|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 |
Rozeznanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::..
Ja tez nie moge nic na czczo robic, ja to jakis wogle łasuch jestem bo cobym z rana nie musiała robić i o której wstać to ja bez śniadania sie nie rusze
![]() Ja uwielbam parówki:P jak by ktos niechcacy trafił w necie na coś ohydnego związanego z parówkami to ja prosze o linka by sobie wybić z głowy parówki bo to co tam miela to ja piate przez dziesiate wiem,ale poki na oczy nie zobacze to nie uwierze ![]() Ja już po jajecznicy z 2 jaj i twarozkiem, do tego wielki kubeł kawy zbożowej i jestem pełna. Od soboty zaczynam prace ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3422 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Słyszałam jeszcze o takim cukrze z brzozy - ksylitol sie nazywa, ma bardzo niskie IG, bardzo zdrowy i bardzoo drogi heheh, ale i tak go nie mogę znaleźć, może w jakimś specjalnym sklepie ze zdrową żywnością, no i w necie jest, ale jak nigdy nic nie kupuje przez IT Jak znajdziecie to piszczie gdzie, no i może juz ktoś w tej chwili go używa?
![]() |
#3423 |
Zadomowienie
|
Mnie też ta pogoda dobija, i zamiast uczyć się do matury to obijam sie o ściany
![]() W I fazie zabronione są napoje z kofeiną typu kawa, herbata, a myślicie że można wypić plusz active- tam jest kofeina ale bez tego to ja sie uczyć nie umiem ![]() Dzisiaj mam pychotka jadłospis: na śniadanie: jajecznica z pieczarkami doprawiona słodką papryka a do tego moja ulubiona papryczka czerwona(surowa)!!! na przekąskę: wykombinowałam twaróg chudy posypany migdałami i włoskimi, a do tego cynamon ![]() na kolację planuje zrobić sałateczkę z: sałaty lodowej, ogórka, papryki, fasolki czerwonej, sera feta i tuńczyk do tego... już się doczekać nie mogę ![]() Ja na tej diecie w ogóle nie cierpię. Właściwie odkrywam smaki na nowo. Bo wcześniej to codziennie jakaś grahamka z szynką i warzywami...Obiady od mamy więc takie standardowe. Teraz to ja odnajduję to co mi smakuje! Na razie żal mi trochę kefiru, bo lubię robić sobie z twarogiem i otrębami. Na II fazie już wprowadzę na pewno. hkmghmkghkmgkghkghkgkg, zainspirowałaś mnie do kupna rolek. Chyba sie skuszę jak zrobi się cieplej. To by było dobre dla mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3424 |
Rozeznanie
|
Hmm może ten cukier z brzozy jest w wodzie brzozowej? Można ją kupić w wielu sklepach. Kiedyś ja próbowałam pić,a le miała słodkawy posmak, a osobiście nie znoszę słodkawych smaków :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#3425 |
Raczkowanie
|
Ok otworzyłam lodówkę z obrzydzeniem, rozejrzałam się i dojrzałam jogurt truskawkowy z danone.. wzięłam, zjadłam był obrzydliwie słodki, ale zjadłam cały.. potem otworzyłam lodówkę i zjadłam 3 łyżeczki tiramisu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3426 |
Rozeznanie
|
Coś takiego to jest, jak cukier brązowy pewnie wygląda:
![]()
#3427 |
Raczkowanie
|
Wczoraj byłam u ortodonty na zmianie łuku i mnie zęby bolą jak cholera. nawet papryczki ulubionej nie moge pochrupać w przerwie.
DZIŚ Śniadanie: 2 jajka sadzone, pół serka wiejskiego II ś: 3 paski papryki 2 plasterki fety light Obiad: szparagówka pieczona z pieczatkami i serem mozarella Przekąska: słonecznik łuskany(2łyżki)+ szklanka soku warzywnego Kolacja: sałatka amerykańska z kurczakiem
![]() |
#3428 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3429 |
BAN stały
|
cześć dziewczynki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3430 |
Raczkowanie
|
Proszę Cię bardzo
![]() Filet z kurczaka sałata(lodowa/pekińska - co w domu jest) pomidor ogóek czerwona cebula do sosu: czosnek jogurt naturalny lub maślanka) kukurydza - zależnie od fazy diety Kurczaka pokroic w kostke rzucic na oliwe na patelnie z ziołami i przyrządzić wedle smaku. smażyć aż się zarumieni. ogórka nie obieramy. Pokroić go na 4"paseczki"wzdłuż i pozniej pociąć na ok pół centymetrowe kawałki. pomidora pokroic w kostkę. cebule w okręgi lub w drobna kostkę. czornek wydusic i wymieszać z jogurtem lub maslanką i na koniec polac z góry sałatkę. Osobiscie uzywac czosnku granulowanego bo nie mam czym go sprasowac ;/ Swego czasu smarowałam kromke masłem i posypywałam czosnkiem, wrzucałam do sandwicha i miałam pieczywo czosnkowe.. teraz musze sie obejsc z sosem czosnkowym ![]()
#3431 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
styska ja też pracująca. Czasami pracuje po 10 godzin wiec do pracy noszę pojemniczek z sałatka. tylko sos przygotowywuje w pracy. Czasami gdy muszę iść na 7 do pracy biorę jeszcze jeden pojemniczek ze śniadaniem. glizdka witamy na plaży hkmghmkghkmgkghkghkgkg ![]() Dziś mam pyszną sałatkę na obiad: -różne rodzaje sałat -pomidorki koktajlowe -camembert light -łosoś -w oryginalnym przepisie jest jeszcze starty parmezan -sos ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3432 |
BAN stały
|
dziewczynki pomóżcie bo ja wcale nie rozumiem tej książki a wątek SB jest taaaaaki długaśnyyy... w fazie drugiej już mogę jeść wszystko czy czegoś jescze nie powinnam???? nie mówię oczywiście o słodyczach bo jak przestane teraz jesć słodkie to szybko wyjdę z nałogu i długo mogę nie wracać tylko o inne rzeczy mi chodzi...czego nie mogę w fazie drugiej????
|
![]() ![]() |
![]() |
#3433 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jeżeli któraś z Was ma problemy z komponowaniem dań to zaraz napisze kilka propozycji łatwych do wykonania na obiad czy też na inne posiłki
#3434 |
Raczkowanie
|
w II fazie jest zabronione(czego należy unikac lub jeść bardzo rzadko):
Owoce: -ananas -arbuz -banany -owoce z puszki w soku -rodzynki -soki owocowe Warzywa: -buraki -kukurydza -ziemniaki białe Skrobie: -bajgle z mąki pszennej -chleb i bułki białe i ciemne -ciasteczka -maca -makarony z białej mąki -płatki kukurydziane -ryż biały Inne: -dżemy -lody miód
#3435 | |
Rozeznanie
|
Dużo tez jest tu:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ighlight=south Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3436 |
Zakorzenienie
|
Witam Was wizażystki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3437 |
Zadomowienie
|
kupilam serek turek naturany. Ma tylko 18% zadnego light nie znalazlam a itak na wszytskie sklepy jakie sa u mnie(nalatalam sie ze hoho znalazlam tylko ten jefden jedyny
![]() ![]() ![]() ![]()
#3438 |
BAN stały
|
Ahcak, jprasol dziękuję wam jak nie wiem co
![]() kala2505- ja czytałam w książce ze jak sie chce to można herbatę i kawę ale nie chcę cie w błąd wprowadzić więc może poczekajmy co nam doświadczone wizażanki powiedzą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3439 |
Zakorzenienie
|
Oooo to super
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3440 |
Raczkowanie
|
kala2505
![]() co do picia herbaty jak najbardziej można, z kawą należy się ograniczac, jeśli masz bezkofeinową to możesz pić ile chcesz. zwykłą czarną pij skoro musisz ale ze slodzikiem i mlekiem 0-1% tak jak wiadomo ze takie jest doswolone. Przynajmniej ja tak robie. soki owocowe odpadaja ale warzywne sa dozwolone. Najlepiej pic chyba pomidorowy bo w warzywnych są buraki i marchewka i nie wiem czy nam na 100% wolno. Co do funduszy to tak jak w życiu bywa. Sa produkty drogie i tańsze. Jest obecnie duży wybór więc myślę, że wszystko można dostosować do własnego portfela. Aha, ja kupiłam sobie Plusssssz Multiwitaminę wspomagająco i tu nie ma cukru ,jest chyba sorbitol więc sądzę że prawidłowo sobie na to pozwalam.
#3441 |
Zakorzenienie
|
jprasol
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3442 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3443 |
Raczkowanie
|
sok pomidorowy z fortuny nie zawiera cukru.
W I fazie sporo się chudnie, i wbrew wszystkiemu, większe ilości spożywanych produktów dają lepsze efekty (w przeciwnym razie i tak spowolni się metabolizm czego chcemy uniknąć wchodząc w II i III fazę). Ja 2 lata temu na I fazie schudłam chyba z 6 kg. Razem na SB coś koło 12 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3444 |
Rozeznanie
|
hej
wróciłam z "urlopu" (od sb również...) pojechałam do teściowej i w sumie zeszło nam się tam 2 tygodnie no i wyobraźcie sobie -kuchnia babci tżta - na obiad pierożki, naleśniki itp... poza tym wstyd przyznac, ale wcinałam słodycze ![]() więc jeśli chodzi o sb to dałam czadu ![]() jak wróciłam to mysłałam że mi wszystko wróciło, ale całe szczeście wróciło tylko 0,5 kg czyli nie jest źle - właściwie to się ucieszyłam, bo prawie z 1 fazy sb wskoczyłam na pierożki bułeczki i słodycze ufff no ale dzisiaj wracam na plażę ... 1 faza od początku się kłania urlopów w planach nie mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3445 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3446 |
Zakorzenienie
|
Ja 2 lata temu na I fazie schudłam chyba z 6 kg. Razem na SB coś koło 12
![]() Wow to naprawdę duuużo !! no to super i gratuluję ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3447 |
BAN stały
|
tyle sie naczytałam tych przepisów że aż zgłodniałam i ślinka mi cieknie
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3448 |
Raczkowanie
|
kawa jest dozwolona na SB w rozsądnych ilościach, w książce jest mowa o 2 filiżankach dziennie. Ja piję czasem nawet i 5 filiżanek, a co
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3449 |
Raczkowanie
|
mam pytanko, czy zawsze jecie posiłki o tych samych godzinach?
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:30.