![]() |
#3361 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pedzle do kosmetykow mineralnych
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3362 |
Raczkowanie
|
No ja myślałam raczej o tym: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ego-nr-45.html
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co słyszałam to Dziewczyny go polecały, jednak spotkałam się i z taką opinią, że trzonek chybocze się już po kilku tygodniach używania i włosie jest takie se pod względem miękkości. Sama macając go w S. nie usiadłam z wrażenia- moim zdaniem ma rzadkie, dosyć ostre włosie. Co do reszty (jakości wykonania, efektu jaki daje na twarzy) nie wypowiem się, bo nigdy nie miałam go i nie testowałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3364 |
Przyczajenie
|
Hej Kobitki,
Właśnie zaczynam moją przygodę z minerałami i już zdążyłam się zauroczyć Meow i Lumiere. Do tej bajki brakuje już tylko księcia, tak więc proszę Was moje miłe, doradźcie mi, jaki pędzel będzie najlepszy do tych podkładów mineralnych? Poszukuję też pędzelka do mineralnego bronzera i różu? Doradzicie? Plizz..;] Mam mieszano-naczynkową cerę z przebarwieniami i bliznami po trądziku, teraz bardziej przechodzi w naczynkową (czerwona buźka to smutny standard), jest bardzo wrażliwa, nie lubi, jak się ją drapie (oj bardzo nie lubi:/ ). Słyszałam pochlebne komentarze na temat pędzli kabuki i flat top z EM, czytałam gdzieś też o Hakuro, Ecco Tools..Do tej pory do zwykłych kosmetyków (niemineralnych), używałam pędzli z Inglota i byłam nawet zadowolona, ale kabuki z Inglota do mineralnego to niezdrowo droga rzecz. Poza tym chciałabym spróbować czegoś innego, właśnie szczególnie stworzonego pod minerały. Poradźcie proszę ![]() Inka
![]() |
#3365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3366 |
Przyczajenie
|
Soph, dziękuję za cenne info
![]() Czy orientujesz się może, czy w składanym przez Wizaż zamówieni, mogłabym zamówić taki pędzel z Lumiere? Czy jest możliwość kupna takiego pędzelka w naszej rodowitej ziemi? ![]()
![]() |
#3367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na allegro czasami się pojawiają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3368 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Dziewczęta jaki pędzel radzicie mi kupić do pudrów: Guerlain, Les Violettes Mineral i Dior, Diorskin Nude Natural Glow Fresh Power? ![]()
Edytowane przez myszka__77 Czas edycji: 2013-06-11 o 21:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3369 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, jeżeli chodzi o flat topy to może ten z pixie nowy fioletowy? na allegro jest po 19zł, niby że wadliwy bo może mieć jakieś skazy po kleju czy coś, ale ksenia opisywala go na blogu i była bardzo zadowolona. Ja też dzisiaj zamówiłam, jak dojdzie to dam znać czy wszystko z nim w porządku!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A propos flata od pixie- nie wiecie jak on wielkościowo ma się do hakuro h50? Bo na zdjęciach poglądowych wydaje się dosyć duży jeśli chodzi o średnicę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3371 |
Zakorzenienie
|
Pedzle do kosmetykow mineralnych
Najnowsze nabytki z EDM USA - pędzle: Kuuki i Angled Face oraz gratisowa pomadka Love Bird.
ImageUploadedByWizaz Forum1371905501.603002.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uuuuu... fajniusie ![]() Z tego co wiem, to teraz inglot wprowadził bardzo podobny płaski pędzel skośny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję Ci za porównanie ![]() A możesz jeszcze powiedzieć jak z gęstością włosia w porównaniu do h50? bo jeśli jest krótsze i tak samo gęste to i nie za bardzo ma co pracować jeśli chodzi o sprężystość, a pędzel jest chyba bardzo zbity. Proszę wyprowadź mnie z błędu bo mam na pixiowego fioletowego ochotę ![]() ![]() P.s. Moje ostatnie nabytki z all Uprzedzając pytania- rączki są różowe, ale aparat prześwietlił i zjadł kolory ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3375 |
Zakorzenienie
|
nie, włosie jest rzadsze
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3376 |
Raczkowanie
|
ECOTOOLS 1202 - nada się do minerałów?
Drogie Wizażanki, mam do Was pytanie.
Byłam dziś w Rossmanie po pędzel do mojego podkładu mineralnego z kolorówki (do skóry tłustej i mieszanej), który powinien przyjść lada dzień. Miałam do wyboru dwa: właśnie ten ecotools oraz rosmannowski "for your beauty". Czytałam, że minerałki nakładamy tym samym pędzlem co fluidy, więc uznałam, że będzie dobry. Jednak po zajrzeniu do internetu bardzo się zdenerwowałam bo widzę, że dziewczyny używają pędzli "szerszych" ![]() ![]() Tak wygląda ecotools: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...h.html&next=26
It's okay to be any kind of woman you wanna be. I wish the world would see that. ~ LynZ Way Edytowane przez GreenSlinky Czas edycji: 2013-08-30 o 21:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3377 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ECOTOOLS 1202 - nada się do minerałów?
takim nie nałożysz podkładu mineralnego
musi być typu 'flat top' ... pogooglaj i poczytaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3378 |
Zakorzenienie
|
Gdzie tak przeczytałaś? Pędzle języczkowe kompletnie nie nadają się do minerałów. To muszą być pędzle typu flat top albo kabuki. Nie wszystkie są drogie np Sunshade
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-flat-top.html na allegro kosztują 19 złotych. Taniej chyba nic nie kupisz. Zresztą nawet jakbyś spotkała tego typu pędzle marek typu For Your Beaty czy coś podobnego bardzo taniego, to nie będziesz na dłuższą metę z czegoś takiego zadowolona. A tak poza tym, to jest już wątek o pędzlach i tam powinnaś to pytanie zamieścić https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=307533&page=113 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3379 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że błąd wyniknął z faktu, że owszem, pędzlem do minerałów można nakładać podkład płynny i odwrotnie, często w przypadku Hakuro, ale są rożne typy pędzla i jak dziewczyny napisały, do minerałów służy kabuki oraz flat top. A jak chcesz naprawdę tanio i obsługujesz ebaya, to radze tam zajrzeć, bo można ustrzelić już za ok 3$ z darmową przesyłką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3380 |
Zakorzenienie
|
można myć pędzle płynem facelle do higieny intymnej? Do tej pory myłam żelem babydream i było ok
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3381 |
Jestem groszek... ;)
|
Myłam i nic im się nie działo jednak przerzuciłam się na carexy bo lepiej myją
![]()
![]() |
#3382 |
Raczkowanie
|
Właśnie zamówiłam swoje pierwsze próbki kosmetyków mineralnych z Annabelle Minerals i poszukuję TANIEGO pędzelka do korektora i pędzla do podkładu dostępnych stacjonarnie w drogeriach (Rossman, Natura). Pomożecie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3383 |
Raczkowanie
|
Ja ze swojej strony mogę polecić pędzle firmy La Rosa. Nie są drogie, ale za to mięciutkie i sprężyste
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-do-pudru.html Używam go ponad rok, prawie codziennie i jestem z niego zadowolona. Co prawda napis starł się szybko i trzonek oddziela się od skuwki (ale tylko jak się mocniej pociągnie), ale poza tym pędzel sprawuje się dobrze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3385 |
Raczkowanie
|
A czy pędzle La Rosy można kupić stacjonarnie w drogerii?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3386 | |
Raczkowanie
|
Niestety ja nie spotkałam.
---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3387 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3388 |
Raczkowanie
|
A czy mogłybyście polecić jakieś tanie (max. 15 zł) pędzle dostępne w drogeriach?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwykłe pędzle do podkładów płynnych i pudrów nie nadają się do aplikacji sypkiego podkładu. Ewentualnie do pudru to jeszcze oblecą Catrice i Essence, ale one też kosztują coś ponad 15 zł i moim zdaniem są kiepskie, ale czasem ich używam. Te tańsze to już w ogóle szkoda gadać. Na pędzlach do korektorów się nie znam, chociaż mam Foundation Brush EDM, ale nie umiem go używać, wolę nakładać korektor palcem albo małym, języczkowym pędzelkiem do cieni np Catrice. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3390 |
Rozeznanie
|
Pędzel to w sumie tak samo ważny element tej całej układanki jak podkład. Źle dobrany = niezadowolenie i narzekanie, że kosmetyki mineralne są do bani (choć miało być tak pięknie). Z pędzlem podobnie, jeśli kupisz jakiegoś gniota, to nawet najlepszy podkład nie będzie wyglądał dobrze. Także musisz się przygotować na jakieś 30zł w górę i to tyle w temacie. Nie mam innego rozwiązania, przykro mi. Sztuczne oszczędności to i tak strata pieniędzy na tani towar i niezadowolenie z efektów (już nie wspominając o drapaniu i jakichś podrażnieniach).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:31.