|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
|
7 | 15,91% |
| Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
|
1 | 2,27% |
| Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
|
3 | 6,82% |
| Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
|
1 | 2,27% |
| Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
|
0 | 0% |
| Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
|
1 | 2,27% |
| Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
|
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają
|
|
13 | 29,55% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
|
8 | 18,18% |
| Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
|
1 | 2,27% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
4 | 9,09% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
0 | 0% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
1 | 2,27% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
|
|
#3332 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Dziewczyny, które będą mrozić produkty dla dzieci znalazłam coś takiego:
http://www.tesco.pl/ezakupy/poradnik...y-mrozenia.php najważniejsze z tego: Czego zatem nie powinniśmy mrozić? Do mrożenia nie nadają się produkty, w których proces formowania się kryształów lodu uszkadza strukturę komórkową – śmietana i majonezy, miękkie sery (ricotta, serek wiejski, śmietankowy), niektóre bogate w wodę warzywa (sałata, seler naciowy, ogórki), ugotowane ziemniaki, ryż i makaron oraz jajka w skorupkach. Oraz że niektóre rzeczy trzeba zblanszować: Co blanszować przed mrożeniem? Aby zachować kolor i konsystencję warzyw podczas mrożenia, niektóre z nich poddaje się przedtem blanszowaniu. Polega ono na obgotowaniu produktu przez kilka minut we wrzątku (najlepiej na sitku), a następnie chłodzenie w lodowatej wodzie przez około 5 minut. Przed zamrożeniem blanszujemy: Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-10-23 o 19:57 |
|
|
|
#3333 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam pytanie!
Byliśmy ostatnio na szczepieniu. Paweł zachowywał się normalnie, nie miał temperatury ani zaczerwienienia. Dzisiaj zauważyłam, ze w miejscu wkłucia ma naciek - taki guzek pod skórą. Miała tak któraś?
|
|
|
|
#3334 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziekuje, większość głosów jest za kubkiem, muszę poczytac o tym doidy. Sofcia dalej taka przylepa że razem robiłyście muffinki ? A ja dziś wzięłam Ninę (8 kg) na ręcę bo miałam jedną sprawę w urzędzie do załatwienia, i przegonili mnie po 3 budynkach co prawda w niedalekiej odległości, ale po godzinie latania z nią na rekach, pot spływał mi po tyłku, a w dodatku u nas dziś upał był
|
|
|
#3335 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chociaż mam kilka pomrożonych np przecierów z malin , jabłek, sok z winogron ,takie tam![]() ostatnio zamroziłam dynię w kawałkach i niestety już nie mam miejsca w zamrazalniku... ;/ taką mamy małą lodówkę w tym wynajmowanym mieszkaniu... -- to ja zawsze mrożę marchewkę w kostkę i nigdy jej wcześniej nie blanszuję.... ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
![]() myślę, że niedługo może się przydać butelki nie chcę w ogóle używać |
||
|
|
|
#3336 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
możemy stworzyć grupę wsparcia mam wychowujących bez butelki. Myślę, że gdyby było mi teraz dane wracać do pracy byłby duuży problem.
|
|
|
#3337 |
|
siedzę i myślę
|
moj syn jest zdolny - obsikal sobie twarz
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3338 |
|
Zakorzenienie
|
Syn Filip
Córka była Adrianna ale Nela mi się bardzo spodobała i chciałabym. Teściowej jak ostatnio coś na ten temat mówiłam a ona "Neliiiiiii to jak Neliiiii Rokita" Ja mówię, że nie Neli tylko Nela a ona " I tak mi się kojarzy z Neliiiii Rokitą " JAk się dowiedziała, że bedzie Laura to powiedziała, że jej się nie podoba bo się jej kojarzy z kimś tam. Mam to samo. cyce raczej flaczki i nawet po nocy nie widzę, żeby pełne były. Choć jak mała zaczyna ciągnąć to leci jej zazwyczaj ciurkiem bo słyszę jak połyka, a ostatnio jej się udało nawet mi twarz popryskać.
|
#3339 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i tak sobie mysle, ze mimo wszystko zdrowiej dla zgryzu, zebow i ogolnego rozwoju bedzie mozliwie wczesne wprowadzenie kubeczka. co z tego wyjdzie to juz inna sprawa...---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
moj tez raz dal rade, mniam...
|
|
#3340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#3341 |
|
Zakorzenienie
|
Chodzi Ci o to, że tam jest twarde jakby miał np guza? Moja po 2 szczepieniu miała to przez miesiąc, a po 3 nadal mam a jutro mija tydzień. Kazali Ci altacetem smarować?
|
#3342 |
|
siedzę i myślę
|
i wielce zdziwiony co on ma na twarzy mokrego
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i tak wyjdzie na to, że będę musiała iść na wychowawczy bo niby z kim mój bąbelek zostanie? --- ehh tż narzeka , że cytuję "ciągle na tym zasranym wizażu siedzę... co ty tam ciągle piszesz... ile postów napisałaś..." o co mu chodzi? ![]() i dzisiaj miał problem, że Wojti budzi się w nocy co 3 godziny z płaczem i chce pić.. no co ja mogę na to poradzić? jak mu nie dam to się wydziera, nie idzie go niczym uspokoić, wcześniej przyjmował smoczka, teraz już go nie chce... karolina- ale Młody miał odrzut sików
|
|
|
|
|
#3344 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Mały zjadł cyca na kolację, odłożyłam go do łóżeczka i właśnie sam zasnął
ale się cieszę.. w końcu pomału wracamy do starych dobrych nawyków ![]() no to mogę troszkę ponadrabiać ![]() Cytat:
W dzień zawsze był problem.. trzeba było go lulać w wózku i mimo, że był padnięty, a ze zmęczenia oczy sobie wydłubywał to nie zasnął.. od 2 ok 2 tygodni, wieczorne usypianie to jakaś masakra.. noce też średnio przesypiał.. budził się często miał problemy z ponownym zaśnięciem.. dzień zaczynaliśmy od 4 rano a jak dobrze poszło to od 5-6 ![]() a ok 8 musieliśmy być już na spacerze żeby odespał nockę... chodziłam wykończona ![]() Cytat:
Cytat:
a gdzie mogę te seriale znaleźć ? bo ja taka trochę antykomputerowa i nigdy nic nie ściągałam z sieciTrzymam jutro kciuki za rozmowę A. ![]() Cytat:
![]() Ogólnie uważam nasz pojazd za mercedesa wśród innych wózków jestem z niego bardzo zadowolona. Szkoda tylko, że zajmuje sporo miejsca po złożeniu. No, ale mamy kombi ![]() Cytat:
![]() podawałam mu chyba przez 3 -4 dni, jak miał katarek. A jak ostatnio dałam mu wiejskie-eko jabłko do polizania, to kwasił się jak nie wiem ![]() Cytat:
![]() jak za czasów poczekalni
|
||||||
|
|
|
#3345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podjechałam dzisiaj z mala do przychodni. na szczęście osłuchowo jest ok, wiec mogę spac spokojnie w każdym razie klamka zapadla, zaraz kupuje nebulizator.
|
|
|
|
|
#3346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3347 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
all ma przerwę techniczną ![]() buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuuuu
|
|
|
|
|
#3348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lyzeczka wydaje mi się za mala porcja...będzie wojna ![]() zawsze daje najpierw sloik, a po nim cyca - popije i jeśli glodna to doje aaa i my już nie odbijamy.
|
|
|
|
|
#3349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aga ale Ty Ninke wzielas na rece bez chusty czy nosidla? u nas niewiele ponad 7kg (jutro dowiem sie ile dokladnie) i wysiadam po 5 min noszenia. po domu jeszcze da rade bo mozna zrobic przerwy, kiedy potrzeba ale na zewntrz to musiala byc istna meka.Do klubu bezbutelkowego byc moze dolacze. jeszcze nie wiem bo dawno nie probowalam. Moze Sofia mnie zaskoczy i w razie koniecznosci wypije z butli
|
|
|
|
|
#3350 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tam do końca nie wiem jak to jest z tą mikrofalą... w każdym razie nie używam, bo nawet jej nie mam
|
|
|
|
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio w przychodni tatuś tak bawil się z synkiem (w trakcie okazało się, ze jest starszy od Neli o 2 tyg.) i pielegniarka dala mu niezle kazanie. ze nie wolni stawiac, ze wszystkie kosteczki jeszcze zbyt miękkie i go pokrzywi - ogolnie baaardzo krytykowala, az biedny nie wiedział co odpowiedzieć...ale dziecko ewidentnie nie chciało "usiasc".
|
|
|
|
#3352 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i potem już nie wołał o cyca
|
|
|
|
|
#3353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3354 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzisiaj np Wojtuś we wiaderku za chiny nie chciał usiąść, znowu uwieszał się na nim i albo był na kolanach albo stawał na stopach
|
|
|
|
|
#3355 | ||
|
Zakorzenienie
|
stosowala ktoras u dziecka podczas kaszlu syrop Hedelix? bo czytam i czytam i sama nie wiem... skoro nie można stosować w ciąży i podczas kp
U dzieci poniżej 5 roku życia stosować po konsultacji i według zaleceń lekarza.hmm, roku, a nie miesiąca mogłam nie czytac ![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
dla Adrianka.spotkałam dzisiaj znajoma, która ma termin za 3 tyg. i te jej problemy (bieganie siku, swedzacy brzuch, nieprzespane noce, bolący kregoslup, rozstępy) wydaly mi się taaaaakie znajome, a jednak odlegle |
||
|
|
|
#3356 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czekam wiec do końca 6go miesiąca ![]() Cytat:
![]() Cytat:
taki łaskawiec ![]() Cytat:
z mężem jesteśmy w szoku,z e tow szytsko sie kręci wokół kupki ilu rodziców cieszy sie z kupki dziecka w tym my sami ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wtedy wiedziałam,z e ja Matka Karmiąca jestem ![]() **************** jak byliśmy u lekarza Młody zaczął "gadać" po swojemu do lekarza i wydawać okrzyki aż się doktorek śmiał, potem oczywiscie łapał za słuchawkę, bo to już standard ![]() Ważymy 5980 kg na mega głodniaka, bo poryczałs ie przed wyjazdem i nie mogliśmy się ankarmić,a musieliśmy ruszać ![]() Dietę będziemy rozszerzać od skończonego 6go miesiąca chyba,z e coś bedzie wskazywało inaczej
|
|
#3357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki |
|
|
|
|
#3358 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z owoców mam maliny i jeżyny niestety tylko A z warzyw cukinię, dynię i kalarepę póki co. Mam dużą zamrażalkę, 3 wielkie szuflady ![]() Cytat:
![]() Cytat:
M. stęka i jęczy bo on by chciaaaał ale ja nie mam potrzeby ani miejsca Cytat:
za wagę ![]() Karolina niezły Antoś |
||||
|
|
|
#3359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale moja kolezanka oglada online. podpytam co to za stronka i Ci napisze.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3360 |
|
Zakorzenienie
|
przyznaje się dzisiaj do strasznej rzeczy ;( podczas obcinania paznokci przycielam malej paluszka. ojjjj ale był wrzask. milion buziaków, przeprosin i mowienia córci, ze mama nie chciała. ehh wyrzuty mam do teraz
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.

Ślub 27. X. 2012
Byliśmy ostatnio na szczepieniu. Paweł zachowywał się normalnie, nie miał temperatury ani zaczerwienienia. Dzisiaj zauważyłam, ze w miejscu wkłucia ma naciek - taki guzek pod skórą. Miała tak któraś?

tym razem dyniowo-czekoladowe (tym samym testuje czy kakao Sofii nie rusza). Dynia to super zastepnik mleka! nie czuc jej wcale, a mufinki sa mieciutkie i mokre 
chociaż mam kilka pomrożonych np przecierów z malin , jabłek, sok z winogron ,takie tam

moj tez raz dal rade, mniam...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

u nas niewiele ponad 7kg (jutro dowiem sie ile dokladnie) i wysiadam po 5 min noszenia. po domu jeszcze da rade bo mozna zrobic przerwy, kiedy potrzeba ale na zewntrz to musiala byc istna meka.
U dzieci poniżej 5 roku życia stosować po konsultacji i według zaleceń lekarza.
a na samym mleku kupa była ok raz na tydzień...
ale moja kolezanka oglada online. podpytam co to za stronka i Ci napisze.