Matura 2011 - część IV - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-24, 15:22   #3331
Adus_
Zadomowienie

Dot.: Matura 2011 - część IV

ja już granicę mam za sobą dzięki Bogu.. I akurat jak byliśmy w trakcie omawiania, to trafiła się na próbnej . A teraz wisi nade mną wos, a ja robię wszystko byle by się tego nie uczyć -,-
Adus_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 18:15   #3332
MadlenK
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
Na dobry początek tygodnia poszłam na fakultety z matmy - 3 godzin robienia zadań podziałały na mnie motywująco więc biorę się za chemię

Madlen - masz farta, że obeszło się bez usuwania - mnie niebawem czeka kolejne i drżę ze strachu, bo po każdym usuwaniu zębów dostawałam zapalenia zębodołu -.-
rosiek masz w planach usunięcie wszystkich ósemek. Ja przed wizytą naczytałam się różnych historii jak to wszystko wygląda po
MadlenK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 18:19   #3333
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Napisane przez MadlenK Pokaż wiadomość
rosiek masz w planach usunięcie wszystkich ósemek. Ja przed wizytą naczytałam się różnych historii jak to wszystko wygląda po
Będę musiała usunąć, bo nie mam na nie miejsca w szczęce (; już dwie za mną, reszta póki co siedzi cicho.
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 18:48   #3334
kahen33
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaja_92 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z Was robi zadania z Kiełbasy z rozszerzenia? Bo mam małe pytanie.
pilnie robię zadania z kiełbasy witam maturzystki, kiedyś już do Was pisałam, ale miałam lekkie problemy z klawiaturą
na razie nie mam zapału do nauki, ale wyjeżdżam na 3 dni do Zakopanego i mam nadzieję, że po tym wypadzie będzie tylko nauka i upragnione studia ( bo o maturze jeszcze boję się myśleć)
aha, i jeszcze co zdaję: matematyka R, polski P, fizyka R , angielski P lub R<- tu mam dylemat, i chciałabym dostać sie na budownictwo na WAT lub Politechnikę Warszawską Pozdrawiam Was i wszystkim "feriowiczkom" życzę udanego odpoczynku
kahen33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 19:09   #3335
kaja_92
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kahen33 Pokaż wiadomość
pilnie robię zadania z kiełbasy witam maturzystki, kiedyś już do Was pisałam, ale miałam lekkie problemy z klawiaturą
na razie nie mam zapału do nauki, ale wyjeżdżam na 3 dni do Zakopanego i mam nadzieję, że po tym wypadzie będzie tylko nauka i upragnione studia ( bo o maturze jeszcze boję się myśleć)
aha, i jeszcze co zdaję: matematyka R, polski P, fizyka R , angielski P lub R<- tu mam dylemat, i chciałabym dostać sie na budownictwo na WAT lub Politechnikę Warszawską Pozdrawiam Was i wszystkim "feriowiczkom" życzę udanego odpoczynku
A robisz z Kiełbasy wszystkie zadania po kolei? Bo na przykład zadania 325-343 z 2 części wydaja mi się bez sensu. I nie wiem czy je odpuścić, czy robić.

Też myślałam o tych uczelniach i w sumie budownictwie też, ale bez fizyki R raczej nie mam szans żeby się dostać...
kaja_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 20:44   #3336
kahen33
Raczkowanie

Cytat:
A robisz z Kiełbasy wszystkie zadania po kolei? Bo na przykład zadania 325-343 z 2 części wydaja mi się bez sensu. I nie wiem czy je odpuścić, czy robić.

Też myślałam o tych uczelniach i w sumie budownictwie też, ale bez fizyki R raczej nie mam szans żeby się dostać...
ja jeszcze tam nie doszłam, ale mi się wydaje że to trzeba z kątów prostych i pitagorasem jechać
staram sie robić działami, raz z drugiego raz z pierwszego
pamiętam jak był szał na początku roku na zbiór p. Kiełbasy i moje sms "kupiłam ci kiełbase za 12 zł"
kahen33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 22:09   #3337
GirlOfDeath
Zakorzenienie

Może Wy pomożecie.

W końcu dzięki miłej Wizażance dotarłam do progów punktowych z tego roku na mojej wymarzonej uczelni i jestem załamana. Potrzebuję 90 % z podstawy z matmy i 90 % z podstawy z niemieckiego. W życiu nie uda mi się tyle osiągnąć. Moje plany legły w gruzach, a ja nic innego nie robię jak tylko myślę, myślę, myślę...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-24, 22:23   #3338
AjcCc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez GirlOfDeath Pokaż wiadomość
Może Wy pomożecie.

W końcu dzięki miłej Wizażance dotarłam do progów punktowych z tego roku na mojej wymarzonej uczelni i jestem załamana. Potrzebuję 90 % z podstawy z matmy i 90 % z podstawy z niemieckiego. W życiu nie uda mi się tyle osiągnąć. Moje plany legły w gruzach, a ja nic innego nie robię jak tylko myślę, myślę, myślę...

to był ostateczny próg, czy w pierwszej turze?
a zdawanie R nie uratowałoby Cię? czasami kiepsko zdane R daje więcej niż dobrze zdana podstawa...

AjcCc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 23:20   #3339
kaja_92
Wtajemniczenie

Cytat:
Może Wy pomożecie.

A co to ma znaczyć? Oczywiście, że Ci się uda. Ile miałaś % z próbnej matury z matmy? Rozwiązuj arkusze, dopracuj to, czego nie umiesz. Jest jeszcze 3,5 miesiąca, a to jest jednak dużo czasu.
Dasz radę, spokojnie i nie myśl za dużo, bo to Ci w niczym nie pomoże. Do roboty kochana
kaja_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 08:14   #3340
shelbey
Raczkowanie

Cytat:
Może Wy pomożecie.

ja też ciągle myślę o tych idiotycznych przedmiotach, a to niezbyt dobre rozwiązanie...

"Z możnymi tego świata
o wielkie stawki grasz!"

kanał
shelbey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 08:38   #3341
Bziu
Zakorzenienie

A ja zrobiłam sobie dziś wolne, chociaż mam przesrany spr z ekonomi ;/

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
Może Wy pomożecie.

ja też, i mimo że z obcego wystarczy mi >60% to z geo r muszę mieć >75%
dasz radę, zostało jeszcze trochę czasu, z matmy na prawdę wyciągniesz w te okolice, nie ważne, nie możesz się poddać, bo a nuż nie myśl tylko ćwicz

http://miejpoglad.blogspot.com/
Bziu jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-25, 10:19   #3342
lilavati007
Wtajemniczenie

Cytat:
Może Wy pomożecie.

A może lepiej zmienić deklaracje na jedno rozszerzenie? Nie wiem jak na twojej uczelni, ale na polubudzie we Wrocku rozszerzenie mnożą x2,5. Więc np. 30% rozszerzenia z matmy jest tyle warte co 75% z podstawy. A do matury jeszcze 3 misiące, myśle, że na te 50% z czegoś rozszerzonego nie byłoby się trodno przygotować, zwłaszcza, że ty do pilnych osób należysz. Więc głowa do góry, czas jeszcze jest, przygotować się zawsze można, a o marzenia trzeba walczyć.
P.S. Na co chcesz zdawać?
lilavati007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 10:38   #3343
Szotta
Zakorzenienie

Ja też cały czas myślę co robić...

Zwariowana, zabiegana, zakręcona
.
Szotta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 10:42   #3344
lilavati007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Szotta Pokaż wiadomość
Zastanawiasz się nad studiami? Wiem, że chciałaś być ratownikiem medycznym? Rozmyśliłaś się?
lilavati007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 11:00   #3345
Bziu
Zakorzenienie

Myśleć to ja myślę od lipca jakby na to nie patrzeć, chociaż ostatnio jestem dziwnie spokojna... -.-
Będzie dobrze laski

Stary 2011-01-25, 11:19   #3346
GirlOfDeath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjcCc Pokaż wiadomość

to był ostateczny próg, czy w pierwszej turze?
a zdawanie R nie uratowałoby Cię? czasami kiepsko zdane R daje więcej niż dobrze zdana podstawa...
Próg w I turze to 70, a w II - 67,8, więc w sumie niewiele spadło... Niestety rozszerzenia nie opłaca mi się zdawać. Różnica w przelicznikach jest niewielka.

Cytat:
A co to ma znaczyć? Oczywiście, że Ci się uda. Ile miałaś % z próbnej matury z matmy? Rozwiązuj arkusze, dopracuj to, czego nie umiesz. Jest jeszcze 3,5 miesiąca, a to jest jednak dużo czasu.
Dasz radę, spokojnie i nie myśl za dużo, bo to Ci w niczym nie pomoże. Do roboty kochana
Z matmy z CKE miałam 68%, a z Operonu 76%. W domu robiłam ostatnio arkusz z Operonu i miałam niby 80 %, ale arkusze z Operonu są łatwiejsze niż te z CKE, przynajmniej dla mnie. Robie arkusze cały czas, powtórki z matematyki też mamy, robimy zadania. Minimalnie 88% z matmy mnie przeraża.

Cytat:
Napisane przez Bziu Pokaż wiadomość
A ja zrobiłam sobie dziś wolne, chociaż mam przesrany spr z ekonomi ;/

ja też, i mimo że z obcego wystarczy mi >60% to z geo r muszę mieć >75%
dasz radę, zostało jeszcze trochę czasu, z matmy na prawdę wyciągniesz w te okolice, nie ważne, nie możesz się poddać, bo a nuż nie myśl tylko ćwicz
Też zrobiłam sobie dzisiaj wolne. Tzn. pojechałam do szkoły, ale w połowie drogi zawróciłam do domu. Dzisiaj jest fatalny dzień...
Poddać się nie poddam, będę nadal ćwiczyć, będę się starać tam dostać, ale nie wiem jak to wszystko będzie...
75% z geo R to faktycznie niemało, ale wierzę w Ciebie, uczysz się tak pilnie, na pewno dasz radę.

Cytat:
Napisane przez lilavati007 Pokaż wiadomość

A może lepiej zmienić deklaracje na jedno rozszerzenie? Nie wiem jak na twojej uczelni, ale na polubudzie we Wrocku rozszerzenie mnożą x2,5. Więc np. 30% rozszerzenia z matmy jest tyle warte co 75% z podstawy. A do matury jeszcze 3 misiące, myśle, że na te 50% z czegoś rozszerzonego nie byłoby się trodno przygotować, zwłaszcza, że ty do pilnych osób należysz. Więc głowa do góry, czas jeszcze jest, przygotować się zawsze można, a o marzenia trzeba walczyć.
P.S. Na co chcesz zdawać?
Rozszerzenie chyba nic mi nie da. Nie ma dużych różnic w przelicznikach. Matematka pp=0,6 pr=0,7. J.obcy pp=0,2 pr=0,3.
Dla mnie np. 80% z podstawy z matmy byłoby równoznaczne z 70% z rozszerzenia.
Chcę zdawać na finanse i rachunkowość. Naprawdę się zdziwiłam, ze tak wysokie progi były.

Cytat:
A nad czym sie zastanawiasz ? Cały czas nad tym ratownictwem medycznym ? Myślę, że warto walczyć. Ja też złożę na te finanse w końcu, najwyżej stracę te 75 zł na opłatę rekrutacyjną, a będę miała pewność, że zrobiłam wszystko...

Dziękuję Dziewczyny za pocieszenie. W dodatku dzisiaj umarł mój chomik. Normalnie się poryczałam jak go zobaczyłam.
Stary 2011-01-25, 11:31   #3347
natalka2
Zakorzenienie

GirlOfDeath

myslisz jeszcze o jakims innym kierunku albo FiR w innym miescie?
moze jesli nie jest w ogole potrzebna Ci geografia to z niej zrezygnuj? bedziesz miala wiecej czasu na matme

studia

natalka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 11:48   #3348
GirlOfDeath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalka2 Pokaż wiadomość
GirlOfDeath

myslisz jeszcze o jakims innym kierunku albo FiR w innym miescie?
moze jesli nie jest w ogole potrzebna Ci geografia to z niej zrezygnuj? bedziesz miala wiecej czasu na matme
Tak, kierunki awaryjne to administracja i zarządzanie; ekonomia, a w ostateczności matematyka i ekonomia. I jeszcze turystyka i rekreacja, ale na innej uczelni.
FiR w innym mieście odpada - nie mam zamiaru się tak daleko wyprowadzać.
Geo jednak jest mi potrzebna, tak awaryjnie na turystykę. Więcej czasu poświęcam matematyce, więc nie muszę rezygnować z geo.
Stary 2011-01-25, 12:18   #3349
Szotta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilavati007 Pokaż wiadomość
Zastanawiasz się nad studiami? Wiem, że chciałaś być ratownikiem medycznym? Rozmyśliłaś się?
Cytat:
A nad czym sie zastanawiasz ? Cały czas nad tym ratownictwem medycznym ? Myślę, że warto walczyć. Ja też złożę na te finanse w końcu, najwyżej stracę te 75 zł na opłatę rekrutacyjną, a będę miała pewność, że zrobiłam wszystko...
Cały czas wybieram się na rat. med.
Nawet załozyłam że w razie czego przez rok poczekam

Ale zastanawiam się na rozsz. polskim...

Cytat:
Dziękuję Dziewczyny za pocieszenie. W dodatku dzisiaj umarł mój chomik. Normalnie się poryczałam jak go zobaczyłam.

.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-25, 12:30   #3350
GirlOfDeath
Zakorzenienie

Cytat:
Cały czas wybieram się na rat. med.
Nawet załozyłam że w razie czego przez rok poczekam

Ale zastanawiam się na rozsz. polskim...
A da Ci coś ten rozsz. polski ? Tzn. domyślam się, że liczy się on w rekrutacji ? Tylko czy duża różnica jest między podstawą, a rozszerzeniem ? Uważam, że nie masz nic do stracenia z tym rozszerzonym polskim.
Stary 2011-01-25, 12:39   #3351
Szotta
Zakorzenienie

Cytat:
A da Ci coś ten rozsz. polski ? Tzn. domyślam się, że liczy się on w rekrutacji ? Tylko czy duża różnica jest między podstawą, a rozszerzeniem ? Uważam, że nie masz nic do stracenia z tym rozszerzonym polskim.
No własnie bardzo niewielka i tylko na jednej uczelni

.
Stary 2011-01-25, 14:13   #3352
MadlenK
Rozeznanie

Cytat:
Myśleć to ja myślę od lipca jakby na to nie patrzeć, chociaż ostatnio jestem dziwnie spokojna... -.-
Będzie dobrze laski
Bziu mam wrażenie, że jesteś wieczną optymistką
MadlenK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 14:21   #3353
Smarfetka
Zakorzenienie

dawno mnie tu nie było, nie mam na nic kompletnie czasu, ale dziś podpisałam ostateczną deklarację maturalną

Edytowane przez Smarfetka
Czas edycji: 2011-01-25 o 14:25
Smarfetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 14:40   #3354
Szotta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smarfetka Pokaż wiadomość

dawno mnie tu nie było, nie mam na nic kompletnie czasu, ale dziś podpisałam ostateczną deklarację maturalną
Mnie czeka to w pierwszym dniu po feriach

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:
Ja też.

.
Stary 2011-01-25, 14:52   #3355
Bziu
Zakorzenienie

Cytat:
cóż innego mi pozostało???

Stary 2011-01-25, 15:11   #3356
shelbey
Raczkowanie

Cytat:
cóż innego mi pozostało???
Szotta: Zdawaj rozszerzony polski, za dużo czasu już straciłas na przygotowania

Bziu: Podziwiam za optymizm, oby tak dalej
Zaczynam walczyć z wosem, żeby iść tam gdzie Ty - być może się spotkamy

GirlOfDeath: Napiszesz na 98% z matmy, uwierz mi
choć wiem, że nie zawsze starania są proporcjonalne do wyników, ale dasz sobie radę

a teraz biorę się do roboty, bo właśnie wstałam (całonocna impreza ). No to lecimy: wos, granica ciąg dalszy / a jutro nagrywamy filmik studniówkowy i cały dzień z głowy.

"Z możnymi tego świata
o wielkie stawki grasz!"

kanał
Stary 2011-01-25, 15:41   #3357
Bziu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shelbey Pokaż wiadomość
Bziu: Podziwiam za optymizm, oby tak dalej
Zaczynam walczyć z wosem, żeby iść tam gdzie Ty - być może się spotkamy
o super, ale dokładnie to gdzie, UE wro?

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Właśnie skończyłam robić rachunek sumienia... na rel, nie pytajcie, praca semestralna wymyślona przez mojego ukochanego księdza wrrr

Ale nawet nie wiecie o ilu grzechach się dowiedziałam o.O

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-25, 15:47   #3358
shelbey
Raczkowanie

Cytat:
o super, ale dokładnie to gdzie, UE wro?

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Właśnie skończyłam robić rachunek sumienia... na rel, nie pytajcie, praca semestralna wymyślona przez mojego ukochanego księdza wrrr

Ale nawet nie wiecie o ilu grzechach się dowiedziałam o.O

to widzę, że ciekawie macie na tej religii
Ekonomia mnie się podoba i postanowiłam spróbować, a co!
A na ile tak około liczysz zdać te przedmioty?
ja też podstawowa matma i ang, bo widziałam, że tam się chyba te przedmioty liczą

"Z możnymi tego świata
o wielkie stawki grasz!"

kanał
Stary 2011-01-25, 16:00   #3359
Bziu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shelbey Pokaż wiadomość
to widzę, że ciekawie macie na tej religii
Ekonomia mnie się podoba i postanowiłam spróbować, a co!
A na ile tak około liczysz zdać te przedmioty?
ja też podstawowa matma i ang, bo widziałam, że tam się chyba te przedmioty liczą
tam się liczy matma, obcy + jakiś dodatkowy
uff b.dobrze że ekonomia, mnie bardziej na FiR zależy a im mniej chętnych tym lepiej dla mnie nie no serio to super, mam coraz więcej znajomych na UE a eko to jak na FiR się nie dostanę bo podobnież niższy próg

z tego co wiem, to w tamtym roku zapraszali do składania na eko od ok130 ale nie wiem czy w ostateczności próg się troszkę podniósł gdzieś do ok 140pkt

ja muszę geo zdać >75%, mat >80%, ang >70% na fir

Edytowane przez Bziu
Czas edycji: 2011-01-25 o 16:03
Stary 2011-01-25, 16:12   #3360
DarkOne
Raczkowanie

Hej, dziewczyny. Również dawno tu nie zaglądałam. Stwierdziłam, że wezmę sobie jeszcze angielski rozszerzony. Niby jak robiłam arkusze z podstawy to miałam zazwyczaj prawie 100%, no, ale arkusze z rozszerzonej mnie trochę, em. Przerażają.
Ale nic nie tracę.

DarkOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości