|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Czesc
![]() Wyobrazcie sobie, ze wczoraj moj Tz byl na slubie na ktorym robil zdjecia. I 2pada do domu o godzinie 19 caly mokry... pytam co sie stalo, a on soadl z mostku do jeziora :/ z calym sprzetem foto. Jego wartosc to ok 22tys :/ I nie wiadomo co z tego uda sid uratowac, prawdopodobnie dzis albo jutro raniutko pojedziemy do Warszawy do serwisu, moze uda im sie cos z tego uratowac.... Tz zalamany, ja sie ciesze ze jemu sie nic nie stalo poza stluczona noga, ale koszty odkupienia sprzetu tez mnie przerazaja... A jak u Was?
|
#3332 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super, że się dobrze czujesz. A co do współlokatorki i dziecka to jest bardzo smutne. :/ Cytat:
Cieszę się, że u alergologa spoko. Mam nadzieję, że leczenie będzie skuteczne. Też o tych tubach słyszałam od lekarki.Szkoda, że bratowa ma takie podejście. :/ Cytat:
To ciekawe dziedziny, trzymam kciuki i za to. Całe prawo cywilne naraz?Cytat:
Fajnie, że z brzuchem ok. ![]() Też mam trochę takich białych plamek na nogach i jedną na nosie. ;P Dodatkowo spaliłam się wczoraj na działce, więc wyglądam nieciekawie... Cytat:
Super, ja też lubię się tak dokształcać. <3 ![]() Cytat:
To się porządnie obłowiłaś, super. ![]() Cytat:
Pamiętam jak pisałaś o tym euro. No to namów koniecznie TŻ żeby został. ![]() Zazdroszczę energii do tenisa. ![]() Cytat:
Brawa za 30 tc!!! ![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
Ojej. :/// Dobrze że nic poważnego się mu nie stało. Ale utrata tego sprzętu - nieciekawie. Oby udało się naprawić coś z tego!
|
|||||||||
|
|
|
#3333 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamusie!
Jakie macie plany na dziś? Tezt na razie sprząta,na 11 wybieramy się do Kościoła,potem do Wesołego Miasteczka,nad jezioro a po południu do szwagierki na grilla. Mussimy jeszcze do sklepów zaleciec bo wczoraj nie zdążyliśmy do JYSKa i do Rossmana bo tylko rolka papieru nam zostala .
|
#3334 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() może jednak nie będzie tak źle i uda się naprawić.. |
||
|
|
|
#3335 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Coś tak było wszystko nie tak. Brzuch dość często twardniał, w krzyżu bolało, jeszcze wykończona byłam od niewyspania, gorąca (po co ja na tej działce teściów siedziałam, tam w ogóle cienia nie ma ;P) i kiepskich cukrów - odczuwam takie większe przekroczenia, robię się jakaś nieprzytomna, a wczoraj byle co mi wywalało.
|
|
|
|
|
#3336 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Piernik, nie wiem czy odważna czy głupia troche.... ![]() Cytat:
U kurczę, bardzo mi przykro :/ dobrze ze tŻtowi nic sie nie stało, no ale jednak teraz takie straty to masakra :/ ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
Przykro mi, że tak Ci dokuczały te dolegliwości ciążowe :/ ale i tak super ze poszlas na panieński i było fajnie
|
|||
|
|
|
#3337 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
oby udało się coś uratować!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3338 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry, witam się w 28t0d
Cytat:
naprawdę współczuję wypadku i trzymam mocno kciuki żeby jak największą część udało się odratować... niech już TŻ nie wchodzi na mostki z całym sprzętem na raz ![]() w 5 10 15 jest "noc zakupów" do -70%, do jutra do 12.00. I są całkiem fajne skarpetki ![]() Piernik - jeszcze odnośnie alergii mi się przypomniało i Ci nie napisałam. Alergicy mają większe zapotrzebowanie na wit C niż "przeciętny" człowiek jej suplementacja w większych dawkach może Ci pomóc złagodzić objawy
|
|
#3339 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie sie zastanawiam czy h&m czy 5-10-15. Tylko w tym drugi. Rozmiarowka mnie ostatnio zaskoczyła, wszystko takie małe i trochę sie obawiam.
|
|
|
|
#3340 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja właśnie zjadłam z mężem śniadanie na tarasie i teraz leżę z kawką.. mieliśmy gdzieś wyskoczyć popołudniu,ale chyba mi się nie chce ![]() więc pewnie poleżę i posłucham jak bzyczą owady i śpiewają ptaszki.. Cytat:
to już Ty musisz ocenić ..ja bym się nie odważyła..Cytat:
za 29tydzień.. kurcze i Ty zamykasz peleton z takim wynikiem.. dziewczyny - porody coraz bliżej..ale kusicie tymi promocjami..idę tam zajrzeć na te skarpety ![]() ale czy zwiększenie wit. C zadziała też doraźnie czy tylko efekt długofalowy? bo ja się tego kichania teraz obawiam najbardziej..chciałabym uniknąć leków przeciwalergicznych, ale kicham jak wariat |
|||
|
|
|
#3341 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Z tą wit C to nie jestem 100% pewna czy Ci pomoże od razu, ale ja bym spróbowała - na pewno sobie nie zaszkodzisz, a może pomożesz.
|
|
#3342 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3343 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej,
Boli mnie okropnie głowa, nie wiem czy to zatoki czy mnie przewiało Kataru nie mam, nic poza bólem głowy mi nie dolega..... ![]() Cytat:
Co do aktywności dziecka, moja córka zawsze w brzuchu szalała po 22, ta też było po urodzeniu codziennie od 22 do 24 były szaleństwa, nie było mowy o spaniu ![]() Cytat:
Syn też szaleje głównie po 22 ![]() Cytat:
Ja w tym roku zasadziłam standardowo pomidorki koktajlowe i tylko to, na więcej jakoś siły zabrakło .... ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
strasznie współczuję ![]() Dobrze, że mąż cały. Mam nadzieje, że da się sprzęt odratować. Ja dałam za swój aparat 3 tysie i płakałabym jakbym go zepsuła, a 22 to już w ogóle ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Virginia, współczuje bratowej ![]() Jej zachowanie pozostawia wiele do życzenia....Ty pomagałaś a Ona... szkoda dzieci i Twojego brata, ale cóż..... |
||||
|
|
|
#3344 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety nie zmienimy tego... pomyśleć tylko, że wielu ludzi latami stara się o dziecko, któremu daliby wszystko co najlepsze, a tacy którym kompletnie nie zależy mają po kilka...Cytat:
![]() Cytat:
na wesele też idziecie?Cytat:
rozumiem, że zdjęcia Młodych też stracone? oby udało się odzyskać jak najwięcej sprzętu...U nas wczoraj było intensywnie. Najpierw zakupy dla Małej- mamy już z głowy większe rzeczy. Zostały do dokupienia dodatki do łóżeczka, torba i organizer do wózka, 1 zamówienie w gemini i nieco ubranek na 56... aaa i jakaś bardzo wąska komoda, ale to jak już rozłożymy łóżeczko. A tak to chyba jesteśmy gotowi ![]() Później byliśmy w h&m, ja wybrałam 2 koszulki i trampki, mąż dla siebie też kilka rzeczy... następnie pojechaliśmy do mojego taty odebrać ubranka dla Małej, które kupiła moja mama i wysłała w paczce, a następnie na grilla do teściów wróciłam umordowana jak nie wiem... dzisiaj mam w planach więcej leniuchować. A mąż niby ma sprzątać, ale ciekawe co mu z tego wyjdzie bo od kilku dni proszę się o ogarnięcie podłóg.
|
|
#3345 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluję nowego tygodnia. ![]() Dzięki, zerknę co tam w 5 10 15. Tak myślałam najpierw żeby kupować mało na 56, a dużo na 62, ale skończyło się zupełnie odwrotnie i potrzebuję jeszcze trochę na 62 zdecydowanie. :P Cytat:
Leżenie i słuchanie to też miły plan. ![]() Współczuję tego kichania, na pewno nie zaszkodzi z wit. C popróbować. :yes: Cała sytuacja cukrowa jest rzeczywiście stresująca. Przepraszam że tak ciągle o tym Wam piszę... Jeszcze się wyżalę z jedną rzeczą. Męczy mnie myśl, że miałam za późno krzywą. Wszędzie czytam, że należy ją wcześniej wykonywać m.in. gdy w rodzinie występuje cukrzyca, a mój tata ma cukrzycę. Mój lekarz w ogóle o to nie pytał, nie miałam też na początku ciąży badanej glukozy na czczo tak jak chyba większość z Was. Boję się, że zawaliłam, że się tym nie interesowałam, po prostu zaufałam lekarzowi i nie szukałam takich informacji, bo były też inne problemy z ciążą. Już nie cofnę czasu i teraz muszę stosować się do zaleceń i robić co mogę, no i na badaniach prenatalnych wszystko wyglądało ok, ale takie mam czarne myśli. :/
|
||
|
|
|
#3346 | |
|
Rozeznanie
|
pokaż jaką masz
swojego proszku to bym Ci jakieś 2-3 g zapodała.Cytat:
Florencee głowa do góry! czasu już nie cofniesz, ważne że teraz jesteś już pod dobrą opieką i dbasz o dietę
...no day but today... Edytowane przez scoiatael86 Czas edycji: 2016-06-05 o 11:06 |
|
|
|
|
#3347 |
|
Wtajemniczenie
|
kurka powiedziałyście o tej promocji na 5-10-15 i oczywiście się skusiłam, niby też miałam kupić tylko skarpetki i rajstopy, ale brakuje mi też śliniaczków więc dobrałam a ptoem się okazało, że od 99 zł darmowa wysyłka kurierem...
|
#3348 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na wesele też, w następny weekend. ![]() Fajnie, że zakupy owocne, pochwal się jakimiś fotkami.
|
|
|
|
|
#3349 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja miałam zamówienie na 99,90
|
|
#3350 |
|
Wtajemniczenie
|
ja zrobiłam za 100,93, ale pierwotnie chciałam kupić tylko te 2x skarpetki po 7,99 za 3 sztuki i 1 rajstopy za 12,99 więc miało wyjść 30 zł a poszło 100
|
#3351 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
rzeczywiście intensywny dzień za Tobą..ja to się nie nadaję już do takich "szaleństw", choć może nadwrażliwa jestem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
firma i mg te same tylko opakowanie mam inne ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
ale śliniaki są nam potrzebne? |
|||||
|
|
|
#3352 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3353 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a mnie dzisiaj naszło na: http://www.mojewypieki.com/post/bulg...-slonecznikiem polecam
...no day but today... Edytowane przez scoiatael86 Czas edycji: 2016-06-05 o 12:37 |
||
|
|
|
#3354 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3355 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jak z poziomem trudności takiego chlebka? Dla osoby ktora w zyciu nie robiła nic drożdżowego wykonalne? |
|
|
|
|
#3356 |
|
Zadomowienie
|
My dzisiaj lecimy z sypialnia także pewnie zejdzie nam sie trochę bo będziemy malować pasy, dobrze ze pogoda piękna to szybciej wyschnie. I zastanawiamy sie czy nie wziąć spontanicznie narożnika do salonu bo są akurat promocje w Agacie...
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3357 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moim zdaniem nie jest trudny, tylko dość czasochłonny.. Ale za to jaki pyszny! superhuman - powodzenia z malowaniem! A ten narożnik z Agaty spełnia Wasze wymagania? Jak tak to będziecie mieli z głowy już
|
|
#3358 | ||
|
Zakorzenienie
|
witam w 29+0 tc :d ale ten czas leci
Cytat:
![]() ja jeden śliniak dostałam ale nie zamierzałam nawet kupować Cytat:
ooooo ja współczuje sytuacji. Straszne Edytowane przez pati0090 Czas edycji: 2016-06-05 o 13:29 |
||
|
|
|
#3359 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mi się wydaje, że śliniaki to jak już coś się zapodaje dziecku poza mlekiem.. wygląda świetnie ten chlebek lubię taki chałkowate..ja machnęłam chlebek bananowy, bo roboty przy nim tyle co nic.. Cytat:
a Tija gdzie
|
||
|
|
|
#3360 |
|
Zadomowienie
|
Ojj tak.. tygodnie po 'połówce' lecą już, jak z górki
Dziś mam już 28+3 tc U Was już po 30 tygodniu.. szok! Toż to niebawem Nie mogę się już doczekać Maleństwa!! Kobietki a kupuje któraś z Was detektor oddechu? Ja się tak zastanawiam.. wiem, że to pewnie zbędny 'gadżet', ale obawiam się, ze i tak bez tego będę sterczeć nad łóżkiem i patrzeć, czy oby napewno dziecko oddycha.. ![]() Dzisiaj z mężem nie chce nam się gotować i zamawiamy pizzę Mieliśmy przejść się do pizzerii, ale nie mamy już sił, bo nałaziliśmy się po galerii i spowrotem przeszliśmy kawał drogi.. nie było busa powrotnego Nogi do d*py mi weszły
.. i ślubuję Ci.. ![]() czerwiec 2015Zuzanka II kreski Edytowane przez Afrodita Czas edycji: 2016-06-05 o 13:40 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:59.

, może teraz znowu wrócił) i zaprosiła na kontrolę za miesiąc. Ogólnie lekarka konkretna, sympatyczna, z podejściem i do dzieci i do mamuś
najgorzej się nudnych rzeczy uczyć bo nie chcą wchodzić do głowy a tak to zawsze coś tam wymyślę
lało, padał grad i waliły pioruny ale już przeszło
szkoda bo lubię taka pogodę jak siedzę w domku

niech już TŻ nie wchodzi na mostki z całym sprzętem na raz 
..ja bym się nie odważyła..

1.09.2012
szok! Toż to niebawem
czerwiec 2015