..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::.. - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-18, 09:24   #3361
evaniqa
Raczkowanie

Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::..

hej hej Kobietki

to raz jeszcze Ja

mam pytanie odnosnie jogurtu 0% - dozwolny w czasie fazy 1?

kupilam nieaktualna ksiazeczke o SB

pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz

Jestem rzeźbiarzem, materiałem jest moje ciało

evaniqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-18, 09:25   #3362
hkmghmkghkmgkghkghkgkg
Raczkowanie

myślę, że w II fazie waga trochę się opanuje teraz idę sobie śniadanko zrobić
A6W -0-

hkmghmkghkmgkghkghkgkg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-18, 09:28   #3363
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hkmghmkghkmgkghkghkgkg Pokaż wiadomość
wiem, że to trochę szybko, ale może dlatego, że bardzo dużo ćwiczę i intensywnie i nikt mnie od tego nie powstrzyma!
oooooo kochana z nieba mi spadłaś napisz prosze co ćwiczysz i ile dziennie?? jak npmchodzisz na silownie albo aerobik czy basen to niestety ja takiej mozliwosci nie mam ale moze jest cos co masz sprawdzone w domu?? pomoz prosze ja odmdzis zaczynam cwiczyc Bo mam kilo wiecej na wadze i poltorej cm wiecej w udzie;/
Stary 2008-02-18, 09:28   #3364
hkmghmkghkmgkghkghkgkg
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez evaniqa Pokaż wiadomość
hej hej Kobietki

to raz jeszcze Ja

mam pytanie odnosnie jogurtu 0% - dozwolny w czasie fazy 1?

kupilam nieaktualna ksiazeczke o SB

pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz
dozwolone, dozwolone
wiecie co Wam powiem, właśnie trochę się dziwię, że aż tyle schudłam bo ja aż tak rygorystycznie diety nie przestrzegam, np. jem śmietanę i biały ser, który kupujemy od kobiety, która ma swoje gospodarstwo rolne i te produkty są wspaniałe, tak samo jajka i nie potrafiłabym jeść jakiejś kupnej śmietany. Nio a wiadomo, że te naturalne produkty mają dużo tłuszczu, a po mimo tego chudnę! Także myślę, że nie ma co wariować z tym ograniczaniem tłuszczu, ale oczywiście to jest każdego indywidualna sprawa. Buziaczki

Cytat:
Napisane przez PriVativ Pokaż wiadomość
oooooo kochana z nieba mi spadłaś napisz prosze co ćwiczysz i ile dziennie?? jak npmchodzisz na silownie albo aerobik czy basen to niestety ja takiej mozliwosci nie mam ale moze jest cos co masz sprawdzone w domu?? pomoz prosze ja odmdzis zaczynam cwiczyc Bo mam kilo wiecej na wadze i poltorej cm wiecej w udzie;/
ćwiczę 2 razy dziennie, z rana przed śniadaniem i wieczorkiem tak koło 19-20. Z rana jest to aerobic z Suzanne Cox a wieczorem bardzo różnorodnie: taniec brzucha, kick boxing & pilates, siłownia, bieganie z psem. Największy wycisk mi daje bieganie z naprzemiennym szybkim chodem i ten aerobic z rana. Do tego koło 23. ćwiczę A6W i ćwiczenia na uda.. bo ostatnio zauważyłam, że z nich najwolniej chudnę
I jak mam iść na jakieś zajęcia to biorę rower i mnie nie ma w ogóle się samochodem nie przemieszczam, ganiam po schodach - nie jeżdżę windą i staram się jak najmniej siedzieć co bywa trudne Dasz radę ja zawsze powtarzam, że to coś nie tak jest z wagą! (jako urządzenie) xD
dobra idę na to śniadanie bo umrę z głodu papa
A6W -0-

Edytowane przez agatka-a
Czas edycji: 2008-02-18 o 17:45 Powód: proszę używać opcji edytuj lub multicytowania
Stary 2008-02-18, 09:37   #3365
styska
Rozeznanie

Cytat:
Ja tez cwicze w domu, mam pelno jakis filmikow posciaganych z netu i plytek dvd z gazety shape, do tego stepper i leg magic- oba stoja schowane w szafie-wgrzebanie ich to juz wysilek dla mnie:P Wiec powinnam juz dawno byc szczupla:P No ale pominmy ten drobny szczegół.
Poki co od 2-3 tyg zaczelam w koncu cwiczyc przed kompem, przynajmniej mnie zmuszaja te cwiczenia jak juz je wlacze, ostatnio polubilam jakis trening z Carmen Electra i z Tamilee czy jak to sie tam pisze. Zakwasy po tym mam, pomalutku gubie cm mimo ze zakochalam sie ostatnio w gorzkiej czekoladzie z orzechami ktora ma w skladzie cukier na wage nie wchodze.
styska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-18, 09:38   #3366
evaniqa
Raczkowanie

dziekuje za pomoc =*

Stary 2008-02-18, 09:46   #3367
PriVativ
Zadomowienie

hkmghmkghkmgkghkghkgkg i styska jakie polecacie filmiki do cwiczen?? I czy z neta ten twoj hkmghmkghkmgkghkghkgkg mozna siagnac?? co polecacie??? macie jakies wskazowki dla mnie??
Stary 2008-02-18, 09:55   #3368
evaniqa
Raczkowanie

http://pl.youtube.com/watch?v=sWjTnBmCHTY

http://pl.youtube.com/watch?v=gj1XAOji9U4

tutaj sa cwiczenia jakie ja wykonuje rano i wieczorem - na zmiane =)

a tutaj znalazlam jeszcze cos co mnie zainteresowalo i jak tylko minie mi oslabienie - 2 dzien SB - zaczynam rowniez cwiczyc pilates =)

http://pl.youtube.com/watch?v=TKMofgI4eUY

Edytowane przez agatka-a
Czas edycji: 2008-02-18 o 17:46 Powód: proszę używać opcji edytuj lub multicytowania
Stary 2008-02-18, 10:13   #3369
Shilpa
Rozeznanie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Shilpa

Jakość ciężko mi uwierzyć w skuteczność ćwiczeń wykonywanych przez instruktorkę która ma tłuszczyk na boczkach i taką nijaką sylwetkę :P Hehe ale to tylko takie moje skrzywienie

Dzisiaj 8 dzień dietki po bardzo "grzesznym" weekendzie. Waga stoi, ale po mężu widać że dieta działa (mimo braku zmian na wadze znika mu ekspresowo tłuszczyk z boczków i brzucha) Kolejne kilka dni powinno się nam udać znowu bardzo restrykcyjnie, ale w weekend to pewnie znowu będzie katastrofa
Stary 2008-02-18, 10:35   #3370
styska
Rozeznanie

ja sciagam przez program bittorenta filmiki, gdzies na wizazu dziewczyna pisala ze sciaga za pomoca tego programu filmiki ze strony minivoa cos tam(wystarczy w google wpisac mininova) a potem wpisuje np workout, abs, pilates, tae-bo,(bardzo wyczerpujace cwiczenia jakby sie je cwiczylo regularnie to hmmm sylwetka na pewno bylaby super) z emule na pewno tez cos da sie sciagnac.
styska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-18, 10:50   #3371
hkmghmkghkmgkghkghkgkg
Raczkowanie

Większość filmików mam z Shape'a i "ćwicz razem z nami" : taniec brzucha - shape, aerobic z Suzanne Cox - ćwicz razem z nami, nowa Ty w 30 dni8 Ann Crowther - ćwicz razem z nami tj. ten kick boxing, mam jeszcze wiele innych jak te np. aerobicki stripteasy z Carmen ale to jest słabe i mam jeszscze pilates, jogę itp. ale też z nich nie korzystam bo nie mam czasu na 'niemęczące machanie nogą' wolę poświęcić tę 1 h na coś intensywnego. Kiedyś w Shapie wyczytałam, że jak Ci szybko nie bije serduszko, nie czujesz się jakbyś miała zemdleć to ćwiczenia są do d**py xD trzeba się porządnie zmęczyć, żeby spalić kcal ale jak już człowiek ma w ogóle nie ćwiczyć to przynajmniej niech sobie taki pilates poćwiczy, zawsze to coś
Nie wiem czy można je ściągnąć z neta, ale wiem że dużo filmików fajnych po ok. 10 zł możesz zamówić z empiku czy z innego sklepu int.
a ja jestem po omlecie z parmezanem - dobre, dobre wyszło najlepsze w omlecie jest to, że długo trzyma

Cytat:
Napisane przez Shilpa Pokaż wiadomość
Jakość ciężko mi uwierzyć w skuteczność ćwiczeń wykonywanych przez instruktorkę która ma tłuszczyk na boczkach i taką nijaką sylwetkę :P Hehe ale to tylko takie moje skrzywienie
nie jesteś sama mnie takie babki też nie motywują
A6W -0-

Edytowane przez agatka-a
Czas edycji: 2008-02-18 o 17:47 Powód: proszę używać opcji edytuj lub multicytowania

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-18, 11:21   #3372
Wiolka525
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez abercrombie&fitch Pokaż wiadomość
Odsyłam tutaj: http://pl.wikipedia.org/wiki/HIIT
tak ogólnie wyjaśnione

Wg badań HIIT jest skuteczniejszy niż tradycyjne aeroby, ale trzeba mieć już jakąś podstawę kondycji. Jeżeli zaczynasz ćwiczyć dopiero to lepiej pozostać na aerobowych bo hiit może powodować kontuzje.
Duża buźka za wyjaśnienia. Najpierw popracuję troszke nad kondycją dopiero wciele w życie ten rodzaj treningu.
Cytat:
Napisane przez white coffee Pokaż wiadomość
Melduję się po ważeniu i mierzeniu (minął tydzień diety). No więc:

Waga: -1,5 kg
Talia: - 3 cm
Biodra: -0,5 cm
Udo: - 1,5 cm
Moim zdaniem patrząc na ubytek centymetrów są powody do zadowolenia. Gratulacje
Cytat:
Napisane przez evaniqa Pokaż wiadomość
Dzien dobry drogie Plazowiczki

Na sniadanko zjadlam nieduzo - ale to norma bo i przed zastosowaniem SB duzo nie jadlam najczesciej 2 kanapki + herbata, a dzisiaj bedac na SB zjadlam 2 ugotowane jajka na twardo + szklanka soku pomidorowego ( dziennie mozna max 1 pomidor - wiec wypialam rownowartosc jednego warzywka)
Jejciu troszke się zdziwiłam, że mozna jednego pomidorka w I fazie. Jadłam 2 albo 3 takie małe rzymskie. Dobrze, że nieco niżej znalazłam info, że jednak dozwolona jest większa ilość. Uff...
Dziewczyny zważyłam sie dzis rano, jednak skusiłam sie wskoczyć nawagę i przyznam, że jestem zadowolona. Po 7 dniach ubyło mi 2 kg. Moja radość jest wielka bo jestem przed okresem a zazwyczaj ważę wówczas nawet 1,5kg więcej. Oj mam jeszcze wiekszą motywacje i chęci do dalszej walki ze zbędnymi fałdkami. Nawet brzydka jesienna aura nie psuje mi humoru.Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie i milutkiego popołudnia życzę.
Wiolka525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-18, 11:35   #3373
betty_wawa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ahcak Pokaż wiadomość
Można tylko niskotłuszczowy, istnieją 13% 16% i 17%:
13% --> Hit z Ryk
16% --> widziałam w Lidlu, krojony,
17% --> nie widziałam, ale podobno jest, nie wiem Holender sie nazywa czy jakoś tak,
No i serki topione light, mozzarella light, pleśniowy light, do wyboru do koloru
Lidl powiadasz... chyba się przejdę. :P Dziękuję!

Cytat:
Napisane przez ingenious-angel Pokaż wiadomość
Cześć )
Widze, że na tej diecie na prawde się chudnie..
chyba mnie przekonałyście
Od jutra zaczynam ;D
Znakomicie!
Muszę się Was jednak coś zapytać bo nie wiem czy to normalne czy nie...
Dziś 5 dzień diety a ja mam 4 kg mniej... cieszę się bardzo ale nie jestem pewna czy to dobrze czy źle... wiem, na pewno zlazło ze mnie trochę wody, no i regularnie ćwiczę...ale czy Wy też tak miałyście?

Edytowane przez agatka-a
Czas edycji: 2008-02-18 o 17:50 Powód: proszę uzywać opcji edytuj
betty_wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-18, 11:51   #3374
PriVativ
Zadomowienie

Kochane ułożyłam sobie trening na cały dzień. wkleje Wam i napiszcie mi czy może byc albo co byście zmieniły na moim miejscu

Codziennie-
Rano o 8:
8 min buns
50 uniesien nog do gory trzymajac sie rekoma z tylu łózka.
10 min cwiczenia na nogi
i tak jak na poczatklu masaz 5 minut ud zelem celulit (nie mam celulitu juz ale moze cos da:P)
do tego przec ćwiczeniami TLII

potem sniadanko i kolejny trening w poludnie
najpieorw TLII potem 50 brzuszkow
30 uniesien nog do gory
i takie cwiczonko na nogi-50 razy podnosic po kolei kazda noge do gory lezac na boku

i potem obiad.

kolejne cwiczenia na wieczor po kolacji /kolacje jem o 18-18.30 to tak gdzies o 21 bede cwiczyc
8 min legs
50 brzuszkow
15 minut jakis roznych cwiczen na nogi
maqsaz ud zelem

a 4 razy w tygodniu rano bede robic trening HIIT albo rpwerkiem albo bieg zobacze (mozna bieg w miejscu czy nie bardzo??)
::::::::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::::::

moga byc cwiczenia? powiesze kartke z nimi kolo lozka i codziennie bede cwiczyla. Zobacze przez tydzien czy beda efelty jakies w postaci nie zgubienia kilosow tylko ogolnie czy cos zobacze na moim cialku. Ehhh

to oczywiscie trening tylko a jesc mam zamiar dalej jak jadlam tylko juz ez jakichkolwiek grzechow!!! wiem ze na poczatku dlugo efektow nie zobacze bo to okres bedzie jakos za poltora tyg ale i tak cwiczyc bede. Tylko poprawcie mnie jak cos zle napisalam, zaczynam od dzis tych po poludniu I TLII od dzis tez biore od poludnia. Akurat sie sklada ze mam poltorej opakowaniq w domu (zostawilam na cieolejsze dni na rower bo przestalam cwoczyc ale skoro od dzis zaczynam to jakies wspomaganie sie przyda)
Stary 2008-02-18, 12:21   #3375
Agneska
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny

Niedawno wróciłam z basenu Przyznam się, że tak strasznie dzisiaj mi się nie chciało iść. Szukałam tysiąc wymówek, walczyłam sama ze sobą, że może pójdę jutro, że coś tam. Ale ja znam siebie i wiedziałam, że jak dzisiaj nie pójdę to kaplica - przestanę chodzić. Najważniejsza jest systematyczność. Na szczęście się przemogłam, poszłam i nie żałuję, bo teraz czuję się świetnie Co prawda dzisiaj ogólnie czuję się kiepsko, może przez tą pogodę - podobno dzisiaj niskie ciśnienie... Ale i takie dni trzeba przeżyć ... Zaraz się muszę zbierać do pracy na dwie godzinki, ale jeszcze wpadłam poczytać forum

PriVativ - nie wiem, czy nie za dużo tych ćwiczeń. Ostatnio czytałam na forum Fitness, że moderatorki tego forum zwróciły uwagę dziewczynie, iż za dużo ćwiczy i wtedy nie będzie dobrych efektów. Może wystarczy dwa razy dziennie. Ale to już od Ciebie zależy.

betty_wawa - moje gratulacje. Bardzo dużo Ci ubyło w ciągu tych kilku dni. Zazdroszczę, bo mnie się wydaje, że stoję w miejscu. Co prawda nie ważyłam się dzisiaj , bo ja mam tą starą wagę, która wskazuje co chce i jak chce. Ale tak piszecie o tych kilogramach, że chyba zaraz na nią wskoczę. Jutro ma mi przyjść z allegro nowa waga, co mierzy tłuszcz i wszystko, więc będę szaleć Cała prawda wyjdzie na jaw!!

No to pozdrawiam Was serdecznie i na pewno odezwę się wieczorkiem.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-18, 12:48   #3376
betty_wawa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agneska Pokaż wiadomość
betty_wawa - moje gratulacje. Bardzo dużo Ci ubyło w ciągu tych kilku dni. Zazdroszczę, bo mnie się wydaje, że stoję w miejscu. Co prawda nie ważyłam się dzisiaj , bo ja mam tą starą wagę, która wskazuje co chce i jak chce. Ale tak piszecie o tych kilogramach, że chyba zaraz na nią wskoczę. Jutro ma mi przyjść z allegro nowa waga, co mierzy tłuszcz i wszystko, więc będę szaleć Cała prawda wyjdzie na jaw!!

No to pozdrawiam Was serdecznie i na pewno odezwę się wieczorkiem.
Pomysł z wagą świetny! Sama chętnie bym sobie taką sprawiła tylko mnie najbardziej przeraża fakt, że jak ona mierzy tłuszcz to mogłoby się okazać, że cała ja to jeden wielki kawał tłuszczu...

Poprzestanę więc na ważeniu. Kolejne pewnie w weekend.
Trzymam kciuki za wszystkie plażowiczki.
betty_wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-18, 12:56   #3377
Agneska
Rozeznanie

Drogie Dziewczyny, to znowu ja

Postanowiłam się jednak zważyć i pomierzyć. Jeżeli chodzi o wagę to jestem sceptyczna, bo jak wiele razy wspominałam mam starą wagę i wskazuje różnie, nieraz głupoty. Ale wymiary co nieco mówią o moim odchudzaniu.

Poniedziałek – 11 luty 2008 – Wymiary:
Waga – 76 kg
Udo na środku – 63 cm, w najgrubszym miejscu – 69 cm
Kolano – 42 cm
Łydka – 42 cm
Kostka - 23 cm
Szyja – 32 cm
Pas – 86 cm
Brzuch – 96 cm
Biodra – 110 cm
Ramię – 29 cm
Biust – 95 cm
Pod biustem – 81 cm

Poniedziałek – 18 luty 2008 – Wymiary:
Waga – 75 kg (- 1 kg)
Udo na środku – 62 cm , w najgrubszym miejscu – 68 cm (- 1 cm)
Kolano – 42 cm (bez zmian)
Łydka – 42 cm (bez zmian)
Kostka - 23 cm (bez zmian)
Szyja – 32 cm (bez zmian)
Pas – 82 cm (- 4 cm)
Brzuch – 94 cm (- 2 cm)
Biodra – 108 cm (- 2 cm)
Ramię – 28 cm (- 1 cm)
Biust – 91 cm (- 4 cm)
Pod biustem –79 cm (- 2 cm)

Jak widzicie, efekty może nie są piorunujące, ale cieszę się z każdego utraconego kilograma i centymetra. Co prawda, dużo mam jeszcze do stracenia, ale oby tak dalej Ja mam największe problemy z dolną częścią ciała i pewnie u góry będą szybsze efekty. Już widać po biuście, że pierwszy poleciał Ale cóż zrobić - przeca to sam tłuszcz

betty_wawa - nie zdziwię się jeżeli faktycznie tak u mnie będzie i okaże się, że większość kilogramów to tłuszcz. Na pewno dam Wam znać, jak tylko waga dotrze i jak się zważę. No, chyba, że dostanę zawału

No nic, spadam do pracy. Do zobaczenia niebawem. Pa Pa

Stary 2008-02-18, 13:10   #3378
abercrombie&fitch
Zadomowienie

Ja dzisiaj już dzień 4 ciągnę miałam taka małą chwilę załamania kiedy mama wyciągnęła z siateczek z zakupami princessę kokosową, ale zrobiłam w tył zwrot i uciekłam. Eh jestem dumna. Muszę się mocno trzymać bo na prawdę czuję się o niebo lepiej na SB.

Dobrze że bateria w wadze się wykończyła bo pewnie codziennie był sprawdzała, a tak poczekam do 7 dni i potem sprawdzę efekty.
abercrombie&fitch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-18, 13:25   #3379
white coffee
Raczkowanie

Właśnie zrobiłam wg przepisu obiadek z filmiku którego linka wczoraj podalyście i wszamałam tzn. piersi z pesto z mozarellą i pomidorem Do tego zjadłam porcyjkę makaronu świderki z pełnego ziarna. No w końcu jakiś normalny obiad jak dla mnie bo ten ryż brązowy już mi bokiem wychodził. Wolę nie ryzykować zbyt szybkiego spadku wagi więc sięgnęlam dziś po ten makaron bez wyrzutów sumienia
Powiem Wam że dziś już jestem padnięta, moja mala dała nam dzis w kość, dosłownie. Mały terrorysta. Zaraz zmykam do pracy na trochę.
white coffee jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-18, 14:04   #3380
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez white coffee Pokaż wiadomość
Wolę nie ryzykować zbyt szybkiego spadku wagi więc sięgnęlam dziś po ten makaron bez wyrzutów sumienia
I bardzo rozsądnie, bo mogłoby się to skończyc źle i dla Ciebie i dla dziecka

Dobrze robisz dodając węglowodany
Stary 2008-02-18, 14:05   #3381
PriVativ
Zadomowienie

hej laski. włąśnie jestem po obiadku -pierś z kurczaka przysmazona i polozony na to plasterek serka light zoltehgo topionego (stopil sie) i 3 ogorki kiszone teraz zrobie herbate p[u erh. A wczesniej były cwoczenia moje pierwsze wyszlo 15 minut. Na poczatek tych popoludniowych chyba starczy. Zastanawiam sie czy te moje poranne i wieczorne 8 min buns i legs cos w ogole beda dawaly?" Czy nie lepiejje czyms zastapic??
Stary 2008-02-18, 14:07   #3382
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Witam plażowiczki po weekendzie

betty_wawa Gratuluje wspaniałych wyników
Telik Menelik w weekend zalkoholizował sie-winkiem co prawda ale było mnóstwo grzechów jak zupa borowikowa w restauracji (na pewno na tłustej śmietanie była). a wczoraj wypiłam gorącą czekoladę a wszystko to przez niekonczący sie okres
Ale waga nie jest taka zła...

A mam takie pytanko. Czy podczas diety jecie na mieście? Jeśli tak to gdzie i co?
Jest to na pewno ciężkie znaleść coś dla siebie. Ostatnio w greckiej restauracji kucharka grillowała specjalnie dla mnie pierś z kurczaka
w sphinxie jem łososia lub pstraga z grila.
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-18, 14:07   #3383
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Zastanawiam sie czy te moje poranne i wieczorne 8 min buns i legs cos w ogole beda dawaly?" Czy nie lepiejje czyms zastapic??
"Coś?" Na pewno pięknie rzeźbią uda i podnoszą pośladki - to bez wątpienia, ale czy o to własnie Ci chodzi?
Stary 2008-02-18, 15:12   #3384
jprasol
Raczkowanie

GG do jprasol

Dziewczyny wczoraj zrobiłam sobie obiad na dzisiaj i go wypróbowałam i moge polecić osobom, któe lubią fasolkę szparagową bo to jest pyszne.
Słoik fasolki szparagowej "Rolnik"
6-10 pieczarek( zależnie od upodobań)
ser mozarella light lub inny żółty
1 cebula
2 ząbki czosnku
cebule pokroic w kostkę
i usmażyc na łyżce oliwy, dodac pokrojone w plastry pieczarki i zmażyc az woda z pieczarek wyparuje. pod koniec dodac posiekany w drobną kosteczkę czosnek, trzymac całośc na ogniu ok 2 minuty i dosypać fasolki szparagowej odsączonej z wody. delikatnie mieszać bo fasolka jest męciutka. dodać estragon czy bazylie wedle upodobań. przyprawić do smaku. Włożyc do naczynia żaroodpornego i posypac startym serem. zapiec bezposrednio przed jedzeniem aż ser stopieje i napłynie w zakamarki.
Stary 2008-02-18, 16:39   #3385
Chantel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cukiereczeQ Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny
ja przechodze na SB od jutra. Wybralam ta diete poniewaz inne wydaja mi sie zbyt rygorystyczne (kopenhaska, jablkowa) i mam dosyc glodowania.
Wiec od jutra wielki start
szkoda ze nie od dzisiaj bysmy zaczynaly razem;]
fakt ta dieta ma to "cos"
przynajmniej nie trzeba martwic sie kaloriami..
zycze powodzenia;]

[guote=telik;6624657]A mam takie pytanko. Czy podczas diety jecie na mieście? Jeśli tak to gdzie i co?
Jest to na pewno ciężkie znaleść coś dla siebie. Ostatnio w greckiej restauracji kucharka grillowała specjalnie dla mnie pierś z kurczaka
w sphinxie jem łososia lub pstraga z grila. [/quote]

ja nie jem na miescie, do szkoly biore wieśniaka i sie kazdy ze mnie smieje... ale co tam... ja to obracam w zart;]
taki kurczak albo grilowana ryba - czemu nie podobnie zrobilabys w domu;] a kucharka byla bardzo uprzejma ;]

[guote=PriVativ;6624657]hej laski. włąśnie jestem po obiadku -pierś z kurczaka przysmazona i polozony na to plasterek serka light zoltehgo topionego (stopil sie) i 3 ogorki kiszone [/guote]

oooooo! ja zawsze rozbijalam pierc, dawalam na patelnie z wodą a jak sie ugotowala to pomidory pieczry i ser i jak wszystko bylo cieple a ser ciagnacy to.....

Agneska - teraz cm za tydzien cm i sie uzbiera;]
Chantel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-18, 17:24   #3386
Paseczkowa
Zakorzenienie

Dziś mój pierwszy dzień
śniadanie: jajecznica
IIśniadanie: sałatka z kapusty pekińskiej, pomidorów, ogórków i czerwonej fasoli
obiad: jajecznica z 2 plasterkami szynki, sałatka jw
kolacja: ?

Nie wiem co z kolacją.. Na obiad zjadłam trochę mało, ale to wszystko przez to, że wróciłam po 17 i nie miałam ani czasu, ani ochoty, żeby coś wymyślać. Jak myślicie, co powinnam zjeść na kolację?
Poza tym mam wrażenie, że zaraz rzucę się na ciastka..
Paseczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-18, 17:36   #3387
Ahcak
Rozeznanie

GG do Ahcak

Cytat:
Napisane przez Paseczkowa
Jak myślicie, co powinnam zjeść na kolację?
Jakies białko: mięsko chude, rybka, lub serek + coś Ja sobie zrobię twarożek, bo ostatnio mam na niego straszną fazę i tak milo mi kończy dzień

Na mieście jak coś jem to zawsze sałatka grecka albo norweska Najbezpieczniej...

mam kota na gorącym dachu mojej głowy . . .
Ahcak jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-18, 17:52   #3388
Paseczkowa
Zakorzenienie

Ahcak,dziękuję Potem napiszę, co sobie zjadłam
Paseczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-18, 18:10   #3389
onaella
Zakorzenienie

czesc dziewczyny! ja po mału wracam do świata żywych, dziś też w miarę normalnie zjadłam, tzn na śniadanie omleta z paroma dodatkami, a nie dawno sałatke z tunczyka, papryki, cebulki i ogórka konserwowego.

pozdrawiam i miłego wieczorku
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-18, 18:52   #3390
Shilpa
Rozeznanie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Shilpa

Byłam dziś z mężem na mieście, skusiliśmy się na gorącą czekoladę i deser lodowy... i kochany zaczął przebąkiwać, że może by już tak odpuścić z tą dietą Smutno jakoś, mi się podobało na SB Zobaczymy co z tego będzie, bo tak na pół gwizdka to chyba nie zadziała

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości