Ciąża i poród w Lublinie/Mamusie 2011 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-28, 14:38   #3331
madzik1388
Przyczajenie

Dot.: Ciąża i poród w Lublinie/Mamusie 2011

Groszek dzięki wielkie za linka, coraz bardziej się przekonuję do lubartowskiej... a chodzę do Patyrowej, przyjmuje w Świdniku prywatnie, jestem z niej bardzo zadowolona, akurat jutro mam wizytę, ciekawe co mi powie, bo od kilku dni mam lekkie skurcze
madzik1388 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-28, 14:41   #3332
madzik1388
Przyczajenie

Groszek dzięki wielkie za linka, teraz jestem już praktycznie przekonana do tego szpitala... a chodzę do Patyrowej, przyjmuje prywatnie w Świdniku, i jestem z niej bardzo zadowolona
Madzikownia witaj
Stary 2011-08-29, 08:39   #3333
madzialena-lublin
Rozeznanie

Witam po weekendzie
Pojechaliśmy chyba na ostatni wyjazd przed porodem trochę odpocząć, ale powiem szczerze że to już nie dla mnie... Wymęczyłam się i podróżą, i na miejscu- nie swoje łóżko itp. No ale jestem juz w domku

Widzę, że w tym czasie kilka nowych mam przybyło. Witamy
Stary 2011-08-29, 12:09   #3334
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was ma również jak ja wskazania do cc?
Na który szpital się decydujecie w tej sytuacji?
I może któraś mamusia może polecić lekarza, który specjalizuje sie w patologii ciąży?

Z góry dzięki za info
Jeśli chcesz rodzić na Kraśnickiej lub Jaczewskiego, to pomocne by było, jakbyś poszła na jakąś wizytę, do któregoś z lekarzy z tych szpitali. Niestety obydwa bardzo często odsyłają nie swoje pacjętki. No chyba, że miałabyś skierowanie do któregoś z tych konkretnych szpitali, może wtedy byłoby łatwiej

Cytat:
Napisane przez madzik1388 Pokaż wiadomość
Witam Ja również chciałabym się do Was przyłączyć jeśli można.

Jestem obecnie w 37tyg. ciąży, spodziewam się drugiej córeczki. Pierwszą córkę rodziłam w Świdniku, i chociaż poród i opiekę poporodową wspominam bardzo dobrze, to sam moment przyjęcia do szpitala to dla mnie koszmar( leżałam na sali przedporodowej 2 dni zanim urodziłam). Teraz chodzę do lekarki, która pracuje na lubartowskiej, tam też chciałabym rodzić, ale tyle się nasłuchałam, że strasznie się boję, proszę powiedzcie mi jak tam jest, co trzeba zabrać ze sobą do szpitala...
Waham się ciągle między Świdnikiem a Lublinem, tylko najpierw to zadzwoniłabym do Świdnika zapytać jaki lekarz ma dyżur, a potem jechała rodzić
Witaj Jeśli chodzi o Lubartowsską, to tam niestety brak intymności, sale są wieloosobowe. Chyba wolałabym rodzić w Świdniku, słyszałam dobre opinie o tamtym szpitalu A przyjęcie do szpitala wszędzie może być niemiło. Mozna np długo czekać, jeśli lekarz jest zajęty, na sali też można leżeć parę dni, to nie ma reguły gdzie.

Cytat:
Napisane przez madzikownia Pokaż wiadomość
Witam wszystskie przyszłe i już szczęśliwe mamy co nie które dziewczynki kojarzę z wątku panien młodych ale ten czas zleciał... już jakiś czas Was podglądam i postanowiłam się przywitać. Jestem w 33 tygodniu i mam zamiar rodzić na lubartowskiej od niedawna zaczeliśmy chodzić na szkołę rodzenia i powoli zaczynam się stresować
Witaj
Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Witam po weekendzie
Pojechaliśmy chyba na ostatni wyjazd przed porodem trochę odpocząć, ale powiem szczerze że to już nie dla mnie... Wymęczyłam się i podróżą, i na miejscu- nie swoje łóżko itp. No ale jestem juz w domku

Widzę, że w tym czasie kilka nowych mam przybyło. Witamy
Hejka, a gdzie byłaś? My jeździliśmy do teściów, byliśmy na weselu i też uznaliśmy, że to już ostatnie. Mieliśmy iść na jeszcze jedno, ale to ponad moje siły. O 21 byłam już padnięta. W domu byliśmy o 23. Jeszcze pogoda była tragiczna, upał i duchota.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-29, 12:56   #3335
madzik1388
Przyczajenie

Witam
Za mną niezbyt przespana noc, ponieważ męczyły mnie skurcze, ale nic się nie dzieje, dziś mam wizytę to się wypytam co i jak
Groszek dzięki za linka, sporo się dowiedzialam
Bianeczka wiem, że przyjęcie do szpitala nie oznacza od razu porodu, ale w tym wypadku chodzi o podejście do pacjentki i sposób w jaki mnie potraktowano, akurat co do tych lekarzy to nie tylko ja mam takie zdanie... więc coś w tym jest
Stary 2011-08-29, 13:01   #3336
brunetka2000
Zakorzenienie

tak tak w Świdniku sale po porodzie sa 2 lub 3 osobowe i w odwiedziny może przychodzić tylko jedna osoba
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-29, 13:46   #3337
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzik1388 Pokaż wiadomość
Witam
Za mną niezbyt przespana noc, ponieważ męczyły mnie skurcze, ale nic się nie dzieje, dziś mam wizytę to się wypytam co i jak
Groszek dzięki za linka, sporo się dowiedzialam
Bianeczka wiem, że przyjęcie do szpitala nie oznacza od razu porodu, ale w tym wypadku chodzi o podejście do pacjentki i sposób w jaki mnie potraktowano, akurat co do tych lekarzy to nie tylko ja mam takie zdanie... więc coś w tym jest
Rozumie, oby tym razem było lepiej A na te łydki to może jakieś masaże by pomogły? A jaki magnez bierzesz? Tz w jakiej dawce. Bo ja też miałam wcześniej zalecenie brać 3x2 tabletki mimo, że u nie wszystko ok. Teraz kupiłam sobie taki mocny i biorę tylko jedną.

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
tak tak w Świdniku sale po porodzie sa 2 lub 3 osobowe i w odwiedziny może przychodzić tylko jedna osoba
Wydaje mi się, że to duży komfort jak sątakie ograniczenia, bo jak leży np 5-6 kobiet i niech do każdej przyjdzie po 2-3 osoby to normalnie jak na plaży

Wspólnie zamawiamy buty

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-29, 17:29   #3338
madzialena-lublin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was ma również jak ja wskazania do cc?
Na który szpital się decydujecie w tej sytuacji?
I może któraś mamusia może polecić lekarza, który specjalizuje sie w patologii ciąży?

Z góry dzięki za info
Moja Malutka ułożona jest pośladkowo i łożysko mam nisko, więc jeśli nic sie nie zmieni (jestem w 30tc) to ja też będę miała cc. Rodzić będę na Kraśnickich, chodzę do dr stamtąd- Zych. Tylko ze chodziłam do niego juz kilka ładnych lat przed ciążą, teraz też jestem bardzo zadowolona.

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Hejka, a gdzie byłaś? My jeździliśmy do teściów, byliśmy na weselu i też uznaliśmy, że to już ostatnie. Mieliśmy iść na jeszcze jedno, ale to ponad moje siły. O 21 byłam już padnięta. W domu byliśmy o 23. Jeszcze pogoda była tragiczna, upał i duchota.
My pojechaliśmy za granicę, a konkretnie na Węgry. Byliśmy w Egerze i Tokaju- dla nas był to już któryś z kolei wypad tam, teraz zabraliśmy znajomych Bliżej tam niż np nad nasze morze, a zupełnie inny klimat, pogoda w zasadzie gwarantowana. Teraz było nawet za ciepło bo jak zajechaliśmy w piątek to było 39 stopni Wszyscy popili sobie pysznego winka za to ja przywiozłam dla siebie zapas arbuzów
Stary 2011-08-29, 19:53   #3339
madzik1388
Przyczajenie

Ja po wizycie
Wszystko ok, szyjka zmiękczona, ale jeszcze nic się nie dzieje.
Po dzisiejszej wizycie jestem już pewna że będę rodzić na lubartowskiej. Ginka powiedziała, że jak cos się zacznie to mam do niej dzwonić, a ona uprzedzi położna że jadę, więc luz, kazala mi się nie martwić, więc jestem spokojna, a ten tłok na salach jakoś przeżyję
Bianeczka męczyły mnie skurcze brzucha, i ból jak na @, ale ginka powiedziała że to dobrze, bo poród będzie szybszy, bo wszystko lepiej i szybciej będzie postępować

My mamy wesele jeszcze w tą sobotę, i ciągle się zastanawiamy czy iść, ale chyba odpuścimy
Stary 2011-08-30, 09:32   #3340
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

ktore z Was pozapisywaly sie do dr Kielbasy, ze dopiero na pazdziernik ma termin?? musialam sie zapisac do innego ortopedy choc tez pozno 23 wrzesnia..

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 09:57   #3341
angel109238
Zadomowienie

GG do angel109238

Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
ktore z Was pozapisywaly sie do dr Kielbasy, ze dopiero na pazdziernik ma termin?? musialam sie zapisac do innego ortopedy choc tez pozno 23 wrzesnia..
Co Ty mówisz takie terminy?? to ja w najbliższym czasie idę zapisać małego bo mamy mieć kontrolę w 3-4 miesiącu więc wypada październik-listopad
angel109238 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-30, 10:03   #3342
Debowa
Raczkowanie

Ja w połowie sierpnia zapisałam swoja mała na 7 września do dr Kiełbasy

Lenka 03.08.2011. godz 15:40
Debowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 10:55   #3343
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angel109238 Pokaż wiadomość
Co Ty mówisz takie terminy?? to ja w najbliższym czasie idę zapisać małego bo mamy mieć kontrolę w 3-4 miesiącu więc wypada październik-listopad
no to dzwon bo jakos ciezko z tymi terminami teraz. Jak dzwonilam ostatnio to wystarczylo kilka dni wczesniej sie umawiac a teraz...

Cytat:
Napisane przez Debowa Pokaż wiadomość
a to juz wiem kto mi miejsce zajal

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

my juz po chrzcie - Daria byla bardzo grzeczna, spala duzo i nie obudzila ja nawet zimna woda Tort zamawiany byl w zbyszku i baaaaaardzo polecam - byl piekny i pyszny (malinowo -jagodowy)

Stary 2011-08-30, 11:06   #3344
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Ja chodzę do dr Haśca, też w Sanusie i też teraz z terminami jakoś się dłuży, w maju jak dzwoniłam, to z tygodnia na tydzień była wizyta, a teraz zadzwoniłam w zeszły czwartek i mam termin na 3 października

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 11:15   #3345
Debowa
Raczkowanie

Cytat:

a to juz wiem kto mi miejsce zajal

Słonko tyle że ja dzwoniłam 16 sierpnia a nie teraz i babka powiedziała że termin dopiero na wrzesień

Stary 2011-08-30, 11:18   #3346
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Słonko tyle że ja dzwoniłam 16 sierpnia a nie teraz i babka powiedziała że termin dopiero na wrzesień
oj wiem wiem, zartuje

Stary 2011-08-30, 11:33   #3347
mik23
Rozeznanie

z tymi terminami to obłęd... ja musiałam zapisac małą do kardiologa dziecięcego i dzwonilam na Krasnickie i na Chodźki i tam do końca roku nie ma miejsc... no ludzie drodzy.... po prostu załamać ręce... no i mamy wizytę w tą sobotę w Luxmedzie, na szczęście istnieją prywatne placówki bo bym się chyba załamała jesli musiałabym czekac do przyszlego roku i zastanawiala sie czy to cos powaznego czy nie...
mik23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 12:20   #3348
angel109238
Zadomowienie

GG do angel109238

mik no co Ty... aż tak z tym kardiologiem??? czyli mnie tez czeka prywatna wizyta. Możesz napisać u kogo byłaś i ile kosztuje wizyta?
angel109238 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 12:47   #3349
mik23
Rozeznanie

na NFZ jest jeszcze na Junoszy ale tam przyjmuje taka pani kardiolog która (z komentarzy na stronie w necie i z opinii znajomych) jest bardzo niemiła i niebardzo przejmuje sie swoimi małymi pacjentami...
My jesteśmy zapisane do doktor Renaty Jawniak, podobno bardzo sympatyczna i fachowa, znajoma ( która pracuje na Chodźki) mi poleciła, więc mam nadzieje ze wyjaśni nam co i jak, a wizyta kosztuje 150 zł ( w cenie echo serca).
mik23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 13:12   #3350
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

strasznie jest z tymi terminami, szczególnie ze specjalistami typu kardiolog czy endokrynolog.

ja chyba w maju musiałam pilnie skonsultowac się z kardiologiem dzieicięcym ( w związku przewleklym kaszlem pediatra skierowała nas na prześwietlenie klatki piersiowej-oczywiście w płucach czysto ale w opisie napisano, że jest powiększona sylwetka serca)
Już w maju na Chodźki nie było juz mijesc na ten rok, kazali sie w wakacje dowiadywać, bo może ktoś zrezygnuje. Na Kraśnickie udało mi sie zapisać na 2 października
Poszliśmy jednak prywatnie do Luxmedu, po przeczytaniu wielu pozytywnych opinii do dr Ewy Stążka-Gregosiewicz.
Polecam pania dr - ma świetne podejście do dzieci, mimo nieprzyjemnego dla dziecka badania echo serca tak zagadala córkę, że poszło całkiem gładko, potem wszystko mi wytłumaczyła, opisała. Okazało się, że zdjęcie RTG było źle zrobione - zamiast klatki piersiowej był głownie brzuch . Pani dr dla pewności jeszcze pomierzyła specjalna linijką obrazy na zdjęciu RTG.
Cale szczęście, ze wszystko dobrze, nie wytrzymalabym chyba czekając na wizyte do października.
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 14:07   #3351
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

my juz po chrzcie - Daria byla bardzo grzeczna, spala duzo i nie obudzila ja nawet zimna woda Tort zamawiany byl w zbyszku i baaaaaardzo polecam - byl piekny i pyszny (malinowo -jagodowy)
W zbyszku mają fantastyczne ciasta tylko te ceny, ale czasem można zgrzeszyć uwielbiam pychotkę od nich

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Ja chodzę do dr Haśca, też w Sanusie i też teraz z terminami jakoś się dłuży, w maju jak dzwoniłam, to z tygodnia na tydzień była wizyta, a teraz zadzwoniłam w zeszły czwartek i mam termin na 3 października
Cytat:
Napisane przez mik23 Pokaż wiadomość
z tymi terminami to obłęd... ja musiałam zapisac małą do kardiologa dziecięcego i dzwonilam na Krasnickie i na Chodźki i tam do końca roku nie ma miejsc... no ludzie drodzy.... po prostu załamać ręce... no i mamy wizytę w tą sobotę w Luxmedzie, na szczęście istnieją prywatne placówki bo bym się chyba załamała jesli musiałabym czekac do przyszlego roku i zastanawiala sie czy to cos powaznego czy nie...
Może było jakieś małe bum z porodami, że tyle wizyt? Najlepiej by było zapisać dziecko jeszcze przed porodem ale tak się nie da Przesadzają z tymi terminami i ograniczeniami. A co jak dziecko jest poważnie chore? Chyba czekać aż dziecko dostanie jakiejś zapaści, ataku czy czegoś innego okropnego i wołać karetkę albo szukać znajomości Niedługo człowiek zacznie się profilaktycznie zapisywać na każdy rok na wizytę, bo nigdy nie wiadomo. Dobrze, że są prywatne gabinety, gorzej jak ktoś sobie nie może na taką wizytę pozwolić

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-08-30, 15:59   #3352
Debowa
Raczkowanie

Cytat:
oj wiem wiem, zartuje
ja wiem, że żartujesz jak pytałam to sama o ortopedę to sama napisałaś że do dr kiełbasy chodzisz z małą to i ja skorzystałam z rady i swoją niunie zapisałam do niego

Stary 2011-08-30, 18:36   #3353
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też na 7 do niego. Na 16.4o
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 18:57   #3354
bianeczkaa
Zakorzenienie

Dziewczyuny, pytanie z innej beczki. Mrozicie zupy? Bo mam zlan zrobic sobie zapas. Ugotowalam ogorkowa I sie zastanawiam czy to przejdzie, no zobaczymy.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-08-30, 20:05   #3355
Debowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Ja też na 7 do niego. Na 16.4o
My mamy na 15:15

Stary 2011-08-30, 20:25   #3356
wieka22
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyuny, pytanie z innej beczki. Mrozicie zupy? Bo mam zlan zrobic sobie zapas. Ugotowalam ogorkowa I sie zastanawiam czy to przejdzie, no zobaczymy.
my czasami mrozimy jak nagotujemy wielki gar nie do zjedzenia w kilka dnido odmrażanej nie mam zastrzeżeń

dobry patent na początek jak się dzidziuś urodzi, zaoszczędzicie trochę czasu na gotowanie

coming soon lipiec'2016
wieka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 22:06   #3357
bianeczkaa
Zakorzenienie

ZWieka22, a w czym je mrozisz?? Bo tak sobie pomyslalam ze najpierw wleje do pojemnikow I tak zamroze a pozniej wyjme kostki I w worki przeloze, zobaczymy, mniej miejsca a I pojemnikopw tyle nie mam ;-)

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-08-31, 06:23   #3358
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Ja mroziłam tylko zupy dla synka kiedyś, a takich normalnych nie mrożę, przeważnie gotuję na 2-3 dni gar i zjadamy takie porcje

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-31, 06:59   #3359
princessskaa
Wtajemniczenie

witam z rana

Dziękuję za wszystkie sugestie odnośnie mojego pytania

Wczoraj już się przekonałam jak ciężko dostać się do jaczewskiego - na papierze toaletowym zauważyłam plamkę czerwoną. Więc pojechałam sprawdzić, co i jak, na jaczewskiego. Odrazu dostałam info, że nie mają miejsc i będą dzwonić po innych szpitalach, żeby mi miejsca poszukać. Lekarz bardzo miły był, zrobił mi badanie, usg i okazało się, że wszystko ok. Także zalecił rutinoscorbin dodatkowo i obserwować, czy nic się nie dzieje. A w razie czego jechać na kraśnickie albo lubartowską.

W nocy co chwile się budziłam z tych nerwów, ale wszystko ok
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-31, 08:01   #3360
lenka79
Raczkowanie

Ja wczoraj miała wizytę u mojej gin. I generalnie wszystko ok., tyle, że mała niestety kolejny raz ułożona jest główką do góry, zresztą ja tą główkę koło pępka świetnie czuję J. Uparciuch jeden. Następna wizyta pod koniec września, jeśli się nie przekręci a miejsca coraz mniej to będzie cesarka … W sumie to mi wszystko jedno. Byle wszystko było w porządku.

Ale kochane mam do Was pytanie z innej beczki. Macie już upatrzonego/sprawdzonego pediatrę? Ja jestem zielona w tym temacie. Mieszkam na LSMie ale swoją lekarz rodzinną mam w przychodni Życie na Lubartowskiej. I nie wiem co zrobić, kogo wybrać. Raczej wolałabym jakąś dobrą lekarkę gdzieś bliżej mnie, coby nie jechać przez całe miasto w nagłych przypadkach. Możecie mi kogoś polecić na LSMie w którejś z przychodni? Jeśli znacie jakiś wątek na temat to chętnie tam zajrzę.

lenka79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości