Sierpnióweczki 2016! Część V. - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-04, 09:15   #3241
virginia
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.

Dzień dobry!
Wczoraj po kursach byłam na zakupach, z córcią i mamą na plaży i wróciłam tak umordowana, że padłam jak usypiałam córcię. Forma zdecydowanie już nie ta....

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
to,że nie ma się wpływu to też się cieszę, ale wolałabym , żeby się nie zmieniała, już mam jakieś wyobrażenie nt dziecka, mówię do niego po imieniu, z resztą inni też..ono - Ona już jest członkiem rodziny...Ona dla mnie wygląda jak dziewczynka na zdjęciu
jak ostatnio lekarza prosiłam ,żeby sprawdził jeszcze płeć to tylko pyta czy coś robiliśmy w tej sprawie,żeby ją zmienić.. wg lekarza nie ma szans,żeby urodził się chłopiec..
U nas tak samo, już wszyscy wiedzą, że będzie Kasia, wszyscy tak o niej mówią, teściowa to już nawet ostatnio wyliczyła ile będzie miała lat jak Kasia będzie miała komunię . Natalka też już wie, że mama ma Kasię w brzuszku i że niedługo Kasia 'przyjdzie do domku' .

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Rozmawiałam z przyjaciółką, niedawno urodziła drugie dziecko, różnica między starszym a młodszą 2 lata. Jednym słowem opisała "hardcore "
Tego też się obawiam . Będzie się działo, coś czuję .

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość

1.Ten wybór wydaje mi się oczywisty dla każdego normalnego rodzica

2.A jako anegdotkę Wam dodam, że moja znajoma ma męża listonosza. I jak się ludzie pytali, do kogo córa podobna, to zawsze odpowiadała, że do listonosza. Ludzie w śmiech, a ona zawsze takim poważnym tonem, że serio serio. Konsternacja ludzi bezcenna
Ad 1 - też tak myślę
Ad 2 -

Cytat:
dojrzałam do zakupu tych dziwnych rzeczy typu podkładu,majtasy itp..mam w koszyku na allegro
ja jeszcze nie dojrzałam ale zostało mi chyba coś tam jeszcze po cc córci....

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
Mój brzuch normalnie w talii ma 110 cm, 5 cm niżej (na boczkach) już 124 Talia bąka
Ja wolę nie mierzyć ale za kierownicą w aucie to już ledwie się mieszczę

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
współczuję skurczy ;/ a może lepiej poszukać jakiegoś lepszego preparatu magnezowego?

A jutro jedziemy na duże zakupy dla Małej! wózek, łóżeczko, materacyk, baza z fotelikiem i inne cudowności
Dzięki! Tylko właśnie nie wiem co wybrać.... .

Pochwal się dziś zakupami!

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Jutro jestem zaproszona na wieczór panieński, jadę do Krakowa, mam nadzieję że dam radę.
dla Ciebie, ja bym chyba skapitulowała.... Chociaż w sumie w lipcu mamy wesele i jak wszystk będzie ok to się nawet wybieramy....
Udanej zabawy!
I zapomniałam wcześniej napisać (nie zacytowało mi) - fajny wózek wybraliście!

Cytat:
Napisane przez Georgia1976 Pokaż wiadomość
Byliśmy dziś na USG

31 tydz+0

Mała jak zwykle nie chciała współpracować, odwrócona pleckami, mało co pokazała i lekarz sugerował aby wpaść do niego za 3 tyg.

A na tą chwilę:
- 1720 g (+- 120g)
- ok 35 cm
- ułożona pośladkowo

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
Co ja bym zrobiła bez tego wątku... Dobrze ze jesteście na mnie też czeka jeszcze trochę rzeczy do kupienia: torba do wózka, szlafrok, wanienka, staniki i koszula do karmienia, termometr, smoczek i zastanawiam się nad koszem na brudne pieluchy. To chyba tyle, choć pewnie mi jeszcze o czymś przypomnicie
Dotarła już do nas niania elektroniczna. Nie był to niezbędny zakup, ale tż się uparł, więc niech ma
To prawda, takie wątki to fajna sprawa!!!

Ja dziś z małą lecę na 11 do tej alergolog, potem jest u nas Festyn z okazji Dnia Dziecka a jak TŻet wróci z pracy wybieramy się na otwarcie wystawy prac mojej koleżanki z LO. A jakie Wy macie plany?
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 09:17   #3242
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja leżę. Mąż skręca szafkę to poprzenosze swoje ubrania.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 09:33   #3243
asicuha
Wtajemniczenie

Czesc
Ja dzis tez raczej wyjsciowo, mamy targi gospodarcze na powietrzu i sie wybieram troche polazic

A powiedzcie mi, pocecalyscie szampon niwelujacy lupierz- to byl physiogel? Misze cos Tzyowi kupic, bo sie sypie :/

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 09:35   #3244
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Ptaszki śpiewają, kot zawodzi rzewne melodie ... Powrót krwotoków z nosa...

Uwielbiam takie poranki

Miłego dnia

Wysłane za pomocą magii
U nas całkiem podobnie z tym ze bez krwotokow na szczęście. Mimo że kot od 6.30 beczal dospalam do teraz Mój organizm ostatnio nastawiony na wypoczynek chyba bo śpię jak niemowle, nawet na siku budzę się tylko 2 razy - szok

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 09:38   #3245
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny ja siedzę w szkole i mam przerwę właśnie a gorąco w sali że no nie do wytrzymania

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 09:39   #3246
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
kolejny duży dzidziuś..

śliczne..a już dawno nikt ciuszków nie wrzucał..pewnie wszytskie poszalałay i przystopowały..

hej..fajnie,że się zrelaksowałaś na mani..
u mnie pogoda zapowiada się nad wyraz dobra..

miałam kiedyś coś takiego,ale przedpotopowa wersja..też chłodził,ale tylko miejscowo i chwilowo.. dzięki za opinie, muszę poważnie rozważyć zakup czegoś chłodzącego..

u nas podobnie..ale bez krwotoku
Ja wczoraj przywiozłam kosz Mojżesza od koleżanki, laktator i poduszkę do karmienia. Całość zakupów za 170zl a laktator elektryczny z mendeli wiec serio okazja Z ciuszków natomiast mama kupiła Jaskowi marynarkę wrzucę Wam później fotki zdobyczy

12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-06-04, 09:47   #3247
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Byliśmy dziś na USG

31 tydz+0

Mała jak zwykle nie chciała współpracować, odwrócona pleckami, mało co pokazała i lekarz sugerował aby wpaść do niego za 3 tyg.

A na tą chwilę:
- 1720 g (+- 120g)
- ok 35 cm
- ułożona pośladkowo
Kawał dzieciaczka już

Cytat:

Właśnie też się zastanawiam, czy ten materiał materacowy ma aż takie znaczenie...
Ja w ogóle planuję na początek kosz Mojżesza i brak łóżeczka, a tam takich opcji wyboru materacyka nie ma.
Właśnie się Was miałam pytać jaki materac jest w tych koszach mojżesza?

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
Ja mam wizyte w poniedzialek i nawet nie wiem czy to bedzie to trzecie genetyczne. Z tym, ze moj gin i tak na lazdej wizycie sprawdza te wszystkie parametey co na genetycznym z tego co zauwazylam, tylko zapisuje dokladniej w karcie ciazy. Chyba , tak mi sie wydaje ciekawa jestem co powie na ciag dalszy bakterii w moczu
Mój też wszystko sprawdza dokładnie serduszko zawsze i do tego różne parametry z prenatalnych. Zresztą on sam również wykonuje badania prenatalne, ale swoje pacjentki woli odsyłać do innych lekarzy na te 3 badania.

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Moim zdaniem umawiam sie jak na prenatalne, na drugim sprawdzał jakies rożne parametry, serduszko, czy wszystko jest na swoim miejscu i odpowiednio do tygodnia ciąży mierzył Maksa itd, wiec wydaje mi sie ze to było prenatalne. O od razu zapisał mnie na 3 usg ktore mam 30 czerwca gin tez niby posługiwała terminem usg prenatalne.
Mnie tez było ciezko, ale na początku miałam czesto usg, co wizytę bo chodziłam prywatnie, a jak ok 11 tygodnia przerzuciłam
Sie na NFZ tp i tak byłam dwa razy na usg prywatnie ale teraz jak Maks sie rusza i kopie to mi łatwiej wytrzymac bez podglądania go
Najważniejsze, że wszystko jest dobrze

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj przywiozłam kosz Mojżesza od koleżanki, laktator i poduszkę do karmienia. Całość zakupów za 170zl a laktator elektryczny z mendeli wiec serio okazja Z ciuszków natomiast mama kupiła Jaskowi marynarkę wrzucę Wam później fotki zdobyczy

ooo brawa za zakupy faktycznie fajnie Cię to wyszło cenowo.

Ja teraz jem śniadanko, mąż się kąpie i pójdzie z psem na spacer. Wtedy ja się ogarnę i jedziemy na zakupy Wejdziemy jeszcze do h&m, bo wczoraj sobie odłożyłam 3 rzeczy, a jest teraz znów ta promocja -25% gdy wydamy 250zł, więc może mąż sobie jeszcze coś dobierze i weźmiemy dla Małej jakieś ciuszki na 56, bo tego mamy malutko.
Stary 2016-06-04, 09:49   #3248
Orange_tree1
Zadomowienie

Powodzenia na zakupach. Ja się zaraz zbieram ale ma zakupy spożywcze bo znajomi mają być na grillu a później będę nadzorować sprzątanie mieszkania przez męża ... no może mu ciut pomogę
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-06-04, 10:20   #3249
scoiatael86
Rozeznanie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Dzięki! Tylko właśnie nie wiem co wybrać....
Poczytaj sobie tutaj: http://www.sygnaturazdrowia.pl/medyc...e-dla-zdrowia/

Generalnie trzeba zwracać uwagę w jakiej formie jest magnez w tych tabletkach.. jak jest np. jako tlenek magnezu (jeden z najczęstszych) to jego przyswajalność jest dramatycznie niska... za to świetną wchłanialność ma np. cytrynian magnezu, jabłczan itp. W artykule jest wszystko ładnie opisane

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi, pocecalyscie szampon niwelujacy lupierz- to byl physiogel? Misze cos Tzyowi kupic, bo sie sypie :/
tak to był physiogel
Stary 2016-06-04, 10:29   #3250
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Czesc
Ja dzis tez raczej wyjsciowo, mamy targi gospodarcze na powietrzu i sie wybieram troche polazic

Tak to PHYSIOGEL

Miłych wrażeń z wyjścia, ja uwielbiam takie eventy

Wysłane za pomocą magii
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 11:08   #3251
Georgia1976
Raczkowanie

Cytat:
....

Czyli nie tylko mój Jasiek pośladkowo leży ... ahh te leniwe do odwracania maluchy
Mała była już główką do dołu ale jak widać ma jeszcze miejsce to się kręci
Trzymam za nas kciuki aby dzieci pięknie nam sie ułożyły na wielki finał

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Do poczytania

http://www.buggygym.pl/blog/skad-sie...ama-zje-bigos/
Georgia1976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 11:34   #3252
Fantasmagori
Zakorzenienie

Wróciłam ze szkoły. Nie dość że za 2 tygodnie egzaminy ze wszystkiego to jeszcze mam do napisania 4 prace będę miała zajęcie przynajmniej

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Do poczytania

Właśnie też to czytałam bo mi się na facebooku pokazało. Hmm trochę mi to dało do myślenia bo byłam pewna że np. kapusta ma jakiś wpływ wzdymający na mleko bo wszyscy tak gadają... a tak na zdrowy rozum to faktycznie nie

Stary 2016-06-04, 11:55   #3253
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Mi też powiedzieli, że 3 trymestr będzie najgorszy. I to widać niestety. Jem to samo a dawki insuliny coraz wyższe. Np zaczynałam z dawką 4 jednostek nocnej. A teraz mam 13 i znów widzę, że poranny cukier od 3 dni idzie coraz wyżej. Jak mi przekroczy przez dwa dni, muszę zwiększyć dawkę o kolejne 2jednostki. Jeszcze 8 tygodni, ciekawe z jakim wynikiem się skończy;/

Wiecie co jest najgorsze, że w mojej lodówce same zdrowe rzeczy i wieczorem przychodzi ten najgorszy czas kiedy chciałoby się zjeść coś "złego". Otwierasz lodówkę a tam sama zielenina I kończysz z marchewką....
Współczuję takich skoków cukrów..

Co do lodówki.. moim zdaniem bardzo dobrze, że w lodówce sama zielenina Ja wolę nie mieć w domu nic 'kuszacego', bo inaczej miałabym co podjadać.. a tak same witaminki
Duszy i pupie lżej

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
54 ruchy w godzinę. Festiwal w Opolu bardzo Bobo pasuje.
Nieźle!

Jak to jest z porami aktywności dziecka..? Gdzieś slyszalam, że wtedy kiedy dziecko 'wariuje' w brzuchue to po urodzeniu bedzie tak samo 'intensywne' o tych samych porach ile w tym prawdy?
Moja Zuzulka zwykle intensywnie uaktywnia się o 8 rano, po południu, przed północą i troszkę w ńocy.. może z raz? chyba, że śpie jak suseł i rzadziej czuję kopniaki

Na necie znalazłam piękną koszulę do karmienia Wiem, ze dla większości z Was jest zbyt szykowna.. ale ja muszę czuć się kobieco nawet w szpitalu Moim zdaniem nie jest przesadzona.. Co ma mieć zakryte to jest.. Dekolt delikatnie wycięty..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpeg image.jpeg (52,7 KB, 27 załadowań)

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 12:00   #3254
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość

Jak to jest z porami aktywności dziecka..? Gdzieś slyszalam, że wtedy kiedy dziecko 'wariuje' w brzuchue to po urodzeniu bedzie tak samo 'intensywne' o tych samych porach ile w tym prawdy?
Moja Zuzulka zwykle intensywnie uaktywnia się o 8 rano, po południu, przed północą i troszkę w ńocy.. może z raz? chyba, że śpie jak suseł i rzadziej czuję kopniaki
Nie wiem na ile jest to prawda ale mogę powiedzieć jak to było u mojej teściowej - mianowicie sprawdziło się mój TŻ podobno był w brzuchu bardzo spokojny i po porodzie też - budził się tylko na karmienie i szedł spać dalej a szwagierka w brzuchu szalała w nocy i tak też było jak się urodziła - nie dawała teściom spać
mam nadzieję że u mnie to się nie sprawdzi bo moja Zuzia (piona) regularnie o 22 zaczyna wariować

Koszula piękna

Stary 2016-06-04, 12:22   #3255
florencee
Zadomowienie

Hej, jestem właśnie na działce u teściów, a potem mąż mnie zawiezie do Krakowa na ten wieczorek panieński. Życzę Wam miłej soboty!

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Ptaszki śpiewają, kot zawodzi rzewne melodie ... Powrót krwotoków z nosa...

Uwielbiam takie poranki

Miłego dnia

Wysłane za pomocą magii

Współczuję krwotoku. :/

Cytat:
Napisane przez slo_nk_o Pokaż wiadomość
Oj współczuję porannego krwotoku. Mi czasem poleci troszku ale bardzo rzadkie. Melodie ptaszkowe znam bardzo dobrze.

Dzień dobry w ten kolejny ciepły dzień.
Pisałyście o materacach i powiem szczerze zielona jestem. Nie mogę się zdecydować jaki wybrać. Wczoraj myślałam, że "umrę". Wstałam i tak mnie biodro bolało i plecy po prawej stronie, że chodzić aż nie mogłam. Jak leżałam było ok. Miałam nadzieję, że przejdzie ale nie przechodziło i już miałam jechać na ip ale w końcu zasnęłam. W nocy też nie było łatwiej ale teraz o poranku się polepszyło. Czy to możliwe, że po prostu od ciężaru brzucha tak mnie boli?

Brrr współczuję! Dobrze że po nocy już lepiej! Może od ciężaru... Jak przy leżeniu jest poprawa.

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Wczoraj po kursach byłam na zakupach, z córcią i mamą na plaży i wróciłam tak umordowana, że padłam jak usypiałam córcię. Forma zdecydowanie już nie ta....

U nas tak samo, już wszyscy wiedzą, że będzie Kasia, wszyscy tak o niej mówią, teściowa to już nawet ostatnio wyliczyła ile będzie miała lat jak Kasia będzie miała komunię . Natalka też już wie, że mama ma Kasię w brzuszku i że niedługo Kasia 'przyjdzie do domku' .

Tego też się obawiam . Będzie się działo, coś czuję .

Ad 1 - też tak myślę
Ad 2 -

ja jeszcze nie dojrzałam ale zostało mi chyba coś tam jeszcze po cc córci....

Ja wolę nie mierzyć ale za kierownicą w aucie to już ledwie się mieszczę

Dzięki! Tylko właśnie nie wiem co wybrać.... .

Pochwal się dziś zakupami!

dla Ciebie, ja bym chyba skapitulowała.... Chociaż w sumie w lipcu mamy wesele i jak wszystk będzie ok to się nawet wybieramy....
Udanej zabawy!
I zapomniałam wcześniej napisać (nie zacytowało mi) - fajny wózek wybraliście!

To prawda, takie wątki to fajna sprawa!!!

Ja dziś z małą lecę na 11 do tej alergolog, potem jest u nas Festyn z okazji Dnia Dziecka a jak TŻet wróci z pracy wybieramy się na otwarcie wystawy prac mojej koleżanki z LO. A jakie Wy macie plany?

Dzięki!
My na wesele też za tydzień, na Podkarpacie, boję się.

Cytat:

Super deal!

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Kawał dzieciaczka już

Właśnie się Was miałam pytać jaki materac jest w tych koszach mojżesza?

Mój też wszystko sprawdza dokładnie serduszko zawsze i do tego różne parametry z prenatalnych. Zresztą on sam również wykonuje badania prenatalne, ale swoje pacjentki woli odsyłać do innych lekarzy na te 3 badania.

Najważniejsze, że wszystko jest dobrze

ooo brawa za zakupy faktycznie fajnie Cię to wyszło cenowo.

Ja teraz jem śniadanko, mąż się kąpie i pójdzie z psem na spacer. Wtedy ja się ogarnę i jedziemy na zakupy Wejdziemy jeszcze do h&m, bo wczoraj sobie odłożyłam 3 rzeczy, a jest teraz znów ta promocja -25% gdy wydamy 250zł, więc może mąż sobie jeszcze coś dobierze i weźmiemy dla Małej jakieś ciuszki na 56, bo tego mamy malutko.

Trochę lichy ten materac, jak wrócę jutro to lepiej go obczaję i opiszę.
Miłych zakupów.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 12:28   #3256
Fantasmagori
Zakorzenienie

Ja chyba kupię te: http://allegro.pl/koszula-na-ramiacz...471216264.html

Stary 2016-06-04, 12:33   #3257
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez slo_nk_o Pokaż wiadomość
Oj współczuję porannego krwotoku. Mi czasem poleci troszku ale bardzo rzadkie. Melodie ptaszkowe znam bardzo dobrze.

Dzień dobry w ten kolejny ciepły dzień.
Pisałyście o materacach i powiem szczerze zielona jestem. Nie mogę się zdecydować jaki wybrać. Wczoraj myślałam, że "umrę". Wstałam i tak mnie biodro bolało i plecy po prawej stronie, że chodzić aż nie mogłam. Jak leżałam było ok. Miałam nadzieję, że przejdzie ale nie przechodziło i już miałam jechać na ip ale w końcu zasnęłam. W nocy też nie było łatwiej ale teraz o poranku się polepszyło. Czy to możliwe, że po prostu od ciężaru brzucha tak mnie boli?
Chyba mozliwe, mnie tez coraz czesciej cos boli :/ Matercac wybiore chyba lateksowy, jeszcze niw wiem...Ogolnie to z wyprawka jestem w lesie, w tym miesiacu musze zrobic, a tak mialam powoli kupowac, zeby rozlozyc wydatki^^ No to rozlozylam Tesciowa wczoraj powiedziala, ze przeleje mi na lozeczko-milo
Cytat:
U nas całkiem podobnie z tym ze bez krwotokow na szczęście. Mimo że kot od 6.30 beczal dospalam do teraz Mój organizm ostatnio nastawiony na wypoczynek chyba bo śpię jak niemowle, nawet na siku budzę się tylko 2 razy - szok

Mnie kot dal spokoj wyjatkowo, ale zasnelam przed 4 W ogole czulam jakis niepokoj, a snilo mi sie, ze GBS wyszedl pozytywny Ostatnio mam ambiwalentne nastroje, czasem wlacza mi sie myslenica przed snem i ciezko zasnac :/

Cytat:
Hej, jestem właśnie na działce u teściów, a potem mąż mnie zawiezie do Krakowa na ten wieczorek panieński. Życzę Wam miłej soboty!

Brrr współczuję! Dobrze że po nocy już lepiej! Może od ciężaru... Jak przy leżeniu jest poprawa.

Dzięki!

Super deal!

Miłych zakupów.
To niezle sie bawisz No, ale to ostatnie podrygi na jakis czas, wiec korzystaj!

Krefetko, wspolczuje krwotoku. Ja cala ciaze smarkalam krwia, ale ostatnio nawet cos mniej.

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 12:34   #3258
florencee
Zadomowienie

Cytat:

Co do lodówki.. moim zdaniem bardzo dobrze, że w lodówce sama zielenina Ja wolę nie mieć w domu nic 'kuszacego', bo inaczej miałabym co podjadać.. a tak same witaminki

Duszy i pupie lżej

Nieźle!

Na necie znalazłam piękną koszulę do karmienia Wiem, ze dla większości z Was jest zbyt szykowna.. ale ja muszę czuć się kobieco nawet w szpitalu Moim zdaniem nie jest przesadzona.. Co ma mieć zakryte to jest.. Dekolt delikatnie wycięty..

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość

Fajne koszule!

Ja takie kupiłam i szlafroczek:

ImageUploadedByWizaz Forum1465036358.152470.jpg

ImageUploadedByWizaz Forum1465036374.735382.jpg
Stary 2016-06-04, 12:46   #3259
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Zwróć uwagę na długość rozciecia z przodu. Położna polecała jak największe (do konca mostka, polowt brzucha) a to wydaje sie krótkie.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 13:07   #3260
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:

Do poczytania

Mój to na każdym usg boczkiem. Pozycja na lenia

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:

Dzięki!

Super deal!

Miłych zakupów.
Udanej zabawy na panieńskim. Ja się przymierzam żeby w środę wybrać się nas morze. 600km. Kawał drogi ale poprostu marze o tym by wyjść na plażę, pospacerować itd. Ewentualnie rozważamy gdzieś w góry ale przecież nie będę chodzić pod górę brzuszkiem ... no i tu też trzeba jechać z 300km i to kiepska droga a nad morze powinniśmy przejechać przez noc ... no i mam zagwozdke

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Chyba mozliwe, mnie tez coraz czesciej cos boli :/ Matercac wybiore chyba lateksowy, jeszcze niw wiem...Ogolnie to z wyprawka jestem w lesie, w tym miesiacu musze zrobic, a tak mialam powoli kupowac, zeby rozlozyc wydatki^^ No to rozlozylam Tesciowa wczoraj powiedziala, ze przeleje mi na lozeczko-milo

Mnie kot dal spokoj wyjatkowo, ale zasnelam przed 4 W ogole czulam jakis niepokoj, a snilo mi sie, ze GBS wyszedl pozytywny Ostatnio mam ambiwalentne nastroje, czasem wlacza mi sie myslenica przed snem i ciezko zasnac :/

To niezle sie bawisz No, ale to ostatnie podrygi na jakis czas, wiec korzystaj!

Krefetko, wspolczuje krwotoku. Ja cala ciaze smarkalam krwia, ale ostatnio nawet cos mniej.

Współczuję myslenic przed snem. Nie ma nic gorszego. Ja wtedy mam zawsze koszmary Mi się za to śniło ze byłam w lodziarni i jadłam wielkie lody z bita śmietaną hahahag
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-06-04, 13:23   #3261
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

super zakupy w niezłej cenie..dobry deal..
czekam na zdjęcie marynary mojego zięcia

Cytat:

piękna koszula i doskonale rozumiem Twoją potrzeba czucia się komfortowo.. może kolor nie do końca mój,ale jest gustowna i schludna.. i kobieca właśnie..

Cytat:

brawo dla teściowej za deklaracje..

snu to bym takiego nie wymyśliła..niezła jesteś..

z krwotokami to też tak miałam - krwiste smary cały czas , a od jakiegoś czasu jak ręką odjął..ale za to katar alergiczny mam, co mnie dobija..

a miałam pisać, któraś z Was też pisała, że pękają naczynka jak i u mnie.. zgłaszałam to lekarzowi, obejrzał i zalecił dodatkowe badania z krwi..
Cytat:
Fajne koszule!

Ja takie kupiłam i szlafroczek:

Załącznik 6462416

Załącznik 6462421
szlafrok bardzo ładny..

mąz mi przygotował kącik wypoczynkowy na balkonie..z zakupów spożywczych wrócił z trzema reklamówkami kwiatów i zasadził na balkonie, bo było tragicznie, a ja w tym roku niestety nie mogę się tym zająć i tym sposobem zyskałam przyjemne miejsce do odpoczynku, bo przez dotychczasowe efekty wizualne nie miałam chęci to spędzać czasu.. kot leży na wyrku obok, ja na leżaku..jeszcze gdyby sąsiad skończył rezać piłą motorową to byłoby idealnie..

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Udanej zabawy na panieńskim. Ja się przymierzam żeby w środę wybrać się nas morze. 600km. Kawał drogi ale poprostu marze o tym by wyjść na plażę, pospacerować itd. Ewentualnie rozważamy gdzieś w góry ale przecież nie będę chodzić pod górę brzuszkiem ... no i tu też trzeba jechać z 300km i to kiepska droga a nad morze powinniśmy przejechać przez noc ... no i mam zagwozdke

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Współczuję myslenic przed snem. Nie ma nic gorszego. Ja wtedy mam zawsze koszmary Mi się za to śniło ze byłam w lodziarni i jadłam wielkie lody z bita śmietaną hahahag
znowu jakiś długo weekend ma być? czy tak po prostu chcesz wyjechać?

czyżby sen proroczy?
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 13:37   #3262
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Pierniku, wspolczuje kataru. Alergie sa tragiczne...Slyszalas o podnoszeniu odpornosci immunologicznej i uzupelnianiu flory bakteryjnej jelit? Z alergia da sie skutecznie walczyc odpowiednia dieta itp.

Orange, jak masz dymac 600km nad polskie morze, to lepiej jedz sobie na polnoc Chorwacji

Stary 2016-06-04, 13:40   #3263
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Pierniku, wspolczuje kataru. Alergie sa tragiczne...Slyszalas o podnoszeniu odpornosci immunologicznej i uzupelnianiu flory bakteryjnej jelit? Z alergia da sie skutecznie walczyc odpowiednia dieta itp.

Orange, jak masz dymac 600km nad polskie morze, to lepiej jedz sobie na polnoc Chorwacji

znowuzapomniałam - nie słyszałam..powiesz coś więcej? albo dasz namiar na jakieś artykuły? u mnie i tak alergia ma postać dośc ograniczona w porównaniu do lat poprzednich, kiedy jeździliśmy cały sezon na rowerach albo spędzaliśmy w inny sposób na łonie natury..ale jednak to kichanie mnie strasznie drażni bo "brzuch obrywa"
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 13:49   #3264
florencee
Zadomowienie

Cytat:

Dzięki.
Teraz bym chyba morze wybrała, góry odrobinę nudne bez możliwości chodzenia. A teraz można sensownie dojechać przez noc tak jak piszesz. My z Kato jechaliśmy autokarem nawet, całą drogę przespałam i obudziłam się na miejscu. :P Acz nie było to w ciąży. Ale podróż była komfortowa w porównaniu do przejazdów nad morze z dawnych czasów.

Cytat:

piękna koszula i doskonale rozumiem Twoją potrzeba czucia się komfortowo.. może kolor nie do końca mój,ale jest gustowna i schludna.. i kobieca właśnie..

z krwotokami to też tak miałam - krwiste smary cały czas , a od jakiegoś czasu jak ręką odjął..ale za to katar alergiczny mam, co mnie dobija..

a miałam pisać, któraś z Was też pisała, że pękają naczynka jak i u mnie.. zgłaszałam to lekarzowi, obejrzał i zalecił dodatkowe badania z krwi..

szlafrok bardzo ładny..

mąz mi przygotował kącik wypoczynkowy na balkonie..z zakupów spożywczych wrócił z trzema reklamówkami kwiatów i zasadził na balkonie, bo było tragicznie, a ja w tym roku niestety nie mogę się tym zająć i tym sposobem zyskałam przyjemne miejsce do odpoczynku, bo przez dotychczasowe efekty wizualne nie miałam chęci to spędzać czasu.. kot leży na wyrku obok, ja na leżaku..jeszcze gdyby sąsiad skończył rezać piłą motorową to byłoby idealnie..

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

czyżby sen proroczy?

To dobrze że lekarz wymyślił dodatkowe badania i to sprawdzi.
Miły masz kącik, super.

Cytat:

Oo też mnie zaciekawiła ta dieta, chętnie bym coś poczytała.
Stary 2016-06-04, 13:55   #3265
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:

szlafrok bardzo ładny..

czyżby sen proroczy?

Poka swój zakątek

Wysłane za pomocą magii
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 13:57   #3266
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:
znowuzapomniałam - nie słyszałam..powiesz coś więcej? albo dasz namiar na jakieś artykuły? u mnie i tak alergia ma postać dośc ograniczona w porównaniu do lat poprzednich, kiedy jeździliśmy cały sezon na rowerach albo spędzaliśmy w inny sposób na łonie natury..ale jednak to kichanie mnie strasznie drażni bo "brzuch obrywa"
Nie mam zadnych artykulow...Tzn. w necie sa, na yt sa tez wywiady, ale znajdowalam to przypadkowo. Pierwszy raz powiedzial mi o tym farmaceuta z osiedlowej apteki-taki prawdziwy, starej daty. Potem trafilam do lekarza, ktory "leczy" ziolami i dieta, odpowiednim oddychaniem itp. Nie jest to zaden znachor, tylko lekarz medycyny konwencjonalnej, zeby nie bylo ;-) Kilku znajomych mi go polecilo, ktorym trwale pomog. Generalnie chodzi o to, ze 70% schorzen bierze sie z niewlasciwego odzywiania, co oslabia odpornosc naszego organizmu. Wazna jest flora bakteryjna jelit-gdy jest zbyt uboga, lubia nas atakowac m.in.alergie. Po wizycie, obejrzeniu mnie i wywiadzie zalecenie mialam takie, ze mam ograniczyc cukier, wiecej pic, zrezygnowac z egzotycznych owocow (cytrusy, banany) na rzecz rodzimych+jesc duzo warzyw korzennych, wyeliminowac wieprzowine na rzecz czerwonego miesa raz w tygodniu. Mleko bez laktozy, zero gazowanego. Pokazal mi tez, w jaki sposob dotlenic organizm, bo stwierdzil, ze za plytko oddycham. Do tego mialam pic mieszanke 13ziol (nie jakichs spod lady, tylko z zielarskiego :p), ale zaznaczyl, ze one wspomagaja diete i same ziolka nie zaradza problemowi. Mam kolezanke, ktora miala syna alergika. Dzieki zaleceniom tego lekarza chlopak ma dzis 21 lat i nigdy w zyciu nie wzial antybiotyku, nie ma tez objawow alergii. Innej kolezance wyleczyl taka egzeme od preparatow chemicznych, jaka ja mam-wrocila do zawodu, dlatego po ciazy znow sie do niego wybiore. Wiem, ze przyjezdzaja do niego ludzie z calej polski, chorzy na raka itp. Sam mowi, ze cudotworca nie jest, ale prawidlowe dotlenianie i odzywianie organizmu ma ogromny wplyw na jego zdolnosc regeneracji i obrony przed chorobami.

Tak w ogole to postanowilam, ze moje dziecko nie bedzie jadlo sloiczkow-sama bede robic papki i mrozic. Kotom robie, to dziecku tez Samej ciezko mi sie trzymac zdrowego odzywiania, raczej "jem co chcem", ale przyleglosciom nie chce dawac smieci. Bede tez leczyc dziecko w pierwszej kolejnosci homeopatycznie. Mam znajomych, ktore dziecko swietnie funkcjonuje bez medykamentow (ma 4 lata). Ofc dopoki nie bedzie koniecznosci podania antybiotyku-jesli taka zaistnieje to podam.

Edytowane przez znowuzapomnialamhasla
Czas edycji: 2016-06-04 o 14:04
Stary 2016-06-04, 14:01   #3267
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Nie mam zadnych artykulow...Tzn. w necie sa, na yt sa tez wywiady, ale znajdowalam to przypadkowo. Pierwszy raz powiedzial mi o tym farmaceuta z osiedlowej apteki-taki prawdziwy, starej daty. Potem trafilam do lekarza, ktory "leczy" ziolami i dieta, odpowiednim oddychaniem itp. Nie jest to zaden znachor, tylko lekarz medycyny konwencjonalnej, zeby nie bylo ;-) Kilku znajomych mi go polecilo, ktorym trwale pomog. Generalnie chodzi o to, ze 70% schorzen bierze sie z niewlasciwego odzywiania, co oslabia odpornosc naszego organizmu. Wazna jest flora bakteryjna jelit-gdy jest zbyt uboga, lubia nas atakowac m.in.alergie. Po wizycie, obejrzeniu mnie i wywiadzie zalecenie mialam takie, ze mam ograniczyc cukier, wiecej pic, zrezygnowac z egzotycznych owocow (cytrusy, banany) na rzecz rodzimych+jesc duzo warzyw korzennych, wyeliminowac wieprzowine na rzecz czerwonego miesa raz w tygodniu. Mleko bez laktozy, zero gazowanego. Pokazal mi tez, w jaki sposob dotlenic organizm, bo stwierdzil, ze za plytko oddycham. Do tego mialam pic mieszanke 13ziol (nie jakichs spod lady, tylko z zielarskiego :p), ale zaznaczyl, ze one wspomagaja diete i same ziolka nie zaradza problemowi. Mam kolezanke, ktora miala syna alergika. Dzieki zaleceniom tego lekarza chlopak ma dzis 21 lat i nigdy w zyciu nie wzial antybiotyku, nie ma tez objawow alergii. Innej kolezance wyleczyl taka egzeme od preparatow chemicznych, jaka ja mam-wrocila do zawodu, dlatego po ciazy znow sie do niego wybiore. Wiem, ze przyjezdzaja do niego ludzie z calej polski, chorzy na raka itp. Sam mowi, ze cudotworca nie jest, ale prawidlowe dotlenianie i odzywianie organizmu ma ogromny wplyw na jego zdolnosc regeneracji i obrony przed chorobami.

Ciekawe, wygląda na to że obecnie realizuję sporo z tych zaleceń, a nuż coś się poprawi z alergią i egzemką.
Stary 2016-06-04, 14:05   #3268
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:
Ciekawe, wygląda na to że obecnie realizuję sporo z tych zaleceń, a nuż coś się poprawi z alergią i egzemką.
Florencee, te zalecenia sa ukladane indywidualnie, ale ogolnie to rzeczywiscie taka zdrowa dieta po prostu. Mozna tez brac probiotyki na jelita tudziez pic ziola wlasnie.

Stary 2016-06-04, 14:09   #3269
agnszp
Rozeznanie

Cytat:

Duszy i pupie lżej

Nieźle!

A co to za koszulka? marka i model?
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 14:09   #3270
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Nie moge wstawic linka. Zobaczcie sobie webseminarium z Jolanta Nalewaj-Nowak na yt " Jelita-najwazniejszy organ w podniesieniu odpornosci"

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości