|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
|
3 | 3,95% |
| Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
|
0 | 0% |
| Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
|
22 | 28,95% |
| Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
|
0 | 0% |
| Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
|
2 | 2,63% |
| Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
|
2 | 2,63% |
| Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
|
1 | 1,32% |
| Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
|
1 | 1,32% |
| Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
|
31 | 40,79% |
| Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
|
1 | 1,32% |
| Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
|
0 | 0% |
| Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
|
9 | 11,84% |
| W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
|
4 | 5,26% |
| Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
![]() ![]() Nerolka ty dopiero wróciłaś do nas, a już chcesz uciekać do odchowalni OOOO NIE !!!! Masz grzecznie na nas czekać |
|
|
|
|
#3362 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Nerola jeszcze raz serdecznie gratuluje i jak ja bym tak chciala za 4 razem wypchnąc malenstwo
lepiej rodzic niż zęby wyrywac ![]() Cytat:
Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-05-23 o 17:02 |
|
|
|
|
#3363 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nerolka witamy!!!!!!
Wiem że się powtarzam ale Izunia jest słodziutka i taka śliczna A jak pięknie "opalona" Filip też był taki żółty jakby z Hawajów wrócił![]() do opisu porodu jeszcze nie dotarłam hihihi Cytat:
tak mi wpychała stopę między żebra jakby mi skóra chciał pęknąć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3364 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi się przysnęło na Rozmowach w toku
Zapomniałam tel przyciszyć i mama mnie obudziła, ale to dobrze bo czekam na J i jedziemy do szpitala. Hmm ciekawa jestem co powie, że zabrakło mi czasu obiad zrobić
|
|
|
|
#3365 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizyte
|
|
|
|
|
#3366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i za brzuszek bo sliczny i za sukienkę bo też śliczna
|
|
|
|
|
#3367 |
|
BAN stały
|
no nie wierze
http://www.plotek.pl/plotek/1,111758..._23_lata_.html 23 letnia kobieta zostala babcią.... masakra... czuje się staro
|
|
|
|
#3368 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tutaj masz mój tort : http://i-like-to-cook.blogspot.com/2...-cukrowej.html ŚLiczny!! Cytat:
pokaż przepis?Cytat:
i miała problemy...Shira za mną chodzi od wczoraj arbuz, ale nie chce mi się iść do Biedronki taki soczysty mmmm. Powiedz mi mam takie pytanie odnośnie przepisu na Twój chleb, mam len ale widzę że data ważności upłyneła 2009
|
|||||
|
|
|
#3369 |
|
Zakorzenienie
|
Vaniliova brzuszek jest śliczny
Wypełzłam właśnie z wanny. Myślałam, że się z niej nie wydostanę
|
#3370 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie mięsko kończy się już smażyć, mizeria zrobiona, ziemniaczki będę stawiać tak za 20 minut, żeby były gotowe jak mężuś wróci po 18
![]() jak ja Wam zazdroszczę tego spania ja mam wrażenie że mój organizm nie potrzebuje snu, bo nie zasnę wcześniej niż 1 w nocy a najczęściej po 7 jestem wyspana ale zasnąć to jest tragedia ![]() ![]() nawet po wczorajszych wojażach po Ojcowie zasnęłam przed 2 a powinnam paść i nie wstać do rana ... |
|
|
|
#3371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zmalowana ile masz opóźnienia w wizycie ??? Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-05-23 o 17:21 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.biustonoszedokarmienia.pl...koszulki,6.php I jeszcze ta jedna: http://www.bielizna-dla-mam.pl/bieli...DK/nastazja.pl Ale chyba po prostu przelecę się po dobrych sklepach z bielizna, bo ja nie znosze kupowac ubrań, a szczególnie bielizny, przez internet. Musze przymierzyć
|
|
#3373 |
|
Wtajemniczenie
|
http://alicja.przepisy.net/ciasto-z-truskawkami/
Ten pierwszy przepis. Ciasta jeszcze nie rozkroiłam bo ciepłe, ale sporo opadło ![]() Potem doczytałam w komentarzach, że mąka w złych proporcjach, no i że proszek do pieczenia powinno się dodać do jajka bo wtedy dobrze wyrasta. Poza tym margarynę dałam nie do końca wystudzoną. No ale to pierwszy raz...
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2011-05-23 o 17:26 |
|
|
|
#3374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc możesz mi kawałek podesłać ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3375 |
|
Wtajemniczenie
|
Brunetko tu jest gazetka on-line:
http://www. biedronka.pl /oferta/inspiracje_tygodniowe/nasze_dzieci/ (nie wiem czy link przejdzie, powstawiałam spacje) Dzisiaj byłam i większość tych rzeczy była. Kupiłam synowi czapeczkę z daszkiem i plecak z serii Auta bo uwielbia. Będzie miał na Dzień Dziecka
|
|
#3376 |
|
Zadomowienie
|
Dziubek Zaneta Zmalowana dziękuje
![]() Zalowana ja już od jakiegoś czasu wypelzam z wanny postanowiłam od dzis brać prysznic
|
|
|
|
#3377 | |
|
Zakorzenienie
|
Bartessa mi się wydaje że to czy masz siarę czy nie nie ma nic wspólnego z wcześniejszym porodem..
![]() jacieeeee gratuluję wizyty obyś wytępiła te bakterie![]() Lilkaa jestem z Tobą i trzymam za Was kciuki, zobaczysz że szybko zleci i jeszcze urodzisz w 40tc ![]() zanka a jak krótką masz szyjkę że Ci pessar zakłada? nerola świetny opis I przypomniałaś mi poród Filipa moje parte trwały 2h40min i jak już myślałam że go nie wypluję, to Ci wszyscy ludzie nade mną mówią że już prawie... że już główkę widać.... aaa ja im krzyczałam że ściemniają i oszukują! to położna powiedziała żebym włożyła rękę i poczuła włoski małego ![]() jak dotknęłam tych włosków to dostałam takiego powera!!! że mały był niedługo na świecie ![]() Cytat:
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-05-23 o 17:45 |
|
|
|
|
#3378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3379 |
|
Zakorzenienie
|
youyou
za wizytę i wytrwałość w leżeniu. Ale ja lubię owłosione bejbiki![]() Vaniliova piękny brzusio i kiecunia też. Nerola już robi tort, mamusia pełną gębą, o wszystkie dzieci dba ![]() Kto mi poradzi jak mam zrobić dziury w plastikowej doniczce balkonowej na kwiaty? nad palnikiem rozgrzac np gwóźdź i dziobać? ktoś wie ![]() Już się pouczyłam, pół godz...ehh |
|
|
|
#3380 |
|
Wtajemniczenie
|
I wzajemnie
|
#3381 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3382 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Czy jakieś dobre dusze mogłyby rozjaśnić pogrubione kwestie? Dlaczego nie można do łazienki? W czym pomaga piłka, jaki ma związek masowanie krocza z cięciem ![]() ![]()
|
||
|
|
|
#3383 |
|
BAN stały
|
Hahha wiedziałam!!!
No przecież,że Was nie zostawię.Czekam do ostatniej sierpnówki Agula Ty pruj do gina z tymi zielonkawymi upławami. Z partymi poszło dość szybko ale zabawnie bo powiedziałam,ze tylko 3 chcę i więcej nie będę parła.I że chcę teraz i już a nie za chwilę.To sie zmobilizowałam.Inaczej jeszcze kilka by musiało być. A zastrzyk nieco pomógł znieczulający na spojenie łonowe. I pewnie masaż pochwy. Kochane ja już w szafkach we czwartek posprzątałam bo miałam majtki ze spodniami a te z koszulkami i sukienkami.I to jak w wirówce ![]() Pomyłam szafki kuchenne,podłogę w łazience w kątach itp....... Dlatego mam zamiar wziać się za torta.A dziś mam chętkę wyrwać chwasty ale wiem,ze nie podołam przez to spojenie moje nieszczęsne. Wymyślę co innego. Vaniliova ale fajna piłeczka Ja też chcę...nie,nie chcę. Mnie za to kopią takie dłuuuuugie stópki na żywca ale nie boli już To się pocieszam Dziękuję za przepis na torta Ja chcę zobaczyć Wasze zdjęcia a tu tyle cofania ![]() Nie dam rady. Chciałam Wam powiedzieć,ze moje dziecię ma 3 pajacyki i 2 bodziaki w swoim rozmiarze a reszta za duże.I to rozświechtane.Boze w co ja ją będę ubierać??? Niech już urośnie chociaż do 55 cm.I leży cały czas w rożku Dla pocieszenia powiem,ze w ciaży przytyłam do 74 kg. czyli z wyjściowej 13 a po schudnięciu na początku 16 kg. Ciekawe ile by doszło przez te 5 tygodni,których nie doczekałam ![]() I nie mam się w co ubrać.Nigdzie z domu nie wyjdę. Pieleszko kupiłam ten materac ale zła jestem na siebie jak cholera-96 zł. w Watralu!!! Za tę kasę miałam kupić i materac i termometr i nożyczki.Takie fajne ceny były na allegro a tu dupa. No nic.Wazne,ze Izunia ma nowy,śliczny materac bo tamten był wypaczony,wywijał się i pokryty czarnymi kulkami od spodu. Zmalowana,żebyś wiedziała jak ja w szpitalu korzystałam z prysznica. Stękałam,sapałam,wszystko mi leciało a ogolić bobra to dopiero był wyczyn czy pięty wyszorować. Jeszcze trochę i będziesz zadzierać nóżki Brida to ja nie mogłam do łazienki dlatego miałam basen. A to przez wielowodzie i ryzyko wypadnięcia pępowiny.Ja w ogóle nie mogłam wstawać.W innym przypadku jak najbardziej można a nawet trzeba połazić,umyć się. A masaz mi położna robiła by wzmocnić ścianki pochwy by nie ciąć i abym nie pękła.I się udało. Szew mi nałożyli na szyjkę i dwa kosmetyczne "dla męża" hahah A kiwałam się w tył-przód bo nie dałam rady skakać na tej piłce tak bolało,wiec robiłam tyle ile mogłam. Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-05-23 o 17:53 |
|
|
|
#3384 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() albo do guacamole, czyli najbardziej tradycyjny dip meksykański, idealny do smarowania pieczywa czy do chipsów. Musi być tylko dobrze dojrzały. przykładowy przepis: http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...e/przepis.html Cytat:
![]() Cytat:
podsunę tż-towi bo niedługo dzień matki a zaraz potem moje urodziny więc nie będzie musiał się głowić co kupić
|
|
#3385 | |||||
|
Zadomowienie
|
Nie wiedziałam, że z babydream są kremy przeciwsłoneczne dla bobasów. Muszę looknąć
![]() Cytat:
Cytat:
Hmmm... Może i to? no zobaczę, w końcu na coś trzeba będzie się zdecydować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za szyjkę, za duża córuchnę już szkoda, że leżeć musisz ale wszystko dla dobra maleństwaŚliczny i duży Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3386 |
|
Zadomowienie
|
|
#3387 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poki co odczuwam dyskomfort bo mala jak Filip napiera na szyjke i momentami lzy mam w oczach
|
|
#3389 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to mnie kochana ani tyle nie pocieszyłaś co to może być?! To nie tyle są takie upławy właśnie tylko normalny śluz... gęsty.....Cytat:
|
||
|
|
|
#3390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zasadnicze pytanie jak długo piekłaś ciasto? Nigdy nie sugeruj się czasem w przepisie, bo każdy piekarnik jest inny.Dla zobaczenia czy ciasto jest ok w środku wsadzam wykałaczkę, jeżeli nic nie ma na wykałaczce a ciasto u góry jest zarumienione to znaczy że już jest dobre. A po za tym ciasto Ci mogło opaść, bo są truskawki które mają w sobie dużo wody, jak przekroisz ciasto to zobaczysz czy masz zakalec czy po prostu truskawki puściły sok i ciasto oklapło ![]() Brunetka pewnie tak dla mnie, już zobaczyłam i oferta w biedronie od 25 maja- fajnie jakbym kasę już dostała ![]() Właśnie się dowiedziałam, że od mojej bardzo dobrej koleżanki brat zmarł... jutro pogrzeb na 14stą. W środę mój mąż ma 2 rozmowy ![]() jedna w Katowicach, a druga w Opolu ! Ja nie nikt się nie odzywał, tak teraz wszyscy ![]() ciekawe co powiedzą
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.

lepiej rodzic niż zęby wyrywac 
Filip też był taki żółty jakby z Hawajów wrócił
Parę razy w oczach świeczki mi się pojawiły. Czy wy też tak macie ???
Pewnie właśnie siedzisz w poczekalni, ale jak odczułaś lekki przepływ ciepła przez ciało, to wiedz, że to moje pozytywne emocje

za wizyte

co to może byc? przestraszyłam sie....
i miała problemy...

Zakończone: 2