Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.2011 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-19, 13:05   #3331
Jok3r
Zadomowienie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
ostatnio w wiadomosciach gosciu mowil ze z gda do kato 24 h jechal
Nie strasz, bo kurde nie usmiecha mi sie sterczenie na peronie ilus tam godzin jak bede mojego odbierac , bo nasze kochane koleje o opoznieniach daja znac dopiero jak pociagu nie ma o wyznaczonej godzinie.

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
witam.. nie musze czekac do wtorku zeby sie dowiedziec co ze mna sie dzieje.. wczoraj wieczorem mialam bole i wnocy pojechalam na izbe przyjec.. tam dowiedzialam sie ze szyjka zamknieta i ma 30 mm a nie 20 tak jak tamta powiedziala. ta mi zobaczyla usg a tamta tylko palcem. kazali isc do domu, przepisala nospe forte 2 razy dziennie , ispotin o fenoterol 3x1 i za 7 do 10 dni mam do swojego lekarza isc, no i oczywiscie lezec, nie dzwigac. na wypisie pisze " porod przedwczesny zagrazajacy".
W szpitalach maja wlasne nazwy na niektore procedury, wiec tym haslem sie w ogole nie przejmuj. Ja mnialam np poronienie zagrazajace, a ostatecznie z poronieniem nie mialam nic wspolnego.

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Elancyl mi się kończy

Musze sprawdzić kiedy go kupiłam i na ile wystarczyła mi ta butla

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Jok3r
będzie miała cc

Są cztery typy znieczulenia podczas cięcia cesarskiego:
  1. Znieczulenie podpajęczynówkowe – jest stosowane najczęściej. Może być użyte zarówno do cięcia planowego jak i do nagłego. Rdzeń kręgowy i nerwy przekazujące wrażenia czuciowe zdolnej połowy ciała są otoczone płynem i zawarte w specjalnej torebce w kręgosłupie. Do tego płynu wstrzykuje się małą dawkę środka znieczulającego za pomocą bardzo cienkiej igły. Ten rodzaj znieczulenia działa szybko, powodując utratę czucia i możliwości poruszania nogami przez kilka godzin.
  2. Znieczulenie zewnątrzoponowe – polega na umieszczeniu w pobliżu nerwów przekazujących ból z macicy i dolnej połowy ciała cienkiej plastikowej rureczki (cewnika), przez którą podaje się słaby środek znieczulający w sposób ciągły. Znieczulenie to jest często stosowane do zmniejszenia bólu w trakcie porodu, ale może też być również użyte do cięcia cesarskiego. Wtedy dodaje się bardziej stężony środek znieczulający, zapewniając znieczulenie wystarczające do przeprowadzenia operacji. Znieczulenie to działa stosunkowo wolno i wymaga większej ilości środka znieczulającego do uzyskania odpowiedniego znieczulenia.
  3. Kombinacja znieczulenia podpajęczynówkowego i zewnątrzoponowego – stosuje się jednocześnie oba powyższe typy znieczulenia, uzyskując szybkie znieczulenie do operacji z jednoczesną możliwością dostrzyknięcia środka znieczulającego w razie potrzeby, oraz dla zwalczania bólu po operacji.
  4. Znieczulenie ogólne, kiedy matka jest całkowicie uśpiona podczas cięcia cesarskiego, jest obecnie stosowany bardzo rzadko. Może być ono konieczne w niektórych bardzo nagłych przypadkach, jeśli są przeciwwskazania do innego znieczulenia, lub gdy matka nie wyraża zgody na inne znieczulenie, które jest bezpieczniejsze od znieczulenia ogólnego tak dla matki, jak i dla dziecka.
O kurka super te opisy i jakbym miala wybierac to chyba na 1 znieczulenie bym sie zdecydowala.

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
ja chcem też do klubuKtóra tam zarządza??

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

piekna fryzurka !!głos oddany
Kampasiula tak jak pisalam wczesniej zanim przyjmiemy nowa os do klubu to jednak musi troszke minac czasu. Dziewczyny, ktore teraz dostaly zaproszenia sa z nami od wrzesnia i poznalysmy je juz calkiem dobrze. Natomiast jak zaczniemy przyjmowac kazda, ktora o to poprosi to za chwile istetnie tego klubu straci sens. Nie obrazaj sie bron boze, bo fajna z Ciebie kobitka, ale daj nam troszku wiecej czasu na poznanie Ciebie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
dziękuję dziewczyny
Glosiki oddane. Fryzurke mialas boska. Uwielbiam takie loczki.

Edytowane przez Jok3r
Czas edycji: 2010-12-19 o 13:13
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 13:09   #3332
aja1
Zakorzenienie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

Cześć kobiety.
Podczytuje Was, ale w sumie nie mam siły. Jakieś choróbsko mnie bierze, taka oklapnięta jestem, gardło czerwone, i katar wchodzi powoli.

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 13:14   #3333
Jok3r
Zadomowienie

No to zdrowiec, bo swieta na horyzoncie,a tu tyle zakupow tzreba zrobic
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 13:14   #3334
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
O kurka super te opisy i jakbym miala wybierac to chyba na 1 znieczulenie bym sie zdecydowala.

podpajęczynówkowe to najczęściej stosowane w polskich szpitalach do cc
u mnie jeszcze robią ogólne, ale tylko w nagłych przypadkach
pewnie jak w większości szpitali

moja siostra nie wspomina źle znieczulenia
wręcz przeciwnie
bo miała cc dopiero po kilku godzinach porodu,
więc dla niej było jak zbawienie

a to drugie to chyba to popularne zzo ale to stosuje się chyba tylko do sn
Stary 2010-12-19, 13:19   #3335
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
to tak pół żartem pół średnio napisałam
ja się nastawiam, że ból będzie, i to dużo
bo znieczulenia u mnie nie ma

ale wiem, że są nieliczne szczęściary co bólu prawie nie zaznają
i im zazdroszczę bo np. zrobią sobie cc w Damianie
no są są, cc na życzenie - poród to pikuś prawie wtedy, no mnie niestety nie stac na takie rarytasy muszę zadowolić się tym co dają ale pocieszam się że tyle kobiet musi to przejść to ja też dam radę

Cytat:
Nie strasz, bo kurde nie usmiecha mi sie sterczenie na peronie ilus tam godzin jak bede mojego odbierac , bo nasze kochane koleje o opoznieniach daja znac dopiero jak pociagu nie ma o wyznaczonej godzinie.

Glosiki oddane. Fryzurke mialas boska. Uwielbiam takie loczki.
dziękuję kochana

no opóźnienia pociągów są straszne... najlepiej niech ci mąż daje znać gdzie jest i wtedy wyjedziesz/wyjdziesz po niego bo tak to faktycznie możesz stać długo

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Cześć kobiety.
Podczytuje Was, ale w sumie nie mam siły. Jakieś choróbsko mnie bierze, taka oklapnięta jestem, gardło czerwone, i katar wchodzi powoli.
biedulko kuruj się żebyś na święta zdrowa była

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 13:43   #3336
n.ik.a
Zadomowienie

Montii no właśnie oglądałam i porównywałam ale nadal nie potrafię się zdecydować a ty którą masz tą poduche

na Wigilię już mam sukienkę, kupiłam ją w Top Secred - fotkę wstawiałam chyba w zeszłą niedzielę

kampasiula jak to jest dokładnie z tym szwem - tzn. co ci wolno a co nie? jak długo po założeniu trzeba leżec i czy w ogóle trzeba- a jak jest z załatwianiem się, bo ja za każdym razem mam stresa. Mi szew założyli we wtorek i lekarze kazali tylko dużo polegiwać, nie dźwigać i nie biegać przed świętami po marketach

Eirene1987 z baterią jest ok. jednak nie wyświetlają się całe liczby i ten error

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 14:15   #3337
Olusiaa_
Zakorzenienie

Dziewczyny, jakie macie beciki- rożki?
Oglądam na allegro i jakoś nie mogę wybrać- frotte czy bawełna? Usztywniany czy z matką kokosową?

Pokażcie proszę jakie macie
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 14:19   #3338
iizabelaa
Zakorzenienie

Ja kupię taki:

http://allegro.pl/rozek-becik-frotte...369697131.html

i jeszcze jakiś inny
Stary 2010-12-19, 14:20   #3339
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
no wiem wiem generalnie ja się nie nastawiam źle każdy poród jest inny aczkolwiek trochę bólu zawsze będzie jak nie w czasie porodu to po

dziewczynki proszę o głosiki zamieściłam a co tam nudzi mi się w domku

http://www.wizaz.pl/akcje/rowenta/od..._2-716063.html
głos oddany boska fryzura

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 14:28   #3340
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Oglądam na allegro i jakoś nie mogę wybrać- frotte czy bawełna? Usztywniany czy z matką kokosową?

Ja mam po Kasi. Bawełniany, całkiem miękki, super się sprawdził. W sumie zawijałam ją tylko parę razy a potem ją na nim kładłam, na łóżku, na podłodze. Jak na zdjęciu

Dzięki dziewczyny psikam to gardło TantumVerde zobaczymy :/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (55,4 KB, 51 załadowań)

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2010-12-19, 15:00   #3341
nuna_77
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam po Kasi. Bawełniany, całkiem miękki, super się sprawdził. W sumie zawijałam ją tylko parę razy a potem ją na nim kładłam, na łóżku, na podłodze. Jak na zdjęciu

Śliczna dziewczynka

Olusia rożek raczej nie usztywniany, ja chyba kupie taki jak Iza
8 abs
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-19, 15:13   #3342
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Izabela -Ja też teraz wyglądam lepiej w dopasowanych...bo jak ubiorę luźną to nie dość,że big brzuch..to luźna tunika... i wyglądam na bardzo wielką kobitę teraz muszę się zastanowić co na Wigilię ubrac

ja tak samo musze się rozejrzeć, żeby wyglądać jak człowiek......

dziewczyny będę wam klikać w Aniołki żeby każda z nas coś dostała małego a co, należy nam się...

mam nadzieję,że już nikt mi na złość nie zrobi z nabijaniem głosów
[QUOTE=iizabelaa;23863753]nie tylko ty,
ja tez zawsze kliknę

iza - kliknęłam Tobie,
eirene - Tobie również
wogóle staram się Wam ciagle klikać

[QUOTE=kampasiula;23865244]ja chcem też do klubuKtóra tam zarządza??

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

ja napisałam do black na pw, bo też już juestem z Wami dlugo

Cytat:
dziękuję dziewczyny
[QUOTE=n.ik.a;23867525]Montii no właśnie oglądałam i porównywałam ale nadal nie potrafię się zdecydować a ty którą masz tą poduche

Cytat:

Cytat:
Ja kupię taki:

http://allegro.pl/rozek-becik-frotte...369697131.html

i jeszcze jakiś inny
iza-fajny różek podoba mi się, zresztą jak pościel-suuuuper!!!

[QUOTE=aja1;23868521]Ja mam po Kasi. Bawełniany, całkiem miękki, super się sprawdził. W sumie zawijałam ją tylko parę razy a potem ją na nim kładłam, na łóżku, na podłodze. Jak na zdjęciu

ale fajna niunia

ja pojeździłam dziś trochę po sklepach, kupiłam parę pierduł dla maluszka, widziałam super fajne łóżeczko, ale troszkę drogie bo 700 zł, a komoda 1100
a najgorsze jest to, że znowu robię się chora gardło mam całe zawalone i czerwone, głowa boli no jednym słowem masakra
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 15:31   #3343
Eirene1987
Zakorzenienie

iweczka dziękuję za kliki

[QUOTE=n.ik.a;23867525]

Cytat:
ja pojeździłam dziś trochę po sklepach, kupiłam parę pierduł dla maluszka, widziałam super fajne łóżeczko, ale troszkę drogie bo 700 zł, a komoda 1100
a najgorsze jest to, że znowu robię się chora gardło mam całe zawalone i czerwone, głowa boli no jednym słowem masakra
ja chcę łóżeczko ok 300zł mam nadzieję że się zmieszczę (w tej kwocie oczywiście nie w łóżeczku ) a komodę kupiliśmy z ikei za 199,99 jest świetna wytrzymała (stoi na niej telewizor ze sprzętem całym)

Stary 2010-12-19, 15:46   #3344
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
no wiem wiem generalnie ja się nie nastawiam źle każdy poród jest inny aczkolwiek trochę bólu zawsze będzie jak nie w czasie porodu to po

dziewczynki proszę o głosiki zamieściłam a co tam nudzi mi się w domku

http://www.wizaz.pl/akcje/rowenta/od..._2-716063.html
oczywiscie 5 poleciała

nika ja mam dokladnie tą http://allegro.pl/poduszka-rogal-dla...360356245.html

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 16:03   #3345
iweczka
Zakorzenienie

[QUOTE=Eirene1987;23869769]iweczka dziękuję za kliki

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość

ja chcę łóżeczko ok 300zł mam nadzieję że się zmieszczę (w tej kwocie oczywiście nie w łóżeczku ) a komodę kupiliśmy z ikei za 199,99 jest świetna wytrzymała (stoi na niej telewizor ze sprzętem całym)
hehehe domyślam się, że w kwocie- w łóżeczku byłoby ciężko

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:
oczywiscie 5 poleciała

ja też mam taką

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:

Aja1 a ten psiukacz pomaga Ci coś troszkę?? ja mam tabletki do ssania tantum verde-mam nadzieje, że mi pomogą......

dziewczyny jak jest z Waszymi teściowymi?? moja jest jakaś dziwna, odkąd jesteśmy małżenstwem była u nas tylko raz, nie to że chce żeby była codziennie, ale mogłaby czasami odwiedzić, lata tylko do swojej córeczki(siostry męża) a my to hmmm nie wiem....dziś jak jej mąż powiedział niby w żarcie, że mogłaby wpaść czasami to powiedziała " a zaprosiliście mnie" no ręce mi opadły....to trzeba jakieś specjalne zaproszenia wysyłać??? moim obecnym stanem zdrowia i zdrowiem maleństwa bardziej interesują się moje ciocie niż teściowa (czyli przyszła babcia), ciekawi mnie czy wnusią też będzie się tak interesowała czy będzie uważać tylko wnusię od córci........ehhh musiałam się Wam wyżalić, bo jakoś na sercu mi to ciąży
Stary 2010-12-19, 16:24   #3346
aja1
Zakorzenienie

iweczka pomaga nie szczypie mnie już w gardle.

Co do teściowej, hmmm.... moja też by chciała specjalne zaproszenie. Natomiast ja po tylu latach i tylu kłótniach raczej się cieszę, że nas nie odwiedza.
Kiedyś jak Tż powiedział, że idziemy na święta do moich rodziców to się spytała czy jesteśmy zaproszeni , wariatka.

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2010-12-19, 16:44   #3347
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:

ja mam dokładnie taki http://allegro.pl/rozki-rozek-becik-...368469969.html i jestem zadowolona

Cytat:

śliczna córka
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 16:46   #3348
Montii
Zakorzenienie

A ja to bym nie chciała kogoś w domu bez zaproszenia
Czy teściowa,bratowa czy ktoś inny, jakoś od zawsze tak było w moim domu że uprzedzało się o przyjściu więc jeżeli chcemy by ktoś wpadł to mówimy ' wpadnijcie np w sobotę ' mamę również informuję kiedy będę, albo mówi 'przyjdzie we wtorek na obiad ' itp itd

[LEFT]
Stary 2010-12-19, 16:56   #3349
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Czy teściowa,bratowa czy ktoś inny, jakoś od zawsze tak było w moim domu że uprzedzało się o przyjściu więc jeżeli chcemy by ktoś wpadł to mówimy ' wpadnijcie np w sobotę ' mamę również informuję kiedy będę, albo mówi 'przyjdzie we wtorek na obiad ' itp itd
Monti, ale ja bym nie chciała takiej sytuacji, że dzwoni dzwonek do drzwi a tam teściówka ale żeby tak sama z siebie zadzwonila i powiedziała, że np. wpadnie w weekend czy coś........z drugiej strony nie to nie, bez łaski ja też teraz powiem, że czekam na specjalne zaproszenie wkurza mnie ostatnio-chyba hormony we mnie buzują
Stary 2010-12-19, 16:58   #3350
Tity
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, urwaliśmy się 3 h z zajęć, plecy mi wysiadają, do tego jakaś niestrawność bolesna. Za to zdażyłam jeszcze odebrać z pralni mój płaszcz puchowy, któremu wylazły plamy i myślałam, że będzie już do wyrzucenia, ale się odprał i bardzo się cieszę Kupiłam sobie ponczo w H&M pod choinkę I chwalę się moimi wczorajszymi zakupami dla małego. Większość kupione za pół ceny. Do tego kocyk do wózka(jest super mięciutki) i ręcznik kąpielowy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ciuszki małego.jpg (58,0 KB, 47 załadowań)

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 17:13   #3351
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Monti, ale ja bym nie chciała takiej sytuacji, że dzwoni dzwonek do drzwi a tam teściówka ale żeby tak sama z siebie zadzwonila i powiedziała, że np. wpadnie w weekend czy coś........z drugiej strony nie to nie, bez łaski ja też teraz powiem, że czekam na specjalne zaproszenie wkurza mnie ostatnio-chyba hormony we mnie buzują
hihi ale wiesz, ja to ogólnie mało gościnna jestem... więc zazwyczaj nikt nam nie zapowiada swojej wizyty..tylko raczej my zapraszamy...ale ja to taki alien powinnaś sie cieszyć zaproś ją, niech ma i bedzie spokoj

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, urwaliśmy się 3 h z zajęć, plecy mi wysiadają, do tego jakaś niestrawność bolesna. Za to zdażyłam jeszcze odebrać z pralni mój płaszcz puchowy, któremu wylazły plamy i myślałam, że będzie już do wyrzucenia, ale się odprał i bardzo się cieszę Kupiłam sobie ponczo w H&M pod choinkę I chwalę się moimi wczorajszymi zakupami dla małego. Większość kupione za pół ceny. Do tego kocyk do wózka(jest super mięciutki) i ręcznik kąpielowy
super, ja tez mojemu kupilam w h&m ciuszki, pozniej pokaże

[LEFT]
Stary 2010-12-19, 17:14   #3352
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
oczywiscie 5 poleciała

dziękuję bardzo

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość

dziewczyny jak jest z Waszymi teściowymi?? moja jest jakaś dziwna, odkąd jesteśmy małżenstwem była u nas tylko raz, nie to że chce żeby była codziennie, ale mogłaby czasami odwiedzić, lata tylko do swojej córeczki(siostry męża) a my to hmmm nie wiem....dziś jak jej mąż powiedział niby w żarcie, że mogłaby wpaść czasami to powiedziała " a zaprosiliście mnie" no ręce mi opadły....to trzeba jakieś specjalne zaproszenia wysyłać??? moim obecnym stanem zdrowia i zdrowiem maleństwa bardziej interesują się moje ciocie niż teściowa (czyli przyszła babcia), ciekawi mnie czy wnusią też będzie się tak interesowała czy będzie uważać tylko wnusię od córci........ehhh musiałam się Wam wyżalić, bo jakoś na sercu mi to ciąży
heh my mieszkamy z moimi rodzicami i jak teściowie przyjeżdżają to raczej do moich ja tam nie mam nic przeciwko jak będziemy mieszkać sami to ona wie dobrze że bez zapowiedzi nie ma szans - zresztą my też musimy dzwonić przed wizytą zawsze, taka już jest mnie to cieszy bo nie lubię niezapowiedzianych wizyt,
wierz mi kochana - lepiej niech przychodzi do was rzadko i z zapowiedzią niż gdyby miała codziennie latać - a nie wiadomo jak będzie jak się jej wnusia urodzi

Cytat:

śliczności same

montii nie ty jedna jesteś "alien" ja sobie cenię swoją prywatność jak mieszkaliśmy sami przez rok to moi byli u nas ze 3 razy (na nasze zaproszenie) a mieszkali 10km od nas a rodzice tżta chyba 2 razy innej rodziny nie zapraszaliśmy i nie lubię jak np ktoś mówi - może wpadnę do was na weekend. co innego jak tę osobę bardzo lubię i wpada tylko na kawę a co innego jak ktoś ci się zwala bez zaproszenia

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2010-12-19 o 17:17
Stary 2010-12-19, 17:29   #3353
Tity
Zakorzenienie

Montii, Eirene to jest nas więcej. Ja też nienawidzę niezapowiedzianych gości i nie lubię jak ktoś się wprasza Ale do kogoś też specjalnie chodzić nie lubię, wolę się spotykać w neutralnym miejscu. No chyba, że z rodziną.

L
J

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-19, 17:44   #3354
Montii
Zakorzenienie

to nie jestem w tym sama widzę

[LEFT]
Stary 2010-12-19, 17:48   #3355
patrycja_22
Rozeznanie

Cześć dziewczynki
Mi dzisiaj dzień w szkole minął bardzo szybko ale nie obyło się bez ataku duszność ale ogólnie było lepiej niż wczoraj.
W domu też mi się tak jakoś gorąco zrobiło i do tego brzuch zrobił się twardy i pomyślałam sobie, że to może coś nie tak po tym moim wczorajszym upadku. Pojechałam na IP, zrobili mi ktg, lekarz zbadał i powiedział, że wszystko jest dobrze uuufff
Ale mam przynajmniej spokój psychiczny no i posłuchałam sobie przez 15 minut jak bije serduszko mojego synka
Po powrocie żeby uczcić dobre nowiny pochłonęłam chyba z pół kilo ciasta orzechowego

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 18:15   #3356
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:

ja też nie lubię niezapowiedzianych wizyt ja jak do kogoś się wybieram to też po wcześniejszym umówieniu

Cytat:
I chwalę się moimi wczorajszymi zakupami dla małego. Większość kupione za pół ceny. Do tego kocyk do wózka(jest super mięciutki) i ręcznik kąpielowy
super

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
Mi dzisiaj dzień w szkole minął bardzo szybko ale nie obyło się bez ataku duszność ale ogólnie było lepiej niż wczoraj.
W domu też mi się tak jakoś gorąco zrobiło i do tego brzuch zrobił się twardy i pomyślałam sobie, że to może coś nie tak po tym moim wczorajszym upadku. Pojechałam na IP, zrobili mi ktg, lekarz zbadał i powiedział, że wszystko jest dobrze uuufff
Ale mam przynajmniej spokój psychiczny no i posłuchałam sobie przez 15 minut jak bije serduszko mojego synka
Po powrocie żeby uczcić dobre nowiny pochłonęłam chyba z pół kilo ciasta orzechowego
dobrze że pojechałaś, przynajmniej się uspokoiłaś
też bym sobie coś słodkiego wszamała ale jutro idę na krzywą cukrową więc wole nie przesadzać dziś ze słodkim jutro nadrobię

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 18:18   #3357
aguchaw1
Raczkowanie

Hej Dziewczynki

Montii nie jesteś sama w tym "wyalienowaniu" Ja mam dokładnei tak samo. Nie lubie niezapowiedzianych wizyt i najchętniej, jeśli mam się z kimś spotykać to na neutralnym gruncie..
My mieszkamy z babcią i myślę, ze to dodatkowo potęguje tą moją niechęć do spotkań w domu.. Co do babci, to dziewczyny - co mieszkacie same z TŻami cieszcie się!!!!! bo ja poprostu niedlugo chyba eksploduje ze złości, tak mnie ta kobieta czasami denerwuje !!! No ale póki co nie mamy wyjscia, mieszkanie jest teoretycznie nasze już, ale babcia do śmierci stąd nie wyjdzie na pewno, wiec trzeba ją znosić.. cięzko jest,a już w ogole boje się jak to będzie jak sie urodzi dzidzius.. Najwyżej sie spakujemy i wyprowadzimy do moich rodziców - mieszkaliśmy z nimi 8 miesięcy przed ślubem i było bardzo dobrze...
Uff aż mi lepiej, jak się "wygadałam" heh

Mam do Was pytanie odnośnie tego, czy kupujecie do łożeczka od razu pościel ??? bo ja wyczytałam, że noworodek na początku to tylko rożek, kocyk i nic więcej i tak przez pierwsze miesiące życia, a chciałam kupić z allegro taką:
http://allegro.pl/14ele-posciel-haft...357304293.html
No i mam problem, bo jeśli faktycznie nie jest potrzebna od początku, to taki wydatek (wcale nie mały) może poczekać
A tak w ogóle, to w ten weekend zamówilismy łożeczko, elektryczną kołyskę, i przewijak z wanienką na poczatku roku odbieramy wózek, a później już tylko "pierdoły" zostaną..

Tak w ogóle, to też jak tylko wchodze na wizaż, klikam w te wasze aniołki, po kolei, zeby było sprawiedliwie

aguchaw1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 18:30   #3358
miamore999
Zakorzenienie

dziewczyny od kilku dni budzą mnie nad ranem okropne bóle bioder jakbym spała na podłodze co najmniej... myślicie, że ta poducha wspominana wcześniej coś mi pomoże??
Stary 2010-12-19, 18:54   #3359
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
niutka1 u mnie ta morfologia, którą robili w szpitalu też kiepska i dostałam właśnie ten lek co ty tzn. jest to żelazo, które mam brac i powtórzyć badanie jeszcze przed świętami
tardyferon to standard przy niedokrwistości

Cytat:

ja też w szpitalu nie miałam ktg robionego
ale zawsze na wizycie lekarz mierzy tętno takim małym przyrządem,
czyżby to małe coś było lepsze od ktg
( doppler) nie jest lepsze, bo nie daje takiego wykresu jak KTG, ale pozwala określic tetno dziecka tak na szybko i to z reguły wystarcza na takie potrzeby przy wizycie u lekarza, wynik wpisuje sie do karty ciązy, a jakby cos było nie tak przy pomiarze tym małym detektorem, to by wysłał lekarz własnie na KTG, zeby zrobic pełen wykres

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
Witajcie

Ja polecam znieczulenie, po co sie męczyć za jakie grzechy

Na zachodzie 2/3 kobiet bierze znieczulenie.

Krakowianki która idzie na drzwi otwarte do Siemiradzkiego i jak sie rozpoznamy, róża
Zalezy na jakim zachodzie
w Holandii np. 40 % porodów to porody w domu więc raczej bez znieczulenia
Znieczulenie na żądanie najczęsciej podaje sie w takich krajach jak Irlandia i Anglia, a ze z Polski sporo osób tam przebywa, stąd wrażenie, ze "na zachodzie" wszyscy sie znieczulaja do porodów, a to nieprawda, w krajach skandynawskich np. raczej stawia sie na powrót do natury.
Ja nie mam nic przeciwko znieczuleniu, ale osobiście bym sie nie zdecydowała ze względu na te wkłuwanie, itd... niepotrzebna medykalizację, która mi osobiście bardzo by przeszkadzała w porodzie. Ja rodząc dziecko chcę sie skupic na sobie i na nim i na przezywanieu tego, wszelkie procedury medyczne sa dla mnie niepotrzebnym zakłóceniem, które mnie rozprasza.

Cytat:

Kampasiula tak jak pisalam wczesniej zanim przyjmiemy nowa os do klubu to jednak musi troszke minac czasu. Dziewczyny, ktore teraz dostaly zaproszenia sa z nami od wrzesnia i poznalysmy je juz calkiem dobrze. Natomiast jak zaczniemy przyjmowac kazda, ktora o to poprosi to za chwile istetnie tego klubu straci sens. Nie obrazaj sie bron boze, bo fajna z Ciebie kobitka, ale daj nam troszku wiecej czasu na poznanie Ciebie
ale w klubie jest obecnie 57 osób , ja tam 2/3 z nich nie kojarze
a kampasiula pisze z nami juz regularnie, w przeciwieństwie do sporej części tych, które mimo to są w klubie

[QUOTE=iweczka;23870185]
Cytat:

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

z perspektywy 10 lat związku, to powiem Ci że raczej się ciesz z tego, niz zamartwiaj
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 18:55   #3360
Tity
Zakorzenienie

aguchaw ja nie będę kupować pościeli do wózka, myślę, że kocyk lub dwa wystarczą(coś do podłożenia i coś do przykrycia). Podusia i tak jest nie wskazana, więc nie ma sensu chyba. A później zrobi się ciepło, więc znowu pościel będzie zbędna..
miamore może to od leżenia na boku? Ja sobie czasami tak odgniatam i bolą niemiłosiernie, ale jak się przełożę to po czasie przestaje boleć.

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2010-12-19 o 18:56
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości