|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 35,94% |
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
4 | 6,25% |
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
0 | 0% |
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
2 | 3,13% |
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
24 | 37,50% |
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
11 | 17,19% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3332 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o zrobienie zdjęć z filmiku, to niestety nie wiem jak się to robi, a sama mam z ostatniego usg tylko filmik. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3333 |
Rozeznanie
|
ja sie powoli oddalam od komputera w strone wyrka, meżu juz chrapie ,przytule sie pójde ze dwa razy siku i bedzie juz ranek............... i pojde podejrzec dzidziunie,
nie moge sie juz doczekac ;-)) ( a i dodam ze jestem nie ogolona bo mam odparzone pachwiny i smaruje sudokremem i infekcje pochwy i smaruje clotimazolum ) wygladam jak dziki dzik,ale co poradze ![]() ![]() a po wizycie pójde kupic coś dzidzi szkoda ze mieszkam w małym mieście i nie mam promocki i wyprzedaży ![]()
#3334 |
Rozeznanie
|
Oj biedactwo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mamaoptymistka Ja dokupiłam napęd na usb, chyba LG i czasem go podłączam, ale większość też na usb przenoszę, a programy ściągam i tylko klucz z opakowania spisuję ![]() vanes My się na szkołę rodzenia wybieramy z tż, choć pewnie w jeden weekend go nie będzie, bo idzie do szpitala na badania... moniqac Śliczny brzucholek ![]() ![]() Słyszałam, że podobno jak się dużo witamin w tabletkach przyjmuje w ciąży, to się duże dzieci rodzi? ![]() Lolka1212 Podobno bardziej z usg, bo OM mogłaś nie mieć równo dwa tygodnie przed poczęciem... U nas np. zachodzi podejrzenie, że miałam inaczej owulację i że Edzik się zrobił 2-4 dni po skończeniu się @... andziot Jaka śliczna Zosia! Pomyśl, że jak jej się siostra urodzi, to już będzie miała ponad dwa latka! ![]() anula_81 Jasne, jasne... Uważaj, bo uwierzymy Ci ![]() ![]() dorkabl A Alek albo Aluś? ![]() agnieszka_pe25 Najłatwiej pauza i printscreen i wklej do Painta i zapisz jako .jpg No i miałam Wam jeszcze opowiedzieć, bo byłam na kawie/herbacie z przyjaciółką, której jedna bratowa ma 3 miesięczną córę, a druga właśnie urodziła synka i oczywiście kilka godzin o dzieciach nawijałyśmy ![]() No i straszna historia! Podobno małemu przy cc złamał się obojczyk i przez 9 dni w szpitalu NIKT TEGO NIE ZAUWAŻYŁ! ![]() Dopiero jak wychodził, to ktoś stwierdził, że w karcie mały ma przy obojczyku wpisane "?" i sprawdzili czemu! Normalnie masakra, mam nadzieję, że takie coś to tylko sporadycznie i raczej lekarze dokładnie badają dzidziolki! Doczytałam Was, mogę iść spać ![]() Tż już skończył pracę i się ze mnie śmieje, że ja tylko wizaż i wizaż ![]() Bo dziś mu zarzuciłam, że on tylko praca i praca ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olusie to najfajniesze faceciki pod sloncem ![]() ![]() ![]() ![]() Nasz Olek jest Alexandrem przez X, ale to ze wzgledu na to, ze tutaj z X bedzie mu latwiej i oczywiscie w szkole bedzie Alexem, bo niby skad Irlandczycy maja znac Olusia ? Ale mnie Alex nie przeszkadza, natomiast Alek czy Alus ![]() Cora tez bedzie pisownie imienia miala dostosowana do tutejszej, w koncu to prawdopodobnie tutaj beda zyli i obywatelami tego kraju sa/beda, wiec to chyba normalne. Andziot Zoska cud miod orzeszki ![]() I tym milym akcentem zegnam sie na dzis ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3337 |
Wtajemniczenie
|
No ja też doczytałam i mogę iśc spac
![]() Widzę, że w końcu tematy typowo ciążowe ![]() Agnieszka bardzo się cieszę, że z maluszkiem wszystko dobrze, pewnie ma kilka dni cichych i już niedługo nadrobi kopniaczkami ![]() ![]() Andziot Zosia rewelacyjna ![]() ![]() Mary no ja bym nie wpadła na taki misz masz jedzeniowy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3338 |
Wtajemniczenie
|
Cześć gaduły
![]() Ja od czwartej nie śpię ![]() ![]() Tak mnie dziwnie głowa rozbolała, myślałam że mam gorączkę, bo gardło też mnie boli ale tempka w normie, ciśnienie 110:64 więc też ok, męczyłam się do 22 i wzięłam jeden apap ![]() Nie pocytowałam Was bo nadrabiałam z wielkim trudem, od czytania jeszcze bardziej mnie głowa boli ale się uśmiałam przy opowieściach dot. higieny ![]() Mam nadzieję, że martynka się tak na amen nie obraziła, w końcu nikt jej stąd nie wygania, trochę głupio by było aby pogniewała się na cały wątek po nieprzychylnych komentarzach kilku osób ![]() Vanes Ty też mam nadzieję, że nie uciekniesz? ![]() No nic, włączę sobie Shreka na kompie i może zasnę ![]()
#3339 |
Zadomowienie
|
Cześć kobietki.
Ja dzisiaj wstałam razem z mężem i jakoś dalej nie mogę ![]() Andziot masz śliczna córkę ( też już bym chciała taką mieć ![]() ![]() ![]()
#3340 |
Wtajemniczenie
|
a ja znowu do roboty musze isc
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No, ale jeszcze tydzien i zrywam sie z tej pracy, w ktorej regula jest smrod a higiena ![]() ![]() Jeszcze sobie wsune Snickersa zeby mojemu Malemu wynagrodzic, ze mamusia jest nie w humorze o tak nieludzkiej porze ![]() Agnieszka.M rozwalila mnie ta wizualizacja 5d ![]() Do pozniej Brzuchatki ![]()
#3341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() popatrz może razem zrobimy imprezę ![]() ![]() ja już się doczekać nie mogę, ale to trochę zależy od dobroci ludzi trzecich no i trochę od gina , bo jak powie że szyjka jednak mi się skraca to już na bank idę na zwolnienie, ale wolałabym żeby było wszystko ok i iść po ludzku w końcu odpocząć no to teraz DZIEŃ DOBRY wczoraj dostałam podwyżkę (zapomniałam się pochwalić ![]() ![]() nocka przespana na kanapie, bo mężu mnie nie zbudził bo powiedzial że będę wejścia pilnować ![]() ale naszczęście nic mnie nie bolało i wyspałam się buziaki do później |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3342 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Moria mam nadzieje, że usnęłaś! Mnie też czasem dopadają takie bezsenności i rady na to nie ma... Muszę się przemęczyć pół nocy i w końcu zasne, eh ![]() Ewesko mam nadzieje ze urodziny synala udane i Fifa już rozpakowana. Synal pewnie wyglądał tak----> ![]() Dzień dobry dziewuszki ![]() Taka była wczoraj wrzawa na wątku, żę nawet nie chciało mi sie odpisywać także jestem dziś ![]() Ja też wstałam wcześniej bo musze ogarnąć dom i o 11 mam kuzynkę na drobne zabiegi kosmetyczne a później musze się wziąć za pierogi z serem ![]() Nasz Misiek? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i najważniejsze ![]() ![]() ![]()
![]() Żona ![]() Mama Misia ![]() Makijażystka ![]() Edytowane przez Aliczka88 Czas edycji: 2011-02-04 o 06:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3343 |
Rozeznanie
|
kobitki , uciekać na zwolnienia i to juz
![]() aliczka jak ja Ci zazdroszcze,budowac sie mmmmmmm i to jeszcze bez kredytu ,marzenie,my na razie na jednym pokoiku u rodziców kurde wykapałam sie i wygrzebałam ciuchy,a jak sie ubrałam to okazało się ze wygladam jak wielka nadmuchana piłka ![]() ![]() do potem ![]()
#3344 |
Wtajemniczenie
|
nie moria nie obraziłam się i nie mam zamiaru uciekać rozumiem że mogło być to męczące dla was dlatego przepraszam.
![]() ja dziś zaczynam 28 tydzień ![]() jak przyjedzie brat ze szkoły to muszę go poprosić żeby zrobił mi zdjęcie do albumu... i tak co piątek nowe zdjęcia z coraz większym brzuchem ![]() andziot gratuluję podwyżki
główny cel: powrót do dawnej sylwetki ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez vanes Czas edycji: 2011-02-04 o 07:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#3345 |
Zakorzenienie
|
Dzieńdoberek
![]() Paulizia, Twoja historia niekiepska ![]() ![]() ![]() Mary, ja też wszystkie moje pędzle z EDM zamawiała z allegro i myślę, że się opłaca. One są cudowne ![]() Moniqac, co Ty chcesz od swojego brzucha? ![]() ![]()
#3346 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja sie nasciagalam programow, kombinowalam...... wczoraj tylko na klawiaturze "fn" sie naszukalam ale znalazlam ![]() owocem tego sa 2 fotki z filmiku polowkowego jedna jak sie drapie stopka po brodzie(chociaz na filmiku lepiej to wyglada) a druga potwierdzenie ze ma cus miedzy nogami ![]() matal jeszcze raz dzieki, ale ma frajde ze moge sobie foteczki porobic ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3347 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny!
ja sie witam na szybko bo o 10 rano mam spotkanie wazne w pracy i musze sie przygotowac.Jak na zlosc znowu od rana dopadly mnie okrutneee kolki i nie moge sie ruszyc zza biurka ![]() ![]() trzymajcie kciuki! matallewar mam zakaz kupowania juz ciuszkow, mama ma jeszcze przywiezc, znajomi..musze powiedziec stop ![]() moriaaa o tej porze to sie spi kochana ![]() allaaaaa.....boli mnie nooooo!!!!!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3348 |
Wtajemniczenie
|
kurcze a ja to się wcale z tych zdjęć nie mogę połapać.
#3349 |
Wtajemniczenie
|
wiecie jaki skurcz mnie chwycil w nocy?!
kiedys po lekach mialam b.czesto skurcze szczegolnie w stopy i to takie silne wiec jakos skurczy sie specjalnie nie boje, ale ten to byl gigant! jak mnie chwycil w lydke to myslalam ze umre z bolu, pierwszy raz mialam taaaaki skurcz!!! a dzisiaj nogi wyprostowac do konca nie moge, mam obolaly miesien, lece dzisiaj do aptetki po magnez bo ja juz niechce wiecej az takich surczy. snilo mi sie ze mi mleko kapalo ![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- na jednym dupka i ogon w kolko wzielam, a na drugim tam gdzie strzalka to jest koniec brody i paluszki od nog. dziecko lezy , widac profil, nad glowa ma lapeczke, a od stopki w prawo widac kosc nogi zgieta |
![]() ![]() |
![]() |
#3350 |
Zakorzenienie
|
Witam z rana
![]() jaki ja dzisiaj miałam sen ![]() śniło mi się że maleńka Lilka była już z nami i byliśmy z nią na spacerku i była taka piękna pogoda. Pięknie ![]()
![]() |
#3351 | ||||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry Kochane!
mam nadzieje, że wszystko mi zacytowało ... bo.... ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wiesz Kochana - ja też mam skoki pulsu, nagle robi mi się słabo, ciemno i puls mam 110 ![]() lekarz powiedział, że w 90% to jest "normalne" w ciąży, ale kazał mi to zbadać u kardiologa, żeby wydał opnię co do porodu - zrobili mi echo serca, mam mieć powtórzeone echo z dopplerem za ok. 1 miesiąc, bo mam wadę, ale tą wadę mam od dziecka i najprawdopodobniej to to moja "uroda" ![]() ![]() Cytat:
![]() senkju Kochana ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() dziękuje! taki okrąglutki - ja ja ![]() Cytat:
![]() ![]() JA dziś JADĘ zobaczyć SYNUSIA ![]() ![]() Trzymajcie kciuki!!!! Aga.M i Grazin - ![]() anula_81 - wrzucam "rzut mojej łazienki ![]() ![]() musze tam zmieścić umywalkę min 55cm, prysznic, pralke 60cm no i jakąś szfkę - nie mogę niestety rur przeciągnąć nigdzie - jak to w bloku, mógłby cały blok się posypać ![]() miłego dnia dziewczynki! |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3352 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3353 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() wiesz ze mam taka sama lazienke tylko w odbiciu lustrzanym*? kaloryfer mam przy drzwiach przy wnece, a kabine tez na tamtej stronie, tylko ze na wprost drzwi, a rury od umywalki i odplywy mi ciageli na sciane zza drzwiami,, takze bedzie sie wchodzilo na ta kabine 80x120 i ona jest cala ze szkla przezroczystego z niskim brodzikiem. tez sie naglowilismy jak ja zrobic |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3354 | ||
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() ![]() Siedział wczoraj do 23 nie mogłam go wygonić do spania :P Cytat:
![]() Moniqac cudny brzuszek ![]() ![]() Widzę że był omawiany temat EDM, mam kilka rzeczy ale jakoś nie przypadły mi do gustu, może do nich wrócę i na nowo się przekonam, ale nie wiem. Ja teraz czekam na perełki z ELF-a ![]() U mnie dziś remont pełną parą, tż ma dzis wolne skończyli jedną robotę i od poniedziałku wchodzą na drugą więc dziś w domku u mnie robi z kolegą sufit podwieszany, od rana wiercenie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3355 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3356 |
Wtajemniczenie
|
znalazłam fantastyczną sukienkę na wesele
![]() pod koniec maja wybieram się na wielkie wesele mieszane i znalazłam sukienkę która zakryje mi mój brzuch (bo nie wiadomo jak on będzie wyglądał po porodzie... jak wam się podoba?? http://allegro.pl/show_item.php?item=1435614373&c=1
#3357 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry...
Kto wklejał link do filmu z porodu? Pół godziny płakałam... Przypomniało mi się wszystko, co najpiękniejsze i najsłodsze z porodu Wiktorii. Teraz wiem, jak mniej więcej wyglądało to, co działo się za magiczną kotarą, bo po odcięciu pępowiny reszta zabiegów była już blisko mnie, na moich oczach.
![]() |
#3358 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() Nadaję z łóżka, wstałam tylko po kawę i dalej pod kołdrę. ![]() Jednak zaraz się ogarniam. Wczoraj Wy miałyście dzień peelingowania, a dziś ja, tylko że ja peeling kawowy. Na to balsam z drobinkami [Mimbi, czujesz klimat?:P] i cieszę się, jak kobieta w ciąży ze zbudynieniem mózgu ![]() Eve, co do Twojego Alexa, to jest oczywista sprawa! Ale w PL brzmi to już dziwnie, coś jak Vanessa, Nicole. Chociaż uważam, że imię Aleksander jest super, bo każdy zrobi wersję odpowiednią dla siebie, tyyyle możliwości! ![]() Dziewczonko, mnie się najpierw zachciało kapusty, to zeżarłam miseczkę. Za chwilę mleko za mną chodziło.. no i samo wyszło [DOSŁOWNIE!] ![]() Moria, ranny ptaszku! Mam nadzieję, że teraz odsypiasz. Masz zakaz chorowania! No a o uzdrawiających mocach TBS, to ja chyba mówić nie muszę ![]() Andziot, gratuluję podwyżki i życzę Ci, żeby już sobie poodpoczywała ![]() Aliczko, super wieści z budową domu! A kredyt im później i im mniejszy, tym lepiej ![]() ![]() MoniaK, ja pędzle mam jeszcze z czasów, kiedy można było zamawiać z USA. Ale jedna paczka mi zaginęła, właśnie z pędzlem do różu i tak ciągle mam swój stary beznadziejny ![]() Agnieszko, na fotkach niewiele widzę, ale ja nawet na fotkach Kosmitki niczego się nie mogłam dopatrzeć przez długą chwilę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3359 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na waciki wystarczy hhih zawsze cos! ![]() Cytat:
![]() dzien dobry ![]() ja wstalam z bolaca rwa zjadlam sniadanko i obczailam firme, nie mam duzo pracy, praktycznie na godzinke i tak mysle, zeby sie karnac do miasta pobuszowac ... ![]() ale tak strasznie wiejeeeeee poczekam najwyzej do 12 moze sie uspokoi |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3360 |
Zakorzenienie
|
Vanes sukienka bardzo ładna, ja jednak poszukałabym jej w sklepie
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.