Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 cz.2 :) - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-07-13, 18:28   #3331
Aagaciorek
Zadomowienie

Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Jak widać ludzka głupota nie zna granic...https://www.facebook.com/photo.php?f...c_location=ufi
Patola.

Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
: hahaha:

dawać tu mariolcie z kabaretu : cojest:

Aga

zazdro ze zeby tak szybko ida! rosi:rosi:

to laski ja sie odmeldowuje bo juz tu nie wejde.
Trzymajcie kciuki zeby Mia spala cala droge
Kciuki zeby spala! My jak mamy dluzsza podroz, to maly tak z jedna trzecia drogi przesypia.

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Cytat:
Napisane przez rudziutka1987 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
U nas drugi ząbek się pojawił i tyle z dobrych wiadomości...
Takie miałam bezproblemowe dziecko ehh...
Piszę ze szpitala, od wczoraj z małym jesteśmy.. W niedzielę wybraliśmy się do Holandii nad morze, w tym czasie mały dostał rozwolnienia... Wróciliśmy do domu, pupa odparzona, aż bordowa, podwyższona temperatura i histeria.. Pojechaliśmy późnym wieczorem do szpitala.. Tam pobrali małemu krew, wycisnęli kieliszek maści na pupę i stwierdzili, że stan jest stabilny, że rano mamy iść do swojego lekarza..
Lekarz przepisał tonę leków i kazał przyjść na drugi dzień na kontrolę.. W nocy katorga, temperatura 39,8 stopni, czopkami udało się zbić do 38,8.. Rano w kupce krew.. Znów wizyta u lekarza, ten stwierdził że to może być salmonella i pędem do szpitala...
Na szczęście to tylko wirusówka jakaś, i już jest w miarę dobrze, ale ile się napłakałam to szkoda słów. Wenflon wbili mu w główkę, odwróciłam się, bo nie mogłam na to patrzeć, jak zaczął krzyczeć to prawie zemdlałam... Noc bezsenna bo bałam się,że z jego snem to sobie zaraz wyrwie kroplówkę... Pod kroplówką 16 godzin, później jeszcze 3... Tak mi go bardzo szkoda
Biedaczek.... Nacierpial sie
A Ty razem z nim Duzo zdrowka

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Badzia, super ze juz koniec plastrowania

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

U nas upaly. Maly juz calkowicie wyzdrowial, wiec pojechalismy sobie z nim do restauracji na obiad. Siedzielismy sobie pod parasolami, a Artus spal w wozku

Stary 2016-07-13, 19:00   #3332
Aninis
Zakorzenienie

Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c

Cytat:
Jak widać ludzka głupota nie zna granic...https://www.facebook.com/photo.php?f...c_location=ufi
Wyczytałam w komentarzach, że to obróbka foto. Jest taka aplikacja na telefon... sama się nią raz bawiłam... podkreśliłam brwi, dodałam kreskę na powiekach, zmieniałam kolor włosów i oczu

Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk.
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-13, 19:16   #3333
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_2293 Pokaż wiadomość
Biedactwo maleńkie. Dużo zdrówka dla maluszka 😘

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Ja też muszę zrobić tsh, bo czuję jakbym miała kulkę w gardle i ostatnio ciągle bym spała.
Dobrze, że Zosia dzisiaj łaskawa dla mamy. Trzymaj się.
A metoda pobudzania laktatorem piersi to 7 5 3.

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Super, że nie musicie już plastrować brzusia 😊

Zrob tsh koniecxnie..

Stary 2016-07-13, 19:17   #3334
Aninis
Zakorzenienie

Pomyślcie tylko, że Paula mknie właśnie w stronę wymarzonej biedronki 😂😂😂

Aninis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-13, 19:42   #3335
agaczilla21
Zakorzenienie

Mi minął 5 dzień bez męża a wydaje mi się że wczoraj pojechał 😊
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-13, 20:23   #3336
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość

A no

Moja jest twarda sztuka.. Od 16 nie spala byla na spacerze z tz gdzie sie darla ... Kapaniebo oczy tarla po 20. Mm nie chciala kielona, butle i lyzeczke wszystko wypluwala .. Przewala sie po lozku a jaznow z gołym cycem leze i ja atakuje. Czy ona nie glodna? Troszke jedbego zjadla po kapieli ale ile tego jedzenia. Wiecej przewracala sie na brzuch i lapala za nogi. A jak probujeja przytrzymać to krzyk no dzizas :-P ona ma adhd chyba

Stary 2016-07-13, 20:25   #3337
Aagaciorek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość

Haha. A ja dzis Biedre zaliczylam Oczywiscie wspomnialam w myslach Paule i Lole Kupilam sobie chipsy cebulowe miedzy innymi. Zdrowo
Stary 2016-07-13, 20:40   #3338
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aagaciorek Pokaż wiadomość
Haha. A ja dzis Biedre zaliczylam Oczywiscie wspomnialam w myslach Paule i Lole Kupilam sobie chipsy cebulowe miedzy innymi. Zdrowo

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-13, 20:43   #3339
re_nata
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
A no

Moja jest twarda sztuka.. Od 16 nie spala byla na spacerze z tz gdzie sie darla ... Kapaniebo oczy tarla po 20. Mm nie chciala kielona, butle i lyzeczke wszystko wypluwala .. Przewala sie po lozku a jaznow z gołym cycem leze i ja atakuje. Czy ona nie glodna? Troszke jedbego zjadla po kapieli ale ile tego jedzenia. Wiecej przewracala sie na brzuch i lapala za nogi. A jak probujeja przytrzymać to krzyk no dzizas :-P ona ma adhd chyba

O to moja pobiła Zosie bo nie spala od 13:30 i dopiero o 20:45 zaspala to jej pora choć wczoraj później zaspala.
I chyba się poddaje z butelkami nawet ten treningowy smoczek jej nie podchodzi. Znaczy to jest tak ze ona bawi się tymi smoczkami i coś zawsze wypije ale takie zabawy to ze mną. A jak ja ja zostawię z teściową to ona jej tak nie da, zresztą od dawna nawet jej już nie bierze na ręce wcześniej brała tylko w rozku. Ale moja teściowa to już starsza osoba po 60 i bardzo grubą.

re_nata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-13, 21:13   #3340
agaczilla21
Zakorzenienie

Mój tata ma 65 lat i mimo ze schorowany to uważam że jest człowiekiem w sile wieku jeszcze 😊
Stary 2016-07-13, 21:19   #3341
agnieszka_2293
Zadomowienie

Cytat:
A no

Moja od 17 nie śpi i buszuje. Dzisiaj miała tylko 2 30 min drzemki 😵

agnieszka_2293 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-13, 21:29   #3342
marciar7
Zakorzenienie

Dzizas to moja to samo.

Zasnela w koncu..

Nie uwierzycie. Dzis przyszedl laktator z canpola i dostalam maila ze wygralam taki sam.. Haha
Zrobie zwrot moze uda sie kase odzyskac ;-)

Stary 2016-07-13, 21:31   #3343
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez re_nata Pokaż wiadomość
O to moja pobiła Zosie bo nie spala od 13:30 i dopiero o 20:45 zaspala to jej pora choć wczoraj później zaspala.
I chyba się poddaje z butelkami nawet ten treningowy smoczek jej nie podchodzi. Znaczy to jest tak ze ona bawi się tymi smoczkami i coś zawsze wypije ale takie zabawy to ze mną. A jak ja ja zostawię z teściową to ona jej tak nie da, zresztą od dawna nawet jej już nie bierze na ręce wcześniej brała tylko w rozku. Ale moja teściowa to już starsza osoba po 60 i bardzo grubą.

Cytat:
Napisane przez agnieszka_2293 Pokaż wiadomość
Moja od 17 nie śpi i buszuje. Dzisiaj miała tylko 2 30 min drzemki 😵

To ja Was zagne, moja pobiła wszystkie. Nie spała od 6 do 21:50 i to i tak zasnęła po ibuprofenie i wielkiej walce 😢😢😢 a zasnęła wczoraj o 23. Czyli 7h snu tylko. Masakra kiedy się to skończy. Jedyne kiedy śpi to jak je z cyca to na chwilę przysypia ale to na chwilę bo wyjme z buzi i koniec. Czyli tylko jak karmie to spokój ;/ mama chciała mi pomóc i mnie odciążyć wzięła na spacer i po chwili Wróciła. Hania się aż trzesla od płaczu. :/ wzięliśmy ja z tż dziś popołudniu do Ikei i to samo cały czas płacze

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-13, 21:42   #3344
agaczilla21
Zakorzenienie

Mi Patryś spal dzisiaj 3 razy. Wszystkiego lekko ponad 4 godz a zazwyczaj spal ok 7. Dorasta chyba 😉
Stary 2016-07-13, 21:43   #3345
Lucy31
Zakorzenienie

Gratuluję ząbków

A Krzysiowi Badzi gratuluje uwolnienia od plastrów

Pauli życze miłego pobytu w PL i owocnych łowów w Biedro

Marci gratuluję laktatora, nie sprzedawaj, jedź na dwa cyce hahahha

Rudziutka
, Wam życzę zdrowia.

I komuś jeszcze coś chciałam ale już zapomniałam.
Zęba wyrwałam, dziura mnie boli, otumaniłam sie lekami i ide spac.
Dziękuję, dobranoc.

Stary 2016-07-13, 21:43   #3346
agaczilla21
Zakorzenienie

Esorku moje starsze to wstaja o 6 lub później i 20.30 juz śpią. Jestem w szoku ze tak male jest w stanie tyle czasu nie spać...
Stary 2016-07-13, 21:47   #3347
re_nata
Raczkowanie

Cytat:
Mój tata ma 65 lat i mimo ze schorowany to uważam że jest człowiekiem w sile wieku jeszcze 😊
Mi się wydaje ze to dużo od człowieka zależy od jego psychiki i nastawienia, moja teściowa właśnie sama uważa że już się nie nadaje do pomocy przy dziecku czy jakiejś cięższe pracy bo np moja babcia ma już prawie 80 lat i bardzo często zostaje z malymi kuzynami, a sąsiadka ma 93 lata i opiekuje się swoją córką chorą na cukrzycę astmę gotuje, sprząta, pali w piecu grzadki ma

Esor o to Hania też daje dziś popalić, oby w nocy ładnie spala.
Moja właśnie rzuca się w łóżeczku mam nadzieję ze pospi jeszcze troszkę

Stary 2016-07-13, 21:54   #3348
wykalacka
Zadomowienie

Rudziutka dużo zdrówka! Aż przykro czytać co was spotkało 😯
Badzia super, że już bez plastrów teraz tylko żeby pogoda była i na plażę 😀
Dzisiaj u nas taka fziwna pogoda, najpierw lało, potem upał i znowu burza. Ale spacery 2 zaliczyliśmy
W ogóle tz sie pochorował - ma katar zatokowy, ale u niego objawia się też m.in poceniem całego ciała. Mam nadzieję, że małego nie zarazi, chociaż do niego się nie zbliża, no sle wiadomo wszyscy jesteśmy pod jednym dachem
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-13, 21:55   #3349
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
To ja Was zagne, moja pobiła wszystkie. Nie spała od 6 do 21:50 i to i tak zasnęła po ibuprofenie i wielkiej walce 😢😢😢 a zasnęła wczoraj o 23. Czyli 7h snu tylko. Masakra kiedy się to skończy. Jedyne kiedy śpi to jak je z cyca to na chwilę przysypia ale to na chwilę bo wyjme z buzi i koniec. Czyli tylko jak karmie to spokój ;/ mama chciała mi pomóc i mnie odciążyć wzięła na spacer i po chwili Wróciła. Hania się aż trzesla od płaczu. :/ wzięliśmy ja z tż dziś popołudniu do Ikei i to samo cały czas płacze

O Jezu...
Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Gratuluję ząbków

A Krzysiowi Badzi gratuluje uwolnienia od plastrów

Pauli życze miłego pobytu w PL i owocnych łowów w Biedro

Marci gratuluję laktatora, nie sprzedawaj, jedź na dwa cyce hahahha

Rudziutka
, Wam życzę zdrowia.

I komuś jeszcze coś chciałam ale już zapomniałam.
Zęba wyrwałam, dziura mnie boli, otumaniłam sie lekami i ide spac.
Dziękuję, dobranoc.

Współczuję zęba...

Badzi tez gratuluje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-13, 21:57   #3350
agaczilla21
Zakorzenienie

Od człowieka dużo zależy. Siostra mojego taty ma 70lat. Najmłodszy wnuk ma 11 lub 12 lat. Kuzynka budowała dom to ciocia w wieku 60+ dużo czasu zajmowała się wnukami. Teraz juz nie bo duże to tyle jak na wakacje przyjada to im ugotować czy coś. Mimo ze mieszka tylko z jedna corka to uprawia ziemniaki, jakies tam warzywa...
Stary 2016-07-13, 22:32   #3351
Lola2828
Zadomowienie

Cytat:
Dzizas to moja to samo.

Zasnela w koncu..

Nie uwierzycie. Dzis przyszedl laktator z canpola i dostalam maila ze wygralam taki sam.. Haha

O gratulacje wygranej 😁😁

Stary 2016-07-13, 22:34   #3352
agnieszka_2293
Zadomowienie

Cytat:
Dzizas to moja to samo.

Zasnela w koncu..

Ale fajnie 😊

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Cytat:

O matko....

agnieszka_2293 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-13, 22:46   #3353
Lola2828
Zadomowienie

Rudziutka współczuję strasznie... Zdrówka dla synka 😘😘 Badzia super ze juz plastry za wami 🤗🤗

Stary 2016-07-13, 22:56   #3354
jestinna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Jak leżałam w styczniu na patologii to pielęgniarka przyniosła mi mój lek na serce, była 6 rano i zaspana prawie go połknęłam. Coś mnie tkneło że zajrzałam w kieliszek, okazało się że to cała dawka leku, 75 mg, a ja brałam 25.. Jakbym to łyknęła to i ja i Bartuś moglibyśmy się nie obudzić, bo to był lek zwalniający akcję serca..
Wnerwiłam sie jak nie wiem, no rozbudziłam się w mig. Poszłam do dyżurki, jadła sobie serek wiejski na śniadanie. Wiem, że rozdzielała te leki pod koniec nocnej zmiany, była na pewno zmęczona. Chociaż wiem że spała, bo chodziłam nocą do kibelka to chrapanie było głośne Ale nie oceniam, nie krytykuje, nie nakrzyczałam na nią Tylko zaszłam zdenerwowana że prawie to zjadłam.. Ona tez sie mega zdenerwowała, najpierw próbowała zbagatelizowac, cos w stylu: oj tam to sobie pani przetnie na pół. ale widac było że próbuje ukryć zdenerwowanie, jakoś zatuszowac. Potem za mną do końca pobytu chodziła i zagadywała I nie wiem co o tej sytuacji myśleć, bo prawie umarłam ze stresu, żalu do niej nie mam, na skargę nie poleciałam, ale to się mogło skończyć naprawdę źle..

Ale mialas przeczucie. Dobrze, ze tak to sie skonczylo.

Cytat:
Napisane przez rudziutka1987 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
U nas drugi ząbek się pojawił i tyle z dobrych wiadomości...
Takie miałam bezproblemowe dziecko ehh...
Piszę ze szpitala, od wczoraj z małym jesteśmy.. W niedzielę wybraliśmy się do Holandii nad morze, w tym czasie mały dostał rozwolnienia... Wróciliśmy do domu, pupa odparzona, aż bordowa, podwyższona temperatura i histeria.. Pojechaliśmy późnym wieczorem do szpitala.. Tam pobrali małemu krew, wycisnęli kieliszek maści na pupę i stwierdzili, że stan jest stabilny, że rano mamy iść do swojego lekarza..
Lekarz przepisał tonę leków i kazał przyjść na drugi dzień na kontrolę.. W nocy katorga, temperatura 39,8 stopni, czopkami udało się zbić do 38,8.. Rano w kupce krew.. Znów wizyta u lekarza, ten stwierdził że to może być salmonella i pędem do szpitala...
Na szczęście to tylko wirusówka jakaś, i już jest w miarę dobrze, ale ile się napłakałam to szkoda słów. Wenflon wbili mu w główkę, odwróciłam się, bo nie mogłam na to patrzeć, jak zaczął krzyczeć to prawie zemdlałam... Noc bezsenna bo bałam się,że z jego snem to sobie zaraz wyrwie kroplówkę... Pod kroplówką 16 godzin, później jeszcze 3... Tak mi go bardzo szkoda
Az mnie ciarki przeszly. Biedny maluszek. Trzymam kciuki, zebyscie jak najszybciej wrocili do domu

Cytat:
To ja Was zagne, moja pobiła wszystkie. Nie spała od 6 do 21:50 i to i tak zasnęła po ibuprofenie i wielkiej walce ������ a zasnęła wczoraj o 23. Czyli 7h snu tylko. Masakra kiedy się to skończy. Jedyne kiedy śpi to jak je z cyca to na chwilę przysypia ale to na chwilę bo wyjme z buzi i koniec. Czyli tylko jak karmie to spokój ;/ mama chciała mi pomóc i mnie odciążyć wzięła na spacer i po chwili Wróciła. Hania się aż trzesla od płaczu. :/ wzięliśmy ja z tż dziś popołudniu do Ikei i to samo cały czas płacze

Esor tule... Musisz byc wykonczona, juz nie wspominajac o Hani. Oby to jak najszybciej sie skonczylo.

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
Rudziutka dużo zdrówka! Aż przykro czytać co was spotkało ��
Badzia super, że już bez plastrów teraz tylko żeby pogoda była i na plażę ��
Dzisiaj u nas taka fziwna pogoda, najpierw lało, potem upał i znowu burza. Ale spacery 2 zaliczyliśmy
W ogóle tz sie pochorował - ma katar zatokowy, ale u niego objawia się też m.in poceniem całego ciała. Mam nadzieję, że małego nie zarazi, chociaż do niego się nie zbliża, no sle wiadomo wszyscy jesteśmy pod jednym dachem
Ja jeszcze przeziebiona jestem, ale czuje sie juz lepiej. Za to Nina miala dzisiaj lekki katarek, a teraz tz cos czuje, ze chyba tez go choroba bierze. Ehh wszystkich pozarazalam...

Nina chciala byc dzisiaj zabawiana caly dzien. Nawet do lazienki musialam biec sprintem, bo zaraz byl alarm Co ciekawe po kazdej drzemce czy to w dzien czy to w nocy, znajduje ja na brzuchu z glowa w gorze. Przez te obroty czasami sie rozbudza i musze ja usypiac od nowa. . No ale z tym nic nie zrobie...

Edytowane przez jestinna
Czas edycji: 2016-07-13 o 23:00
jestinna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-13, 23:10   #3355
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez jestinna Pokaż wiadomość
Ale mialas przeczucie. Dobrze, ze tak to sie skonczylo.

Az mnie ciarki przeszly. Biedny maluszek. Trzymam kciuki, zebyscie jak najszybciej wrocili do domu

Esor tule... Musisz byc wykonczona, juz nie wspominajac o Hani. Oby to jak najszybciej sie skonczylo.

Ja jeszcze przeziebiona jestem, ale czuje sie juz lepiej. Za to Nina miala dzisiaj lekki katarek, a teraz tz cos czuje, ze chyba tez go choroba bierze. Ehh wszystkich pozarazalam...

Nina chciala byc dzisiaj zabawiana caly dzien. Nawet do lazienki musialam biec sprintem, bo zaraz byl alarm Co ciekawe po kazdej drzemce czy to w dzien czy to w nocy, znajduje ja na brzuchu z glowa w gorze. Przez te obroty czasami sie rozbudza i musze ja usypiac od nowa. . No ale z tym nic nie zrobie...
Dlatego mam ☠☠☠☠ice jak tż siedzi na kiblu pół godziny bo ja to w spokoju 4 min nie mogę. Hania bardzo nie lubi jak idę do łazienki, nawet jak jest w dobrym humorze.

No masakra dziś, pocieszam się, że ma zły okres i jej minie bo ogólnie od urodzenia to więcej dobrego niż złego, ale ma takie jak teraz. To już czw- pt już było mocno a od soboty to już w ogóle. Także liczę, że już niedługo się skończą źle dni.

Agata ja też nie czaje jak takie małe może tak mało Spać. Hania dziś 7 h i drobne drzemki na cycu. Masakra, a niektóre tutaj dziewczyny mają tak regularnie ja to na szczęście raz na jakiś okres, ale i tak...

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

Jestinna u mnie to samo z obrotami. Glupiutka sama się obraca przypadkowo i koniec z zasypianiem i trzeba od nowa. Wkurza mnie to. Przebudza się i zanim zdążę zareagować to ona hyc na brzuch i głowa do góry

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-13, 23:28   #3356
jestinna
Raczkowanie

Cytat:
Dlatego mam â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠ice jak tż siedzi na kiblu pół godziny bo ja to w spokoju 4 min nie mogę. Hania bardzo nie lubi jak idę do łazienki, nawet jak jest w dobrym humorze.

No masakra dziś, pocieszam się, że ma zły okres i jej minie bo ogólnie od urodzenia to więcej dobrego niż złego, ale ma takie jak teraz. To już czw- pt już było mocno a od soboty to już w ogóle. Także liczę, że już niedługo się skończą źle dni.

Agata ja też nie czaje jak takie małe może tak mało Spać. Hania dziś 7 h i drobne drzemki na cycu. Masakra, a niektóre tutaj dziewczyny mają tak regularnie ja to na szczęście raz na jakiś okres, ale i tak...

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

Jestinna u mnie to samo z obrotami. Glupiutka sama się obraca przypadkowo i koniec z zasypianiem i trzeba od nowa. Wkurza mnie to. Przebudza się i zanim zdążę zareagować to ona hyc na brzuch i głowa do góry

Boze u nas to samo... Wroci z pracy i zaraz siedzi pod prysznicem, a pozniej na kiblu z telefonem w rece. No zyc nie umierac I sie dziwi czemu sie wkurzam a ja tylko marze ,zeby pod koniec dnia odsapnac od malej. Nie ma co, teraz zaczelam doceniac wieczory kiedy mala juz spi w lozeczku, a jak sobie pomysle, ze jeszcze nie tak dawno narzekalam, ze jestem zmeczona po 8 h pracy to az smiac sie chce. I ja myslalam, ze to jest zmeczenie

Jesli chodzi o obroty w czasie snu, to gdy jestem w poblizu i szybko zareaguje to zasnie. Najgorzej noca, bo wtedy budzi mnie juz jej gadanina i trzeba przeprowadzac caly rytual usypiania z suszarka wlacznie.

Edytowane przez jestinna
Czas edycji: 2016-07-13 o 23:35
jestinna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-14, 07:12   #3357
Karinek1973
Raczkowanie

Dzień dobry a gdzie to się podziały wszystkie mamuśki ze swoimi słodziakami???? Pewnie wszystkie zalało - u mnie ulewa od 6 ... Wiem gdzie jest Paula .........w biedrze buszuje

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Marcia jak ja Ciebie podziwiam, że próbujesz na różne sposoby karmić Zosię. Ja odpuściłam. Mój akceptuje TYLKO cyca a ja nie mam siły męczyć się z łyżeczkami, butelkami, smoczkami etc Jesteśmy nierozłączni... nigdy jeszcze nie wypił kropelki mm
Karinek1973 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-14, 07:13   #3358
agaczilla21
Zakorzenienie

Bry 😊 ja ogarnianie domu, dzieciaków i śniadanie. Burza była gdzieś o 2 w nocy, dobrze że dzieci smacznie spały 😊
Stary 2016-07-14, 07:20   #3359
Karinek1973
Raczkowanie

Aga - GRATULUJĘ kolejnego ząbka - u nas dokładnie w 5 miesięcznicę wystukałam pierwszego teraz już go ładnie widać

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Cytat:
Bry 😊 ja ogarnianie domu, dzieciaków i śniadanie. Burza była gdzieś o 2 w nocy, dobrze że dzieci smacznie spały 😊
A ja dzisiaj robię sobie wolne -małym śpi - nikt do mnie nie przychodzi - nic mi się nie chce - obiad mam od wczoraj To se poleżę i poklikam
Karinek1973 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-14, 07:24   #3360
re_nata
Raczkowanie

U nas standardowo pobutka przed 5 Ale chociaż po 6 zaspala i już nie śpi a mi tak nie chce mi się wstawac
U nas burza o 2:20 akurat karmklam niusie A mój tz nic nie słyszał 😭 on to ma spanie

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości