|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
joanna ja mam doswiadczenue z szufladowa i skrzyniowa i zdecydowanie ta druga lepsza mozesz zamrozic wieksze porcje np nie wiem indyka szynke wieprzowa. Minusem jest to ze trzeba czasem pol oproznic zeby wyciagnac cos z dna ale coz wszystko ma minusy. Tez zalezy od tego co kto i na ile mrozi. Bo jak ktos wykorzystuje tylko na biezace potrzeby ale jak np u moich rodzicow mrozi sie mieso,owoce sezonowe czy warzywa to szufladowa sie nie sprawdza wcale.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3332 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
2 łyżki oleju
2 czerwone papryki 1 żółta albo zielona 1 spora cebula 1 ząbek czosnku 1 marchew 0,5 szklanki soku z ananasów 4-5 plastrów ananasa puszka pomidorów 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżeczki cukru 1 podwójna pierś z kurczaka ryż sól Na głębokiej patelni rozgrzewam nieco olej. Okroję na piórka cebulę i wrzucam na patelnię, aby się szkliła. Następnie kroję na paseczki paprykę i dodaję do cebuli. jeden ząbek czosnku przeciskam przez praskę i też wrzucam na patelnię. Obieram marchew i kroję na dość chude słupki. Wrzucam na patelnię. Podsmażam jeszcze minutkę, po czym wlewam sok z ananasów i przykrywam patelnię. Niech się to dusi aż będzie w miarę miękkie.Dodaje pomidory z puszki kroje ananasa na mniejsze kawałki kurczaka kroje w kostkę przyprawiam solą i pieprzem i smarze osobno. W tym czasie do sosu daje cukier i cytrynę potem do tego daje kurczaka na 5 min zostawiam aby wszystko przeszło w tym czasie ryż gotuje z cary fajny żółty kolor i gotowe ryż na talerz do tego sos i można jeść |
![]() ![]() |
![]() |
#3333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3334 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3335 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3336 |
Rozeznanie
|
Co do zamrażarek to jestem zwolenniczką szufladowej z tego względu, że do jednej szuflady wrzucam np. mięso drobiowe, w drugiej mrożę owoce, w trzeciej np. usmażone wcześniej mięso itd. I nawet jeśli użyję cienkich foliówek to zapachy nie przechodzą między sobą, co zdarzało mi się jak różne produkty leżały razem. No i łatwiej mi się w takiej odnaleźć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3337 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3338 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do pidżamy to też lubię to zestawienie kolorów i właśnie kupiłam ją z zamiarem noszenia w domu po porodzie, bo wolę generalnie pidżamy niż koszule. No i lepszy odchylany dekolt, nie trzeba nic zapinać, odpinać.. Z zarobkami i facetami, dziś przekonałam się że dokładnie jest tak jak mówisz... Oboje z tż mamy stałą pracę, zarabiamy raczej niewiele, mamy jeszcze wsparcie mojej mamy. On mi dzisiaj wyjeżdża z tekstem (chyba podczytywał forum), że może byśmy wyjechali trochę dorobić, bo tu nic nie jesteśmy w stanie oszczędzić.. a nawet czasem nie styka od wypłaty do wypłaty... ![]() ![]() ![]() Cytat:
Zamrażarkę Asiu mamy właśnie skrzyniową już od wielu wielu lat i jedynie co, to zepsuło się światełko w środku, poza tym jest ok. Marka Whirpool. Pozdrów też sunfire i synka ![]() Dzięki za brzusiowe komplementa dziewczyny ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3339 |
Zakorzenienie
|
a wiecie że ja nawet nie pytałam tak do końca czy mój tż chce być przy porodzie czy nie
![]() Teraz to w życiu mi się nie przyzna że np "nie chce" bo wie że mi zależy ![]() Mu pewnie póki co jest obojętne, tak samo jak było gdy go zabrałam na USG, a później taki był podekscytowany tym usg że raz się obraził na mnie że niby miałam iść tylko na wizyte kontrolną a babka mi robiła dłuższe usg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3340 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3341 | |
Rozeznanie
|
Witam Mamusie
![]() Dziś zaliczyłam kolejne godziny kursu i pozostało tylko 8 godzin ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja na temat porodów rodzinnych za dużo się już nie wypowiem, bo kiedyś pisałam. TŻ chce być, ja też chcę by był. Ale generalnie jest to kwestia tak indywidualna, że chyba nie ma o czym dyskutować ![]() joanna zazdroszczę tych własnych truskawek ![]() W ogóle dziewczyny, jest mnóstwo promocji w superpharm. Ja upolowałam dziś kilka fajnych kosmetyków w dobrej cenie, a i na jakieś dzieciowe rzeczy też są zniżki ![]() Pierwszy raz poczułam dziś twardnienie brzucha. Tzn. wydaje mi się, że to właśnie to ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3342 |
Wtajemniczenie
|
dusia
![]() ![]() domi oszczedzaj się bo z tymi twardnieniami brzucha to jest różnie może magnez i nospe łyknij ![]() joanna my też mamy taką szufladową bo dla mnie jest poręczniejsza, generalnie to są dwie..jedna to jeszcze z czasów kartek ![]() Dobra rzecz można wszystko pomrozić.. debeściara tak to czasem jest ![]() Trudno zrozumieć faceta ![]() Na szczeście teraz nie narzekamy na finanse ![]() Ale jakos się ciągnie i starcza..
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ![]() ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
![]() ![]() |
![]() |
#3343 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() co do wyjazdów tż to nie będe się mądrzyć bo nie byłam w takiej sytuacji przez cały nasz 8 letni związek tz wyjechał dwa razy na okres 3 m więc nie ma za bardzo o czym mówić,ale powiem z perspektywy dziecka, którego tata pracował za granicą przez dużą część mojego życia - nic dobrego serio i za wszelką cenę nie chcę dopuścić aby moje dziecko miało ograniczony -w jakikolwiek sposób, czy to przez pracę czy rozłąke- kontakt ze mną czy też z tżtem. Tyle w temacie. Przyszedł mi dziś fotelik z bazą ale rozpakuje dopiero w domu..... już nie mogę się doczekać ![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- a i zapomniałam: buziole dla Sunfire i Boryska!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() W sprawie rodzinnego porodu to decyzje podjęliśmy z tż tak jak z imieniem.... jakoś tak mimowolnie i automatycznie ale od razu wiedzieliśmy że to jest to ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3344 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do zamrażarki - jakbym miała gdzie wstawić to na bank kupiłabym 'skrzynię', ją też zawsze można podzielić na sektory, a kwestia szukania tego co zamrożone to moim zdaniem kwestia organizacji. U moich teściów taka się sprawdza ![]() Sunfire również pozdrawiamy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jeśli chodzi o podejście Twojego TŻ to rzeczywiście przykra sytuacja, ale moim zdaniem to chwilowe, zobaczysz szybko minie mu takie myślenie ![]() ![]() ![]() Dusia super przepis, a mnie odrzuciło od kurczaka ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3345 |
Zadomowienie
|
TaTekla możesz zamienić na mięso z indyka
![]() No albo jak Chińczycy na mięso z kota albo psa |
![]() ![]() |
![]() |
#3346 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3347 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale powiem Ci że mi 2tyg przed porodem już jakoś też drób nie podchodził..... Edytowane przez dusia_tcv Czas edycji: 2014-05-30 o 15:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3348 |
Zakorzenienie
|
TaTekla bo sa rozne metody liczenia ruchow. Mi w pl gin dal taki kalendarzyk wg Cardiff, i mam liczyc miedzy godzina 9 a 21. Ale tylko do 10 ruchu i zaznaczyc godzine tego 10., a potem juz nie. Ale odpuscilam, bo ja co chwile czuje jakiegos kopa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3349 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3350 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3351 |
Wtajemniczenie
|
To moje dziecko jest chyba mięsożerne
![]() Bo ciagle mam ochote na mięcho ![]() I owoce ![]() ![]()
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ![]() ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
![]() ![]() |
![]() |
#3352 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny lacze sie z wami ze szpitala... przed wczoraj w nocy nie zmrozylam oka z powodu swedzenia skory na dloniach stopach a potem juz na calym ciele. Rano od razu pojechalam zrobic badania proby watrobowe i wyniki wyszly tragiczne. Od razu pojechalam do ginekologa ktory skierowal do szpitala. Zglosilam sie do katowic bonifratrow bo tam planowalam rodzic. Powtorzyli proby i ciagle rosly. Zadecydowali ze beda mnie przenosic do szpitala o 3 stopniu referencyjnosci bo jestem w 31 tygodniu. Ale kazdy szpital odmowil przyjecia z powodu przepelnienia wiec zostalam na noc u bonifratow. Dostalam antybiotyk, sterydy dla malego i lek przeciwzakrzepowy. Rano powtorzyli badania i wynik znowu wzrastal wiec ordynator powiedzial ze czeka pol godziny na decyzje czy ruda slaska mnie przyjmie. Dostalam zakaz jedzenia bo cesarka mialaby byc po 12. W miedzy czasie okazalo sie ze moi Rodzice zalatwili z polozna w rudzie ze bedzie dla mnie miejsce. Karetka przetransportowala mnie do rudy i teraz stad pisze. Troche sie pogubilam bo tutaj zupelnie inaczej podeszli do mojego przypadku jakbybna luzie, eee to tylko cholestaza myslelismy ze to cos bardziej pilnego. Pobrali krew do badania , podlaczyli jakies 3kroplowki no i beda zbijac ta watrobe i obserwowac. Chca dotrzymac do 36/7 tygodnia i rozwiazywac. Ale juz pytalismy sie poloznej w bogucicach, ze mozemy dotrzymac do 34/5 i wrocic do nich i rodzic naturalnie.. co od razu nastroilo mnie bardziej pozytywnie bo wczoraj caly dzien plakalam, ze wszystkie plany porodu naturalnego w wodzie legly w gruzach.
Chyba ze wyniki sie nie poprawia i malego bedziemy wyciagac szybciej. |
![]() ![]() |
![]() |
#3353 |
Wtajemniczenie
|
mala mi biedna
![]() A to tak nagle z dnia na dzień ci się stało ![]() 37 tydz to już bezpieczny jest.. Dziwne podejście szpitali jeden tak drugi tak? ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3354 |
Rozeznanie
|
witam się
![]() Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
#3355 |
Zakorzenienie
|
Witam się po bardzo długim i męczącym dniu
![]() ![]()
![]() |
#3356 |
Zadomowienie
|
Wrzucam fotki wózków, kurde mam jednak dylemat. Ostatnie foto to kolor gondoli z bliska, bo z daleka wygląda na szary a to jest niby pepitka.
![]() ![]() ![]() Gondoli ze starego wózka jeszcze nie wyciągnęłam ze strychu, jest w tym samym kolorze co spacerówka. Ten nowy ma skrętne koła i przyznam że przez to gorzej sie prowadzi ![]() ![]() Mała mi głowa do góry, myślę że ten drugi szpital miał lepsze podejście, jak byłam w szpitalu leżałam z dziewczyną z cholestazą i dostała leki, potem w sumie nie wiem co się z nią działo bo wyszłam, ale z tego co mówiła to czekała jeszcze 1-2 dni na wyniki po podaniu leków i jeśli byłoby ok to do domu. Szczegółów tej dolegliwości nie znam, ale wydaje mi się że nie jest to jakiś dramat, więc głowa do góry ![]() Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2014-05-30 o 20:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#3357 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3358 |
Zakorzenienie
|
debesciara ja zostawilabym sobie ten nowy jakbym byl na twoim miejscu. Wiadomo dostalabys za niego wiecej ale i tak musiz opuscic z ceny bo za sklepowa nikt go nie kupi bo moze go miec w sklepie. Skretne kola przydadza ci sie np w sklepie a na spacerze zawzze mozesz przyblokowac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3359 |
Rozeznanie
|
debeściara oba są fajne. Ja zostawiłabym ten, który lepiej się prowadzi i z lepszą amortyzacją. Jeśli wolisz sprzedać nowy to spróbuj wystawić go za cenę minimalnie niższą niż w sklepie i zobaczysz czy będzie jakiś odzew.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3360 |
Zakorzenienie
|
debesciara, ja się zgadzam ze sveltą
![]() Mnie się osobiście wizualnie bardziej podoba ten nowy wózek, ale pewnie dlatego, że ja jestem fanką wózków ze skrętnymi kołami ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.