Zazdrośnice część 51 :) - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-05, 05:34   #3361
Antii89
Zakorzenienie

Dot.: Zazdrośnice część 51 :)

San Moje gratulacje!!!!:cm ok:

---------- Dopisano o 06:34 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ----------

Cytat:
Napisane przez patuska18 Pokaż wiadomość
A mnie któraś przytuli i trzepnie mojego M.?
Przytulam.
A jemu się należy. Za to, że nie szanuje takiej pięknej i cudownej dziewczyny!
Stary 2012-03-05, 06:05   #3362
karola991
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
By, no bo ja muszę tak czy siak wynająć mieszkanie od kogoś obcego. Moja mama zapytała mnie, jaką mi robi różnicę to, że wynajmę od niej zamiast od kogoś tam (bo mam do niej o to żal, że ona mi nie wynajmie mieszkania, w którym mieszkałam 17 lat...), więc jej odpowiedziałam, że dla mnie problemem jest remontowanie i meblowanie cudzego mieszkania, bo nie stać mnie na to. A co innego jak mam umeblować i wyremontować mieszkanie, które należy do matki, wtedy wszystko "zostaje w rodzinie".

Ogólnie mam do wyboru dwa mieszkania (tzn. w swojej głowie mam dwa, jedno jest aktualne, a drugie to nie wiem): jedno u mnie w mieście, a drugie w Tarnowie. Pierwsze jest blisko pracy, mogę dojść na piechotkę w 5 minut. Ale w ogłoszeniu jest napisane, że jest "częściowo umeblowane", a nie ma zdjęć kuchni i łazienki, co jest najważniejsze dla mnie. Drugie jest cudowne, nowe meble, świeżo po remoncie, ale musiałabym prawie codziennie dojeżdżać 30 km (chyba że pracowałabym w filii, to rzut beretem właściwie, ale pewnie brat się nie zgodzi), paliwo niby mam za free (w sensie tankuję na firmę), ale podejrzewam, że w tej sytuacji musiałabym już się opłacać, a to dodatkowe koszty. Oba mieszkania cenowo wychodzą niemal identycznie.
ooo to tak jak my z tz wykupilismy z moja mieszkanie zaczęliśmy remont a mama nadal jest właścicielem i wynajmuje a jak my szukalismy mieszkania to zgrywała biedną, co wam mowilam ze sie zlitowalismy i pozwoliłam jej dalej wynajmować i my musimy siedziec u obcych bo tamto mieszkanie zostało uznane przez moja mamę za jej własne ale w sumie fajnie bo tamto takei z PRLu a my mamy teraz nowiutkie i łaaaadne dzisiaj przyjeżdżają obrazy na ścianę z drukarni już się robi coraz cieplej i niedługo będziemy malować ściany i ogólnie robić juz tak po swojemu gadalismy z właścicielem i zapytalismy czy mieszkania sa tylko pod wynajem czy on tez je wystawia na sprzedaż i są tylko na wynajem więc nie bedziemy mieli takiej sytuacji ze my wszystko zrobimy a on powie ze się kupiec znalazł wiec faaajnie bo my tam chcemy się na dłuzej zagnieździć, teraz zrobili remanent w mieszkańcach i wśrod naszych sąsiadów są sami młodzi i można gości zapraszać stale są jakies imprezki wszyscy sa w miare zyczliwi więc zrobiło się fajnie na osiedlu

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
taaaaaaaaaaaaaaaaaaak!!!

Albo nie, jesteś chora i MASZ leżeć!!!

Dziewczyny, dziękuję Wam za wszystkie słowa otuchy Jesteście nieocenione i ładujecie mnie taką ilością pozytywnej energii, że dzięki Wam wszystko wydaje się ciut prostsze...dziękuję
i nie mogę się doczekać zlotu!!!!!!!!!!!
eeee to o ktorej mam byc kolo 18 może być? muszę tylkotż obijat ugotować chyba ze chcesz wpaść zobaczyc jak mieszkamy to zapraszam obejrzymy jakis film albo sobie w cos pogramy i bedzie fajnieeeeeee:prosi :

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość
mam 12 stron do nadrobienia
przeginacie pałę!!

byłam dzisiaj caaaały dzien na zakupach, ale mam za to prawie całe mieszkanie umeblowane kupiłam kanapę-narożnik, meble do salonu, wielką szafę do przedpokoju i komodę do sypialni i jetem hepi
ale suuuuper cieszę się i zazdroszczę własnego m

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
oznajmiam iż nadejszła chwila i jam jest zaręczona
tak się to pize alllle się cieszeeeeeeeeeeeeee!

Cytat:
naprawdę napiszę wam, że naprawdę było to bardzo nasze i naprawdę pełne radości, a więcej nie mogę napisać bo zostałam o to poproszona.

ale ani trochę nie żartuje w klubie napiszę więcej jutro a we wtorek coś opowiem na spotkaniu
opowiadaj i nie pier#$%&ol

Cytat:
Napisane przez gothka152 Pokaż wiadomość
Oto świnek Prosię jak ta lala
łiiiiii słodkii i ma fajny zaczes
Stary 2012-03-05, 06:13   #3363
osz rety
Zakorzenienie

GG do osz rety

Sanrioo gratuluję
dziękuje za smsa - tylko nie wiem od kogo był (BYou?)
a teraz idę nadrobić

"Właściwie już samo życie jest podróżą w czasie. To tylko kwestia szybkości..."
osz rety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 06:15   #3364
Promyk03
Zakorzenienie

Cytat:
naprawdę napiszę wam, że naprawdę było to bardzo nasze i naprawdę pełne radości, a więcej nie mogę napisać bo zostałam o to poproszona.

ale ani trochę nie żartuje w klubie napiszę więcej jutro a we wtorek coś opowiem na spotkaniu

Gratuluję

Cieszę się życiem

książki :
2016- 31
2015- - 56

-14 kg
Promyk03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 06:15   #3365
karola991
Zakorzenienie

no a co u mnie więc siedzę w pracy od rana brzuch mnie boli trochę ale krew juz tak nie leci w zasadzie wcale nie leci tak jakby wczoraj ktoś odkręcił kurek a dzisiaj zakręcił dziwne bo okres się tak stopniowo konczy coraz mniejszym plamieniem a tu nic ogólnie czuję sie lepiej ale jakas taka słaba może to bardziej już moja psychika działa :/ ale ogolnie to słonko wychodzi trzeba się nastawic pozytywnie chocią z wmojej glowie milion mysli...

napisałam rano w złosci smsa do "szefowej" ze ona mnie wykorzystuje, ze wzbudza we mnie litość bo wie jaka jestem ze jak ona zrobi z siebie ofiare to ja przyjde bo mam za miekkie serce i ze ona dobrze wie jak to rozegrać, ze mam chorobowe i nalezy mi się tydzien leżenia w domu, i czy udaje jak to ona twierdz czy nie jej to nie powinno obchodzić moge sobie lezec dupa do góry i nic jej do tego, postraszyłam PIPem i napisałam, ze jak taka beznadziejna jestem to niech mnie zwolni-ale sama d0obrze wie ze ten sklep bezemnie nie umie prosperować. i ze ogolnie mam tego dość ze ja jestem na kazde jej zawołanie a ona glupic 7dni chorobowego mi nie moze dac i robi wielki problem i ze tego jak mnie potraktowała wzgledem tej drugiej pracownicy (na ktoraz zazwyczaj sie tylko skarży) to jej tego nie zapomnę, ze ja mam L4 bylam u lekarza biore leki muszę być w pracy a tamta się zle czuła i dostała wolne bo przecież ona taka biedna a ja udaję.... bo tamta ma płacone od godziny czyli jak jej da wolne to mnie musi jej zapłacić a ja mam stalą pensje czyli można mnie wykorzystywać jak tylko się da...
Stary 2012-03-05, 06:17   #3366
Promyk03
Zakorzenienie

Cytat:
Brokacę bo mi już to całe serce zajmuje...
Ostatnio miałam trochę poważniejsze problemy w domu przez co chodziłam podłamana i zdarzało się popłakać w poduszkę. Smutno mi było i źle ale tż miał dużo obowiązków związanych z powrotem na uczelnię więc nie chciałam mu za dużo mówić. Chciałam, żeby się skupił na nauce a nie lataniem do mnie po nocach.
W piątek sobie pogadaliśmy... Ze 4 godziny leżeliśmy razem w łóżku, przytuliliśmy się do siebie i czułam się taka ,,zaopiekowana". Leżeliśmy, rozmawialiśmy i nic poza tym. Miałam go obok, czułam, jak bije mu serce, jak oddycha a cała reszta wraz z problemami momentalnie odpłynęła. Ważne było tu i teraz.
Tż powiedział, że mnie podziwia, że jestem najsilniejszą dziewczyną, jaką zna. Jego prywatnym cudem. Powiedział też, że wie, że nie zachowuje się czasem tak, jak powinien i żałuje tego ale że zawsze mam pamiętać, że jestem największą miłością jego życia. Obojętnie, co się dzieje...
Popłakałam sobie ale wtedy ze szczęścia Niby to takie oczywiste, że jak jest się razem to wspieramy się we wszystkim ale jednocześnie to niesamowite, jak bardzo można kochać tą drugą osobę i ile ona może znaczyć... To tak, jakby każdy dzień łączył nas na nowo i za każdym razem używał mocniejszej nici.
Kurczę, jestem przeszczęśliwa, że go mam...
Oby już zawsze tak było i tak będzie zobaczysz

Cieszę się życiem

książki :
2016- 31
2015- - 56

-14 kg
Promyk03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 06:24   #3367
justyna_dt
Zakorzenienie

Sanrio, GRATULACJE!!!!!

Dobry.
Za pół h mam jazdę, a jest -8 stopni

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-05, 06:32   #3368
osz rety
Zakorzenienie

GG do osz rety

karola rety, ale wyzysk! człowiek wypruwa flaki dla pracy a jak co do czego dochodzi to pracodawca ma Cię gdzieś...
justi - zimno macie, zwłaszcza na jazdę - brr! powodzenia

Stary 2012-03-05, 06:35   #3369
magda2109
Zakorzenienie

Cześć Dziewczynki

Zanim nadrobię, to chciałam pogratulować Sanrioo

I podziękować BYou za sms-ka, jesteś jak zawsze niezawodna

Znowu poniedziałek
Stary 2012-03-05, 06:40   #3370
karola991
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez osz rety Pokaż wiadomość
karola rety, ale wyzysk! człowiek wypruwa flaki dla pracy a jak co do czego dochodzi to pracodawca ma Cię gdzieś...
justi - zimno macie, zwłaszcza na jazdę - brr! powodzenia
wiem głupia jestem tak się daje jak frajer wykorzystywac, ale jak ona mi napisze tekst w stylu "przez ciebie teraz musze siedziec od 10 do 23 w pracy " albo "jak ty cos potrzebowałas to ja ci pomagałam" to ja mam potem wyrzuty sumienia i zamiast relaksowa csie w domu siedze i myślę czy może jednak nie isc do tej roboty :/nie wiem jak mam sie skutecznie postawic powiedziec nie bedzie mnie i koniec, bo wiem ze przy jakies okzji mi zrobia na złośc albo powie "widzisz ja ci teraz ide na reke a ty mi wtedy nie przyszłas do pracy" i bedzie mi głupio, co mam zrobic?
Stary 2012-03-05, 06:51   #3371
osz rety
Zakorzenienie

GG do osz rety

Cytat:
Napisane przez magda2109 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki

Zanim nadrobię, to chciałam pogratulować Sanrioo

I podziękować BYou za sms-ka, jesteś jak zawsze niezawodna

Znowu poniedziałek
no właśnie znowu poniedziałek
Cytat:
Napisane przez karola991 Pokaż wiadomość
wiem głupia jestem tak się daje jak frajer wykorzystywac, ale jak ona mi napisze tekst w stylu "przez ciebie teraz musze siedziec od 10 do 23 w pracy " albo "jak ty cos potrzebowałas to ja ci pomagałam" to ja mam potem wyrzuty sumienia i zamiast relaksowa csie w domu siedze i myślę czy może jednak nie isc do tej roboty :/nie wiem jak mam sie skutecznie postawic powiedziec nie bedzie mnie i koniec, bo wiem ze przy jakies okzji mi zrobia na złośc albo powie "widzisz ja ci teraz ide na reke a ty mi wtedy nie przyszłas do pracy" i bedzie mi głupio, co mam zrobic?
wiesz jeśli bazuje to na obopólnej korzyści to może tak się zdarzać.
Ale np. ja w życiu bym nie wykorzystywała siostry czy też inną osobę wiedząc, że źle się czuje - ma zwolnienie.
Najgorsze to, że TY masz miękkie serce - a ona nie (i wiedząc o tym wykorzystuje to...) ciężka sytuacja...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-05, 07:07   #3372
kasia0912
Zakorzenienie

Hej

SANRIOO GRATULUJĘ jakaś relacja i pierścień proszę

Byou dziękuję za sms trzy razy musiałam czytać żeby dotarło do mnie co to znaczy

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 07:15   #3373
mikonada
Zakorzenienie

ale trafiłam SANRIO gratuluję bardzo bardzo!!

weekend spędziłam z tż dlatego mnie nie było same brokaciarskie chwile

tyyyyyyyyyyyyle tulenia, buzi buzi i nie tylko tylko kołek osinowy mi kupić, żebym na nim siedziała wiosenka idzie humor lepszy, bo i słonko nam świeci
mikonada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 07:15   #3374
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Karola, jestem na Ciebie wściekła że znowu poszłaś do pracy mimo L4 !!!! Jak w ogóle możesz tak zaniedbywać organizm, który się zbuntował i oświadczył że potrzebuje odpoczynku ? Czy to ja mam zadzwonić do tego PIPu żeby Cię stamtąd wykurzyli do łóżka ? mówiłaś wczoraj szumnie że nie pójdziesz i jak to ją świetnie wkurzyłaś zmieniając zdanie w ostatniej chwili...

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 07:16   #3375
Zuzik06
Wtajemniczenie

SanMoje najszczersze gratulacje Ale super
Zuzik06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 07:21   #3376
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Sanrioo, gratulacje!

Karola, ja myślę, że tej jędzy nic nie ruszy, dopóki po prostu PIP nie przyjdzie, a ty nie zmienisz pracy.

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 07:21   #3377
karola991
Zakorzenienie

a ja wczoraj wyprostowałam sobie wlosy i tz siostra "ale ty masz już długasneee " a ja do niej no bo ja zapuszczam do ślubu, a tz na to "oooo to będziesz kobietą z najdłuższymi włosami" świnia :P
Stary 2012-03-05, 07:25   #3378
mikonada
Zakorzenienie

Cytat:
Oto świnek Prosię jak ta lala
śliczny!

Cytat:
Jaki fajniusi Ja miałam kiedyś krótkowłosą. Dwukolorową, rudo białą. Ale musiałam ją oddać
moja świnusia zdechła w 2010

Cytat:
a ja wczoraj wyprostowałam sobie wlosy i tz siostra "ale ty masz już długasneee " a ja do niej no bo ja zapuszczam do ślubu, a tz na to "oooo to będziesz kobietą z najdłuższymi włosami" świnia :P
dobrze, że nie zapuszczasz gdzie indziej niż na głowie
mikonada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 07:27   #3379
Zuzik06
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
ZUZIK!!!!!!!! Nie wiem, na ile masz taką możliwość, ale jak masz, to zgłoś w Onecie, że są niedojdy straszne, bo to: http://poznajpolske.onet.pl/gallery/...6,image,9.html nie jest dworzec!!!!!! no masakra... to na drugim końcu miasta, sala lustrzana
mam możliwość, zgłosze dzisiaj i dam znać, co wyszło
Zuzik06 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-05, 07:40   #3380
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Umieram Całą noc nie spałam, a teraz na oczy nie widzę... ja mądra

Karola chyba musisz po prostu szczerze z nią porozmawiać, że przykro Ci, że Cię tak traktuje... Tak naprawdę szczerze powiedzieć co Cię boli, może wtedy zrozumie i się poprawi
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 07:41   #3381
karola991
Zakorzenienie

ilsa wiem, ze masz rację ale ja ogolnie taka uległa jestem jak ona mnie cały dzien bombardowała smsami ze przeze mnie bedzie cały dzień w pracy i dzisiaj od rana i ze w huja sobie lece ze mi nie zaplaci to dla swietego spokoju przyszłam noo :/ ja nie chce aby przez te robote były jakies rodzinne spory:/ beznadzieja
Stary 2012-03-05, 07:43   #3382
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:
ilsa wiem, ze masz rację ale ja ogolnie taka uległa jestem jak ona mnie cały dzien bombardowała smsami ze przeze mnie bedzie cały dzień w pracy i dzisiaj od rana i ze w huja sobie lece ze mi nie zaplaci to dla swietego spokoju przyszłam noo :/ ja nie chce aby przez te robote były jakies rodzinne spory:/ beznadzieja
To jakbyś pokazała komuś "wyżej" takiego stręczycielskiego smsa, to mialaby przekichane. Łaski Ci z wypłatą nie robi przecież

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 07:50   #3383
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
J
Życzę Capri i sobie aby nasi TŻci dzisiaj się ocknęli i odezwali

Cytat:
eeee to o ktorej mam byc kolo 18 może być? muszę tylkotż obijat ugotować chyba ze chcesz wpaść zobaczyc jak mieszkamy to zapraszam obejrzymy jakis film albo sobie w cos pogramy i bedzie fajnieeeeeee:prosi :
Kochana, baaaaaardzo chętnie Tylko możemy to przełożyć na czwartek/piątek/sobotę/niedzielę? W czwartek mam ciężki egzamin i jestem zawalona nauką niestety

Cześć wszsytkim
Trochę mam lepszy humor po wczorajszym spotkaniu z psiapsiółami
Posiedzę z Wami chwilkę i się odmeldowuję do nauki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-05, 07:51   #3384
vicky7
Zadomowienie

San gratulacje !!!!!!!!
vicky7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 07:51   #3385
osz rety
Zakorzenienie

GG do osz rety

Cytat:
lepiej nie wchodzić w rodzinne interesy (zwłaszcza z takim typem osoby co Twoja siostra). Zgłoszę Twój sklep do PIPu, pamiętaj nie jesteś niewolnicą. Zmarnujesz sobie tylko zdrowie - a pamiętaj, że zdrowie jest najważniejsze!

Edytowane przez osz rety
Czas edycji: 2012-03-05 o 07:52
Stary 2012-03-05, 07:56   #3386
raingirl
Zakorzenienie

Sanrioo GRATULUJĘ !

BYou dziękuję za smsa
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 07:57   #3387
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

poddaje sie nie nadrobie zaczelam nadrabiac ale juz nei mam sily i czasu w pracy

Rain co do bukeitu to z lizakami nie bedzie problemu bo sa w vlarins mam za to pytanie czy wszystkie kwiaty te z bukeitu sa dostepne w lipcu ??? i jak sadzisz jaki moze byc koszt wykonania takiego bukietu ?? i czy mozna go zrobic nie na mikrofonie?? tylko tak bardziejw "rozsypce"

Sanrioo cieszę się przeokrutnie

edit. ode chociaz nadrobic klub

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

Edytowane przez czarna_kawa80
Czas edycji: 2012-03-05 o 07:59
czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 08:03   #3388
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Picz bo ja mam zrobionę grupę:Zazdrośnice i poszło do wszystkich
tiaaa? (żarcik )

Sanrino bardzo, bardzo się cieszę! i gratuluję
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 08:03   #3389
karola991
Zakorzenienie

osz jak ty zglosisz ten sklep to ona i tak bedzie przekonana ze to ja :/ wiec prosze na razie tego nie rób
wiesz dobrze ze od razu będzie wojna, jak dizisaj ona znowu przyjdzie z bojowym nastawieniem to wtedy ja osobiscie pojde do najpierw do naszej partnerki a jak to nie zadziała (najprawdopodobniej zadziała-zabiora jej od razu żabkę) to do pip i przedstawie im moja sytuację.
Capri okej piatek sobota moze byc
Stary 2012-03-05, 08:04   #3390
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
Rain co do bukeitu to z lizakami nie bedzie problemu bo sa w vlarins mam za to pytanie czy wszystkie kwiaty te z bukeitu sa dostepne w lipcu ??? i jak sadzisz jaki moze byc koszt wykonania takiego bukietu ?? i czy mozna go zrobic nie na mikrofonie?? tylko tak bardziejw "rozsypce"
Wszystkie będą, tylko o tą odmianę goździka trzeba wcześniej zapytać, bo to wciąż u nas nowość
Koszt wykonania...hmmm - nie jestem w stanie strzelić, bo po pierwsze już nie raz się przekonałam jaka jest różnica cen między poszczególnymi regionami, a po drugie nie orientuję się ile ten goździk może kosztować. Porażająco drogi nie jest na pewno. Myślę, że taki bukiet też nie osuszy portfela za mocno - nie ma tam ani żadnych egzotów ani szczególnie dużo materiału
Na mikrofonie nie da rady układać "w rozsypce", bo wtedy widać gąbkę, a to niedopuszczalne. Potrzeba by było dużo zielonych dodatków, a to wtedy bez sensu bo zasłonią lizaki :/ Moim zdaniem ten bukiet musi mieć naturalne łodygi.
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości