|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)
Hope, może on dlatego to wszystko bierze za żarty, bo Ty mu mówisz i... nic za tym nie idzie? W sensie, że go wywalisz, a nie wywalasz, że się wyprowadzisz, a nie wyprowadzasz itd. Rozumiem, że trzyma Cię fakt, że zwyczajnie nie masz gdzie się wynieść, jakby co, bo nie chcesz rodziców, przede wszystkim taty, "wkurzyć"?
Zrobiłaś np. choć raz tak, że jak Cię tż w☠☠☠☠.ił, to zwyczajnie zaczęłaś mu pakować manaty i mówiłaś, żeby spadał do mamuśki? Albo Ty po prostu w któryś dzień mówisz, że jedziesz do swoich rodziców na kilka dni z Dadolem i niech sam sobie radzi? Kurczę, nie wiem... ![]() Z tym marazmem niestety nie pomogę, bo sama to przechodzę, i z wyglądem, bo tż też on nie przeszkadza, i z kościołem nawet też..., więc tylko się mogę podpiąć i Cię przytulić
Edytowane przez hje Czas edycji: 2014-03-16 o 23:31 |
|
|
|
#3332 |
|
Zadomowienie
|
Hope zasadniczo niewiele pomogę bo mój mąż z tego gatunku co TżFewcia i nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu. To znaczy wiem, kopnęłabym w d... bo to po prostu nie byłby facet dla mnie. No ale ja to nie Ty.
Jedno tylko mi się nasunęło - piszesz że brakuje Ci kościoła a sama nie pójdziesz bo głupio. Myślałaś żeby iść z małym? Zapakuj go do wózka i jedźcie. My chodzimy wspólnie ale często tak się nie da bo np. pogoda paskudna (nie bierzemy Ani jak jest brzydko bo gdyby urządziła koncert w kościele to nie byłoby jak wyjść), wtedy chłopaki jadą same a ja osobno i nie przyszło nam do głowy że to może wstyd Z Dadim Ci będzie raźniej, a może jak tż zobaczy to za którymś razem sam się przekona? W końcu jest wierzący więc nie chodzi nie z przekonań tylko pewnie mu się nie chce. A teraz będzie coraz ładniej i cieplej, można stanąć na zewnątrz i mały będzie sobie zbierał kamyczki albo tropił mrówki a Ty zaliczysz mszę ![]() ---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- Debrah pocieszę Cię że niedługo mi się skończy, za 3 tygodnie wracam do pracy I będę musiała wstawać przed siódmą. A czasem nawet o 5 albo o 3 jak się coś zdarzy na dyżurze. Więc korzystam póki mogę. Dziś oczywiście Grześ obudził Anię wcześniej, chyba coś koło 9, ale mąż z nimi urzędował a ja wstałam o 11.17
|
|
|
|
#3333 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Nie mogę z tej pogody ;/ :[[[[[[[ ale wieje ;/ zaraz musze pędzić do szkoły, a tak mi się straaaaaaaaaaaasznie nie chce....... spać! Tzt wstal przed 5 i mnie obudził;] Wczoraj kupilismy...troche na spontanie... samochód;] jeep cherokee r.2000 ;p dobra, ide sie ubierac ;] w szkole podczytam co tam i jak tam;p Pisałyscie o umiejętnościach dzieci. Amelka tak się szybko wszystkiego uczy.. ostatnio w 3 sekundy załapałą jak wołam pieska i pocieram palcami i ona tez tak teraz robi moja cudna laleczka
|
|
#3334 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Jej Dziewczyny ja jak zwykle po weekendzie trilion stron do nadrabiania. na razie zaliczyłam pierwszą i lece od końca tym razem
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45583668] Ifwka, na obiad - kluski śląskie z bułką tartą? pomidorowa? makaron ze śmietnikiem? (pokrojone parówki, ser żółty, najpierw pieczarki pokrojone przyrumieniam na maśle), nieśmiertelne naleśniki? ![]() [/QUOTE] Dzięi za wszytskie rady obiadowe, w końcu były frytki z serkiem pleśniowym panierowanym i dżemem malinowym ![]() Cytat:
znaczy to samo co u ciebie, a żeby było śmiesznie to ostatnio dowiedziałam się ze magulon to istnieje napradę i jest to jakaś odmiana kszy ![]() Cytat:
![]() U mnie też wszytsko służy do pchania, oprócz pchacza ![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do Tż to faktycznie może on nietraktuje poważnie tego co mówisz bo gadasz gadasz i nic z tego. Spakuj go i wystaw za drzwi, moze to do niego dotrze. Mi tez brakuje jakiejśkoleżanki żeby się spotkac , poogadac, kawę wypić. Mama i siostra od czasu do czsasu to nie to samo, zresztą nie chcaiłabym się żalić "w rodzinie", obcej osobie jakoś łatwiej by chyba było... Cytat:
Ja przez weekned: sobota-5:45, niedziela-6:05
|
|
#3335 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
hołp nie wiem co mam Ci powiedzieć, doradzić w jednym tylko Cię rozumiem, też nie mam do kogo gęby otworzyć. sama siedzę całe dnie, znajomych żadnych czy przyjaciółki. wszystkich zostawiłam w Poznaniu, więc kontakt się urwał. żadnej rodziny tu nawet nie mam:/ co do Tż to nie rozumiem jego zachowania. nie wyobrażam sobie jakby mój się tak zachowywał. może powinnaś kiedyś naprawdę wziąć manatki i się przeprowadzić, może wtedy by coś do niego dotarło? Debrah tu masz stronkę, gdzie możesz sama zaprojektować kocyk minky http://mammooni.pl/7-zaprojektuj-swoj-kocyk
|
#3336 |
|
Konto usunięte
|
Hope, wiesz, czemu reaguje śmiechem? bo twoje słowa pozostają tylko słowami, w niczym mu nie zagrażają, nie odczuwa konsekwencji swojego zachowania.
W ogóle to dzień dobry, w pracy mam przerwę, Agatka ma zapalenie spojówek, masakra z zakrapianiem :/ i dziękuje w imieniu Dorotki
|
|
|
|
#3337 |
|
Zakorzenienie
|
ja już go spakowałam. Jakoś w zeszłym miesiącu. Podziałało na jakiś czas.
ok, koniec tematu. Co tam? ![]() Komuś kawy karmelowej? (zapach cudny w smaku nie czuć, ale co tam )
|
|
|
|
#3338 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45619590]Hope, wiesz, czemu reaguje śmiechem? bo twoje słowa pozostają tylko słowami, w niczym mu nie zagrażają, nie odczuwa konsekwencji swojego zachowania.
W ogóle to dzień dobry, w pracy mam przerwę, Agatka ma zapalenie spojówek, masakra z zakrapianiem :/ i dziękuje w imieniu Dorotki [/QUOTE]Dokładnie, ja jak się w końcu spakowałam i pojechałam do mamy, to wtedy dopiero Tż uwierzył że albo coś sie zmieni albo będzie siedział sam... I jeszcze coś na temat weekendu: Byliśmy wczoraj na chrzcinach u mojego kuzyna. Ogóleni impreza wyglądała tak że ja albo Tż biegamy z/nosimy na rekach/wozimy w wózku/ Oliwkę, ale nie narzekam, grzeczniutka była jak aniołek. Wzięłam jej książeczki, krzesełko uczydełko i klocki. Klockami bawiły się wszystkie dzieci, ale był jeden taki, może z 5 lat miał, że nie umiał się bawić/ dzielić itp. Oliwka chciała do ręki klocka wziąć a ten ja wali po rękach, jego matka: Oluś nie rób tak, przeproś dziewczynkę (takim szczebiotliwym głosikiem) a ten dalej ją okłada. Wzięłam Oliwkę, coś innego jej pokazuję, no ale jej klocki więc za chwilkę znowu podchodzi a ten dalej ją okłada. Ona paluszkiem jego samochodziki pokazuje!!!! A ten ją po rękach; matka oczywiście szczebiocze dalej. W końcu jak przyuważyłam że akurat nikt się klockami nie bawi wzięłam i schowałam. Chłopaczek ten w końcu zajął się swoimi samochodami, a my sobie spacerujemy, raczej staram się trzymać daleko od niego ale male pomieszczenie więc wiadomo. Stajemy niedaleko, Oliwka przygląda się jak samochodami jeżdżą, i nagle on podchodzi, złapał ją za ramiona i telepie. No myśle sobie dość: odsuwam go, ją biorę na ręce, w takim szoku była że nawet się nie rozpłakała. Cała szyja czerwona…masakra, a matka dalej swoje: Przeprosiłeś dziewczynkę, Oluś tak nie wolno, itp. Itp.
|
#3339 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45619590]Hope, wiesz, czemu reaguje śmiechem? bo twoje słowa pozostają tylko słowami, w niczym mu nie zagrażają, nie odczuwa konsekwencji swojego zachowania.
W ogóle to dzień dobry, w pracy mam przerwę, Agatka ma zapalenie spojówek, masakra z zakrapianiem :/ i dziękuje w imieniu Dorotki [/QUOTE]Hope, też mi się tak wydaje. Co do kościoła..wiara jest taką kwestią która jest wyjątkowo osobista - potrzebujesz? idź. I nie oglądaj się na nikogo. *Omg Amelcia chodzi po kanapie, zaśmiewa się przy tym okropnie, jak dochodzi do krawędzi
|
|
|
|
#3340 |
|
Rozeznanie
|
Hope, nie mnie radzić w kwestii związków, bo z moim tz to jesteśmy oboje po takich życiowych burzach, że ho ho (te burze to z poprzednich związków), ale dwa słowa ode mnie w kwestii kościoła. Jak się wiązałam z tz, to wiedziałam, że on nie jest jakoś specjalnie religijny, ja zaś zawsze chodziłam do kościoła i było to dla mnie ważne. Nie jestem wzorową katoliczką, choćby przez sam fakt, że nie chcę ślubu (w ogóle żadnego, przynajmniej na razie), ale wiedziałam, że dzieciaka będę chciała ochrzcić i będę chciała dalej chodzić do kościoła. Chrzest dziecka, jego - nazwijmy to szumnie "wychowanie w wierze" - to ustaliliśmy jeszcze przed tym nim razem zamieszkaliśmy. I teraz jest tak, że ja chodzę do kościoła, czasem zabieram Młodą, czasem jest z nią wtedy tz i nie ma problemu. Będę Młodą uczyła pacierza, chodziła z nią na mszę itp., choć wiem, że tz będzie z nami w kościele tylko przy "większych okazjach". No ale wiedziałam o tym i tak wybrałam. Żadne z nas tego drugiego nie naciska, a tz zapowiedział, że na tyle, na ile będzie umiał, pomoże przy "wychowaniu duchowym" Julki.
Do czego zmierzam - dziewczyno, jeśli czujesz, że potrzebujesz, idź do kościoła, weź Dadiego, zrób to dla siebie, pomyśl o sobie, z naciskiem na to ostatnie. Chyba spróbowałabym - zamiast skupiać się na złości na tz - zrobić coś dla siebie, nie żyć tym, jak go "uszczypnąć" czy jak go zmienić. Zadbaj o siebie, to możesz - a zmieniać dorosłego człowieka trudno. Czasami to para w gwizdek. W moim przypadku działa to tak, że jak mi jest ze sobą dobrze, to łatwiej mi rozwiązuje się inne problemy. Ot, przydługi wywód z samego rana. Przepraszam, rozpisałam się. A ja jestem w pracy. Mam perfekcyjny make-up i użyłam śliwkowego cienia, choć z reguły tuszuję tylko rzęsy - tzn. na jednym oku użyłam, na drugim tylko poprawiłam, co "natura dała" ![]() Miłego dnia! |
|
|
|
#3341 |
|
Lurker ;)
|
Hope/
Witam sie z rana, pogoda z dupy
|
#3342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3343 | |||
|
Wtajemniczenie
|
W ogóle to dzień dobry, w pracy mam przerwę, Agatka ma zapalenie spojówek, masakra z zakrapianiem :/ i dziękuje w imieniu Dorotki [/QUOTE]biedna Agu, zdrówka Cytat:
możesz polać ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wstaliśmy o 9 ![]() ![]() cóż za luksus..nie miałam takiego od miesięcy![]() Hope mój tz to dobry człowiek, i bardzo go kocham, ale np z jego strony ( mimo że mu mówię) brak jest dla mnie motywacji i dopingu np w kwestii odchudzania z jego str ... A ja musiałabym -30 kg osiągnąć do perfekcji, -20 do mojego zadowolenia....to jest tak dużo że kopa i motywacji potrzebuje. Co do znajomych...podobnie...no i taki marazm i smutek również mam codziennie...Antos..obiad ..Antos..spacery..Antos pielucha....Antos zabawa...koniec dnia..ehhh Hołp POLEJ! ![]() ![]() ![]() Może dzis Mrugala przyjdzie, hę? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam nadzieję że przyjdą bo wysyłałam tego samego dnia! Muszą dzisiaj przyjść (daj znać) Ja kocham mojego syna i nie przeszkadza mi zajmowanie się tym - tylko czasem potrzebuję powietrza zwyczajnie ..
|
|
|
|
|
#3346 |
|
Zakorzenienie
|
Hope
a co do kościoła, tak jak dziewczyny mówią, przecież to jest dla Twojej potrzeby moj TZ jak nie ma ochoty to nie idzie, ja nie mogę być jego sumieniem ![]() ale dziś niespodzianka, puka kurier, mowie WTF przecież nie czekam na paczkę a tu z wizazingu kosmetyki dla małego do tesotwania cieszę się jak głupia bo dziś miałam wlaśnie uzupełniać zakupy więc kilka $$ w kieszeni
|
|
|
|
#3347 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Ha! Przeczytałam wszystko
Cytat:
Jakie ładne Panie ![]() Cytat:
Cytat:
Piękny! Chodzace Cudo! Cytat:
Na wszystko przychodzi czas ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3348 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Rozumiem Cię doskonale też to przechodziłam. Moja rada? Zadzwoń do siostry, brata, kuzynki, cioci, itd. czy możesz przyjechać na kilka dni z dzieckiem na wakacje. I wyjedź. Odżyjesz. A Mąż coś może zrozumie. Co do Kościoła to mi też go brakuje ale ja czekam na pogodę aż będzie ładna i będę mogła zabrać chłopaków bo są straszni w Kościele a na zewnątrz chociaż zyms się zajmną. Złota zasada: "Nie mów NIGDY tego, czego nie jesteś w stanie spełnić" Cytat:
Chociaż z perspektywy czasu lepiej mi się żyje teraz gdy wstaje po szóstej przynajmniej "mam dzień" na wszystko czas i rano jestem wyspana
|
||
|
|
|
#3349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi też nie przeszkadza zajmowanie się małym ..ale czasem chciałabym gdzieś cos...sama..nawet na głupi spacer ![]() Ja to nie w temacie, Marsi i inne z,Was też widziałam, testują kosmetyki z wizazu, to się gdzieś zgłasza, na jakiej to zasadzie? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3350 |
|
Zakorzenienie
|
Jejo mam 23 lata
![]() Siostra ma 15 i l.s.u.u. więc mentalność na niższy wiek i nie mam z rodziny nikogo takiego, ale dzięki za zainteresowanie
|
|
|
|
#3351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja za tydzień ostatni raz urodziny z przodu :banghead: ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- dziewczyny Antonio mi zaczął sporo kaslac, ale tak mi się wydaje ze ten kaszel lekko mokrawy, rączej nie suchy-mogę mu coś dac? Albo inhalowac? Kurde mam nadzieję ze to zadne g....wno się nie przypaletalo znow ...:banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pamiętam kiedy S był malutki a TZ siedział w Warszawie to moje życie towarzyskie właśnie kwitło w piaskownicy, co więcej znajmości przetrwały po dziś dzień
|
|
|
|
|
#3353 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mieszkam w takiej małej wiosce 30km od Kalisza, 10km od Turku Cytat:
W wieku mojej siostry Fajnie tak,co? Chyba macie fajny kontakt i możecie sobie swobodnie pogadać? Moja mama ma 64 latka więc niektórych tematów się z nią nie porusza i nie poruszało nigdy, a i poglądy ma inne na niektóre sprawy....Za to z t.( nieco starsza od Twojej mamy, mogę pogadać o wszystkim i to tak swobodnie jak z przyjaciółką, siostrą
|
||||
|
|
|
#3354 |
|
Zakorzenienie
|
Obiadek dla Zuzki zrobiony. Mieszkanie jako tako ogarnięte.
Do pracy na 12, przyjeżdża t. do dziecka. Leje, wieje, i w ogóle z domu mi się nie chce wychodzić, a muszę :banghead::banghead::bang head: Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3355 |
|
Raczkowanie
|
Ogólnie miałam więcej wiadomości do cytowania zaznaczonych ale mi ich nie wkleiło nie wiem czemu...
Co do sklepu z butami szkoda że nie ccc bo tamtego w Ostrowie chyba nie ma... Ktoś mi się pytał o Ostrów skąd dokładnie - a mianowicie z takiej małej miejscowości obok Ostrowa - Sobótka. Miałam dużo powitań więc jeszcze raz wszystkim - Cześć!!! Co do nauki dzieci to ja przynajniej tak zauważyłam że tydzień temu przechodziliśmy ten skk rozwojowy - Mały był niegrzeczny, marudny, uparty itd. i dużo rzecy które umiał okazać nagle zapomniał. A teraz w przeciągu tych dwóch dni weekendowych wystrzelił jak z procy. Zaczyna powtarzać słówka niektóre po swojemu i całkiem odbiegają od oryginału ale liczą się chęci. Najbardziej: JAJA mu wychodzą i tak oto miał dzisiaj JAJA na śniadanie. Co do czytania książeczek to chyba się nie da przeczytać książeczki z dzieckiem od deski do deski. U nas takie czytanie wygląda tak że opowiadam: "tu jest krówka. Krówka robi mu. A tu jest piesek. Piesek ma oczko i ogonek." I ktoś (przepraszam że nie pamiętam) prosił o foto a więc to Pan Igula (zdjęcia najbardziej aktualne)
|
|
|
|
#3356 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja tez szukam czegos zamiast kolderki na wiosne - lato - przymierzalismy w weekend emelki i mamy jednak 21 - rozmiar 22 zdecycowanie za duze (wiec teraz szukam w internecie jakis tanszych butkow emelkow - moze macie jakies namiary!!??)
|
|
|
#3357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale fota chyb Ci sie nie wkleila ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3358 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I tylko to jendo mi się udało... reszty nie chcę załadować... Spróbuje wieczorem jeszcze Edytowane przez Jejcio Czas edycji: 2014-03-17 o 10:31 |
|
|
|
|
#3359 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a u nas caly czas kaszel
|
|
|
#3360 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cudowności! [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45609704]Dorka z "pchaczem" ![]() https://www.youtube.com/watch?v=Mf4uW9fugEs[/QUOTE] Ależ ona jest piękna! To tylko tak skomplikowanie brzmi Cytat:
Ale Ci dobrze, z taką młodą mamą, rany, tylko 8 lat ode mnie starsza! Ma tyle lat co moja siostra... Cytat:
Chcemy kupić fotelik na rower dla Michałka, będziemy razem na rowerach jeździć Ciekawe czy mu się spodoba. Pogoda tak kiepska, że w domu siedzimy i młody się ewidentnie nudzi i szaleje z tych nudów A ja razem z nim. Diablisko szarpie mnie za włosy i drapie po twarzy i bezczelnie się śmieje jak mu mówię że mnie boli i nie wolno
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.

moja cudna laleczka

), pokazuje jaki jest duzy, daje czesc, piątkę kazdemu by przybijal, pokazuje jak tanczy. Uwielbia podawac mi pranie do wieszania i rozpakowywac zmywarke - jak tylko widzi, ze ją otwieram to leci jak szalony i podaje mi sztućce (najpierw sama szybko noże wyciągam).
22.05.2008
14.08.2011
w jednym tylko Cię rozumiem, też nie mam do kogo gęby otworzyć. sama siedzę całe dnie, znajomych żadnych czy przyjaciółki. wszystkich zostawiłam w Poznaniu, więc kontakt się urwał. żadnej rodziny tu nawet nie mam:/

Dbaj o zdrówko. Z Blaneczką na pewno wszystko jest ok. Nie martw się na zapas kochana.
Śliczna jest !