Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 7 15,91%
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek 1 2,27%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje 3 6,82%
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki 1 2,27%
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy 0 0%
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta 1 2,27%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera 4 9,09%
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają 13 29,55%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki 8 18,18%
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie 1 2,27%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 4 9,09%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 0 0%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 1 2,27%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają 0 0%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-23, 20:06   #3361
deb
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cześć Ponadrabiałam ale nie mam czasu cytować niestety. Malutka zasnąć nie umiała, płakała nam bardzo a potem słyszeliśmy żę jej w brzuszku coś jeździ. chyba z dużo tej marchewki.

Justi - za 5 miesięcy
Karolina - gratuluje umiejętności syna
Stary 2013-10-23, 20:08   #3362
vujka
Raczkowanie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Chodzi Ci o to, że tam jest twarde jakby miał np guza? Moja po 2 szczepieniu miała to przez miesiąc, a po 3 nadal mam a jutro mija tydzień. Kazali Ci altacetem smarować?
Dokladnie o to Niczym nie smarowałam. Po pierwszym szczepieniu nic mu się nie działo... Jutro idę do pediatry to dopytam. Przed chwilą dzwonilam do cioci która jest pielęgniarką i mowi, że lepiej się z tym pokazać. Dopytam jeszcze o rozszerzanie diety
vujka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 20:10   #3363
deb
Zakorzenienie

Vujka - my po 2 szczepieniu mieliśmy na nóżce taką gulę i zaczerwienienie - lekarka poradziła smarować fenistilem dla dzieci (on chyba od 3 albo 7 roku życia jest ale smarowaliśmy jej na noc 2 czy 3 dni).
Stary 2013-10-23, 20:13   #3364
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
j

ale ja nie kumam co oni się burzą
no właśnie ! tym bardziej, że to JA wstaję do małego jak usłyszę , że jęczy w drugim pokoju, tż nakrywa się kołdrą aż po czubek głowy i tyle

diabli-
też tak raz zrobiłam krew się polała, myślałam , że będzie blizna ale ładnie się zagoiło
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 20:15   #3365
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
My dziś się przestawiamy ze wszystkim o 20 min
u nas Nela dzisiaj sama przyspieszyla wieczorny maraton jakies 15-20 min. wcześniej uznala, ze ma dość i czas spac hehe.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 20:16   #3366
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
przyznaje się dzisiaj do strasznej rzeczy ;( podczas obcinania paznokci przycielam malej paluszka. ojjjj ale był wrzask. milion buziaków, przeprosin i mowienia córci, ze mama nie chciała. ehh wyrzuty mam do teraz durna matka!
to samo było u nas jakiś czas temu, myślałam, że się popłaczę no ale nawet śladu nie ma

ja też oglądam filmy on line na ekino

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 20:17   #3367
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
bo pewnie jadła takie gotowce, co wkłada się do mikrofali ,chwila i gotowe...

ja tam do końca nie wiem jak to jest z tą mikrofalą...
w każdym razie nie używam, bo nawet jej nie mam
Nie, no właśnie zdrowa kuchnia, żadne gotowce zupki chińskie to zło wcielone i takie tam ... No chyba, ze genetycznie? Choinka wie, ale tak jej powiedzieli ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-23, 20:19   #3368
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Diabli, nie wiem kurcze czy do pon.dojdzie a szalwlenie bym chciala to ciasto zrobic.
oj to sobie zrobisz poniedziałek we srode nikt nie musi wiedzieć, ze trochę naginasz przepis
Stary 2013-10-23, 20:19   #3369
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość
Dokladnie o to Niczym nie smarowałam. Po pierwszym szczepieniu nic mu się nie działo... Jutro idę do pediatry to dopytam. Przed chwilą dzwonilam do cioci która jest pielęgniarką i mowi, że lepiej się z tym pokazać. Dopytam jeszcze o rozszerzanie diety
Mi od 1 szczepienia kazali smarować altacetem przy każdym przewijaniu i zaraz po powrocie do domu.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 20:19   #3370
candace1
Zakorzenienie

Czy Wasze chłopaki już przy zmianie pieluszki łapią się za ptasiora
Bo mój od 2 tyg jak wyczaił, że coś tam ma to za każdym razem szuka co to takiego
Jak już zaczal to nigdy nie skonczy
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 20:25   #3371
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
No i pytanie mam takie, teraz co dzień tyle samo i tak samo czy zwiekszać porcje? Kiedy posiłek papkowy zastepuje całkowicie cyca?
Ile na 1 dzień dziecku dać? Tak jak Agnes cały sloiczek czy 1/2 czy ile. Jestem kompletnie zielona a lekarka mi powiedziała, że nie muszę jeszcze rozszerzać diety ale mogę. A jak? Według własnego uznania słoiczki 4+ no to tyle w temacie.
A, te słoiczki to raz dziennie?
następnego dnia Paulinka pewnie będzie chciała więcej rozkręci się dziewczyna i latwo nie odpuści hehe. pewnie dokonczycie sloik na 2 razy my dajemy na razie tylko warzywa, wiec raz dziennie. jak wprowadze owoce to będą 2x.
i cyca zawsze daje po, jak kiedyś uzna, ze jest pelna jak bak to będę wiedziała, ze sloik jej wystarcza

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-23, 20:28   #3372
ankaaa206
Wtajemniczenie

doszedł doidy cup, hmm malemu chyba bardziej podoba się picie ze zwykłej szklanki, no ale nic jutro próbujemy od nowa
mlody dziś zjadł około 120 ml zupki z marchwi, brokula i ziemniaka, zapił 50 ml wody i dopił jeszcze podejrzewam dość dużo z cyca, żarłok,
no i słoiczki mu nie podchodzą, zje 2-3 łyżeczki i koniec ale jak mu ugotuje domowe i dam brokuł do tego to aż się trzęsie

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Bo mój od 2 tyg jak wyczaił, że coś tam ma to za każdym razem szuka co to takiego
u nas ptaszek też jest hitem nr 1 od około 2 tygodni, chyba tylko on go najbardziej interesuje podczas kąpieli i zmianie pieluchy

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 20:29   #3373
karota11
Zadomowienie

Pojechałam po słoiczki dzisiaj do rozszerzenia diety, pierwsza marchewka, jabłuszko, marcheweczka z ziemniakiem, pierwszy brokuł, kalafior, groszek :0
I mnie wqrwili w carrefourre- patrzę, za☠☠☠iście na te słoiczki "pierwsze" promocja , weź jeden za 2,99 a drugi za 1grosz. napakowałam, do kasy, a tam babka podczas liczenia produktów mówi mi ,z e to tylko na jedną parę ,a reszte mam policzone normalnie/.

Kumam, ze to po to,zeby nie kupować hurtowo i wogóle, ale ta jedna para to przeginka, niech pocałują mnie w dupsko.
Stary 2013-10-23, 20:30   #3374
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
Pojechałam po słoiczki dzisiaj do rozszerzenia diety, pierwsza marchewka, jabłuszko, marcheweczka z ziemniakiem, pierwszy brokuł, kalafior, groszek :0
I mnie wqrwili w carrefourre- patrzę, za☠☠☠iście na te słoiczki "pierwsze" promocja , weź jeden za 2,99 a drugi za 1grosz. napakowałam, do kasy, a tam babka podczas liczenia produktów mówi mi ,z e to tylko na jedną parę ,a reszte mam policzone normalnie/.

Kumam, ze to po to,zeby nie kupować hurtowo i wogóle, ale ta jedna para to przeginka, niech poctałują mnie w dupsko.
trzeba było wziąć na zakupy całą rodzinę

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 20:34   #3375
Veronic
Wtajemniczenie

karota- ale bezsensu z tą promocją

---

zmęczona jestem... idę spać
dobranoc
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-23, 20:36   #3376
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
My po szczepieniu Lili waży 6900g według ich wagi w pieluszce, a wg mojej na golasa 7kg No ale jest postęp czy tak czy tak, bo w 2 tygodnie zrobiła 250g, więc jest w normie. Śpi w wózku od godziny już, więc chyba odsypia szczepionkę.
to nasze dziewczyny chyba sa baaaardzo podobne z tym przybieraniem. Nela dzisiaj wazyla w ciuchach...6900, a tydzień temu w czyściutkiej pieluszce 7kg fakt, ze wazyla inna pani, ale waga ta sama.
Stary 2013-10-23, 20:37   #3377
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
normalnie w Krakowie lato comnie cieszy bo przynajmniej młody ubierze po kilka razy krótkie rękawki które przytomna matka kupiła na 68
u nas też dzisiaj lato ) wyszliśmy przed 10, więc założyłam małemu bluzę. Ale później wróciliśmy się dś cieńszego

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
vil myśmy też chcieli maxi cosi mobi on jest bez bazy ale wyczytalam wczoraj że pasuje tylko do konkretnych aut mimo zapinania pasami (nasz jest za stary) o co chodzi z tym?
mamy bazę MC familyfix, to nie będzie pasował ?

Cytat:
Najlepsze to przetrzymać w buzi z 3 łyżeczki zupki i zacząć pierdzieć ustami. Zabawa na całego
wyobraziłam to sobie, musi być wesoło

Cytat:
Jedziemy na 15:00 do pediatry, pogadamy o rozszerzaniu diety
Dziewczyny a jak ktoś jest na kp, to niby od 6go miesiąca zalecane rozszerzanie diety, ale od 5go skończonego, czy 6go skończonego? ktoś będzie jeszcze czekał?
od skończonego 6. My raczej czekamy.

Cytat:
Zgadzam się Sama już nie będę na siłę Bartka przekonywała do butli

A czy ja pisałam już czy nie?

Bartuś kończy dziś 5 miesięcy

Załącznik 5455022

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Ja miałam zamiar do 6mc tylko cyc ale lekarz mi powiedział, że po prostu musze obserwować dziecko jak reaguje i będę wiedziała kiedy zacząć i chyba jak skończy 5mc to zacznę bo mała tak patrzy jak ktoś je, że masakra. A jak widzi swoją łyżeczkę to aż się trzęsie.
nasz też tak robi.. ale to nie jest oznaką gotowości do jedzenia..
Jak się maluję przy małym, albo rozczesuję włosy to patrzy się podobnie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
przez Was znow zrobilam mufinki tym razem dyniowo-czekoladowe (tym samym testuje czy kakao Sofii nie rusza). Dynia to super zastepnik mleka! nie czuc jej wcale, a mufinki sa mieciutkie i mokre taki ze mnie lakomczuch, ze nawet marudne dziecko mnie nie powstrzyma przed pieczeniem - wiekszosc zrobilam z mala na rekach. tylko piekarnik obsluzylam samodzielnie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
zdolniacha..
brzmi pyyysznie, chyba umknął mi ten przepis..
może ktoś podrzucić linka

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Zrobiłam na podstawie tej strony taką rozpiskę w pdf może komuś się przyda :
http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...iac-zycia.html
kolejny miesiąc to nowe produkty..

Niektóre rzeczy mogą być kontrowersyjne jak np. kasza manna.. ale tak tam było..
no baaaa, porządek musi być
hahahha, Marchewka jesteś the best

Cytat:
ja już sama nie wiem co i jak z tym rozszerzaniem bo np. dzieci BLW dostają prawie wszystko i jedzą co chcą, nawet makaron w 7m
no właśnie ...

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 20:38   #3378
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Cała Marchewa

ja już sama nie wiem co i jak z tym rozszerzaniem bo np. dzieci BLW dostają prawie wszystko i jedzą co chcą, nawet makaron w 7m

a mój już po gruszce a jeszcze 5 miesięcy nie ma:P próbowaliśmy dać młodemu bebiko ale wrzask coraz bardziej się boję odtsawiania od cyca ale wiem, że im później tym łatwiej nie będzie, ale będę musiała wyjść jak będzie dostawał butlę, bo mi serce pęknie od tego płaczu;(
Stary 2013-10-23, 20:39   #3379
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
mądrze robiłaś :/ a ja spierdzieliłam sprawę że odpuścilam naukę z butelki i teraz cyrki są. I dylemat próbować kupić butelkę TT czy kubek doidy
Ach i mąż poróbował karmić, ale tez mu się nie udało. Nina zresztą u ojca na rękach potrafi szukać cyca.
kup sobie na probe TT 150ml - wydasz jakies 7zl jeśli się sprawdzi to kupisz drozsza, wieksza. a mala zawsze się później przyda DLA LALEK

choć faktycznie chyba lepiej byłoby kupic kubek

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-10-23 o 21:56

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-23, 20:40   #3380
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
mój narazie za stopy się łapie, nie strasz
Stary 2013-10-23, 20:42   #3381
salviae
Zadomowienie

Hej, czytam Was na komórce w łożku i mi niewygodnie pisac, ale dzisiaj była pogoda Kuba był na dworze na chwile w krótkim rekawku, pozniej ubrałam mu bluze, spacerowałam z sasiadką i jej dwulatek miał - krótki rekaw, długi, polar, kurtke, szalik, rajtuzy, spodnie i czapke, a ta mi mowi, ze chyba za ciepło go ubrała

Cytat:
Elusiek ja soków nie podaję i nie mam zamiaru podawać. U nas jest 90 ml herbatki rumiankowej, a później woda woda woda.

U nas na początku też był krzyk że za wolno łyżeczką macham teraz KArola ladnie je tak do połowy porcji, później jest meksyk. Najlepsze to przetrzymać w buzi z 3 łyżeczki zupki i zacząć pierdzieć ustami. Zabawa na całego

My dziś się przestawiamy ze wszystkim o 20 min
ja tez sokow nie bede dawała, a Kuba pierdzi i gulga jak pije wode
Cytat:
Clo napisz proszę jak to wygląda u was jedzenie warzywek przy kp? Zastępujesz posiłek czy dajesz razem z mleczkiem? I po czym poznać że tyle i dość?
Kubie starcza 120 g jedzenia (z miesem) popite woda i wtedy wytrzymuje do nastepnego karmienia 2-3 godziny, poznaje, ze ma dosc jak pluje, nie otwiera buzi, albo magazynuje wszystko i nie polyka
Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Poczytałam Was sobie trochę na spacerze
Fajnie, że więcej osób zainteresowało się RB, mnie to bardzo zaintrygowało. Czekam teraz aż przyjdzie Księga RB a w międzyczasie czytam W głębi kontinuum. Dopiero zaczęłam czytanie i już się boję, że będę chciała cofnąć się w czasie i postępować zupełnie inaczej z moją Helcią
haha, tez zamowiłam ksiege RB i czytam w głębi kontinuum niektóre zdanie w tej ksiazce sa tak zbudowane, że mój rozum tego nie ogarnia a z cofaniem czasu mysle, ze nie bedziemy miały problemu, bo tu głównie chodzi o to żeby nie zostawiać dziecka płaczącego samego tylko pomagać i wspierać, a myślę, że u Nas wszytkie mamy są na tyle uświadomione, że wiedzą, że wypłakiwanie to zło
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
szlaaaaaag pocytowałam i mi wcięło, a tak ładnie nasz spacer opowiedziałam
to streszczę tylko spacer bo reszty nie pamiętam co miałam pisać

po 3 h nogi mi do d... włażą, źle z moją kondycją .... znaleźliśmy sobie nową zabawę, jak "rzucam" wózkiem na wszystkie strony i bujam na amortyzatorach to Młody się tak rechota że wszyscy się za nami oglądają, do tego odpowiednie dźwięki, patataj, ihaaaaaa i głupie miny to już w ogóle dziecko się chichra na całego a potem zaczęło go słońce razić i musiałam tak zasłonić że mnie nie widział zza tej parasolki, więc co chwilę było "a kuku!" z innej strony wózka i zaś rechot
nie spał na spacerze bo szalał, u złotnika i w banku nadawał jak katarynka, "aaa guuuu" "gliiiii" "daaaa .... daaaaa" i śpiewał sobie

aa! też bez czapeczki byliśmy i tylko czekałam aż ktoś coś powie
słodki, my też bez czapki dzisiaj
Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
nie no Xal nie podaję całego słoiczka z nowościa od razu. Biore na 3 razy, jednego dnia kilka łyżek, drugiego dnia wiecej i 3 dnia najwięcej. A jak powtarzamy np marchewkę, i wiem że mała lubi to wcina cały słoik.
Słoiczek raz dziennie, zastepuje cyca chyba wtedy jak dasz cały, a jak dajesz 1/3 to pociśnij jeszcze pierś. Tak na moje oko.

mądrze robiłaś :/ a ja spierdzieliłam sprawę że odpuścilam naukę z butelki i teraz cyrki są. I dylemat próbować kupić butelkę TT czy kubek doidy
Ach i mąż poróbował karmić, ale tez mu się nie udało. Nina zresztą u ojca na rękach potrafi szukać cyca.
z doidy narazie nie wyobrazam sobie picia mleka, Kuba pije wode, ale to jest raczej takie wlewanieu mu do buzi, łyka i pluje, wylewa się bokiem, jest cały mokry, przód, plecy.... ale to uwielbia, cieszy się na to picie wody bardziej niz na jedzenie
Cytat:

Załącznik 5455022

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Kurcze a mogę sobie w takich zwykłych plastikowych opakowaniach mrozić te pokarmy?np. takich z carrefoura albo w jakimś curverze? czy jakieś strasznie szkodliwe substancje zaatakują ten pokarm? Kurcze bo głupio by było nakupić sobie eko produktów, zrobić jedzonko w domu, urobić się przy tym, po czym skazić je jakimś pojemnikiem... czy po prostu już świruje za bardzo??
kurde ja to jestem ignorantka, pomroziłam w workach foliowych mam nadzieje, że to nie zaszkodzi
Cytat:
Dziecku w mikrofali? bleee toż to zło
Wiesz, tez nad tym myslałam i chyba może boleć ...
ja tez podgrzewam w mikrofali
Cytat:
Cała Marchewa

tez nie za bardzo patrze na te schematy, daje to co uwazam za ok, np pomidorów bym mu narazie nie dała, ale szpinak dostaje, a w tej rozpisce pisze , że od 9m no i makaronu tez nie dam bo mąka
Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
moj syn jest zdolny - obsikal sobie twarz

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
przypomniało mi się ja Kuba wsadził sobie kupe do ucha
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 20:43   #3382
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
A czy ja pisałam już czy nie?

Załącznik 5455022
stoooo lat maluchu!

za miesiąc to będą biby hehe
Stary 2013-10-23, 20:50   #3383
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
trzeba było wziąć na zakupy całą rodzinę
tak zrobię, rodzinę, sąsiadów , znajomych i sie obkupię

Cytat:
karota- ale bezsensu z tą promocją

---

zmęczona jestem... idę spać
dobranoc
miłej i spokojnej nocki
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
u nas też dzisiaj lato ) wyszliśmy przed 10, więc założyłam małemu bluzę. Ale później wróciliśmy się dś cieńszego

mamy bazę MC familyfix, to nie będzie pasował ?

wyobraziłam to sobie, musi być wesoło

od skończonego 6. My raczej czekamy.

nasz też tak robi.. ale to nie jest oznaką gotowości do jedzenia..
Jak się maluję przy małym, albo rozczesuję włosy to patrzy się podobnie

zdolniacha..
brzmi pyyysznie, chyba umknął mi ten przepis..
może ktoś podrzucić linka

no baaaa, porządek musi być
hahahha, Marchewka jesteś the best

no właśnie ...
my właśnie czekamy do końca

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

salviae współczuję temu smykowi za ubiór jaki mu mama strzeliła
ja dziisaj jak miałam jechac do lekarza, to niedźwiadka wyciągnełam dla Mąłego, ale się w porę opamiętałam i pojechaliśy w jeansach, skórzanych kremowych mokasynkach i swetrze w norweskie wzory

i gdzie szalik....
Stary 2013-10-23, 20:51   #3384
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze nie odkrył, że posiada

Cytat:

Kumam, ze to po to,zeby nie kupować hurtowo i wogóle, ale ta jedna para to przeginka, niech pocałują mnie w dupsko.
kupiłaś czy wycofałaś?
Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
a mój już po gruszce a jeszcze 5 miesięcy nie ma:P próbowaliśmy dać młodemu bebiko ale wrzask coraz bardziej się boję odtsawiania od cyca ale wiem, że im później tym łatwiej nie będzie, ale będę musiała wyjść jak będzie dostawał butlę, bo mi serce pęknie od tego płaczu;(
biedulek

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 20:52   #3385
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Znajoma, która dużo używała mikrofali i poszła na operację raka jelita dowiedziała się, że prawdopodobnie własnie od takiego jedzenia
o kurde, mam nadzieje, ze to jednak jakies genetyczne
Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
przyznaje się dzisiaj do strasznej rzeczy ;( podczas obcinania paznokci przycielam malej paluszka. ojjjj ale był wrzask. milion buziaków, przeprosin i mowienia córci, ze mama nie chciała. ehh wyrzuty mam do teraz durna matka!
tez mi się zdarzyło i tez było mi straasznie przykro
Cytat:
no właśnie ! tym bardziej, że to JA wstaję do małego jak usłyszę , że jęczy w drugim pokoju, tż nakrywa się kołdrą aż po czubek głowy i tyle

diabli- też tak raz zrobiłam krew się polała, myślałam , że będzie blizna ale ładnie się zagoiło
jak mój słowo by pisnął w tej sytuacji to bym chyba rozszarpała, serio
Cytat:
nie, narazie łapie się za stopy
Cytat:

dobrze, ze piszesz bo chciałam po nie jechac jutro, przejde się dwa razy do kasy
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 20:54   #3386
karota11
Zadomowienie

Cytat:
jeszcze nie odkrył, że posiada

kupiłaś czy wycofałaś?
biedulek
qźwa kupiłam, Mały mi spał w wózku i nie chciałam sie wqrwiać wycofywaneim tego z paragonu, ale późneij jak przeanalizowałam, to takie bagno, robienie ludzi w konia, bo nigdzie nie ma info,ze jedną parę mogę ;/to jak przyjde drugi raz i babka mnei rozpozna to mi odmówią sprzedaży?
Stary 2013-10-23, 20:55   #3387
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny Czyli wstrzymam się z tą kaszą A pytałam Was bo wiem, że też te kupiłyście tzn.Diabli może jeszcze nie ale planuje.
Bez sensu, że piszą, że po 4 miesiącu a jednak wprowadza się je później bo to mi zamieszało w głowie

A nogi mojej w leżaczku też bym z chęcią unieruchomiła
Diabli masz już na oku krzesełko jakieś? Jak dla mnie jest za duży wybór i nie wiem co wziąć
kupiłam, ale czeka na odpowiedni moment warzywka na razie ważniejsze od kaszki.
a krzesełko...jesteśmy w lesie podoba mi się kapturek, którego dziewczyny tu pokazywaly (Deb), ale to na razie jeszcze tylko "podoba". nie zglebilam tematu

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Mąż mi coś dzisiaj o nim czytał także możliwe, że i my będziemy się do niego przymierzać
a on jest na isofixie? i tylem do kierunku jazdy?
Stary 2013-10-23, 20:55   #3388
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
biedulek
no bidulek dziewczyny czy któraś już zaczęła albo planuje wkrótce odstawiać dziecia od cyca i ma jakieś humanitarne pomysły? nie wyobrażam sobie kilka h płaczu, żeby go do butli zmusić myślałam o utrzymaniu wieczornych i porannych karmień do lutego, ale boję się, bo już teraz jest masakra, jeszcze 2 miesiące temu bez problemu potrafił zjeść mm:/
Stary 2013-10-23, 20:57   #3389
karota11
Zadomowienie

Oglądacie top shef? ja , i mój faworyt P.Ś. jak odpadnie to się wpienię ;/uwielbiam go
Stary 2013-10-23, 20:57   #3390
maluska88
Raczkowanie

A my dziś pierwsze mleczko z kaszka i smoczkiem do tego i dało rade mały pił na raty ale po 40minutach butla pusta. A co do noszenia dziecka to maskara my w piątek mieliśmy pechowy dzień. Jechałam z laptopem znów do naprawy a w czwartek go odebrałam i wysiadając z autobusy chwyciłam gumę. Szybka decyzja jade do sklepu gdzie go kupiłam bo niby na dentke jest gwarancja a tam ale jak jest klejona dwa razy ehh ale babka wyciągała mi ta dętkę przebita a tu zonk jednak nie ma zapasowejto ja do znajomego zeby zabrał wózek a ja z dzieckiem do domu a potem do Tesco po łatki tak mnie bolały ręce i plecy że masakra.
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości