|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.
Nie strasz, bo kurde nie usmiecha mi sie sterczenie na peronie ilus tam godzin jak bede mojego odbierac
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Glosiki oddane. Fryzurke mialas boska. Uwielbiam takie loczki.
Mateusz 19.02.2011 ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-51501.png Jestem oaza spokoju ... pier... kur... za...iście wyluzowanym kwiatem lotosu na tafli jeziora Edytowane przez Jok3r Czas edycji: 2010-12-19 o 13:13 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3332 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.
Cześć kobiety.
Podczytuje Was, ale w sumie nie mam siły. Jakieś choróbsko mnie bierze, taka oklapnięta jestem, gardło czerwone, i katar wchodzi powoli. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3333 |
Zadomowienie
|
No to zdrowiec, bo swieta na horyzoncie,a tu tyle zakupow tzreba zrobic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
podpajęczynówkowe to najczęściej stosowane w polskich szpitalach do cc u mnie jeszcze robią ogólne, ale tylko w nagłych przypadkach pewnie jak w większości szpitali moja siostra nie wspomina źle znieczulenia ![]() wręcz przeciwnie bo miała cc dopiero po kilku godzinach porodu, więc dla niej było jak zbawienie ![]() a to drugie to chyba to popularne zzo ale to stosuje się chyba tylko do sn
![]() |
#3335 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no opóźnienia pociągów są straszne... najlepiej niech ci mąż daje znać gdzie jest i wtedy wyjedziesz/wyjdziesz po niego bo tak to faktycznie możesz stać długo Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3336 |
Zadomowienie
|
Montii no właśnie oglądałam i porównywałam ale nadal nie potrafię się zdecydować
![]() ![]() na Wigilię już mam sukienkę, kupiłam ją w Top Secred - fotkę wstawiałam chyba w zeszłą niedzielę ![]() kampasiula jak to jest dokładnie z tym szwem - tzn. co ci wolno a co nie? jak długo po założeniu trzeba leżec i czy w ogóle trzeba- a jak jest z załatwianiem się, bo ja za każdym razem mam stresa. Mi szew założyli we wtorek i lekarze kazali tylko dużo polegiwać, nie dźwigać i nie biegać przed świętami po marketach ![]() Eirene1987 z baterią jest ok. jednak nie wyświetlają się całe liczby i ten error ![]()
![]() |
#3337 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jakie macie beciki- rożki?
Oglądam na allegro i jakoś nie mogę wybrać- frotte czy bawełna? Usztywniany czy z matką kokosową? Pokażcie proszę jakie macie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3338 |
Zakorzenienie
|
Ja kupię taki:
![]() http://allegro.pl/rozek-becik-frotte...369697131.html i jeszcze jakiś inny ![]()
#3339 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki dziewczyny psikam to gardło TantumVerde zobaczymy :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3341 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Olusia rożek raczej nie usztywniany, ja chyba kupie taki jak Iza ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3342 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez zawsze kliknę ![]() iza - kliknęłam Tobie, eirene - Tobie również wogóle staram się Wam ciagle klikać ![]() [QUOTE=kampasiula;23865244]ja chcem też do klubu ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- ja napisałam do black na pw, bo też już juestem z Wami dlugo [QUOTE=n.ik.a;23867525]Montii no właśnie oglądałam i porównywałam ale nadal nie potrafię się zdecydować ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() [QUOTE=aja1;23868521]Ja mam po Kasi. Bawełniany, całkiem miękki, super się sprawdził. W sumie zawijałam ją tylko parę razy a potem ją na nim kładłam, na łóżku, na podłodze. Jak na zdjęciu ![]() ale fajna niunia ![]() ja pojeździłam dziś trochę po sklepach, kupiłam parę pierduł dla maluszka, widziałam super fajne łóżeczko, ale troszkę drogie bo 700 zł, a komoda 1100 ![]() a najgorsze jest to, że znowu robię się chora ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3343 | |
Zakorzenienie
|
iweczka dziękuję za kliki
![]() ![]() [QUOTE=n.ik.a;23867525] Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nika ja mam dokladnie tą http://allegro.pl/poduszka-rogal-dla...360356245.html ![]()
![]() |
#3345 | |||
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Eirene1987;23869769]iweczka dziękuję za kliki
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
dziewczyny jak jest z Waszymi teściowymi?? moja jest jakaś dziwna, odkąd jesteśmy małżenstwem była u nas tylko raz, nie to że chce żeby była codziennie, ale mogłaby czasami odwiedzić, lata tylko do swojej córeczki(siostry męża) a my to hmmm nie wiem....dziś jak jej mąż powiedział niby w żarcie, że mogłaby wpaść czasami to powiedziała " a zaprosiliście mnie" no ręce mi opadły....to trzeba jakieś specjalne zaproszenia wysyłać??? ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3346 |
Zakorzenienie
|
iweczka pomaga
![]() Co do teściowej, hmmm.... moja też by chciała specjalne zaproszenie. Natomiast ja po tylu latach i tylu kłótniach raczej się cieszę, że nas nie odwiedza. Kiedyś jak Tż powiedział, że idziemy na święta do moich rodziców to się spytała czy jesteśmy zaproszeni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3347 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3348 |
Zakorzenienie
|
A ja to bym nie chciała kogoś w domu bez zaproszenia
![]() Czy teściowa,bratowa czy ktoś inny, jakoś od zawsze tak było w moim domu że uprzedzało się o przyjściu więc jeżeli chcemy by ktoś wpadł to mówimy ' wpadnijcie np w sobotę ' mamę również informuję kiedy będę, albo mówi 'przyjdzie we wtorek na obiad ' itp itd
#3349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3350 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, urwaliśmy się 3 h z zajęć, plecy mi wysiadają, do tego jakaś niestrawność bolesna. Za to zdażyłam jeszcze odebrać z pralni mój płaszcz puchowy, któremu wylazły plamy i myślałam, że będzie już do wyrzucenia, ale się odprał i bardzo się cieszę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3351 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3352 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wierz mi kochana - lepiej niech przychodzi do was rzadko i z zapowiedzią niż gdyby miała codziennie latać - a nie wiadomo jak będzie jak się jej wnusia urodzi ![]() Cytat:
śliczności same ![]() montii nie ty jedna jesteś "alien" ![]() ![]()
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2010-12-19 o 17:17 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3353 |
Zakorzenienie
|
Montii, Eirene to jest nas więcej. Ja też nienawidzę niezapowiedzianych gości i nie lubię jak ktoś się wprasza
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3354 |
Zakorzenienie
|
to nie jestem w tym sama widzę
![]()
#3355 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
![]() Mi dzisiaj dzień w szkole minął bardzo szybko ![]() ![]() W domu też mi się tak jakoś gorąco zrobiło i do tego brzuch zrobił się twardy i pomyślałam sobie, że to może coś nie tak po tym moim wczorajszym upadku. Pojechałam na IP, zrobili mi ktg, lekarz zbadał i powiedział, że wszystko jest dobrze ![]() ![]() Ale mam przynajmniej spokój psychiczny ![]() ![]() Po powrocie żeby uczcić dobre nowiny pochłonęłam chyba z pół kilo ciasta orzechowego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3356 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też nie lubię niezapowiedzianych wizyt ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() też bym sobie coś słodkiego wszamała ale jutro idę na krzywą cukrową więc wole nie przesadzać dziś ze słodkim ![]() ![]()
![]() |
#3357 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczynki
![]() Montii nie jesteś sama w tym "wyalienowaniu" ![]() My mieszkamy z babcią i myślę, ze to dodatkowo potęguje tą moją niechęć do spotkań w domu.. Co do babci, to dziewczyny - co mieszkacie same z TŻami cieszcie się!!!!! bo ja poprostu niedlugo chyba eksploduje ze złości, tak mnie ta kobieta czasami denerwuje !!! No ale póki co nie mamy wyjscia, mieszkanie jest teoretycznie nasze już, ale babcia do śmierci stąd nie wyjdzie na pewno, wiec trzeba ją znosić.. cięzko jest,a już w ogole boje się jak to będzie jak sie urodzi dzidzius.. Najwyżej sie spakujemy i wyprowadzimy do moich rodziców - mieszkaliśmy z nimi 8 miesięcy przed ślubem i było bardzo dobrze... Uff aż mi lepiej, jak się "wygadałam" heh ![]() Mam do Was pytanie odnośnie tego, czy kupujecie do łożeczka od razu pościel ??? bo ja wyczytałam, że noworodek na początku to tylko rożek, kocyk i nic więcej i tak przez pierwsze miesiące życia, a chciałam kupić z allegro taką: http://allegro.pl/14ele-posciel-haft...357304293.html No i mam problem, bo jeśli faktycznie nie jest potrzebna od początku, to taki wydatek (wcale nie mały) może poczekać ![]() A tak w ogóle, to w ten weekend zamówilismy łożeczko, elektryczną kołyskę, i przewijak z wanienką ![]() Tak w ogóle, to też jak tylko wchodze na wizaż, klikam w te wasze aniołki, po kolei, zeby było sprawiedliwie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3358 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny od kilku dni budzą mnie nad ranem okropne bóle bioder
![]() ![]()
#3359 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() w Holandii np. 40 % porodów to porody w domu ![]() ![]() Znieczulenie na żądanie najczęsciej podaje sie w takich krajach jak Irlandia i Anglia, a ze z Polski sporo osób tam przebywa, stąd wrażenie, ze "na zachodzie" wszyscy sie znieczulaja do porodów, a to nieprawda, w krajach skandynawskich np. raczej stawia sie na powrót do natury. Ja nie mam nic przeciwko znieczuleniu, ale osobiście bym sie nie zdecydowała ze względu na te wkłuwanie, itd... niepotrzebna medykalizację, która mi osobiście bardzo by przeszkadzała w porodzie. Ja rodząc dziecko chcę sie skupic na sobie i na nim i na przezywanieu tego, wszelkie procedury medyczne sa dla mnie niepotrzebnym zakłóceniem, które mnie rozprasza. Cytat:
![]() ![]() a kampasiula pisze z nami juz regularnie, w przeciwieństwie do sporej części tych, które mimo to są w klubie ![]() [QUOTE=iweczka;23870185] Cytat:
![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3360 |
Zakorzenienie
|
aguchaw ja nie będę kupować pościeli do wózka, myślę, że kocyk lub dwa wystarczą(coś do podłożenia i coś do przykrycia). Podusia i tak jest nie wskazana, więc nie ma sensu chyba. A później zrobi się ciepło, więc znowu pościel będzie zbędna..
![]() miamore może to od leżenia na boku? Ja sobie czasami tak odgniatam i bolą niemiłosiernie, ale jak się przełożę to po czasie przestaje boleć. Edytowane przez Tity Czas edycji: 2010-12-19 o 18:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.