|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 7,81% |
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
6 | 9,38% |
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
20 | 31,25% |
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
7 | 10,94% |
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
19 | 29,69% |
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
5 | 7,81% |
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cytat:
![]() domcia, tweed jak Was czytam to stale mysle, ze to brzuszek u Waszych dizeci. U nas to samo było... tyle, że jest już duuzo, duuzo lepiej. U Michasia było słychac, dosłownie jak w brzuszku mu ,,chodziło", bączki puszczał z płaczem, w nocy się szarpał, wiercił, czasami nawet przez sen zapłakał, krzyknął. U nas zaczeło się jak młody miał nie całe 2 tygodnie, dlatego pediatra mówiła, że im blizej 3 miesiaca to bedzię lepiej. I tak też się stało. Natomiast czasami starsze dzieci dostają kolek, i wtedy trwają one dłużej, a właściwie kończą się później niż w 3 miechy. Jesli to to, to pomoże tylko czas, a środki dają mniejszą lub większą ulgę. U nas działa dobrze Bobotic. Tylko, że my jestesmy stale na lekach już od ponad 2 miesięcy. Bałam się czy to nie za długo, ale nie było wyjścia. Oczywiscie daje mu trochę mniejsze dawki, szczególnie rano, po południu daję mu pełną dawkę codziennie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3332 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Ja dawałam mniej niż zaleca opakowanie. Ja dawałam 1/2 poracji. Czyli pół miarki na 15ml wody. Nam tyle wystarczyło żeby działało, także trzeba zobaczyć ile u Was zadziała. Zapomniałam Ci napisać, że możesz kupić sobie jakiś syrop dla dzieci i tam są takie fajne podajniki- taka strzykawka tylko bez tego dzióbka- przynajmniej nie trzeba się obawiać że się w dziąsełka zachaczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3333 |
Wtajemniczenie
|
Cynamonowa Tobie pobieraja krew???!!! Matko co za dekle a myslalam ze mnie nic na wyspach nie zdziwi
Pomalu dochodze do wniosku ze oni to chyba chca was wykonczyc bo sie za bardzo stawiacie Ale ja wiem ze sie nie poddacie Dacie rade i wy i Adas w koncu noech sie dowiedza ze polacy to nie jakies herlaki i nie mozna nami dyrygowac Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#3334 |
Zakorzenienie
|
Padam już dzisiaj na ryj, dobrze że wrócił tż to leży z małym tzn on spi,a mały kosmosi, ale przynajmniej nie płacze
![]() Za to piers jak bolała tak boli, próbowałam do konca sciagnac mleko, to ledwo ledwo cos poleciało i bli dalej. Super, mam nadzieje, ze zadne zapalenie mi sie nie szykuje ![]() Nie wiem, kiedy w koncu przestane narzekac ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- idzia ja sama nie wiem, co to jest, fakt faktem ze dzisiaj sama slyszalam, jak brzuszek alkowi pracuje, wiec baczki go mecza na pewno, ale czy to jest normalne, ze przez pare dni mi dziecko szaleje pozniej jest fantastyczne i zaczyna od nowa? juz wolalabym zeby cały czas było srednio, niz taka karuzela. zaczne na jutro sciagac mleko, bede pila wino z tz, normalnie potrzebuje alkoholu ![]()
#3335 |
Zakorzenienie
|
idzia moja kupke robi kilka razy dziennie, bez bolu
bączki czasami puszcza, ale normalnie, nic szczególnego. nie zwija się z bólu, nie płacze, nic tylko się rusza i wierci przez sen ![]() ![]() myślimy że to gazy |
![]() ![]() |
![]() |
#3336 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj przyszła Myszka Miki i Spiderman
![]() ![]() Nie obchodzimy tego święta tylko Wszystkich Świętych no ale grzechotka nie pogardzimy ![]() Mnie będzie pobierał krew lekarz, któremu wczoraj nawrzucalam (wstyd mi ale powoli puszczają mi nerwy...:banghead: )... Wczoraj to ja byłam chamska a dzisiaj pewnie on sie zemści... :p Jak ja bym chciała mieć możliwość pójścia jutro na cmentarz... ![]() Ale w przyszłym roku pójdziemy wszyscy. Postanowilismy z mężem, ze jak tylko Adaś wydobrzeje to zwijamy żagle i staramy się wrócić do Polski na stale ![]() Kolejna operacja Adasia za kilka lat ale juz wiem, ze nie dam rady jej przejść w tym kraju... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3337 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3338 |
Zadomowienie
|
Hejka..mam chwile Antek śpi narazie...więc poczytam co tam u was. Dziś cały dzień śpi mogłam placka zrobić i salatkę chociarz co 15 - 20 min mruczal pobujałam go w leżaczku i dalej spał. Przed wczoraj zasnął o 1 w nocy wczoraj o 24
Tomuś 21,07,2005 ![]() Antoś ,6,09,2013 ![]() Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." Edytowane przez sarna405 Czas edycji: 2013-10-31 o 15:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#3339 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3340 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny, dopiero teraz udało mi sie Was nadrobić.. kolejna nocka tragiczna u nas, mimo, ze kaszki nie dałam. Juz nie wiem co sie z moim dzieckiem dzieje, ze od 5 dni jest taki kosmos ze spaniem. Budzi sie w okolicach 2ej i kręci się ciągle, smok wypadnie, matka poda, to zaraz znowu to samo.. i tak do samego rana. Tz mnie zmienia okolo 7 rano, no ale dzien w dzien chodze jak zombie
![]() ![]() Z nadrabiania: Cynamonku ![]() Lemurki witajcie w domku ![]() ![]() Domcia współczucia.. wiem od 5 dni co to znaczy chodzić jak zombie ![]() misiaczka ![]() ![]() taribari, baloniku, domcia sliczne halloweenowe maluchy ![]() surka do mnie tez sie zbliza Wszystkich Świętych, aczkolwiek uważam, że zabawa halloween to jest fajna praktyka. U nas to tak naprawdę dopiero raczkuje, ale na zachodzie halloween to całe święto i uważam, że wcale nie głupie ![]() kejt słodki Fi! skylie biedaku, mam nadzieje, ze Oli przejdzie skok. U nas mało spania w nocy, więc może to też to? Margosia najlepszego dla Satiego ![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
![]() ![]() |
![]() |
#3341 |
Wtajemniczenie
|
Moje dziecko nie chce dzisiaj spać
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3342 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez padam co uspie leona ten sie budzi po 5min i zabawa w usypianie od nowa...matko on od rana spal moze z 30minut
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#3343 |
Zadomowienie
|
Domaciątko, Baloniku ale super dziewczyny
![]() Ja tam lubię halloween. Każda okazja by się pośmiać jest dobra. A o bliskich zmarłych myślę codziennie nie tylko w jeden dzień w roku, bo wg mnie nie ma ich na cmentarzu a są w "niebie". Tam przecież jest lepiej niż na ziemi. Życie jest zbyt krótkie by płakać ![]() Wróciliśmy ze spaceru. Ale był piękny zachód słońca ![]() En a może po marchewce go brzuch boli? Mój źle zniósł to warzywko. Dziś dostał dynię i jak na razie brak oznak brzuchowych.
#3344 |
Wtajemniczenie
|
Maly to zamyka to otwiera oczka...
wedlug mnie nie spi.... ciekawe jak dobrniemy di 19 Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#3345 |
Wtajemniczenie
|
Ita mam dzisiaj to samo:banghead:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3346 |
Rozeznanie
|
Wracamy od neurologs. Z Antosia wszystko w porzadku rozwija sie jak 5 miesieczne niemowle wiec az za dobrze
![]() Bedziemy w domku to postaram sie nadrobic. Cynamonku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3347 |
Zakorzenienie
|
Witajcie w Halloween
![]() ![]() W domu ani jednej dyni, ani jednego upiora.. zmuła ![]() ![]() Ten dzień był długi i zabiegany.. Wstaliśmy po 7, mąż został w domu, bo dziś mieliśmy szczepienie. Po 9 uśpiłam Małego przy cycu i pojechałam do galerii po prezent dla siostry męża (on oczywiście zapomniał i na ostatnią chwilę wszystko). Wpadłam tam 9:45, a większość sklepów od 10, więc się trochę wkurzyłam ![]() Przed 11 byłam w domu, na szybkiego karmienie Małego, przewinięcie i na szczepienie. Na szczęście w przychodni niemal pusto, bez kolejek, weszliśmy od razu.. Oluś pouśmiechał się do pani pediatry, nawet zagadał ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przed chwilą wróciliśmy z cmentarza.. strasznie zimno, więc zapaliłam znicz u dziadka i migiem do auta, żeby Małego nie przeziębić..on sobie zresztą grzecznie w foteliku spał, w drodze powrotnej i teraz jeszcze też śpi. Mąż pojechał z prezentem, jak wróci podmyjemy Małemu dupsko i kąpać dziś nie będziemy. A no i będąc w galerii kupiłam sobie kozaczki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3348 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3349 |
Wtajemniczenie
|
u nas zimnooo brrrrr a zaraz ide z Xawim na halloweenn - zaczal przedszkole wiec sie juz nie wywiniemy od tego swieta...kilka domow obskoczymy i wrocimy
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#3350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3351 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A kozakami się pochwal ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3352 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3353 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie dziwie Ci się że Ci nerwy puszczają. Ja to bym chyba strzeliła już komuś w pysk w Twojej sytuacji więc nic się nie przejmuj tym że byłaś chamska. Swoją drogą ciekawe czy oni się cokolwiek poczuwają do swoich błędów ![]() ![]() A w moje dziecko dziś wstąpił chyba jakiś anioł ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3354 |
Zakorzenienie
|
lemurki strasznie się cieszę, że już jesteście w domku i z Jasiem już tak dobrze jest
![]() ![]() mela jeszcze raz zdrówka dla Małgosi.. ![]() Katerine ja myślę, że tego typu problemy z dziećmi są nieuniknione i po prostu trzeba przez to przejść..Z tego co napisałaś bardzo skupiasz się na dzieciach, na tym by spędzać z nimi czas, pomagać, mądrze wychowywać, traktować po równo.. jesteś naprawdę cudowną mamą i jest tylko kwestią czasu kiedy na zebraniach będziesz się czerwienić, ale ze wzruszenia i dumy.. Daj Młodemu czas.. każdy uczy się na własnych błędach, a ile możesz naprowadzisz go i w końcu będzie rozumiał gdzie popełnia błędy ![]() misiaczka ja mojemu gryzaka sama wpychałam do buzi, żeby dał spokój rączkom ![]() ![]() domcia mam nadzieję, że z Sarą nic poważnego ![]() strawberry ja swoje ciuszki będę pożyczać dla dziecka mojego brat, które lada tydzien przyjdzie na świat ![]() ![]() Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2013-10-31 o 17:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#3355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jesteśmy w klubie. ![]() ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3356 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3358 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3359 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3360 |
Zadomowienie
|
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:04.