czego się spodziewać.... to stresuję się i przekładam go z dnia na dzień, aż w końcu muszę iść bo to ja będę miała przechlapane a nie on Moich "starych" podopiecznych znam i wiem na co ich mniej więcej stać, nowy może mnie wyrzucić za drzwi, wybluzgać albo pogonić z siekierą heheh nie no żartuje

Stary 2011-08-06, 20:25   #3351
agatusia88
Rozeznanie

Cytat:
Udanej imprezy

Zapraszam na konkurs u mnie na blogu!
agatusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 12:00   #3352
vatis
Raczkowanie

GG do vatis

Ehhh... jaka tu cisza dziś. Mało robię, bardzo mało. Pomagam rodzicom, a że mają gospodarkę to jest to bardzo męczące i na mój samorozwój nie mam siły i czasu. Dziś jestem padnięta po tygodniu i jednocześnie padam po tygodniu i wszystko mnie boli i chyba powinnam odpocząć, a z drugiej strony jestem przerażona tym, że się nie rozwijam, że aktualnie nie idę z niczym naprzód. Ehh... Nie wiem co mam ze sobą zrobić, jakiś kryzys chyba. Miłego dnia dziewczęta
Remember us and all we used to be

Próbuję się zmieniać ))
vatis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 12:19   #3353
xxYashaxx
Zadomowienie

GG do xxYashaxx

Hej;*
Cytat:
Napisane przez Coma_ Pokaż wiadomość
Faaajnie Zazdroszczę (choć nie lubię tego słowa) Ja z moim już ponad 4 lata razem a oświadczyn ani widu ani słychu

Jestem cała przemoczona miałam dziś 3- godzinny spacer po Warszawie w deszczu i w japonkach ... No ale jak się odkłada dozorowanych na później to tak jest Ogólnie to potrafię spiąć tyłek, mam wieeelkie pokłady motywacji i determinacji (nie wiem skąd się to bierze), ale jak czeka mnie wizyta u nowego człowieka, po którym nie wiem czego się spodziewać.... to stresuję się i przekładam go z dnia na dzień, aż w końcu muszę iść bo to ja będę miała przechlapane a nie on Moich "starych" podopiecznych znam i wiem na co ich mniej więcej stać, nowy może mnie wyrzucić za drzwi, wybluzgać albo pogonić z siekierą heheh nie no żartuje
Marzą Ci się oświadczyny?
Trochę mnie przerażają Twoi podopieczni
Cytat:
Napisane przez vatis Pokaż wiadomość
Ehhh... jaka tu cisza dziś. Mało robię, bardzo mało. Pomagam rodzicom, a że mają gospodarkę to jest to bardzo męczące i na mój samorozwój nie mam siły i czasu. Dziś jestem padnięta po tygodniu i jednocześnie padam po tygodniu i wszystko mnie boli i chyba powinnam odpocząć, a z drugiej strony jestem przerażona tym, że się nie rozwijam, że aktualnie nie idę z niczym naprzód. Ehh... Nie wiem co mam ze sobą zrobić, jakiś kryzys chyba. Miłego dnia dziewczęta
Ja też...jeszcze tydzień w pracy... dzisiaj sobie poczytam tam chociaż coś po angielsku...albo focusa historię...
xxYashaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 13:10   #3354
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Vatis a choćby książkę poczytać wieczorem w ramach relaksu?Nawet kilka stron?To już będzie jakieś działanie,zwłaszcza gdy wybierzesz pozycję z tych bardziej ambitnych czy też potrzebnych Tobie

Coma Twoi podopieczni są...strach się bać

Miłego działania
Stary 2011-08-07, 13:33   #3355
LoieFuller
Raczkowanie

Cześć dziewczyny,

Dawno tu nie zaglądałam, ale chciałabym ponownie zacząć się udzielać, bo Wasze posty skutecznie mnie motywowały

Pochwalę się, że miesiąc temu się obroniłam (na 5,0 ), obecnie odbywam wolontariat i praktyki, a od września zaczynam półroczny staż (naturalnie było po drodze kilka potknięć). Bardzo się cieszę, że moje życie powoli rusza do przodu, ale niestety nie mogę w pełni się realizować, bo hamują mnie moje kompleksy i niska samoocena . Bardzo dotyka mnie najmniejsza krytyka - mam od razu megadoła i najgorsze, że do nowych rzeczy nie podchodzę z entuzjazmem i dreszczykiem ekscytacji, ale raczej z trzęsącymi portkami (ze strachu) i myślą w głowie: Boże czy dam radę? Jak znowu coś zawalę i zrobię z siebie idiotkę? Teraz mam praktyki i jak nie załapię od razu jakiegoś polecenia, albo co gorsza zrobię coś nie tak to cały godzinami potrafię się zadręczać.

Jestem ciekawa, jak Wy radzicie sobie z demobilizującym "głosem wewnętrznego krytyka"? Jak radzicie sobie z porażkami i krytyką? Ciężko ją przyjmujecie, załamuje Was czy wręcz przeciwnie mobilizuje i chcecie pokazać "krytykowi", że nie ma racji?

Pozdrawiam

Edytowane przez LoieFuller
Czas edycji: 2011-08-07 o 14:23
LoieFuller jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 14:05   #3356
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
Napisane przez LoieFuller Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,

Dawno tu nie zaglądałam, ale chciałabym ponownie zacząć się udzielać, bo Wasze posty skutecznie mnie motywowały

Pochwale się, że miesiąc temu się obroniłam (na 5,0 ), obecnie odbywam wolontariat i praktyki, a od wrześnie zaczynam półroczny staż (naturalnie było po drodze kilka potknięć). Bardzo się cieszę, że moje życie powoli rusza do przodu, ale niestety nie mogę w pełni się realizować, bo hamują mnie moje kompleksy i niska samoocena . Bardzo dotyka mnie najmniejsza krytyka - mam od razu megadoła i najgorsze, że do nowych rzeczy nie podchodzę z entuzjazmem i dreszczykiem ekscytacji, ale raczej z trzęsącymi portkami (ze strachu) i myślą w głowie: Boże czy dam radę? Jak znowu coś zawalę i zrobię z siebie idiotkę? Teraz mam praktyki i jak nie załapię od razu jakiegoś polecenia, albo co gorsza zrobię coś nie tak to cały godzinami potrafię się zadręczać.

Jestem ciekawa, jak Wy radzicie sobie z demobilizującym "głosem wewnętrznego krytyka"? Jak radzicie sobie z porażkami i krytyką? Ciężko ją przyjmujecie, załamuje Was czy wręcz przeciwnie mobilizuje i chcecie pokazać "krytykowi", że nie ma racji?

Pozdrawiam
Gratuluję obrony

Co do wewnętrznego głosu-najpierw dużo za dużo wszystko analizuję,potem się załamuję,a na końcu ruszam do pracy,aby udowodnić wszystkim,że nie mają racji
Stary 2011-08-07, 14:12   #3357
Rarita
Wtajemniczenie

U mnie ostatnio przez te słoneczne dni też jakoś nie za wiele się dzieje... pocieszam się, że przynajmniej sport uprawiam, to może chociaż moja sylwetka skorzysta a języki prawie odłogiem leżą, niby coś tam robię ale nie z takim entuzjazmem jak w lipcu...
Rarita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 17:46   #3358
Coma_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxYashaxx Pokaż wiadomość
Hej;*
Marzą Ci się oświadczyny?
Trochę mnie przerażają Twoi podopieczni

Ja też...jeszcze tydzień w pracy... dzisiaj sobie poczytam tam chociaż coś po angielsku...albo focusa historię...
Może nie marzą, ale kurde... wypadałoby Najbardziej chodzi o to, że u nas długo czeka się na salę (ok. 2 lata) a mój TŻ jest totalnie mało zorganizowany...

Cytat:
Napisane przez Aninek Pokaż wiadomość
(...)
Coma Twoi podopieczni są...strach się bać

Miłego działania
Ci wymyśleni (i może przyszli) tak Ci obecni są całkiem spoko

Cytat:
Napisane przez LoieFuller Pokaż wiadomość
(...)

Pozdrawiam
Mnie też krytyka często boli póki co jej unikam, a jak się zdarzy to po prostu potrzebuję się tak "świadomie" podołować kilka dni. Po wszystkim myślę sobie, że w taki sposób nic nie osiągnę i ze zdwojoną energią walczę dalej

Stary 2011-08-07, 18:05   #3359
witch_18
Zakorzenienie

Ja zaczęłam to prawko i zupełnie nie mam czasu na języki.Niby wczoraj coś tam usiadłam do Henrego,ale ciężko.. Jutro znowu poniedziałek i znowu praca do 17,potem wykład i w domu będę o 19 albo i 20,bo aerobik..
zapraszam
witch_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 08:27   #3360
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Nowy tydzień,nowe zadania do wykonania O dziwo jestem wyspana i pełna energii
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości