Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2009) - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-10, 17:48   #3421
Ingrid80
BAN stały

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

Witajcie Ujawnię Wam się, żebyście nie myślały, że was podglądam Jestem mamusią styczniową, ale moja Lenka urodziła się 8 stycznia więc wiekowo jest zbliżona do Waszych najmłodszych, a wasze rady i uwagi są dla mnie bardzo pomocne Tak więc nie zdziwcie się jak zobaczycie że Was podczytuję Mogę?

Edytowane przez Ingrid80
Czas edycji: 2010-05-10 o 17:56
Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 17:58   #3422
Ingrid80
BAN stały

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

Aha, przedstawię Wam Lenkę
Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 18:15   #3423
asioczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ingrid80 Pokaż wiadomość
Aha, przedstawię Wam Lenkę
Piekna ksiezniczka
i ma urodziny jak moja siostra mlodsza - 8 styczen tylko rok nie ten hihih

dobrze, ze sie ujawnilas )) bo tu podgladaczy nie lubimy
witamy w naszym gronie

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 19:00   #3424
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Nic MI sie nie chce ale mam doła ....po ciązy wyszły Mi rozsepy na udach praktycznie na *upie i jak ja ubiore teraz krótkie spodenki

Ja tez mam 170 wzrostu i uwielbiaam obcasy ,wogóle uwielbiam wszelkiego rodzaju buty ostatnio zakupiłam trampki Kocham jee teraz poszukuje tunik,sukienek, do leginsów
Stary 2010-05-10, 19:08   #3425
mamrotka
Wtajemniczenie

Dziekuje za rady odnosnie sloiczkow Mieszam jej teraz rozne i je ale tylko pol sloiczka i zaczyna pluc Sprobuje rybke jej podac, moze sie spodoba
mamrotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 19:48   #3426
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
E tam 165 to nie taki marny wzrost ja tez mam tyle i jestem z tego wzrostu bardzo zadowolona uwazam ze jest w sam raz

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

No to widze ze spacerek byl udany Supcio masz zdjecia w galerii w podpisie

Mi tez sie moj wzrost podoba, nie potrzebuje wiecej

Dziekuje w imieniu modela

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
heloł po dość długiej nieobecności

W piątek wróciłam do domu i do niedzieli miałam jeszcze rodziców w domu, a potem nie było już na nic czasu, bo musiałam się przecież z tztem ładnie przywitać
A dziś zeszło mi na zorganizowaniu domu i teraz dalej ruszam na poszukiwanie pracy. Na szczęście zaczyna się coś ruszać, bo tzw "łowcy głów" chcą, żebym przesłała im swój profil

Fajnie w domku z powrotem?
Jak tam Sandrunia po podrozy?

Suoer, ze nadchodza jakies oferty

Cytat:
Witajcie Ujawnię Wam się, żebyście nie myślały, że was podglądam Jestem mamusią styczniową, ale moja Lenka urodziła się 8 stycznia więc wiekowo jest zbliżona do Waszych najmłodszych, a wasze rady i uwagi są dla mnie bardzo pomocne Tak więc nie zdziwcie się jak zobaczycie że Was podczytuję Mogę?

Hej
Jak juz sie ujawnilas to pisz cos czasami
Lenka sliczna dziewczynka

Ja pekam po kolacji....malz zrobil szparagi z kielbaska i sosikiem.... nie wiem jak dotre do sofy...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 20:04   #3427
zebra666
Zakorzenienie

Ingrid witaj i tutaj

Mamrotka napewno przekona się do mięsa... treba czasem troszkę pooszukiwać- jak pisałam u mnie udało się jak mu z dynią podawałam... Z niemskaiem jadł ale w końcu jakoś się przekonał i samego mięska też skosztował. Napewno poszukam tej dyni z indykiem to napewno mu podejdzie.

Kolanosia ja już nie wiem czy to ząbki, skoki, czy co.... Przedtem umiał ładnie zasypiać...

I oczywiście po kąpieli zasnął mi ślicznie nawet smoczek był zbędny.... Dlaczego nie może tak być w dzień

Ja mało chadzam w obcasach a co dopiero szpilkach.... Nie bardzo potrafie

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 22:26   #3428
belladonna78
Raczkowanie

Zeberko, a co ja mam powiedzieć, jak moje małe śpi właściwie tylko na spacerach w dzień, jak mi się go uda uśpić w domu na pół godziny raz na 3 dni to jest sukces... sprzątanie w interwalach 10-minutowych uprawiam bo dłużej zaczyna się mały bunt. tzn. on nie płacze dużo ale jęczy i się denerwuje a ja serca nie mam żeby go tak trzymać...
Ale dzisiaj byliśmy na spacerku - 2,5 godzny w nosidełku, pospał z 45 minut a tak to rozglądał się, gadał cały czas do mnie i innych ludzi napotkanych i był ekstra słodki

BARTŁOMIEJ URODZIŁ SIĘ 14.01.10 O 12.12
belladonna78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 07:28   #3429
aniulka8204
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny

i witam nową mamusię

jestem padnięta, przeziębiłam się okropnie, organizm mam tak osłabiony gorączki nie mam ale za to w życiu nie miałam tak niskiej temperatury 35.3

nie mam na nic siły, z niunią za bardzo nie chce się wygłupiać żeby jej nie zarazić i klikać tez mi sie niechce, ale widze że raz się ktoś troche poobija i już leci w rankingu w dół

mamusie a jak podajecie dzieciaczkom słoiczki?
każdego dnia jakieś danie + deserek czy np danie jednego dnia a deser np jakies jabłuszka drugiego dnia ??
czy w jednym dniu nawet 2 różne dania? bo nie wiem jak sobie poudładać te jedzonko z tych słoiczków

moja niunia robi strasznie śmierdzące kupki ooo matko idzie paść
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 08:24   #3430
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
każdego dnia jakieś danie + deserek czy np danie jednego dnia a deser np jakies jabłuszka drugiego dnia ??
czy w jednym dniu nawet 2 różne dania? bo nie wiem jak sobie poudładać te jedzonko z tych słoiczków

Ja podaje na obiadek jeden sloiczek a na deserek nastepny, ale twoja Agusia dopiero zaczyna przygode ze sloiczkami wiec zaczelabym od jednego rodzaju sloiczka dziennie i co 2-3 dni dawala jej posmakowac czegos nowego. Zawsze z rana, zeby obserwowac ewentualne eakcje alergiczne czy brzuszkowe.

Dzien doberek

u nas pogoda do d.... wiec z tej okazji i na wspomnienie dzisiejszej nocki () serwuje wszelkiego rodzaju kawusie - cappuccino, machiatto, espresso i kawe z ekspresu...czestujcie sie...

Załącznik 3097884
Załącznik 3097888Załącznik 3097889Załącznik 3097890

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2010-05-11 o 08:25
Stary 2010-05-11, 08:38   #3431
tarasia
Wtajemniczenie

witam wszystkich wtorkowo
u nas też pogoda średnia ale jeżeli nie będzie padało to pójdziemy na spacerek.

zdjęcia maluszków śliczne

dziękuję wszystkim za klikanie na moją puszkę z bobovity. Nietstey nie złapałam się na nagrodę ale i tak wielki buziak
teraz jeszcze mój pan serek jest aktualny do głosowania

Edytowane przez tarasia
Czas edycji: 2010-05-11 o 08:41
tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-11, 08:52   #3432
elalank
Zadomowienie

heloł

jestem
powiem Wam, ze wczoraj po powrocie do domu wyglądało na to, ze moja córka za mną nie tęskniła!!! wzięłam ja na ręce, a ta wykręciła głowę i do babci się śmieje! normalnie moje matczyne serce krwawiło
no ale to dobry znak, znaczy, ze była szczęśliwa z babcią

do tego miałam zrobiony obiad, umyte okna i poskładane pranie z suszarki

czy ja jestem taka niegospodarna, że nie miałam kiedy tego robić przy Olce????

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
My wlasnie wrocilismy ze spacerku zakupowego - jedzonko dla malego kupione, nowy kubek niekapek, plus kilka ciuszkow na lato tez

No i wywolalam zdjecia wiec zaraz karmie malego i zaczynam robic prezent dla malza na Dzien Ojca...
ja kupiłam niekapek, który kapie na wszytskie strony aventa

pochwal się arcydziełem!

i poproszę linka, na razie obczajam te kojce i chcę sobie pooglądać, porównać itp itd

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Na szczęście zaczyna się coś ruszać, bo tzw "łowcy głów" chcą, żebym przesłała im swój profil
o ja cie!!! pięknie

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Co do wzrostu to ja mam 175 też chodzę w szpilkach choć nie tak wysokich jak np Ola i jakoś żyrafiasto się nie czuję Tym bardziej że raczej słyszę komplementy na temat moich długich a w szpilkach megadługich nóg A i ze znalezieniem faceta 11 cm wyższego od siebie też problemu nie miałam
szczęściara

Cytat:
witaj witaj Lenka piękna

Cytat:

Ja pekam po kolacji....malz zrobil szparagi z kielbaska i sosikiem.... nie wiem jak dotre do sofy...
ale masz dobrze z tym mężem

Cytat:

u nas pogoda do d.... wiec z tej okazji i na wspomnienie dzisiejszej nocki () serwuje wszelkiego rodzaju kawusie - cappuccino, machiatto, espresso i kawe z ekspresu...czestujcie sie...
to ja poproszę cappuccino, bo już 1 kawe z ekspresu dziś wypiłam i ricore

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 08:55   #3433
xpressja
Zadomowienie

kareninko, ta kawa to zbawienie
( właśnie popijam swoją)

aniulka, najwyraźniej jesteś przemęczona i organizm woła o odpoczynek... tylko jak tu odpocząć ?

co do słoiczków u nas wygląda to teraz tak:
podaje ok 11 deserek tzn owocki, a marchewkę, dynie z dodatkiem ziemniaczka ok 15, poza tym o 9, 13,17 i przed snem mleczko, no i mała budzi mi sie raz w nocy w okolicach 3 na mleczko.

ela, zazdroszczę tak "bezbolesnego" pierwszego dnia w pracy, ja aż się boję jak to będzie u mnie... ale do sierpnia mam jeszcze troszkę czasu

miłego dnia

Edytowane przez xpressja
Czas edycji: 2010-05-11 o 08:57
xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 09:05   #3434
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
dziękuję wszystkim za klikanie na moją puszkę z bobovity. Nietstey nie złapałam się na nagrodę ale i tak wielki buziak
teraz jeszcze mój pan serek jest aktualny do głosowania
Ja kilkam na serka

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
powiem Wam, ze wczoraj po powrocie do domu wyglądało na to, ze moja córka za mną nie tęskniła!!! wzięłam ja na ręce, a ta wykręciła głowę i do babci się śmieje! normalnie moje matczyne serce krwawiło
Hehehe....to fajnie, ze malutka dobrze sie bawila z babcia...

Cytat:

Cytat:
ja kupiłam niekapek, który kapie na wszytskie strony aventa

Tez slyszalam, ze niektorym kapie z tego wlasnie niekapka, ale zobaczymy...
Ja mam jeszcze Nuka, ale oj jest w ogole bez zaworka wiec to nie niekapek...

Cytat:
pochwal się arcydziełem!

Hmmm....zobacze...najpier w musze je zrobic i to na czas...poki co nawycinalam sie jak glupia wczoraj...az mi sie odcisk zrobil od nozyczek...

Cytat:
i poproszę linka, na razie obczajam te kojce i chcę sobie pooglądać, porównać itp itd

Psze bardzo:

http://cgi.ebay.de/Babybett-Laufstal...item5d2915162a

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
kareninko, ta kawa to zbawienie
( właśnie popijam swoją)

A ja mialam sie pytac juz dawno i zawsze zapominam: czy do kapieli maluszkow uzywacie jakichs plynow czy szamponow??

Stary 2010-05-11, 09:14   #3435
domi7ks
Zakorzenienie

Hej Laseczki

Ja jakos nie mam weny ostatnio do pisania

Wczoraj odebralam suknie, dzis idziemy zamowic Msze na chrzest oraz ciasta na slub. Mielismy na liscie 40 osob, to juz 8 praktycznie odmowilo (jeszcze 5 sie waha:/)...
bedzie malutkie wesele i tyle...najwyzej mniej zaplacimy

aa chcialabym aby juz bylo PO

snila mi sie Gucia dzis, bylysy w takiej grupce, to byly Andrzejki niby i w takim oszkolnym tarasiez innymi ludzimi czekalismy na kosmitow, ktorzy mieli rzucac wiankami...a ja z nia lezalam i gadalam i nabijalam punkty (Gucia miala 19 a ja 14)

Dziekuje za wszytskie kliczki na bobovite ja sie z dwoma puszkami zapalam do tej setki osob, ale wyniki 53 najlepszych diopiero 24 maja...

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2010-05-11 o 09:15
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 09:32   #3436
bogus85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asioczka Pokaż wiadomość
okropne z tym wypadkiem ;/ wspolczuje, bo teraz to ejszcze masz rekonwalescentow w domu zycze szybkiego powrotu do zdrowia.
Olivierek pieknie wazy, a jaki on przystojny!!!
I ta burza wlosow! nie odpedzi sie od holywoodzkich wielbicielek, oj nie
Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Bogus jakie on ma włsoki!!! sliczności!!

Dobrze, że już wszytsko dobrze ale stresów nie mało przeszliście

U nas zrobiło się dziisaj ładnie więc jak mały wstanie pójdziemy na spacerek
Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
Boguś, ale włochaty Twój syneczek! Śliczny
Cytat:
Napisane przez pinky_deer Pokaż wiadomość
Bogus Olivierek śliczny słodziak włochatek

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość
Bogus - Olivier przecudny a sytuacja z wypadkiem po prostu - brak słów
Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Bogus synuss liczny i te wloski jego
Cytat:
że co???? jako teściowa kategorycznie sie na to nie godzę!!!!!!!jestem wstrząśnięta

jaki on śliczny jest!!!!!!!
Cytat:
bogus, jaki mały jest cudny rozczochraniec
Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Jaki śliczny włochacz
A z tym wypadkiem to straszne, dobrze że już dochodzą do siebie...
Cytat:
Napisane przez belladonna78 Pokaż wiadomość
Boguś - o kurcze, to dobrze że się mimo wszystko nienajgorzej skończyło... A jak się dogadujesz z teściami, troszkę lepiej teraz?
Olivier przepiękny

Dziękujemy wszystkim za komplementy . U nas już lepiej. Z teściami też już sie poprawiła sytuacja. Nic nie przeskrobali ostatnio. Jak pojechali wtedy do szpitala, a ja zostałam sama, to strasznie się pusto i smutno zrobiło. Do tej pory czekałam żeby jak najszybciej pojechali, a teraz już wiem, że jak pojadą, to ja to bardzo przeżyje i jak nic w depresje wpadne, sama jak palec tutaj jestem, nie mam znajomych żadnych, tęsknie za domem i rodziną.

Karenina, Gucia jak Wy sobie radzicie mieszkając zagranicą? Chociaż Wam jest lepiej, Niemcy są blisko, raz dwa i już możecie być w Polsce...Ileż bym dała żebyśmy mieszkali w Europie ehh

bogus85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 09:35   #3437
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja podaje na obiadek jeden sloiczek a na deserek nastepny, ale twoja Agusia dopiero zaczyna przygode ze sloiczkami wiec zaczelabym od jednego rodzaju sloiczka dziennie i co 2-3 dni dawala jej posmakowac czegos nowego. Zawsze z rana, zeby obserwowac ewentualne eakcje alergiczne czy brzuszkowe.

Dzien doberek

Załącznik 3097884Załącznik 3097888[ATTACH]

3097889[/ATTACH]Załącznik 3097890
ja już podawałam jabłuszko same, gruszke, i morele ale nie smakują jej morele i to w odstępach właśnie i potem marchew z jabłuszkiem,
chce jej zacząc dawać marchew z ziemniaczkami i jakieś zupki i dlatego pytałam jak Wy podajecie no i właśnie nie wiem czy to raz dziennie czy jak to z tym jest i dzięki za odpowiedzi
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 09:45   #3438
xpressja
Zadomowienie

kareninko, ja do wody nic nie wlewam a myje na zmianę tym:
http://www.mustela.net.pl/p/2187/MUS...niemowlat.html

lub tym:
http://www.nivea.pl/products/show/9261

a po kąpieli tak samo balsam do ciałka z musteli albo z nivei - na zmianę

Edytowane przez xpressja
Czas edycji: 2010-05-11 o 09:46
Stary 2010-05-11, 09:47   #3439
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bogus85 Pokaż wiadomość
Dziękujemy wszystkim za komplementy . U nas już lepiej. Z teściami też już sie poprawiła sytuacja. Nic nie przeskrobali ostatnio. Jak pojechali wtedy do szpitala, a ja zostałam sama, to strasznie się pusto i smutno zrobiło. Do tej pory czekałam żeby jak najszybciej pojechali, a teraz już wiem, że jak pojadą, to ja to bardzo przeżyje i jak nic w depresje wpadne, sama jak palec tutaj jestem, nie mam znajomych żadnych, tęsknie za domem i rodziną.

Karenina, Gucia jak Wy sobie radzicie mieszkając zagranicą? Chociaż Wam jest lepiej, Niemcy są blisko, raz dwa i już możecie być w Polsce...Ileż bym dała żebyśmy mieszkali w Europie ehh

Dobrze, ze z tesciami lepiej, oby tak zostalo

Wiesz, niby z De do Pl blisko, ale ja bylam ostatni raz w polsce ponad 1,5 roku temu...no, ale wiedzialam, na co sie dycyduje mieszkajac poza polska...czasami troche nachodzi mnie melancholia, ale szczerze mowiac to nie tesknie...jesli juz to np. za wroclawiem jako miestem, ktore kocham...
Jak mieszkalam w chinach to chyba jeszcze mniej tesknilam...
Ale zyje tutaj, nie ma zamiaru wracac do pl wiec tu ukladam swoje zycie - znajomych, rodzine itp. Przyjaznie, ktore tutaj zawarlam staja sie mi powoli blizcze niz te z polski, bo jednak odleglosc robi swoje, ludzie sie zmieniaja z czasem, ida w roznych kierunkach i tego, co laczy jest coraz mniej i mniej.
W tej chwili mam w polsce male grono najblizszych przyjaciol, tutaj coraz wieksze...

Cytat:
ja już podawałam jabłuszko same, gruszke, i morele ale nie smakują jej morele i to w odstępach właśnie i potem marchew z jabłuszkiem,
chce jej zacząc dawać marchew z ziemniaczkami i jakieś zupki i dlatego pytałam jak Wy podajecie no i właśnie nie wiem czy to raz dziennie czy jak to z tym jest i dzięki za odpowiedzi
Moe z morelami poczekaj, bo czytalam gdzies, zeby owoce pestkowe (czy jedno-pestkowe) dawac pozniej...

Stary 2010-05-11, 09:49   #3440
xpressja
Zadomowienie

dziewczyny dajcie jakieś namiary na fajny tusz do rzęs bo wyczerpałam pomysły :/

u nas morele i jabłka niestety spowodowały wzdęcia u Lenki, także wcinamy BRZOSKWINKI I BANANY

Stary 2010-05-11, 10:12   #3441
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny dajcie jakieś namiary na fajny tusz do rzęs bo wyczerpałam pomysły :/

u nas morele i jabłka niestety spowodowały wzdęcia u Lenki, także wcinamy BRZOSKWINKI I BANANY

Ja uwielbiam tusze do rzesek...glownie dlatego, ze moj makijaz czesto ogranicza sie tylko do tuszu wlasnie...
Testowalam juz cale mnostwo....jaki przedzial cenowy cie interesuje?

Moje male z owocow je: jablka, gruszki, banany, brzoskwinki, morele, sliwki...mam tez nowy sloiczek z jagodami...

Stary 2010-05-11, 10:12   #3442
Ravenne
Raczkowanie

Cytat:
cześć dziewczyny

i witam nową mamusię

jestem padnięta, przeziębiłam się okropnie, organizm mam tak osłabiony gorączki nie mam ale za to w życiu nie miałam tak niskiej temperatury 35.3

nie mam na nic siły, z niunią za bardzo nie chce się wygłupiać żeby jej nie zarazić i klikać tez mi sie niechce, ale widze że raz się ktoś troche poobija i już leci w rankingu w dół

moja niunia robi strasznie śmierdzące kupki ooo matko idzie paść
Wracaja szybko do zdrowia!
Co do słoiczków to ja daje koło 10/10-30 (po porannej drzemce) owoce- pół słoiczka, a o 13 obiadek. Ale jeśli dopiero zaczynacie ze słoiczkami to tak jak pisała Kareninka, pojedynczo, nowości co 3-5 dni. A potem możesz mieszać jeden dzień taki słoiczek, drugi inny.

Cytat:
heloł

jestem

Widzę, że masz to samo co ja, u mnie też zawsze jak zostaje moja mama, albo teściowa z Alą, to wszystko zrobione. Ja też chyba niegospodarna jestem

Cytat:

A ja mialam sie pytac juz dawno i zawsze zapominam: czy do kapieli maluszkow uzywacie jakichs plynow czy szamponow??
My używamy prawie od początku Ziajki- Płyn natłuszczający dla niemowląt, to jest taki pół emolient, więc skóra jest bardzo dobrze nawilżona po nim. Wcześniej używaliśmy Johnsona, ale Alicja dostała po nim uczulenia.

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Hej Laseczki

Ja jakos nie mam weny ostatnio do pisania

Wczoraj odebralam suknie, dzis idziemy zamowic Msze na chrzest oraz ciasta na slub. Mielismy na liscie 40 osob, to juz 8 praktycznie odmowilo (jeszcze 5 sie waha:/)...
bedzie malutkie wesele i tyle...najwyzej mniej zaplacimy

aa chcialabym aby juz bylo PO
Zobaczysz, że szybko minie, nie obejrzycie się a już będzie po.

Witam mamusie po przerwie
Uwaga, uwaga- mamy kolejne dwa ząbki! Pojawiły się dwójki, a lewa jedynka idzie
Zaległe życzenia dla solenizantów tych małych i dużych!!
I gratulacje ząbkowe!

My mamy za sobą super weekend, w niedzielę obchodziliśmy pierwszą rocznicę ślubu, w sobotę mieliśmy kawę dla rodziny z tego tytułu.
A w niedzielę mój mąż porwał mnie na cały dzień na wycieczkę. Jak już byliśmy u celu kazał zamknąć mi oczy, otwieram je, patrzę, a tam tabliczka miejscowości Wenecja TŻ-et obiecał mi włochy w tym roku I miałam polskie włochy. Potem pojechaliśmy do biskupina, a wieczorem na romantyczną kolację. Normalnie jeden dzień, a jestem tak naładowana pozytywną energią,na następne pól roku Ali

Oprócz tego, niestety Ala złapała katarek, walczę teraz żeby nie zeszło na gardło, chyba jest dziś lepiej, zobaczymy jak będzie. Pogoda paskudna, więc nawet nie wychodzimy, jest za zimn, a szkoda, bo powinna z katarkiem być na dworze :/ Nie ma to jak ciepły maj.
Ravenne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 10:18   #3443
xpressja
Zadomowienie

kareninko, w zasadzie to chyba nie ma granicy cenowej... uwielbiam kosmetyki więc jak cos jest dobre tzn że jest warte swojej ceny

...tylko jakosc kosmetyków w PL jest żenująca! a teraz nie wyjezdzam w zadne delegacje wiec pozostają zakupy w naszych perfumeriach... a tam tusz który wysycha po 2 tyg. szkoda gadać

ravene, doczytałam o ząbkach - gratulacje , i brawo dla tż za pomysłowość

Edytowane przez xpressja
Czas edycji: 2010-05-11 o 10:28

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-11, 10:32   #3444
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Tez slyszalam, ze niektorym kapie z tego wlasnie niekapka, ale zobaczymy...
Ja mam jeszcze Nuka, ale oj jest w ogole bez zaworka wiec to nie niekapek...

http://cgi.ebay.de/Babybett-Laufstal...item5d2915162a

no to teraz mi to piszesz??

senk ju

my używamy teraz hippa na zmiane z olilatum, wcześniej mieliśmy nivea. My wlewamy płyn do wody i tak obmywamy Olcię

Cytat:
...a ja z nia lezalam i gadalam i nabijalam punkty (Gucia miala 19 a ja 14)
no juz po nocach Ci się sni klikanie

Cytat:
Napisane przez Ravenne Pokaż wiadomość
Widzę, że masz to samo co ja, u mnie też zawsze jak zostaje moja mama, albo teściowa z Alą, to wszystko zrobione. Ja też chyba niegospodarna jestem

Witam mamusie po przerwie
Uwaga, uwaga- mamy kolejne dwa ząbki! Pojawiły się dwójki, a lewa jedynka idzie
chyba nam to z wiekiem przyjdzie

dla zabków, my czekamy z utęsknieniem na pierwszego zębola

Stary 2010-05-11, 10:37   #3445
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
kareninko, w zasadzie to chyba nie ma granicy cenowej... uwielbiam kosmetyki więc jak cos jest dobre tzn że jest warte swojej ceny

...tylko jakosc kosmetyków w PL jest żenująca! a teraz nie wyjezdzam w zadne delegacje wiec pozostają zakupy w naszych perfumeriach... a tam tusz który wysycha po 2 tyg. szkoda gadać
Ok, w takim razie moja lista hitow:

1. Dior Show (wodoodporny jest suuuper, wszystko z nim mozna robic 24 na dobe)
2. YSL "efekt sztucznych rzes"
3. Helena Rubinstein Lash Queen (sa 3 rodzaje, lubie wszystkie w sumie)
4. Chanel, ale zapomnialam nazwy...

troche tansze, ale wcale nie gorsze

5. Masterpiece Max MaxFactor

...to tak pokrotce

Dobra, ide karmic malego i i musimy wybrac sie krotko do miasta...potrzebuje nozyczek z roznymi koncowkami i okazalo sie, ze pozyczylam kolezance, i do tej pory mi nie oddala...a pozyczyla jeszcze w tamtym roku...

Stary 2010-05-11, 10:41   #3446
bogus85
Raczkowanie

Cytat:
heloł

jestem

jaki ona ma patent? też chciałabym tyyyyle zrobić!

Cytat:
Dobrze, ze z tesciami lepiej, oby tak zostalo

Wiesz, niby z De do Pl blisko, ale ja bylam ostatni raz w polsce ponad 1,5 roku temu...no, ale wiedzialam, na co sie dycyduje mieszkajac poza polska...czasami troche nachodzi mnie melancholia, ale szczerze mowiac to nie tesknie...jesli juz to np. za wroclawiem jako miestem, ktore kocham...Jak mieszkalam w chinach to chyba jeszcze mniej tesknilam...
Ale zyje tutaj, nie ma zamiaru wracac do pl wiec tu ukladam swoje zycie - znajomych, rodzine itp. Przyjaznie, ktore tutaj zawarlam staja sie mi powoli blizcze niz te z polski, bo jednak odleglosc robi swoje, ludzie sie zmieniaja z czasem, ida w roznych kierunkach i tego, co laczy jest coraz mniej i mniej.
W tej chwili mam w polsce male grono najblizszych przyjaciol, tutaj coraz wieksze...

Moe z morelami poczekaj, bo czytalam gdzies, zeby owoce pestkowe (czy jedno-pestkowe) dawac pozniej...
To super, że masz blisko przyjaciół. Ja jakoś nie mogę sobie tutaj nikogo znaleźć. Sąsiedzi to ludzie starsi, na spacerach nigogo nie spotykam, bo tu nikt oprócz mnie na spacery nie chodzi. Dwa razy spotkałam dziewczyne z dzieckiem, mówie Hi i od razu przyjazny uśmiech, a ta tylko Hi i w nogi, przyspieszyła, tak, żebym jej nie zaczepiała...

Do kąpieli używam płynu, wlewam odrobine do wody. Poza tym od trzech dni daje małemu marchewke, ale mu nie smakuje. Dziś robił takie miny, jakby miał wymiotować zaraz. Jutro chyba dam ziemniaczek. Jedynym plusem marchewki jest to, że me dziecie fajne kupki robi

Edytowane przez bogus85
Czas edycji: 2010-05-11 o 10:47
bogus85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 10:49   #3447
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

no juz po nocach Ci się sni klikanie

nie no bez przesady, to nie chodzilo o klikanie

a propoko klikania to ciesze sie, ze juz ten z bobovity sie skonczyl, bo coagle sprawdzac ten ranking po kilka razy dziennie to mozna bylo oszalec...

jakos nie mam humoru

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2010-05-11 o 10:53
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 10:58   #3448
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bogus85 Pokaż wiadomość
jaki ona ma patent? też chciałabym tyyyyle zrobić!
no właśnie musi mi go zdradzić do tego kupiła wino i torta dla mojego TZa

Cytat:
nie no bez przesady, to nie chodzilo o klikanie
hihihi

Stary 2010-05-11, 10:59   #3449
belladonna78
Raczkowanie

Ela, no to dobrze, że małej dobrze, chociaż rozumiem twoje rozgoryczenie jednocześnie. Podobno właśnie tak 5-6 miesięcy to nie jest zły czas na powrót do pracy, gorzej jak dziecko ma 8-10, bo wtedy włącza mu się lęk separacyjny i może być dramat... niestety... tak więc później nie zawsze znaczy lepiej. U mnie się dopero okaże, ile będe mogła zostać z małym. Nikogo z rodziny tu nie mam, do pracy dość daleko, opiekunki (mieszkam pod w-wą) przeraźliwie drogie, a z kimś obcym na 9 godzin dziecko zostawić... rety...

BARTŁOMIEJ URODZIŁ SIĘ 14.01.10 O 12.12
belladonna78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 12:47   #3450
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Dzien dobry

Co do tuszy ja tez bardzo duuzoo wytestowałam ,az wkoncu kupiłam taki rynkowy tani za 7-10 zla jest superr lepszy niz Masterpice i inne i i jeszcze nie wysechł a mam go juz chwile .

Wczoraj moja Misia jadła jabłuszko 2 łyżeczki a póżniej wypluwała

Polecacie jakis krem na rozstępy ? Musze isc na jakies zakupy bo wygladam strasznie

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości