|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
Cytat:
Ja wychodizłam z córką do -20 - 2 śpiwory kombinezon i heja - na pół godziny conajmniej. Ale aj szajbnięta jestem. Niby nei wolno od -5. ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22653787]co roku tak straszą.... ![]() Z Maksiem tak do -10 stopni wychodziłam. Chyba że było słonecznie , bezwietrznie, to nawet do -13. ![]() otóz to. ![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22654183]Kropko, w SR nam tak podali, zresztą na forum też nieraz takie dane widziałam. Bratko, bo cóż to jest lewo- lub prawostronność, jak nie rodzaj asymetrii? ![]() Małżon przyniósł olbas oil, wlałam do michy z gorącą wodą, postawiłam w pokoju. Maść majerankową też mamy, ale na razie córci nie wybudzam. ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- A co do szczepienia w taką temp. - my mamy blisko, ale przejść trzeba. Auto jest, ale jak małż w pracy będzie, to se może auto stać...[/QUOTE] U nas jest to samo: chłop jeździ najczęsciej z kolegami do pracy, auto stoi na podwórku, ja jeżdżę autobusami, bo jakos prawo jazdy mnie sie do tej pory nie zropbiło. ---------- Melduje, ze kaszka babydream wtryniona, nic się nei dzieje. I chłopamojego wykonczę. Jak nie młody go budzi w nocy, bo czasami kwęka, tak mój rozładowujacy sie telefon. Dzisiaj syknął: "wyłącz to!" Edytowane przez Jaatkaa85 Czas edycji: 2010-10-14 o 07:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3422 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mó mały dziś pobił wszelkie rekordy budził się co godzinę!! ![]() ![]() Wczoraj byłm w lumpkui kupiłam mu przefajny kombinezon...za 15 zł!!! ![]() ![]() Dziewczyny a jakie macie leki w apteczce dzieciowej?takie na wszelki żeby w razie co nie trzeba było do apteki w nocy leciec? bo ja mam ,paracetamol w czopkach,gaziki ze spirytusem,maść majerankową,syrop Stodal(kazała doktórka kupić w razie kaszelku)kupiłam już bobodent,altacet żel po szczepieniu...no i zastanawiam się co jeszcze powinno się znajdowac...oprócz kompresów wacików,plasterków itd,itp.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 ostatnie dni to było tylko kwilenie, wczoraj już konkretny płacz w kąpieli. i tylko ciasnota wchodzi w grę, bo temperatura stała (termostat), poziom wody raczej zawsze podobny, zmęczona bardzo nie była ani głodna... ciekawe jak ja ją dziś wykąpię... małż właśnie wyszedł na dyżur 24h. z reguły w takich sytuacjach wpada do nas mama, ale coś ją dopadło i nie chce Ewci zarazić. albo sobie damy radę we dwie, albo kąpieli nie będzie ![]() co do spacerówki - na pewno się przesiądziemy. w sumie to się tego boję... przecież moje dziecko dostaje kociokwiku w wózku, gdy leży na plecach... a w spacerówce wozić na brzuchu chyba średnio się da. modlę się, żeby polubiła obserwowanie świata i zasypiała w trakcie drogi. bo jak będzie taki meksyk, jak kiedyś, zanim odkryliśmy, ze woli na brzuchu jeździć, to ja dziękuję... na spacer wyjdę dopiero jak się chodzić nauczy. ![]() jak ona pięknie siedzi!! ![]() ![]() my już mamy wszystko przygotowane. jak Ewcia się zbudzi (drzemka) i zje, to pakujemy się do auta i jedziemy do pracy świętować dzień nauczyciela. stawiamy dziś ciacho w podziękowaniu za prezent dla Ewci. długo tam nie posiedzimy, żeby uniknąć histerii z przemęczenia, ale chwilkę na pewno da się wytrzymać. miałam dziś u dyry złożyć wniosek o dodatkowy tydzień macierzyńskiego, ale oczywiście jeszcze go nie napisałam i dziś już tego nie zrobię. na koniec jeszcze się pochwalę. wyniki w normie. hemogobina z 9,5 w dniu wypisu i 9,8 po 2 tygodniach skoczyła pięknie do 13,6. ![]() nareszcie przestaną mi wszyscy wciskać buraki ![]() i na koniec mój aniołek ![]() ![]()
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2010-10-14 o 07:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3424 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3425 | ||||
Rozeznanie
|
dzien dobryyy
![]() a no ja intuicyjnie surowe daję, z tego co pamiętam, zawsze się dzieciom skrobało jabco ![]() melduję ze poki co nic sie nie wydarzylo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() łaaaaaaaaał jaka ona dorosla!!!!!!!!! kiedy moja tak bedzie siedziec sama ![]() wogole ona bardzo chetna do siadana, juz lezenie malo atrakcyjne podciaga glowke i nozki i sie dzwiga, na kolanach to juz na siedząco tylko, no chyba ze butle ssie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() szaja, margo wszystkiego najlepsiejszego ![]() Róża budzi sie o 2 codziennie,,,, tylko po to zeby jej smoka podac... dzis zaaplikuję jej kleiku do mleka na noc, eksperymentalnie kurczę, moje dziecko juz wreszcei wasze dogania, mam takie wrazenie bo juz jabco, kleik.. tak to jest, byc jedna z najmlodszych na wątku ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3426 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale ona pieknie siedzi jakby nic innego nie robila!!! super foteczka Cytat:
![]() Cytat:
![]() a malenka NIGDY mi sie nie znudzi, jest ![]() ========= u nas nocka w miare, nad ranem maly sie lekko krecil, ale zrobil kupke, ktorej nie wyczulam no i mu przeszkadzala ![]() wzielam go do siebie i snilo mi sie, ze Stefek mnie szarpie za ramie i mowi mamo obudz sie, obudz...ja sie budze a on mnie po gebie tlucze ![]() nawet nie czulam wczesniej tak twardo zasnelam dzisiaj pogoda do bani ![]() ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3427 |
Zadomowienie
|
Boże ale produkujecie
![]() dzieciaczki śliczności ![]() przeziebienie mnie troche wzieło cholerka - to te spacerki w zeszłym tygodniu jak tak wiało , żebym tylko młodej nie zaraziła.. od wczoraj lecze sie Aspiryną complex - jak dla mnie niezawodny środek - odkryłam go jeszcze w niemczech , kiedy u nas nie był dostepny na rynku. katar już przechodzi , jeszcze w gardle drapie.. kupiłam wczoraj młodej Dentinox , bo biedna juz rady sobie nie daje ze swedzeniem dziąseł - posmarowałam i chyba przyniosło jej to ulge bo juz nie wariowała tak bardzo ![]() ciekawostka z dzisiejszej nocki - położyłam młodą do łóżeczka , przykryłam kocykiem , drugi kocyk taki cienki położyłam jej tylko na nóżki . o 1 szej wstałam ją nakarmic a ta leży rozłożona przykryta kocykiem nr 1 i nakryta jeszcze tym drugim po samą szyje ![]() i teraz co sie działo ![]() czy młoda sama naciągneła ślicznie na siebie ten kocyk bo jej zimno było ![]() czy ja lunatykowałam bo nie pamietam , żebym ją dodatkowo okrywała ![]() ide na All - szukam jakiegoś fajnego albumu na fotki dla małej . chce jej zrobic taki mega album w rodzaju pamietnika - czyli powklejac fotki z opisami począwszy od moich ciążowych , zdjecia usg i już jej na bieżąco . ![]() po sklepach nie ma takich fajnych dla dzieciaków , a jak już to z kieszonkami a ja chce wklejac, albo ceny porażają - widziałam fajny w Media Markt ale za prawie stówe ![]()
#3428 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() silpe, moja sie rozkopuje strasznie ![]() ![]() ![]() Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-10-14 o 09:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3429 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22649672]fajny krokodyl. ![]() my mamy zajączka. ![]() ![]() nie powstrzymuj się, dawaj wiecej. no to ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A u nas coraz bliżej są dolne jedynki! jeszcze ciutke, ciuteczkę i będą ![]() ![]() A odnośnie aut. Od kąd chodzę z wózkiem na pasach zawsze mnie wszyscy przepuszczają. Ledwo dochodzę do pasów i już mi się zatrzymują, w sklepach w kolejce zawsze przepuszczają. W ciaży mnie to nigdy nie spotkało ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3430 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3431 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!!
Czytałam Was, ale jakoś nie miałam czasu na pisanie. Szaja gratuluję magisterki ![]() Gratuluję pokończonych miesięcznic oraz postępów dzieci ![]() U nas nocki w miarę ok, mała budzi sie koło 2 i 6 więc da się wyrzymać. Na basen dalej chodzimy i Majeczka jest zachwycona. Mam nadzieję, ze tak jej zostanie. Przewracać się nadal nie chce, chociaż jak trochę z nią ćwiczymy to coś tam próbuje. Narazie nie histeryzuję, ale jak za dwa tygodnie jeszcze nic nie będzie robić to uderzamy do lekarza. Dziewczyny mam problem, bo mojej małej takie duże krostki na plecach powyskakiwały, ale tylko z prawej strony i nie wiem co to jest ![]() Aha i jeszcze jedno. Jak planujecie ubierać dzieci pod kombinezon?? Ja jeszcze nie zakładałam, ale coraz zimniej juz, więc to lada chwila nastąpi, a nie mam zielonego pojęcia co pod spód założyć. ![]() CZy u Was tez taka mega mgła?? Wychodzicie w taka pogodę?? Bo ja tak i jakoś tak na mnie dziwnie przechodnie patrzą. |
![]() ![]() |
![]() |
#3432 | |||
Konto usunięte
|
dobry
![]() Cytat:
![]() moja mała przez te zajęcia na basenie tak fika w wodzie - w wanience, normalnie mogłabym jej tam pranie wrzucić do i byłyby dwie pieczenie na jednym ogniu. to co, marchewka z pysia by się nie doprała? ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
co do kombinezonu to chyba zależy... ja tam zawsze ubieram na wyczucie, więc pewnie albo spodenki, albo spodenki i rajtki, góra tak samo, w zależności od pogody body długi/krótki rękaw, bluza, bezrękawnik... u nas nie ma mgły, a szkoda bo lubię ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3433 | ||
Zakorzenienie
|
Ale duża panna.
![]() Tak już siedzi sama bez pomocy? Cytat:
Ano tak... Wy na brzuchu jeździcie. ![]() Oj, to może być ciężkie przejście z tą spacerówką. Ale macie kawałek terenu przy domu, to możecie testy robić bez widzów. ![]() Faktycznie aniołek. ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Załamka... smyra mnie tylna ściana gardła. ![]() Już nie mam pomysłu co zrobić, żeby się nie zagrzać i nie przewiać potem. ![]() ![]() Wczoraj jeszcze byliśmy na poczcie, gdzie było cholernie ciepło i znowu się zgrzałam, a później spacer z misiem i wiatr. Nago chyba zacznę wychodzić, a ubierać się będę na dole w drzwiach do klatki. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3434 |
Rozeznanie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2266005 9]dobry
![]() co u nas nie ma mgły, a szkoda bo lubię ![]() ![]() ![]() wlasnie, czesto jestem jedyna z wozkiem.. zwlaszcza w deszczyk.. ![]() taaak co ona tak jezyk wystawia?? pewnie smoczek chce?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3435 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3436 |
Zakorzenienie
|
muszę strasznie tu Ewcię pochwalić.
![]() była u mnie w pracy, hałas, występy dzieciaków, ogólnie harmider, a ona uśmiechnięta i zadowolona z życia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3437 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Za to w chuście jak idę, to wszyscy pzrepuszczają - wmkolejkach i w autobusie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3438 | |
Rozeznanie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2266146 3]liwka tak język zawsze wywala jak ma jakieś ubranko pod szyją... np kurtkę, wywala jęzor i liże kołnierz...
![]() ![]() dokładnie jak moja! ja to nawet podkladam jej ostatnio tetrowke miedzy policzek a kolnierz/kaptur i przesuwam zeby sucho miala, bo jak zimno to krostki lubia wyskoczyc... Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3439 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
bydgos twoja luizka ![]() ![]() ![]() margo ewcia piekna ![]() ![]() lea tymus miod malinka ![]() ![]() niepamietam kogo jeszcze fovcie widzialam ale mamy najpiekniejsze dzieciaczki na wątku ![]() Dziewczyny jestem załamana przyszło nam rozliczenie za centralne ogrzewanie ![]() ![]() oprócz tego ze co miesiac płacimy 920 zł za mieszkanie z tego 350 za centralne to jeszcze w rozliczeniu mamy niedopłate 760 zł AAAAAAAAAAAAAA nie mamy liczników stara kamienica trzeba sie prosic zeby zagrzali nie jest rewelacyjnie ciepło w domu ba my połowe mieszkania mamy niegrzewane bo za ciepło nam jest rece mi opadaja wychodzi na to ze my płacimy 4000 tys rocznie za centralne i jeszcze musimy dopłacać lece bo dostałam gosci
Amelcia ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2010-10-14 o 11:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#3440 |
Zakorzenienie
|
Ale się uśmiałam... Patrzcie co znalazłam.
![]() Wiek wprowadzania pokarmów: 5.OWOCE -JABŁKO—4-5 m.ż. -GRUSZKA—9 m.ż. -BANAN—12 m.ż. -ŚLIWKI—2 r.ż. -CZEREŚNIE—2 r.ż. -WIŚNIE – 2 r.ż. -BRZOSKWINIE—2 r.ż. -WINOGRONA—9 m.ż. -CYTRUSY --- CYTRYNY—12 m.ż. --- POMARAŃCZE—12 m.ż. --- GRAPEFRUITY—12 m.ż. --- MANDARYNKI—12 m.ż. -TRUSKAWKI—2 r.ż. -MALINY – 9 m.ż. -KIWI – 2r.ż. -ANANAS – 2 r.ż. -DYNIA—2 r.ż. -ARBUZ—12 m.ż. -JAGODY—2 r.ż. -PORZECZKI—12 m.ż. Ubawiłam się jak norka. ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2266146 3]liwka tak język zawsze wywala jak ma jakieś ubranko pod szyją... np kurtkę, wywala jęzor i liże kołnierz... ![]() ![]() Danio też. ![]() Wpycham wtedy monia, bo nie widzę innej opcji wybrnięcia z problemu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3441 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3442 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3443 |
Zakorzenienie
|
poradnikmedyczny.pl
publikacja z 2001 ![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2266249 7]ojej... współczuję... my zawsze mamy dużą nadpłatę za CO... mało co włączamy kaloryfery zimą, chyba że na prawdę są wielkie mrozy. to nie ze skąpstwa, mamy ciepło, pewnie wszyscy sąsiedzi wokół na fulla całą zimę ciągną, to mamy ogrzewanie free z każdej strony ![]() ![]() Podobnie jak u mnie. Środkowe mieszkanie, w pokojach pozakręcane całą zimę. Mnie grzeje łazienka jeszcze, bo tam mamy ryczałt - są rury tylko, nie ma możliwości olicznikowania. Grzeją na maksa, muszę drzwi otwierać, bo afryka tam jest. Tyle że ja nie mam zwrotu bo cwaniaki zrobiły dwie opłaty, stałą bezzwrotną i zmienną (połowę mniejszą) za ogrzewanie - starcza akurat na grzanie kibelka. Więc nic nie mam z powrotem. Jakieś 500 zł zostaje w spółdzielni rocznie za samą ich gotowość do ogrzewania. ![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Edzia - kosmos te Twoje C.O. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3444 |
Zakorzenienie
|
no dokładnie dziewczyny a w dodatku osobno płace za prąd 288 zł
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() juz mysle o jakies pracy w domu bo swieta to ja nie wiem jakie beda w tym roku kropko my tez miesszkamy w srodkowym mieszkaniu i nad soba mamy pietro a dodatkowo mam piec w kuchni i dziennie pale zeby była ciepła woda fakt ze mamy 100 metrów kwadratowych ,ale z takimi opłatami to bym dom na 200 ogrzała ![]()
Amelcia ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2010-10-14 o 12:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#3445 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
My z kolei płacimy 300 zl za prąd i za wode ok. 150- wszystko mamy w domu na prad, niestety, nawet kuchenkę. + 600 zł za wynajem 80 m2, po znajomości. Ogrzewanie na węgiel. Przymierzamy sie do kupna chalupy, a raczej ziemi , bo chałupa , która na niej stoi to wali się, chcemy zburzyć ten dom i postawić nowy. To kupowane ma być od miasta, daleko, daleko od centrum, okolica swietna, pod samym lasem, ptaszki, tawa, dzrewa i te sprawy - uwielbiamy to, z tyłu za domami, z daleka od sasiadów, kiedys był to teren wsiowy, teraz jest miejski. Troche rzeźby w tym jest, bo z tym domem i wszystko - gaz +woda trza dołączyć, dlatego nikt nie chce tego kupić. Cena tej ziemi, to teraz 20 tys., tanio, bo nikomu się nie chce w tym rzeźbic. Edytowane przez Jaatkaa85 Czas edycji: 2010-10-14 o 13:19 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3446 |
Raczkowanie
|
Witajcie.
Boże, okropne te rachunki. Jak Wy dajecie radę? Tragedia. Właśnie dlatego (chociaż bardzo byśmy chcieli) nie wracamy do Polski, przynajmniej na razie. Prawdopodobnie nie byłoby nas stać na samodzielne mieszkanie a mieszkać kątem u rodziców to już nie dla nas. U nas marudy. W nocy budzą się kilkanaście razy z bekiem. Padam na twarz po takiej nocce. Zęby się wyrzynają. Nadusia już prawie ma dolne jedynki a u Igi dziś zauważyłam białą kropeczkę na miejscu prawej dolnej 1. Wasze dzieciaczki albo już siadają (Lusia ![]() ![]() Czy to, że Nadii nie interesują jej nóżki i wogóle ich nie podciąga to może być jakieś zaburzenie rozwojowe? Iga już wywija nogami na wszystkie strony i wkłada sobie stópki do buzi a Nadia nic. Ale mamy jeden postęp - do tej pory obracały się tylko w lewą stronę a od kilku dni robią to też w prawo. Moje dziewczyny już jedzą te "zakazane" dla nich owoce i warzywka. Gruszka była pierwszym wprowadzonym owocem. Jedzą też jabłko i brzoskwinie. Zajadają się dynia i uwielbiają kalafior. Ale ziemniaki dalej są feeeee. Podobnie marchew ![]() Idze ostatnio coś charkoli w gardle i jakoś tak niepokojąco sucho kaszle czasami. Nie ma żadnych innych przeziębieniowych objawów (temperatura, katar) Czy taki zwykły syrop prawoślazowy nadaje się dla niemowlaków czy jakiś specjalny musi być. A może to jakieś alergiczne? Wyskoczyło jej na buźce kilka krostek i już sama nie wiem. Po jakim czasie ujawniają się reakcje alergiczne? I kwiatek dla naszych pań ucicielek ![]()
Więc teraz serca mam ... trzy ... I miłość po kres I radość do łez Edytowane przez sparkly Czas edycji: 2010-10-14 o 15:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#3447 |
Zadomowienie
|
Jestem tak w.........na ze normalnie brak mi sił....od kilku dni walczę z wózkiem,a raczej z dętka oponą?,myslałam na początku,że to dentka...kupiłam TZ wymienil,na drugi dzień flak w oponie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mówię wam od początku z tym wózkiem są jaieś jazdy,polski producent,a taki miał być piękny!!Miałam ochotę zostawić ten badziew pod pierwszym lepszym śmietnikiem!I już zaczełam się zastanawiać czy b go nie sprzedać i nie wymienić na inny.... ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3448 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#3449 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jest nawet ładniejszy niż na zdjęciu ![]() To z was niezłe hardcorowce. Ja nie wychodzę codziennie z M. i wcale nie uważam tego za jakiś błąd. Zresztą nawet jakbym chciała to nie mam szans wyjść jednocześnie z wózkiem i z psem. A samego psa nie mogę zostawić, bo rozwali drzwi i doprowadzi sąsiadów do szewskiej pasji szczekaniem ![]()
I'm running from the light, running from the day to night Edytowane przez Miira Czas edycji: 2010-10-14 o 16:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3450 |
Zadomowienie
|
Ja tylko na chwilkę. Mam doła.
![]() ![]() Edytowane przez bratkab Czas edycji: 2010-10-14 o 16:04 Powód: nazwa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.