Klub PP - Pijaczek Pokrzywy - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-29, 22:23   #3421
*piękna
Zakorzenienie

Dot.: Klub PP - Pijaczek Pokrzywy

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Najpierw szampon, potem odżywka, spłukać wodą, polać pokrzywą, zawinąć w ręcznik
Dziękuję bardzo ledwo pierwszy kubek wypiłam a już taką frajdę mam że coś mogę zrobić dla moich włosków i dla siebie haha

*piękna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-01, 14:33   #3422
Kaczuczi
Przyczajenie

Talking Dot.: Klub PP - Pijaczek Pokrzywy

oki przeczytałam (prawie wszystkie strony ) i zdecydowałam ....zapisuje się
Kaczuczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-01, 18:57   #3423
*piękna
Zakorzenienie

ja już od 4 dni piję pokrzywę a dziś jestem po pierwszej płukance włosów i są zawinięte w ręcznik jeszcze mam nadzieję ze nie przestrasze sie moich włosów jak wyschną

Stary 2008-09-01, 20:45   #3424
DeadCanDance
BAN stały

GG do DeadCanDance

Dużo słyszałam na temat wspaniałych efektow picia pokrzywy.. ale jakos nigdy nie moglam sie za to zabrac xD hm to może i ja tym razem się skusze? patrzac na Wasze opinie to chyba napewno
DeadCanDance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-01, 21:36   #3425
*piękna
Zakorzenienie

włosy są juz suche i nie są zielone ale jakies lekko wysuszone, ale moze beda dłuzej swieze? tylko musze zadbac o końcóweczki

Stary 2008-09-01, 23:05   #3426
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez *piękna Pokaż wiadomość
włosy są juz suche i nie są zielone ale jakies lekko wysuszone, ale moze beda dłuzej swieze? tylko musze zadbac o końcóweczki
Właśnie w tym sęk - niektóre dziewczyny skarżyły sie na przesuszenie włosów po pokrzywowej płukance. Może się okazać, że pokrzywa zahamuje przetłuszczanie włosów, a problem lekkiego wysuszenia rozwiąze dobra odżywka czy maska

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-02, 14:07   #3427
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Właśnie w tym sęk - niektóre dziewczyny skarżyły sie na przesuszenie włosów po pokrzywowej płukance. Może się okazać, że pokrzywa zahamuje przetłuszczanie włosów, a problem lekkiego wysuszenia rozwiąze dobra odżywka czy maska
No własnie ja mam problem z prztłuszczaniem u nasady i suchoscia końcówek które sie rozdwajają jak szalone ale zawsze stosuję odzywki i maski nawilżające i chyba zaopatrzę się w jakies serum do kkońcówek.

Stary 2008-09-02, 14:55   #3428
Martilla
Rozeznanie

Od dziś wracam do regularnego picia pokrzywy bo po lecie moje włosy podupadły lekko na kondycji.

Be Fit
Martilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-02, 17:02   #3429
*piękna
Zakorzenienie

musze przyznać ze z kazda szklanką smakuje mi coraz bardziej a przynajmniej juz nie wzbudza odruchów wymiotnych bo pierwszym razem nie wydawała sie zbyt pyszna na słynna pokrzywa Pozdrawiam wszystkie pokrzywocholiczki

Stary 2008-09-03, 18:53   #3430
Karmelka87
Raczkowanie

Witam wszystkie Pijaczki Pokrzywy Dopiero niedawno odkrylam ten watek i chyba tez zaczne pic pokrzywe tylko chcialam sie dowiedziec czy mozna ja stosowac razem z tabletkami Lewitan ( sa na problemy ze skora, wypadaniem wlosow i lamliwoscia paznokci)?
Karmelka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 00:13   #3431
karinaangelique
Przyczajenie

Ja tez sie zapisuje, nie farbuje wlosow i bardzo o nie dbam wiec mam nadzieje, ze efekt bedzie widoczny> ehh i dam tez mojemu mezowi do picia, bo jemu wlosy bardzo wypadaja, moze pomoze..
karinaangelique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-09, 12:44   #3432
Maja 77
Zadomowienie

GG do Maja 77

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Mija. U niektórych po tygodniu, u innych krócej, jeszcze innych dłużej.
Mi nie minęło i porzuciłam picie pokrzywy również z tego powodu, że nie widziałam żadnych efektów na włosach. No cóż, nie na wszystkich pokrzywa działa zbawiennie...
Maja 77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-09, 14:50   #3433
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maja 77 Pokaż wiadomość
Mi nie minęło i porzuciłam picie pokrzywy również z tego powodu, że nie widziałam żadnych efektów na włosach. No cóż, nie na wszystkich pokrzywa działa zbawiennie...
a jak długo piłaś? ja się już tak napaliłam i już wmawiam sobie że pokrzywa jest super a tu takie rozczarowanie? ciekawe czy mi pomoże

Stary 2008-09-09, 19:34   #3434
Kissabble
BAN stały

Cytat:
musze przyznać ze z kazda szklanką smakuje mi coraz bardziej a przynajmniej juz nie wzbudza odruchów wymiotnych bo pierwszym razem nie wydawała sie zbyt pyszna na słynna pokrzywa Pozdrawiam wszystkie pokrzywocholiczki
Mi za pierwszym razem (a piję już 2 tyg - równe ) pokrzywa również niezbyt smakowała. Przy końcu kubka miałam już odruch wymiotny...
Ale idzie przywyknąć, ba, mogłabym pić jej większe ilości, jest bardzo smaczna wg mnie
Kissabble jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-09, 19:54   #3435
Alterek
Raczkowanie

Pokrzywa ma cudowny smak. Na początku może tak nie myślałam, ale gdy w wakacje robiłam sobie miesięczną przerwę odliczałam dni kiedy znowu będę mogła się nią raczyć.
I powiem wam, że nie widziałam spektakularnych efektów po miesiącu. Dopiero teraz, gdy z dystansu patrze na moje włosy sprzed pól roku ( kucyk grubości ołówka ) i teraz mogę powiedzieć, ze widzę poprawę
A więc z pokrzywą do końca.
Stary 2008-09-09, 21:26   #3436
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kissabble Pokaż wiadomość
Mi za pierwszym razem (a piję już 2 tyg - równe ) pokrzywa również niezbyt smakowała. Przy końcu kubka miałam już odruch wymiotny...
Ale idzie przywyknąć, ba, mogłabym pić jej większe ilości, jest bardzo smaczna wg mnie
ona uzaleznia i chociaz jak piję to nie wydaje mi sie ani pyszna ani niedobra (taka zwykła) to jak jej nie popijam to mam na nia chec to przynajmniej pomocne zeby nie zapominac

Stary 2008-09-09, 23:29   #3437
karinaangelique
Przyczajenie

Moim zdaniem 2-tygodniowe picie niewiele pomoze bo efekty najlepiej mozna zobaczyc na odrosnietych wlosach wiec zycze cierpliwosci
karinaangelique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 11:55   #3438
Maja 77
Zadomowienie

GG do Maja 77

Cytat:
a jak długo piłaś? ja się już tak napaliłam i już wmawiam sobie że pokrzywa jest super a tu takie rozczarowanie? ciekawe czy mi pomoże
Dotrwałam prawie do 3-go miesiąca, więc wydaje mi się, że dosyć długo, żeby zauważyć jakiekolwiek efekty, niestety, nie pomogła mi na przetłuszczanie włosów (wcierkę też stosowałam i też nic) ani na cerę a wręcz ją pogorszyła, wyskoczyła mi brzydka czerwonawa plama na policzku, na której na dodatek zaczęły się pojawiać ropne krosty (fuj), które ni choroby nie chciały zniknąć, więc przestałam pić pokrzywę i plama wraz z krostami zniknęła! Także pokrzywa, bye, bye forever.
Maja 77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 12:44   #3439
bialaczekoladka
Zakorzenienie

łaaaaaaaaaaaaaaaa coz za wspanialy watek !! Dziewczyny ja tez zapisuje sie oficjalnie do klubu pijaczek pokrzywy Mysle ze to rewelacyjny sposob na poprawienie kondycji moich tez juz ledwo zyjacych wlosow:P Oprocz tego znacie moze jakies przepisy na maseczki na wlosy domowej roboty? szlyszalam cos o zoltkach ale nie znam konkretow co do przyrzadzania i stosowania, bylabym ogromnie wdzieczna za jakies porady i wskazowki
bialaczekoladka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-10, 12:52   #3440
alexz johnson
Zadomowienie

moge sie przylaczyc? Dzis juz pije swoja 2 filizanke pokrzywy. To poczatek nowej 3 miesiecznej serii - mam nadzieje, ze mi pomoze bo wczesniej tylko podzialala mi ona źle na cere...
alexz johnson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 14:46   #3441
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bialaczekoladka Pokaż wiadomość
Oprocz tego znacie moze jakies przepisy na maseczki na wlosy domowej roboty? szlyszalam cos o zoltkach ale nie znam konkretow co do przyrzadzania i stosowania, bylabym ogromnie wdzieczna za jakies porady i wskazowki
Serdecznie zapraszam do lektury "Walki o zdrowe i piękne włosy", a także ściągi o pielęgnacji suchych wątków, która jest podwieszona na samej górze

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 16:35   #3442
Kissabble
BAN stały

Cytat:
ona uzaleznia i chociaz jak piję to nie wydaje mi sie ani pyszna ani niedobra (taka zwykła) to jak jej nie popijam to mam na nia chec to przynajmniej pomocne zeby nie zapominac
Ojj tak
Hm, jeszcze tydzień temu też myślałam, że pokrzywa ma "zwykły" smak (jak to trafnie ujęłaś ) ale po 2 tygodniach dziwnie się czuję, kiedy zapomnę ją wypić (raz zapomniałam ;P) Ale teraz od rana myślę o tym, żeby ją wypić, jeśli nie zdążę przed wyjściem z domu to zawsze po powrocie pierwsze co to obiadek, a potem pokrzywa

Edytowane przez Kissabble
Czas edycji: 2008-09-10 o 16:35 Powód: lierówka ;P
Stary 2008-09-10, 16:52   #3443
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
Ojj tak
Hm, jeszcze tydzień temu też myślałam, że pokrzywa ma "zwykły" smak (jak to trafnie ujęłaś ) ale po 2 tygodniach dziwnie się czuję, kiedy zapomnę ją wypić (raz zapomniałam ;P) Ale teraz od rana myślę o tym, żeby ją wypić, jeśli nie zdążę przed wyjściem z domu to zawsze po powrocie pierwsze co to obiadek, a potem pokrzywa
A ja teraz z rana nie mam szans zeby zdazyc a jak czasem wracam pozniej do domu to zeby na noc nie pic to pije tylko raz ale z dwóch torebek i wiekszym kubku. Ale staram sie pic 2 razy dziennie. Teraz własnie piję

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-10, 21:53   #3444
bialaczekoladka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Serdecznie zapraszam do lektury "Walki o zdrowe i piękne włosy", a także ściągi o pielęgnacji suchych wątków, która jest podwieszona na samej górze
Dzieki ogromne Dzisiaj spisalam sie na plusssssssa , jeden kubeczek pokrzywy w dzien drugi wlasnie sacze pozdrawiam
bialaczekoladka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 23:55   #3445
sSsojeczek
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do sSsojeczek

Hej Ja też z chęcią przyłączę się do klubu. Pokrzywke już pijam, ale raczej nie systematycznie i dla smaku - fanatyczka ziół
Ale od jutra piję codziennie, mialam strasznie zniszczone wlosy ale wax i jedwab mi pomogly, teraz chce to utrzymac i zeby troszke szybciej urosly.
sSsojeczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-12, 06:21   #3446
nacik23
Rozeznanie

Przeczytałam pare stron tego wątku i zdecydowałam sie przyłaczyć
w sumie to taka pokrzywowa herbatke piłam tylko raz z ciekawosci ze dwa dnie temu i nie za bardzo mi zasmakowala ale czego nie robi sie dla urody
nacik23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-12, 15:45   #3447
Kissabble
BAN stały

Cytat:
A ja teraz z rana nie mam szans zeby zdazyc a jak czasem wracam pozniej do domu to zeby na noc nie pic to pije tylko raz ale z dwóch torebek i wiekszym kubku. Ale staram sie pic 2 razy dziennie. Teraz własnie piję
Ja piję 1 kubek, bo nadrabiam jeszcze drożdżami i od czasu do czasu skrzyp polny
Ale dzisiaj 2 szklanki bo nie mogłam się powstrzymać
Stary 2008-09-12, 16:09   #3448
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
Ja piję 1 kubek, bo nadrabiam jeszcze drożdżami i od czasu do czasu skrzyp polny
Ale dzisiaj 2 szklanki bo nie mogłam się powstrzymać
Ja chciałabym pic skrzyp ale boje sie niedoborów wit. B. Wiem że Drożdze by zaradziły ale nie mam odwagi ich pić poza tym nie miałabym czasu zeby to wszystko robic

Stary 2008-09-13, 08:52   #3449
annek34
Przyczajenie

ja postanowiłam sie nie przemęczać i zamiast robienia naparów pije 3razy dziennie sok z pokrzywy stabilizowany alkoholem kupiony w aptece. Nie wiem czy sok ma takie same działanie jak napar ale napewno nie zaszkodzi bo ilość alkoholu jest minimalna. Do tego biore tabletki z drożdży piwowarskich z melisą Noi robie zawsze po myciu płukanki z pokrzywy. Jak narazie jestem zadowolona i zamierzam walczyć o swoje włosy. Mam je już do połowy pleców i już był taki moment że chciałam je ściąć przynajmniej z 5 cm, ( a moim marzeniem od dziecka były włosy do pasa) ale sie nie poddałam, mimo że wypadały mi w znacznym stopniu. Powodów mogło byc wiele- miałam powiększoną tarczyce, ale biore na to leki już pół roku, mam nieregularne miesiączki i mam zamiar zrobić sobie badania (estradiol, testosteron) do tego dochodzi duży stres, ale pije jakieś ziółka uspokajające.
Pozdrawiam
annek34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-13, 10:10   #3450
DagmaraRose2000
Perfumoholik z wyboru

mowicie ze nie mozna pic pokrzwy i skrzypu bo wyplukuje wit b? a jesli posiadam plusza magnez + wit. b6?

"Don't you know there ain't no devil, there's just God when he's drunk."
DagmaraRose2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości