|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Cytat:
jeśli tak, to winian jest jako stabilizator piany z białek - zamień go na sok z cytryny lub kwasek cytrynowy |
|
|
|
|
#3422 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ty Ilonko jak cos powiesz to od razu taki profesjonalizmem zawiewachciałam pokazac buleczki ale moj telefon nie kmpatybilny z niczym wiec wieczorkiem z mojej "bazy nadam" ![]() cicho to dzis strasznie a co do fotek to dziekuje bardzo ze sie podobają, az mi sie teskni za urlopem... a to we wrzesniu dopiero, ale za to jako "honejmun"
Edytowane przez telik Czas edycji: 2009-03-10 o 10:17 |
|
|
|
|
#3423 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o tak własnie o to ciasto mi chodzi
|
|
#3424 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry dziewczyny,
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez goosia207 Czas edycji: 2009-03-10 o 11:42 |
||
|
|
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
|
owsianka wyszło pycha, wklejam przepis
![]() Korzenna owsianka z ziaren owsa, z suszonymi morelami i orzechami 4 porcje a`120ml [pół szklanki] Składniki: 1/4 szklanki orzechów - włoskich lub laskowych 2 szklanki wody 1/2 szklanki ziaren owsa 12 suszonych moreli pokrojonych na paseczki, najlepiej niesiarkowanych 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu sól Przygotowanie: Ziarna owsa opłukać i namoczyć na noc w wodzie. Rano rozgrzać piekarnik do 135 stopni C, rozłożyć orzechy na blasze i prażyć 8-10minut aż lekko się przyrumienią, grubo posiekać. Do ziaren owsa dodać morele, sól i zagotować na średnim ogniu, po czym zmniejszyć ogień i gotować powoli, mieszając od czasu do czasu, aż większość wody zostanie wchłonięta ~15-20minut. Posypać każdą porcję orzechami i cynamonem. |
|
|
|
#3426 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() Telik zdjęcia bajeczne widać, ze ekipa była wzorowo dobrana-babcie z iskierkami w oczach-pewnie nie zapomna tych wakacji do końca życia/mówiłam już, ze świetny pomysł z tym prezentem dla nich / Śliczna jesteś-pewnie śmiesznie to zabrzmiało, ale niech tam. Ładna z Was para!!!!!!!!!!!!!!! Już sobie tylko mogę wyobrazić jakie cudne będą Wasze zdjęcia ślubne-czekam z niecierpliwością![]() Kakafonia - sama nie mogę w to uwierzyć-myślałam, ze dłużej mi zejdzie zrzucanie nadprogramowych kg, ale jak widać z SB idzie zdecydowanie szybciej ![]() Papraczku, wierzę w Twoje zdolności kulinarne !!!!!!!! !!!!! a szarlotko-chleb każedmu może się przytrafić, prawda![]() Effo wprowadzam węglowodany co drugi dzień-mój brzusio strajkuje, muszę zatrybić o co mu chodzi-Papraczek uświadomił mnie, ze może to być bakteria zwana"helikopterem":rotfl : oby nie- teraz bawię się w obserwatora ![]() Agee79 gratuluję spadku wagi A "nasza" Ilonka to prawdziwa skarbnica wiedzy, nie mam pojęcia jakbyśmy sobie bez niej poradzili Zapowiada się dzisiaj przecudowna pogoda, także pomalutku zbieram się na spacer z moją Oleńką Życzę miłego dnia-do wieczorka
|
#3427 |
|
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() Teliczku ogladalam fotasy cudnie tam! a Babcie jakie uradowane!!! zycze Wam aby kiedys Wasze wnuki tez Was zabraly na jaka swycieczke ![]() a z Ciebie to sliczna kobitka i wydaje sie ze taka "swoja" ![]() nie bede pisala, ze znow mi waga spada bo teraz nie wiem jakim cudem spada codziennie ale co ta! niech sobie spada ja tam nie bede narzekac a ze ma duzo do spadniecia wiec im wiecej tym lepiej ![]() u mnie menu podobne troszke do wczoraj bo tymi buleczkami musze sie raczyc na sniadanie co by sie nie zmarnowaly a w zwiazku z tym obiadow weglowych brak... ![]() moze jutro zaszaleje z weglo-obiadem dawno juz nie jadlam kasz wiec moze cos wymysle ![]() ale chodzi za mna ta pizza SB wiec chyba na weekend ja upichce myslicie ze TZtowi by smakowala? duzo sie rozni od oryginalu? jak to bylo u Waszych?no to jedziemy: S: bulka home-made razowa, 2 plasterki hochland fit, pomiodor, ogorek zielony, wiesniak P: serek homo ze slodzikiem i kawa rozpuszczalna, jablko O: frittata z warzywami P: orzeszki K: makrela i ogorek zielony ![]() milego dnia Kochane |
|
|
|
#3428 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale czy naprawde wyjda 4 pocje z pol szklanki płatkow bo telik obzartuch i zapewne by sie nie najadł Cytat:
![]() ![]() a napiszcie mi jak sie nazywa ten test na ta bakterie... życze miłego specerku z maleństwem
|
|
#3429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a u nas chusteczkowo :ry cze-smarkam:Cytat:
|
||
|
|
|
#3430 |
|
Wtajemniczenie
|
A gdzie ilonko kupiłaś ziarna owsa?
|
#3431 |
|
Zakorzenienie
|
zdaje się, że w ekosfera.pl podobnie jak zielony orkisz, quinoa i kamut
|
|
|
|
#3432 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hihi ja to nawet nie wiem jak to wyglada nie mowiac o tym z czym to sie je |
|
|
|
|
#3433 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co to jest pomelo? Nie zauważyłam na przepisowym? (może niedopatrzyłam
)I mam pytanie.Macie może jakiś dobry, sprawdzony przepis na szpinak? Znalazłam na przepisowym tylko z jogurtem na ostro. Mamaoli, którą zupkę czosnkową tak polecasz?Tą? Zupa czosnkowa: 2 średnie cebule główka czosnku ok1l bulionu lub wywaru warzywnego 1 szklanka soku pomidorowego jajko lub grzanki pp ( dla II fazy) lub kostka sojowa oliwa sól pieprz Cebulę drobno kroimy i smażymy na oliwie do zeszklenia, dodajemy obrany i zmiażdzony czosnek. Całość chwilkę smazymy. Następnie dodajemy bulion, sok pomidorowy i doprawiamy do smaku. Gotujemy jeszcze ok 10 min. Podajemy z gotowanym jajkiem, kostką sojową lub grzankami pp (II faza)
Edytowane przez goosia207 Czas edycji: 2009-03-10 o 12:36 |
|
|
|
#3434 | |||||
|
Zadomowienie
|
OJ kongo mam w pracy, Juz trzeci raz zasiadam do wizazu, moze teraz sie uda
![]() Po wczorajszym jakims przejedzeniu - albo to brak apetytu mi sie wlaczyl, dzis sniadanko na lekko - omlecik z serkiem homo i dzemikiem, plus pol kostki twarogu z dzemikiem i kakao. Cytat:
Cytat:
Telik choc nie przepadam za blondynkami, to jestes typem kobiety, jaki mi sie podoba![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Carmela ja na szczescie mialam jeszcze trzech chetnych do tego pomelo Agee gratulacje Ilonko pysznie ta owsianka sie zapowiada... Ja sie zastanawiam, czy jak do zwyklej owsianki dam ziarna orkiszu albo pszenicy, to wystarczajaco ja wzbogace...
|
|
|
#3435 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny tak sobie teraz jem serek homo naturalny i sie zastanawiam... czy sa serki homo naturalne light? i czy takie wlasnie powinno sie jesc? czy zwykly naturalny jest ok? w 100g ma 3,5g tluszczu, 8,0g bialka i 1,0 wegli...
dzieki z gory |
|
|
|
#3436 |
|
Zadomowienie
|
Ja kupilam wczora Pilosa w Lidlu, ma 3 g tluszczu i taki zjadlam na sniadanie
|
|
#3437 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chociaż ja czasem pozwalam sobie na serek waniliowy. cóż, słabości
|
|
#3438 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mmm czuje miłą adorację![]() jak dostaniesz tekie mleko to napisz jakie to bo ten flan tez mi krazy po głowie Cytat:
ale powiedzzicie mi czemu w ksiazce widze tylko 2 łyski serka homo dziennie???
|
|
#3439 | |
|
Rozeznanie
|
no to nie jest tak zle
![]() normlanie pyyycha deserek z kawka rozpuszczalna to smakuje jak jakis mus kawowy ![]() hihihi ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
a co to jest ten flan???
|
|
|
|
|
#3440 |
|
Zadomowienie
|
Aha i jeszcze. Juz kiedys mialam was spytac o to cudo:
http://www.☠☠☠☠☠☠.pl/product/5900311...vier.xhtml?x=c Co myslicie, mi siostra suszyla glowe, czy mozna na SB uzywac
|
|
#3441 |
|
Rozeznanie
|
jak na moje "profesjonalne" oko
to wydaje sie ze OK ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- i tez sie nad nim juz kiedys zastanawialam
|
|
|
|
#3442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w maju mam tygodniowy urlopik w Polsce ![]() Pieke wlasnie szybka szarlotke, dam znac jak wyszła
|
|
|
|
|
#3443 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na sb niekoniecznie- w polsce mamy dobry dostep do rzepakowego wiec korzystajmy z tego natomiast mysle ze i tak czesto zjadamy oleje roslinne nieswiadomie, np z pomidorami suszonymi (raz w zyciu widzialam w oliwie z oliwek, ale w tm roku sama wysusze i zamarynuje )
|
|
#3444 |
|
Zakorzenienie
|
flan to taki pieczony krem jajeczny - ubijasz kogel mogel, dodajesz mleko skondensowane i pieczesz w kąpieli wodnej - pycha jest
w Polsce mamy mleko skondensowane light 4%, innego nie widziałam, normalne ma ponad 7% mój serek homo ma 3g tłuszczu, 11g białka i 2g węgli, napisali na nim "półtłusty" jak widzę napis olej roślinny to mnie automatycznie odrzuca, lepiej kupić czyste oleje, z nielicznymi wyjątkami są długodystansowe ![]() ponadto czemu ma służyć mieszanie akurat tych
|
|
|
|
#3445 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() prędzej jakieś chudzielce same opalone
|
|
#3446 |
|
Wtajemniczenie
|
zgrzeszylam mega paczkiem toffi..jejciu jaki slodki byl..fuu..chyba 100gr cukru tam dali na jednego,ale sama sie rozgrzeszam, bo mialam taki spacer do Polski na nogach w takim wietrze, ze hoho.
![]() telik slicznotko nasza, piekna z Was para, a babcie sa the best!
|
#3447 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oplułam monitor ze śmiechu ![]() Cytat:
![]() ![]() dobrze, że ja takich ciągot nie mam
|
||
|
|
|
#3448 | |
|
Wtajemniczenie
|
IlonkoP u nas juz byla zmiana czasu w niedziele, wiec teraz roznica wynosi tylko +5 godzin. A co do szarlotki to dziekuje
Co innego mialam na mysli jak ja pakowalam do piekarnika ![]() Popros w aptece o test na helicobacter pylori Cytat:
Wlasnie przeczytalam wiesci ze swiata, o tym, ze szympans planowal ataki na turystow. Przewrotna bestyja. Konam ze smiechu Duzy krok w dziejach nauki ![]() Milego wieczoru
|
|
|
|
|
#3449 |
|
Przyczajenie
|
Hej Laseczki,
jestem tu pierwszy raz i witam wszystkich serdecznie ![]() Dzięki Wam też zaczęłam plażowanie, najpierw tylko czytałam, czytałam, czytałam i pewnego dnia rano po dwóch kęsach chlebka stwierdziłam, że warto byłby spróbować, odłożyłam kromeczkę i poszło! Dzisiaj już 6 dzień, jak dla mnie to naprawdę duży sukces, gdyż jestem okropnym łasuchem i nigdy nie udawały mi się na dłuższą metę żadne diety. Mam oczywiście wiele obaw, ale zawalczę, bo nie mogę już na siebie patrzeć, brrr... Narazie schudłam 2 kilo i bardzo się z tego cieszę. Mam do Was jedno pytanko: czy myślicie, że dieta mogła osłabić mój organizm, bo od wczoraj mam wszelkie objawy przeziębienia i zastanawiam się czy mogę kontynułować dietkę. Bardzo bym nie chciała jej przerywać. Napiszcie czy zdarzało Wam się chorować w I fazie i czy wyszłyście z tego obronną ręką bez przerywania diety? P.S. Jeśli gdzieś już był taki temat to sorki, ale nie jestem w stanie przeczytac całego forum, studiowałam je wyrywkami i nie natknęłam się jakoś |
|
|
|
#3450 |
|
Zadomowienie
|
Melduję się wieczornie
Dzień mnie nie było i proszę - nowa skóra daje po oczach, chyba nie najszczęśliwszy to był pomysł, no ale dobra - wiosna, zmiany... Pogoda dziś u mnie była iście wiosenna, słoneczko niemrawo wychodziło zza chmur, super... Czaję się na każdy krzak, bo widzę, że pączki już tylko czekają na rozwinięcie... Uuuufff... Wreszcie![]() Telik, sliczna z Ciebie dziewczyna Ja się znów opuściłam straszliwie i chyba zrobię sobie jeden dzień jedynki oprócz tego jeszcze @ i węgle mi wchodzą jak złoto, dawno już tak nie miałam![]() No i dziś z okazji wolnego dnia zrobiłam bułeczki a'la chleb maślankowy , tylko mąkę dałam graham 1850, wyszły pysznościowe, chyba będę częściej je robić. A tak ogolnie to udało mi się dzisiaj kupic tą właśnie mąkę i jeszcze żytnią 2000 w cenie 2,58 a orkisz mnie trochę zawiódł, bo chcieli za niego 13,5, więc na razie odpuściłam![]() Miłego wieczorka babeczki! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.

Ty Ilonko jak cos powiesz to od razu taki profesjonalizmem zawiewa

brrrrrrrr

mmm czuje miłą adorację

oprócz tego jeszcze @ i węgle mi wchodzą jak złoto, dawno już tak nie miałam