|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny przeczytajcie najpierw pierwsza strone chociazby zanim tutaj wstawiacie pytania, na ktore tam jest odpowiedz. Robicie sobie krzywde. I na SB NIE-glodujemy!!!
|
|
#3392 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Wiem, wiem - czytałam, ale miałam pare sprzecznych informacji, pewnie dlatego, że nie wiedziałam, ktore informacje byly od osob na I fazie, a ktore na II
|
|
|
|
|
#3393 |
|
Wtajemniczenie
|
Jesz za malo warzyw, nie ma II sn, twarozku nie wiem ile bylo, ale brzmi niewiele, do orzechow zamiast pozniej tej maslanki trzeba bylo dac wiesniaka np.
Same 2 jajka z szynka to tez malo. Moze taka kolacja byc, ale np godzine przed snem jako czysto bialkowa, a jesli to normalna kolacja 2-3h godziny przed snem, to dodaj warzywa. Warzyw powinno byc w kazdej zdrowej diecie jak najwiecej a jesli jesz juz slodkie sniadanie, to musisz to jakos nadrobic. I pij zielone i czerwone herbatki zamiast owocowych.
|
#3394 |
|
Rozeznanie
|
Będzie chyba jednak basen - on=d następnego tygodnia - 3 razy w tygodniu. i chyba wieczorami - mam nadzieję, że mi pomoże.
Widzę nowe twarze
|
|
#3395 |
|
Zakorzenienie
|
Przyznam szczerze, że ta zapiekana z soczewicy wyszła tak sobie, szału nie było. Ale postanowiłam przygotować sobie zupę czosnkową z jajkiem na jutro na obiad, też z przepisowego. I wiecie co? Fantastyczna!
|
|
|
|
#3396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba sobie jutro kupie, bo bardzo lubię, ale jakoś nigdy się za to nie zabrałam mniam rybka też dobraDzięki ![]() Lece za 10min na aerobik |
|
|
|
|
#3397 |
|
Zakorzenienie
|
witam was tu dzis
wszystkie ktore maja watpliwosci czy zrzuca zbedne ilogramy na tej diecie to moze poprostu sprubojcie jest ona zdrowa i rozsadna wiec wam nei zaszkodzi jedynie pomoze w zmianie nawykow a wtedy zgrabna sylwetka gwarantowana
|
#3398 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3399 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() co do słodzika to można, ale nie jest on zdrowy, wiec w małych ilościach
|
|
|
#3400 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jestem uzalezniona od herbatek pachnacych, na wage, takich z herbaciarni i pije zielona z dodatkami, mate smakowa, a czasem nawet sam susz owocowy. Taka herbata z 2 lyzeczek chyba za duzych szkod nie narobi. Choc przyznam ze na pierwszej fazie staralam sie ich unikać. |
||
|
|
|
#3401 |
|
Raczkowanie
|
o moj boziu.. coz to za amarant
![]() pojechali po oczach niezle. Z tymi herbatkami - ja zaczelam sobie popijac troche na dwojce i bede ostawiac, bo mam wrazenie ze mam ciąg po nich i ze chyba mi nie slużą. Jesli ktos ma ochote na jakies smakowe a zielona nie podchodzi to proponuje Rooibos, mnie osobiscie bardzo podchodzi a jest bezkofeinowa. Zwykła herbata jest dopuszczalna, ale mnie juz tak sie smaki przestawily ze pije bardzo rzadko.
|
#3402 |
|
Raczkowanie
|
No wiec pierwszy dzień 1fazy za mną
Nie było tak źle, jedzonko smakowało, mimo, że różni się od moich wcześniejszych posiłków. Dopiero co zaczęłam, a już chciałabym widzieć efekty ale wiem wiem.. na efekty trzeba poczekać.Podzielę się z Wami moim dzisiejszym jadłospisem... może coś robię źle i nawet nie zdaję sobie z tego sprawy ? Ś: 2 średnie omlety z pieczarkami i szczypiorkiem Ś2: sałatka z jajek, ogórka, pomidorów, kapusty pekinki i majonezu (połowa jeszcze mi zostala.. na jutro )O: połowa piersi z kurczaka z fasolka szparagową i pieczarkami K: znów omlet - z plasterkiem pomidora i wedlinką, zielona herbata +przez cały dzień wypiłam ok 1,5 l wody Sałatkę wcinałam w szkole. Wszyscy się dziwili co ja jem, ale ślinka im leciała ![]() Kurczę troche głodna sie robię, ale już trochę późno, wiec chyba sobie lepiej odpuszcze...
|
|
#3403 |
|
Raczkowanie
|
Witam piękne Panie wieczorową porą
![]() Kamilawu, cieszę się, ze smakuje Ci zupka -a tak poważnie uwielbiam tą zupkę![]() Dzisiaj moje dietkowanie było jak najbardziej poprawne jednak zabrakło mi czasu na 5 posiłek - mówi się trudno, dietkuje sie dalejŚ: sałatka z sałaty lodowej, szczypiorku, pieczarek sporej ilości rzodkiewki, sera żółtego i gotowanego mięsa z kurczaka, doprawiona ziołami, octem winnym i oliwą P: jogurt naturalny z kilkoma kulkami winogrona, kawałkiem banana i jabłuszka, posypane pestaki słonecznika i siemienia lnianego O: jajecznica z 2 jaj na pieczarkach ze szczypiorkiem podana na "oceanie" sałaty lodowej, przyozdobiona pomidorkiem pięknie wyglądało, świetnie smakowałoP/K: 1/2 kostki białego sera z odrobiną dżemu truskawkowego słodzonego fruktozą polane jogurtem poziomkowym light W sumie 4 posiłki, ale czuję się usatysfakcjonowana, a przede wszystkim najedzona-może to wynik wczorajszego "szaleństwa":confused : Dzisiaj byłam grzeczna-ciągu nie zauważyłam ![]() A teraz zmykam podszykować jabłkoowsiankę pomysłu Effy. Telik coś jest w tych Twoich rozważaniach na temat efektu jojo !!!!!!!!!- jak to mówią cierpliwość popłaca- musimy się w nią uzbroić i malutkimi kroczkami podążać do przodu/czytaj zrzucać ciążący balast/ Mnie dzisiaj naszło na rozmyślania, dacie wiarę, żę 14 sierpnia ważyłam 83 kg ![]() tak, tak z małym sprostowaniem /byłam dwa w jednym/, ale i tak sporo zrzuciłam!!!!!!!!!!!!!!1 i to właśnie dzięki tej dietce, mało tego próbowałam takich rzeczy o których wcześniej nawet nie słyszałam- dziękuję dziewczyny za cenne wskazówki!!!!!!!!!!!!!! I tym miłym akcentem zakończę rozważania ![]() Miłej nocy PS Gratuluję osobie wybierającej nową szatę wizażu ![]() ![]() i jeszcze jedno "umarłam" czytając tekst o szarlotce, która okazała się chlebkiem- grunt to zdolności kulinarne
29.09.2012 I faza START! Edytowane przez mamaoli1979 Czas edycji: 2009-03-09 o 21:03 |
|
|
|
#3404 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
toż to niewiarygodne. Przykład na to, że popłaca być cierpliwym ![]() wielkie, ale to wieeeelkie gratulacje
|
|
#3405 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja dawalam makke orkiesz 1850 zaraz puszcze flash diete a potem... fotki z wakcji
|
|
#3406 | ||
|
Zadomowienie
|
Tadam jestem
![]() Caly dzien chodze objedzona Normalnie przed kolacja zrobilam sobie spacer do sklepu (a od dwoch tygodniu w ogole chodze na pieszo), zeby ja zmiescic...Za tydzien w Lidlu tydzien wloski - moze bedzie mozna znalezc cos dobrego ![]() Przez to, ze dzis takam pelna, na jutro mial byc lekki makaron z mieskiem, ale jako, ze znalazlam tania cukinie, bedzie makaron z warzywami plus ewentualnie pozostala roladka z dzis ![]() Paprak - umarlam Ja do ciasta uzywalam orkiszowej 1850 - ale to do piernika, cake au chocolat i chyba z ciast to wsio![]() Cytat:
Cytat:
Wzielam, co mi w rece wpadlo i okazalo sie pyszneMamooli a gdzie wegle przepraszam, oprocz owocow? A ta a'propos, ja 14 sierpnia wazylam jakies mysle 86 kg i wcale nie bylam juz dwa w jednym brrrrrrrrKamilowu i Papraku skusilam sie na awocado i musze powiedziec, ze nawet nawet. Co prawda nie moglam sie zdecydowac, czy je faszerowac, czy rozgniesc, wiec wyszla mieszanka, ale juz wiem, ze nastepnym razem rozgniote calego No to dzis: sn: fritatta z ziarnami orkiszu, pieczarkami, cebulka, serem + grahamka z twarogiem i warzywkami p: zawijaski jeden z twarogiem, kielkami i papryka, drugi z serkiem topionym kielkami i papryka o: roladka z kurczaka z pieczarkami, szynka, cebulka, niebieskim serem + salatka grecka p: 1/3 pomelo (foty brak) k: avocado z twarogiem z kielkami, przyprawami i papryka
|
|
|
#3407 |
|
Zadomowienie
|
Aaa zapomnialam do kolacji doszly trzy mini koreczki sledziowe, bo lodowke sprzatalam
|
|
#3408 |
|
Zakorzenienie
|
huraaaa bedzie slonce i piasek ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Mi jest sie cieżko na połówce zatrzymać, takie to pyszne! a jak to to sie robi? |
|
|
|
#3409 |
|
Zakorzenienie
|
carmela, robisz sprzątanie lodówki - wrzucasz na patelnie i podsmażasz - ubijasz jajka z mlekiem lub wodą - zalewasz mix na patelni i czekasz az się zetnie spód - posypujesz startym serem i wstawiasz do piekarnika coby sie stopił - finito
a ja namoczylam ziarna owsa i jutro skonstrułuję prawdziwa owsiankę SB rodem z "łatwe przepisy" doktorka telik, gdzie ten faraon? ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- effa, Tobie jak nie symbole religijne to Victoria wychodzi na talerzu ![]() a ja w sobotę macałam avocado ale za twarde było, a taka miałam chęć
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3410 |
|
Wtajemniczenie
|
spowiedz +fotki
s)omlet z 2 plasterkami sera pomidorami bazylią i oliwkami+2 duze kostki czekolady p)ciacho jablkowe( o) grillowana piers z indyka na świezym szpinaku i salacie rzymskiej w sosie kremowo-tymiankowym(z ksazki) p)3mini zawijance z szynki, chrzanu i szczypiorku, pomidorki winogronowe i rzerzucha k) filet z indyka z chrzanem, szpinak, rzymska z papryką, pomidorami rzerzucha z sosem z jog. nat z ziolami prowansalskimi+plaster szynki i sera light mam dziwny ciag widac zreszta po menu, np czekolada po omlecie??? abo plasterki do kalacji
|
#3411 |
|
Zakorzenienie
|
papraczku, ja się szybciej skuszę na jakiś mus czeko lub panna cotta czy tiramisu
pod pewnymi względami jestem kulinarny ortodoks i nie uznaję zamienników - wolę pozwolić sobie rzadko, bardzo rzadko, ale na oryginał jakoś ciasta za mną nie chodzą, muffinki leżały i leżały i nic |
|
|
|
#3412 |
|
Wtajemniczenie
|
http://rdi.pl/egipt/
foki bez przeróbki
Edytowane przez telik Czas edycji: 2009-03-09 o 23:20 |
|
|
|
#3413 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() macie jakiś prosty przepis, którego nie ma na dietowym ? kusi mnie to ciasto bodajże cytrynowe z książki ale gdzie ja dostanę wodorowinian potasu, orientujecie się może ? w sklepie ze zdrową żywnością ? albo czym to zastąpić; zwykłym proszkiem do pieczenia ?
|
|
#3414 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
p.s nikt nie wejdzie na fotki? ![]() chyba wszyscy uciekli a ja siedze i czekam az ciasto na buleczki wyrośnie...
Edytowane przez telik Czas edycji: 2009-03-09 o 23:41 |
|
|
|
|
#3415 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja widziałam, ja widziałam zdjecia śliczna pogoda a w zestawieniu z tym co się u nas działo w tym czasie to nic tylko zazdrościć, zazdrościć ogromnie.słońca i opalenizny i widoków. najlepszy czas na cieple wycieczki wybrałas ![]() i teraz będziesz zachwycała kolorem skóry
|
|
#3416 |
|
Zakorzenienie
|
Jak nie wejdzie ja juz obejrzałam... ale jedna twoja babcia sie opaliła SZOK ![]() Co to była za mumifikacja papierem toalet.? ![]() Widać że miesliście bardzo fajna pogode, przyjemne ciepełko, a nie połączenie mikrofalówki z piekarnikiem ![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Jutro mam dzień wolny i upieke expresowa szarlotke
|
|
|
|
#3417 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jedna babcia tak ma, karnacja boska ![]() a mumifikuja mojego TZta jakis tam konkus byl ![]() a co do szarlotki jesla o ta sama chodzi mozna dodac nieco mniej maki coby uniknac problemu papraczka
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3418 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Agatston dozwala ogolnie orkisz ale orkisz jest i oczyszczony i razowy tez. Raczej na te wyzsze typy bym stawiala. Ale na mojej wiedzy nie radze polegac - ja pieke szarlotki na mace chlebowej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mniej bylaby chlebowa ale smakuje nie najgorzej ![]() Fotki cudne Sliczna z ciebie dziewczyna Bardzo lubie taki typ urody ![]() Cytat:
![]() A awokado kupuj twarde jesli chcesz uzyc nastepnego lub za kilka dni. Jesli ma byc "na teraz" to musi byc mieciutkie. I nie nadziewaj tylko lyzeczka wydraz na kawalki i zrob z pomidorkiem, cebulka, feta. Albo z czerwona cebulka i skrop cytryna jako dodatek do ostrego mieska Cytat:
Spokojnych snow kochane ![]() edit: wklejam dzisiejsze menu, ktore nie bylo zbyt cudowne ale w zwiazku ze zmiana czasu jakos nie moglam sie pozbierac, no i ta szarlotka troche nadszarpnela mi nerwy ![]() 1. Dwie kanapki z chleba orkiszowego z salata, pelnotlustym munsterem, ogorkiem zielonym, korniszonem, majonezem i cebulka 2. Jablko 3. Dwa kawalki szarlotki 4. Kilka czastek grillowanego kurczaka (brak na fotkach) 5. Makaraon razowy z serem odtluszczonym i pelnotlustym, smazona cebulka z peperoni i bazylia 6. Bulka razowa z oliwa i pelnotlustym boucheron, coleslaw 7. Lampka wina czerwonego wytrawnego Edytowane przez paprak Czas edycji: 2009-03-10 o 05:03 |
||||
|
|
|
#3419 | ||
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() Cytat:
śliczna z Ciebie kobieta i parka też z Was niezła![]() ach, znów bym chciała sie tam znaleźć... kakofonia, winian potasu to składnik proszku do pieczenia, jak pisała telik w tym przepisie jest sam czy w parze z sodą? generalnie można go zastąpić maślanką lub kwaśnym mlekiem Cytat:
|
||
|
|
|
#3420 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale skoro mówisz, że mozna maślanką zastąpić to wypróbuje, dzięki
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:52.

Mój cel to 5 kg do 18 kwietnia
Czy wątek przepisowy, o którym tyle mówicie to ten sam, do ktorego jest link na początku? Tamten nie chce mi sie otworzyć
dziś zaczęłam I Fazę , jestem strasznie głodna no ale wytrzymam

mniam rybka też dobra

Po co mi mikser w cenie samochodu jak ja nie umiem ciasta zrobic recznie 
Ja do ciasta uzywalam orkiszowej 1850 - ale to do piernika, cake au chocolat i chyba z ciast to wsio