|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Cytat:
![]() orzechy zjedzone! ;-) A skąd takie smuteczki? |
|
|
|
|
#3332 |
|
Zadomowienie
|
A nie chcę się nawet użalać nad sobą, bo wiesz najlepiej jak jest po stracie dziecka. Ta kolejna ciąża to dla mnie cud i mówię sobie że wszystko zniosę dla maleństwa! Więc powinnam być przeszczęśliwa. Ale siedzę sama od 8-20, nie znam nikogo tutaj, brzuch zaczyna mi dokuczać już wielkością i często się napina, a ja wciąż się martwię czy to normalne jak mówił lekarz... Boję się że jeszcze coś się stanie małemu, mam opory kupować wyprawkę, nie umiem uwierzyć w happy end. To mnie z kolei nakręca to załamania że nie dam rady kupić na czas wyprawki, a potem nie poradzę sobie z dzieckiem... Nawet nie wiem w jakim mieście bd rodzić a co dopiero w jakim szpitalu! Bo tak mieszkamy jedną nogą tu drugą tam... No i dodatkowo mam wyrzuty sumienia że zamiat się cieszyć to nie potrafię docenić... To pewnie hormony tak działają ehhh
Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3333 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. właściwie tak się układają u góry, przy bożenie, że mąż nazwał je "rajstopami ciążowymi męskimi" bo sporo się tam jeszcze materiału zebrało [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65840346]NiEBiE, Oj, no bo widzisz, za dużo u mnie komplikacji, myślałam, że chociaż cukier będę miała w porządku A tak to nadciśnienie, niedoczynność tarczycy, problemy z nerkami, dziwne skurcze... I ciążące ciągle nade mną widmo mgr, z którym ciągle coś mi wadzi. Czasem mam ochotę zakopać się pod kołdrą i tak terapeutycznie przeryczeć cały dzień. Jestem już w kolejne do lekarza jako druga, ale lekarz będzie tu dopiero ok. 14:30 Także głowa do góry, pierś do przodu, brzuch do góry i do przodu No właśnie, skąd? Muffi głowa do góry! Widzę, że tu ogólnie jakiś wątkowy spadek pozytywnej energii...
|
|
|
|
|
#3334 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i uwierz mi każda z nad przechodzi takie dołki! ja już mam 7,5 kg na plusie. Cytat:
|
|
#3335 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najgorsze jest, że cały czas mam uczucie głodu ![]() Cytat:
Wszystko można przygotować później, jeśli stresuje Cię kupowanie rzeczy już teraz. Możesz niektóre rzeczy wybrać, zapisać w zakładkach, a jak już przyjdzie odpowiedni moment - zakupić. Nie trzeba przecież wszystkiego robić na hurra |
||
|
|
|
#3336 |
|
Zadomowienie
|
Melduję się po usg, wszystko w porządku, wymiary ok, potwierdzona nadal dziewczynka
i waży około 610g
|
|
|
|
#3337 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny, macie rację... Nawet jak przytyję jeszce drugie tyle no to nie tragedia 15kg
![]() Chupacabra no to chyba taka samotność plus ciążowa niemoc mnie dobijają. Jak dziecko się pojawi to już nie będziemy same, a na codzień pewnie nawet na placu zabaw fajnie poplotkować z kimkolwiek. Konkordia ja 30 min po jedzeniu jestem znowu głodna... Stresuje mnie zarówno robienie zakupów teraz jak i nierobienie Lidka super, to już kawał dzieciaczka Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3338 |
|
Raczkowanie
|
O matko dziewczyny nie nadrobie was!
Nie było mnie chwilkę z braku czasu a tu tyle stron do przeczytania! Muffi skąd jesteś? Ja też nie za bardzo do kogo mam wyjść na kawę czy coś... Moi najbliżsi przyjaciele przeprowadzili się do innego miasta :-( Inni to tylko znajomi który o dzieciach nie myślą tylko o zabawie, wspinaniu itd także tyle... Nie odwiedza mnie nikt i przykro mi :-( Wcześniej kiedy byłam aktywna miałam czasem dosyć smsow, telefonów od znajomych a teraz? Raz na jakiś czas ktoś zapyta co tam i tyle. Jestem trochę w innym etapie życia niż oni... A za tymi najbliższymi teksnie bardzo :-( No i rzadko się odbywają :-( Ostatnio sprzatalam sprzęt cały do wspinania i poryczalam się chowając buty... Ale urodze i wrócę do mojego świata za jakiś czas. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3339 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jednak dla mnie najlepszym lekarstwem na wszelkie obawy i lęki są jednak kopniaki i ruchy Dzieciątka. Co do kursowanie między jednym a drugim domem i pracą TŻ..... może poszukaj w Wawie szkoły rodzenia gdzieś blisko, albo zapisz się na jakieś warsztaty (oczywiście niezbyt męczące)- zawsze to będzie jakaś odskocznia od 4 ścian. Co do wyprawki - zgadzam się z chupacabra88.Pozapisuj sobie wszystko i gdy będziesz gotowa- kupisz! |
|
|
|
|
#3340 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też siedzę sama w domu, bo jak już Wam pisałam, 2 moje dobre koleżanki nie zachowały się w stosunku do mnie fair, więc juz nie nalegam na kontakty.
Ale zawsze sobie znajdę jakieś zajęcie, niespecjalnie się nudzę. W sumie fajnie, że robię to prawko, bo wychodzę z domu na zajęcia 2 x w tygodniu i zaraz zacznę jazdy, to juz w ogóle będę miała co robić.
|
#3341 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
ja nie zamierzam stać się zamkniętą w domu kurą, dla której dziecko jest całym światem swoje życie, pasje też trzeba mieć, w miarę możlwiości oczywiście. Pewnie że lata totalnej wolności nie wrócą, ale przy odrobinie dobrej woli wszystko da się zorganizować. ja np. bardzo serio rozważam wakacje w maju, samolotem
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3342 |
|
Raczkowanie
|
Ja również będę na pewno aktywna mama i o sobie też będę myśleć
Wczoraj Tz powiedział że w przyszłym roku jedziemy na wakacje w jakieś ciepłe miejsce. W sumie uważam że łatwiej z półrocznym dzieckiem niż np z dwulatkiem. No chyba że Włochy wypala to będę mieć wakacje przez pół roku Ale słabo jednak to widzę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3343 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ehhh taka wizja: ja wróciłam do formy, z płaściutkim brzuchem, opalam się, Miki leży w samym pampersie pod parasoleczką i śpi..
|
|
#3344 |
|
Rozeznanie
|
Myślę dziewczyny, że każdą z nas dopadają ciążowe smutki... Ja też jestem sama w mieście, w dodatku mój Tż raczej odpycha myślenie o dziecku niż ma ochotę o tym gadać. Czasem mu się zdarzy "tatusiowa myśl lub zachowanie". Ale przyłapałam go już kilkanaście razy na niesłuchaniu tego co mu opowiadam - a z kim pogadać za bardzo nie mam
Poza tym on nie rozumie moich ograniczeń i to mnie drażni.Staram się dużo dzwonić do rodziny i znajomych - dzisiaj nawet zadzwoniłam do wujka, którego lata nie widziałam Ale znajomych nie interesuje nic związanego z dziećmi - to nie ten etap.Gratuluję Lidka99 dużej córy I melduję po swoich badaniach - mój synek waży już 560 g Wszystkie wymiary i wyniki w porządku.Nie będę musiała robić drugiej krzywej cukrowej - nie ma sensu obciążać organizmu skoro jestem pod opieką diabetologa Mam za to powtórzyć badanie płytek krwi bo wyszło ich mało w morfologii, mam też iść na badanie dna oka do okulisty.
|
|
|
|
#3345 | |
|
@}-,-'-
|
Cytat:
Tez bym tak chciała, tylko co na tych wakacjach moze zjeść karmiąca piersią?
|
|
|
|
|
#3346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3347 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Eee raczej nie |
||
|
|
|
#3348 |
|
Rozeznanie
|
Edytowane przez Moniczi Czas edycji: 2016-09-29 o 17:18 Powód: doprecyzowanie :) |
|
|
|
#3349 |
|
Zadomowienie
|
hmm no to chyba będę się musiała dokształcić w temacie karmienia, bo myślałam, że dopóki dziecko nie ma jakiś alergii to raczej można wszystko z umiarem.
|
|
#3350 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie obwiniaj się, ten przybór wagi jest naprawdę normalny. Cytat:
Co do napinania brzucha - zażywasz magnez? Cytat:
![]() Cytat:
Rajty wygodne, ale te szwy strasznie widać przez ubranie ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
|
|
#3351 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3352 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba, że się coś w tej kwestii zmieniło - już dawno temu czytałam co może jeść karmiąca, a czego unikać. Grunt, to obserwować maluszka Gorzej jak np. jedziesz gdzieś właśnie do ciepłych krajów, jedzenie nie takie jak zawsze i w sumie... problem, bo nie wiadomo co można. I znów zaczyna się sprawdzanie i obserwowanie maluszka Waga jest bardzo ładna, kto pisał że za duża? ![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Znalazłam takie coś dieta karmiącej Ale nie wiem, czy prawda to czy nie
|
|
|
|
|
#3353 |
|
Zakorzenienie
|
Czas na ogłoszenia parafialne
Rajstopy ciążowe w Biedrze od 3.10 - http://www.biedronka.pl/pl/press,id,...sztat-pod-reka Piłki gimnastyczne od 26.09 -http://www.biedronka.pl/pl/czas-dla-aktywnych
|
|
#3354 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A ja od poczatku ciąży nie mam zbyt apetytu. Jem raczej z rozsądku i tak po każdym jedzeniu mi ciężko na żołądku...chyba mam mocno zgnieciony ![]() Ogólnie to moje spojenie łonowe coraz bardziej mnie boli, czasem nie mogę się bez bólu przekręcić, chyba muszę już kończyć z moją pracą. Rower też chyba odstawię a takie miałam plany co do ćwiczeń w ciąży...a tu chyba wyjdzie z tego kich i leżenie w łóżku. Dziś rozmawialam z naszą sprzątaczką jej synowa miła takie bóle i skończyło się na wypadnięciu stawu biodrowego i chodzeniu o lasce...a jeszcze biedna pracuje (mieszka w UK), został jej miesiac do porodu Poczytałam trochę o tym popytam lekarza mam wizyte za tydzień, ciekawe co mi powie. Pewnie skonczy sie na cc (choć i tak mam wybór taką informację ostatnio dostałam od swojego lekarza...a mówiłam mu wówczas, że chcę rodzić sn). Boję się co będzie |
||
|
|
|
#3355 |
|
Zadomowienie
|
Kolejne ogłoszenie parafialne
![]() W 5-10-15 znowu jest -70%
|
|
|
|
#3356 |
|
Zadomowienie
|
Kpz z nikąd
Tzn ja nawet nie mam swojego miejsca na świecie, urodziłam się na śląsku, najdłużej mieszkałam w Krakowie i tam mamy jedno mieszkanie, teraz siedzimy w Wawie. Nie znam tu nikogo... Jestem jak stare babcie samotne, które czasem chodzą do sklepu żeby pogadać ze sprzedawczynią. To ja tak łażę codziennie do Rossmanna, Pepco, Biedronki... Żeby czasem choć skomentować z kimś czy marchewka świeża i który podkład lepiej pasuje... Niby zawsze prowadzenie bloga było moją pasją, ale do tego też czasem nie mam serca już. Amalte szkoła rodzenia to osobny problem mój Bardzo chciałam żeby tż chodził ze mną, bo np nie mam chęci mu uświadamiać jak wygląda poród, a on może przeżyć szok. Zapisałam nas w Warszawie na kurs w soboty, po czym on dzień przed rozpoczęciem powiedział że chciałby już jechać do Krakowa na weekend... No i nie poszliśmy. Teraz bez szans na termin, on w tygodniu pracuje a ja co drugi weekend mam studia. Sama nie mam nigdzie blisko, boję się sama daleko autem jeździć a autobusem to stąd jest wszędzie daleko i średnio znoszę podróż... Tak jestem mistrzem narzekania ![]() Niebie powodzenia z prawkiem, fajnie że się tego podjęłaś ![]() KZP a kiedy z tymi Włochami musicie dać odpowiedź? Moniczi no widzisz, ja to nawet nie mam do kogo zadzwonić zbytnio... Najlepsza rozrywka zadzwonić do młodszej siostry i posłuchać co znowu w szkole zawaliła ![]() Moniczi, Lidka super że dzieciaczki rosną ![]() Co do wyprawki... To ja chciałabym już kompletować ale nie mam gdzie i z kim. Mój mąż tak z dystansem na to patrzy, rodzice też się nie kwapią, niby mówią np żebym nic nie kupowała używanego, oni chcą dla pierwszego wnuka wszystko nowe i pachnące. A jakoś ani skarpetki jednej ani przelewu w związku z tymi zapewnieniami nie widzę ![]() Cornflwer wiesz dla mnie to szok taka waga. Po prostu młoda jestem i do tej pory metabolizm dobry, ćwieczenia itp. A teraz ledwo czasem mogę wstać, no i widzę że nie tylko brzuch mi rośnie... Ze spotkaniami dla mam masz rację. Koło mnie są we wtorki, ale zawsze mam stracha iść. Czy się tam nadaję? Pewnie same dojrzałe babeczki... Łykam magnez Tylko mój lekarz powiedział że nieprawda że mi się napina, że WYDAJE mi się a to pewnie dziecko się obraca... No tylko przecież widzę że jest jak kamień czasami. Twierdzi że przy szyjce 4,5 cm to nawet magnez bezsensu. No ale ja tam wolę brać ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3357 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
damy rade! będziemy się wspierać i po pordzie w powrocie do formy Cytat:
Cytat:
|
|
#3358 |
|
Raczkowanie
|
Muffi jak będziesz w Krakowie zapraszam na kawę
Może poszukaj jakiejś grupy ciężarnych czy mam. Nawet na fb ludzie piszą że chętnie z kimś się spotkają, pójdą na spacer, basen itd. Wiem że głupio tak z obcym ale ja dzięki temu że kiedyś poszłam w jedno miejsce poznałam świetnych ludzi a moje poprzednie lato było najlepsze w moim życiu! Tyle przygód, nowych osób. U mnie jak ma razie też nikt nic nie kupił. Bratowa tylko zapraszala żebym sobie wybrała rzeczy po bratanku więc pojadę w któryś dzień. Właściwie to rodzina średnio się mną interesuje... Powód to też to że ślubu nie mamy i podchodzą do nas z dystansem. Tata tylko się zadeklarował że kupi fure dla młodego. Bardzo miło z tego powodu Tak to jak zaczęłam myśleć o bliskich to mam znimi dużo słabszy kontakt teraz... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3359 |
|
Zadomowienie
|
KZP widzisz ja mam opory dołączać do grup na fb mamusiowych bo każdy znajomy zobaczy, a niekoniecznie bym chciała wszystkim ogłaszać...
Nie martw się rodziną ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam we wtorek badanie dna oka i u mnie wszystko ok. Wybierz się z mężem, ja po kroplach niewiele widziałam. Też tsk czytalam ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:44.

Oszukałam przeziębienie 

i uwierz mi każda z nad przechodzi takie dołki! ja już mam 7,5 kg na plusie.
Najgorsze jest, że cały czas mam uczucie głodu 
Wszystko można przygotować później, jeśli stresuje Cię kupowanie rzeczy już teraz. Możesz niektóre rzeczy wybrać, zapisać w zakładkach, a jak już przyjdzie odpowiedni moment - zakupić. Nie trzeba przecież wszystkiego robić na hurra
i waży około 610g 

swoje życie, pasje też trzeba mieć, w miarę możlwiości oczywiście. Pewnie że lata totalnej wolności nie wrócą, ale przy odrobinie dobrej woli wszystko da się zorganizować. ja np. bardzo serio rozważam wakacje w maju, samolotem

Tzn ja nawet nie mam swojego miejsca na świecie, urodziłam się na śląsku, najdłużej mieszkałam w Krakowie i tam mamy jedno mieszkanie, teraz siedzimy w Wawie. Nie znam tu nikogo...