|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3361 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pretty Little Liars - wszystko na temat serialu
Lucas pasuje ale on nie ma aż tak silnej psychiki no chyba ,że udaje takiego bezradnego. Albo! jest przez kogoś manipulowany ( prze zA.)
|
![]() ![]() |
![]() |
#3362 |
Zadomowienie
|
hmmm ciekawe co zrobi aria, skoro w sneak peaku tak płakała chyba rozmawiając z ezrą...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3363 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny,wiem,że to tylko film ale się już wkurzam...
![]() Jak można być taką osobą jak A? Jak można robić tyle rzeczy i nikt tego nie widzi,jest taka szybka sprytna itp itd?To jak szybko wziął zwłoki męża siostry Spencer z kościoła i w ogóle...nie do wiary druga rzecz-te dziewczyny to dla mnie trochę takie kretynki. Sprawy zaszły za daleko,szczerze mówiąc w chwili kiedy mój świat by się walił,kiedy bałabym się o własne życie,ktoś by mnie szantażował przyznałabym się zwyczajnie do tego,że byłam kiedy palono szopę gdzie była Jenny i powiedziała policji co jest grane...chociaż z drugiej strony-może myślą w ten sposób,że niemożna nikomu ufać-przykład-ten policjant co jest niby po ich stronie. Nie wyobrażam sobie być w takiej sytuacji jak te dziewczyny,zwariowałabym-chyba bym sobie sama w łeb strzeliła ![]() Najlepsze będzie jak to będzie laska a jestem tego pewna na 99% Dziewczyna tyle siły i w ogóle? I ludzie od których kupuje coś A,lub w szkole na balu. Spoko czarne rękawiczki te sprawy a każdy uśmiechnięty od ucha do ucha ![]() Edytowane przez tobiaszowa Czas edycji: 2011-08-28 o 22:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#3364 |
Wtajemniczenie
|
Ja sie zastanawiam, czy A lub ktos od A zwyczajnie nie zostawil podsluchow w domach dziewczyn? w koncu u Emily w domu A byl/a i skasowala filmiki z komputera wiec co za problem pluskwe podlozyc?
![]() I tak sie jeszcze zastanawiam czy ktoras z nich nie wspolpracuje z A ? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3365 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moim zdaniem dziewczyny źle zrobiły mówiąc o A dopiero teraz, faktem jest, że A wie o nich dużo i je szantażuje, ale to taki trochę stalking nie? Mogłyby pójść na policję od razu, a nie się tyle w to bawić. Btw, myślicie, że A i morderca to ta sama osoba? Przeczytałam ciekawą teorię, że któraś z dziewczyn przez przypadek uderzyła Alison i ją zakopała(zakopały?), bo były pijane na tej imprezie i one teraz tego nie pamiętają, albo udają, że nie pamiętają ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Kloe Czas edycji: 2011-08-28 o 22:58 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3366 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3367 |
Raczkowanie
|
Też myślę ze morderca jest ktoraś z dziewczyn. Pretty Little Liars i przy piosence Got a secret can you keep it wszystkie stoją przy trumnie z dziewczyną (Ali?)
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3368 |
Raczkowanie
|
Biorąc pod uwagę zachowanie Spencer jak wróciła do szopy i " Ali znikneła' to wydaje się,że może z tym też ma coś wspólnego. Jednak trzeba przyznać ,że Spencer angażuje się w to by dowiedzieć się kim jest A. np. ten puchar czy co to było oddała na policje albo jak się wkardła do prosektorium żeby akta Alison zdobyć albo ten kij co Toby znalazł ona nie chciała go spalić. Nie, to nie może być ona. Chyba ,że Ali dodała dziewczynom coś do tego alkoholu jakieś narkotyki tak ,że nie pamiętają nic z tej nocy bo same upicie chyba takiego stanu nie powoduje ,żeby wszystko zapomniały..a one dużo nie wypiły. Wtedy Spencer mogłaby popchnąć Alison i widziałby to jej ojciec i ją chronił ale czy taka wersja ma sens?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale przecież Spencer chciala zanieść kij na policje bo powiedziala ze to moze byc dowod.. Wiec ona teczej nie mogla jej zabić... . Ciekawa jestem co jej ojciec ma wspolnego z rodzina Ali... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3370 |
Wtajemniczenie
|
Ja sie zastanawiam, co Jenna miala na mysli mowiac do Garreta, ze ma nadzieje, ze Jason sobie nic nie przypomni z nocy zaginiecia/smierci Alison... ?
I zastanawiam sie jaki interes w tym wszystkim ma Garret? Czy on pomaga Jennie tylko dlatego ze sie z nia bzyka czy tez cos ma na sumieniu? ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- moze romans? |
![]() ![]() |
![]() |
#3371 |
Rozeznanie
|
myśle że ten serial okaże się wielką klapą jesli morderca będzie któraś z dziewczyn.. to po co by tak dochodziły prawdy i szukały dowodów.
Po dluższej przerwie znow wrocilam do ogladania, jestem na 9 odcinku drugiej serii i z chwili na chwile ten serial sie robi coraz bardziej naiwny i drażniący...mam nadzieje ze zakonczenie tego sezonu bedzie ciekawe i wszytsko wyjaśni i na tym się zakonczy ![]() Edytowane przez Irreplaceable Czas edycji: 2011-08-29 o 11:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#3372 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Czytam właśnie streszczenia ksiązek po ang. Nie wiem czy to ważne ale napisze to co uznałam za istotne ![]() Mona pokazuje dziewczyną ,że też dostawała jakies wiadomości od A. i dołącza do nich. Potem Mona wysyła przez pomyłke smsa do Hanny ze swojego telefonu i podpsiuje się jako A. (przez ten cały czas o zabósjtwo Alison oskarżona jest Melissa)Potem mówi Spencer,że znalazła pamiętnik Alison w którym były zapisane wszystkie sekrety dziewcząt. Próbuje ją przekonać ,żeby ona dołaczyła do niej i razem były A. Mówi jej ,że to ona powinna być liderką zespołu zamiast Alison. Spencer się jej pyta czy to ona zabiła Ali a ona odpowiada ,że to był Ian.Alison dała mu ultimatum- albo wybierze ją albo powie wszystkim ,że byli razem. To był ostatni zapisek w pamiętniku Alison.Spencer odmawia jej pomocy. Dlatego Mona próbuje ją zabić i spechnąć z klifu jednak ona spada i umiera. Spencer myśli ,że jest adoptowana ponieważ babcia zapisała pieniądze tylko jej prawdziwym wnukom. Potem chce odszukac swoją prawdziwą matkę ale okazuje się ona oszustką. Na końcu podejrzenia zabicia Alison skierowane są na Jasona i Darrena Wildena ( kim on jest?) Jeszcze w środku była taka rozmowa Ari i Jenny ,która jej powiedziała ,że z Ali połaczyło ją to ,że obie miały takie rodzeństwo które było dla nich złe itp. Jednak jak Aria chciała wyciągnąc z niej coś więcej to tamta odeszła. EDIT Teraz zobaczyłam ,że ten Daren Wilden to ten detektyw co matka Hanny się z nim spotykała oraz ten co w ostatnim odcinku będzie dziewczyny przesłuchiwał. Poczytałam o nim informacje i był on uczniem W szkole Rosewood. Jak myślicie może byćw ta sprawe zamieszany? Edytowane przez Lenka_Magda Czas edycji: 2011-08-29 o 12:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3373 |
Naczelna Wizażanka:)
|
Myślę, że zabawa trwa, dopóki nie wiemy kim jest A.
![]()
#3374 |
Rozeznanie
|
Bardzo lubie ten serial. Z kazdym odcinkiem potencjalnych mordercow przybywa
![]()
#3375 |
Zadomowienie
|
A mi się już dłuży... ile można rozkminiać kto jest A. ....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3376 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Przeczytałam"czy któraś z Was nie współpracuje z A " ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Typowo ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3377 |
Raczkowanie
|
Miejmy nadzieję ze 12 odcinek rozwieje chociaż częsc watpliwosci... jesli nie to się lekko wkurzę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3378 |
Raczkowanie
|
Ja tam wątpię, że 12 odcinek rozwieje jakiekolwiek wątpliwości. Pewnie jeszcze w przedostatnim odcinku serialu nie będziemy miały pojęcia kto jest A. (albo będziemy myślały, że jest nim/nią X, a się okaże, że to jednak Y)
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3379 |
Naczelna Wizażanka:)
|
A może wcale nie wyjaśni się kim jest A. Serial się skończy, a my nadal nie będziemy wiedzieć
![]()
#3380 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wtedy piszę zażalenie do twórców serialu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3381 |
Zakorzenienie
|
To nawet nie takie głupie, mogą zostawić koniec do własnej interpretacji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3382 |
Zadomowienie
|
napewno się wyjaśni prędzej czy później. ja się tylko zastanawiam czy koncept kim jest A nie zmienił się producentom od pierwszego sezonu. ewidentnie są jakieś niespójności, pourywane wątki i nie jestem pewna, czy oni sami wiedzą na sto procent co robią :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#3383 |
Zakorzenienie
|
Na pewno wyjaśnią, kim jest A. Przecież producenci rozważali nawet, żeby ujawnić to przed końcem, żeby można było obserwować A w akcji.
![]()
#3384 |
Zadomowienie
|
Kurde dziewczyny ale namieszało się teraz
![]() Poczytałam i pasuje mi Lucas do bycia A, pamiętam jak kiedyś rozmawiał z Hanną i mówił że jak kumplowały się z Alison to były okropne, bo ona była okropna, że jej niecierpiał itp. W sumie może być, taki cichy psychopata ![]() Ciekawe jest też to co w skrócie książki o D.W. ![]() I nie możemy zapominać o Melissie, ona coś bardzo chciała powiedzieć Spenc w pewnym momencie.. A wiecie co! Na SP Garret rozmawia z Policjantem jakimś (pewnie DW) i mówi "One są winne a teraz możemy to udowodnić" <- może mają nagrania z pokoju psycholog i tak je zmontują żeby posłużyły jako dowód winy dziewczyn w sprawie, bo np. DW zależy na tym żeby ktoś (albo szczególnie one) "beknął" za zabójstwo Alison, bo sam jest winny.. Wcale bym się nie zdziwiła jakby Alison miała z nim romans, w końcu nie była jakaś powściągliwa a i on w zachowaniu do matki Hanny był dość ... chyba wiecie o co chodzi ![]() Edytowane przez jezozwierzyk Czas edycji: 2011-08-29 o 21:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#3385 |
Raczkowanie
|
Lucas pasowałby na psychopatę, taki cichy, niepozorny, mszczący się za całe zło, które mu wyrządzono
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3386 |
Zakorzenienie
|
ja o Lucasu już zupełnie zapomniałam
![]() Wiecie kiedy pierwszy odcinek 3 sezonu będzie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3387 |
Zakorzenienie
|
Za rok pewnie. Jutro nie jest zakończenie 2. sezonu tylko ostatni odcinek przed przerwą. A przerwa kończy sie podobno w styczniu.
#3388 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3389 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3390 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, tak sobie czytam wasze komentarze i nagle mnie "olśniło". Chociaż być może to bdury.
Moim zdaniem zabójcą Ali jest Melissa. To by było myślę, dość sporym zaskoczeniem, a o to też chodzi producentom. Motyw - jest. Melissa mogła być zazdrosna, bo przecież Ian miał potajemny romansik z Aly. Sposób - jest. Alison została zabita zaraz po spotkaniu z Ianem, może więc Melissa zobaczyła na jego komórce kiedy się mają spiknąć i pojechała za nim? Jeśli ojciec Spence wiedział o sytuacji wyjaśniałoby to to jego zachowanie, spalenie kija itepe. Co myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.