|
Notka |
|
Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 |
Konto usunięte
|
Dot.: Bezdzietne z wyboru / nie chcę mieć dzieci cz. IV
|
![]() ![]() |
![]() |
#3332 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3333 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...aign=FB_Gazeta o, tutaj Edytowane przez 201803111829 Czas edycji: 2016-08-13 o 08:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
MMoże o karach za aborcje w różnych krajach świata? ![]() Takie tam, wisielcze poczucie humoru ![]() Mnie rodzina tez wnerwia, siostra ma trójkę dzieci i od 12lat, od 12 ☠☠☠☠a długich lat przy każdym zjeździe rodzinnym słyszę "ciotka, zajmij się nimi! Przyzwyczajaj się, bo niedługo swoje będziesz miała!!!!" 12 ☠☠☠☠a długich lat i jak grochem o ścianę, ze ja swoich NIE będę miała Teraz się już nawet nie odzywam, szkoda ni strzępić jęzor na próżno
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2016-08-13 o 09:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3335 |
Zakorzenienie
|
Mój poranek zaczął się bardzo kiepsko
![]() Miałam zrobić badania na tarczycę (mam niedoczynność) i glukozę. Glukozę odpuściłam (mam glukometr w domu, czasem mierzę i wszystko jest ok), śniadanie zjadłam i poszłam. Prawie z płaczem, bo hemofobię też mam (po pobycie w szpitalu jako dziecko) i dam się ukłuć tylko jednej babce. Na skierowaniu zaznaczone samo TSH- z czego nic nie wyniknie, jeśli nie zapłacę i nie zrobię jeszcze FT3 i FT4. Babka mi krwi nie pobierze skoro jadłam (w sumie głupia, że się przyznawałam). Mówię, że na hormony tarczycy to nie wpływa (leczę się ponad 10 lat, lekarka zawsze mówi, że w dniu badań po prostu nie brać rano tabletki i tyle). No ale nie pobierze no to nie: dziękuje, do widzenia. Wszystko przez to, że moja lekarka ostatnio zmieniła godziny przyjęć i musiałam iść do innego lekarza, faceta. Co z tego, że zleca mi tysiąc durnych badań, skoro jest chamski i seksistowski? ![]() Muszę wrócić do mojej lekarki. Wyniki mam ciągle te same (za każdym razem identyczne) więc wystarczą jej raz na rok i nie wnika w moje życie intymne. |
![]() ![]() |
![]() |
#3336 |
Naczelna Nastolatka
|
jesu, serio takie teksty lekarz mówi??
#3337 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3338 |
Naczelna Nastolatka
|
kawał wałka, a nie lekarz. Strasznie chamski.
#3339 | ||
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Cytat:
![]() ![]() Też tak miałam, teraz poważnie ograniczam, chyba z 6 mam aktualnie. Cytat:
Mam kolekcję tych etykiet ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3340 |
Konto usunięte
|
Anna..żeby tylko dyszkę
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3341 |
Wredny kotecek
|
Co za kosmetyczne licytacje mnie ominęły
![]() Co do perfum mam 3 flakony, z czego jeden zdenkuję w ciągu tygodnia. Na zimę chciałabym sobie kupić chanel mademoiselle ![]() Zimno ![]() ![]() Edytowane przez GrumpyCat Czas edycji: 2016-08-13 o 12:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#3342 |
Zakorzenienie
|
Ja mam perfum 19,od lat bronie się, żeby nie przekroczyć progu 20 sztuk
![]() A ostatnio kupiłam Shihan She Piotra Czarneckiego - ale będzie cudna ciepła śliwa na jesień ![]()
#3343 |
lise-kotta
|
Tinker przecież ty miałaś jakiś salon fitness otwierać, potem było ze biologii uczyć a teraz nagle kryminalistyka?
Śmiem nadmienić ze to nie teściowa jest twoim problemem a twój chłopak z którym się co tydzień niby rozstajesz ale ciagle do siebie wracacie mimo wielu wątków na wizażu założonych przez ciebie na ten temat. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3344 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3345 |
lise-kotta
|
To chyba za wcześnie by się już przejmować tematem magisterki
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3346 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3347 |
Zakorzenienie
|
Moja mama właśnie stwierdziła, że zmarnowałam życie bo nie mam faceta
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3348 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą, ostatnio koleżanka mi opowiadała, że ma tę chorobę tarczycy (Hashimoto chyba). Chciała zrobić jakieś badanie tarczycy, biopsje może. Nie do końca pamiętam. Termin dostała na za rok, a jak powiedziała, że to pilne (tak było na skierowaniu) to babka w recepcji się zapytała czy jest w ciąży. Nie? To nie pilne. Dobija mnie ta cała służba zdrowia. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Niemożliwe jest tylko to, co sami takim uczynimy... Edytowane przez Shar14 Czas edycji: 2016-08-13 o 15:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3349 | |
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Cytat:
![]() Ten Twój brzmi nieźle. Ogólnie to prawda że wycofali Zadig & Voltaire tome 1? Jeśli tak, to nie będę się spieszyć z wykańczaniem flaszki, cudny zapach. Po pensji chcę sobie kupić jakiś zapach, (popularny) na który czaję się od dawna: albo Alien, albo Petite Robe Noir, albo klasycznego Gaultiera. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3350 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3351 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3352 |
Zakorzenienie
|
Frustruje mnie, gdy ktoś wali tekstem 'każda kobieta podświadomie chce mieć dzieci, nawet jak się wypiera'
No ja nie chce, ani świadomie, ani podświadomie ![]()
#3353 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3354 | |
she-wolf
|
Cytat:
![]() co do kosmetyków to też jestem z tych, że raczej minimalistycznie, aczkolwiek moja kolekcja i tak powoli się powiększa - aż tak to nie potrafię się oprzeć, żeby np. nic nowego nie popróbować - zwłaszcza, że ogólnie jestem jeszcze w tej kwestii bardzo zielona, maluję się rzadko, pierwszy raz 3 lata temu jakoś tak i to tylko oczy, od jakiegoś roku bardziej się bawię ![]() ![]() co do dzieci to ja również ponarzekam (jak wszyscy to wszyscy) ![]() ![]() on właśnie z tych osób, które nie rozumieją, że ktoś zwyczajnie może nie chcieć, kopara mu opadła, jak poparłam jego dziewczynę i sama powiedziałam, że mam podobny pogląd na życie, a on że jak to tak, a instynkt macierzyński? (według niego on istnieje i tyle nie przegadasz) ogólnie... no mi szczęka ogólnie opada przy takim rozumowaniu jeszcze ostatnio trafiłam na jakąś gównoburzę na fejsie też a propo bezdzietności (bodajże TVN24 dał jakiś artykuł na ten temat) i najciekawsze jest to, że najwięcej do powiedzenia to zawsze mają faceci, którzy akurat powinni mieć najmniej, bo to nie oni są w ciąży, nie oni rodzą, nie oni potem spędzają większość czasu z dzieckiem... ![]() kobiety w większości wypowiadały się bardzo mądrze, aż byłam w szoku, że tyle ich uważało, że to każdego prywatna decyzja, że rozumieją, że gratulują dojrzałości i zdają sobie sprawę z tego, że jak dla jednej osoby dziecko to spełnienie życia, to nie znaczy, że ktoś inny nie może wybrać kariery, samorozwoju, wszelkich innych opcji niezawierających w sobie rozmnażania się ![]() i tak mnie naszła myśl, że albo tak wybitnie trafiłam na rozsądne osoby, albo że może, może jednak wzrasta świadomość społeczeństwa, a zwłaszcza kobiet w tym temacie (chociaż nie powiem, paru mądrych mężczyzn też się tam znalazło)
![]() ![]() |
![]() |
#3355 |
Konto usunięte
|
Ja za 3 miesiące 22, może za jakiś 5 lat uznają, że już wiem co mówię 😂
|
![]() ![]() |
![]() |
#3356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja pamiętam jak jakoś w podstawówce było szczepienie na różyczkę (tylko dziewczęta) i już wtedy ostro się kłóciłam, że ja nie potrzebuję, bo nie chce mieć dzieci ![]() Później- w wieku nastoletnim- uznawali to za fanaberię. Teraz- kiedy mam 27 lat- bardziej pytają mnie o faceta, podtykając mi różne partie pod nos ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3357 | |
she-wolf
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez faeria Czas edycji: 2016-08-13 o 17:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3358 | |
lise-kotta
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3359 | |
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na dzień dzisiejszy mam dość facetów ![]() Czasami samotność mi dokucza i bardzo chciałabym się do kogoś przytulić- choć nie boli to tak bardzo, jak gadanie rodziny, że nikt mnie nie chce... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:16.