Wrześniówki 2014 - łączmy się :) - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-07, 21:34   #3331
Krumcia
Raczkowanie

Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)

Dzięki za odpowiedzi
Ana*** dzisiaj właśnie obliczałam na 3 różnych kalkulatorach ale tak mnie naszło takie pytanie z ciekawości.
Krumcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 21:39   #3332
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Krumcia Pokaż wiadomość
Zazdroszczę braku objawów... u mnie właściwie nie ma dnia bez mdłości i szybko się męczę.

Mam do was głupie pytanie - termin porodu usłyszałyście od lekarza od razu na jednej z pierwszych wizyt czy obliczałyście same? Bo ja jeszcze na ten temat nic nie wiem, muszę zapytać następnym razem...
Ja jutro zaczynam 13 tc i mam całą masę objawów, najgorsze są straszne wzdęcia, zaparcia, mdłości troszkę jakby przeszły ale nie będę się jeszcze cieszyć bo właśnie miałam bliskie spotkanie z kibelkiem
A do tego bezsenność, straszna w nocy przesypiam ze 3-4 godziny.Nie wiem o co chodzi
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 06:35   #3333
etusiaaa
Wtajemniczenie

witam sie z rana, męza wyprawilam do pracy wiec mam czas, ja dzis zaczynam 14 tydzien

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Misstic,no ja mam nadzieję,że będzie dużo większe Ale teraz na kilka dni jestem uspokojona po wizycie

88Ekaterina88,mi się akurat białe łóżeczka średnio podobają,podoba mi się kolor takiego żywego drewna Ale lubię uniwersalne kolory tj. biały,żółty,kremowy,więc pościel będzie w tym kolorze bez zbędnych dodatków Jeden miś czy księżyc starczy,bez paseczków i kropeczek ale ja mam inną wizję na pokoik dla dziecka,więc każdy ma swoje upodobania przecież
Ale mebelki śliczne wybrałaś Podobają mi się Cena też fajna

Krumcia,haha ja też nie wierzę,że mój pasożycik rośnie we mnie Szczególnie,że ja ciążę mam bezobjawową to mogę biegać,skakać,tańczyć
witaj w klubie bez objawowej ciązy ja może przez tydzien mialam mdlosci i tyle a bol piersi to chyba normalka

Cytat:
Napisane przez zazdrosnica0 Pokaż wiadomość
Mi to długo i monotonnie tłumaczyła znajoma, która sama przez to przechodziła + ma wykształcenie z genetyki i siedzi w tym na co dzień. Jej synuś urodził się zdrowiutki jak ryba w grudniu 2013.
Sama jak wyszłam tylko od lekarza po badaniu pierwsze co to odrazu do niej napisałam, żeby mnie uspokoiła i przedstawiła jak ona to widzi. Owszem myślę o tym, najbardziej o serduszku i braku kości w nosku. Nie ma dnia żebym nie myślała czy serduszko się "naprawi samo" (jest taka szansa do 20 tc) i kostka się pojawi...ale tak to staram się głowę zajmować czym innym. Dziś np spacer z nową koleżanką, zajmuję się rękodziełem- szyciem a to też zajmuje głowę, myślę jeszcze o zapisaniu się na jogę co by już całkiem się odstresować.
nie zamartwiaj się wiem ze latwo sie mowi, ale musi byc dobrze

Cytat:
Zazdroszczę braku objawów... u mnie właściwie nie ma dnia bez mdłości i szybko się męczę.

Mam do was głupie pytanie - termin porodu usłyszałyście od lekarza od razu na jednej z pierwszych wizyt czy obliczałyście same? Bo ja jeszcze na ten temat nic nie wiem, muszę zapytać następnym razem...
ja dopiero na 2 wizycie jak zakladalam mi karte ciązy to tam wpisala termin porodu

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
obliczałam sama, ale znałam dokładny termin owulacji (monitoring, mierzenie temperatury) bez tego bym nie dała rady ale ja mam mega nieregularne cykle...

jak Ty masz w miarę regularne, czy wahanie w niewielkim stopniu to możesz sprawdzić choćby tu http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/0,79533.html
to mozemy sobie podac rece a tez mialam okropnie nie regularne cykle

ja chce slonce!!!!!!!! u mnie szaro buro i pochmrno jeszcze tż na caly dzien poszedl do pracy dobrze ze chociaz tesciowie sa w domu to zawsze mozna cos pogadac

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 06:41   #3334
Mandragorrka
Zakorzenienie

Witam z rana z kawką

Dołączam do tych co nie mają objawów. No, dobra brak okresu i był etap senności, a poza tym nic. I bardzo, ale to bardzo mnie to cieszy

Miłego dnia, Gaduły

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 07:51   #3335
justyna_1202
Raczkowanie

Ja jestem w 13tc a objawy raz są raz nie ma. Wczoraj z rana spotkałam się z kibelkiem po raz trzeci w ciąży a niby mdłości miały przechodzić:-/ Ale wiem że i tak mam szczęście więc te sporadyczne przypadki 'spotkań' przynajmniej mnie uspokajają ze z dzidzia ok.
Za to od wczoraj mam straszny katar:-( doszło do tego że w nocy dostałam krwotoku z nosa, a tak mi się krew jeszcze nigdy mocno nie lała. Dzisiaj odwołałam wszystkie zajęcia, mam zamiar poleżeć trochę.
Wiem że to tylko katar ale martwię się żeby dzidzi nie zaszkodził:-(

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
justyna_1202 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 07:59   #3336
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Witam

Jak wy wczoraj wieczorem zajadałyście grzybki to ja toczyłam się do łazienki a potem do wyrka bo tak mnie muliło, masakra
Dziś lepiej, ale znowu mam okres braku chęci jedzenia- nie wiem co zjeśc, nie wiem na co mam ochotę i tak zjadłam rogalika z czekolada a teraz jem słonego precelka i popijam kakao

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 08:02   #3337
DorissiriD
Rozeznanie

Ja dziś na nogach od 6:10 bo moja córa się tak zerwała W tygodniu koło 7 wstawał tż to ja jeszcze mogłam pospać z godz czy dwie, a dziś sobota to zmobilizowalam się żeby tż odpoczął. A mała ma się dobrze, drzemnie się w środku dnia i bryka dalej Żywioł i kolejny w drodze! Podołam???

Pościele ładniutkie! Ja jednak z tych oszczędnych i stwierdzam że nie zapłaciłabym za zbędne rzeczy jak baldachim czy matka na łóżeczko, te przyborniki na łóżeczko też nie są niezbędne, choć dość praktyczne i za to wielki plus! Kupię pewnie poszwę na kołderkę i podusię (która na początku i tak nie jest potrzebna) za 25zł. U mnie sprawdził się zamiast poduszki klin podobny do tego: http://www.burak.pl/szukaj/klin/ - noworodek jeszcze sobie płucka oczyszcza po porodzie - tak śmiesznie psika, a klinek pomaga, żeby to spływało - tak powiedziała mi położna i pochwaliła za klin

Do położnej się zgłosiłam w przychodni w 7 lub 8 miesiącu ciąży - ochrzaniła mnie że za późno! Nie byłam zapisana do położnej (wybiera się tak jak lekarza - wypełnia formularz) zapisała mnie do siebie i po porodzie przyszła może 3 razy. Ale pod tel rzeczywiście była.

Macie położne?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-08, 08:08   #3338
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Doris to jak jesteś obeznana w temacie, to napisz nam kochana co jest najbardziej potrzebne dla dziecka, w co się zaopatrzyć, łożeczko i co dalej ? Każda rada jest cenna, nikt nie chce wydawac kasy na darmo, a klinek fajny, też muszę cos takiego mieć
Położnej nie mam, nawet nie wiem jak to jest w tej Dojczlandii, może Niestabilna mnie oświeci ?

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-03-08, 08:24   #3339
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Moje pierwsze dziecko miało baldachim,osłonki i coś tam jeszcze i w życiu bym tego po raz drugi nie kupiła.używaliśmy może przez miesiąc a potem poszło w odstawkę.To jest zbędne zbiorowisko kurzu,dziecku wclae nie jest przyjemniej spać pod czymś takim.No ale to pierwsze dziecko i też się uczyłam na błędach i też chciałam by spała jak księżniczka.Teraz wystarczy mi łóżeczko,ładna pościel w neutralnym jasnym kolorze,prześcieradełko rzecz jasna,w pokoiku będzie także komoda na potrzebne akcesoria i przybory z przewijakiem,tam wszystko wejdzie i mała szafa na ubranka
Stary 2014-03-08, 08:28   #3340
NATALUSIA14
Rozeznanie

Ja też witam się w 13t. c. Objawów od początku ciąży też mam niewiele. Jedynie senność w pierwszych tygodniach i większy biust

Położną mam osobistą, moja siostra jest położną i pracuje na porodówce.

Ślub: 28.08.2010
Emma jest z nami 15.09.2014

NATALUSIA14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 08:32   #3341
małaPaulina
Wtajemniczenie

Hej
Dziewczyny a wy bedziecie kupowac ciuszki np w lumpexach?bo moje znajome w ciąży juz pokupowaly sporo rzeczy wlasnie w lumpach
Moj TŻ stwierdzil ze wózka nowego nie ma sensu kupowac,a mi to obojetne.

Dziś nasz dzień,takze wszystkiego najlepszego dla przyszlych mam z okazji dnia kobiet Żebyśmy były szczęsliwe i abyśmy mialy zdrowe,kochane bobaski
Właśnie dostalam kwiaty od TŻta

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-08, 08:40   #3342
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Hej
Dziewczyny a wy bedziecie kupowac ciuszki np w lumpexach?bo moje znajome w ciąży juz pokupowaly sporo rzeczy wlasnie w lumpach

Dziś nasz dzień,takze wszystkiego najlepszego dla przyszlych mam z okazji dnia kobiet Żebyśmy były szczęsliwe i abyśmy mialy zdrowe,kochane bobaski
ja sobie wczoraj sama tulipany kupiłam

jakbym była w pl to bym kupowala ciuszki w lumpach, kilka nowych i troche od znajomych, ale tutaj w de to sie raczej nie opyla- przynajmniej u mnie w mieście

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
Napisane przez NATALUSIA14 Pokaż wiadomość
Ja też witam się w 13t. c. Objawów od początku ciąży też mam niewiele. Jedynie senność w pierwszych tygodniach i większy biust

ale szczęściara

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-03-08, 08:53   #3343
Metamfetaminax
Zakorzenienie

etusiaaa,ahh my szczęściary

Paulina,ja oczywiście,że będę kupować choć mój Tż jest przeciwny kupowaniu w lumpeksie,ale on tam najwięcej będzie wiedział jakie mamy ciuszki Wiadomo,to pierwsze dziecko i wózek i łóżeczko będzie nowe ale nie popadajmy w szał i też kilka używanych rzeczy na pewno będę miała,bo bogaczką nie jestem

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 09:03   #3344
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Hej

Ja będę kupować, mam nadzieję że będę miała taką okazję bo na razie dalej leżące zwolnienie. A ostatnio jak robiłam porządki to przypomniało mi się że w tamtym roku (jak jeszcze nie myśleliśmy zbytnio o dziecku) znalazłam takie słodkie białe śpioszki "My first christmas", szlafroczek mikołajowy, i sukieneczkę mikołajową. I teraz się z tego śmieję bo powinny być na święta jak znalazł, bo ciuszki na dziecko 3-6 miesięcy
Stary 2014-03-08, 09:27   #3345
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
na 1 wizycie ( 6tc) gin od razu mi wyliczyła
Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Krumcia,ja przeżywam,że przez ten brak mdłości nie czuję się ciążowo. Ale jeszcze będzie tak,że pod koniec każda będzie szczęśliwa i w pełni sił a ja zdychać będę
Mam objawy tylko tj: zmęczenie,ból piersi(to zależy kiedy),czasem zaparcia,senność i humory oraz nieposkromione obżarstwo A po za tym to jestem cała i zdrowa
ciesz się kobieto, ja czekam, kiedy dolegliwosci żolądkowe mi miną, a weszłam w 13 tc, w poprzedniej ciaży już w 13 tc dobrze się czułam. Może rzeczywiscie chłopak rośnie w brzuchu, bo ciąża trochę ina od poprzedniej

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
Ja jutro zaczynam 13 tc i mam całą masę objawów, najgorsze są straszne wzdęcia, zaparcia, mdłości troszkę jakby przeszły ale nie będę się jeszcze cieszyć bo właśnie miałam bliskie spotkanie z kibelkiem
łączę się w bólu, wczoraj wrócily pawie, a dziś jadę na urodziny teścia, nie czuję się imprezowo

Cytat:
Napisane przez DorissiriD Pokaż wiadomość
Ja dziś na nogach od 6:10 bo moja córa się tak zerwała W tygodniu koło 7 wstawał tż to ja jeszcze mogłam pospać z godz czy dwie, a dziś sobota to zmobilizowalam się żeby tż odpoczął. A mała ma się dobrze, drzemnie się w środku dnia i bryka dalej Żywioł i kolejny w drodze! Podołam???
moja ostatnio śpi do 8-8.30

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
Moje pierwsze dziecko miało baldachim,osłonki i coś tam jeszcze i w życiu bym tego po raz drugi nie kupiła.używaliśmy może przez miesiąc a potem poszło w odstawkę.To jest zbędne zbiorowisko kurzu,dziecku wclae nie jest przyjemniej spać pod czymś takim.No ale to pierwsze dziecko i też się uczyłam na błędach i też chciałam by spała jak księżniczka.Teraz wystarczy mi łóżeczko,ładna pościel w neutralnym jasnym kolorze,prześcieradełko rzecz jasna,w pokoiku będzie także komoda na potrzebne akcesoria i przybory z przewijakiem,tam wszystko wejdzie i mała szafa na ubranka
mi nawet przewijak nie byl potrzebny bo wolalam na moim łożku przewijać

Cytat:

ale super ja mam położną, jak urodziłam córeczkę to była ze 6 razy u mnie! ale fajna babka, sporo mi pomogla, tez psychicznie (problemy z karmieniem piersią, a tu psychiczne wsparcie jest bardzo ważne)

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 09:30   #3346
justyna_1202
Raczkowanie

Mam pytanie do dziewczyn, które borykały się tutaj z infekcjami intymnymi lub grzybicą: Jak się u was to objawiało?
Ja od kilku dni mam straszne czerwone podskórne chrostki od miejsca łączenia i trochę na udach po wew stronie. Swędzi to co jakiś czas, zaczęłam smarować sudocremem, zaczynam pić wapno. Ogólnie jestem osłabiona przeziębieniem więc może temu wyskoczyło. Sama nie wiem co to jest. Nigdy nie miałam żadnych infekcji intymnych
justyna_1202 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 09:51   #3347
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Dla malutkich dzieci warto kupować używane. Na ogół ciuszki sa czyste, zadbane, bez plam. Wiadomo dziecko jeszcze się nie porusza, je tylko mleko, nie brudzi i nie niszczy ciuszków. W lumpkach można kupić naprawdę fajne rzeczy za grosze.
Np kupilam dwa świetne kombinezony zimowe po 12 zl każdy
Dla starszego dZiecka kupowalam dużo ciuszków w tesco na wyprzedzach. Jakościowo dobra bawelenka i przyzwoite ceny.

Z rzeczy dla dZiecka mieliśmy: kolyske, potem zwykle lozeczka, materac, ochraniacz na materac i przescieradlo. Kołdry i poduszki i używała spala w śpiworku.
Przewijaka nie mieliśmy. Wychodzę z założenia że lepiej kupić mniej, zawsze zdąży się coś dokupić, a po co zaopatrywać się w tony rzeczy na zapas.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Stary 2014-03-08, 10:25   #3348
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Dla malutkich dzieci warto kupować używane. Na ogół ciuszki sa czyste, zadbane, bez plam. Wiadomo dziecko jeszcze się nie porusza, je tylko mleko, nie brudzi i nie niszczy ciuszków. W lumpkach można kupić naprawdę fajne rzeczy za grosze.
Np kupilam dwa świetne kombinezony zimowe po 12 zl każdy
Dla starszego dZiecka kupowalam dużo ciuszków w tesco na wyprzedzach. Jakościowo dobra bawelenka i przyzwoite ceny.

Z rzeczy dla dZiecka mieliśmy: kolyske, potem zwykle lozeczka, materac, ochraniacz na materac i przescieradlo. Kołdry i poduszki i używała spala w śpiworku.
Przewijaka nie mieliśmy. Wychodzę z założenia że lepiej kupić mniej, zawsze zdąży się coś dokupić, a po co zaopatrywać się w tony rzeczy na zapas.

mieliście kołyskę ?
i jak sie sprawdzała ? jak wrażenia, bo mi sie bardzo podoba takie cóś ale nie wiem jak z finkcjonalnością

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-03-08, 10:39   #3349
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
mi nawet przewijak nie byl potrzebny bo wolalam na moim łożku przewijać
O to to,ale teraz chcąc nie chcąc,ta komoda,którą sobie upatrzyłam ma górze przewijak.Chociaż niewykluczone,że dalej będę na swoim łóżku to robić

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-08, 10:57   #3350
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
to mozemy sobie podac rece a tez mialam okropnie nie regularne cykle

ja chce slonce!!!!!!!! u mnie szaro buro i pochmrno jeszcze tż na caly dzien poszedl do pracy dobrze ze chociaz tesciowie sa w domu to zawsze mozna cos pogadac
Mogłam nie mieć okresu przez pół roku.... aż tak nieregularne?

u mnie słoneczko

Cytat:
Napisane przez DorissiriD Pokaż wiadomość
Pościele ładniutkie! Ja jednak z tych oszczędnych i stwierdzam że nie zapłaciłabym za zbędne rzeczy jak baldachim czy matka na łóżeczko, te przyborniki na łóżeczko też nie są niezbędne, choć dość praktyczne i za to wielki plus! Kupię pewnie poszwę na kołderkę i podusię (która na początku i tak nie jest potrzebna) za 25zł. U mnie sprawdził się zamiast poduszki klin podobny do tego: http://www.burak.pl/szukaj/klin/ - noworodek jeszcze sobie płucka oczyszcza po porodzie - tak śmiesznie psika, a klinek pomaga, żeby to spływało - tak powiedziała mi położna i pochwaliła za klin

Do położnej się zgłosiłam w przychodni w 7 lub 8 miesiącu ciąży - ochrzaniła mnie że za późno! Nie byłam zapisana do położnej (wybiera się tak jak lekarza - wypełnia formularz) zapisała mnie do siebie i po porodzie przyszła może 3 razy. Ale pod tel rzeczywiście była.

Macie położne?
Fajny ten klin a właśnie ostatnio coś mi się przypomniało że niektórzy podkładają pod nogi od łóżeczka jakąś książkę czy coś aby było pochylone, albo pod materacyk... i nie pamiętam czemu to miało służyć słyszałaś o tym?

Cytat:

ooo fajnie

hej

Widziałyście to http://marucha.wordpress.com/2014/03...m-udowodniony/ ? to jest jedna z rzeczy która bardzooo mnie nie pokoi. Chciałabym znaleźć mądrego pediatrę, który ustali indywidualny terminarz szczepień i podpowie które są bez rtęci.
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 11:18   #3351
Niestabilna
Wtajemniczenie

A my sie zdecydowalismy ze malo co nowego kupować bedziemy, wozek id rodziców i wiedza ze nue chce nowego, ciuchy od siostry i deoch znajomych, łóżeczko juz jedno mam na oku i tez nie niwe ale ta to solidne z masywnego drewna. Jedynie drobiazgi nam zostaną do kupienia... to jak dzieci szybko wyrastają to masakra gondole na max 6 miesięcy, ciuszki co chwila bedzie trzeba wymieniać. Nur chce stresu. Wiadomo jak zobaczę vos w sklepie co mi sie spodoba to kupie ake jak tak to nue mam parcia ba nowe rzeczy

Sent from my GT-I8190 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2014-03-08, 11:18   #3352
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
mieliście kołyskę ?
i jak sie sprawdzała ? jak wrażenia, bo mi sie bardzo podoba takie cóś ale nie wiem jak z finkcjonalnością
Hmmm jak nie masz na co kasy wydawać to kup
Mi też szalenie się podobają kolyski wieć kupilam używaną za stowke.
Używana była przez może 3-4 miesiące. Stała w sypialni po tym czasie mała została przeniesiona do swojego pokoju gdzie spala w normalnym lozeczku. Nie była jakoś intensywnie używana. W ciągu dnia bardzo często spała ze mną na łóŻku. W nocy to samo. Kladlam ja wieczorem do spania w kolysce a potem brałam na karmienie i już zostawala z nAmi w łóżku
Wg mnie jest to gadżet bez którego można się obejść, ale nie żałuję zakupu.

Edytowane przez Mandragorrka
Czas edycji: 2014-03-08 o 11:20
Stary 2014-03-08, 11:26   #3353
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Hmmm jak nie masz na co kasy wydawać to kup
Mi też szalenie się podobają kolyski wieć kupilam używaną za stowke.
Używana była przez może 3-4 miesiące. Stała w sypialni po tym czasie mała została przeniesiona do swojego pokoju gdzie spala w normalnym lozeczku. Nie była jakoś intensywnie używana. W ciągu dnia bardzo często spała ze mną na łóŻku. W nocy to samo. Kladlam ja wieczorem do spania w kolysce a potem brałam na karmienie i już zostawala z nAmi w łóżku
Wg mnie jest to gadżet bez którego można się obejść, ale nie żałuję zakupu.

hmmm zobaczymy czy moj sie na to zgodzi, bo jeszcze bym chciala fotel bujany hehe w sumie jestem przeciwniczką spania z takim maluchem razem z nami, ale nie wiem jak to wyjdzie w praktyce co innego drzemka w ciagu dnia, ale w nocy ... zobaczymy co to będzie

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-03-08, 11:45   #3354
etusiaaa
Wtajemniczenie

Ana*** może nie pól roku ale 3 miesiące to tak, bywało że raz @ była po 30 dniach a innym razem po 50
Mam nadzieję że po ciąży sie to unormuje, moja mama tak miala ieregularne cykle a po ciązy wyszystko sie unormowało.

A i Kochane Kobietki Wszystkiego Najlepsze z okazji naszego święta

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 11:46   #3355
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm zobaczymy czy moj sie na to zgodzi, bo jeszcze bym chciala fotel bujany hehe w sumie jestem przeciwniczką spania z takim maluchem razem z nami, ale nie wiem jak to wyjdzie w praktyce co innego drzemka w ciagu dnia, ale w nocy ... zobaczymy co to będzie
też byłam przeciwniczką, ale jak młoda co 2 godziny chciała w nocy cycka to dla własnej wygody miałam ją w łóżku. Na szczęście bez problemu przeszła potem do łożeczka swojego, a potem (jak miala roczek) do własnego pokoju.

ja miałam koszyk na początku do spania (dostałam, tak bym nie kupiła). Jest dość mały także starcza na pierwsze miesiace, potem i tak łożeczko.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 14:28   #3356
Mo_onika_ika
Rozeznanie

A ja siedzę na balkonie na slonku i robię paznokcie ostatnio robiłam przed świętami

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 14:32   #3357
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
A ja siedzę na balkonie na slonku i robię paznokcie ostatnio robiłam przed świętami

ja na balkonie jadłam obiadek a potem loda w polewie czekoladowej z migdałami ale ciepło jest, normalnie lato

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-03-08, 14:54   #3358
tynka88
Zadomowienie

czesc dziewczyny

musze sie zmobilizowac i pisac, a nie tylko podczytywac, w koncu wpisalam sie na liste to wypadaloby cos naskrobac.

Ja z objawow to mam mdlosci calodziennie, poza tym jest dobrze i nie narzekam, bo jakby mi gin zalecil lezenie to nie wiem co to by bylo-katastrofa chyba

Ja tez z tych oszczednych i szalec nie bede na pewno, no chyba, ze okaze sie ze bedzie dziewczynka, to wtedy nie wiem czy sie pohamuje.Mamy chlopca, wioec duzo rzeczy nam odpada.To czego nie mam to na pewno chce nosidelko, poduszke do karmienia no i fotelik, ale zaklupy dopiero w wakacje bede robic, pewnie na ostatnia chwile

Ja nie mam poloznej i miec nie bede.Polozna przychodzila do mnie i dziecka po porodzie, ale ja tam zadowolona nie bylam z takich wizyt , tylko mi sie dziecko jeszcze bardziej rozdzieralo.

Ja w lumpexie nie kupuje, bo u mnie nie ma zadnego godnego zainteresowania, a jak juz to ciuszki drogie po 10 zl za body np-wdg mnie to duzo, wole zainwestowac i kupic w H&M, gdzie jakosc jest super i pozniej moge odsprzedac dalej.Dla dziecko tak do 6 miesiecy to raczej nie warto drogich ciuszkow kupowac, bo szybko rosnie, ale juz np po roku bardziej oplaca sie kupic cos porzadniejszego.

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 15:02   #3359
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Ana, ja się lepiej nie wypowiadam na temat szczepień,bo ja jestem założenia,że skoro w innych krajach nie szczepią od razu w pierwszej dobie życia to coś w tym jest. I bardzo mnie przekonały te wszystkie niepożądane skutki,więc zaszczepię dziecko jeżeli już będzie miało bardziej rozwiniętą swoją odporność. Moja siostra nie szczepiła,bo dziecko dostało alergii po 1 szczepionce w przychodni i dzieciak tfu tfu nigdy nie miał kataru nawet. A mam pediatrę,który jest anty szczepionkom dla maluszków,więc zaszczepię dziecko w późniejszym terminie. W pierwszych tygodniach na pewno tężca nie dostanie a zresztą jeżeli masz zabrudzoną ranę,która ropieje,to w szpitalu dają Ci tą szczepionkę,mimo,że każdy z nas był na nią szczepiony.
Jestem założenia,że jak 5 dzieci przeszło szczepienie bez problemowo,to nie jest powiedziane,że moje jedne je tak samo przejdzie i wolę chuchać na zimne niż później płakać,że dziecko ma autyzm,zapalenie opon,alergie czy coś innego,nic się nie stanie jak się wstrzyma od szczepień trochę czasu

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 15:31   #3360
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
a ja mam fotel bujany odkupiłam z rok temu od znajomej która zmieniała mieszkanie na mniejsze. Na początku trochę mi było szkoda kasy, ale kupiłam go właśnie z myślą o przyszłym dziecku bo znajoma mówiła że dużo jej ułatwił przy karmieniu i usypianiu dzieciaków
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości