|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 1o
przed rozpoczeciem diety kazda z nas przeczytala ksiazke i tam bylo jasne napisane jakie sa zasady diety, ze trzeba sie faszerowac tym bialkiem i nie ma mowy o jakis owocowych dodatkach, czy jechaniu na samych jogurtach, zresztą dukan pierwszemu temu pacjentowi przepisal tydzen jedzenia samego miecha
kazda z nas zaczynajac diete zgadza sie na te zasady jezeli komus brakuje owocow to moze dieda SB gdzie jest dozwolona i oliwa, i owoce i chleb (o ile dobrze pamietam) a z pokusami trzeba walczyc, bo co bedzie po diecie jak teraz nie dajecie rady i podjadacie te owoce, macie caly czas bat dukana nad sobą, wiecie ze to jest zle a na 4 fazie kiedy bedzie mozna juz wszystko jesc i bata nie bedzie, rzucicie sie na zarcie i co dieta od nowa? gdzie tu sens?
#3422 |
Raczkowanie
|
Jesli ktos ma slaba wole to dla niego samo przejscie na dukana i jedzenie duzo bialka jest nie lada wyczynem, i jesli tak jak mi pomaga jeden jogurt dziennie i mimo to sie chudnie to pisanie ze robie zle i lepiej zebym nie jadla go nic nie zmieni, bo bez niego bede mega nieszczesliwa i napewno nie wytrzymam na diecie..a co jak co ale samopoczucie psychiczne jest tu prawie najwazniejsze, ale to wg. mnie
#3423 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Spadam do fryzjera ![]()
![]() |
#3424 |
Zadomowienie
|
Oczywiście, że tak. Żadna z nas tego nie neguje przecież. Po grzeszku delikwentka dostaje bacik, ale też słowa wsparcia, by nie poddawała się zniechęceniu i beznadziejności, tylko nadal stosowała dietę.
#3425 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() uciekam
![]() |
#3426 | |
szamanka
|
Cytat:
![]() |
#3427 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
To ze napisalam ze jem jeden jogurt dziennie owocowy, chociaz watpie zeby on w zyciu owoce widzial, nie znaczy ze caly dzien jem same jogurty, jest on dla mnie deserem w polaczeniu z twarogiem..to naprawde az taki grzech? Zreszta dukan dopuszcza jogurty chyba podobne do mojego. ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Cytat:
![]() koniec tej dyskusji dziewczyny, macie racje nie wolno grzeszyc i koniec ![]() i kazdy to wie, ale jednym sie udaje innym nie i dobrze bo nudno by bylo ![]()
![]() |
#3428 |
Zadomowienie
|
co do cukierkow to ja sobie robie, takie ala lodowe, tzn wlewam do kostkownicy pepsi dietetyczna i mroze, a potem sobie ssia i gryze
![]() Dukan pisze ciekawie o spalaniu kalorii poprzez wykorzystanie zimna np: wypicie 2l wody o temp. 10stC wymaga od organizmu pragnacego uniknac oziebienia wydatkowania 60 kalorii ssanie 6 kwaskowatych kostek lodu 60 kalorii 2 min prysznic w temp. 25stC 100 kalorii obnizenie temp w pomieszczeniu o 3stC 100 kalorii itd itd.... ogolnie zaleca picie zimnych napojow i jedzenie chlodnych posilkow co o tym sadzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#3429 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale też sama zakładasz, że brak jakiegoś produktu uczyni Cię nieszczęśliwą i nie dasz sobie rady. W ten sposób sama nakręcasz sobie negatywne myślenie. A co będzie, jeśli pojawi się długi zastój i jogurt okaże się jego przyczyną i trzeba będzie go wyeliminować na jakiś czas? Tylko teoretyzuję, nie twierdzę, że tak będzie, ale zastanów się, co wtedy? Poddasz się? Kochana, tu nie o jogurt chodzi, tylko o Twoją pewność siebie ![]() W wielu bajkach pojawia się motyw jakiegoś magicznego przedmiotu, który z wystraszonego, przerażonego fajtłapki robi wielkiego wojownika, pewnego siebie, dzielnego, ale wierzącego, że to zasługa tylko i jedynie tego magicznego przedmiotu. Potem okazuje się, że odniósł największe zwycięstwo swojego życia, przez przypadek gubiąc ów przedmiot (ale zdaje sobie z tego sprawę już po fakcie). Morał? Siła jest w Tobie, musisz po prostu uwierzyć w siebie. A wtedy jogurt nie będzie już dla Ciebie deską ratunku, ale przyjemnością, którą będziesz rozkoszowała się od czasu do czasu. Myślę, że dobrze wyjaśniłam o co mi chodzi. Mam nadzieję, że jakoś Ci to pomoże i zmotywuje. Bo jesteś naprawdę silną dziewczyną, która musi sobie to uświadomić ![]() Trzymam za Ciebie kciuki ![]()
Rozpasałam się Zrzucam zbędne kilogramy z Mel B. Mam nadzieję, że uda się przeżyć ![]() ![]() Edytowane przez Ayu Czas edycji: 2010-05-28 o 17:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3430 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na razie bede sie modlic zeby ten jogurt nie mial az takiego znaczenia bo go po prostu lubie, a bez niego twarogu nie zjem w ogole..chociaz masz racje, moze jak bym sie uwziela to bym dala rade, pewnie tak ![]() Fajnie ze nie znajac mnie we mnie wierzysz, to naprawde bardzo mile ![]()
![]() |
#3432 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie musisz od razu pozbywać się tego jogurtu. Możesz to robić stopniowo, dodawać go co raz mniej i mniej, nawet o łyżeczkę. Wkrótce przekonasz się, że nawet bez niego ta dieta jest wspaniała. A raz na jakiś czas, za to, że jesteś dzielna, w nagrodę skonsumować go tak jak lubisz ![]() ![]() Dlaczego miałabym w Ciebie nie wierzyć? Każdy może się zmienić, wiem po sobie ![]() A teraz jogurty mogą dla mnie nie istnieć ![]() Wiem, że jeśli naprawdę się postarasz, to dasz radę ![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Ależ my się nie kłócimy już ![]() ![]()
![]() |
#3433 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() no i to co wyszlo na patelni zlalo sie i wygladalalo za przeproszeniem ![]() Poniewaz ladnie pachnialo dodalam do tego skrobi i odrobine proszku do pieczenia i wsadzilam w foremki i do mikrofali ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3434 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#3435 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3436 |
Zadomowienie
|
kupilam sobie ten jogurt jovi o smaku kokosowo anansowym...jest pycha...ale nie wypijam go calego...kupilam tylko jedne i biore sobie pare lyczkow od czasu do czasu
![]() jestem juz po kolacji... omlet z twarogiem zapachem i szczypta kakao ![]() wciagnelam dzisiaj dwa lody dukanowe....w lidlu kupilam tkaie gumowe foremki na lody....zrobilam mase wlalam i sa lody na patyku super sprawa :P
20.IV.2010 rozpoczecie I FAZY -2kg 25.IV.2010 rozpoczęcie 2 fazy - 4 kg 12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY 52!!!! I cel I cel osiagniety II cel 50 kg Moj kulinarny blog: http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com |
![]() ![]() |
![]() |
#3437 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3438 |
Przyczajenie
|
witam dzisiaj nieco mniejsza
![]() wreszcie mi waga idzie w dół dziś -0,4
#3439 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() Uspokoiłaś mnie. A tak serio, ja się nie wypowiadam. Ten temat powraca jak bumerang średnio dwa razy na miesiąc i ze względu na mój staż już mi się nie chce wypowiadać po raz kolejny. Rozumiecie, mam nadzieję i wybaczycie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3440 | |
szamanka
|
Cytat:
![]() ![]() Czyli w zasadzie zrobiłam chlebek dukanowy + odrobina aromatu waniliowego i słodzika i przyznam, że mi smakuje ![]()
![]() |
#3441 |
Zadomowienie
|
jak mi się chce pić! oszaleje zaraz!
![]() wypiłam dzisiaj 3 litry wody mineralnej i dwie kawy i nadal mnie suszy. nie wspominając o tym,że latam "na siku" co trzy sekundy. masakra jakaś! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3442 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() mój dzisiejszy dłuugi dzien zaliczam do dukanowo udanego, ale uczelniano niestety nie. W każdym razie już w domku, wcinam stresowy serek ze słodzikiem i opracowuję jutrzejszy plan jedzeniowo-naukowy. Zastanawiam się czym jest dla mnie dieta. Hmm chyba jest dla mnie lekko niewygodna, trochę się męczę, ale traktuję ją też jako naukę, ktora pozwoli mi cieszyć się dobrą wagą i zadowalającym wyglądem, do końca życia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3443 |
Zakorzenienie
|
Ja mam takie pytanie do ekspertek bo jestem nowa z Dukanem praktycznie to moj pierwszy dzien dzis mija i zjadłam:
rano 2 jajka + kawa z melkiem po południu ryba z jakjiem + kawa z melkiem pod wieczor serek homogenizowany z otrebami i serek twarogowy niedawno omleta z 3 jaj z ziolami i otrebami ogolnie chodzi o to ze czuje sie meeeega najedzona po dzisiejszym dniu i pełna i zastanawiam sie czy schudne czy to nie za duzo jedzenia ??? szczerze mowiac jak jem normalnie (bez diety) jem duzo mniej bo obawiam sie tycia a Dukan napisal ze I FAZIE jemy produkty o kazdej porze i w każdych ilościach więc ni żałowalam sobie ![]() poradźcie mi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3444 | |
szamanka
|
Cytat:
Rano a po południu... coś długa ta przerwa? Tzn. konkretni jaka była przerwa między tymi posiłkami? Nie zjadłaś w ogóle mięsa... Wegetarianką jesteś? Jeśli nie, to powinnaś go jeść, jak jesteś to Ci wybaczam ![]() I jeszcze jadłaś 2 razy otręby... Dukan zaleca, żeby dzienną porcję jeść na raz...
![]() |
#3445 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ![]()
#3446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzis wstałam o 12 zjadlam sniadanko na przymus te dwa jajka no i podstawa kawa ![]() a Rybkę jadłam około 15. Jem miesko bo je uwielbiam tylko jestem chrześcijanka praktykująca i raczej staram sie nie jesc mieska w piatki to dlatego byla rybka ![]() aaa okej z otrębami jutro bede ostrozniejsza ![]() Edytowane przez furtadOwa Czas edycji: 2010-05-28 o 20:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3447 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W sumie proporcje ładne, dorzuciłabym tylko jeden jakiś posiłek, najlepiej drugie śniadanie. To co zjadłaś po południu byłoby fajne, a na obiad coś z kury, żeby mięsne proteiny też były. No i na redukcji węglowodany lepiej jeść rano, żeby dać organizmowi energię na cały dzień, a wieczorem jakiś twaróg, czy serek wiejski, lub rybkę, ogólnie coś czystobiałkowego, żeby organizm ładnie spalał tłuszcz w nocy, a nie przechodził w tryb głodówki. ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Widzę, że Monika mnie ubiegła ![]() ![]()
Rozpasałam się Zrzucam zbędne kilogramy z Mel B. Mam nadzieję, że uda się przeżyć ![]() ![]() Edytowane przez Ayu Czas edycji: 2010-05-28 o 20:00 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3448 | |
szamanka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No tak, zapomniałam, że dziś piątek ![]() ![]() ![]() ![]() Ja przestrzegałam na ogół postu (mimo że jestem kiepsko praktykują... bardziej dlatego, że piątki mogłam jeść jajka i ser żółty ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Próbuję Cię odciążyć trochę ![]()
![]() |
#3449 |
Raczkowanie
|
Waga bez zmian 61 kg. hmm..
A dzis grzeszek mi się wkradł! Na fazie P (dziś) zjadłam krem z brokułów. Chyba przedłuże o jeden bądź dwa dni proteinową fazę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ojj tak rybki maja to do siebie ze troszke kosztuja .. ale stwierdizlam ze strasznie malo ich jem dlatego staram sie raz w tygodniu wlasnie w piatki jesc ... bo lepszy rydz niz nic ![]() No i dzieki za rady juz zakoduje sobie na jutro że: otreby raz dziennie mleko 1 szklanka max rano weglowodany miesko podstaw (z tym problemu nie bedzie ![]() no i bialko na noc serek twarozek zeby organizm pracowal w nocy ![]() DZIĘKI DZIEWCZYNY ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:11.