|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)
Dziewczyny, jak i gdzie (przez kogoś/ogłoszenie itd) znalazłyście/znajdowałyście swoje prace?
Ja od wczoraj zaczęłam... Na razie przeglądam strony z ofertami pracy. Stron takich jest dość sporo, ale czy mogłybyście polecić jakieś od siebie?pozdrawiam!
|
|
#3332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Little Brown wysyłałam cv do miejsc,gdzie chciałam się dostać,do odpowiedniego działu i jakoś się udało.
|
|
|
|
|
#3333 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Do tego polecam Ci oferty pracy ukazujące się na stronach uczelnianych biur kariery - właśnie przez ofertę na stornie biura na swojej uczelni znalazłam w zeszłym roku płatne praktyki. |
|
|
|
|
#3334 |
|
Raczkowanie
|
fen ja też patrzę na oferty głównie z ekonomii, bo to mój drugi kierunek, ale magistra mam z kierunku 'humanistycznego'. Oczywiście przeglądam też oferty z: praca biurowa, handel, HR i wiele innych.
Na pracuj.pl ofert jest wiele i są dość ciekawe, ale są to głównie oferty na pełen etat, z doświadczeniem w zawodzie itd. Ja jestem studentka dzienną, doświadczenie mam znikome więc ciężko... ![]() do tej pory (od wczoraj) wysłałam ĄŻ jedno Cv
|
|
#3335 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jest jeszcze praca.info, tam też jest sporo "elastycznych" ofert pracy.Dziś przypadkiem trafiłam na ogłoszenie w Sądzie Okręgowym dotyczące aplikacji kuratorskiej. Czeka mnie to najwcześniej za 2 lata (o ile moje plany się nie zmienią), ale z ciekawości przeczytałam ![]() Kandydatów (egzamin pisemny): 31 Zakwalifikowanych na rozmowę: 3 Etat: 1 Wiedziałam, że jest źle, ale żeby aż tak
Edytowane przez Coma_ Czas edycji: 2011-08-03 o 12:56 |
|
|
|
|
#3336 |
|
Raczkowanie
|
ja właśnie to jedno ogłoszenie do którego wysłałam Cv znalazłam właśnie na gumtree
poprzednia pracę też tam.dzięki za kolejną stronę, właśnie zaraz tam poszukam ![]() Nie chcę być wybredna co do pracy, bo jest mi ona naprawdę potrzebna, no ale wiadomo, że każdy ma swoje preferencje . Po 'przygodach' z była pracą, a ściślej mówiąc z moją szefową, z dystansem patrze na pracę w charakterze sekretarki i asystentki...
|
|
#3337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) tak jak u Ciebie się stało Little Brown... Trzeba czytać dokładnie umowy, a przede wszystkim najważniejsze czyli: termin i kwota wypłaty wynagrodzenia oraz okres wypowiedzenia. Jeżeli nie ma okresu wypowiedzenia, a jest to umowa zlecenie, to można wypowiedzieć (bodajże) z dnia na dzień. Ja jak ognia unikam umów o pracę, teoretycznie każdy do tego dąży, ale dopóki jest się studentem i nie ukończyło się 26. roku życia, taka umowa wg mnie jest tylko wielkim ograniczeniem. Oczywiście piszę tu o pracy niezwiązanej z kierunkiem studiów ![]() Edit: Dziewczyny, wredny Facebook skasował nam stare konto, a było juz 35 lajków... Plubcie BGS ![]()
Edytowane przez Coma_ Czas edycji: 2011-08-03 o 13:19 |
|
|
|
|
#3338 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3339 |
|
Zakorzenienie
|
Trafić dobrze z pracą (dobrze-czyli odpowiednie wynagrodzenie i w miarę miła atmosfera) nie jest łatwo.Najważniejsze to się nie poddawać i robić swoje
|
|
|
|
#3340 |
|
Raczkowanie
|
Kilka godzin dziennie poświęcam na przeglądanie ofert zarówno pracy jak i mieszkań.
Dziewczyny czy u Was ceny kupna mieszkań też są aż tak makabryczne? Nie mówię już o Warszawie, ale jak to wygląda np w Poznaniu, Krakowie? ehh załamka...
|
|
#3341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie upadaj na duchu |
|
|
|
|
#3342 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak jak napisała Aninek, ceny w okresie od połowy lipca do września, dochodzą do granic absurdu w każdym mieście, którego mieszkańcy żyją ze studentów. We wrześniu można znaleźć do wynajęcia tzw. komórki pod schodami Nawet w Warszawie można znaleźć coś taniego (czasem tańszego niż we Wrocławiu, Trójmieście, Poznaniu) pod koniec czerwca (wynajem od 1 lipca). Prosta sprawa - starzy studenci wyjeżdżają czasem już przed sesją, natomiast nowi dopiero zaczynają rekrutację i nie wiedzą, gdzie się dostali. Dwa razy zmieniałam mieszkanie i zawsze wynajmowałam dokładnie od 1 lipca. Można próbować jeszcze szukać w okresie zimowo-wiosennym, ale wtedy jest zdecydowanie mniej ofert. Mój przykład: Warszawa Żoliborz, samodzielny pokój (ok. 13 m), 450 zł (rachunki i net wliczone w czynsz, co pół roku ew. dopłata za wodę i ogrzewanie), warunki nie luksusowe, ale powiedzmy normalne... Fakt, że to była okazja, no ale... Da się? Da Kupno to już niestety "grubsza" kwestia...
Edytowane przez Coma_ Czas edycji: 2011-08-04 o 09:55 |
|
|
|
|
#3343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aninek, dziękuję za gratulacje! Korzystam z ostatniego dnia wakacji i nieźle się opaliłam!
|
|
#3344 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś nie zrobiłam praktycznie nic pożytecznego i nie mam nawet większych wyrzutów sumienia
czasem tak trzeba
|
|
|
|
#3345 |
|
Raczkowanie
|
A ja czuję się dziś jakbym zjadła całą ciężarówkę czekolad ( nie, nie chodzi mi o kłopoty żołądkowe
). Jestem tak naładowana pozytywną energią, że mam ogromny problem co z nią zrobić- zaraz zacznie się ze mnie wylewać ). Próbowałam ją przed chwilą wyładować na skakance, ale niewiele to dało. Poszło jej trochę razem z potem, ale... rozmnożyła się w zaskakującym tempie. Może podzielić się z kimś? Już mnie policzki bolą od tego uśmiechu! Zauważyłam, że na mnie najlepiej działa lista z zadaniami do wykonania na ten konkretny dzień. Nauczyłam się, że może mieć góra 7-8 punktów bo inaczej dostaję oczopląsu i nie wiem od czego zacząć. Dziś już prawie wszystko zrobiłam, zostało mi dokończenie raportu z kursu informatycznego no i trochę nauki na zaległy egzamin- wrzesień coraz bliżej. ))Ogólnie to zacieszam tak, że nawet te głupie komary mi nie przeszkadzają xD |
|
|
|
#3346 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ok ![]() ciesze sie ze chociaz Tobie sie udało
|
|
|
|
|
#3347 |
|
Zakorzenienie
|
Przed wyjściem do pracy ułożyłam listę zadań na popołudnie i byłam pełna energii...teraz jest parno,duszno i upalnie...i nie mam nawet siły na zrobienie sobie kawy na pobudzenie
|
|
|
|
#3348 |
|
Zakorzenienie
|
Już wiem ile bedzie trwał - tylko 3 miesiące
ale dopytałam się, to pieniądze mają jeszcze być i można bedzie może przedłużyć. A jutro mamy 1 rocznicę ślubu-dziś impreza!
|
#3349 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3350 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja z moim już ponad 4 lata razem a oświadczyn ani widu ani słychu ![]() Jestem cała przemoczona ... No ale jak się odkłada dozorowanych na później to tak jest heheh nie no żartuje
|
|
#3351 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3352 |
|
Raczkowanie
|
Ehhh... jaka tu cisza dziś. Mało robię, bardzo mało. Pomagam rodzicom, a że mają gospodarkę to jest to bardzo męczące i na mój samorozwój nie mam siły i czasu. Dziś jestem padnięta po tygodniu i jednocześnie padam po tygodniu i wszystko mnie boli i chyba powinnam odpocząć, a z drugiej strony jestem przerażona tym, że się nie rozwijam, że aktualnie nie idę z niczym naprzód. Ehh... Nie wiem co mam ze sobą zrobić, jakiś kryzys chyba. Miłego dnia dziewczęta
|
|
#3353 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej;*
Cytat:
?Trochę mnie przerażają Twoi podopieczni ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3354 |
|
Zakorzenienie
|
Vatis a choćby książkę poczytać wieczorem w ramach relaksu?Nawet kilka stron?To już będzie jakieś działanie,zwłaszcza gdy wybierzesz pozycję z tych bardziej ambitnych czy też potrzebnych Tobie
![]() Coma Twoi podopieczni są...strach się bać ![]() Miłego działania |
|
|
|
#3355 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
Dawno tu nie zaglądałam, ale chciałabym ponownie zacząć się udzielać, bo Wasze posty skutecznie mnie motywowały ![]() Pochwalę się, że miesiąc temu się obroniłam (na 5,0 . Bardzo dotyka mnie najmniejsza krytyka - mam od razu megadoła i najgorsze, że do nowych rzeczy nie podchodzę z entuzjazmem i dreszczykiem ekscytacji, ale raczej z trzęsącymi portkami (ze strachu) i myślą w głowie: Boże czy dam radę? Jak znowu coś zawalę i zrobię z siebie idiotkę? Teraz mam praktyki i jak nie załapię od razu jakiegoś polecenia, albo co gorsza zrobię coś nie tak to cały godzinami potrafię się zadręczać.Jestem ciekawa, jak Wy radzicie sobie z demobilizującym "głosem wewnętrznego krytyka"? Jak radzicie sobie z porażkami i krytyką? Ciężko ją przyjmujecie, załamuje Was czy wręcz przeciwnie mobilizuje i chcecie pokazać "krytykowi", że nie ma racji? Pozdrawiam
Edytowane przez LoieFuller Czas edycji: 2011-08-07 o 14:23 |
|
|
|
#3356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wewnętrznego głosu-najpierw dużo za dużo wszystko analizuję,potem się załamuję,a na końcu ruszam do pracy,aby udowodnić wszystkim,że nie mają racji
|
|
|
|
|
#3357 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie ostatnio przez te słoneczne dni też jakoś nie za wiele się dzieje... pocieszam się, że przynajmniej sport uprawiam, to może chociaż moja sylwetka skorzysta
a języki prawie odłogiem leżą, niby coś tam robię ale nie z takim entuzjazmem jak w lipcu...
|
|
|
|
#3358 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najbardziej chodzi o to, że u nas długo czeka się na salę (ok. 2 lata) a mój TŻ jest totalnie mało zorganizowany...Ci wymyśleni (i może przyszli) tak Ci obecni są całkiem spoko Cytat:
póki co jej unikam, a jak się zdarzy to po prostu potrzebuję się tak "świadomie" podołować kilka dni. Po wszystkim myślę sobie, że w taki sposób nic nie osiągnę i ze zdwojoną energią walczę dalej
|
|
#3359 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zaczęłam to prawko i zupełnie nie mam czasu na języki.Niby wczoraj coś tam usiadłam do Henrego,ale ciężko..
Jutro znowu poniedziałek i znowu praca do 17,potem wykład i w domu będę o 19 albo i 20,bo aerobik..
|
|
|
|
#3360 |
|
Zakorzenienie
|
Nowy tydzień,nowe zadania do wykonania
O dziwo jestem wyspana i pełna energii |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:25.

Na razie przeglądam strony z ofertami pracy. Stron takich jest dość sporo, ale czy mogłybyście polecić jakieś od siebie?

jak na złość dziś zadzwoniła pani, u której wcześniej się starałam na staż, ale nie było miejsca, ze jednak by mnie przyjęli... trochę za późno sie zdecydowali i odmówiłam.

czasem tak trzeba
). Jestem tak naładowana pozytywną energią, że mam ogromny problem co z nią zrobić- zaraz zacznie się ze mnie wylewać

heheh nie no żartuje