Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcze podr - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-07, 11:18   #3391
Iemand
Wtajemniczenie

GG do Iemand
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz

Lu7 To ja jestem ta gorsza bo z cesarki. I dobrze mi z tym Ale naprawdę, ten doktorek to przegiął.

karolkya O, też mam Camarelo! Ja mam Carera

Seksta za czop. Aż Ci zazdroszczę. U mnie ciągle nic.

Dzień dobry. Ja dziś się zamieniłam w lenia. Jak mąż wyszedł do pracy o 6.30 to poszłam spać i wstałam o 10 Obiad został wczorajszy więc nic nie muszę robić... I nic mi się nie chce
Jak myślicie, czy można wyczuć poród tak... psychicznie? Bo ja czuję jakieś dziwne przekonanie, że to już zaraz. Chyba głupia jestem
Iemand jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 11:18   #3392
carolyna86
Zakorzenienie

Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Carolyna ja niby do największych nei należę 166 cm ale chciałam wózek któy jest wyższy żeby nie schylać się bardzo, bo mam problemy z kręgosłupem. No i jak kiedyś gdzieś coś oglądałam to mówili że góra gondoli powinna być w okolicach naszych bioder to ten w sumie tak ma
wszystko się zgadza tylko że ja mam raptem 154cm wzrostu
Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Carolyna własnie pytałam w aptece na mieście,ginek coś mówił że nie może mi inaczej wystawić recepty i zapłacę niestety 100%.. nic z tego nie rozumiem:banghead:
ale jak to kobiety z cukrzycą ciążową mają zniżkę może spróbuj jeszcze u rodzinnego - bo to kolosalna różnica
Cytat:
Napisane przez Seksta Pokaż wiadomość
Aaaa później nadrobie, zaczęłam się chyba stresować- melduje odchodzenie czopa!!!! ( ale to obrzydliwy glut )
to co kibicować

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj mam wizytę o 14. Zobaczymy jak tam szyjka itd

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 11:22   #3393
ulrika
Raczkowanie

Cytat:
Aaaa później nadrobie, zaczęłam się chyba stresować- melduje odchodzenie czopa!!!! ( ale to obrzydliwy glut )
Brawo
Stary 2014-05-07, 11:24   #3394
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
dzień dobry w 39tc
za nowy tydzień

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość

A w ogole to dzien dobry, dzis konczymy 36 tydzien i rozpoczynamy 37 coraz blizej

Cytat:

A oto nasz bryka tzn Córci tylko kolor jest bardziej zielony niż na zdjęciach

lecę nadrabiać bo trochę tego jest od wczoraj

Bryka baaaardzo fajna i kolorek super

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie.Maja waży około 2400 g ,główkę ma mniejszą o 2 tygodnie..zmartwiłam się znowu..pobierał mi wymazy na tego gbs zapłaciłam w laboratorium 60 zł..masakra
No i jeszcze mówiłam mu że swędzi mnie nieraz całe ciało to kazał zrobić dodatkowe badania alat,aspat i jeszcze coś..i oczywiście mam anemie bo hemoglobina 10,4 więc mam brać tardyferon.
Cukier jeszcze badać,mimo że mam dobry..wypisał recepte na paski ale kosztują 40 zł,więc narazie odpuściłam bo zostało mi 10 jeszcze.
No więc tyle co u mnie, jakaś jestem niepocieszona dziś, za tydzień kolejna wizyta..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
2400 to nie tak mało

Cytat:
No no no, poważnie się robi hihi

Witam się piękne brzuchatki i mamuśki.
Kupiłam dziś piżamki do szpitala, no i melduję że jak tylko się upiorą mam wszystko do szpitala.

Byłam rano na badaniach, oczywiście w moczu mam dość liczne bakterie itp więc wszystko wróciło do normy
Miałam też robione badanie Fibrynogen i jest podwyższony... Zaraz zajrzę do wujka google o co kaman

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 11:26   #3395
Seksta
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny, teraz to dopiero sie zestresowalam jak ilkas i kasia napisaly kiedy im odeszły.......

Boję się

TP 15.05.2014 majowa mama!
Seksta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 11:28   #3396
MamaKtosia
Zadomowienie

madziuuula no to ładnie Olaf załatwił tatusia hahah

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
odstawiłam magnez - wróciło drętwienie w łydkach i skurcze pachwinach a tż tak się przejął że dziś w nocy przez sen krzyczał bym przynajmniej migdały łykała bo on jeszcze nie jest gotowy na poród

niegrzeczna88 łatwo się nam mówi, ale serio nie zamartwiaj się na zapas to niczemu nie pomoże. Pisałam już kilkukrotnie, że znam dzieci donoszone o wadze urodzeniowej 2300-2400 i nic im nie jest. Także spokojnie, może Maja nadrobi, a może po prostu będzie drobniutka.

Seksta no to żegnamy Twego czopa i liczymy, że się wkrótce rozkręci!

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Moja mama mnie rozśmieszyła, bo mówi do mnie, że czuje, że Tosia urodzi się 26.05 (dzień matki) albo 29.05 (imieniny mojej siostry) a nie 4.06 i pyta się mnie co jej może kupić na Dzień Dziecka ja się zaczęłam śmiać, a moja mama oburzona: a co, gorsza jakaś jest?
Moja mnie o to samo spytała. Postukałam się w głowę tylko

Cytat:
Napisane przez Iemand Pokaż wiadomość
Jak myślicie, czy można wyczuć poród tak... psychicznie? Bo ja czuję jakieś dziwne przekonanie, że to już zaraz. Chyba głupia jestem
Niby można, ale ja nie czułam
MamaKtosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 11:28   #3397
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Seksta to kciuki

Niegrzeczna nie smutaj, pewnie bład pomiaru czy cuś a pozostałe wymiary jak?

Wow dzisiaj plac bez niespodzianek, tylko na mokrej zjeżdżalni spodnie zmoczył nie wiem czy ten Oliś zacznie kiedyś wołać kupe . . .

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 11:33   #3398
Iemand
Wtajemniczenie

GG do Iemand

Cytat:
Dzięki dziewczyny, teraz to dopiero sie zestresowalam jak ilkas i kasia napisaly kiedy im odeszły.......

Boję się
A daj spokój! Jesteśmy z Tobą

W sumie to gdzieś przeczytałam, że po odejściu czopa poród powinien się rozpocząć w ciągu 24 godzin Ale może się to przeciągnąć nawet do tygodnia. I bądź tu człowieku mądry.

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

niegrzeczna Nie przejmuj się. Ja np na ostatnim badaniu usłyszałam po pomiarze brzuszka, że poniżej normy i lekarz go zmierzył chyba z 6 razy aż mu wyszedł rozmiar w normie. Dzieciaczek się kręci, a takie usg jest orientacyjne, nie poda Ci aż takiej dokładnej wagi. Spokojnie. Zobaczysz, że jeszcze waga wzrośnie
Iemand jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 11:42   #3399
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Nikii brawo za 39 tydz..no i może to dzisiaj jest TEN dzień

Niegrzeczna, kciuki za wizytę O już doczytałam, że jesteś po. Tą główką się nie przejmuj..bo to albo błąd pomiaru, ale się tak ułożyła Maja..bo mi też się zdarzało, że takie cuda na kiju wyskakiwały a potem na kolejnej wizycie już było wszystko ok. Co do gbs to faktycznie dużo zapłaciłaś A z tymi paskami to też coś dużo. Moje paski bez recepty też kosztują 40 zł..no ale z receptą to już tylko 10 zł. Hm..może w innej aptece zapytaj?

Kasian, gratuluję nowego tygodnia

Karolkya , fajna bryka

Ja dzisiaj mam wizytę o 14. Zobaczymy jak tam szyjka itd

za wiztę

Cytat:
ale spokojnie możesz i bez chodzić ze 2 tyg pewnie "wszystko zależy od kobiety"

Cytat:
wszystko się zgadza tylko że ja mam raptem 154cm wzrostu
No to rzeczywiście może już być za wysoki trochę...

Kochane czy przepowiadacze to taki ból jak na miesiączkę?? coś mnie łapie dołem brzucha i nie jest to przyjemne... ja chce do 20 maja doczekać!!!
Stary 2014-05-07, 11:53   #3400
nadiak1
Rozeznanie

Cytat:
Hej

No i odebraliśmy wózek, a ja nie mogłam się oprzeć i kupiliśmy jeszcze kocyk i ręcznik kąpielowy. I jakieś pierdoły typu pieluchy tetrowe i flanelki. Mogliśmy sobie pozwolić na to w sklepie stacjonarnym ze względu na to iż sporo rzeczy dostajemy w spadku, więc jakoś nie było aż tak szkoda kasy na trochę droższe wydatki

A oto nasz bryka tzn Córci tylko kolor jest bardziej zielony niż na zdjęciach

lecę nadrabiać bo trochę tego jest od wczoraj
Wow, ale super się wózek prezentuje, taki żywy kolor. Bardzo mi się podoba i kocyk też milutki.

A tak ogólnie to znów jestem umówiona do lekarza bo niby przeziębienie przechodziło wczoraj już całkiem dobrze się czułam. A dzisiaj? Masakra. Gardło od nowa, ciągnie do szyi, uszy od nowa bolą, głowa pijana, nie mam na nic siły. Ryczeć mi się chce. Tydzień już się męczę a tu od nowa

Edytowane przez nadiak1
Czas edycji: 2014-05-07 o 12:01
nadiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 11:57   #3401
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

dzięki dziewczyny za wszystkie słowa , jesteście kochane
odpiszę zbiorowo bo już nie pamiętam co komu miałam odpisać..

no główkę zawsze miała o 2 tygodnie za małą, więc to chyba nie błąd pomiaru, w końcu lekarz powiedział że niby ok .. ale i tak nie daję mi spokoju ta jej głowa, czemu ciągle jest za mała

innych pomiarów nie podał więc chyba są ok, z brzuszkiem nigdy nie było problemów.
Wód płodowych też w porządku, rozwarcia nie ma także na razie nie rodzę

znowu się zmartwiłam tym swędzeniem ciała, bo pamiętam sytuację kaorlak

i te całe paski do glukometru cholernie drogie ( myślałam, że już nie będe musiała badać), a moja rodzinna to jest tak głupia, że nawet skierowania na tsh mi nie wypiszę, więc wątpię, że dała by mi receptę na paski, popytam jeszcze w innych aptekach może to coś da..

co do wagi to aż tak się nie przejmuję tym, że jest drobna pamiętam że moja Iga miała też 2400 3 tygodnie przed terminem a jednak urodziła się z wagą 3160g więc podrosła, moja chrześniaczka donoszona też urodzona z wagą 2400 także nie jest źle. Ale wolałabym żeby miałą choć te 3 kg ;p

IGA

Maja

Edytowane przez niegrzeczna88
Czas edycji: 2014-05-07 o 11:58
niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-07, 11:59   #3402
monijaaa
Zadomowienie

Cytat:
Kochane czy przepowiadacze to taki ból jak na miesiączkę?? coś mnie łapie dołem brzucha i nie jest to przyjemne... ja chce do 20 maja doczekać!!!
raczej tak, bo ja tak ostatnio mialam przez 2 h do tego bolal mnie dol plecow tak jak zawsze na @ ale przeszlo w koncu samo przeszlo , z tym ze nie bolalo jakos strasznie i bylo nieregularne

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!

Edytowane przez monijaaa
Czas edycji: 2014-05-07 o 12:03
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 12:10   #3403
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
raczej tak, bo ja tak ostatnio mialam przez 2 h do tego bolal mnie dol plecow tak jak zawsze na @ ale przeszlo w koncu samo przeszlo , z tym ze nie bolalo jakos strasznie i bylo nieregularne
No właśnie tak myślałam, najlepsze ze ja na nospie, magnezie i luteinie jestem, więc nawet nie chcę wiedzieć jakby to było bez... Wiadomo że te właściwe porodowe to później, ale jakoś zaczynam się bać...
Stary 2014-05-07, 12:28   #3404
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
do boju! do boju!

zrobiłam zupę. nie chce mi się robić drugiego dania, jak pomysle o ziemniakach... nie dam rady obrać.... a nie mam pomyslu co do ryżu.... niech sobie mrożone pierogi wyciągną...

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 12:32   #3405
sylvuniaa84
Zadomowienie

Lu7 no co za typ z tego doktorka
Ja mam zaplanowaną w 38 tyg... u nas wszyscy w szpitalu z planowana maja terminy na 38 tydz... co lekarz to inne podejście..
Stary 2014-05-07, 12:32   #3406
chansons
Zadomowienie

Witam się porannie Jak ktoś nie lubi jęczenia, niech nie czyta następnego zdania. Ale mi się nic nie chceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee , nawet ziemniaki obrałam na jedną porcję, a dla siebie ugotuję ryż

Nikii89, kasian, Aldrin za nowe tc

agusia aż kalendarz poszłam sprawdzić przez Ciebie:P Też mi się gmerają dni tygodnia

MamoKtosia no my jesteśmy lenie w stanie rozkładu

karolkya supcio wózek

carolyna tż mistrz a z magnezem to czemu trzeba odstawić? Ja mam brać dalej, a już prawie 38 tc na liczniku

niegrzeczna wszystko będzie dobrze, zobaczysz. Majeczka jest po prostu drobiutka A tej hemoglobiny nie masz wcale takiej złej, połykasz tabletki i od razu się poprawi (ja łykam od 6 miesiąca)

Seksta no to czekamy z pomponami w pogotowiu
06.2011
05.2014
chansons jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 12:33   #3407
madziarek1
Rozeznanie

Ja mam metodę prób i błędów, na razie truskawki nie zjadłam, ale czosnek, triche kapusty i frytki już za mną czykolade i orzeszki też jadłam

madziarek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 12:40   #3408
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Cześć dziewczęta

Napisałabym coś, ale totalnie mi się nie chce :P

Czytam Was, ale odpisywać mi się nie chce

Ktoś podbija stawkę o tytuł największego lenia??

Lepiej żałować tego co się zrobilo
justiwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 12:43   #3409
asia27100
Zakorzenienie

widze ze jedna goni drugą z tym lenistwem

olać to

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-07, 12:57   #3410
monijaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
widze ze jedna goni drugą z tym lenistwem

olać to
a Tobie polac

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 12:59   #3411
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
a Tobie polac

na imprezy to siły znajdują widzę

Stary 2014-05-07, 13:01   #3412
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justiwi Pokaż wiadomość
Cześć dziewczęta

Napisałabym coś, ale totalnie mi się nie chce :P

Czytam Was, ale odpisywać mi się nie chce

Ktoś podbija stawkę o tytuł największego lenia??
dzisiaj nie leniuchuje
ale przyznam sie że ostatnie dni nie gotowałam,nie sprzątałam,nie robiłam nic...

Dzis mam wywiadówkę,byłam juz nawet po buty bo mi sie moje rozleciały...
dziewczyny miałam zawsze rozmiar 38,dzis nie weszły mi 38
wzięłam 39 i sa takie ciasnawe,ale to baleriny więc sie rozbija,ale porazka o 1 rozmiar wieksze buty musiałam wziąć
No ale opuchnięte sa lekko to pewnie dla tego..
Dobrze ze brałam z takich bazarkowych,bo w czerwcu pewnie polecą do kosza bo będa za duze
Stary 2014-05-07, 13:03   #3413
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chansons Pokaż wiadomość
Witam się porannie Jak ktoś nie lubi jęczenia, niech nie czyta następnego zdania. Ale mi się nic nie chceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee , nawet ziemniaki obrałam na jedną porcję, a dla siebie ugotuję ryż

karolkya supcio wózek

carolyna tż mistrz a z magnezem to czemu trzeba odstawić? Ja mam brać dalej, a już prawie 38 tc na liczniku

Ja też leniwie, bo obiad odgrzałam :P
A co do magnezu to tez mam za tydzień odstawić tzn zejść z 6 na 1 dziennie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-07, 13:05   #3414
Seksta
Rozeznanie

Mi też się nie chce, chciałam założyć wątek w klubie ale....mi się nie chce.

Dopakowalam torbę na szybkości- brakuje mi klapek pod prysznic, wody i przekąsek.....
Dzwonił mój tata przed chwilą z informacja ze jest w lidlu i sa pampersy za 29 zl! ( jakbym nie wiedziała ) to mu mówię, że wszedzie wykupione na co on: nieprawda! Tu są i wziąłem dwa opakowania w rozmiarze 2! Cały tata....

TP 15.05.2014 majowa mama!
Seksta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 13:08   #3415
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
dziewczyny miałam zawsze rozmiar 38,dzis nie weszły mi 38
wzięłam 39 i sa takie ciasnawe,ale to baleriny więc sie rozbija,ale porazka o 1 rozmiar wieksze buty musiałam wziąć
No ale opuchnięte sa lekko to pewnie dla tego..
Dobrze ze brałam z takich bazarkowych,bo w czerwcu pewnie polecą do kosza bo będa za duze
Nie przejmuj się, ja też wszystkie buty 36, a ostatnio musiałam kupić baleriny...38 uroki ciąży, ciepło się zrobiło, puchniemy

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 13:08   #3416
phdwao
Zakorzenienie

Hej!

Melduje sie ze zyje, natomiast mam mula i leze w lozku poki maly spi

phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 13:09   #3417
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chansons Pokaż wiadomość
a z magnezem to czemu trzeba odstawić? Ja mam brać dalej, a już prawie 38 tc na liczniku
bo magnez przeciwdziała skurczom i może hamować poród, ale wiesz, tu reguły nie ma, bo każdy organizm reaguje inaczej, ja wolałam odstawić

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 13:23   #3418
Lu7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Lu7 no co za typ z tego doktorka
Ja mam zaplanowaną w 38 tyg... u nas wszyscy w szpitalu z planowana maja terminy na 38 tydz... co lekarz to inne podejście..

mi w ndz stuknie 39 tc
a jutro mam nadzieje z moim doktorkiem ustalimy termin

ale według profesora ciąża donoszona to dopiero w 40 tc ... głupek
Stary 2014-05-07, 13:26   #3419
chansons
Zadomowienie

Cytat:
A co do magnezu to tez mam za tydzień odstawić tzn zejść z 6 na 1 dziennie.
Cytat:
bo magnez przeciwdziała skurczom i może hamować poród, ale wiesz, tu reguły nie ma, bo każdy organizm reaguje inaczej, ja wolałam odstawić
Dziewczyny to przez mój budyń, zero myślenia.. no pewnie, że chodzi o skurcze, ja mam brać bo cc mnie czeka
06.2011
05.2014
chansons jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 13:40   #3420
ulrika
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
do boju! do boju!
zrobiłam zupę. nie chce mi się robić drugiego dania, jak pomysle o ziemniakach... nie dam rady obrać.... a nie mam pomyslu co do ryżu.... niech sobie mrożone pierogi wyciągną...
Zawsze robisz dwa dania??? U nas albo zupa albo drugie, dwoch nigdy naraz nie robilam :-D

Cytat:
Napisane przez madziarek1 Pokaż wiadomość
Ja mam metodę prób i błędów, na razie truskawki nie zjadłam, ale czosnek, triche kapusty i frytki już za mną czykolade i orzeszki też jadłam

dobrze wiedziec ze probujesz bo ja tez po porodzie planuje probowac i obserwowac ;-)

A u mnie dzis na obiadek makaron z truskawkami zblendowanymi ze smietana, letni obiadek, a za oknem leje ;-)

W ogole w tym roku zamierzam z mama narobic dzemow, kompotow i innych przetworow, do tego warzywek namrozic dwie szuflady zamrazarki dla Malej na zime z rodzicow ogrodka co by eko jedzonko miala na poszerzanie dietki ;-)

U Was leniuchowo, a we mnie sily wstepuja szok !

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości