|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
http://dziecko-info.rodzice.pl/archi.../t-205253.html dziewczyny słyszałyście moze o tej metodzie bo ja teraz z kolezanką pisze na gg i sobie sprawdzałyśmy płeć dzieci w różnych kalkulatorach
i znalazłam to przez przypadek ale za nic nei mogę skumać o co w tym chodzi tzn nie wiem skąd one biorą to że będzie chłopiec lub dziewczynka bo to nie jest wytłumaczone a chciałam z ciekawości sprawdzic co wyjdzie obliczyłam sobie ale nie wiem na co te obliczenia wychodzą - rozumie któraś z was to?
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
ja tez first love
|
|
|
|
#3393 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3394 | |||||||||
|
BAN stały
|
Ja juz w domu. Brzuch mi cos twardnieje i mlody skacze po pecherzu
. Ale widze ze tu ciekawe rzeczy mnie ominely . Ja juz vixen widzialam w akcji na innych watkachCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
. Cytat:
![]() U mnie dzis byly placki po wegiersku a co do zakupow - kupilam zaslony w ksiezniczki do Milenkowego pokoju w Argosie oraz polke na ksiazki w ksiezczniczki na ebayu
|
|||||||||
|
|
|
#3395 |
|
Zakorzenienie
|
Hej...
Wyjechałam z teściową, wskoczyłam do biedronki przed wizytą zobaczyć, czy ten proszek jest- patrzę, że był ost 3 szt do kolorów a w pip do białego. Wypłaciłam kasiorkę i kupiłam od razu. Teściówka poszła sama wszytsko załatwiać, a ja o 14.30 pojechałam do gina i co? 14.50 na miejscu a tam już 8 bab w kolejce siedzi No i tak se znów czekałam 1,5 h na swoją kolej... Mały zaczął fiksować, poszłam do sklepu coś kupić do zjedzenia, pooddychałam świeżym powietrzem i wróciłam.Mój gin powiedział o glukozie, że zrobię ją 2 h po posiłku, i mam zjeść cokolwiek więc koniec tej męczarni... i 2 razy glukoza sprawdzana po godzinie i po dwóch.Ok, a teraz wizyta- nie jest dobrze Wyszłam z płaczem... malec żyje, bije serducho, malec wierci się jak oszalały, ale waży tylko 700 g czyli od ostatniej wizyty nie przytył nawet 100 g... a minęło 10 dni ![]() Zbadał mnie ręcznie, coś było nie tak, bo wtedy usg dowcipnie... i mówił coś pod nosem, że mały jest 'za nisko'... przeszło mi tylko przez myśl: "o boże, żeby mnie do szpitala nie kładli" no... i na koniec powiedział, że wciąż malec przymały i trzeba mnie położyć do szpitala na 3 dni, będą robić mnóstwo badań, a nie leczyć, bo tego się nie leczy- nie ma jak. Łożysko nie przekazuje tyle ile trzeba.. mówił, że to nie moja wina i choćbym jadła za 5ciu to i tak byłaby taka sama sytuacja... pocieszał mnie, mówił, że się zobaczymy 'w szpitalu' bo końcu jest tam ordynatorem wyszłam i ryczałam... zawsze coś nie tak... od samego początku ciąża zagrożona, plamienia, od 1,5 miesiąca dziecko jest za małe... szok... nie wiem dlaczego Bozia mnie tak pokarała... czuję się strasznie źle... idę się pakować a jutro koło 13stej pojadę...
|
#3396 |
|
Wtajemniczenie
|
Agatek strasznie mi przykro, ale zobaczysz,że mały się urodzi silny i zdrowy.
Może i to lepiej, że będziesz w tym szpitalu, będziesz pod stałą opieką, zbadają Cie. Będzie dobrze, nie denerwuj się za bardzo. |
|
|
|
#3397 | |
|
Zakorzenienie
|
no własnie nie dopytałam czemu.... ;/ dlatego pytam Was Cytat:
|
|
|
|
|
#3398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agatku wspolczuje szpitala, ale napewno porobia Ci tam wszystkie potrzebne badania i moze bedzie dalo sie cos zrobic z waga maluszka![]() Bedzie dobrze
|
|
|
|
|
#3399 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bedzie dobrze w szpitalu zrobia Ci badania i bedzie wszystko jasne moze maly tak sam z siebie jest maly ty tez jestes drobna moja kolezanka urodzila wczoraj w 39 tyg i maly mial 50cm i 2,400 wazyl i wszytsko ok taka jego uroda ze malutki![]() Agamili Argos uwielbiam szkoda ze w pl nie ma;(
|
|
#3400 |
|
BAN stały
|
Agatku 10 dni to niewiele, a 700g to nie az tak malo. Ty jestes dopiero pod koniec II trymestru, dzieci rodzace sie z taka waga maja szanse przezyc a Ty masz jeszcze wiele tygodni do konca kochana
A ja oddalam mloda do dziadkow i smutno mi bez niej . Obiecala ze zadzwoni wieczorem . Chcialabym sie do niej przytulic . Ale za to jak wroci w czwartek bedzie miala nowe lozko, meble, naklejki z ksiezniczkami i wszystko sliczne zrobione w pokoiku![]()
|
|
|
|
#3401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to tak mała wróci to dopiero będzie w 7 niebie jak zobaczy niespodziankę
|
|
|
|
|
#3402 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tak leciałam po łebkach dzis ze to przeoczyłam , łaj??? Cytat:
wlazła z buciorami i zaczeła się przemądrzaćCytat:
|
|
#3403 |
|
Rozeznanie
|
kurcze ledwo wyszłam o 13 po małego do przedszkola i na zakupy a wy na skrobałyście tyle, ż musiałam nadrabiać
byłam u mamy jeszcze więc porobiłam fotki ciuszków, nie wszystkich bo to bym do teraz robiła ale te które najbardziej dziewczęce mam i nowe 1. śpiworek do spania (z real'a) 2. spodenki (z real'a) 3. pajacyk z welurku ( z wyprzedaży w 5-10-15) 4. pajacyk (tez 5-10-15) 5. pajacyk (odziedziczony) 6. śpioszki (z hurtowni dziecięcej i spodenki z real'a) 7. pajacyk (po moim synku jeszcze) 8. kombinezon 50/56 (dostałam od szwagierki) 9. 2 sweterki i sukienusia - ZROBIONE PRZEZ MOJĄ MAMĘ 10. skarpetki (ze sklepu "wszystko po 2.50") i niedrapki (gratis do zakupów) 11. paputki z lumpka (wybrane przez mojego synusia) 12.dresik ![]() 13.kombinezon 68 (po moim synku) 14. te wszystkie reklamówki i walizka której kawalek tam wystaje to są ciuszki dla naszej córeczki (prawie wszystkie odziedziczone bo synku naszym i od szwagierki) i kilka nowych ![]() Nooo to by było na tyle
|
|
#3404 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
tylko ze tu nie chodzi raczej o to ż emało tylko o to ż enic nie przybralo od poprzedniego usg mój synek w 22tyg miał 575g Agatek jest w 26 - wiec niby mało nie jest ale troche dziwne dlaczego nie przybiera na wadze
|
|
#3405 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Dopiero wróciłąm z pracy A miałam taki zapierdziel, że głowa mała TZ jest wściekły i się mu nie dziwię, ale co zrobię? Gdybym nie została dzisiaj musiałabym zostać jutro :/ Eh, odliczam już dni do odpoczynku Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I ja też biorę Jodid i wczoraj baaardzo skróciłam włosy ![]() Wszystkiego najlepszego zokazji rocznicy Cytat:
|
|
|
#3406 |
|
Wtajemniczenie
|
a mnie coś bierze no tak mozna się było tego spodziewać szłam do labo to się zgrzałam w drodze powrotnej strasznei zmokłam a wiatr dziś nei przyjemny i teraz już czuję ze mnei gardło zaczyna boleć nagle jakąs chrypę dostałam oczy zaczynają pomału szczypać więc coś sie przywlece - zrobiłam sobie cieplutką herbatkę jutro muszę kupic cytrynę i miodzik i sie kurowac bo jak mnei coś sieknie to nie ciekawie będzie
|
#3407 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez sporo tego masz patrząc na te torby ![]() Cytat:
będziemy trzymac kciuki za małego Zajączka |
||
|
|
|
#3408 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
. Kiedy idziesz na zwolnienie?
|
||
|
|
|
#3409 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No włąśnie moj synek urodził sie w 40 tygodniu i ważył 2380g, mierzył 50cm w książeczce ma wpisane hipotrofia wewnątrzmaciczna i z tą hipotrofią to właśnie tak jest, że czasem dziecko ma niską wagę już całą ciąże, a inne (tak jak moj synek) staje się dzieckiem niedożywionym pod koniec ciąży - czyli w czasie kiedy dzieci najwiecej obrastają w tłuszczyk. Tak czy inaczej, synek był - jak to lekarz na wizycie określił - "miniaturką człowieka" do tego dostał zakażenia z wód płodowych (zielone były) ale uwielbiał pić mleczko i podczas ważenia dokładnie w momencie kiedy miał miesiąc ważył już 3650g - szybko przybierał i był zupełnie zdrowym dzieckiem. u ciebie Agatku też tak będzie zobaczysz, jak się dzidziulek za jedzonko w koncu weźmie to nie wyrobisz z mleczkiem!!
|
|
|
#3410 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hi
![]() Cały dzień z Mężem, więc sporo nadrabiania ![]() Cytat:
Nie mam wątpliwości, co do jego kompetencji ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3411 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
heh bo pisałam w tym poście nie o tym które się urodzi tylko o tym które w tej chwili ma 4 latka , że generalnie to oparciew gondoli moze nie jest potrzebne, ale synkowi się przydało bo siedział już na 4 miesiące, a urodzony jest we wrześniu więc 4 miechy to miał właśnie w styczniu - więc jak dla mnie był za mały na spacerówkę jeszcze no i do tego w styczniu było za zimno zeby 4miesięczniaka wozic w spacerówce
|
|
|
#3412 |
|
BAN stały
|
dziewczyny szukam jakiejs poduchy ciazowej i prosze o pomoc. Co myslicie o tej?
http://www.ebay.co.uk/itm/3005475218...84.m1438.l2648 Wydaje mi sie taka waska jakas. Ma ktoras cos podobnego? sprawdza sie???. |
|
|
|
#3413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3414 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3415 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale dyliżansy Cytat:
Cytat:
A ja własnie zjadłam sałatkę i popiłam herbatką Cytat:
Dziękuję Cytat:
|
|
|
#3416 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a właśnie bo sie nie pochwaliłam bo kupiłam tą poduchę za 70zł i jestem mega zadowolona śpi się rewelacyjnie i skończyły się bóle kości łonowej tak ją sobie układam ze śpi mi się wygodnie i nic nie boli wiec to był mega trafny zakup więc ja moge polecić
|
|
#3417 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W szpitalu będziesz pod dobrą opieką i na pewno znajdą przyczynę tego, że dzidzia nie przybiera Będzie dobrze Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3418 |
|
Zadomowienie
|
Dobra Dziewczynki, nadrobiłam i to wszystko na dzisiaj, nie lubie tak nic nie popisać, ale czsu brak, a jutro znów do pracy. Zmykam więc Kochane moje, a Wy tu sobie dalej piszcie o tym co tam se kupiłyście i zjadłyście dobrego
. A może to sama Zawadzka była Buziaki, dobrej nocki życzę |
|
|
|
#3419 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no a tak na poważnie, to w sumie dobrze jak tak gruntownie przebadają Was i zobaczą co i jak. No i na pewno bedzię dobrze ! Neska jedyne co mi przychodzi do głowy, ze może taki proszek antyalergiczny jest no i nie "osadzi się" na mleczarni no chodzi mi o to , że ani Ciebie nie bedzię podrażniał, ani Bąbla.Cytat:
Zrobiłam sobie przed chwilą mani i pedi, chociaż do stópek to mi mniej wygodnie się dostać niz zawsze a teraz suszę te pazury![]() Monia ja nic kompletnie nie skumałam z tego wylicznia czy chłopak czy dziewczyna wyjdzie. Do tej pory sądziłam, że to bardziej moment owulacji ma znaczenie, hmmm
|
|
#3420 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Czasem kusi mnie, zeby jeszcze popracować, ale chyba obudzę się z ręką w nocniku w grudniu, jak się okaże, że nic nie mam dla dzidzi, a mąż mi położy papiery rozwodowe do podpisu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Aga, ja nie planuję zakupu poduchy, więc nie pomogę, bo nie wiem jaka powinna być
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

i znalazłam to przez przypadek ale za nic nei mogę skumać o co w tym chodzi tzn nie wiem skąd one biorą to że będzie chłopiec lub dziewczynka bo to nie jest wytłumaczone a chciałam z ciekawości sprawdzic co wyjdzie obliczyłam sobie ale nie wiem na co te obliczenia wychodzą - rozumie któraś z was to?

że kolejność nie miała znaczenia 

No i tak se znów czekałam 1,5 h na swoją kolej... Mały zaczął fiksować, poszłam do sklepu coś kupić do zjedzenia, pooddychałam świeżym powietrzem i wróciłam.
więc koniec tej męczarni... i 2 razy glukoza sprawdzana po godzinie i po dwóch.
Wyszłam z płaczem... malec żyje, bije serducho, malec wierci się jak oszalały, ale waży tylko 700 g czyli od ostatniej wizyty nie przytył nawet 100 g... a minęło 10 dni

. Kiedy idziesz na zwolnienie?