|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek część XVIII i na pewno nie ostatnia ;)
No to taka zakamuflowana jest dla mnie idealna
![]() ![]() Hmm... Na początek nakreślę sytuację... Któregoś pięknego dnia się obudziłam o 11 (to był tydzień przed wyjazdem) i zadzwoniłam do TŻ-a. Powiedział mi, że jest na mieście i chce po mnie przyjechać. No to się zgodziłam, miał chyba wolne 1.5 h. Przyjechał i pojechaliśmy do niego. Od słowa do słowa zostałam bez stanika, TŻ też był częściowo rozebrany i... Nagle mnie przeprosił i powiedział żebym sobie źle nie pomyślała i koniec. Odwiózł mnie do domu i pojechał do szkoły (był już spóźniony godzinę). Siedziałam pół dnia i myślałam, aż w końcu jak poszliśmy wieczorem na kawę to nie wytrzymałam i zapytałam "czemu nie chcesz się ze mną kochać?" (taaa, boska jestem, nie ma to jak atak z zaskoczenia). TŻ się zdziwił i zapytał czemu myślę, że on nie chce i powiedział, że nie chciał żebym sobie źle o nim pomyślała i nie wiedział czy ja chcę i nie chciał wywierać na mnie presji i (teraz będzie najlepsze, mam faceta idealnego!) że jak się kogoś kocha to się bardzo szanuje. No i że chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3392 |
Zakorzenienie
|
HA! widziałam Poemi że on z tych ...z tych co mój TŻ
![]()
#3393 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3394 |
Zakorzenienie
|
#3395 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3396 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3397 |
Zakorzenienie
|
Poemi, fajnie, że trafiłaś na porządnego faceta, ale...no ja jak zwykle mam pewne ale
![]() Dziwi mnie, że sytuacja już była na dobrej drodze, że tak powiem, a on nagle przerwał, po czym w rozmowie stwierdził, że ma do Ciebie szacunek i bla bla bla. A przepraszam, jak się z kimś prześpisz to przestajesz mieć szacunek do niego? Mówię tu o związku, bo w końcu jesteście razem... Seks jest rodzajem okazywania uczuć. Co to za głupie gadki o szacunku? Co to za gadanie, że nie chciał Cię zmuszać? Chyba nie wyglądałaś na zmuszoną, skoro byłaś rozochocona i od pasa w górę roznegliżowana ![]() Oczywiście fajnie, że nie ciągnął Cię do łóżka na drugiej randce, ale nie rozumiem tego piania z zachwytu, jaki on cudowny, bo Cie szanuje i nie chce pójść z Tobą do łóżka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiem tyle, miałam taką akcję raz w życiu- tzn. w jednym związku- a to całe oczekiwanie to było psu na budę, chyba po to, żeby mnie przywiązać do siebie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- I mam swoją teorię na ten temat, jak unika to znaczy, że nie czuje się mocny w temacie i zwyczajnie się boi... My poszliśmy do łóżka bardzo szybko, po 3 tygodniach znajomości ale to był żar namietności, a od tamtej pory było jeszcze lepiej (nie oszukujmy się dobry sex zbliża ludzi) i tak trwa. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie i dla TŻ sex też jest ważny bardzo, ja uznaję go sposób okazywania swoich uczuć, TŻ też...i powiem szczerze, że jako jeden z ważniejszych sposobów okazywania uczuć!...więc jak zaczęłam być z Tż, to nie było ględzenia: kiedy, jak, w jaki sposób...po prostu wyszło samo z siebie...i tak jest chyba najlepiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3400 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też wkładam między bajki gadanie o tym, że nie jest najważniejsze, że oczekiwanie wzmacnia efekt, że to takie romantyczne. Dla mnie tez najwazniejsze jest by facet nosił portki i zaciągnąl mnie do tego łóżka a nie opowiadał jak to cudownie będzie ![]() U nas tak jest, jak mam focha to mój mąż zawsze wie jak temu zaradzić ![]() Bo jakby nie patrzył później w życiu trzeba działać spontanicznie, a nie zastanawiać się nad atmosferą, klimatem itp. bo może się okazać, że nigdy nie ma sprzyjających idealnych okoliczności i cała sfera intymna leży z tego powodu . ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- I tego Ci życzę ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3404 |
Zakorzenienie
|
Cześć.
Ja też mam taką blokadę i mój TŻ też a z racji tego, ze mieszka z nami moja siostra w sferze intymnej jest do bani i nie możemy się doczekać aż pójdziemy na swoje.
#3405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3406 |
Zakorzenienie
|
Coś mi się net zmulił strasznie przed chwilą
![]() Ja bym się usieszyła gdyby TŻ się trochę postarał w tym temacie ![]() ![]() A taka ciekawostka! Moja przyjaciółka postanowiła żyć w celibacie. Ciekawe ile wytrzyma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3407 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
![]() Są osoby, które żyją w związkach i nie kochają się - tzw. białe malżeństwa- ciężko mi sobie to wyobrazić ale przy niedoborze z partneremw tej kwestii też wolałabym zrezygnować zupełnie niż się męczyć ![]() _________________________ _________________________ __ Nagadałyśmy się o sexie więc idę działać teraz do domu ![]() ![]() Miłego wieczoru! Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2010-05-13 o 15:23 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Owszem mamy oddzielne pokoje, ale sypialnia sąsiaduje z pokojem siostry i z łazienką więc wieczorem ona albo jest w łazience albo u siebie i obojgu nam się z kimś za ścianą albo kręcącym się po przedpokoju. Poza tym często śpi u niej jej chłopak... także w niby w swoim domu a zero intymności i prywatności.
![]() |
#3409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ta moja kumpela to rekordzistka w ilości partnerów więc się śmieję, że jej się znudziło już ![]() ![]() Miłego wieczora Dorinko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3410 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chyba jest u nas kiepsko, tak od wielu lat. Mamy czasami przebłyski namiętności, ale już coraz rzadziej. Chociaż także uważam, że seks tworzy bliskość. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3411 | |||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Poemi dobrze, że wszystko wyjaśnione i jesteś dobrej myśli ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3412 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Kurczę, i znowu prawie nie spałam! Po północy skończyłam się pakować, położyłam się i nie mogłam zasnąć ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3413 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry,
piątkowo ![]() chociaż weekend mi się średnio zapowiada, tzn. samotnie. Tż dziś pracuje do wieczora, jutro też musi iść do pracy a po pracy mają imprezę integracyjną, więc wróci pewnie już w niedzielę. Mam dwa wyjścia - albo zostanę w domu, zajmę się sobą i porządkami (bo na pogodę nie ma co liczyć), albo pojadę sama do rodziców, tam przynajmniej jest z kim pogadać. Jeszcze się nie zdecydowałam |
![]() ![]() |
![]() |
#3414 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I powinnaś mniej kalkulować tylko czasem dać się ponieść chwili, wtedy jestem pewna że dawna namiętność powróci... Co do gry wstępnej to ja jestem w tej mniejszości gdzie gra wstępna mnie nudzi i zbyt długa powoduje, że odechciewa mi się wszystkiego ![]() Na szczęście Tżet też jest z tych co wolą przejść szybko do sedna Nie chcę się mądrzyć ale Asiuk rozważ czy nie lepiej by było aby między Wami odbudować dawną więź czy namiętność a dopiero pomysleć o dziecku....pamiętaj, że jak teraz macie problemyw tej sferze to z dzieckiem będą one jeszcze większe. I może wtedy już być za duży mur między Wami aby cokolwiek odbudować ![]() To takie rady starszej koleżanki, której kiedyś się wydawało, że dziecko pomoże w skleceniu związku, niestety nie wyszło... Wiadomo nie żałuję, bo mam świetnego syna i to mój największy sukces, ale jak wspomnę jakie było moje myślenie to żal mi siebie, że byłam taka naiwna ![]() Cześć , fajnie że weekend My będziemy tylko we dwoje więc tym bardziej się cieszę ![]() Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2010-05-14 o 07:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3415 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja całe życie wskakiwałam facetom do łózka na pierwszej randce bo po co czekać...ale jak trafiłam na TŻ nie umiałam tego zrobić.....owszem szalenie mnie pociągał, ale to co sie działo między naszymi "duszami" było ważniejsze..tym chciałam sie nacieszyc, celebrowac to, a nie od razu przechodzić do cielesności. Chciałam czekać bo chciałam aby było to coś wyjątkowego...aby było inaczej jak zawsze. I było...i jest do tej pory ![]() Cytat:
![]() ![]() A jak już będzie po tym pierwszym wspólnym razie - co chwila będziecie sie bzykac miedzy okienkami ![]() ![]() ![]() ------------------------ Heloo Cudna dziś pogoda nieprawdaż?? ![]() Się normalnie odechciewa wszystkiego. Ja dziś w pracy 9 godzin, jutro sobota pracująca, pogoda ma być do bani więc zakładam że weekendu nie mam...ale byle do wtorku i tydzien urlopu ![]() ![]()
![]() |
#3416 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kurczę, trochę Ci zazdroszczę bo mój weekend będzie totalnie do niczego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie neguję, że każdy ma inne potrzeby bliskości i co innego każdego pociąga. Mnie np. przerwana pierwsza akcja bez konkretnego powodu z tłumaczeniem "mam do Ciebie szacunek" spowodowała, by zapalenie czerwonej lampki ostrzegawczej, a dla innych będzie do powodem do radości i dumy ![]() Ale masz fajnie, znowu urlop ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3419 | |
Zakorzenienie
|
Po raz pierwszy od lat rzeczywiście jest mi wyjątkowo dobrze
![]() W ciągu roku 4 porządne wyjazdowe urlopy ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie inna optyka spojrzenia wynika z innych doświadczeń życiowych i już ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:26.