Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy! - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-13, 17:11   #3331
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

Wczoraj kupiłam sobie sukienkę w związku z naszym jutrzejszym wyjściem,
fju, fju!!!!
dobrze ze zrobilas zdjecie bo na moje oko jak Cie w niej maz zobaczy to dlugo ona na Tobie w calosci nie powisi

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość

a w ogóle chyba wam nie opowiadałam -:
omajgad!

Cytat:
B
ps. czy pochwaliłam się wam już jaka piękna nocka za nami? Ania poszła spać standardowo po 19, obudziła się ok 22 ale ululaliśmy, następna pobudka o 5 15 zjadła mleczko i poszła dalej spać do 7 czuję się, jak to mówi pstrczykowa, jak młody bóg

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny trzymajcie kciuki za nami nocną gorączka i właśnie jesteśmy na oddziale z podejrzeniem zapalenia prawego płuca czekamy na wyniki
Pierwsza poważna infekcja Julka i odrazu szpital jeszcze nigdy antybiotyków nie brał

Sent from my GT-S7560 using Wizaz Forum mobile app
o jejciu, trzymajcie sie tam!!!! oby skonczylo sie na podejrzeniu...

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Własnie zjadła moja zrobioną zupkę.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
o matko...

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

aaaa patrzcie na fotke

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 17:23   #3332
litllesweetangel
Lurker ;)

Witam sie w ten piekny czwarteczek : DOSTALAM URLOP na jutro hjehjehje
Z poczatku kieras nie chcial mi go dac Mialam nazwac go gejosem, ale mial dzis bluze mojego ulubionego zespolu takze rozumiecie

A teraz ide nadrabiac

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 17:50   #3333
Ultra81
Rozeznanie

Halo!

Melduję posłusznie, że nie wiem, co u Was, bo mam 5 stron do nadrobienia.

U nas pobudka o 6:00 i tylko jedna, zaledwie 40-minutowa drzemka w ciągu dnia. Młoda odpadła 20 minut temu.

Byłyśmy na spacerze, najpierw w wózku, a potem za rączkę po osiedlu. O matko i córko, jak mnie duma rozpierała - tak sobie szłyśmy chodnikiem, Młoda nawijała po swojemu, ja jej "odpowiadałam" i dreptałyśmy obie niecałe pół godziny

Poza tym Mała dziś znowu chodziła do tyłu - chyba jej się to podoba: patrzy na mnie, idzie parę kroków w tył, znowu patrzy. Może kręci ją adrenalina - czytaj: "nie wiem, z czym się zderzę, bo tego nie widzę"

Lecę nadrabiać
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 18:07   #3334
Delicjanka
Zakorzenienie

Mała, chyba gas, bo z tego co widzialam dzis w dzisiejszych komenatarzach... nawet wątek utworzyli na forum o tej gówniarze... no żal.pl sprawa zgłoszona na policje, tylko czy ja też to mam zgłosić? hmmm...... cały dzień przez to sie wkurzałam, głupia ja.

zrobiłam ruskie pierogi. Padam! Amelka na mnie wisi ..tony sliny...

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 18:10   #3335
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
chyba zostałąm oszukana... zamówiłam dwa tyg ciuszki na szafka.pl zapłaciłam prawie 80zeta i nadal nie mam ubran.............. na dodatek wczoraj dostała komentarze negatywne, inne laski tak samo zbyła.. :/
dupa straszna ;/ dlatego ja jedynie kusze sie na allegro, inne serwisy wydaja mi sie malo bezpieczne.

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
On jadł normalnie to co na pakę zmiksowane a jak były grudki to poprostu nie przełykał taak jak np ryż zostawał mu w przełyku.

Ja skoki oglądam, a teraz relacje mam na żywo w pracy z Kowalczyk.

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Jak kogoś to interesuje to Kowalczyk pierwsza więc mamy drugi złoty medal
no wlasnie nie bardzo interesuje ale oczywscie kazdy musi napisac o tym na fejsie :p i chcac nie chcac sie dowiedzialam...

Cytat:
TAK ŻYWEGO, PIGMEJSKIEGO.... w zyciu ! one jedzą świerszcze, a pamiętacie moja przygode ze świerszczem?

Szaja gratki za ząbka !
hahaha pamietam i pamietam tez akcje Elmii, ktorej swierszcz siedzial na plecach podczas bunga a tz byl ciicho

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Oglądam

współczuję

o mamo!

no właśnie! I to ze złamaną stopą. Szacun normalnie!

-----------------------
Ja ponawiam moje pytanie
Co można fajnego szybkiego przygotować na kolację walentynkową?? Nigdzie nie idziemy na walentynki bo tż cały dzień w pracy Więc chciałam przynajmniej coś dla niego przygotować
tez mysle nad tym, kupilam forme w ksztalce serca- moze jakas tarte na wytrawnie?

Cytat:
Bokeh - no identycznie u nas jak na twoim filmiku, od 6 rano do 19 non stop jest właśnie tak

co do walentynkowej kalcji, my też spłukani jesteśmy więc nigdzie nie idziemy, kolacji nie mam jak przygotować bo będę na grupie i wracam dopiero po 20 więc stwierdziłam, że będzie szampan, lody, bita śmietana i truskawki no i jakaś komedia romantyczna może i banalnie, ale trudno, lepiej niż rok temu - noszenie na zmianę Ani od 17 do 24 z powodu kolki więc w tym roku to sukces

ps. czy pochwaliłam się wam już jaka piękna nocka za nami? Ania poszła spać standardowo po 19, obudziła się ok 22 ale ululaliśmy, następna pobudka o 5 15 zjadła mleczko i poszła dalej spać do 7 czuję się, jak to mówi pstrczykowa, jak młody bóg
my zeszloroczne walentynki spedzilismy na porodowce ;p jakze romantyczne, tz byl moze po 3 h snu? No i nie wyszla nam mala walentynka, bo czekali z cesarka ;/

Ile czasu mozna spedzic na wlaczaniu i wylaczniu lampki? szalu dostane...

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 18:13   #3336
Ultra81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość
Hej mamusie. Ja tylko na chwilę wpadłam się Wam pochwalić, że moja siostra właśnie urodziła córeczkę Zajrzę tu później
Gratulacje!!!

Cytat:
Kurcze Hani średnio smakują takie kaszki na tym mleku pepti. A zawsze kaszki ratowały mojego niejadka. Wczoraj obiadku nie chciała nic nie chciała

Moja też ma obiadowy bunt.

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Nadrabiałam Was wczoraj z wieczora ale Blanka postanowiła się budzić co chwila no i wzięłam ją do nas żeby zasnęła i poległyśmy obie do rana.
Jutro mam rozmowe kwalifikacyjną do jakiegoś sklepu z akcesoriami domowymi. Trzymajcie kciuki !
Kciuki!

Cytat:
U Nas np taka sytuacja, że wyjmuje ja z łóżeczkaa idę z nia na rękach do salonu kładę na ziemię a ona ryk kladzie sie na podłodze twarzą w ziemie i płacze.... czekam. Płacze wspina sie po mnie. próbuję czyms zainteresować nie da się, płacze nadal, biore na ręce cieszy się... a wiadomo no nie będę jej nosić. Albo bawi sie w pokoju wychodze do kuchni a ona w płacz idzie za mną myje naczynia wspina mi sie po nogach ruszyć sie nie moge bo ona sie przerwóci.... i szlag mnie trafia bo nic zrobic nie można
O to to, wypisz wymaluj to samo.
Jak zmywam naczynia, to albo stoi mi przy nodze, albo otwiera szufladę obok. I wtedy ja trzymam swoją nogę przy tej szufladzie (prawie że w niej), co by sobie Młoda palców nie skleszczyła, a ona sobie grzebie i wyciąga różne rzeczy. Widok zacny

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
a to ja już w ogóle Dawida nie usypiam.Sam zawsze zasypia
Fajnie masz!

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Ewulka a feta nie jest przypadkiem spleśniała? Bo ona tak podejrzanie wygląda z tego co kojarzę, nie jak normalny żółty ser...
Kija, uwielbiam Cię
Feta zdecydowanie jest bardzo nienormalnym żółtym serem

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Co to jest okres???
Czy jest tu jeszcze jakas mamusia karmiaca, ktora nadal nie ma okresu
Ja!
Nie tęsknię jakoś

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Witam sie w ten piekny czwarteczek : DOSTALAM URLOP na jutro hjehjehje
Z poczatku kieras nie chcial mi go dac Mialam nazwac go gejosem, ale mial dzis bluze mojego ulubionego zespolu takze rozumiecie

A teraz ide nadrabiac
za urlop
A co do pogrubionego -

Zapamiętałam jeszcze:
Nawijko - brawo za nowe umiejętności Kuby
Meneq - Yae rządzi
Bokeh - Hania cudna, nawet jako złośnica
Black - spoko sukienka, bardzo lubię taką długość
Mika - zdrówka dla synka

Co do Soczi - ja oglądam jednym okiem, chociaż dziś 40-minutowa drzemka Julii (i moja) wypadła akurat na bieg Justyny
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 18:37   #3337
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Marsi, tak jak napisałam, brzuch wzdęty wczoraj, bo akurat najedzona byłam. No i ja niestety mam wadę postawy po ciąży. Poza tym, jak do tego założę dobre rajstopy, to i tak powinno się nieco to wygładzić... Do tego czarne rajstopy (jeszcze nie wiem, czy grube, czy cienkie, mam i takie, i takie, jutro zobaczę, które będą lepiej wyglądały), kozaki za kolano, kolczyki koła w identycznym kolorze, co sukienka (wkładam w tunele), coś na rękę pewnie, czarne paznokcie... I tyle chyba.

Szczupła to przesada, ja jestem raczej taka... curvy? Czy jak to się mówi, kształtna, noszę rozmiar M.
żadnej wady nie widać a rozmiar M to nie szzupla???????
jeju no proszę Cię,szczupłe to nie tylko xs
myślę,że szał zrobisz a pazurki czarne to strzal w 10 !

Karusia brawa dla siostry i zaglądaj tu cześciej proszę Cie kochana

no a gdzie ta nasza HJE się podziała?????????? mam nadzieję,że z Polą wszystko ok bo przecież na antybiotyku mała była
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-13, 18:54   #3338
Kija80
Zadomowienie

Fewciu jak skończycie te bale żłobkowe to napisz mi co z tym kremem bo się napaliłam
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 19:05   #3339
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Halo!

Melduję posłusznie, że nie wiem, co u Was, bo mam 5 stron do nadrobienia.

U nas pobudka o 6:00 i tylko jedna, zaledwie 40-minutowa drzemka w ciągu dnia. Młoda odpadła 20 minut temu.

Byłyśmy na spacerze, najpierw w wózku, a potem za rączkę po osiedlu. O matko i córko, jak mnie duma rozpierała - tak sobie szłyśmy chodnikiem, Młoda nawijała po swojemu, ja jej "odpowiadałam" i dreptałyśmy obie niecałe pół godziny

Poza tym Mała dziś znowu chodziła do tyłu - chyba jej się to podoba: patrzy na mnie, idzie parę kroków w tył, znowu patrzy. Może kręci ją adrenalina - czytaj: "nie wiem, z czym się zderzę, bo tego nie widzę"

Lecę nadrabiać
moja raczkuje do tyłu komicznie to wygląda. Szczególnie od kiedy nauczyła sie schodzić z łózka to jak "przechodzi" przez progi w mieszkaniu to odwraca sie dupa i raczuje tyłem jakby schodziła z jednego pokoju do drugiego

UFF nareszcie zasnęła ! jestem wykończona najgorzej czuje sie strasznie włosy mam okropne, paznokcie nawet krótko ścięte mi się łamią, cera masakra.... no tragedia ;( ryczeć mi się chce
Stary 2014-02-13, 19:13   #3340
mala_19kw
Zakorzenienie

Dziwny dziś dzień z tym spaniem mojego syna
Ominął drugą drzemkę co jest wynikiem tego że na noc usnął o 18:40
Już mi odlatywał jak oglądałam z nim na kolanach PM,tuż po jego kąpieli (że ona go nie rozbudziła ).

Ale dobrze. Niech śpi
Ja wykąpana już,czas na kolację.
Mąż mnie podkurzył na samą noc-frajer
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 19:18   #3341
BlackSanctum
Zakorzenienie

Laseczki, jakby któraś z Was potrzebowała makijażu na jutro, to na bloga wrzuciłam tutorial.

Cytat:
żadnej wady nie widać a rozmiar M to nie szzupla???????
jeju no proszę Cię,szczupłe to nie tylko xs
myślę,że szał zrobisz a pazurki czarne to strzal w 10 !
Ja bardzo lubię czarne paznokcie - są wg mnie bardzo, bardzo eleganckie.

M to taka średniaweczka, dla mnie osoba szczupła to taka, co jest drobna, beztłuszczowa i bezfałdeczkowa - czyli z pewnością nie ja.

A co do szału, to mam nadzieję, już obiecałam mężowi, że narobi po pachy, jak mnie zobaczy.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 19:25   #3342
mala_19kw
Zakorzenienie

Black-już chwilę temu zlookałam
Prześliczny jest ten makijaż <3
Jak ja bym chciała mieć taki talent
Jak ja bym chciała móc się malować

Coś pisałaś o wypadku przy brwi... Nic nie widzę Co się stało?
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2014-02-13, 19:29   #3343
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Prawdopodobnie to nie zapalenie bo
Wyniki są ok ale prześwietleńia nam nie zrobili jutro jak będzie ordynator to się wyklucza muszę mieć pewność ale lekarzą dyżurny strzelił mi wykład że narzucać mu swoją wolę i co od niego oczekuje i jeszcze dlaczego nie stosuje nurifenuuu tylko paracetanol a ją chce inaczej ale wygrała pielęgniarki przyniosły nurofen ale Julio od południa miał 39 st przekazał się przez ręce nie miał sił płakać milczał jak kotek dodał o 19 nurofen bo ją chciałam i co temp spadła do 37 Julekk odzywa właśnie ściąga sobie kabelku od sytuacji dając cyca widzę że lepiej ale pewnie ciężka noc przed nami bo jeszcze kroplówkę mamy z pompy na 5 godzin więc pójdę spać o 25
Dziękujemy za wszystkie kciuki oby było już tylko lepiej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 19:32   #3344
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Laseczki, jakby któraś z Was potrzebowała makijażu na jutro, to na bloga wrzuciłam tutorial.

Ja bardzo lubię czarne paznokcie - są wg mnie bardzo, bardzo eleganckie.

M to taka średniaweczka, dla mnie osoba szczupła to taka, co jest drobna, beztłuszczowa i bezfałdeczkowa - czyli z pewnością nie ja.

A co do szału, to mam nadzieję, już obiecałam mężowi, że narobi po pachy, jak mnie zobaczy.
no to ja wg Twojego kanonu piekna pewne jestem tluściutka
Bokeh, zrob sobie maseczkę, pierdyknij manicure (ja noszę b krotkie pazurki) naloz odzywkę na wlosy i wlacz na luz! zobaczysz że będzie lepiej!
a jeszcze jakbys miala kieliszek winka to wogole pelen relaksik

p.s byłam dziś u lekarza medycyny pracy, baba mnie maca po brzuchu, akurat blizna była odslonięta a ona- ale ma pani piekny brzuch po dzieciach
raaaany ale mi sie milo zrobilo
Stary 2014-02-13, 19:37   #3345
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
no to ja wg Twojego kanonu piekna pewne jestem tluściutka
Bokeh, zrob sobie maseczkę, pierdyknij manicure (ja noszę b krotkie pazurki) naloz odzywkę na wlosy i wlacz na luz! zobaczysz że będzie lepiej!
a jeszcze jakbys miala kieliszek winka to wogole pelen relaksik

p.s byłam dziś u lekarza medycyny pracy, baba mnie maca po brzuchu, akurat blizna była odslonięta a ona- ale ma pani piekny brzuch po dzieciach
raaaany ale mi sie milo zrobilo
no ale jak mam zrobic manicure jak mam paznokcie na krótko ścięte a takie poszarpane i porozdwajane że masakra, stosuje tą odzywkę 8w1 i dupa nic nie daje. maseczkę tez ostatnio robiłam na całą noc nałozyłam, włosy mam okropne. Coś mi ewidentnie się dzieje z organizmem :/

Marsi no nie od dziś to wiemy i Ci mówiłysmy :P

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-13, 19:39   #3346
bokeh
Zakorzenienie

http://magdalenascibor.blogspot.com/...drozdzowe.html

patrzcie jakie piękne
Stary 2014-02-13, 19:39   #3347
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Jestem, czytałam grzecznie co u Was, ale mało zapamiętałam Blanka dzisiaj znowu miała gorączkę w żłobku, żadnych innych objawów.

Bokeh strasznie współczuję złośnicy Tak, moja siostra mieszka NY, mieszka na Manhattanie.

Silver my chyba nie będziemy obchodzić Waletynek, więc nie pomogę. Może zrób jakieś dobre spaghetti? Może carbonarę?

kija 250 ml śmietany 30% miksujesz aż będzie sztywna. Oddzielnie, na parze rozpuszczasz tabliczkę białej czekolady (może być również gorzka ciemna, wtedy krem będzie bardziej wytrawny). Delikatnie studzisz. Wlewasz czekoadę do ubitej śmietany, miksujesz dosłownie 2-3 sekundy żeby składniki się połączyły i wlewasz do babeczek. Wkładasz do lodówki na 2-3h.

Black bardzo fajna sukienka, ja bardzo lubię krótkie i obcisłe, ale obecna praca mi nie pozwala takich nosić

Little ten urlop to tak z okazji Walentynek?

Meneq jaka Yae jest sprytna! Szczęka mi do podłogi opadła jak zobaczyłam Jej wspinaczkę

Nawijko, Ewulka dla dzieciaczków za nowe umiejętności

Nancy, Sarah główki do góry, macie nas

MIKA trzymam mocno kciuki!!!

Nie pamiętam więcej, wybaczycie?
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 19:39   #3348
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Black-już chwilę temu zlookałam
Prześliczny jest ten makijaż <3
Jak ja bym chciała mieć taki talent
Jak ja bym chciała móc się malować

Coś pisałaś o wypadku przy brwi... Nic nie widzę Co się stało?
Dziękuję.

Przycinałam sobie włoski pod brwią moim trymerkiem i mój genialny mąż postanowił mnie wystraszyć - podskoczyłam i trymer przesunął mi się w górę, dzięki czemu na jednej brwi mam łatkę gołej skóry, wielkości 2mmx2mm... Ale i tak mocno je zarysowuję, więc z makijażem tego nie widać w sumie... Te zdjęcia na blogu są dość jasne i ta łatka się na nich wybija, ale w normalnym świetle jest to niemal niewidoczne pod moim linerem do brwi. Odrośnie w ciągu kilku dni, zapewne.

Marsi, ja jestem taka sroga tylko w stosunku do siebie...

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2014-02-13 o 19:40
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 19:49   #3349
misiaeel
Wtajemniczenie

hej
Hania dopiero zasnęła
fajnie, że jest Mama to sobie wszystkie okna pomyłam, w szafie posprzątałam i w ogóle we wszystkich dawno nie sprzątanych miejsach mam wyfewciowane
jeszcze muszę pazury porobić i jestem gotowa na powrót Tż jutro

Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość
Hej mamusie. Ja tylko na chwilę wpadłam się Wam pochwalić, że moja siostra właśnie urodziła córeczkę Zajrzę tu później
gratulacje!!
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Brawa dla Hani
Nie ma to jak babcie, najpierw rozpieszczą i nauczą a potem matka się musi męczyc
dokładnie
Cytat:

U Nas np taka sytuacja, że wyjmuje ja z łóżeczkaa idę z nia na rękach do salonu kładę na ziemię a ona ryk kladzie sie na podłodze twarzą w ziemie i płacze.... czekam. Płacze wspina sie po mnie. próbuję czyms zainteresować nie da się, płacze nadal, biore na ręce cieszy się... a wiadomo no nie będę jej nosić. Albo bawi sie w pokoju wychodze do kuchni a ona w płacz idzie za mną myje naczynia wspina mi sie po nogach ruszyć sie nie moge bo ona sie przerwóci.... i szlag mnie trafia bo nic zrobic nie można
jakbym o mojej Hani czytała
Cytat:
Moje dziecko wstaję w okolicach 7:30 i ma drzemkę dopiero między 12:00, a 13:00 - i to jest jej jedyna drzemka. Trwa do dwóch godzin, a później już nic, mała pada jak mucha po 19:00 - dobrze tak, czy nie? Sama sobie taki rytm ustawiła, kiedyś miała dwie drzemki, a potem z dnia na dzień przesunęła sobie pierwszą z 11:00 na 13:00 i wtedy ta druga się już "nie mieści" w ciągu dnia...
u nas strasznie podobnie. pobudka o 7.30 do 8 i drzemka w godzinach 12-14
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
wyspałam się dzisiaj Daria zasnęła o 20.00, pobudka o 4.00 i dalej spanie do 8.00
U nas dziś wiosna. Słonko pięknie świeci. I wreszcie umyję okna! Rodzice przyjadą i pojdą z Darią na spacerek w tym czasie.

Mam dużo nadrabiania. Wczoraj już do wieczora mnie nie było bo mieliśmy z mężem seans filmowy
brawa za nockę
jakie filmy oglądaliście?
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Super, kolejna osoba zadowolona
Przejrzalam ceneo, skapca, itp i te 344zl to jest najtansza opcja niestety (nie wspominajac juz o cenach w sklepach stacjonarnych )
Zdrożało mu się troche przez te 3 lata...

Kuba spal w lozeczku do 4
Slyszalam, ze sie krecil, ale nie bralam go na rece, sam jakos zasypial
Ale jak o 4 rzucil sie na uu to z 30min ciumkal. Potem juz go wzielam do nas, bo TZ i tak za 1h wstawal.
Ja oczywiscie budzilam sie co godzine (wstawalam i patrzylam czy oddycha, schiz jakis) takze koniec koncow wcale sie nie wyspalam

Ogladacie Soczi czy w d*pce macie?

ja oglądam
Cytat:
a to ja już w ogóle Dawida nie usypiam.Sam zawsze zasypia
szczęściara

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 19:52   #3350
mala_19kw
Zakorzenienie

Mika-oby wszystko było dobrze

Zrobiłam sobie na kolację kanapki z dżemem,z czego jedną obłożyłam dość grubo -i co? Zrobiło mi się zimno i chciałam przykryć się na fotelu kocem. Trąciłam o kanapkę i akurat ta "zdrowo" nasmarowana wlepiła się pięknie w podłogę
Wybaczcie,problem niby żaden ale zostałam pozbawiona jednej z trzech kanapek
Ogromna strata tym bardziej że nie chce mi się iść i znowu robić
Sytuacja taka
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2014-02-13, 19:57   #3351
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
U nas prawa dolna, ale zmian w zachowaniu brak
a u nas - dojrzałam - obie lewe: góra i dół!
i CHYBA prawa górna, ale nie jestem pewna.

Cytat:

[/COLOR]http://www.youtube.com/watch?v=yphvK...ature=youtu.be tutaj mała namiastka złości wiadomo w histeri jej nie kręcę :P
no coś pięknego, u nas jest identycznie

Cytat:

ktoś tu ostatnio narzekał, że dziecko nie chodzi

Cytat:

Dziękuję za gratulacje na fb, teraz jeszcze tu się pochwalę - SKOŃCZYŁAM STUDIA sesja zamknięta w pierwszych terminach, teraz została "tylko" praca mgr i koniec moich męczarni, nigdy więcej

ahhh no i chyba mogę nieśmiało powiedzieć, że Ania chodzi jeszcze się bidulka boi, ale nasz rekord to 14 kroczków samodzielnych bez trzymania, i próbuje cały czas, co chwile staje i próbuje iść, nie zawsze wychodzi ale te 3-4 kroczki zrobi zawsze

gratuluję obu powodów

Cytat:
Dziewczyny trzymajcie kciuki za nami nocną gorączka i właśnie jesteśmy na oddziale z podejrzeniem zapalenia prawego płuca czekamy na wyniki
Pierwsza poważna infekcja Julka i odrazu szpital jeszcze nigdy antybiotyków nie brał

oby młody szybko zdrowiał

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
tak, ja nie mam
Ale z naszą częstotliwością karmień, nie dziwi mnie to.

Okazuje się, że pokrzywka może być od syntetycznego żelaza - możliwy jest też skurcz krtani na jej skutek.. więc odstawiam. I co teraz, będę walczyć z podawaniem w pożywieniu..

Dziś zjadła różyczkę brokuła, parę łyżek deserku, 2 kęsy jajecznicy, gryz bułki, gryz jabłka.. grzeje się teraz zupka.

Co do zachowania dzieci : moja ma tak samo. I wydaje mi się to normalne całkowicie, więcej powiem - będzie goirzej

Debrah, próbuj innego żelaza - często na jedno uczulenie, na inne ok. Agatka miała też Actiferol przepisany, to w saaszetkach, różne moce że tak powiem - musiałabyś się spytać który przy waszej anemii powinno się dać.

Cytat:

no a gdzie ta nasza HJE się podziała?????????? mam nadzieję,że z Polą wszystko ok bo przecież na antybiotyku mała była
Ano właśnie???

HJE, gdzieś ty???
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 20:00   #3352
s i l v e r
Zakorzenienie

Byli u mnie dziś rodzice. Poszli z Darią na spacerek. Pięknie słonko świeciło - WIOSNA! A ja sobie okna wreszcie umyłam potem jeszcze podłogi, łazienke wyfewciowałam na błysk

Cytat:

Dziękuję za gratulacje na fb, teraz jeszcze tu się pochwalę - SKOŃCZYŁAM STUDIA sesja zamknięta w pierwszych terminach, teraz została "tylko" praca mgr i koniec moich męczarni, nigdy więcej
ahhh no i chyba mogę nieśmiało powiedzieć, że Ania chodzi jeszcze się bidulka boi, ale nasz rekord to 14 kroczków samodzielnych bez trzymania, i próbuje cały czas, co chwile staje i próbuje iść, nie zawsze wychodzi ale te 3-4 kroczki zrobi zawsze :
Gratuluję !!
I dla Ani za kroczki.
My się chyba nigdy nie doczekamy
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
[Ale zem sie dala oszukac, jakas laska mi linka do forum na grupie wyslala i nie jedna laske ta idiotka oszukala .

Cytat:

TRZYMAMY KCIUKI!!!

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

silver a może pizzę? Mam fajny przepis, ciasto się miesza łyżką, bardzo proste w wykonaniu
chyba, że chcesz coś słodkiego to kiedyś robiłam taki deser z serka mascaropone z czekoladą i granatem
Dasz przepis na pizze??
Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Ojej Kciuki

U nas tez

Nie mam dzis pomyslu na obiad
Ja dziś miałam krokiety od mamy
Cytat:
Mój syn jest nieobliczalny Mówię mu: "Synek daj mamie buzi-bo będę płakać "(udając płacz). A ten podszedł i mnie zdzielił z liścia w pysk Ahh ta młodzież nie wychowana

Cytat:
O matko!! tragedia...... a wszystko przez durnych lekarzy .......
Cytat:
Dziecko mi dewastuje mieszkanie
Dwie listy oderwane, panel przy meblach kuchennych tez, wygryzl dziure w kanapie, teraz pracuje nad zdemolowaniem zaluzji.
Przypomne tylko, ze to nie nasze mieszkanie

A co wlacze kompa to po kilku sekundach jest przy mnie, naciska magiczny przycisk i wszystko znika

Cytat:
aaaa patrzcie na fotke

Cytat:
Wczoraj kupiłam sobie sukienkę w związku z naszym jutrzejszym wyjściem, przyjaciółka mnie namówiła na nią, była ostatnia sztuka w New Yorkerze za 30zł, jest piękna... Tylko czy ja dobrze w niej wyglądam? Jest króciutka, ale nie ma dekoltu, więc wybaczam jej tę długość. Ostrzegam, byłam wczoraj strasznie wzdęta, jak robiłam fotkę, więc nie zwracajcie uwagi na lekko odstający brzuch, to nie ciąża.

Bardzo ładna sukienka

Bokeh, Daria tak samo się złości
Pięknie Hania z wózeczkiem chodzi
Stary 2014-02-13, 20:01   #3353
Ewik86
Zakorzenienie

Hej

Mika zdrowia dla Julka

Cytat:
Mika-oby wszystko było dobrze

Zrobiłam sobie na kolację kanapki z dżemem,z czego jedną obłożyłam dość grubo -i co? Zrobiło mi się zimno i chciałam przykryć się na fotelu kocem. Trąciłam o kanapkę i akurat ta "zdrowo" nasmarowana wlepiła się pięknie w podłogę
Wybaczcie,problem niby żaden ale zostałam pozbawiona jednej z trzech kanapek
Ogromna strata tym bardziej że nie chce mi się iść i znowu robić
Sytuacja taka
Biedna Ty

Bokeh u mnie to samo. Domcia nic nie da zrobić. Idę do łazienki - ryk, do kuchni- ryk i klejenie się do nogi. Trzeba z nią siedzieć na podłodze i się bawić, ale i to często nie pasuje i też ryk. Oszaleć można

Marsi możesz napisać jeszcze raz jak odzwyczajałaś Leosia od mleka w nocy? Zastanawiam się czy nie spróbować, bo od kilku tygodni jak mała zje mm w nocy (2-3 razy) to za jakiś czas zaczyna płakać i mam podejrzenie, że może brzuch ją męczy od tego mleka Stwierdziłam, że raz w nocy, gdzieś tak między 24 a 2, zależy jak się pierwszy raz upomni o jedzenie będę jej dawać całą porcję, czyli 170 mm. A jeśli się będzie dopominać do godz 24 lub od 4 rano to już będę schodzić z tej porcji - dziś np. zrobiłam jej 130 ml z trzech miarek, a nie czterech. Za kilka dni zmniejszę i tę porcję.

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2014-02-13, 20:05   #3354
Debrah
Zakorzenienie

Szaja: jutro do pediatry pójdę i się zapytam.

Chyba idzie jej ząb, u góry, ale daleko jakoś, to chyba 4rka? Ale nie wiem bo nie widzę zęba, dziąsło się zrobiło jakieś sino fioletowe, aż się wystraszyłam - może tak być przy ząbkowaniu?
Mam nadzieję, że będzie w miarę bezboleśnie, bo egzaminy przede mną i bardzo potrzebuję chwili na naukę wieczorem :prosi" - czuję, że będzie nędza, zwłaszcza z 2 przedmiotów.
No ale nie ma co się..

Black: piękny makijaż, bardzo lubię takie
Dosżłam do wniosku, że ja chyba faktycznie na codzień maluje się dość..wieczorowo mam nadzieję, że karykaturalnie nie wyglądam... no ale co poradzę że lubię tak bardzo.

Naancy : gdzie ty, jak tam?
Hje : ?

Edytowane przez Debrah
Czas edycji: 2014-02-13 o 20:07
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 20:06   #3355
mala_19kw
Zakorzenienie

Black-ale Twój mąż ma pomysły
Ja bym swojego za takie coś ubiła-przypomniało mi się (jak w tej reklamie: "Słyszałyście?Ananas wyszedł z puszki. A za co siedział? Podobno! Śmietane ubił " ).
Wybaczcie moje dzisiejsze poczucie humoru

Co to ja mówiłam... (?) a! Że bym go ubiła,no!-miłość miłością ale żarty zagrażające mojej urodzie nie wchodzą w grę. Ba! Są nawet zabronione
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2014-02-13, 20:07   #3356
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
u nas tez raz tugeza raz nie ma, ostatnio była 3 noce temu

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=yphvK...ature=youtu.be tutaj mała namiastka złości wiadomo w histeri jej nie kręcę :P
złośnica ale i tak przesłodka ale u nas jest straaaasznie podobnie;p
Cytat:
ktoś osttatnio narzekał?
Cytat:
co do ospy - oby nie załapała, trzymam kciuki!
a w ogóle chyba wam nie opowiadałam - moja koleżanka w czerwcu urodziła syna, a jakiś tydzień przed porodem była u swojej szwagierki. 3 dni przed porodem, okazał się, że córka tej szwagierki ma ospę! i słuchajcie, ta koleżanka rodzi, położna patrz na jej brzuch, a tam pierwsze kropki ospy! cały oddział zelektryzowany, no bo to noworodki, duża jest umieralność (ponoć) noworrodków chorych na ospę. Jak mały się urodził, to k. była już cała obsypana, dali ją do osobnej sali z łazienką, żeby nie siać paniki ona go karmiła piersią, strach ogromny, musiała być cała obłożona, żeby nie było kontaktu skóry do skóry, ale żeby młody antyciała dostawał w mleku. Najgorsze było to, że nawet obchód do nich nie przychodził, lekarz raz dziennie zaglądał, i to dosłowanie, żeby innych dzieci nie zarazić, no a jednak ona miała milion pytań do... mówi, że czuła się jak alien. No ale najważniejsze - dziecko ospy nie dostało! ale powiem wam, co ona wtedy przechodziła, ten strach o to dzieciątko, traktowanie personelu - koszmar!
!
kija - kocham cię też! a mam dla ciebie jeden prosty przepis, jest BA-NAL-NY! I co najważniejsze - robi furore, mało komu nie smakuje, serio m ój małż jada tą sałatkę średnio raz w tygodniu i jeszcze mu nei dość

a więc - gotujesz borkuły (najlepiej świeże, z mrożonych nie jest taka dobra) - wrzucasz na osolony wrzątek różyczki i gotujesz 8-10min, wyciągasz i przelewasz zimną wodą, żeby nie straciły koloru różyczki układasz na półmisku, dajesz na to pokrojony ser feta (można już nawet kupić pokrojony, a krojenie to najcięższa rzecz w tej sałatce ), to polewasz sosem (sos = sos sałatkowy wg przepisu + zmiażdżony przez praskę czosnek do smaku - ja zazwyczaj daje 2 małe ząbki lub 1 duży). Na patelni ropuszczasz łyżeczkę masła, wsypujesz trochę łuskanego słonecznika (żeby nie było, kupujesz łuskany :P ) i chwilkę prażysz ciągle mieszając (ok 2 minuty). Posypujesz nim brokuły z fetą i koniec!
Jest pyszna, uwielbiamy ją, z resztą cała moja rodzina, hit wszystkich impre

Lady - bardzo się cieszę z pracy, naprawdę gratuluję!

ahhh no i chyba mogę nieśmiało powiedzieć, że Ania chodzi jeszcze się bidulka boi, ale nasz rekord to 14 kroczków samodzielnych bez trzymania, i próbuje cały czas, co chwile staje i próbuje iść, nie zawsze wychodzi ale te 3-4 kroczki zrobi zawsze
Ale historia
Brawa dla Ani za chodzenie i dla Ciebie za skończenie studiów
Cytat:

kciuki najmocniejsze!!!!
[QUOTE=LadyWhisper;4513338 8]~jak zaraz nie zjem czegoś słodkiego to OCIPIEJE!!!!!!!!!!!!!!!!! nienawidzę mieć okresu [/QUOTE
mam to samo! a w domu nic nie ma

Cytat:
Mój syn jest nieobliczalny Mówię mu: "Synek daj mamie buzi-bo będę płakać "(udając płacz). A ten podszedł i mnie zdzielił z liścia w pysk Ahh ta młodzież nie wychowana

Cytat:
o matko
Cytat:
Biedna malutka

U mnie tez caly dzien Soczi wlaczone odkad sie olimpiada zaczela (na codzien nie ogladam tv)
u nas tez
Cytat:
Uwaga, szykuję na blogaska makijaż krok po kroku. Mój jutrzejszy.

Wczoraj kupiłam sobie sukienkę w związku z naszym jutrzejszym wyjściem, przyjaciółka mnie namówiła na nią, była ostatnia sztuka w New Yorkerze za 30zł, jest piękna... Tylko czy ja dobrze w niej wyglądam? Jest króciutka, ale nie ma dekoltu, więc wybaczam jej tę długość. Ostrzegam, byłam wczoraj strasznie wzdęta, jak robiłam fotkę, więc nie zwracajcie uwagi na lekko odstający brzuch, to nie ciąża.
fajna, ładnie wyglądasz
Cytat:
gdzie mnie tu z czymś takim chyba sobie chociaż kakałko zrobię;p;p

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 20:10   #3357
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
no ale jak mam zrobic manicure jak mam paznokcie na krótko ścięte a takie poszarpane i porozdwajane że masakra, stosuje tą odzywkę 8w1 i dupa nic nie daje. maseczkę tez ostatnio robiłam na całą noc nałozyłam, włosy mam okropne. Coś mi ewidentnie się dzieje z organizmem :/

Marsi no nie od dziś to wiemy i Ci mówiłysmy :P
no ja dlatego żeluje któtkie

Cytat:
Dziękuję.

Marsi, ja jestem taka sroga tylko w stosunku do siebie...
to tak jak ja

kurde dziewczyny,przysięgałam sobie tyle razy,że nie będę czytać takich historii ale Julek z wątku majowego z poczekalni o którym pisała Debrah zmarł
do tego na wątku mama z klasą czytam,że dziewczyny straciły dzieci roczek a drugie 14 miesięcy jeju dlaczego???
idę przytulić mojego Leosia

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2014-02-13 o 20:13

REKLAMA
Stary 2014-02-13, 20:13   #3358
hope01
Zakorzenienie

Black ładna kieca ja też nosze rozmiar M ale po ciąży mi została "gruszka" walczę więc z brzuchalem, boczkami i pompuję poślady

Mika za Juleczka

Hje ???????????!!!!!!!!!!!!!

Przebiła nam się dolna prawa dwójka i za chwilę lewa też sie wybije

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 20:15   #3359
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
no ja dlatego żeluje któtkie

to tak jak ja

kurde dziewczyny,przysięgałam sobie tyle razy,że nie będę czytać takich historii ale Julek z wątku majowego z poczekalni o którym pisała Debrah zmarł
do tego na wątku mama z klasą czytam,że dziewczyny straciły dzieci roczek a drugie 14 miesięcy jeju dlaczego???
idę przytulić mojego Leosia
Widziałam tą informację i wątek na Mamach..nie jestem sobie w stanie wyobrazić nawet co czują te dziewczyny, zwłaszcza mama, która straciła jedną z bliźniaczek ;( Okropne..
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 20:17   #3360
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Szaja: jutro do pediatry pójdę i się zapytam.

Chyba idzie jej ząb, u góry, ale daleko jakoś, to chyba 4rka? Ale nie wiem bo nie widzę zęba, dziąsło się zrobiło jakieś sino fioletowe, aż się wystraszyłam - może tak być przy ząbkowaniu?
Mam nadzieję, że będzie w miarę bezboleśnie, bo egzaminy przede mną i bardzo potrzebuję chwili na naukę wieczorem :prosi" - czuję, że będzie nędza, zwłaszcza z 2 przedmiotów.
No ale nie ma co się..

Black: piękny makijaż, bardzo lubię takie
Dosżłam do wniosku, że ja chyba faktycznie na codzień maluje się dość..wieczorowo mam nadzieję, że karykaturalnie nie wyglądam... no ale co poradzę że lubię tak bardzo.

Naancy : gdzie ty, jak tam?
Hje : ?

może takie dziąsło być, może nawet krwawić to się nie wystrasz w końcu ząb się musi wybić, robi się ranka

powodzenia na egz

Cytat:

Przebiła nam się dolna prawa dwójka i za chwilę lewa też sie wybije
brawo
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości