|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 15,91% |
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
1 | 2,27% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
3 | 6,82% |
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
1 | 2,27% |
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
0 | 0% |
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
1 | 2,27% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają ![]() |
13 | 29,55% |
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
8 | 18,18% |
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
1 | 2,27% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
4 | 9,09% |
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
0 | 0% |
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
1 | 2,27% |
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
0 | 0% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
![]()
![]() |
#3332 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Dziewczyny, które będą mrozić produkty dla dzieci znalazłam coś takiego:
http://www.tesco.pl/ezakupy/poradnik...y-mrozenia.php najważniejsze z tego: Czego zatem nie powinniśmy mrozić? Do mrożenia nie nadają się produkty, w których proces formowania się kryształów lodu uszkadza strukturę komórkową – śmietana i majonezy, miękkie sery (ricotta, serek wiejski, śmietankowy), niektóre bogate w wodę warzywa (sałata, seler naciowy, ogórki), ugotowane ziemniaki, ryż i makaron oraz jajka w skorupkach. Oraz że niektóre rzeczy trzeba zblanszować: Co blanszować przed mrożeniem? Aby zachować kolor i konsystencję warzyw podczas mrożenia, niektóre z nich poddaje się przedtem blanszowaniu. Polega ono na obgotowaniu produktu przez kilka minut we wrzątku (najlepiej na sitku), a następnie chłodzenie w lodowatej wodzie przez około 5 minut. Przed zamrożeniem blanszujemy: Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-10-23 o 18:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3333 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam pytanie!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3334 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziekuje, większość głosów jest za kubkiem, muszę poczytac o tym doidy. Sofcia dalej taka przylepa że razem robiłyście muffinki ? A ja dziś wzięłam Ninę (8 kg) na ręcę bo miałam jedną sprawę w urzędzie do załatwienia, i przegonili mnie po 3 budynkach co prawda w niedalekiej odległości, ale po godzinie latania z nią na rekach, pot spływał mi po tyłku, a w dodatku u nas dziś upał był ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3335 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ostatnio zamroziłam dynię w kawałkach i niestety już nie mam miejsca w zamrazalniku... ;/ taką mamy małą lodówkę w tym wynajmowanym mieszkaniu... -- to ja zawsze mrożę marchewkę w kostkę i nigdy jej wcześniej nie blanszuję.... ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
![]() myślę, że niedługo może się przydać butelki nie chcę w ogóle używać |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3336 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3337 |
siedzę i myślę
|
moj syn jest zdolny - obsikal sobie twarz
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3338 |
Zakorzenienie
|
Syn Filip
Córka była Adrianna ale Nela mi się bardzo spodobała i chciałabym. Teściowej jak ostatnio coś na ten temat mówiłam a ona "Neliiiiiii to jak Neliiiii Rokita" Ja mówię, że nie Neli tylko Nela a ona " I tak mi się kojarzy z Neliiiii Rokitą " ![]() JAk się dowiedziała, że bedzie Laura to powiedziała, że jej się nie podoba bo się jej kojarzy z kimś tam. Mam to samo. cyce raczej flaczki i nawet po nocy nie widzę, żeby pełne były. Choć jak mała zaczyna ciągnąć to leci jej zazwyczaj ciurkiem bo słyszę jak połyka, a ostatnio jej się udało nawet mi twarz popryskać.
#3339 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3341 |
Zakorzenienie
|
Chodzi Ci o to, że tam jest twarde jakby miał np guza? Moja po 2 szczepieniu miała to przez miesiąc, a po 3 nadal mam a jutro mija tydzień. Kazali Ci altacetem smarować?
#3342 |
siedzę i myślę
|
i wielce zdziwiony co on ma na twarzy mokrego
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3343 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i tak wyjdzie na to, że będę musiała iść na wychowawczy bo niby z kim mój bąbelek zostanie? --- ehh tż narzeka , że cytuję "ciągle na tym zasranym wizażu siedzę... co ty tam ciągle piszesz... ile postów napisałaś..." o co mu chodzi? ![]() i dzisiaj miał problem, że Wojti budzi się w nocy co 3 godziny z płaczem i chce pić.. no co ja mogę na to poradzić? jak mu nie dam to się wydziera, nie idzie go niczym uspokoić, wcześniej przyjmował smoczka, teraz już go nie chce... karolina- ale Młody miał odrzut sików ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3344 | ||||||
Zakorzenienie
|
Mały zjadł cyca na kolację, odłożyłam go do łóżeczka i właśnie sam zasnął
![]() ale się cieszę.. w końcu pomału wracamy do starych dobrych nawyków ![]() no to mogę troszkę ponadrabiać ![]() Cytat:
W dzień zawsze był problem.. trzeba było go lulać w wózku i mimo, że był padnięty, a ze zmęczenia oczy sobie wydłubywał to nie zasnął.. od 2 ok 2 tygodni, wieczorne usypianie to jakaś masakra.. noce też średnio przesypiał.. budził się często miał problemy z ponownym zaśnięciem.. dzień zaczynaliśmy od 4 rano a jak dobrze poszło to od 5-6 ![]() a ok 8 musieliśmy być już na spacerze żeby odespał nockę... chodziłam wykończona ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a gdzie mogę te seriale znaleźć ? ![]() Trzymam jutro kciuki za rozmowę A. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ogólnie uważam nasz pojazd za mercedesa wśród innych wózków ![]() ![]() Cytat:
![]() podawałam mu chyba przez 3 -4 dni, jak miał katarek. A jak ostatnio dałam mu wiejskie-eko jabłko do polizania, to kwasił się jak nie wiem ![]() Cytat:
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() podjechałam dzisiaj z mala do przychodni. na szczęście osłuchowo jest ok, wiec mogę spac spokojnie ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3347 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() all ma przerwę techniczną ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lyzeczka wydaje mi się za mala porcja...będzie wojna ![]() zawsze daje najpierw sloik, a po nim cyca - popije i jeśli glodna to doje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aga ale Ty Ninke wzielas na rece bez chusty czy nosidla? ![]() Do klubu bezbutelkowego byc moze dolacze. jeszcze nie wiem bo dawno nie probowalam. Moze Sofia mnie zaskoczy i w razie koniecznosci wypije z butli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3350 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tam do końca nie wiem jak to jest z tą mikrofalą... w każdym razie nie używam, bo nawet jej nie mam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3351 |
Zakorzenienie
|
ostatnio w przychodni tatuś tak bawil się z synkiem (w trakcie okazało się, ze jest starszy od Neli o 2 tyg.) i pielegniarka dala mu niezle kazanie. ze nie wolni stawiac, ze wszystkie kosteczki jeszcze zbyt miękkie i go pokrzywi - ogolnie baaardzo krytykowala, az biedny nie wiedział co odpowiedzieć...ale dziecko ewidentnie nie chciało "usiasc".
|
![]() ![]() |
![]() |
#3352 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i potem już nie wołał o cyca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3354 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzisiaj np Wojtuś we wiaderku za chiny nie chciał usiąść, znowu uwieszał się na nim i albo był na kolanach albo stawał na stopach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3355 | ||
Zakorzenienie
|
stosowala ktoras u dziecka podczas kaszlu syrop Hedelix? bo czytam i czytam i sama nie wiem... skoro nie można stosować w ciąży i podczas kp
![]() hmm, roku, a nie miesiąca ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
![]() spotkałam dzisiaj znajoma, która ma termin za 3 tyg. i te jej problemy (bieganie siku, swedzacy brzuch, nieprzespane noce, bolący kregoslup, rozstępy) wydaly mi się taaaaakie znajome, a jednak odlegle ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3356 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() **************** jak byliśmy u lekarza Młody zaczął "gadać" po swojemu do lekarza i wydawać okrzyki ![]() ![]() Ważymy 5980 kg na mega głodniaka, bo poryczałs ie przed wyjazdem i nie mogliśmy się ankarmić,a musieliśmy ruszać ![]() Dietę będziemy rozszerzać od skończonego 6go miesiąca chyba,z e coś bedzie wskazywało inaczej ![]()
![]() |
#3357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3358 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z owoców mam maliny i jeżyny niestety tylko ![]() A z warzyw cukinię, dynię i kalarepę póki co. Mam dużą zamrażalkę, 3 wielkie szuflady ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Karolina niezły Antoś ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3360 |
Zakorzenienie
|
przyznaje się dzisiaj do strasznej rzeczy ;( podczas obcinania paznokci przycielam malej paluszka. ojjjj ale był wrzask. milion buziaków, przeprosin i mowienia córci, ze mama nie chciała. ehh wyrzuty mam do teraz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.