Wrześniówki 2014 - łączmy się :) - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-07, 14:22   #3301
etusiaaa
Wtajemniczenie

Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)

Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
Dziewczyny myslalyscie nad wózkiem?? Dzisiaj mialam trochę czasu rano i tak przeglądalam. Nie wiem czy kupić nowy czy używany nie chce wydać więcej niż 1000zl. Patrzyłam i za tys mozna już kupić fajne nowe. Wiem ze to wcześnie ale tak zerknelam
ja też się już rozglądałam myślałam o tym 3w1 ale teraz juz wiem ze nie, głebionowy kupimy na początku a potem będę myśleć o spacerówce.

Do 1000 zł idzie juz kupic nowy i to całkiem fajny ja jak podliczyłam spacerówkę i głebionowy te co mi wpdły w oku to nawet 1000zł nie wyszło

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 14:28   #3302
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
allckarola,ja też nie chcę wydać niż 1000 zł Jakoś wolę kupić do tego ładną pościel,łóżeczko,jakieś meble do pokoju,praktycznie wszystko nowe chcę,bo to pierwsze dziecko,ale w granicach rozsądku ahh i jeszcze jakiś fotelik do samochodu a na to trzeba trochę więcej wydać niż 100 zł. Mam wypatrzoną pościel za 500 zł z groszem i tak bardzo mi się podoba,że muszę kupić A też nie wiem czy dziecko będzie chciało w wózku jeździć a zresztą zaraz latem trzeba będzie mieć spacerówkę a w zimę to raczej za często nie powychodzimy z głębokim

Paulina,mój następny gin jest podobno tak sympatyczny,że bardziej się niby nie da Za to dziś usłyszałam"to,że na poprzedniej wizycie biło serduszko,nie znaczy,że będzie dziś biło" i tak mnie to wkur... że myślałam,że się rozryczę... Dobrze,że to była tylko jednorazowa wizyta u tego imbecyla.
a pokaz posciolke która ci się podoba jestem ciekawa a co do lekarza to głupek mogl sobie oszczedzic takich tekstow , pzreciez same ejstesmy swiadome ze na tym etapie ciąży wszystko może się zdarzyć ale trzeba myslec optymistycznie a moja lekarka tez mi mowila ale kulturalnie miesiąc temu ze wszystko jest ok ale pewności nie ma ze tak będzie dalej , ze teraz to już nikt nie ma na to wpływu trzeba czekac i dbac o siebie
http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png
wpaula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 14:38   #3303
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Oj dziewczyny,dziewczyny,dob rze,że jest takie miejsce,gdzie można się jeszcze wygadać

Mam pytanie do tych,które robiły testy papp a i usg genetyczne.Odbyło się to u Was w tym samym dniu?Dużo czytałam na ten temat i z tego co wiem,nie można tego robić w takim odstępstwie jak ja miałam,czyli ponad 2 tygodnie.Moje dziecko podczas badania krwi miało zaledwie 3,9 cm.Może te wyniki są troszkę przekłamane,tak się łudzę trochę
Stary 2014-03-07, 14:43   #3304
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
Oj dziewczyny,dziewczyny,dob rze,że jest takie miejsce,gdzie można się jeszcze wygadać

Mam pytanie do tych,które robiły testy papp a i usg genetyczne.Odbyło się to u Was w tym samym dniu?Dużo czytałam na ten temat i z tego co wiem,nie można tego robić w takim odstępstwie jak ja miałam,czyli ponad 2 tygodnie.Moje dziecko podczas badania krwi miało zaledwie 3,9 cm.Może te wyniki są troszkę przekłamane,tak się łudzę trochę
hmmm ja miałam tylko genetyczne usg i żeby je w ogole wykonać czytałam ze minimum jest jak dzieciatko ma 4,5 cm ale lepiej jak więcej , być może z krwi tez podobnie , ale nie mam pojęcia .
http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png
wpaula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 14:51   #3305
Aneta???
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wpaula Pokaż wiadomość
hmmm ja miałam tylko genetyczne usg i żeby je w ogole wykonać czytałam ze minimum jest jak dzieciatko ma 4,5 cm ale lepiej jak więcej , być może z krwi tez podobnie , ale nie mam pojęcia .
Gdy miałam usg miało prawie 7 cm,tylko podczas badania krwi miało 3,9,było za małe na usg i odłożyli.Ale z tego co czytałam,wartość NT z usg musi być z okresu tego samego co dzień pobrania krwi,max.2-3 dni różnicy,u mnie było 15.Bez sensu to wszystko
Stary 2014-03-07, 14:56   #3306
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Paulina,miałam tego pecha,że mojego Tż dzisiaj nie mogło być ze mną,ale jak przyjechał po mnie to myślałam,że tam wparuje do gabinetu i mu zrobi burdę,tak się wściekł. Ale staram się o tym zapomnieć co pieprzył,bo nerwy są niewskazane. Mam nadzieję,że nasze drogi więcej się nie skrzyżują.

wpaula, dopiero teraz zauważyłam,że jest z łóżeczkiem To się moim zdaniem bardzo opłaca i jak jeszcze ta oferta będzie to wezmę A podoba mi się z tej strony ,mianowicie ten pierwszy zestaw: http://allegro.pl/lozeczko-kolorowy-...004309023.html
Może gdzieś znajdę tańszą alternatywę,ale chyba 500 zł za łóżeczko i cały zestaw to wcale nie dużo.
Jeszcze podoba mi się to: http://allegro.pl/baby-raj-mega-komp...010547927.html ,ale nie chcę żeby moje dziecko dostało oczopląsu
To sobie zaoszczędzę,bo już się martwię o nasze finanse

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 14:58   #3307
Agulaa84
Raczkowanie

Cytat:
Gdy miałam usg miało prawie 7 cm,tylko podczas badania krwi miało 3,9,było za małe na usg i odłożyli.Ale z tego co czytałam,wartość NT z usg musi być z okresu tego samego co dzień pobrania krwi,max.2-3 dni różnicy,u mnie było 15.Bez sensu to wszystko

Hej. Tez mi sie wydaje, ze powinno byc w podobnym okresie, gdyz bierze sie pod uwage rozne czynniki okreslajac prawdopodobienstwo.
Ja mialam usg dzisiaj- dzidzia mierzy 54.2 mm, przyziernosc 1.2mm,wg usg to 12t0d, wg OM 11t6d. wlasnie dzisiaj tez mialam pobierana krew do testu pappa. Wyniki mam miec w przyszlym tygodniu.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Agulaa84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-07, 14:59   #3308
Misstic
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki

Czytam was cały czas, ale nie miałam mocy nic napisać. Wczoraj załapałam takiego doła, że ryczałam mężowi w koszule a on mnie pocieszał. Dzisiaj jest już stanowczo dużo lepiej
Wczoraj odebrałam już wszystkie wyniki nawet te co miały być niby dopiero za tydzień. Widać laboratorium się postarało hehe

Witam też nowe mamusie rozgośćcie się i często udzielajcie

Anetka napewno wszystko bedzie dobrze. Zobaczysz. Usg wyszło ci dobre a te testy to tylko statystyka i to jak widać mało konkretna. Życzę ci i maluszkowi z całego serca zdrowia i pogodnego myślenia

Paulina uwielbiam twoje teksty Jesteś naszą taką forumową maskotką pocieszaczem hehehe

Co do wózka i łóżeczka. Dostane i jedno i drugie od cioci. Powiedziała, że mam się niczym nie martwić i też tak robie Na zakupy dla dzidzi wybiorę się jak już bedzie trochę większa. Wole hmm nie "zapeszać" ?

Meta napewno z dzidzią u ciebie wszystko dobrze, zobaczysz za 2 tygodnie będzie już miało dużo wiecej cm

A ja oficjalnie witam się w 13 tygodniu ciąży Nie mogę się już doczekać mojego usg które będzie 18 marca. Wtedy zobacze moją kruszynke. A nie widziałam jej już ponad miesiąc. Ostatni raz miała 16mm a teraz powinna mieć już ok 6cm Mam tylko nadzieję, że dobrze się chowa w moim brzuszku, bo jednak ta nie pewność jest..

Własnie gotuję sobie bób i popijam herbacie z cytrynką
Miłego dnia dziewczyny

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 15:03   #3309
Aneta???
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

Czytam was cały czas, ale nie miałam mocy nic napisać. Wczoraj załapałam takiego doła, że ryczałam mężowi w koszule a on mnie pocieszał. Dzisiaj jest już stanowczo dużo lepiej
Wczoraj odebrałam już wszystkie wyniki nawet te co miały być niby dopiero za tydzień. Widać laboratorium się postarało hehe

Witam też nowe mamusie rozgośćcie się i często udzielajcie

Anetka napewno wszystko bedzie dobrze. Zobaczysz. Usg wyszło ci dobre a te testy to tylko statystyka i to jak widać mało konkretna. Życzę ci i maluszkowi z całego serca zdrowia i pogodnego myślenia

Paulina uwielbiam twoje teksty Jesteś naszą taką forumową maskotką pocieszaczem hehehe

Co do wózka i łóżeczka. Dostane i jedno i drugie od cioci. Powiedziała, że mam się niczym nie martwić i też tak robie Na zakupy dla dzidzi wybiorę się jak już bedzie trochę większa. Wole hmm nie "zapeszać" ?

Meta napewno z dzidzią u ciebie wszystko dobrze, zobaczysz za 2 tygodnie będzie już miało dużo wiecej cm

A ja oficjalnie witam się w 13 tygodniu ciąży Nie mogę się już doczekać mojego usg które będzie 18 marca. Wtedy zobacze moją kruszynke. A nie widziałam jej już ponad miesiąc. Ostatni raz miała 16mm a teraz powinna mieć już ok 6cm Mam tylko nadzieję, że dobrze się chowa w moim brzuszku, bo jednak ta nie pewność jest..

Własnie gotuję sobie bób i popijam herbacie z cytrynką
Miłego dnia dziewczyny

Mniam,bób,zupełnie zapomniałam,a mam zamrożony.Wieczorem wrócę z pracy robię i jem
Stary 2014-03-07, 15:57   #3310
Mo_onika_ika
Rozeznanie

omniomniom ja wpierniczam marynowane grzybki a żeby było śmieszniej to 3 grzybki i małe monte i tak na zmiane

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 16:16   #3311
carolciuska
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny kuchareczki za pomysły, jade zaraz do sklepu
Oczywiście nie chce mi się nic.
ps. poczytałam wpisy w naszym klubie i pomyślałam, że gdyybyśmy wszystkie mieszkały w jednym mieście i się spotkały to byłby niezły sajgon oczywiście pozytywnie
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-07, 16:26   #3312
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Paulina,miałam tego pecha,że mojego Tż dzisiaj nie mogło być ze mną,ale jak przyjechał po mnie to myślałam,że tam wparuje do gabinetu i mu zrobi burdę,tak się wściekł. Ale staram się o tym zapomnieć co pieprzył,bo nerwy są niewskazane. Mam nadzieję,że nasze drogi więcej się nie skrzyżują.

wpaula, dopiero teraz zauważyłam,że jest z łóżeczkiem To się moim zdaniem bardzo opłaca i jak jeszcze ta oferta będzie to wezmę A podoba mi się z tej strony ,mianowicie ten pierwszy zestaw: http://allegro.pl/lozeczko-kolorowy-...004309023.html
Może gdzieś znajdę tańszą alternatywę,ale chyba 500 zł za łóżeczko i cały zestaw to wcale nie dużo.
Jeszcze podoba mi się to: http://allegro.pl/baby-raj-mega-komp...010547927.html ,ale nie chcę żeby moje dziecko dostało oczopląsu
zestaw z drugiego linka mi sie podobają te krateczki i kropeczki
ale pewnie i tak sama wybiore białe łóżeczko i białą pościel z jakaś tylko lamoweczką

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
omniomniom ja wpierniczam marynowane grzybki a żeby było śmieszniej to 3 grzybki i małe monte i tak na zmiane
truskaweczkę ?

Też mam grzybki, od tatusia podpieńki

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

My myslimy nad zakupem całego zestawu czyli łożeczko, szafa, komoda z przewijakiem i szafeczka
http://www.jumbo-discount.de/Kinder/...eiss-matt.html
http://www.jumbo-discount.de/Kinder/...e-rustica.html
tylko nie przeliczajcie euro na złotowki

ale taką kołyskę to ja muszę mieć : http://www.xxxlshop.de/baby/babyzimm...t-005024003001 !!!

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 17:28   #3313
zazdrosnica0
Zadomowienie

Cytat:

Genetyczne robi się wtedy jak maluch ma minimum 4,5 cm i w określonych dniach tj 11t+6 do 13t+6 nie wcześniej i nie później. Co do PAPPato po zrobieniu usg genetycznego masz 24h by go zrobić i tylko wtedy jest wiarygodny. Jeśli zrobisz później PAPPa musisz powtórzyć usg.

Jeśli faktycznie miałaś robione usg genetyczne jak maluch był tak malutki to wogóle nie patrz na wyniki bo nie są miarodajne, a już samo to że testy w takiej odległości to tymardziej nie bież pod uwagę tych wyników
12.1.2013 - zaręczyny
16.11.2013 -

zazdrosnica0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 17:32   #3314
Aneta???
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zazdrosnica0 Pokaż wiadomość
Genetyczne robi się wtedy jak maluch ma minimum 4,5 cm i w określonych dniach tj 11t+6 do 13t+6 nie wcześniej i nie później. Co do PAPPato po zrobieniu usg genetycznego masz 24h by go zrobić i tylko wtedy jest wiarygodny. Jeśli zrobisz później PAPPa musisz powtórzyć usg.

Jeśli faktycznie miałaś robione usg genetyczne jak maluch był tak malutki to wogóle nie patrz na wyniki bo nie są miarodajne, a już samo to że testy w takiej odległości to tymardziej nie bież pod uwagę tych wyników
Odwrotnie, najpierw był test z krwi a po 15 dniach usg, podczas którego powiedziała o wynikach i zrobiła wyliczenie.

Stary 2014-03-07, 17:38   #3315
zazdrosnica0
Zadomowienie

Cytat:
Odwrotnie, najpierw był test z krwi a po 15 dniach usg, podczas którego powiedziała o wynikach i zrobiła wyliczenie.

jak nie patrząc między nimi nie może być więcej niż 24h różnicy żeby były wiarygodne

więc swoimi nie masz się co przejmować
12.1.2013 - zaręczyny
16.11.2013 -

Stary 2014-03-07, 17:52   #3316
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

taie jak to pierwsze to mi się też podobają i pewnie takie zakupimy ale na to jeszcze czas, ale rozglądać się trzeba

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 17:56   #3317
Krumcia
Raczkowanie

Hej, można dołączyć?
Jestem w 13 tc i nadal ciężko mi uwierzyć, że coś we mnie rośnie
Krumcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 18:13   #3318
Aneta???
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zazdrosnica0 Pokaż wiadomość
jak nie patrząc między nimi nie może być więcej niż 24h różnicy żeby były wiarygodne

więc swoimi nie masz się co przejmować
Tak myślisz?
A jak Ty sobie radzisz? Lepiej już? Naprawdę myślę,że te badania wnoszą więcej szkody niż pożytku

Stary 2014-03-07, 19:24   #3319
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Misstic,no ja mam nadzieję,że będzie dużo większe Ale teraz na kilka dni jestem uspokojona po wizycie

88Ekaterina88,mi się akurat białe łóżeczka średnio podobają,podoba mi się kolor takiego żywego drewna Ale lubię uniwersalne kolory tj. biały,żółty,kremowy,więc pościel będzie w tym kolorze bez zbędnych dodatków Jeden miś czy księżyc starczy,bez paseczków i kropeczek ale ja mam inną wizję na pokoik dla dziecka,więc każdy ma swoje upodobania przecież
Ale mebelki śliczne wybrałaś Podobają mi się Cena też fajna

Krumcia,haha ja też nie wierzę,że mój pasożycik rośnie we mnie Szczególnie,że ja ciążę mam bezobjawową to mogę biegać,skakać,tańczyć

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-07, 19:40   #3320
Denaris
Rozeznanie

Hej laski!

Witam się zdechnięta, a to jeszcze praca do 7 rano

Też ostatnio oglądałam łóżeczka Ja bym chiała coś w żółtym, zielonym albo fioletowym - ot tak, nie będę AŻ tak konwencjonalna

W ogóle dzidziusiowe wszystko jest słodkie, już najchętniej bym coś pokupiła, dobrze, że kasy brak

Witam nowe mamusie, gratuluje udanym wizytom i przytulam dwie zmartwione mamy
Stary 2014-03-07, 19:44   #3321
Aliszcze
Zakorzenienie

a ja przechwaliłam swoje samopoczucie, wieczorem zaliczyłam pawia, po czym poszłam córeczkę czytać bajkę na dobranoc

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 19:53   #3322
zazdrosnica0
Zadomowienie

Cytat:
Tak myślisz?
A jak Ty sobie radzisz? Lepiej już? Naprawdę myślę,że te badania wnoszą więcej szkody niż pożytku

Mi to długo i monotonnie tłumaczyła znajoma, która sama przez to przechodziła + ma wykształcenie z genetyki i siedzi w tym na co dzień. Jej synuś urodził się zdrowiutki jak ryba w grudniu 2013.
Sama jak wyszłam tylko od lekarza po badaniu pierwsze co to odrazu do niej napisałam, żeby mnie uspokoiła i przedstawiła jak ona to widzi. Owszem myślę o tym, najbardziej o serduszku i braku kości w nosku. Nie ma dnia żebym nie myślała czy serduszko się "naprawi samo" (jest taka szansa do 20 tc) i kostka się pojawi...ale tak to staram się głowę zajmować czym innym. Dziś np spacer z nową koleżanką, zajmuję się rękodziełem- szyciem a to też zajmuje głowę, myślę jeszcze o zapisaniu się na jogę co by już całkiem się odstresować.
12.1.2013 - zaręczyny
16.11.2013 -

Stary 2014-03-07, 20:03   #3323
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Ana*** z tego co wiem to "zaleca się" więc wole na czczo...
a w recepcji mi powiedzieli ze musze byc na czczo ale kto ich tam wie...
sama nie wiem:P

Cytat:
Napisane przez Krumcia Pokaż wiadomość
Hej, można dołączyć?
hej, witaj
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 20:12   #3324
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Denaris,tak Ci współczuję,że musisz tyle rypać Ehh,ale co poradzić jak trzeba to trzeba. Ja też mam ochotę pokupować,ale jeszcze czas. Mam całą torbę bodów i aż zapytałam mamy,czy myśli,że ja yorka urodzę,że to takie małe Jeszcze pokupujemy wszystko,szkoda tylko,że portfel nie robi się grubszy

zazdrośnica,nie daj się zwariować,to ciężko o tym nie myśleć,ale trzeba sobie zająć jakoś czas,bo zwariujesz. Twoje samopoczucie jest teraz najważniejsze i w sumie dla dzidziusia też będzie korzystne

Dżizuus... Poszłam na spacer to tak mnie zmuliło,że myślałam,że pawia puszczę. 5 raz w ciągu ciąży,wow Ale dziś pielęgniarka mi powiedziała jedno"dziewczyno!! ty się ciesz,że nie masz mdłości,bo niektóre tak rzygają,że na oczy nie widzą i mogą Ci jedynie zazdrościć,że tak super się czujesz" hmm..

Po raz setny oglądam "Listy do M." i jakoś tak płaczliwie mi się robi przy tym

Stary 2014-03-07, 20:21   #3325
Mandragorrka
Zakorzenienie

Która pisała, że je grzyby?
Zaginięcie co teraz jem

Któras zastanawiała się nad wózkiem. Ja miałam używany - tako jumper i bardzo jestem zadowolona z wyboru (jedyny minus to mały kosz). Wozek był używany od lipca do kwietnia. Najpierw głęboki potem spacerowka. Zima się skończyła i wozek nie był potrzebny. Schowałam do piwnicy na kolejna zimę. Jednak nie wyjelam go nawet bo w tym roku zimy nie bylo cały czas używamy lekkiej spacerowki.
Fotelik do samochodu kupilismy nowy. Do wózka mieliśmy adaptery, żeby fotelik do niego wpiac, ale w ten sposób mała wozilsmy może że 3 razy.

Cytat:
Hej, można dołączyć?
Witamy

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 20:49   #3326
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak myślisz?

Dlatego ja od początku mowilam ze nie bede robic.
Głowa do góry napewno dzidzia ma sie znakomicie

Sent from my GT-I8190 using Wizaz Forum mobile app

Edytowane przez Niestabilna
Czas edycji: 2014-03-07 o 20:50
Niestabilna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 20:58   #3327
Krumcia
Raczkowanie

Cytat:
Krumcia,haha ja też nie wierzę,że mój pasożycik rośnie we mnie Szczególnie,że ja ciążę mam bezobjawową to mogę biegać,skakać,tańczyć
Zazdroszczę braku objawów... u mnie właściwie nie ma dnia bez mdłości i szybko się męczę.

Mam do was głupie pytanie - termin porodu usłyszałyście od lekarza od razu na jednej z pierwszych wizyt czy obliczałyście same? Bo ja jeszcze na ten temat nic nie wiem, muszę zapytać następnym razem...
Krumcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 21:10   #3328
małaPaulina
Wtajemniczenie

Metamfetaminax przepiękne te łozeczka
te kropeczki są slodkie i te zolte,bezowe,fioletowe,te z misiami cudowne nie moge sie napatrzec nie wiedzialabym ktore wybrac

Misstic cieszę się że się ktoś uśmiecha przy moich postach

zazdrosnica0 wszelkie zajęcia polecam,ja chodzę teraz codziennie na rozne zajęcia i jestem mega zadowolona,chociaż dziś na zajęciach "aktywna ciąza" bylo osob az.... jedna!tylko ja hehe

Krumcia witam
Mi ginekolog przy zakładaniu karty ciąży wpisał datę porodu

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-03-07 o 21:12
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 21:23   #3329
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Krumcia,ja przeżywam,że przez ten brak mdłości nie czuję się ciążowo. Ale jeszcze będzie tak,że pod koniec każda będzie szczęśliwa i w pełni sił a ja zdychać będę
Mam objawy tylko tj: zmęczenie,ból piersi(to zależy kiedy),czasem zaparcia,senność i humory oraz nieposkromione obżarstwo A po za tym to jestem cała i zdrowa

Ja od razu u każdego się dowiedziałam TP (a 16 kwietnia idę już do 3 ginekologa od stycznia ) wg usg i wg om Ale to bez różnicy,bo wg usg termin ten i tak się zmienia co wizytę.

Paulina,ja też właśnie wiem,że będę miała dylemat,ale coś trzeba wybrać. Może w sierpniu będę bardziej zdecydowana Cieszy mnie to,że jednak się okazało,że to nie sama pościel za 500 zł,ale z łóżeczkiem i materacem

Stary 2014-03-07, 21:26   #3330
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Zazdroszczę braku objawów... u mnie właściwie nie ma dnia bez mdłości i szybko się męczę.

Mam do was głupie pytanie - termin porodu usłyszałyście od lekarza od razu na jednej z pierwszych wizyt czy obliczałyście same? Bo ja jeszcze na ten temat nic nie wiem, muszę zapytać następnym razem...
obliczałam sama, ale znałam dokładny termin owulacji (monitoring, mierzenie temperatury) bez tego bym nie dała rady ale ja mam mega nieregularne cykle...

jak Ty masz w miarę regularne, czy wahanie w niewielkim stopniu to możesz sprawdzić choćby tu http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/0,79533.html
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości