|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;)
Zamówiłam sobie lampki zamiast choinki, do tego mam długą taką świąteczną ozdobę z home and you i to będzie koniec ozdabiania mieszkania na święta, choinki nie planuję
|
![]() ![]() |
![]() |
#3332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() alez mi sie cisniwenie podnioslo!!!!kawy juz nie potrzebuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co się stało?
![]() ![]() |
![]() |
#3335 |
Zakorzenienie
|
Miśku, fajne te lampki.
Na poważnie zaczynam zastanawiać się nad zmianą roboty. Chodzę wiecznie sfrustrowana. |
![]() ![]() |
![]() |
#3336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez kotekk81 Czas edycji: 2012-12-12 o 12:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3337 | |
Zakorzenienie
|
w necie oczywiście, jak wpiszesz cottonballs to znajdziesz, sprzedają tez w sklepach stacjonarnych, ale oczywiście w stolycy tylko
---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
Jak już masz takie myśli, to jest to najwyższy czas, żeby zacząć czegoś szukać. Raczej zwykle jest coraz gorzej, a nie lepiej. Przyjemniej szukać nie pod presją, tylko na spokojnie, więc zacznij się za czymś rozglądać. Co się w ogóle dzieje, że takie masz myśli? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3338 | |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cytat:
Mój szef jest takim typem, że wiecznie nikt nie dorasta do jakiegoś idealnego wzorca pracownika. Wiecznie ma pretensje o różne rzeczy. Stresuję się zawsze, jak do mnie podchodzi, żeby zerknąć, czym się teraz zajmuję i na jakim jestem etapie - bo zawsze "to można było przecież zrobić w 15 minut, nie rozumiem, co ci tutaj zajmuje aż tyle czasu". Wczoraj było identycznie, pokazuję mu opis do projektu - wg mnie prawie skończony, wystarczy pododawać parę zdań - a on, przewijając szybko strony, stwierdził: "no, ja widzę, że to jest dopiero w powijakach". Parę dni temu zaproponował, że jeśli mam z czymś problem, to mam mu to podrzucić z hasłem, żeby na to zerknął i coś z tym zrobił. No więc mówię mu, że może dam mu ten opis, żeby go przeczytał i przeredagował, a on na to: "wiesz co, nie mam czasu na takie pierdoły"... Czuję się niedoceniana i beznadziejna. Finansowo nie jest tragicznie, choć ta oficjalna 1/4 etatu wkurza mnie strasznie. Z tym, że sytuacja nie jest tak czarno-biała, żeby decyzja o zmianie pracy była optymalnym rozwiązaniem. Moja chrześnica jest znowu w szpitalu. Rzygała cały dzień. Na razie nie wiadomo, co to może być, ale ma fatalne wyniki krwi - leukocyty na poziomie 27 tys. Nie wiem, jaka jest norma dla dziecka - dla dorosłego górna granica to 10 tys. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3339 | |
Wtajemniczenie
|
Czesc
![]() To jak juz dostaniesz to się podziel ![]() ![]() Cytat:
![]() Asiuk, mój szef ma podobnie... Ja na co dzień pracuje w terenie, ale co jakiś czas przychodzę do firmy na zastępstwo za kogos jak teraz... I też mnie stresuje, czuje się przy nim głupia ![]() ![]() ![]() Wspolczuje sytuacji z siostrzenica ![]() ------------ Nie mam na nic czasu ![]() ![]() ![]() Xzora, nie mam możliwości ćwiczyć w tym tygodniu właśnie dlatego ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3340 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mi ugotowanie obiadu zajmuje 10min. Wracam z pracy, w lodówce czeka już rozmrożona ryba (albo świeża, jak się uda kupić). Wyjmuję, skrapiam cytryną i przyprawami, rozgrzewam patelnię, na niej pół łyżeczki oleju kokosowego i smażę. W tym czasie wstawiam wodę na herbatę, wyjmuję z lodówki wcześniej ugotowany ryż/kaszę oraz warzywa (marchewka, brokuł, brukselka), kładę na talerz, jak się ryba kończy smażyć, to podgrzewam w mikrofali. Czasem jeszcze dorzucam pomidora. Prosto i szybko. Potem przygotowuję kolejną porcję ryżu i warzyw na kolejny dzień, to akurat nie wymaga przebywania w kuchni, wstawiam tylko wodę, jak się zagotuje to wrzucam, a potem pilnuję żeby o odpowiednim czasie wyłączyć robiąc inne rzeczy. Betti, może zaciekawi Cię ten artykuł o trądziku: http://tlustezycie.blogspot.com/2012...a-tradzik.html |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3341 |
Wtajemniczenie
|
też mam trądzik
![]() ale u mnie jest związany wyjątkowo ze stresem. a, że stresuję się łatwo i dużo to twarz wygląda tragicznie. już za chwilę święta a ja jestem w kompletnym proszku! mam kupiony 1 prezent, pomysł na 2 następne, a potrzebuje jeszcze min. 5. dobrze, że jest weekend przed świętami, to zdążę sprzątnąć.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3342 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Melduję, że nadrobiłam, ale oczywiście nie pomyślałam o wielocytowaniu i już mi się zapomniało co Wam miałam odpisywać... Chyba zrobię przegląd w poniedziałek ( bo weekend studiami zajęty) i wtedy pocytuję sobie. Na razie egoistycznie napiszę co u Nas. Kończymy 34 tydzień w poniedziałek. Więc robi się coraz poważniej. Kompletuję wyprawkę do końca, więc jak się ogarnę to może podoradzam Jodie, i chętnie sama wezmę jeszcze pod uwagę Wasze wszystkie rady na ten temat. Przedstawię Wam Małą z ostatniego USG - waży już ponad 2kg (2003g). Wszystko w normie, ale leży główką w dół, i ciężko było zmierzyć dobrze obwód główki, przez co wyszedł pomiar, że główka jest za mała do reszty o 2 tygodnie... Za 2 tygodnie wizyta, modlę się, że to tylko błąd pomiaru faktycznie i wszystko w porządku.. Jestem też po konsultacji w poradni cukrzycowej, mierzę cukry, ale okazuje się, że są w normach nawet jak ciutkę pogrzeszę - nie za bardzo wiem o co kaman... A oto Dzieć: |
![]() ![]() |
![]() |
#3343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pomiarem główki się nie martw, to na pewno tylko problem z pomiarem przez ułożenie. Gin mi zawsze mówiła że jeśli się coś dzieje to najpierw u dziecka przestaje rosnąć brzuszek. To że cukry masz ok to tylko się cieszyć, to znaczy że Twoja cukrzyca nie za poważna. Czasem z biegiem tygodni ten cukier wzrasta i teraz po zgrzeszeniu jest ok a potem może się okazać że jest za duży. No ale do końca ciąży już nie dużo zostało ![]()
![]() |
#3344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rety to ty już jesteś na ostatniej prostej!!! Szok. Nie martw się tymi pomiarami. Mania na USG w 35 tygodniu miała wszystko rozstrzelone...głowa to chyba była niby o 4 tyg. za mała, brzuszek znowu za duży. Mój gin nawet tego nie skomentował- powiedział że wszystko super i tego się trzymałam. Oczywiście Mania urodziłam się idealna ![]() Sanetko o 5:20 na necie ![]() Moja Mania dziś o 3 do 5 klaskała w rączki mówiła tata, baba, mama i była w super zabawowym humorze ![]()
![]() |
#3345 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Xzora, zainteresował mnie ten artykuł, bede musiała zgłębić ten temat ![]() biia, wspolczuje w takim razie, wiem jak to jest ![]() Debrah, dobrze, ze z Maleństwem wszystko ok ![]() Haniu, a Ty co dziś w pracy? ![]() Wczoraj sie dowiedziałam, ze w przyszłym tygodniu szef wymyślił sobie wigilie w firmie ![]() ![]() Wreszcie skończył się ten tydzień ![]()
![]() |
#3346 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Debrah to już ostatnia prosta, strasznie szybko to przeleciało. Pomiarami się nie przejmuj ![]() Haniu ale ta Twoja córa ma pory na zabawę ;p Ja się dzisiaj zważyłam i po 2 tyg jest mnie 6 kilo mniej i 12 cm mniej w pasie i 7 w biodrach Aż się zastanawiam czy poprzednio się dobrze zmierzyłam. Ćwiczę co drugi dzień żeby dać mięśniom czas na regenerację szczególnie że wcześniej nie byłam fanką jakichkolwiek ćwiczeń. Dalej trzaskam skalpela i nie wiem jak i dlaczego ale nie mogę się doczekać wieczoru żeby poćwiczyć i mam dużo więcej energii w ciągu dnia ![]()
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
![]() ![]() |
![]() |
#3347 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niemalże śpię na biurku ![]() Jak dobrze że ja mam centralę daleko i nie muszę chadzać na Wigilie i inne tego typu. ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
![]() Ty masz sporo do zrzucenia prawda? Duży nadmiar szybko spada ![]() ![]() Najtrudniej schudnąć te 2-3 ostatnie nadprogramowe kg. Ja zawsze miałam problem z zejściem z 54 kg na 52kg. U Mani swego czasu taka godzina na zabawę to był standard..z 2 tygodnie to trwało, ale minęło. Ostatnio było super. Dziś się pogubiła bo spaliśmy u moich rodziców. W jednym pokoju..ona w łóżeczku turystycznym, ja z mężem w duuuużym łóżku. Jak zaczęła się wiercić o tej 3 to wzięłam ją do nas - a ona zobaczyła tatę i uznała że skoro tata jest to znaczy że czas na zabawę ![]() W ogóle moja córka ma fioła na punkcie taty. Czasem aż jestem zazdrosna ![]()
![]() |
#3348 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale noc akurat super bo młoda przespała o 21 do 4.30 ![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2012-12-15 o 10:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Karmisz na siedząco? eh...moje dziecko tez kiedyś tak spało ![]()
![]() |
#3350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pati się rzadko zdarza, a B też tylko kilka przespanych w całości nocy zaliczył więc przyzwyczajona jestem
![]() |
#3351 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale ten czas leci! zaraz końcówka! Stresujesz się? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja odkad przytylam do 55 nie moge zejsc do 52 :/ mimo ze tancze prawie codziennie, zrezygnowalam zupelnie z czipsów (moze trzeba wrocic? ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3352 | |
Zadomowienie
|
Cześć poniedziałkowo
![]() Cytat:
![]() Co do pory na zabawę Mani to pamiętam, że Oliwka też miała taki okres, że wstawała w środku nocy żeby się bawić. Na szczęście minęło. A co do fioła na punkcie taty to u nas też podobnie, choć ma fazy raz tata raz mama, przestałam być zazdrosna jak pojawił się Dawid bo on z kolei ma fioła na moim punkcie ![]()
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3353 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A nie pójść nie wypada ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() I znowu poniedziałek ![]()
![]() |
#3354 |
Zakorzenienie
|
cześć
Wy tu o firmowej wigilii, a ja się dowiedziałam w piątek, że mam coś zorganizować w ten czwartek. nasza stała knajpa jest w remoncie, jedna jest jeszcze blisko, ale dali nam propozycję menu beznadziejną i drogą. jestem w kropce, mam nadzieję, że się wyrobię i coś na szybko znajdę |
![]() ![]() |
![]() |
#3355 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Weekend imprezowo - porządkowy. Mam wrażenie, że nigdy nie wygrzebię się z tego bałaganu ![]() Niuniu, gratuluję wyniku! Ćwiczysz z Chodakowską? |
![]() ![]() |
![]() |
#3356 |
Zakorzenienie
|
Cześć
Debrah, fajnie, że wszystko ok! Dzidzia śliczna, ale super wszystko widać na tym zdjęciu ![]() Niuniu, dobrze, że odchudzanie jakoś idzie ![]() Ja też ćwiczyłam z Ewą... ten Skalpel jest nawet znośny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3357 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Weekend zapracowany, ale udało się wyrwać na wigilię ze znajomymi, popatrzyłam sobie na trójkę dwulatków, ładny to był obrazek ![]() Dziś rozliczam się z projektu, dzięki któremu przez ostatnie dwa tygodnie pracowałam 12-16 godzin ![]() Wczoraj miałam okazję poddać się analizie kolorystycznej - jestem zgaszoną jesienią. Propozycja kolorów dla mnie burzy wszystkie moje dotychczasowe przekonania o tym, w jakich barwach mi do twarzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z moją siostrzenicą już ok - jest w domu, miała jakąś wyjątkowo ostrą infekcję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3359 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Moje przekonania też pewnie leglyby w gruzach ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, mój szef zmienił zdanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:29.