|
|
#3421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowe 2019 cz. 7
Elegancko nam poszło
![]() Kolejki po ekuz,że hohohoooooo. wzięłam numerek na zwykłą kartę dla Karola i tam była jedna osoba przede mną, a na EKUZ było 16 osób...Ale jak poszłam po tę zwykłą to babka mi powiedziała,że zrobi mi od razu te EKUZ Także luz![]() ![]() Cytat:
|
|
#3422 |
|
Dostojna peema.
|
Motylku, wybieracie się z Karolem za granicę w tym roku czy ten EKUZ to tak na wszelki wypadek?
W ogóle, dziewczyny, wybieracie się z dzieciakami na jakieś wyjazdowe urlopy w tym roku? Pytam bo my jeszcze się nie zdecydowaliśmy
|
#3423 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() My nad morze na tydzień początek września. |
|
|
|
|
#3424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Także my co roku wyrabiamy dla nas wszystkich EKUZ.Przy czym zawsze trzeba było co roku iść wyrabiać nową, a dzisiaj mi babeczka mówi,że dla dzieci są ważne 5 lat, a dla nas 3 super, zawsze to trochę latania mniej.Jeszcze musimy teraz podejść po paszporty dla Karola i Tuśki, bo jej się ważność skończyła.
|
|
#3425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3426 |
|
Zakorzenienie
|
Co myślicie o tym, że dziecko jest obrazem matki? To jak się znosiło ciążę tak odbija się na zachowaniu dziecka
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3427 |
|
Zadomowienie
|
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86945531]Szczesciara
![]() My nad morze na tydzień początek września.[/QUOTE]My też, koniec sierpnia lub początek września. Wiecie już gdzie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3428 |
|
Zakorzenienie
|
Czy tylko ja nie pomyślałam nawet o urlopie w tym roku, a na pewno w najbliższym czasie? Jakoś poza zasięgiem mi się to wydaje
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Wiem, że rączki w buzi to uwrażliwianie jamy ustnej u nie należy wyciągnąć... ale jsk ssie kciuka to tez? Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3429 |
|
Zadomowienie
|
My jedziemy nad nasze morze w sierpniu
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3431 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3432 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 6A przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3433 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Z hela przed /koło 20tc wyszło że zagrożona. To było jakiegoś 20.12, stres,.. 7.01 wyszło że guzek u synka ma być operowany i poddany badaniu pod kątem nowotworym.. Mega stres, opareacja po 3tyg, oczekiwanie 2tyg na wyniki podczas których były 3 wizyty i ja zawsze umierałam czy już będzie wynik..poród ekspres chaos strach I jaka jest Hella każdy wie.. Cytat:
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3434 |
|
Żona Gargamel
|
My nigdzie nie jedziemy, w ogóle nie braliśmy tego pod uwagę i słusznie. Wystarczająco umęczona jestem w domu, jeszcze do tego obce miejsce i brak dostępu do wszystkich gratów, brrr
Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3436 |
|
Konto usunięte
|
Ja cała ciąża prawie w stresie i mam nerwowe dziecko. Ale stary też nerwowy, więc może niekoniecznie moja wina
![]() No i moja mama uważa że przez cukrzycę jadłam często i mało, no i mały teraz tak ma, że trochę je, trochę śpi, trochę się awanturuje. Wolałabym, aby zjadł na raz więcej i dłużej spał, ale mam co mam. |
|
|
|
#3437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Być może strzelam sobie tym w kolano, ale jak nie spróbuję to się nie przekonam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3438 |
|
Dostojna peema.
|
Ale fajnie, zainspirowałyście mnie
![]() Ja też myślałam o tym żeby lecieć do Włoch, czy możesz Motylku zdradzić jakieś szczegóły? Czy to do rodziny, czy gdzieś z biura podróży itp? Ja trochę boję się tej logistyki lotu i wakacji z dzieckiem, ale właśnie tak sobie myślę też, że jak się nie zdecyduję, to się przecież nie przekonam. W sumie to na pewno nie będzie zwiedzanie w opór czy leżenie plackiem na plaży, ale też chyba da się odpocząć a przynajmniej coś zobaczyć. Myślę, że urlop w ogóle zniwelowałby moje poczucie straty czegoś Na pewno gdzieś sie wybierzemy tylko rozważamy czy bardziej w Polskę czy właśnie za granicę. Gdybyśmy dobrali sobie jakichś znajomych z dzieckiem to byśmy chyba polecieli do Turcji na jakieś ultra all inclusive. Takie typowe wakacje trochę bardziej basenowo-jedzeniowe :P
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie myślę o lascie żeby trafić na 100% na dobrą pogodę ale już nie upał. Teraz pogoda mnie przeraża.. Ugotujemy się jak fix....
Da się na wakacjach z dzieckiem odpocząć. Raz jedno raz drugie, jedzenie pyszne w knajpach itp zawsze to mniej obowiązków Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
#3440 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
mamy takie zaprzyjaźnione biuro podróży, może przejdę się do nich pogadać czy by nam polecili coś. W sumie jakbyśmy lecieli we wrześniu to Stasiek będzie miał już praktycznie 5 miesięcy więc nie taki maluszek jak teraz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#3442 | ||
|
Kocia i psia mama :)
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3444 |
|
Dostojna peema.
|
Ja będę miała małą namiastkę urlopu z dzieckiem w ten weekend, wyjeżdżamy za 2h a wracamy w niedzielę
to naprawdę mała namiastka bo jedziemy zaledwie godzinę drogi od domu, ale zawsze coś bo zupełnie obce miejsce i dla nas i dla niego i w planie większość czasu na powietrzu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O. Wakacjach napisze ![]() Z 5 miesięcznym jest tak fajnie że po 1 tygodniu w składzie mąż synek ja + moi rodzice na drugi tydzień zostałam bez męża w innym ośrodku niż rodzice itp ale jednak i bylo cudnie Cytat:
![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3446 |
|
Zakorzenienie
|
Z 5 msc to już wakacje na full
|
|
|
#3447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3449 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do Polski ale za to na 2 samoloty bo przesiadka w Barcelonie Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
we wrześniu są jeszcze upały, zwłaszcza w pierwszej połowie Cytat:
możesz posiedzieć z dzieckiem w brodziku dodatkowo ![]() A tak serio - zobacz, po dzisiejszym poranku już widzisz że nastąpiła zmiana i że się da z maluchem w wózku też się da pozwiedzać, może nie jakieś mega długie zwiedzania czy forsujące wycieczki, ale da się. Cytat:
Ja się nie mogę doczekać aż w Polsce będę jeździła na działkę do siebie. No, działka rodziców ale jak u rodziców to jak u siebie mają domek nad morzem, uwielbiam tam spędzać weekendy, zresztą tygodnie mogłabym tam siedzieć. Ogrodzenie zamknięte, Dominik może biegać do woli, dmuchane baseny, blisko plaża, nie muszę daleko jechać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||||
|
|
|
#3450 | ||
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
starałam się nie szaleć ale jednak sporo tego - chociaż kiedyś to ja pakowałam kilka toreb na swoje ciuchy z których większości nawet nigdy nie założyłam, teraz ja i stary w jednej niedużej torbie się mieścimy a reszta młody ale szczerze mówiąc zapakowałam go w torbe do wozka, oddzielny koszyczek apteczka i jakieś grzechotki i książeczki bo tym się jest już w stanie zainteresować. Najwięcej miejsca zajmie wózek i kokon (nie bierzemy łóżeczka turystycznego, ja z nim będę spała na łóżku i on w tym kokonie. Cytat:
ja to widzę tak, że jedno się kąpie, drugie zabawia dziecko i na zmianę. Posiłki w miarę spoko, już w restauracji byliśmy z małym no to zrobiłam tak, żeby był najedzony pod korek wcześniej to go to trochę zmulilo, trochę przysypiał, trochę chciał do nas na ręce. Ale było miło. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Agadzie, dzięki, jak coś to będę się odzywać Super z tą działka Twoich rodziców! Moi dziadkowie mają działkę nad jeziorem, to już okolice Mazur chcoiaz jeszcze Podlasie. Jest rzeka, jezioro, sauna. Tam też na pewno będziemy sporo w te wakacje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.

Choć ostatnio poszli pod blok i ja sama byłam w mieszkaniu... Ooo jak takie chwile się docenia. Ale i tak szybciutko posprzątałam i poleciałam do nich