|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
Minka super że juz na swoim z każdym dniem będziecie się czuli bardziej u siebie
![]() i tak z innej beczki czy Amelce zniknęły te suche plamki?wiesz co to było?Danielowi się zrobiły na nóżce juz kiedyś miał na łokciu ale mu zniknęło i teraz na nodze najpierw była mała plamka a widzę że się to powiększa ![]() Izazula widziałam już ten filmik,dzięki,dla mnie to dziwnie wygląda szczególnie jak się rozpędzi i musi hamować zelówami ![]() Wiecie co?mam ochotę kupić Danielowi jakieś ochraniacze na kolana,bo on tak zasuwa,nawet nie chodzi tylko chce biegać i nagle bach na kolana aż mnie bolą jak patrzę,szkoda mi go chociaz wiem,że bez tego się nie nauczy. Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-03-21 o 19:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#3332 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
Cytat:
![]() |
#3333 |
Zakorzenienie
|
ja caly czas na mineralnej ale tez sie zastanawiam czy to ma sens i czy nie przejsc na kranowe, nie raz zapomnialam kupic czy cos i pila kranowke i nic jej nie bylo.
---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- uciekam dobranoc
![]() |
#3334 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#3335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekarz niby mówi że to bezpieczny lek (cokolwiek to znaczy) no i pomaga Boję się że to się okaże właśnie astma , chociaz można z tym zyć. Teraz ma cały czas taki duszności , cięzko mu oddychać , a jak się nabiega to z odległości słychać jego oddech ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Ania wcześniej robiłam mu też ventolinem kilka tygodni , a teraz kazał pulmocort i atrovent |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3336 |
Zakorzenienie
|
Libra takie odstawianie tyczy się wszystkich sterydów nawet maści .
#3337 |
Wtajemniczenie
|
hejka
padam z nog nie moglam w nocy spac ,a do tego mlody wlaczyl syrene od3 -5 rano nie wiadomo dlaczego?...wiec nie wyspalam ![]() odnosnie wody ,to ja nigdy nie dawalam mineralnej ,zawsze kranowa ,albo filtrowana . ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- madzia super propozycja z ta zamiana!Ja chyba bym sie nie zastanawiala ,choc warto przemyslec wszystkie za i przeciw . piszecie o klubie ,ja pewnie o zaproszeniuu moge zapomniec ![]()
Edytowane przez Katia25 Czas edycji: 2011-03-21 o 21:21 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3338 | ||||
Rozeznanie
|
hi;
to ja tez odnosnie wody; ja mojej daje "mineralna" do picia, bo u nas z czajnika jest kamienista; Ale ta woda, ktora zowiecie mineralna to jest woda zrodlana cos mi sie zdaje tak naprawde, nie mineralna; mozna ja dawac dzieciom; Madzia co do tego domku, to jak ci odpowiada gabarytowo, to ja bym brala; co to jest 5 km; Ja jakbym w Pl mieszkala, z rodzicami w domu, to to jest wies zabita dechami 40 km od miasta woj. a z 15 od miasteczka; jest tam jeden sklepik spozywczy w kt niewiele co jest i drozyzna i tyle; nie ma nic poza tym. Drogi nie ma (niby maja cos tam robic ![]() A nie wiadomo czy tam kiedys nie wyladuje. no i znajomych zadnych tam nie mam; Ale za to sa lasy, grzyby, jagody, sarny i zurawie; duzo przestrzeni i warzywka wlasne; Cytat:
Cytat:
![]() Ksiazke te pisalo grono specjalistow, ktorzy prowadza od wielu wielu lat badania, i to bardzo trudne, nad dziecmi chorymi, z uszkodzonymi mozgami. Ci ludzie wiedza o czym mowia; Iza wlasnie tam jest wytlumaczone, ze dziecko do 6 roku zycia najwiecej i NAJLATWIEJ i najnaturalniej sie uczy; (pewnie, ze w przedszkolu dziecko jeszcze mozna uczyc); A potem wiele dzieci ma w szkole trudnosci, bo raz, ze juz pozno, a po drugie, nauczanie szkolne jest nienaturalne, narzucane. I taka jest prawda, w kazdej zabawie teraz nasze dzieci sie ucza; ta zabawa jest w celu nauki, i ucza sie przez zabawe; I w tej metodzie nauka jest wlasnie zabawa i przyjemnoscia. Dzieci sie uwielbiaja uczyc i pragna tego. Tam mowia, ze mozna juz uczyc noworodka i dla mnie to przesada, babel dobrze nie widzi, dopiero zapoznaje sie ze swiatem z rodzicami, to po co mu z napisami wyskakiwac; Ale w tej chwili juz jest na to czas. Basia uwielbia ksiazeczki, wie co to ksiazka, a co reszta; sama przeglada ksiazki, przynosi mi; libra, no wlasnie tam odpowiedz na twoja watpliwosc tez jest; tez o tym kiedys myslalam; ale skoro mozemy miec bardziej utalentowane dzieci, to chyba warto? A zeby sie nie nudzil i nie przeszkadzal, to nauczyciel musi go czyms zajac (wymagajmy czegos od wychowawcow). Polecam Ci zajrzec do ksiazki i przeczytac podpunktw ktorym odpowiedz jest na twoje watpliwosci; Ja was dziewczyny nie chce nagabywac, bo to wasz wybor, ale ja bym sie za to chetnie wziela; i polecam naprawde te ksiazke; chociaz zacznijcie czytac, a zobaczycie, ze warto!! tam podano swietne dla was argumenty; Mam wam przeslac? Od Carolajki mam; Ja tylko sie zastanawiam, czy nie poczekac do 18 miesiecy Basi, bo teraz jest skoncentrowana na rozwoju ruchowym (tam tez jest to uwzglednione), tylko, ze teraz mam duzo czasu, a potem nie wiem Cytat:
![]() Czytam te ksiazke od ciebie, ale nie wszystko lapie, moze Ty wiesz? Czyli pracuje sie tylko na 5 zestawach pojedynczych slow? I tyle? (wymieniajac po slowie w kazdym zestawie?); no i po jakim czasie, wprowadza sie 4. i 5. zestaw?; no i wlasnie potem nie wiem, jak juz sie wprowadza wyrazenia, to chyba sa caly czas i slowa; w jakich ilosciach? Ta technika troche kiepsko opisana, musze jakies forum moze znalezc, ciekawe, czy istnieje; No i skad masz zamiar pozniej brac dla niej ksiazeczki specjalne? bedziesz je robic? ![]() ![]() Mozesz mi na pw odpowiedziec; coby nie zasmiecac Fajna fota; To hustawa? Cytat:
![]() Ale ja mam dla niej taki krem swietny i jej znika; Jak przyjade do Pl, jakbys miala pomysl, jak zapakowac ci ociupinke kremu, to moglabym Ci wyslac troche; Moze uszyj mu ochraniacze; kawalek solidnego materialu na gumce? Co do tych rowerkow, to ja pamietam jak pierwszy raz to widzialam, to pomyslalam, ze to strasznie durna i dzieciak biedny musi zasuwac, jak jakis maluszek na nogach, jak mozna zwykly rower kupic; Ale potem wlasnie slyszalam, ze bardzo pozyteczne sa te pojazdy i dzieci je lubia; ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- libra, wspolczuje malcowi; a moze to nie byc astma? Podobno mozna nie doprowadzic do rozwoju astmy; Ostatnio byla u mnie kolezanka, jej corcia 4 letnia ma astme, akurat atak miala, strasznie biedna; wygladala jak chora i na haju w jednym; ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3339 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Dziewczyny do końca mc jest promocja w rossmannie wystarczy iść z zużytymi bateriami na zakupy, i dostajecie na wszystkie zakupy 10% taniej. Ja dzisiaj idę malego w słoiczki obkupić na ciężkie chwile. A co jak co bateri mi przy dzieciakach nie brakuje
![]() |
#3340 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
od godziny juz nie spimy, mala szaleje, ja posprzatalam , za oknem szaro i buro u nas;/ ---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- rossman pod nosem, bylam wczoraj a nawet nie wiedzialam:P ale poki co obkupieni jestesmy
![]() |
#3341 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Witam piękne Panie po malutkiej przerwie. Na początek chciałam Wam opisać spotkanie z Mrowakiem i Gabrysią ![]() Otóż Gabi jest jak mały aniołek, a zmieniła się baaardzo. Nie poznałabym jej na ulicy ![]() Strasznie mi się podobało spotkanie i żałuję, że tak krótko. Ale niestety też nieco się wyżaliłam Mrowakowi - biedna ona. ![]() A teraz parę słów o tż Mrowaka - otóż jest wspaniałym tatą - o takim bym marzyła dla Igora - ciepły, troskliwy, opiekuńczy - taka mama z jajkami ![]() Ale mam powrót do rzeczywistości- praca, praca, praca.
![]() |
#3342 |
Rozeznanie
|
dzien dobry
co do picia wody to my juz baaardzo długogo na kanówie tylko ze mamy filtr i filtrujemy ją i Bartuś pije tylko wode przegotowaną z filtra własnie co do przejscia z mleka 2 na 3 to ja jak bede robiła 180 to dam 3miarki 2 i 3 miarki 3 nastepnym razem 2 miarki mleka2 i 4miarki mleka3 a nastepnym juz tylko mleko 3 dzieci nasze juz duze mysle ze przy maluchach trzeba było ostrozniej z tymi mlekami bo kolki bule brzuszka itp, chociaz Bartus nie miał sensacji zołądkowych po mleczku ![]() madzia to moze faktycznie mały domek skoro chłopcy musieliby miec wspólny pokój a przeciez jak zamieniac co na lepsze warunki ![]() ale jesli u was takie niskie ceny domków i masz jeszcze znajomą w nieruchomościach to czekaj na super propozycje czemu w tym małym kłodzku wszystko takie drogie ![]() ostatnio wypatrzyłam fajny domek stan surowy zamkniety 300tys ![]()
#3343 |
Zakorzenienie
|
Fryzjerka za tydzien lub dwa do mnie przyjdzie(trzeba mieć ładne włosy na roczek słoneczka
![]() Chce troche fryzure zmienić, napewno włosy będa ciemniejsze ale obciecie ![]() http://ikf.styl.fm/fryzury-dlugie/fryzura190911.htm lub http://fryzurydlugie.blox.pl/2009/12/Dlugie-wlosy.html Tylko ta druga fryzurka z dłuższymi włosami by była. Chodzi o to zeby krócej z przodu było, bo teraz te z przodu mam troszkę za ramię
![]() |
#3344 |
Zakorzenienie
|
Witajcie,
Ja także gotuję "mineralną" i tylko taką mała pije. Jeżeli chodzi o wprowadzanie nowego mleka to ja zawsze mieszałam i stopniowo wprowadzałam. TylkoOliwka - u mojego dziecka też pojawiają się i znikają takie suche plamki. Ja je tylko natłuszczam i jest ok. Lekarze (2 pediatrów) oglądali to i powiedzieli że to od jedzenia. Mała dostaje też 5 kropelek zyrteka. Megi i Mrowka - zazdroszczę Wam spotkania.
#3345 |
Zakorzenienie
|
u nas są tez domki za 700 tyś, to nie tak że wszystko tanie. Ale to już inny standard, no i wielkość. Ja napewno chciaalbym mieć strych albo piwnice żeby rzeczy dzieci trzymać te większe, zabawki mniej używane itd, jak narazie wszystko u moich rodziców. Mi się może tak bardzo nie spieszy bo moi rodzice mieszkaja z 500 m odemnie, i mają dom z ogrodem, więc nie ma problemu żeby tam chodzić z dziećmi, a co lepsza jeszcze w tym czasie przypilnują
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3346 |
Zakorzenienie
|
Erwi ostatnio wysypany na plecach brzuszku i buzi(latwiej by było napisać wszędzie tylko nie na nogach
![]() A tak mój synek po kaszce zmęczony się bawi autobusem ![]() ![]()
![]() |
#3347 |
Zakorzenienie
|
Madzia - ja zmieniłam zdanie. Nie zamieniłabym. To nie ma sensu przy tej wielkości domu. Dom dla waszej rodziny to tak 5 pokoi musi być i wtedy to ma sens. A przeprowadzanie się do praktycznie tego samego to się nie opłaca. Poczekajcie na następna okazję i większy domek.
![]()
#3348 |
Zakorzenienie
|
ja tez musze do fryzjera isc, 2 raz zostawie wlosy po prawej stronie w spokoju a po lewej zetne, po prawej chce miec takie za ucho a po lewej krotkie , ale czy wytrwam i nie opierdziele wszystkiego na krotko sie okaze
a ja chcialam wam sie pokazac z blondzie i brylach i wrzucic fote z kikim ale nie chce mi sie zaladowac;/
![]() |
#3349 |
Zakorzenienie
|
Madazia - jak bym była na miejscu i widziała takiego Erwiego to od razu musiałabym go przytulić.
![]() |
#3350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3351 |
Zakorzenienie
|
moja pije normalnie dla niej nie ma roznicy jaka woda chyba, bo wypija zawsze wszystko , zjada wszystko nawt leki:P ze smakiem wiec ...ale generalnie rzecz biorac tez sie chyba przerzuce.
![]() |
#3352 | ||
Zakorzenienie
|
Witamy w kolejny słoneczny poranek
![]() cigi - dzięki za wyjaśnienia. Żebym mogła dyskutować musiałabym przeczytać książkę a ak nie bardzo wiem co tam piszą. Nie wątpię jednak że pisali ją ludzie, kótrzy się na tym znają. Nie wykluczone że sama bezwiednie stusuję jakieś zalecane przez nich metody ![]() W każdym razie moja Zosia "uczy się" metodą zabawy. Też wie co to książeczka tylko że jest na etapie intensywnego "czytania" czyli darcia wszystkiego co można więc korzystanie z książeczek jest ograniczone. Nie zgodzę się jednak z tym że dziecko nie będzie się później nudziło w szkole. Niestety realia w Polsce są takie że jak pani dostaje 30-kę dzieci a w tym jest jedno "do przodu" to ona musi się skupić na pozostałych żeby uczyć od początku a "ścigać" tego co wie więcej. Już pisaam kiedyś ja zachowuje się syn mojego Tża w szkole. Poszedł do szkoły mając 6 lat i umiejąc płynnie czytać każdy podany tekst, nie ma żadnych problemów z ortografią, umiał liczyć i dodawać. Własnie nudzi się w szkole mimo że w klasie jest wysoki poziom. Przeszkadza rówieśnikom i nauczycielom. Nie pracuje na lekcjach i wszystko jest dla niego banalnie proste ![]() Cytat:
Cytat:
Sueraśny ![]()
![]() |
#3353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3354 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Madzia rzeczywiście,jeszcze jak mówisz,że w miarę tania jest ziemia to może będzie jeszcze lepsza okazja. Super foteczka,wygląda jakby spał ![]() Cigi nie wygląda to na egzemę mam nadzieję,że to nie to. Machaj ja od początku daję gotowaną kranówkę,a mleko ostatnio zmieniałam to tylko raz zrobiłam mieszankę pół na pół. Mrowak pokaż Gabrysię ![]() Dusiaka gdzie się schowałaś???wracaj Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-03-22 o 07:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3355 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3356 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() żeby moja Zosia się tak bawiła, a ona zabawaki ma w nosie maly slodki ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3357 |
Zakorzenienie
|
pop przegotowujesz mineralna?
ja nie, mala pije prosto z butelki
![]() |
#3358 |
Zakorzenienie
|
Z tym domkiem to jeszcze pomyślimy, nie spieszy się nam mamy gdzie mieszkać, i nam w sumie bez różnicy czy znajdziemy coś teraz czy za pare latek, nie lubimy przeprowadzek. a konkretnie ten domek to może jak jeszcze stanieje, to by mi zostało tyle żeby auto drugie kupić
![]() Dzieki za wasze zdania na ten temat ![]() Mi zawsze jest przykro jak muszę włosy ściąć, bo zawsze super wyglądaja, jak fryzjerka zetnie i ułoży, ale po nastepnym myciu już tak fajnie to nie wygląda, musiałabym codziennie dzień zaczynać od prostownicy na włosach ![]() ![]()
![]() |
#3359 |
Zakorzenienie
|
Zosia też pije mineralną, ale ja nie gotuje
#3360 |
Zakorzenienie
|
madzia ja to jestem szalona odnosnie wlosow i mnie nigdy nie szkoda niczego raz mialam dluzsze3 zapuscilam, ale mnie gryzlo wszystko i w ogole i jak poszlam obciac to zostawilam sobie zwyklego jezyka na glowie, jak ide i mowie ze ma byc krociutko krociusienko top widze strach fryzjerow w oczach
![]() ![]() teraz chodze do jednej fryzjerki ale ogolnie kazdy mowi ze krotkie wlosy to tak samoi sie obcina i nie ma roznicy a nie prawda ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.