Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! 3 3,95%
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! 0 0%
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! 22 28,95%
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! 0 0%
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. 2 2,63%
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. 2 2,63%
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. 1 1,32%
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. 0 0%
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. 1 1,32%
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. 31 40,79%
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. 0 0%
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. 0 0%
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. 1 1,32%
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. 0 0%
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. 9 11,84%
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. 4 5,26%
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. 0 0%
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-23, 16:59   #3361
brunetka2000
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
żanetko ta drożdżówka wychodzi bez bólu i praktycznie nie wyrabia się bo ciasto jest dość rzadkie

a mam pytanie dostałam dwa avokodo (nie wiem czy się to odmienia) i nie bardzo wiem co się z nimi robi macie jakieś przepisy gdzie wykorzystać można taki owoc nie chciałabym żeby się mi zmarnowały
Ja uwielbiam robić taki sos do mięsa i wędliny z avokado

Nerolka ty dopiero wróciłaś do nas, a już chcesz uciekać do odchowalni OOOO NIE !!!! Masz grzecznie na nas czekać
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 17:01   #3362
Bartessa
BAN stały

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość

Przy 4 partym Izunia była z nami.
Nerola jeszcze raz serdecznie gratuluje i jak ja bym tak chciala za 4 razem wypchnąc malenstwo lepiej rodzic niż zęby wyrywac

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
no pessar niestety na NFZ nie jest, lekarz musi zamówić w hurtowni i założyć mi go prywatnie, ale to trwa moment i jest bezbolesne, nie chciałabym szwu na szyjce co się w szpitalu na NFZ robi
z Filipem miałam pessar i mi pomógł, wtedy koszt to było jakieś 200 zł
wolę dmuchać na zimne
Zanka ale uwazasz ze to jest konieczne?? wg tego co mowisz ze 50 dni do konca to dzis albo jutro zaczynasz 34 tc, to oznacza ze za 2 tygodnie mozesz juz rodzic. tym bardziej ze nie ma rozwarcia chociazby zewnetrznego a szyjka trzyma... ja bym tam nie panikowala, zresztą mi sie marzy za 3 tygodnie urodzic. Ale oczywiscie jezeli chcesz to zakladaj

Edytowane przez Bartessa
Czas edycji: 2011-05-23 o 17:02
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 17:02   #3363
youyou
Zakorzenienie

Nerolka witamy!!!!!!
Wiem że się powtarzam ale Izunia jest słodziutka i taka śliczna
A jak pięknie "opalona" Filip też był taki żółty jakby z Hawajów wrócił

do opisu porodu jeszcze nie dotarłam hihihi

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Kurde moja mała dzisiaj tak mnie kopie, że aż sprawia mi to ból Parę razy w oczach świeczki mi się pojawiły. Czy wy też tak macie ???
ja tak mam.. mnie wczoraj tak mała parę razy kopnęła że aż zawyłam z bólu i ruszyć się nie mogłam :/
tak mi wpychała stopę między żebra jakby mi skóra chciał pęknąć

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

youyou, kochana, ściskam z całych sił Pewnie właśnie siedzisz w poczekalni, ale jak odczułaś lekki przepływ ciepła przez ciało, to wiedz, że to moje pozytywne emocje
pot się ze mnie lał i nie wiedziałam czy to przez pogodę , a teraz już wiem

Cytat:
A ja mam takie pytanie - macie jakieś FAJNE kozule do karmienia? Bo wszystkie które widziałam wyglądają jak wielkie worki, a nie chcę czegoś takiego. Ja lubię takie nieduże, słodkie piżamki i koszulki, ale w ogóle nie wiem czy producenci wzięli pod uwagę coś takiego
brumeczku jak coś znajdziesz fajnego to podeślij linka bo ja też szukam takiej koszuli
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 17:07   #3364
brunetka2000
Zakorzenienie

Ale mi się przysnęło na Rozmowach w toku Zapomniałam tel przyciszyć i mama mnie obudziła, ale to dobrze bo czekam na J i jedziemy do szpitala. Hmm ciekawa jestem co powie, że zabrakło mi czasu obiad zrobić No nic może nie będzie krzyczał
Stary 2011-05-23, 17:08   #3365
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
o kurcze ale do nadrobienia

melduję się po wizycie

- szyjka się na szczęście nie skróciła jest delikatne rozwarcie wewnętrzne więc leżymy jeszcze 3tyg do nastepnej wizyty, ale jest dobrze bo się nie skraca

- Lilka jest nadal dziewczynką, waży już 1,9kg wszystkie narządy badał bardzo dokładnie i jest w porządku, mała zdrowiutka

I co najciekawsze gin na badaniu mówi "oooo a tu są włosy, dosyć sporo!!" Mała chyba będzie nieźle owłosiona..... nie dziwne że mnie tak zgaga męczy

Generalnie więc ok, następna wizyta 13 czerwca

A teraz idę Was nadrobię
za wizyte
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 17:11   #3366
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:

melduję się po wizycie

- szyjka się na szczęście nie skróciła jest delikatne rozwarcie wewnętrzne więc leżymy jeszcze 3tyg do nastepnej wizyty, ale jest dobrze bo się nie skraca

- Lilka jest nadal dziewczynką, waży już 1,9kg wszystkie narządy badał bardzo dokładnie i jest w porządku, mała zdrowiutka

I co najciekawsze gin na badaniu mówi "oooo a tu są włosy, dosyć sporo!!" Mała chyba będzie nieźle owłosiona..... nie dziwne że mnie tak zgaga męczy

A teraz idę Was nadrobię
że malutka zdrowiutka

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Oto mój bebolek 34tc sukienka dzisiejszy zakup
i za brzuszek bo sliczny i za sukienkę bo też śliczna
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 17:12   #3367
Bartessa
BAN stały

no nie wierze

http://www.plotek.pl/plotek/1,111758..._23_lata_.html

23 letnia kobieta zostala babcią.... masakra... czuje się staro
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 17:13   #3368
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny przejrzyjcie sobie gazetkę z Biedronki, jak już jedna dziewczyna pisała jest dużo rzeczy dla dzieci, dla maluszków i tych trochę większych np. proszek Lovela 1,8 kg plus płyn do płukania za 16.99 czy samo mleczko do prania Loveli 1,5 l, albo te pieluszki Dada.
A gdzie to masz tą gazetkę? i od kiedy to wchodzi?

Cytat:

melduję się po wizycie

A teraz idę Was nadrobię
To fajnie będzie miała tyle włosów co Izunia

Cytat:
Specjalistki od wypieków ja Was bardzo proszę podajcie mi prosty przepis na te torty co robiłyście.
Te kolorowe.
Jutro Szymon ma urodziny i chcę upiec coś dla dziadków tylko i dla nas.
Bo jako takich urodzin nie robimy z przyczyn finansowych a małemu będzie miło bo i bracia mieli torty co prawda pieczone przez babcię ale mieli.
Ja zrobiłam biszkopt a kremy kupiłam w sklepie, bo nie miałam czasu się nimi bawić.
Tutaj masz mój tort : http://i-like-to-cook.blogspot.com/2...-cukrowej.html

Cytat:
ŚLiczny!!
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
No właśnie przez te Wasze zmiany avatarów wszystko mi się miesza

Nerola Ty Nasza skarbnico wiedzy - musisz zostać

Ciasto się upiekło, ale niestety sukcesywnie opada. Przepis wyczytałam w necie, ale dopiero teraz zauważyłam komentarze, że raczej zakalec z niego wychodzi, więc nie wiążę z nim nadziei
Ojej zakalec pokaż przepis?

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

Dołapała mnie znowu jakaś infekcja piekielnie mnie swędzi od rana i (sorki za opis... ale mnie to zmartwiło...) na majtkach mam ślady takiego zielonkawego sluzu co to może byc? przestraszyłam sie....
Kochana moja kuzynka miala zielonkawy śluz a potem okazało się, że to białko w moczu i miała problemy...

Shira za mną chodzi od wczoraj arbuz, ale nie chce mi się iść do Biedronki taki soczysty mmmm. Powiedz mi mam takie pytanie odnośnie przepisu na Twój chleb, mam len ale widzę że data ważności upłyneła 2009 i to ma być mielony, czy jakiś inny? Nigdy nie używałam takiego składnika i nie za bardzo wiem co i jak

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 17:13   #3369
Zmalowana
Zakorzenienie

Vaniliova brzuszek jest śliczny

Wypełzłam właśnie z wanny. Myślałam, że się z niej nie wydostanę Jak słoń w składzie porcelany

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 17:13   #3370
dziubek79
Zakorzenienie

a u mnie mięsko kończy się już smażyć, mizeria zrobiona, ziemniaczki będę stawiać tak za 20 minut, żeby były gotowe jak mężuś wróci po 18

jak ja Wam zazdroszczę tego spania ja mam wrażenie że mój organizm nie potrzebuje snu, bo nie zasnę wcześniej niż 1 w nocy a najczęściej po 7 jestem wyspana ale zasnąć to jest tragedia
nawet po wczorajszych wojażach po Ojcowie zasnęłam przed 2 a powinnam paść i nie wstać do rana ...
Stary 2011-05-23, 17:14   #3371
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
no nie wierze

http://www.plotek.pl/plotek/1,111758..._23_lata_.html

23 letnia kobieta zostala babcią.... masakra... czuje się staro
O matko co się dzieje na tym świecie, aż głowa boli

Zmalowana ile masz opóźnienia w wizycie ???

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-05-23 o 17:21
Stary 2011-05-23, 17:21   #3372
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
brumeczku jak coś znajdziesz fajnego to podeślij linka bo ja też szukam takiej koszuli
Znalazłam tu kilka ładnych (wg mnie) rzeczy: http://www.pieknamama.pl/category/bielizna-do-karmienia

http://www.biustonoszedokarmienia.pl...koszulki,6.php

I jeszcze ta jedna: http://www.bielizna-dla-mam.pl/bieli...DK/nastazja.pl

Ale chyba po prostu przelecę się po dobrych sklepach z bielizna, bo ja nie znosze kupowac ubrań, a szczególnie bielizny, przez internet. Musze przymierzyć
Stary 2011-05-23, 17:21   #3373
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Ojej zakalec pokaż przepis
http://alicja.przepisy.net/ciasto-z-truskawkami/

Ten pierwszy przepis. Ciasta jeszcze nie rozkroiłam bo ciepłe, ale sporo opadło
Potem doczytałam w komentarzach, że mąka w złych proporcjach, no i że proszek do pieczenia powinno się dodać do jajka bo wtedy dobrze wyrasta. Poza tym margarynę dałam nie do końca wystudzoną. No ale to pierwszy raz...

Dominik 29.07.2011r

Edytowane przez jacieeeee
Czas edycji: 2011-05-23 o 17:26
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 17:27   #3374
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:

Potem doczytałam w komentarzach, że mąka w złych proporcjach, no i że proszek do pieczenia powinno się dodać do jajka bo wtedy dobrze wyrasta. Poza tym margarynę dałam nie do końca wystudzoną. No ale to pierwszy raz...
Ee ja lubię ciasto z zakalcem, bo sama takie robię Więc możesz mi kawałek podesłać
Stary 2011-05-23, 17:27   #3375
iustyna1
Wtajemniczenie

Brunetko tu jest gazetka on-line:
http://www. biedronka.pl /oferta/inspiracje_tygodniowe/nasze_dzieci/

(nie wiem czy link przejdzie, powstawiałam spacje)

Dzisiaj byłam i większość tych rzeczy była. Kupiłam synowi czapeczkę z daszkiem i plecak z serii Auta bo uwielbia. Będzie miał na Dzień Dziecka.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 17:29   #3376
Vaniliova11
Zadomowienie

Dziubek Zaneta Zmalowana dziękuje
Zalowana ja już od jakiegoś czasu wypelzam z wanny postanowiłam od dzis brać prysznic
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 17:30   #3377
youyou
Zakorzenienie

Bartessa mi się wydaje że to czy masz siarę czy nie nie ma nic wspólnego z wcześniejszym porodem..

jacieeeee gratuluję wizyty obyś wytępiła te bakterie

Lilkaa jestem z Tobą i trzymam za Was kciuki, zobaczysz że szybko zleci i jeszcze urodzisz w 40tc

zanka a jak krótką masz szyjkę że Ci pessar zakłada?

nerola świetny opis
I przypomniałaś mi poród Filipa
moje parte trwały 2h40min i jak już myślałam że go nie wypluję,
to Ci wszyscy ludzie nade mną mówią że już prawie... że już główkę widać....
aaa ja im krzyczałam że ściemniają i oszukują!
to położna powiedziała żebym włożyła rękę i poczuła włoski małego
jak dotknęłam tych włosków to dostałam takiego powera!!! że mały był niedługo na świecie

Cytat:
I jeszcze pytanko do tych-już-dzieciatych, bo zależy mi na opiniach własnych, na podstawie doświadczania a nie wyczytanych w necie.
Warto kupić w ogóle szampon i mydełko dla noworodka czy lepiej myć w wodzie z dodatkiem emulsji np. eliatum?
I jakie kosmetki są lepsze oliatum czy emolium? Bo coś mi się zdaje że oliatum to bardziej do takich leczniczych zastosowań, a emolium na co dzień... Jak to jest? Doradźcie
ja na początku nie kupiłam żadnego szamponu, choć Filip był owłosiony, nie było potrzeby, wystarczyło polać włoski woda z płynem

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2011-05-23 o 17:45
Stary 2011-05-23, 17:33   #3378
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Brunetko tu jest gazetka on-line:
http://www. biedronka.pl /oferta/inspiracje_tygodniowe/nasze_dzieci/

(nie wiem czy link przejdzie, powstawiałam spacje)

Dzisiaj byłam i większość tych rzeczy była. Kupiłam synowi czapeczkę z daszkiem i plecak z serii Auta bo uwielbia. Będzie miał na Dzień Dziecka.
Dziękuje za link ja już go widziałam, ale on zapewne był dla Żanety
Stary 2011-05-23, 17:37   #3379
patik87
Zakorzenienie

youyou za wizytę i wytrwałość w leżeniu. Ale ja lubię owłosione bejbiki fajnie musiało być dotknięcie włosków Filipa jeszcze w pipce

Vaniliova piękny brzusio i kiecunia też.

Nerola już robi tort, mamusia pełną gębą, o wszystkie dzieci dba

Kto mi poradzi jak mam zrobić dziury w plastikowej doniczce balkonowej na kwiaty? nad palnikiem rozgrzac np gwóźdź i dziobać? ktoś wie

Już się pouczyłam, pół godz...ehh
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 17:38   #3380
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
jacieeeee gratuluję wizyty obyś wytępił te bakterie
I wzajemnie Twoja też udana, nawet chyba bardziej niż moja. Bardzo się cieszę

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 17:40   #3381
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Dziękuje za link ja już go widziałam, ale on zapewne był dla Żanety
No tak, tak. Nie wiem czemu Was pomyliłam .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 17:45   #3382
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Na razie zdjęcia a opis niebawem
Tylko ostrzegam-będzie długi bo wiecie,że nie potrafię pisać krótko i ściśle.
Także spokojnie wypijecie herbatkę.
Ja również gratuluję, maleństwo jest cudowne.

Cytat:
Dziękujemy za przemiłe słowa
Wcale nie jest śliczna ale niech Wam będzie.
Przyjechała położna.Kolejno lewatywa,wenflon,kąpiel.P akowanie trwało ok. godziny bo zebrać się nie mogłam.
Przyjechał T. i ruszyliśmy na porodówkę ok. 13-tej.
Tam KTG a skurczy brak.
Musieli podać oksytocynę ale skurcze nadal marne.
Jak już były na 90% to się śmiałam i jakoś szło.
Co chwile badanie i przebił lekarz pęcherz płodowy,spuścił ogromną ilość wód.
I tak co chwilę bo lało się nieziemsko.
Nie mogłam wstawać bo wody nadal leciały a było ryzyko wypadnięcia pępowiny.
Ponoć wesoło mieli bo mówiłam,że przyjdę za dwa dni jak przestanie boleć bo nie dam rady za jednym bólem urodzić i wolę na raty.
Marzyły mi się truskawki z bitą śmietaną i szaszłyk.
Miałam żal do siebie,ze nie mam ani jednego zdjęcia z brzuszkiem.
Jak już wody zeszły całkowicie,odpięli mnie od KTG i mogłam iść na piłkę,połazić ale do łazienki nie bo zaczęły się parte.A ja co chwilę sikałamZastanawia li się skąd tyle tego i że mi się wydaje,ze mi się chce.A jednak nie.Tyle,ze musiałam do basenu
Położne masowały mi krzyż a ja się kiwałam jak sierota na piłce i gadałam ,że nie jestem gotowa,że później przyjadę,że nie dam rady.

Bolało mnie cały czas spojenie łonowe i wezwali ortopedę.
Lekarzy więc na sali miałam 3+położne dwie+Tadziu.
Podano mi zastrzyk przeciwbólowy i rozkurczający na tę moją nieszczęsną szyjkę ze zrostami.To ze względu na spojenie łonowe.
I stanęło rozwarcie na 8 cm.Myślałam,ze pomęczę sie jeszcze a tu mi się znów ssiii zachciało i położna powiedziała,żebym sobie wymacała ilość włosków na głowie Izy.
To mnie zmobilizowało i zaczęłam przec.
Przy 4 partym Izunia była z nami.
Nie krzyczałam bo się wstydziłam tych wszystkich ludzi a dochodzili jeszcze inni lekarze i ordynator bo byłam pacjentką na oddziale i każdy się martwił.
Nie cięli mnie bo moja położna robiła mi masaż krocza.A prosiłam o to.
Tadziu przeciął pępowinę.Maleńka ślicznie zapłakała,położyli mi ja na brzuszku i kazali całować To było o 15:25.
To tak sobie całowałam i gadałam jakieś dziwactwa a wszyscy się śmiali.
Zbadali małą:ważyła 2600 i miała 50 cm.(ZANKO zapisz proszę )
Oddychała sama i dostała 9 punktów.

Uff... to by było na tyle.

Jeszcze jedno:bez laktatora nie ma życia!!!
Majtki poporodowe polecam Hartman!!!

A ja:łażę z ręcznikiem w cyckach.Ból niemożliwy a ściągać dużo nie mogę bo się naprodukuje więcej.I tak sobie cierpię i popłakuję.

Jak o czym zapomniałam a chciałybyście wiedzieć,to piszcie i pytajcie.

Czy jakieś dobre dusze mogłyby rozjaśnić pogrubione kwestie?
Dlaczego nie można do łazienki?
W czym pomaga piłka, jaki ma związek masowanie krocza z cięciem
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 17:49   #3383
nerola
BAN stały

Hahha wiedziałam!!!
No przecież,że Was nie zostawię.Czekam do ostatniej sierpnówki

Agula Ty pruj do gina z tymi zielonkawymi upławami.

Z partymi poszło dość szybko ale zabawnie bo powiedziałam,ze tylko 3 chcę i więcej nie będę parła.I że chcę teraz i już a nie za chwilę.To sie zmobilizowałam.Inaczej jeszcze kilka by musiało być.
A zastrzyk nieco pomógł znieczulający na spojenie łonowe.
I pewnie masaż pochwy.

Kochane ja już w szafkach we czwartek posprzątałam bo miałam majtki ze spodniami a te z koszulkami i sukienkami.I to jak w wirówce

Pomyłam szafki kuchenne,podłogę w łazience w kątach itp.......
Dlatego mam zamiar wziać się za torta.A dziś mam chętkę wyrwać chwasty ale wiem,ze nie podołam przez to spojenie moje nieszczęsne.
Wymyślę co innego.

Vaniliova ale fajna piłeczka
Ja też chcę...nie,nie chcę.
Mnie za to kopią takie dłuuuuugie stópki na żywca ale nie boli już
To się pocieszam

Dziękuję za przepis na torta

Ja chcę zobaczyć Wasze zdjęcia a tu tyle cofania
Nie dam rady.

Chciałam Wam powiedzieć,ze moje dziecię ma 3 pajacyki i 2 bodziaki w swoim rozmiarze a reszta za duże.I to rozświechtane.Boze w co ja ją będę ubierać???
Niech już urośnie chociaż do 55 cm.I leży cały czas w rożku

Dla pocieszenia powiem,ze w ciaży przytyłam do 74 kg. czyli z wyjściowej 13 a po schudnięciu na początku 16 kg.
Ciekawe ile by doszło przez te 5 tygodni,których nie doczekałam

I nie mam się w co ubrać.Nigdzie z domu nie wyjdę.

Pieleszko kupiłam ten materac ale zła jestem na siebie jak cholera-96 zł. w Watralu!!!
Za tę kasę miałam kupić i materac i termometr i nożyczki.Takie fajne ceny były na allegro a tu dupa.
No nic.Wazne,ze Izunia ma nowy,śliczny materac bo tamten był wypaczony,wywijał się i pokryty czarnymi kulkami od spodu.

Zmalowana,żebyś wiedziała jak ja w szpitalu korzystałam z prysznica.
Stękałam,sapałam,wszystko mi leciało a ogolić bobra to dopiero był wyczyn czy pięty wyszorować.
Jeszcze trochę i będziesz zadzierać nóżki

Brida to ja nie mogłam do łazienki dlatego miałam basen.
A to przez wielowodzie i ryzyko wypadnięcia pępowiny.Ja w ogóle nie mogłam wstawać.W innym przypadku jak najbardziej można a nawet trzeba połazić,umyć się.

A masaz mi położna robiła by wzmocnić ścianki pochwy by nie ciąć i abym nie pękła.I się udało.
Szew mi nałożyli na szyjkę i dwa kosmetyczne "dla męża" hahah
A kiwałam się w tył-przód bo nie dałam rady skakać na tej piłce tak bolało,wiec robiłam tyle ile mogłam.

Edytowane przez nerola
Czas edycji: 2011-05-23 o 17:53
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 17:51   #3384
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
żanetko ta drożdżówka wychodzi bez bólu i praktycznie nie wyrabia się bo ciasto jest dość rzadkie

a mam pytanie dostałam dwa avokodo (nie wiem czy się to odmienia) i nie bardzo wiem co się z nimi robi macie jakieś przepisy gdzie wykorzystać można taki owoc nie chciałabym żeby się mi zmarnowały
Ja bym zużyła do sushi

albo do guacamole, czyli najbardziej tradycyjny dip meksykański, idealny do smarowania pieczywa czy do chipsów. Musi być tylko dobrze dojrzały.
przykładowy przepis:
http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...e/przepis.html

Cytat:
No, czyli dobre wieści, cudownie Szkoda tylko, że nadal musisz leżeć, ale chyba da się jakoś wytrzymać, co? No i wieeeeelka dziewczyna już jest!
już się przyzwyczaiłam więc te 3tygodnie w ogóle mnie nie przerażają

Cytat:
Znalazłam tu kilka ładnych (wg mnie) rzeczy: http://www.pieknamama.pl/category/bielizna-do-karmienia

http://www.biustonoszedokarmienia.pl...koszulki,6.php

I jeszcze ta jedna: http://www.bielizna-dla-mam.pl/bieli...DK/nastazja.pl

Ale chyba po prostu przelecę się po dobrych sklepach z bielizna, bo ja nie znosze kupowac ubrań, a szczególnie bielizny, przez internet. Musze przymierzyć
ooo dzięki!
podsunę tż-towi bo niedługo dzień matki a zaraz potem moje urodziny więc nie będzie musiał się głowić co kupić
Stary 2011-05-23, 17:52   #3385
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Ja kupię z babydream, widziałam kiedyś taki, z filtrem 50tką.
Nie wiedziałam, że z babydream są kremy przeciwsłoneczne dla bobasów. Muszę looknąć

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
O kurde no to nie wiem. Trzeba będzie poszukać jakiegoś. A może by tak Ziaja?

Hmmm... Może i to? no zobaczę, w końcu na coś trzeba będzie się zdecydować

Cytat:
Czy ja przypadkiem nie powinnam być na Odchowalni
Wykopiecie mnie?
I tak Was nie zostawię
Na odchowalni?!?!?! Sama ze sobą będziesz rozmawiać?Zostaje sz tutaj, póki się nie rozpakujemy

Cytat:

za szyjkę, za duża córuchnę już szkoda, że leżeć musisz ale wszystko dla dobra maleństwa

Cytat:
Śliczny i duży

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Dołapała mnie znowu jakaś infekcja piekielnie mnie swędzi od rana i (sorki za opis... ale mnie to zmartwiło...) na majtkach mam ślady takiego zielonkawego sluzu co to może byc? przestraszyłam sie....
To chyba grzybek - przy nim swędzi i mogą być zielonkawe upławy... Współczuje

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 17:53   #3386
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Piekny bebzolek

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 17:53   #3387
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Dziubek Zaneta Zmalowana dziękuje
Zalowana ja już od jakiegoś czasu wypelzam z wanny postanowiłam od dzis brać prysznic
no ja na szczęście się w mojej wannie nie zaklinuję bo jest duża i rogowa więc nie ma opcji

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
[
Kto mi poradzi jak mam zrobić dziury w plastikowej doniczce balkonowej na kwiaty? nad palnikiem rozgrzac np gwóźdź i dziobać? ktoś wie

Już się pouczyłam, pół godz...ehh
świetny pomysł
Stary 2011-05-23, 17:56   #3388
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Nerola jeszcze raz serdecznie gratuluje i jak ja bym tak chciala za 4 razem wypchnąc malenstwo lepiej rodzic niż zęby wyrywac

Zanka ale uwazasz ze to jest konieczne?? wg tego co mowisz ze 50 dni do konca to dzis albo jutro zaczynasz 34 tc, to oznacza ze za 2 tygodnie mozesz juz rodzic. tym bardziej ze nie ma rozwarcia chociazby zewnetrznego a szyjka trzyma... ja bym tam nie panikowala, zresztą mi sie marzy za 3 tygodnie urodzic. Ale oczywiscie jezeli chcesz to zakladaj
no wlasnie sama sie zastanawiam nad tym, zobaczymy za 2 tyg na wizycie jak sie sprawa bedzie miała
poki co odczuwam dyskomfort bo mala jak Filip napiera na szyjke i momentami lzy mam w oczach

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 18:00   #3389
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Kochana moja kuzynka miala zielonkawy śluz a potem okazało się, że to białko w moczu i miała problemy...
No to mnie nie pocieszylaś...
Cytat:
Agula Ty pruj do gina z tymi zielonkawymi upławami.
No to mnie kochana ani tyle nie pocieszyłaś co to może być?! To nie tyle są takie upławy właśnie tylko normalny śluz... gęsty.....

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
To chyba grzybek - przy nim swędzi i mogą być zielonkawe upławy... Współczuje
Od początku mnie co chwile jakieś dziadostwo łapie, tylko tego zielonego śluzu nie było nigdy

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 18:01   #3390
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:

Wiesz co ona napisała, że jajca ubić z cukrem. Ja zawsze najpierw ubijam białko z szczyptą soli,potem dodaję cukier partiami a następnie żółtko.Jest więcej roboty, ale wiem że ciasto urośnie samoistnie i nie raz jak nie potrzebuje nawet proszku do pieczenia.Proporcje mąki raczej podali ok,tylko nie wiem dlaczego mąka ziemniaczana? Ja wolę zdecydowanie zwykła mąkę pszenna typ 550,a margaryna pewnie ma powodować aby ciasto było bardziej wilgotne i możesz ją na przyszłość nawet zastąpić zwykłym olejem.
Zasadnicze pytanie jak długo piekłaś ciasto? Nigdy nie sugeruj się czasem w przepisie, bo każdy piekarnik jest inny.Dla zobaczenia czy ciasto jest ok w środku wsadzam wykałaczkę, jeżeli nic nie ma na wykałaczce a ciasto u góry jest zarumienione to znaczy że już jest dobre.
A po za tym ciasto Ci mogło opaść, bo są truskawki które mają w sobie dużo wody, jak przekroisz ciasto to zobaczysz czy masz zakalec czy po prostu truskawki puściły sok i ciasto oklapło

Brunetka pewnie tak dla mnie, już zobaczyłam i oferta w biedronie od 25 maja- fajnie jakbym kasę już dostała

Właśnie się dowiedziałam,
że od mojej bardzo dobrej koleżanki brat zmarł...
jutro pogrzeb na 14stą.

W środę mój mąż ma 2 rozmowy
jedna w Katowicach,
a druga w Opolu !
Ja nie nikt się nie odzywał, tak teraz wszyscy
ciekawe co powiedzą

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości