|
Notka |
|
Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne, młode i szalone, czyli 30+ 40+ c.d.
Caffeine i jak Twoje wrażenia odnośnie Citisime?
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3332 |
Zakorzenienie
|
Kamlisa
![]() ![]() U mnie w firmie obecnie są 2 książki Leszka Hermana- Sedinum i Latarnia umarłych. Polecam szczególnie Kamlisie bo zna Szczecin, ale reszcie również ![]() U mnie nadal na tapecie Tablice Jakubowe. Czasu na czytanie brak w tym zgiełku przedświątecznym Caffe - a jak twoje dziecię? lepiej już? |
![]() ![]() |
![]() |
#3333 |
Zakorzenienie
|
Hej piękne
![]() Ten czas..Przez palce ucieka... Wracam do domu wykończona.Ruch przed swiąteczny na sklepie,a w miedzy czasie ogarniam allegro,gdzie też kocioł... W dodatku obudziłam się dziś z migreną ![]() I handluj tu,jak w głowie huczy ![]() To pomarudzę Wam i poużalam się ![]() ![]() Kawa ??? Prezenty kupione? Co tam ciekawego wynalazłyście ? |
![]() ![]() |
![]() |
#3334 |
Zakorzenienie
|
Kawa, Miszuś
![]() Przygotowania do swiat to zrobione to, co lubie - czyli ciasta upieczone i pomrożone ![]() ![]() No włąsnie, Caffe, jak ten eko drogi krem...? Wart takich pieniędzy...? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3335 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3336 |
Zakorzenienie
|
I tej radości Kam -z oczekiwania na ta pierwszą gwiazdkę itd,itd...
A tak kierat i nerwówka.. Bylo inaczej gdy miałam dwie kokardy .. Pozycja horyzontalna przyjęta. Łodpoczywam... ![]() Idę pobuszowac w nowościach kosmetycznych.. Cos nowego wynalazłyście w między czasie? Kam Ty wiedziesz prym w pielęgnacji.. Co na topie? |
![]() ![]() |
![]() |
#3337 |
Zakorzenienie
|
biorąc pod uwagę moje zapasy - staram się nie myslec o nowościach
![]() http://www.decleor.com/products/orexcellence lubie marke Aktualnie lecę przez 1 serum sesderma ( reti age), z liq pharm to z wit C i to z kwasem glikolowym, oraz 2 razy w tygodniu retinol z pauli. z kremów - jeden z aminokwasami z arkany, z retinolem z norek i z kwasami z Yonelle. nie widziaąłm specjalnego działania, ale jak się sobie dziś przyjrzałam w okularach - to jednak delikatnie sie łuszcze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3338 |
Zakorzenienie
|
Mogliby ten retinol Pauli sprzedawać w próbkach.Dla mnie opcja całego pojemnika -to stanowczo za dużo.
Decleor wyglada bajkowo.Daj znac jak działanie ![]() Co kupiłyście dla bliskich pod choinkę? Uzywała którasz Was- olej z opuncji figowej? Alepia ma takowy w ofercie. Edytowane przez Michell72 Czas edycji: 2016-12-15 o 22:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#3339 |
Zakorzenienie
|
Miszka, decleora kupiłam rzecz jasna w cenie przyzwoitszej, bo widziałam po 450, no i opakowanie gabinetowe, czyli tuba
![]() Olejku z opuncji nie miałam. Olejki mnie często kusza, a koncza albo w kapieli albo na dekolcie ![]() ![]() ![]() Z prezentów kupowałam roznosci, od ilus miesięcy, co mi wpadło w oko. I tak tesciowa mnie nagabuje, co kupiłam od niej dla siebie, męza i mojej mamy), moja mama to samo - co kupiłam od niej dla siebie, meza i teściów ![]() Mezowi w tkmax wode Burberry na przykład, mamom kremy tamże, książki o Wspaniałym stuleciu, fajne bokserki dla tz, słodycze itp |
![]() ![]() |
![]() |
#3340 |
Gang Iren
|
U mnie prezenty są głównie dla dzieci, to znaczy najwięcej. Czyli lego, figurki, puzzle, gry, książki, zestawy z resorakami. Starsza mp3 (kolejne, ona często psuje sprzęty), aparat i etui do niego, jakieś ciuchy, ołówki. Dla tż mam bluzę, gacie i termos w ryby i będzie go zabierał na wyprawy wędkarskie
![]()
#3341 |
Zakorzenienie
|
Miałam mieć dziś luzny, wolny dzień
![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- a jeszcze o prezentach - oglądałam w gazecie prezentowe podpowiedzi, które mnie lekko zadziwiły. Kto to układa...? I dla kogo...? Meskie lakierki po 2100. Meska woda dla samotnych wilków - po 900...Nocna szafeczka po 1500...I to nie była gazeta dla milionerów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kama, u mnie wykryto helikobacter kiedy byłam nastolatką, dostałam trzy antybiotyki i podejrzewam że ta końska kuracja właśnie jest przyczyną problemów. U mnie objawy widać głównie na skórze. Dieta pomaga ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- aha - na poprawę flory bakteryjnej bardziej niż suplementy pomaga domowa kiszona kapusta ![]() Będę robić ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Soso - kocham i nienawidzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3343 |
Zakorzenienie
|
Rzeczywiście Kamlisa, prezenty z kosmosu nawet dla klasy wyższej. U mnie po kilka prezentów dla każdego. Najwięcej pewnie jak zwykle zgarnie młody
![]() ![]() ![]() ![]() Kolejny szary dzień za oknem. Czekam na słońce ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziecię zalicza infekcję no2, no cóż - uroki rodzicielstwa... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3345 |
Zakorzenienie
|
Caffe spróbuj pic wodę z sodą oczyszczoną,len.
Zakwaszanie organizmu .. Jak sie ma ta bakteria do skóry?Masz problemy z cerą? Dzis mam wole ,ale i tak od rana odpisuję,dzwonię,zamawiam ,wystawiam i tak praktycznie do póznych godziny nocnych... ![]() Ludzie kupują na ostatnią minutę i pózniej bombardują telefonami-zdązy dojść?już wysłane? 23 grudnia potrafią cos kupic na allegro i dzwonic z pytaniem-czy przesyłka wysłana z rana zdązy dojść 24.12. ![]() Poczta polska jest zawalona przesyłkami i z reguły w takich okresach świątecznych sa poslizgi w dostawie.. Obiecałam dziś synowi kino. Kama i co kupiłas dla siebie? Od tylu osób to się nazbiera ![]() Gosia- gacie mnie rozbawiły ![]() ![]() ![]() Aussie moi znajomi prowadza sklep z antykami.Gdybys kiedys coś..To Ci fotkę cyknę..Ostatnio mościłam zad ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3346 | |
Zakorzenienie
|
Miszka, piję z cytryną - bo lubię
![]() Ta cała historia z zakwaszeniem mnie intryguje, bo zauważam że kuracja działa... U mnie dieta dużo dobrego robi dla skóry. Objawy - takie trądzikopodobne, ale trądzik to to raczej nie jest... ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
![]() Oglądałam także pozycje Bondy, ale to już chyba czytała... Edytowane przez caffeine Czas edycji: 2016-12-16 o 11:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3347 |
Konto usunięte
|
Puk, puk...
Witam piękne, młode i szalone 30+, 40+. Natknęłam się przypadkiem na Wasze forum i przyznam, że przeczytałam fragmentarycznie kilka stron. Nie żebym wścibska była ale te 40+ mnie zainteresowało. Szkoda, że nam trochę nie po drodze, bo w kuchni to ja się nie odnajduję... z konieczności muszę. Ale za to kosmetyki ( zarówno pielęgnacja jak i kolorówka ) lubię. Bardzo. Niestety trochę anachroniczna jestem. Jak coś spełnia moje kryteria używam długo, bywa że przydługo...i tu winnam puścić wysłużonego emotikonka. Torebki, ciuchy, buty ( we właściwej kolejności ) -zacytuję klasyka: należy mieć nałogi, najlepiej wyszukane... Książki uwielbiam. Z konieczności zawodowe, z przyjemności: biografie, historyczne, popularnonaukowe. Dobrym kryminałem nie pogardzę, tż czyta namiętnie... A z racji bardzo późnego macierzyństwa literatura dziecięca. Tyle o mnie, żebyście wiedziały kto do Was pisze hehe... A chciałam wspomnieć tylko o olejku. O opuncji figowej. Już dawno przestałam wierzyć w odmładzające moce kremów. Oczywiście z pewnej próżności, słabości, i zapewne z poczucia luksusu lubię niektóre marki osadzone na stałe na polskim rynku, mając świadomość że nie jest to najlepszy wybór ponieważ zawartość kremów często bywa dyskusyjna. W każdym razie nie liczę na cuda, które to kremy obiecują. Opuncję, olejek odkryłam ok 2 lata temu. Stosowanie maniakalne. Olejek polubił się z moją cerą. Olejek tylko 100 % bez obróbki chemicznej. Można stosować pod oczy. I daje radę, nie uczula, a wygładza nieznacznie. Polecam Wam! Nie napiszę jakiego olejku używam żeby nie posądzono mnie o jakąkolwiek reklamę. Pozdrawiam "Księgi Jakubowe" dopracowane, pięknie napisane. Super książka. Opuncja figowa dobra również na trądzikopodobne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3348 |
Rozeznanie
|
[1=a41e5628ec20eaaf3266066 f6eafe0f03253103a_6810087 1c0c55;68688186]
Polecam Wam! Nie napiszę jakiego olejku używam żeby nie posądzono mnie o jakąkolwiek reklamę. [/QUOTE]Bez przesady...Podaj nazwę, można ![]() Pod oczy pasuje mi z pszenicy, kupiłam na wlosy , nie sprawdził się, ale szyja, dekolt i oczy jak najbardziej... Edytowane przez wasylisa123 Czas edycji: 2016-12-16 o 14:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#3349 |
Zakorzenienie
|
Caffee, helicobacter i podobne wystepuja u ponad 80% populacji dorosłych, tyle, ze u większości zakazenie jest właściwie bezobjawowe, albo objawy sa bardzo słabe. Grozne sa u 10-20% zakazonych, gdzie wywołują, poprzez ureazy, problemy w zoładku i dwunastnicy, idące w kierunku choroby wrzodowej i ewentualnie raka żołądka. Zatem sam fakt, ze się wykryje ureazy ( czyli enzymy bakterii), bez objawów chorobowych - nie jest wskazaniem do antybiotykoterapii. Można sobie z helicobacter zyc całe lata, w ogole o nich nie wiedzac. gdyby u mnie wyszedł wysoki poziom ureaz - przy braku objawów - na pewno nie tłukłabym całej flory bakteryjnej przewodu pokarmowego. Efekty mogą być - jak sama przyznajesz - gorsze, niż sama obecność bakterii.
---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Czesc, LaMary ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3350 |
Gang Iren
|
LaMary, witaj
![]()
#3351 |
Zakorzenienie
|
Kama, tak - tylko kiedyś o tym wszystkim niestety lekarze nie wiedzieli.
Witam nową koleżankę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3352 |
Zakorzenienie
|
Caffe, nie wiedza dalej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3354 |
Rozeznanie
|
Kurcze, czy widzicie/slyszycie, co się dzieję?!?
Jakoś groźnie, biorac pod uwagę,ze to grudzień ![]() Niestety, jestem skazana na reżimową telewizję, która pokazuje to w sposob mocno jednostronny, bez słowa z strony dziennikarza gada rzeczniczka partii rządzącej, co jej ślina na język przyniesie... Może gdybyśmy mieli prezydenta... ![]() Edytowane przez wasylisa123 Czas edycji: 2016-12-17 o 13:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#3355 |
Zakorzenienie
|
Kto sieje wiatr ten zbiera burzę. Ale nastroje sa gorace, jak nie było od wielu lat...Tylko, ze znowu Polacy wystepuja przeciw Polakom...
Rozbawiła mnie Krystyna Pawłowicz, oburzona, ze ją, "starszą kobiete", obrzucono w tłumie groźbami i obelgami. Cóz, zgodnie z prawem Kalego - czynem chwalebnym jest, gdy ta starsza kobieta obrzuca innych obelgami i groźbami, nie odwrotnie... ![]() A wkurza mnie, gdy PIS powtarza do znudzenia, ze zostali wybrani przez większość obywateli, a nedzna garstka nie może się z tym pogodzic. zostali wybrani przez 1/3 uprawnionych do glosowania, to znaczy, ze 2/3 obywateli uprawnionych do głosowania ich nie chciało. I ta matematyka jakos się nigdzie nie pojawia... Pewne jest, ze nigdy w zyciu nie interesowałam się polityką tak, jak teraz. I ze nigdy nie miałam w sobie tyle negatywnych emocji do polityków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3356 |
Zakorzenienie
|
Męski punkt widzenia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3357 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale wóz opancerzony na miejscu protestu w Warszawie wygląda prowokacyjnie...Podobnie jak armatka wodna we Wrocławiu 13 grudnia... A premier, zastanawiam się, czy jest naiwna, czy głupia, czy prowokuje, czy wszystko razem, mówi dziś o szanowaniu innych... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3358 |
Gang Iren
|
Miszka
![]() Sosik palce lizać, muszę zapisać ten przepis ![]()
#3359 |
Zakorzenienie
|
Witaj La Mary
![]() Macie zamiar zafundować sobie zimą -jakieś zabiegi z med estetycznej? Wiecie w Nowym Roku,piękna i młoda ...i jeszcze mlodsza.. ![]() Przyglądam się mojej facjacie .. Zdalo by sie mały remont przeperowadzić. Grunt to dobry fundament ha ha,bo ,jak on się zacznie sypać ![]() Proponują peelingi.. Nigdy nie robiłam. Strach przed efektem -po zabiegu,odbiera ochotę na zdzieranie skóry.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3360 |
Zakorzenienie
|
Miszka, ja już baczniej oglądam swoja doline łez, pare lat temu wypełniałam. Ale na razie nie, oszczędzam
![]() ![]() Sos...męski ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- a, choinke ubrałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.