..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::.. - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-19, 10:10   #3421
styska
Rozeznanie

Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::..

Ja tez nie moge nic na czczo robic, ja to jakis wogle łasuch jestem bo cobym z rana nie musiała robić i o której wstać to ja bez śniadania sie nie rusze Nawet jak nie jestem głodna mam zakodowane,że śniadanie trzeba zjesc.

Ja uwielbam parówki:P jak by ktos niechcacy trafił w necie na coś ohydnego związanego z parówkami to ja prosze o linka by sobie wybić z głowy parówki bo to co tam miela to ja piate przez dziesiate wiem,ale poki na oczy nie zobacze to nie uwierze

Ja już po jajecznicy z 2 jaj i twarozkiem, do tego wielki kubeł kawy zbożowej i jestem pełna.
Od soboty zaczynam prace i musze teraz sobie cos wymyslac z jezeniem do pracy. Kupie sobie chyba jakis pojemniczek na lunch i bede robic sobie sałatki do pracy i do tego wiesniak.
styska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 10:16   #3422
Ahcak
Rozeznanie

GG do Ahcak

Cytat:
Napisane przez agaaata
tak szukam i szukam.. ale chyba mi wyszukiwarka szwankuje bo nigdzie nie znajduje slowa fruktoza.. pamietam ze kiedys bylo duzo na ten temat mowione w watku o SB...
wiecie moze cos o niej? bo wydawalo mi sie kiedys, ze byla dozwolona.. ale ponoc jest bardzo szkodliwa, bo tuczy
help please..
tak sobie mysle, ze na slodzikach to nie za dobrze życ, swinstwo toż to jest, i chcialabym sobie zamienic na naturalny cukier, ale nie wiem czy moge.. moge?
Fruktoza to cukier owocowy, jest w każdym owocu i można go też kupić normalnie w torebkach w sklepie. Na SB dozwolony jest od II fazy, no bo na I owoce są zabronione to i fruktoza A czy się tyje po nim... hmmm myślę, że jak po każdym cukrze w nadmiarze, chociaż ten jest na pewno zdrowszy niż stołowy i zawarta w nim sacharoza albo w piwie maltoza. No i dodatkowym plusem fruktozy jest to, że można ja gotować, piec, a nie każdy słodzik można.

Słyszałam jeszcze o takim cukrze z brzozy - ksylitol sie nazywa, ma bardzo niskie IG, bardzo zdrowy i bardzoo drogi heheh, ale i tak go nie mogę znaleźć, może w jakimś specjalnym sklepie ze zdrową żywnością, no i w necie jest, ale jak nigdy nic nie kupuje przez IT Jak znajdziecie to piszczie gdzie, no i może juz ktoś w tej chwili go używa?

mam kota na gorącym dachu mojej głowy . . .
Ahcak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 10:23   #3423
abercrombie&fitch
Zadomowienie

Mnie też ta pogoda dobija, i zamiast uczyć się do matury to obijam sie o ściany Trzeba by coś poćwiczyć żeby się obudzić...

W I fazie zabronione są napoje z kofeiną typu kawa, herbata, a myślicie że można wypić plusz active- tam jest kofeina ale bez tego to ja sie uczyć nie umiem

Dzisiaj mam pychotka jadłospis:

na śniadanie: jajecznica z pieczarkami doprawiona słodką papryka a do tego moja ulubiona papryczka czerwona(surowa)!!!
na przekąskę: wykombinowałam twaróg chudy posypany migdałami i włoskimi, a do tego cynamon mniaaam
na kolację planuje zrobić sałateczkę z: sałaty lodowej, ogórka, papryki, fasolki czerwonej, sera feta i tuńczyk do tego... już się doczekać nie mogę

Ja na tej diecie w ogóle nie cierpię. Właściwie odkrywam smaki na nowo. Bo wcześniej to codziennie jakaś grahamka z szynką i warzywami...Obiady od mamy więc takie standardowe. Teraz to ja odnajduję to co mi smakuje! Na razie żal mi trochę kefiru, bo lubię robić sobie z twarogiem i otrębami. Na II fazie już wprowadzę na pewno.

hkmghmkghkmgkghkghkgkg, zainspirowałaś mnie do kupna rolek. Chyba sie skuszę jak zrobi się cieplej. To by było dobre dla mnie
abercrombie&fitch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 10:25   #3424
Shilpa
Rozeznanie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Shilpa

Hmm może ten cukier z brzozy jest w wodzie brzozowej? Można ją kupić w wielu sklepach. Kiedyś ja próbowałam pić,a le miała słodkawy posmak, a osobiście nie znoszę słodkawych smaków :P
Stary 2008-02-19, 10:31   #3425
hkmghmkghkmgkghkghkgkg
Raczkowanie

Ok otworzyłam lodówkę z obrzydzeniem, rozejrzałam się i dojrzałam jogurt truskawkowy z danone.. wzięłam, zjadłam był obrzydliwie słodki, ale zjadłam cały.. potem otworzyłam lodówkę i zjadłam 3 łyżeczki tiramisu i mam teraz ogromne wyrzuty sumienia ale przynajmniej coś zjadłam teraz piję zieloną herbatę i myślę o tym, co by na obiad sobie przygotować zgodnego z SB oczywiście już się całkiem dobrze czuję i myślę teraz jakby tu spalić te kcal z jogurtu i ciasta za1 h chyba sobie aerobic zrobię
A6W -0-

hkmghmkghkmgkghkghkgkg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 10:34   #3426
Ahcak
Rozeznanie

GG do Ahcak

Coś takiego to jest, jak cukier brązowy pewnie wygląda:

Stary 2008-02-19, 10:38   #3427
jprasol
Raczkowanie

GG do jprasol

Wczoraj byłam u ortodonty na zmianie łuku i mnie zęby bolą jak cholera. nawet papryczki ulubionej nie moge pochrupać w przerwie.
DZIŚ
Śniadanie: 2 jajka sadzone, pół serka wiejskiego
II ś: 3 paski papryki 2 plasterki fety light
Obiad: szparagówka pieczona z pieczatkami i serem mozarella
Przekąska: słonecznik łuskany(2łyżki)+ szklanka soku warzywnego
Kolacja: sałatka amerykańska z kurczakiem
Stary 2008-02-19, 10:47   #3428
Ahcak
Rozeznanie

GG do Ahcak

Cytat:
Napisane przez jprasol
Kolacja: sałatka amerykańska z kurczakiem
Zarzuć Kochana przepis na amerykańską Jadłam kiedyś w knajpie gdzieś chyba, ale nie pamiętam z czego ona jest.

Stary 2008-02-19, 10:54   #3429
glizdka
BAN stały

GG do glizdka

cześć dziewczynki postanowiłam od środy rozpocząć SB bo książkę to mam już od dawna ale nie wcielam w życie SB narazie bo tamte przepisy są dla mnie za skomplikowane jakoś tak i produkty nie wszystkie dostępne u mnie w kielcach z wami może mi się uda... bo już raz zaczynałam
glizdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 11:00   #3430
jprasol
Raczkowanie

GG do jprasol

Proszę Cię bardzo
Filet z kurczaka
sałata(lodowa/pekińska - co w domu jest)
pomidor
ogóek
czerwona cebula
do sosu: czosnek jogurt naturalny lub maślanka)
kukurydza - zależnie od fazy diety
Kurczaka pokroic w kostke rzucic na oliwe na patelnie z ziołami i przyrządzić wedle smaku. smażyć aż się zarumieni.
ogórka nie obieramy. Pokroić go na 4"paseczki"wzdłuż i pozniej pociąć na ok pół centymetrowe kawałki. pomidora pokroic w kostkę. cebule w okręgi lub w drobna kostkę.
czornek wydusic i wymieszać z jogurtem lub maslanką i na koniec polac z góry sałatkę. Osobiscie uzywac czosnku granulowanego bo nie mam czym go sprasowac ;/

Swego czasu smarowałam kromke masłem i posypywałam czosnkiem, wrzucałam do sandwicha i miałam pieczywo czosnkowe.. teraz musze sie obejsc z sosem czosnkowym
Stary 2008-02-19, 11:29   #3431
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Od soboty zaczynam prace i musze teraz sobie cos wymyslac z jezeniem do pracy. Kupie sobie chyba jakis pojemniczek na lunch i bede robic sobie sałatki do pracy i do tego wiesniak.

styska
ja też pracująca. Czasami pracuje po 10 godzin wiec do pracy noszę pojemniczek z sałatka. tylko sos przygotowywuje w pracy. Czasami gdy muszę iść na 7 do pracy biorę jeszcze jeden pojemniczek ze śniadaniem.
glizdka witamy na plaży
hkmghmkghkmgkghkghkgkgwitaminki może jakieś weź i żelazo.
Dziś mam pyszną sałatkę na obiad:
-różne rodzaje sałat
-pomidorki koktajlowe
-camembert light
-łosoś
-w oryginalnym przepisie jest jeszcze starty parmezan
-sos (oliwa z oliwek, wyciśnieta cytrynka, łyżka musztardy francuskiej, fit up pobudzajacy, można dć ząbek czosnku ale w pracy to nie wypada)
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 11:33   #3432
glizdka
BAN stały

GG do glizdka

dziewczynki pomóżcie bo ja wcale nie rozumiem tej książki a wątek SB jest taaaaaki długaśnyyy... w fazie drugiej już mogę jeść wszystko czy czegoś jescze nie powinnam???? nie mówię oczywiście o słodyczach bo jak przestane teraz jesć słodkie to szybko wyjdę z nałogu i długo mogę nie wracać tylko o inne rzeczy mi chodzi...czego nie mogę w fazie drugiej????
Stary 2008-02-19, 11:45   #3433
jprasol
Raczkowanie

GG do jprasol

Dziewczyny, jeżeli któraś z Was ma problemy z komponowaniem dań to zaraz napisze kilka propozycji łatwych do wykonania na obiad czy też na inne posiłki
Stary 2008-02-19, 11:50   #3434
jprasol
Raczkowanie

GG do jprasol

w II fazie jest zabronione(czego należy unikac lub jeść bardzo rzadko):
Owoce:
-ananas
-arbuz
-banany
-owoce z puszki w soku
-rodzynki
-soki owocowe
Warzywa:
-buraki
-kukurydza
-ziemniaki białe
Skrobie:
-bajgle z mąki pszennej
-chleb i bułki białe i ciemne
-ciasteczka
-maca
-makarony z białej mąki
-płatki kukurydziane
-ryż biały
Inne:
-dżemy
-lody
miód
Stary 2008-02-19, 11:53   #3435
Ahcak
Rozeznanie

GG do Ahcak

Dużo tez jest tu:

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ighlight=south

Cytat:
Napisane przez glizdka
dziewczynki pomóżcie bo ja wcale nie rozumiem tej książki a wątek SB jest taaaaaki długaśnyyy... w fazie drugiej już mogę jeść wszystko czy czegoś jescze nie powinnam???? nie mówię oczywiście o słodyczach bo jak przestane teraz jesć słodkie to szybko wyjdę z nałogu i długo mogę nie wracać tylko o inne rzeczy mi chodzi...czego nie mogę w fazie drugiej????
Czytaj co sie dzieje u nas w wątku codziennie, pytaj jak nie wiesz i damy rade teraz zaczynasz I fazę, tak? Czyli na niej nauczysz sie kilku zasad, które tez obowiązują na II i III fazie, miedzy innymi, oliwa nie olej, chude mięsa, sery, wszystkie ryby, itp. W II fazie jesz wszystko jak na I i stopniowo wprowadzasz inne rzeczy: owoce, owsiankę, chleb i makaron z maki z pełnego przemiału, brązowy lub dziki ryż, wino białe lub czerwone, możesz już jeść marchewkę, no i cały czas obserwujesz swój organizm jak reaguje na nowo wprowadzone węglowodany. Jak czegoś nie wiesz to śmiało pytaj Powodzenia!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-19, 12:28   #3436
kala2505
Zakorzenienie

Witam Was wizażystki jestem tu nowa i mam do Was kilka pytań związanych z tą dieta, mam nadzieję że mi pomożecie . Po pierwsze co pijecie w I fazie?? Bo widziałam że soki,herbata,kawa-odpadają... to pozostaje chyba tylko woda,tak?? Po drugie czy ta dietka jest droga?? Nie mam zbyt dużo funduszy i chciałabym wiedzieć czy przeciętną osobę na nią stać i czy da się wymyślić jakieś extra dania bez większego wydawania Po trzecie ile mogę zbić kilogramów w I fazie ( mój wzrost to 170cm i ważę 67kg ) Z góry dziękuję za odpowiedź i za przyjęcie mnie do Waszego grona .
kala2505 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 12:30   #3437
PriVativ
Zadomowienie

kupilam serek turek naturany. Ma tylko 18% zadnego light nie znalazlam a itak na wszytskie sklepy jakie sa u mnie(nalatalam sie ze hoho znalazlam tylko ten jefden jedyny Chyba mi przeznaczony:P Kupilam aromat waniljowy. a słodzik jaki macie?? Ja chcialam wziasc kilka tableteczek od babci ale mnie zjechala bio pwiiedziala ze to dla cukrzykow<hahaha> chce zrobic jutro sobie takiego nalesnika jak wyzej byl przepismniam:P
Stary 2008-02-19, 12:33   #3438
glizdka
BAN stały

GG do glizdka

Ahcak, jprasol dziękuję wam jak nie wiem co

kala2505- ja czytałam w książce ze jak sie chce to można herbatę i kawę ale nie chcę cie w błąd wprowadzić więc może poczekajmy co nam doświadczone wizażanki powiedzą bo ja bez czerwonej i zielonej herabty żyć nie mogę i się załamię jak nie będzie wolno pić
Stary 2008-02-19, 12:40   #3439
kala2505
Zakorzenienie

Oooo to super a słodzik można w I czy II fazie?? I ile schudłaś w tej I fazie ?? Pozdr
Stary 2008-02-19, 12:43   #3440
jprasol
Raczkowanie

GG do jprasol

kala2505 witaj
co do picia herbaty jak najbardziej można, z kawą należy się ograniczac, jeśli masz bezkofeinową to możesz pić ile chcesz. zwykłą czarną pij skoro musisz ale ze slodzikiem i mlekiem 0-1% tak jak wiadomo ze takie jest doswolone. Przynajmniej ja tak robie. soki owocowe odpadaja ale warzywne sa dozwolone. Najlepiej pic chyba pomidorowy bo w warzywnych są buraki i marchewka i nie wiem czy nam na 100% wolno.
Co do funduszy to tak jak w życiu bywa. Sa produkty drogie i tańsze. Jest obecnie duży wybór więc myślę, że wszystko można dostosować do własnego portfela.
Aha, ja kupiłam sobie Plusssssz Multiwitaminę wspomagająco i tu nie ma cukru ,jest chyba sorbitol więc sądzę że prawidłowo sobie na to pozwalam.
Stary 2008-02-19, 12:53   #3441
kala2505
Zakorzenienie

jprasol bardzo dziękuję za odpowiedź to będe piła sok pomidorowy bo naprawdę go lubię na dniach zacznę dietkę SB ale najpierw muszę poszperać w internecie i poszukać jakiś fajnych przepisów a co ztym chudnięciem w tej I Fazie?? Wie może ktoś ?? Jeszcze raz dzięki i trzymam kciuki
Stary 2008-02-19, 13:03   #3442
Wiolka525
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez abercrombie&fitch Pokaż wiadomość
na kolację planuje zrobić sałateczkę z: sałaty lodowej, ogórka, papryki, fasolki czerwonej, sera feta i tuńczyk do tego... już się doczekać nie mogę
Podkradam pomysł na kolacyjkę, akurat mam wszystkie składniki. Oj będzie pysznie i smakowicie. Jestem dziś troszke przybita, tak bez powodu, pewnie markotna aura tak na mnie wpływa... Serdecznie witam nowe plażowiczki, pozrówka dla wszystkich.
Wiolka525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 13:06   #3443
white coffee
Raczkowanie

sok pomidorowy z fortuny nie zawiera cukru.
W I fazie sporo się chudnie, i wbrew wszystkiemu, większe ilości spożywanych produktów dają lepsze efekty (w przeciwnym razie i tak spowolni się metabolizm czego chcemy uniknąć wchodząc w II i III fazę). Ja 2 lata temu na I fazie schudłam chyba z 6 kg. Razem na SB coś koło 12
white coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 13:09   #3444
asiol
Rozeznanie

hej
wróciłam z "urlopu" (od sb również...)
pojechałam do teściowej i w sumie zeszło nam się tam 2 tygodnie
no i wyobraźcie sobie -kuchnia babci tżta - na obiad pierożki, naleśniki itp...
poza tym wstyd przyznac, ale wcinałam słodycze
więc jeśli chodzi o sb to dałam czadu
jak wróciłam to mysłałam że mi wszystko wróciło,
ale całe szczeście wróciło tylko 0,5 kg
czyli nie jest źle - właściwie to się ucieszyłam, bo prawie z 1 fazy sb wskoczyłam na pierożki bułeczki i słodycze
ufff
no ale dzisiaj wracam na plażę ... 1 faza od początku się kłania
urlopów w planach nie mam
asiol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 13:10   #3445
jprasol
Raczkowanie

GG do jprasol

Cytat:
Napisane przez kala2505 Pokaż wiadomość
a co ztym chudnięciem w tej I Fazie?? Wie może ktoś ?? Jeszcze raz dzięki i trzymam kciuki
W fazie I chudnie się od 3,5 do 6 kilogramów w zależności od organizmu i zasobów tłuszczyku (czyli ja pewnie uciągnę z dychę )
Stary 2008-02-19, 13:10   #3446
kala2505
Zakorzenienie

Ja 2 lata temu na I fazie schudłam chyba z 6 kg. Razem na SB coś koło 12 [/quote]

Wow to naprawdę duuużo !! no to super i gratuluję akurat przypomniało mi się że jem tabletki therm line a one zawierają kofeinę także chyba narazie odpada SB, tak ?? Ale załamka... a już sobie harmonogram posiłków ustalałam
Stary 2008-02-19, 13:18   #3447
glizdka
BAN stały

GG do glizdka

tyle sie naczytałam tych przepisów że aż zgłodniałam i ślinka mi cieknie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-19, 13:18   #3448
white coffee
Raczkowanie

kawa jest dozwolona na SB w rozsądnych ilościach, w książce jest mowa o 2 filiżankach dziennie. Ja piję czasem nawet i 5 filiżanek, a co . Co innego kofeina co innego czekolada
white coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 13:53   #3449
winka
Raczkowanie

mam pytanko, czy zawsze jecie posiłki o tych samych godzinach?

winka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 13:58   #3450
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez winka Pokaż wiadomość
mam pytanko, czy zawsze jecie posiłki o tych samych godzinach?
Ja sie staram w miare możliwości jeść tak regularnie jak tylko się da

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości