|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#3331 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 405
|
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW
wstawilwm kiedys b podobny jad³ospis to zostal ziechany ze glodowanie itd..
|
![]() ![]() |
![]() |
#3332 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 45
|
u mnie dzisiaj awokado
xxx Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2014-01-20 o 09:21 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
#3333 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 855
|
Cytat:
Mam p³atki orkiszowe i raczej je gotujê, nie próbowa³am nigdy na surowo. Ale mam dla Ciebie propozycjê, czy 1 ¶niadanie jesz w domu? Je¶li tak to zamieñ je kolejno¶ci± z 2 ¶niadaniem, na 1 ¶niadanie zjedz sobie owsiankê/orkiszankê z dodatkami w domu na ciep³o takie ¶niadanie daje kopa od rana i rozgrzewa, a do pracy mo¿esz wtedy zabraæ ze sob± kanapki z wêdlin± co raczej nie stanowi problemu.
![]() |
#3334 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 119
|
Cytat:
![]() Ogólnie wiêkszo¶æ posi³ków fajna i warto¶ciowa, ale nie jest to menu na przytycie, a nie wiem czy i na utrzymanie w niektórych przypadkach nie za ma³e. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3335 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 066
|
Cytat:
![]() |
#3336 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3337 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 580
|
Podbijam
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3338 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 548
|
No to mo¿e wstawiê te¿ dzisiejsze
![]() P (rozwalony metabolizm) I ¶niadanie: ulubiony zestaw wiêc znów to samo - owsianka (3 czubate ³y¿ki owsianych, dwie gar¶ci musli bez cukru z suszonymi owocami, garstka orzechów nerkowce + brazylijskie, gar¶æ suszonej ¿urawiny, ³y¿ka jogurtu naturalnego, cynamon, pó³ banana) II ¶niadanie: gruba kromka domowego ¿ytnio-razowego ze s³onecznikiem i siemieniem lnianym, z mas³em, sa³at±, past± jajeczn± z chrzanem, jogurtem naturalnym, z ogórkiem ¶wie¿ym, kie³kami s³onecznika gruszka Obiad: kasza jaglana z przyprawami, pier¶ z kurczaka nadziewana fet± i suszonymi pomidorami (pieczona w piekarniku), surówka (mieszanka sa³at, kapary, pomidor, ogórek, ocet winny, sos s³odko- ostry, czerwona cebula) Podwieczorek: budyñ waniliowy + ¿urawina Kolacja: bu³ka wieloziarnista: - ³oso¶ wêdzony wymieszany z serkiem, pomidor, rzodkiewka, ogórek - twaro¿ek domowy z cebulk±, rzodkiewk±, pieprzem, sol± garstka orzechów nerkowca+brazylijskie mandarynka 1.5 l wody + herbaty I jak? ![]() O mi³o mi niezmiernie ![]() ![]() ![]()
Blog kulinarny Co mi zosta³o w ¿yciu prócz czterech ¶cian Nigdy nie chcia³am wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znik³ wch³oniêty w czerñ Nie zosta³ nikt co kocha³ mnie Nie mam ju¿ nic Nie ma ju¿ nic Nie ma ju¿ mnie... Edytowane przez lovelykate Czas edycji: 2014-01-19 o 13:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#3339 | |
Zadomowienie
|
R (trochê wiêcej kcal dzisiaj, bo po pierwsze uda³o mi siê w koñcu ruszyæ ty³ek z kanapy i zacz±æ co¶ æwiczyæ, a po drugie nie skoñczê dzisiaj nauki przed pó³noc±)
I. Jajecznica z 2 jajek z czerwon± papryk± i plastrem szynki, 48g razowego chleba z pestkami dyni, ma³a kawa z mlekiem 2% ~Jab³ko i kilka orzechów w³oskich Jillian Michaels 30 Day Shred: Level 1 II. Zapiekanka: bataty, schab (120g na porcjê), pieczarki, papryka, cebula, por, pomidory, ¿ó³ty ser (10g na porcjê) III. Zupa krem z kalafiora, selera, pietruszki i cebuli (na bulionie miêsnym) IV. 100g pó³t³ustego twarogu z rzodkiewkami i szczypiorkiem, kajzerka wieloziarnista 60g Cytat:
![]()
Edytowane przez scandalistka Czas edycji: 2014-01-19 o 14:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3340 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 88 472
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3341 |
Zadomowienie
|
sn. owsianka (pol szkl platkow gorskich, szklanka mleka 2proc swiezego i gruby plaster twarogu poltlustego) z: orzechami laskowymi (12 wiêkszych sztuk to moja gar¶æ) lyzka slonecznika,lyzla otrab zytnich ekologicznych, lyzka goji, pol grapefruita wielkiego i zielona herbata.
obiad. caly pstr±g swiezy pieczony w folii z imbirem koprem, 4 ziemniaki z rozmarynem, micha szpinaku swiezego z calym duzym pomiodrem i lyzka stolowa oliwy z oliwek. podwieczorek. garsc borowek, 2 kruche babeczki budyniem ¶mietankowy, 2 pralinki lindt, kawa. kolacja. 2 kromki chleba poligonowego z czyms. (zapewne wedlina lub tunczyk wsw lub 2 jajka) serek wiejski i warzywa. po. melisa. i jak? jestem dumna obiadu ![]() bezruchowe u podbijam... |
![]() ![]() |
![]() |
#3342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3343 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3344 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 221
|
Utrzymanie w teorii/ w praktyce mo¿e P:
I. jajeczna kasza manna z ubitym bia³kiem i ziarenkami wanilii z dwoma ma³ymi gruszkami i mas³em orzechowym II. twaróg z ogórkiem, korzeniem pietruszki oraz suszonymi daktylami pospany sproszkowan± papryk± s³odk± oraz kakao III. quiche na kruchym orkiszowym spodzie ![]() IV. jogurt naturalny z pietruszk±, py³kiem pszczelim i mas³em orzechowym (jednak ta podwójna porcja quiche ... ![]() Wysz³o gorzej ni¿ my¶la³am, ale ogólnie ostatnio jest coraz lepiej ;p Edytowane przez blax5 Czas edycji: 2014-01-19 o 18:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#3345 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
zamiast 2 babeczek i borówek "zdrowszy" jogurt naturalny 150g, garsc migda³ow, ³yzeczka cynamonu, ³yzeczka otr±b i wkrojone gigantyczne jab³ko. moze przesadzam z tymi bakaliami? rano i teraz. kupuje orzechy w sklepie ekologicznym, wiec sa niesiarkowane bez chemii itd. jak juz mam przytyc to chce na "zdrowym" jedzeniu i tak trudno mi sie prze³amaæ do jedzenia slodyczy ![]() tych migda³ow wysz³o 7 sztuk (takie du¿e one sa). ![]() no i niestety zdarza mi sie wypic alkohol. ost sie powstrzymuje, ale ciezko mi z tym. chociaz przy mojej wadze nie powinnam absolutnie. najczesciej ejst to wino wytrawne.
poza schemat. ![]() Edytowane przez dezett Czas edycji: 2014-01-19 o 17:08 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3347 |
Zadomowienie
|
wiem, mialam ochote- ale wybralam (jak zawsze) "cos zdrowszego".
|
![]() ![]() |
![]() |
#3348 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 97
|
eRka
9- bu³ka s³onecznikowa z wie¶niakiem, ma³ym bananem podsma¿onym na oleju 14- kasza jaglana(3 ³y¿ki), 2 pulpety drobiowe w sosie koperkowym, pó³ puszki czerwonej fasoli, ogórek, chlust jogurtu nat 17,30- budyniowa kasza jaglana(3 ³y¿ki) chlust mleka, jab³ko, 100g wie¶niaka 20- 2 pulpety drobiowe, pó³ puszki fasoli czerwonej, kromka ¿ytnia z ziarnami, wêdlina i pomidorem Edytowane przez cukierkowa1 Czas edycji: 2014-01-19 o 17:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#3349 |
Rozeznanie
|
W³a¶ciwie muszê przytyæ parê kg, wiêc wiedz±c, ¿e mam rozwalony metabolizm, próbujê przytyæ i jednocze¶nie go rozkrêciæ
![]() Co do æwiczeñ, to æwiczê ![]() ![]() A przepis na chleb oczywi¶cie jest na blogu: http://amatorskiegotowanie.blogspot....owy-chleb.html
Blog kulinarny Co mi zosta³o w ¿yciu prócz czterech ¶cian Nigdy nie chcia³am wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znik³ wch³oniêty w czerñ Nie zosta³ nikt co kocha³ mnie Nie mam ju¿ nic Nie ma ju¿ nic Nie ma ju¿ mnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#3350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A sk±d masz zakwas? ![]()
![]() |
#3351 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A zakwas pierwszy dosta³am od znajomej, a potem ju¿ sukcesywnie odk³ada³am podczas robienia chleba, ale my¶lê, ¿e na pierwszy chleb mo¿esz zrobiæ zakwas z przepisu, który chyba wrzuci³am u mnie na blogu w tym samym przepisie z chlebem, a potem ju¿ normalnie odk³adaæ ciasto podczas robienia chleba ![]()
Blog kulinarny Co mi zosta³o w ¿yciu prócz czterech ¶cian Nigdy nie chcia³am wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znik³ wch³oniêty w czerñ Nie zosta³ nikt co kocha³ mnie Nie mam ju¿ nic Nie ma ju¿ nic Nie ma ju¿ mnie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3353 |
Zadomowienie
|
To ja Ci jeszcze podrzucê przepis na zakwas z m±ki ¿ytniej. Prosty i banalny, nam zawsze wychodzi. 4 dni dochodzi. Wolisz tutaj czy na priv?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3355 |
Zadomowienie
|
R na jutro:
I. Bu³ka z pestkami dyni 80g z 3 plastrami szynki, pó³t³ustym twarogiem (plaster) rzodkiewk± i szczypiorkiem II. 150g mro¿onych owoców le¶nych + 200g jogurtu naturalnego + 3 ³y¿ki musli (Sante, bez dodatku cukru) + ³y¿ka poppingu z amarantusa Jillian Michaels 30 Day Shred: Level 1 III. 50g kaszy pêczak z gulaszem: miêso z szynki (ok. 100g na porcjê), 3 kolory papryk, marchewka, pomidory, cebula + 2 ogórki kiszone IV. Zupa krem z kalafiora, selera, pietruszki i cebuli (na bulionie miêsnym) z podpra¿onym s³onecznikiem (³y¿ka)
Edytowane przez scandalistka Czas edycji: 2014-01-19 o 18:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#3356 |
Zakorzenienie
|
R:
¶n: owsianka na mleku z bananem, mandarynkami, borówkami, twarogiem, polana ubitym ¿ó³tkiem II¶n: grahamka z past± ze s³onecznika i pieczonej papryki, sa³at±, pieczonym indykiem, pomidorem, kie³kami cebuli i sosem czosnkowym (jogurt, czosnek, szczypiorek) obiad: rosó³ na skrzyde³kach z ¿ytnim razowym makaronem; ³oso¶ z pary, placki z kaszy gryczanej, caponata podwieczorek: serniczek w szklance (spód z kaszy jaglanej+twaróg wymieszany z jogurtem+krem z banana zmiksowanego z mandarynk±+p³atki migda³owe do dekoracji) kolacja: sa³atka z bia³ej fasoli, pomidorów koktajlowych, mozarelli, czerwonej cebuli, listków bazyli i natki pietruszki + 2 kromki ¿ytniego razowca z olejem lnianym, czosnkiem i wêdzon± makrel± Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3357 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3358 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 773
|
Moje dzisiejsze U:
I ¶niadanie: 2 kromki jasnego (po ciemnym zazwyczaj mam "sensacje") chleba z makrel±, kilka ³y¿ek ry¿u z jab³kiem i nutell±, II ¶niadanie: ry¿ na mleku z nutell±, kakao, III- obiad: pieczeñ wieprzowa pieczona w piekarniku, ziemniaki, marchewka z groszkiem- ma³o/ ¶rednia porcja, z 8 czekoladek, szklanka soku przecierowego z marchwi, IV- kolacja: kromka z makrel± i bia³ym serem oraz nale¶nik z serem. Dzieñ po "grypie" ¿o³±dkowej, dlatego du¿o kleików, rzeczy raczej lekkostrawne i mniejsza ilo¶æ jedzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#3359 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 603
|
P (?)
1. owsianka na mleku ( 5 kopiastych ³y¿ek) z jajkiem, startym jab³kiem, rodzynkami, cynamonem, miodem 2. 3 kromki razowca: dwie z mas³em orzechowym i bananem, jedna z szynk± serrano, oliwkami, pomidorem, oregano, ca³± papryka do pogryzania przek±ska : gar¶æ suszonych moreli, pare kulek winogron 3. 2 jaja na twardo, pare ziemniaczków z wody, porcja fasolki szparagowej zielonej, pomidor 4. kawa³ pasztetu domowego z drobiu i warzyw pieczonego na chlebie razowym, serek wiejski ze szczypiorkiem trening si³owy 45min 5. ¶wie¿y filet z dorsza sma¿ony na oliwie z domowym sosem tzatziki ( ogórek tarty, czosnek, koperek, cytryna, jogurt naturalny) W ci±gu dnia wpad³y 3 kawy i szklanka soku pomarañczowego. |
![]() ![]() |
![]() |
#3360 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 375
|
Dzisiejsze utrzymanie
¦niadanie: jajecznica z 2 jaj ze szczypiorkiem i pieczarkami, grzanka z razowca z avocado, pomidorem i rukol±. Pomarañcza. Godzina jazdy na rowerze II ¶niadanie: sa³atka z komosy ry¿owej,tofu, papryki, szpinaku, ¶wie¿ego ananasa i migda³ów. Szklanka soku z marchwi,pietruszki i selera naciowego. 30min æwiczeñ z obci±¿eniem 2*5 kg Obiad: risotto z ciemnego ry¿u z krewetkami,pomidorami,czo snkiem i cukini±. Pieczona brukselka z zio³ami i oliw±. Przek±ska: domowa chai latte z ³y¿k± miodu, gar¶æ pistacji Kolacja: kanapka z chleba ¿ytniego razowego z wêdzonym ³ososiem, twaro¿kiem, koperkiem, zielonym ogórkiem i sa³at± rzymsk± |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.