|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3391 |
Zadomowienie
|
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.
jestem dziewczyny
![]() iweczka nie mam na NK żadnego zaproszenia ![]() ![]() co do teściowej to hmmm moja w sumie jest spoko, ale odwiedza nas tylko wtedy kiedy np zadzwonią i zapytają czy jesteśmy w domu. bez zapowiedzi jeszcze się nie zdażyło - i dzięki Bogu. Ale czasem ma inne podejście do życia i przede wszystkim lubi jak jest po jej myśli. Dziś pokazała mi co kupiła dla dzidziusia i wiecie co....wcale mi się to nie podobało i musiałam robić dobrą minę do złej gry ![]() ![]() co do dziadków to niestety swoich nie mam... za to babcia męża też jest nie zła. cały czas pyta czy nam się nie dymi w domu, bo możemy się zaczadzić, że np. mamy nie otwierać drzwi do bloku bo złodzieje chodzą - a sama nigdy nawet dnia w ciągu swojego życia nie mieszkała w bloku, jedzenia musi mieć ciągle pełno, nawet gdyby połowę z tego potem trzeba było wyrzucić. dziś mi powiedziała że modli się za nas żeby wszystko było ok. sama rodziła w domu wiecie x lat wstecz i dziecko się udusiło bo było pępowiną owinięte. i teraz ciągle mówi że się modli. no fajnie tylko w sumie i tak co ma być to będzie. i mi mówi bo jak bedzie wszystko dobrze to potem się cała rodzina cieszy...a co ja nie chcę żeby było dobrze???? chyba już śpicie - w takim razie dobrej nocki ![]() ![]() Edytowane przez megi2015 Czas edycji: 2010-12-19 o 22:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#3392 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.
[QUOTE=niutka1;23874068]tardyferon to standard przy niedokrwistości
![]() ( doppler) nie jest lepsze, bo nie daje takiego wykresu jak KTG, ale pozwala określic tetno dziecka tak na szybko i to z reguły wystarcza na takie potrzeby przy wizycie u lekarza, wynik wpisuje sie do karty ciązy, a jakby cos było nie tak przy pomiarze tym małym detektorem, to by wysłał lekarz własnie na KTG, zeby zrobic pełen wykres ![]() Zalezy na jakim zachodzie ![]() ![]() w Holandii np. 40 % porodów to porody w domu ![]() ![]() Znieczulenie na żądanie najczęsciej podaje sie w takich krajach jak Irlandia i Anglia, a ze z Polski sporo osób tam przebywa, stąd wrażenie, ze "na zachodzie" wszyscy sie znieczulaja do porodów, a to nieprawda, w krajach skandynawskich np. raczej stawia sie na powrót do natury. Ja nie mam nic przeciwko znieczuleniu, ale osobiście bym sie nie zdecydowała ze względu na te wkłuwanie, itd... niepotrzebna medykalizację, która mi osobiście bardzo by przeszkadzała w porodzie. Ja rodząc dziecko chcę sie skupic na sobie i na nim i na przezywanieu tego, wszelkie procedury medyczne sa dla mnie niepotrzebnym zakłóceniem, które mnie rozprasza. ale w klubie jest obecnie 57 osób ![]() ![]() a kampasiula pisze z nami juz regularnie, w przeciwieństwie do sporej części tych, które mimo to są w klubie ![]() Cytat:
Co do zasad wstępowania do klubu, to moja propozycja jest taka ( wzięta z innego forum, na którym ta zasada sie dobrze sprawdziła) , że -do klubu zapraszane sa osoby, które aktywnie udzielały sie na wątku, te które dopiero doszły powinny sie poudzielac i dopiero po jakiejś okreslonej liczbie postów, np 30, bo tyle juz chyba każda z nas stałych bywalczyn napisała- przyjmowane sa do klubu. ![]() -Osoby, które sa nieaktywne np. przez miesiąc, są wyrzucane. ![]() -Oczywiście moga np. potem napisac i uzasadnic swoją nieobecność i wrócić. ![]() -Absolutnie nie powinny byc przyjmowane osoby z 1 lub kilkoma postami, a tym bardziej świeżo zarejestrowane, bo to się całkiem mija z celem klubu. ![]() Tylko z ta iloscia postow to bym zmienila punkcik,, bo przychodza tu laseczki, ktore maja po iles tam postow nabitych na innych watkach i w sumie trudno pozniej okreslic czy one u nas tak sie udzielaja czy jak, wiec lepiej dac powiedzmy miesiac czy iles i wtedy ewentualnie przyjac. Cytat:
![]() Wlasnie trzeba z tym zrobic porzadek. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3393 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja do kładzenia dziecka w róznych miejscach w ciągu dnia będe uzywac po prostu gondolki od wózka ![]() Cytat:
a ja na szczęście od początku 7 msca przystopowałam z apetytem ( i przyrostem wagi) ![]() Cytat:
no wiecie, trzeba zrozumiec, to pokolenie z reguły przezyło wojnę, potem bardzo cięzkie czasy powojenne, to jest trauma, nastepstwa stresu pourazowego, tego typu zachowania cechują większośc osób, które przezyły tego typu traumy ( a także np teraz moga zacząc cechowac tych, co przezyli powodzie itd...) i to nie zalezy od nich samych. Moja śp.Babcia tez taka była.
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-12-20 o 00:39 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3394 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też głównie do przodu rosnę. Co prawda w biodrach mi przybyły 4 cm, ale może to przez ucisk dzidzi...tak sobie tłumaczę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja też czuję ucisk na żebra, ale głównie jak siedzę i też muszę się prostować bo mały mnie czasami kopie tak, że podskakuję ![]() Jakoś tyle czasu ta ciąża już trwa, a ja dopiero teraz zaczynam mieć odczucia, że nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć synka, mimo, że długo się o niego staraliśmy, to jakoś dopiero teraz zaczynam do niego dojrzewać chyba ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3395 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny,ale nasmarowałyście postów przez 2 dni
![]() Co do jedzonka.Montii wrócisz do dawnego rozmiaru ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Moje motto nowe ![]()
#3396 |
Wtajemniczenie
|
no i znowu jestem w tyle
![]() weekend to tak mi mija ze nie wiem kiedy ![]() bylismy wczoraj na zakupach roznych, i kupiłam naszej niuni 7 bodziakow za 46 zl, sa super, wzielam juz takie wieksze od 3 miesiecy sa super z krotkim rekawkiem, bedzie miala na cale lato, pampama zalozymy, bodziaka i heja na dwór ![]() no i ja zaczynam kompletowac wyprawke a co poniektóre z was juz skonczyly hehe ![]() pozamawialam sporo rzeczy na allegro, bodziaki spioszki kupuje raczej nowe ale takie ciuszki wyjsciowe typu sukienka, grubszy pajacyk, sweterek kupie uzywane jak trafie na cos. drogie te ciuszki a zaloze jej moze pare razy ![]() a teraz czas promocji to moze upoluje cos na miejscu w galeriach ![]() ja tez dziewczyny sie martwie o wage ![]() ![]() ja o mojej tesciowej to moze sie nie bede wypowiadac ![]() ![]() a dzisiaj dzien porzadkow swiatecznych, z siostra przejmujemy wladze nad domem ![]() ![]() naraziem umykam na sniadanko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3397 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tak myślałam ze w smyku i już się ucieszyłam że jest jakaś promocja na ten kocyk bo bardzo mi się spodobał ![]() a ja już wstałam ponad godzinkę temu, już po śniadaniu. TŻ właśnie odśnieża samochód-tyle śniegu napadało od wczoraj i przez noc. To życzę miłego dnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3398 |
Zadomowienie
|
Ja dopiero zaczynam kompletować ciuszki,bo od kilku dni wiem,ze to będzie chłopczyk.Jadę na zakupy,wstapię do Tesco,moze coś będzie fajnego
![]()
#3399 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja mam pare bodziakow juz, tylko wszystkie z krotkim rekawkiem, musze kupic z dlugim pare bo w marcu jednak jest zimnoooo musze sobie druknac jakas wyprawke i bede odchaczac co mam a czego nie mam, wiem ze tu bylo kilka podanych, ehhh musze poszperac ![]() a wiecie co wczoraj koleżanka, napisala mi ze z jej dzieciaczkiem jest cos nie tak, ze jest chory, byla w pt na połówkowym i pewnie cos niedobrego wyszlo na usg i kurcze próbuje do niej dzwonić nie odbiera, pisze sms nie odpisuje, zostawiłam cala litanie na gg tez nie odpisala. co ja mam jeszcze zrobić ![]() wiem ze pewnie jest zalamana, bo napisała mi tylko ze nawet nie wiadomo czy będzie żyć ![]() ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2010-12-20 o 08:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3400 |
Zadomowienie
|
Ja się wstrzymuję z zakupami.Jak coś mi się trafi fajnego w oko albo na promocji to kupię.Do marca jest dużo czasu.Ciuszki kupuję na aukcjach albo w lumpkach.Bieliznę typu body zawsze nową kupuję.łóżeczko i trochę innych akcesorii mam po córce.Rozglądałam się za wózkiem,bo chcem sprzedać Zosi.Wczoraj kuzynka Krystiana zaproponowałą mi,że odda mi za grosze wózek.Jak nówka,używany pół roku.http://allegro.pl/chicco-wozek-trio-...368754254.html taki model.Ona zawsze miała od nas ciuszki dla swojej córki,takze sama zaproponowała wymianę
![]() Takze ja niczego na arz nie kupuję,tzreba czekać na okazje ![]() ![]()
#3401 |
Zakorzenienie
|
Sweterek który pokazywałam kupiłam w 5-10-15. Były promocje na ciuszki. Normalnie był przeceniony o 10 zł, a dodatkowo trafiłam na dzień w którym wszystkie sweterki są -20%, więc prawie 20 zł taniej mnie wyszedł
![]() Ale mogliby więcej promocji robić. Bez sensu, że śpiochy 25-30 zł kosztują. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3402 |
Zakorzenienie
|
ja w h&m kupilam chyba body za 10 zł.... i top powinna byc normalna cena;/
#3403 |
Zadomowienie
|
Castia próbuj dalej się z nią skontaktować...może się nie odzywa, bo szuka jakiś miejsc, lekarzy gdzie może zrobic dokładniejsze badania.
Jak byłam w szpitalu widziałam dziewczyny, których dzieciątka były chore ale nie poddawały się. Szczególnie w pamięć zapadła mi jednak Aga, która jest niezwykle silna kobietą. Szkoda, że sie z nią nie widziałam przed wypisem ale trzymam kciuki, żeby wszystko się udało i dzidzia była zdrowa. W takich wypadkach chyba najlepsze jest pozytywne myślenie, choć to niezwykle trudne Jokr klub to fajna sprawa i po części zgadzam się z wami co do członkostwa. Ja tam jestem ale przyznaję szczerze, że nie wiem czy zasłużyłam ![]() ![]() Wydaje mi się jednak, że wykreslając kogoś można go urazić - może lepiej skoro część z was jest bardziej zżyta założyć nowy- tylko dla was tak sobie głosno pomyślałam Kampasiula ponawiam moje pytanie odnośnie szwu na szyjce macicy, bo chyba umknął Ci mój post
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu" (H. Elzenberg) Edytowane przez n.ik.a Czas edycji: 2010-12-20 o 09:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#3404 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hahahaha ![]() ![]() ![]() cześć dziewczynki-ja niestety chora ![]() ![]() ![]() odnosnie bólu żebra-tez mi dokucza, głównie jak siedze po prawej stronie, maluch rośnie i się rozpycha tam nieźle ![]() wogóle tak dziś się przebudziłam i stwierdziłam, że święta minąl, zaraz nowy Rok i tak naprawdę zostanie 2,5 miesiąca.....aż strach mnie obleciał, że tak mało czasu już!!!! ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2010-12-20 o 09:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3405 |
Zakorzenienie
|
ojaa..kobita na suwaczku przesunęła się na 29 tydzień więc będę zaczynać 30 !
![]()
#3406 | |
Zadomowienie
|
![]() A ja to mam pytanie ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
GRATULACJE..:d 30 tydzien..ale to zlecialo..a pamietam jeszcze poczatki hihii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3408 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Swietny ten wozeczek..mnie tez sie podobaja 3 kolowce i tez taki kupuje ale ja z quinny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3409 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3411 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Twoja kolezanka nie odbiera telefonow,bo pewnie chce byc sama...milo z twojej strony ze sie interesujesz przynajmniej wie ze ma na kogo liczyc....ja to bym odczekala troche ze 2 czy 3 dni i znowu sprobowala : ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3412 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() ja wczoraj miałam wizytę teściów, pierwszą w nowym domu ![]() Było miło ![]() A dzisiaj idę odwiedzić nowego członka rodziny, 3 tygodniowe maleństwo ![]() małą Asię
#3413 |
Zakorzenienie
|
Ty to masz tych dzieci w rodzinie, prawdziwy baby boom
![]()
#3414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() wczoraj nawet mój małż latał i wybierał ciuszki dla niuni ![]() ide leżeć-zjadłam śniadanko i dalej do wyrka...... macie już wszystkie prezenty???? ja musze jeszcze coś dokupić dla siostrzenicy męża, tylko nie wiem co, brzdąc ma niecałe 2 latka...... Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2010-12-20 o 09:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
znajoma ma ten wózeczek ![]() mnie coś ten plastik przy gondoli nie przekonuję, tzn. wizualnie oczywiście ![]()
![]() |
#3416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3417 |
Zadomowienie
|
Wiecie co wlasnie ogladam sobie zdjecia z tegorocznych wakacji w hiszpani..i tak sobie patrze i patrze i sie zlamuje hahahaah na zdjecia nawet spoko laska szczuplutka i wogole a teraz hahah cellulit od kolan po tylek....12 kilo do przodu ja to nie wiem serio jk to sie zrzuci...predzej to zrzuca osoby ktorym w brzuszek tylko poszlo a nie ja hahah masiakra...nie macie takiego wrazzenia?????
|
![]() ![]() |
![]() |
#3418 |
Zakorzenienie
|
nooo
![]() 3 kuzynów mojego maleństwo już poza brzuszkami ![]() a jeszcze 1 kuzynka w brzuszku ![]() pojawi się 20 stycznia ![]()
#3419 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Izza, widzę Cię w rankingu ![]()
![]() |
#3420 |
Wtajemniczenie
|
witam po paru dniach nie obecności
![]() ![]() - nas teście zapraszają co niedziele na obiad - wkurzające bo albo trzeba jechać albo co chwile odmawiać i wymyślać preteksty, chcemy tez sobie pobyć sami, a tu telefon czy przyjedziemy ![]() - co do babć to też moja mnie czasami denerwowała ale teraz jak już jej nie ma to mi strasznie jej brakuje, jak pomyśle o ile rzeczy mogłam spytać a teraz już się nie dowiem... Właśnie chciałam spytać ten rożek to w sumie do czego jest ![]() Już tak dawno nie kupowałam nic małej że aż mnie skreca by wyjsć gdzieś i coś kupić. Nie mogę się już doczekać stycznia - wtedy kupimy wózek, wanienke, kocyk czy coś z tego cięższego kalibru wyprawki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.