|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3391 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
|
![]() ![]() |
![]() |
#3392 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dobrze czuje sie z tym U
![]() |
#3393 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() R, U, P ?
![]() |
#3394 |
Zakorzenienie
|
smak6malin- fajnie?zadnych uwag,poprawek?
![]()
#3395 |
Zakorzenienie
|
R.
Śniadanie: owsianka (3 łyżki płatków owsianych, 1/4 szklanki mleka 3,2%, 1/4 szklanki wody, 1 jabłko, 50g chudego twarożka, pół łyżeczki cynamonu) II śniadanie: duża kromka pełnoziarnistego chleba z 30g chudego twarożka i zielonym ogórkiem, 1 jabłko Obiad: kromka pełnoziarnistego chleba, opakowanie (200g) serka wiejskiego z łyżką kakao Podwieczorek: garść orzeszków ziemnych 20 minut hula hop 8 minute Abs Kolacja: 2 jajka gotowane na twardo, 1 pomidor, 1/4 dużego zielonego ogórka
![]() |
#3396 |
Zakorzenienie
|
moje U:
śn.: serek wiejski z jajkiem, dwie kromki grahama: jedna z pasztetem i ketchupem, druga z szynką, pomidorem, ogórkiem i serkiem brie; kubek mleka 2śn: jabłko, kanapka z sałatą, żółtym serem i szynką * nie wiem co białkowego mogę wziąć do szkoły ;/ * obiad: fura ziemniaków + kilka łyżek gulaszu + 3 ogórki w occie; herbata czerwona po treningu: serek wiejski z całym bananem; kilka rzodkiewek kolacja: dwa jajka sadzone z ketchupem; herbata zielona. i jak?
![]() |
#3397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3399 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#3400 |
Zakorzenienie
|
no bo niby w każdym posiłku trzeba dostarczać, a ja zawsze mam problem z tym drugim śniadaniem :P a jak ostatnio zamieściłam swój jadłospis, to właśnie ktoś napisał, że przy drugim śniadaniu nie ma białka
![]() ale może faktycznie sobie odpuszczę przy tym akurat posiłku- nie mam zresztą wyboru^ a ogólnie jadłospis jak?^
![]() |
#3401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3402 |
Zakorzenienie
|
no ok, spoko
![]() będę pilnować tylko, żeby po treningu jeść tego sporo, bo wtedy to akurat potrzebuję :P
![]() |
#3403 |
Zadomowienie
|
hmm myślę, że zrozmiałam. Póki co moje życie "poza jedzeniowe" nie cierpi na tym
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3404 |
Raczkowanie
|
R
Śniadanie: 3 garście płatków Cheerios wielozbożowych ze szklanką mleka 2%, szklanka soku ananasowego Obiad: ok. 400g bigosu z mięsem, herbata Podwieczorek: jogurt waniliowo-truskawkowy, zielona herbata Trening: 30 min na rowerku stacjonarnym, 20 min tańca Kolacja: miseczka sałatki z białej fasoli, pomidorów i sera pleśniowego, 2 kromki pieczywa chrupkiego z masłem i serem pleśniowym, herbata pomarańczowo-cynamonowa z płaską łyżką syropu klonowego Edytowane przez Atiya Czas edycji: 2009-04-16 o 23:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#3405 |
Zakorzenienie
|
Wczorajsza Rrrrr
śniadanie: grahamka z 0,5 opakowania pasztetu sojowego koperkowego, pomidorem, ogórkiem, papryką i mnóstwem zieleniny; kawa z mlekiem II śniadanie: wieśniak lekki; szklanka domowego soku marchwiowo-jabłkowo-grejpfrutowego Obiad: 30 g kaszy gryczanej z sosem kurczakowo- brokułowo-rodzynkowym (1/3 opakowania małego jogo naturalnego, 100 g piersi z kurczaka, brokuły gotowane na parze, łyżka rodzynek, przyprawy) Podwieczorek: garść migdałów, 2 łyżki tuńczyka wsw Kolacja: wieśniak lekki z warzywami (pomidor, papryka, cebula, kapusta pekińska, 2 łyżki groszku z puszki)
![]() |
#3406 |
Zakorzenienie
|
Edytowane przez Vegetka Czas edycji: 2009-04-17 o 07:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#3407 |
Zadomowienie
|
moje wczorajsze U:
Ś: 3 kromki razowca ze słonecznikiem z pieczoną piersią z kuraka, pomidorem i rzodkiewką. pół słoika papryki w zalewie octowej II Ś: kawałek ciasta drożdzowego 9x6 cm? ![]() O: dwa pieczone udka z kurczaka, pół małego słoika ogórków ze słodkiej zalewy i trochę papryki jak rano K: dwa zawijasy - baleron z ogórkami kiszonymi i papryką znów ![]() ![]() i w klubie 3 piwa ![]()
#3408 |
Zadomowienie
|
moje dzisiejsze R, bardzo prosze o ocene
![]() sniadanie: jejcznica z 2 jaj z ogorkiem zielonym, jablko II sniadanie: 2 kromki chleba razowego z serkiem almette(z czosnkiem)+ogorek zielony i konserwowy, kawlek sernika dietetycznego, serek homo z wisniami obiad: 8 pierogow ruskich z jogurtem naturalnym podiweczorek: jogurt naturalny z garscia orzechow wloskich kolacja: kawalek twarogu ze szczypiorkiem i ogorkiem zielonym
![]() |
#3409 |
Zakorzenienie
|
R z prosba o ocene
![]() 25min biegania Sn: owsianka(100ml wody,100ml mleka1,5%,male jablko,cynamon,100g serka wiejskiego) herbata miętowa 2Sn: bulka pelnoziarnista z pestkami dyni posmarowana serkiem homo nat,3plasterki wedliny z kurczaka,kawalek papryki,male jablko,herbata miętowa O: mala piers z kurczaka gotowana na wodzie,duszone warzywa na wodzie(pol papryki,4pieczarki,2male cebule,brokuly) P: pol makreli,marchewka aeroby K: tunczyk wsw i mam takie troche glupie pytanie ![]() ![]()
Yesterday I was sad Today I am happy Yesterday I had a problem Today I still have a problem But today I changed the way I look at it Edytowane przez orzeszek01 Czas edycji: 2009-04-17 o 15:56 Powód: zmiana podwieczorku |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3410 |
Raczkowanie
|
Moje W
![]() ![]() ![]() śniadanko: 200ml jogurtu pitnego brzoskwiniowego + wkrojone jabłko + 3 łychy czystego, niesłodzonego błonnika + łycha siemienia lnianego. Zielona herbatka z łyżeczką miodu. II śniadanko: bułka z 2 plastrami szynki i serkiem topionym do smarowania + ogórek zielony. Obiad: drożdżówka z serem ![]() ![]() Podwieczorek: Koktajl ze 100g sera białego półtłustego, 50ml mleka z łyżeczką miodu i połową banana. Kolacja: kromka chleba żytniego z szynką + ogórek zielony + rzodkiewka + jajecznica na łyżeczce oliwy z cebulką. Proszę o ocenke;*
![]() |
#3411 |
Rozeznanie
|
Ponieważ pytaliście się o ten chudy twaróg,który ma 0% tłuszczu z Łowicza,dołączam jego fotkę i spisuję z opakowania(ponieważ dobrze nie widać na zdjęciu) wartość odżywcza 100g produktu: 96 kcal,białko 21,9 g,węglowodany 2,2 g,tłuszcz 0 g.Ten twaróg jest rewelacyjny,naprawdę bardzo dobry,mokry,kupuję go w Polo-Markecie.
Poza tym bardzo dobre są jogurty naturalne z Łowicza i serek wiejski lekki z Piątnicy,ale to już na pewno wiecie.Dołączam również fotki dla zainteresowanych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3413 |
Zadomowienie
|
Apropos twarogów: Mazurski Smak z Mlekpolu też ma 0% i 86 kcal
![]() No, alee.. Moje dzisiejsze W: Ś: szklanka mleka 2% + miseczka chrupek kukurydzianych w czekoladzie + kilka winogron IIŚ: danio papryka&pomidor + pomidor + 8 rzodkiewek + 2chlebki + 40g piersi z kurczaka O: 130g piersi z kurczaka + pół woreczka ryżu z soczewicą czerwoną + warzywa gotowane na parze+ sos z przecieru pomidorowego P: sałatka z: sałaty lodowej+ pomidor+ szczypior+ 60g tuńczyka + kukurydzy+ oliwki nadziewane czosnkiem+ oliwa z pestek winogron K: 125g twarożku+ pół jogurtu naturalnego+ pomidor+ szczypior+ dużo rzodkiewek uff dzisiaj praktycznie bez ważenia już.. tylko mięsko, rybka i twarożek ![]() ![]() Jak oceniacie? |
![]() ![]() |
![]() |
#3414 |
Wtajemniczenie
|
Mój mi się dzisiaj nie podoba, ech... za dużo tłuszczu i łączenia z ww jak zawsze ;/ nawet nie proszę o ocenkę, bo wiem, że jest kiepsko ;/
R: 1. ok 60 g chleba podzielonego na 3 kawałki, z masłem (cienko) a) z szynką wiejską b) z twarogiem tłustym c) z makrelą wędzoną na każdą ogórek i szczypiorek, jabłko kawa 2. jogurt nat. mały z 5 suszonymi śliwkami i 2 łyżkami otrąb 3. udko z kurczaka bez skóry gotowane, 3 łyżki buraczków 'czystych' 1,5 łyżki orzechów ziemnych (nie najadłam się tym wcale, więc... ;/) podwójna więcej niż średnia kanapka z razowca z masłem, szynką wiejską, ogórkiem, pietruszką :/ kawa 4. serek wiejski zwykły, 2 duże marchewki Argh. |
![]() ![]() |
![]() |
#3415 |
Przyczajenie
|
P:
Ś: 2 kromki razowca ze śliwką z danio ogórkowo-czosnkowym i wędzonym halibutem i rzodkiewką, herbata zielona, jabłko big corne orzechowy i kawa z mlekiem 2Ś: kubek maślanki, pare michałków i wafelków orzechowych, big corne bananowy O: Dwa kawałki ryby jakiejś w panierce, mizeria z ziołami i koperkiem i serkiem homo nat., sos cygański na ostro z warzywami P: big corne orzech0wy, kawa z mlekiem, jabłko, danio truskawkowe K: Activia śliwkowa, jabłko teraz paczka lila stars
#3416 |
Raczkowanie
|
Cytat:
Napisane przez fucia ![]() dziś zjadłam : Śniadanie : 2 kromki chleba razowego , 2 plastry sera żółtego,ogórek,sałata Sniadanie II : brak czasu. Obiad: 3 ziemniaki,mizeria Podwieczorek : Activia Kolacja : 2 kromki chleba razowego , 2 plastry sera żółtego,ogórek,sałata R!
#3417 |
Rozeznanie
|
Rrr..(ale nie wyszło dzisiaj)..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3419 |
Rozeznanie
|
Moje jutrzejsze U
Śniadanie - placek owsiany (2 jajka, 3 lyzki platkow owsianych, chlust mleka 2%), sos (duza garsc truskawek, lycha smietany, 2 kostki brazowego cukru, 1/4 kostki twarogu poltlustego) 2 śniadanie - 2 kromki chleba zytniego posmarowane serkiem z ziolami z szynka, zoltym serem z pomidorem Obiad (na miescie-maraton sklepowy hehe) - kebab w ciescie z sosem mieszanym (z duza iloscia surowki) Podwieczorek - Lod Oskar jagodowy w bialej czekoladzie ![]() Kolacja - sałatka z tunczyka wsw, salaty, rzodkiewek, sosu musztardowo-jogurtowego, kromka chleba zytniego posmarowana maslem bardzo prosze o ocene Edytowane przez Sherrie Czas edycji: 2009-04-17 o 20:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#3420 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:19.