|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy czerwcowe 2019
Ja mam bebetto Nico i nie kupujemy nic nowego. Zobaczymy czy w ogóle będzie wozkowy, bo Wojtek wolał chustę albo nosidlo
![]() Jeśli będzie to spacerówkę lekka kupimy, chyba Valco. |
|
|
|
#3422 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co ona wyprawiała, myśleliśmy że w spacerowce będzie lepiej ale nie jest lepiej nie lubi ani wózków ani fotelików. Też ja nosiłam dużo w chuscie a później w nosidle jak zaczęła siadać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3423 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
Nosidlo można dopiero jak dziecko siedzi. U nas tez nie wchodziło w grę. ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Cytat:
|
|
#3424 |
|
Raczkowanie
|
Ja kupuje Mutsy. 2w1
Najpierw chciałam model i2, ale potem dowiedziałam się, że NIO jest lżejszy, a gondole można złożyć na plasko na naleśnika. Spacerówka też się super składa cała Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3425 |
|
Przyczajenie
|
Kochane zmieniając chwilowo temat, czym leczyłyście przeziębienie w ciąży? Zatoki zawalone, temperatura 38,5, ból gardła, kaszel, wczoraj myślałam, że płuca wypluje, brzuch tak się ‚zmęczył’ ze brałam no-spe rozkurczowo😰 Dziś mieliśmy prenatalne usg, przy czym lekarz nic nie polecił - jedynie domowe metody
cytryna, imbir. Na szczęście po naszym krwiaku ani śladu, wchłonął się 🙏🏼🙏🏼🙏🏼😀 A to dzieć z dzisiaj, cały i zdrowy🙌🏼🤩 ale dalej nie wiemy czy siusiak czy bunia (tak - tak mówi mój mąż) ✌🏻🙈
|
|
|
|
#3426 | |
|
Zakorzenienie
|
rozumiem
Cytat:
sok malinowy, sok z cytryny, imbir, dużo pić, inhalacje z nebudose, leżeć i odpoczywać syrop z cebuli z miodem i czosnkiem, syrop pelafen mama bite 7 dni
|
|
|
|
|
#3427 |
|
Przyczajenie
|
Właśnie inhalacja ! 🙏🏼 To lecę się inhalować🖐🏻🤒😷🤧
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3428 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Odstawić w ciepłe miejsce i po godzinie masz już syrop. Trzymać w lodówce do 7 dni. W smaku ohyda, ale w momencie Cię wyleczy. Pić dużą łyżkę lub dwie 3-4 razy dziennie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3429 | |||||||||
|
Wielce Szanowna Pani
|
Cytat:
DObrze że Ci lepiej Jakieś zalecenia dostałaś sensowne? Żeby w domu sobie pomóc? Cytat:
Twoi znajomi nie chcą więcej znajomych? ![]() Cytat:
Dziewczyny dobrze mówią- lepiej o te dwa dni przełożyć i mieć lepiej wykonane badania niż na szybkiego i się denerwować, że może niedokładnie Cytat:
Masz prawo odmówić pracy wyjazdowej- jak coś Ci się stanie podczas jazdy samochodem to co? Jak będziesz musiała wyjść podczas szkolenia przeszkadzając prowadzącemu i innym, to co, będziesz krzyczeć że zasłabniesz bo w ciąży jesteś? Oni posarkają, pokomentują jak nie pojedziesz, ale jeśli to zrobisz, to nikt Cię nie ozłoci i nie doceni... Tu masz doskonały przykład "efektu diademu"- większość kobiet zawodowo pada jego ofiarą ![]() Nie ryzykuj swoim i dziecka zdrowiem- przepraszam Ci niczego nie zwróci gdyby coś się stało Cytat:
Bez przesady z tym wszystkim- myśmy robili zdjęcie firmowe- dużo osób, zaduch, ja mdleję w zaduchu- wypychają mnie na przód, mówię że muszę stać z boku, bo mogę upaść- i co, niby polecenie służbowe, a nie mogę tego zrobić... Więc ma pracować, ale w ramach możliwości- nie bez powodu uznano że praca w delegacjach jest nie dla ciężarnych. Cytat:
Pytanie czy to 70km autostradą (nie mówię o A2, bo to masakra i baj*** na kółkach), czy jakąś skomplikowaną trasą też. Dużo jeżdżę, jeździłam samochodem, motocyklem i uważam że 70km to dużo- zwłaszcza dla kobiety w ciąży, która słabo się czuje i ma obawy czy podoła. Cytat:
Super, że wszystko gra Cytat:
Nie mogliście odmówić wizyty? Cytat:
Czosnek, masło czosnkowe, mleko z czosnkiem na noc, maliny, miód |
|||||||||
|
|
|
#3430 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Syrop z cebuli, zakwas buraczany, kanapka z czosnkiem, mleko z miodem i masłem, inhalacje z soli, smarowanie amolem i przede wszystkim wygrzanie, w ciąży ciężko się walczy z przeziębieniem
|
|
|
|
|
#3432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3433 |
|
Przyczajenie
|
Wracając do badań genetycznych, czy przy Waszym usg pierwszego trymestru (genetycznym) lekarz liczył paluszki u rąk, czy robi się to później?
|
|
|
|
#3434 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3435 |
|
Przyczajenie
|
I czy przez ew. Infekcję dziecko może mieć podwyższone tętno? Dziś mieliśmy 180 uderzeń, czyli górna granica, ale tylko dowiedziałam się ze lepiej tak niż w drugą stronę.
|
|
|
|
#3436 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Ja dziś czuje brzuch. Noc przespana, ale jakaś super wypoczeta nie jestem.
|
|
#3437 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas badanie trwało prawie pół godziny. Uparciuch tyłek wystawił i ani myślała dobrze się ustawić. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Powiem wam, że się oswoilam, że będzie trzecia dziewczynka szkoda mi męża bo wiem jak bardzo chciał synka, no ale niestety nie mamy na to wpływu. Będzie fajnie. Z resztą Jagódka (moja najstarsza) przed wizytą jak zapytalam czy chciałaby braciszka czy siostrzyczke, powiedziała że chce dzidziusia siostrzyczke ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://portal.abczdrowie.pl/pytania...-jest-sterydem
|
|
#3439 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i mamy, 4 dni w przedszkolu i dziś kaszel i katar Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2018-11-25 o 08:35 |
|
|
|
|
#3442 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego moja Pestka do 20.12 zostaje w domu. Wtedy mamy termin szczepienia. Zaległych juz nie zliczę. Szkoda mi tego, że nie będzie chodzić. Ale trudno. Zdrowie ważniejsze.
Jakoś przeżyje, że muszę i tak płacić bo to pół prywatny żłobek. ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Milej niedzieli wszystkim!
|
#3443 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny nurtuje mnie to. Nebudose to nie steryd... to sol fizjologiczna sama bądź z kwasem hialuronowym. Może chodzi Wam o nebbud?
|
|
|
#3444 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3445 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3446 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz jak rezerwowaliśmy wizytę to mamy czasowo 45 minut ale ten lekarz sprawdza do skutku, czyli możemy tam siedzieć nawet 1.5h jak Klusek się źle ustaw ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3447 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3448 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
![]() nie ma co się zastanawiać, bo to mega wygoda ![]() Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3449 |
|
Zadomowienie
|
Ja tam biorę sterydy calcort w dawce 12mg i z wizyty na wizytę zastanawiam się kiedy mi lekarka je odstawi bo chyba więcej że to jem przejmuje się ja niż ona
|
|
|
#3450 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3w1 szybko zmieniłam na spacerówke, ale wcale lepiej nie było. Teraz spacerówka już schowana, bo odkąd chodzi nie ma mowy o wózku. Ciekawe jak będzie z drugim dzieckiem. Oby było wozkowe. Na szczęście do naszej spacerówki udało mi się dokupić w suowr cenie gondole i nosidełko, wszystko w idealnym stanie, nosidełko nawet z paragonem, używane sporadycznie w ciągu 3 miesięcy. Mamy joie mytrax i jestem bardzo zadowolona. Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:30.

co ona wyprawiała, myśleliśmy że w spacerowce będzie lepiej ale nie jest lepiej
nie lubi ani wózków ani fotelików. Też ja nosiłam dużo w chuscie a później w nosidle jak zaczęła siadać.
ma oku mam też x lander x-move ale cena mnie trochę nie puszcza...
cytryna, imbir. Na szczęście po naszym krwiaku ani śladu, wchłonął się 🙏🏼🙏🏼🙏🏼😀 A to dzieć z dzisiaj, cały i zdrowy🙌🏼🤩 ale dalej nie wiemy czy siusiak czy bunia (tak - tak mówi mój mąż) ✌🏻🙈

Dziś mieliśmy prenatalne usg, przy czym lekarz nic nie polecił - jedynie domowe metody 
A to dzieć z dzisiaj, cały i zdrowy
🤩 ale dalej nie wiemy czy siusiak czy bunia (tak - tak mówi mój mąż) 

i jabłka! kiedyś nie bardzo lubiłam - teraz jem jabłko i zapijam sokiem jabłkowym 

️
szkoda mi męża bo wiem jak bardzo chciał synka, no ale niestety nie mamy na to wpływu. Będzie fajnie. Z resztą Jagódka (moja najstarsza) przed wizytą jak zapytalam czy chciałaby braciszka czy siostrzyczke, powiedziała że chce dzidziusia siostrzyczke
sprzatanie zostawiam na jutro, moze bede miala wiecej energii
nie ma co się zastanawiać, bo to mega wygoda 
ale dalej nie wiemy czy siusiak czy bunia (tak - tak mówi mój mąż)