Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-14, 07:43   #3421
Jaatkaa85
Zadomowienie

Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Słyszałyście kobity, że mega mroźną zimą straszą w tym roku? Podobno ma być ho ho albo i zimniej.

Przy jakiej temp. nie wskazane jest wyjście z dzieckiem? Mnie przy -15 gile w nosie zamarzają.

Ja wychodizłam z córką do -20 - 2 śpiwory kombinezon i heja - na pół godziny conajmniej. Ale aj szajbnięta jestem. Niby nei wolno od -5.

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22653787]co roku tak straszą.... więc nie uwierzę póki nie poczuję tej zimy.

Z Maksiem tak do -10 stopni wychodziłam.
Chyba że było słonecznie , bezwietrznie, to nawet do -13. [/QUOTE]

otóz to.

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22654183]Kropko, w SR nam tak podali, zresztą na forum też nieraz takie dane widziałam.

Bratko, bo cóż to jest lewo- lub prawostronność, jak nie rodzaj asymetrii? U nas Agu akurat ma fuksa :d noszona równomiernie, bo ja prawostronna, mąż lewo.

Małżon przyniósł olbas oil, wlałam do michy z gorącą wodą, postawiłam w pokoju. Maść majerankową też mamy, ale na razie córci nie wybudzam.

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

A co do szczepienia w taką temp. - my mamy blisko, ale przejść trzeba. Auto jest, ale jak małż w pracy będzie, to se może auto stać...[/QUOTE]

U nas jest to samo: chłop jeździ najczęsciej z kolegami do pracy, auto stoi na podwórku, ja jeżdżę autobusami, bo jakos prawo jazdy mnie sie do tej pory nie zropbiło.

----------

Melduje, ze kaszka babydream wtryniona, nic się nei dzieje.

I chłopamojego wykonczę. Jak nie młody go budzi w nocy, bo czasami kwęka, tak mój rozładowujacy sie telefon. Dzisiaj syknął: "wyłącz to!"

Edytowane przez Jaatkaa85
Czas edycji: 2010-10-14 o 07:45
Jaatkaa85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 07:47   #3422
Dilayla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Dobry

Luiza budziła się parę razy, ale mało jadła. Myślę, że dziąsła ją bolały albo swędziały
Teraz leży obok mnie i ssie kciuka

Dodam też tutaj fotkę Lusi w kąpieli
ślicznie poprostu ślicznie
Mó mały dziś pobił wszelkie rekordy budził się co godzinę!!na poczatku myślałam,ze mi się wydaje...ale zaczełm zerkac a zegarek o 4 nad ranem skpitulowałm i zostawiłam w łóżku...teraz mały ma juz swoja pierwszą drzemkę ciekae ile potrwa,wczoraj mnie zaskoczył jaknigdy drugi raz zdarzyło mu się iść spać na 1,5 godz!!szok nie wiedziałam co z czasem zrobic,bo nie iwedziałam kiedy się obudzi....dziwne uczucie
Wczoraj byłm w lumpkui kupiłam mu przefajny kombinezon...za 15 zł!!! jeszcze ładniutki sweterek nexta,gruby z kapturkiem,uwielbiam takie sweterki mam już 3

Dziewczyny a jakie macie leki w apteczce dzieciowej?takie na wszelki żeby w razie co nie trzeba było do apteki w nocy leciec?
bo ja mam ,paracetamol w czopkach,gaziki ze spirytusem,maść majerankową,syrop Stodal(kazała doktórka kupić w razie kaszelku)kupiłam już bobodent,altacet żel po szczepieniu...no i zastanawiam się co jeszcze powinno się znajdowac...oprócz kompresów wacików,plasterków itd,itp....
Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 07:48   #3423
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Owszem, po wannie mi jeździ, sama pielucha mi jeździ, a pielucha do maty już nie, dziecko siedzi gdzie ma siedzieć.
No i przyda się na potem, jak będzie siedziało samo. W gołej wannie bym się jednak bała.

Do końca roku myślę się przesiądziecie? Ja do 2 stycznia mam wolne, to jeszcze parę razy wpadnę do rodziców.

Urocza.
ok, zastanowimy się, ale raczej zakupimy, bo drugiej, większej wanienki nie ma sensu.
2 ostatnie dni to było tylko kwilenie, wczoraj już konkretny płacz w kąpieli. i tylko ciasnota wchodzi w grę, bo temperatura stała (termostat), poziom wody raczej zawsze podobny, zmęczona bardzo nie była ani głodna... ciekawe jak ja ją dziś wykąpię... małż właśnie wyszedł na dyżur 24h. z reguły w takich sytuacjach wpada do nas mama, ale coś ją dopadło i nie chce Ewci zarazić. albo sobie damy radę we dwie, albo kąpieli nie będzie

co do spacerówki - na pewno się przesiądziemy. w sumie to się tego boję... przecież moje dziecko dostaje kociokwiku w wózku, gdy leży na plecach... a w spacerówce wozić na brzuchu chyba średnio się da. modlę się, żeby polubiła obserwowanie świata i zasypiała w trakcie drogi. bo jak będzie taki meksyk, jak kiedyś, zanim odkryliśmy, ze woli na brzuchu jeździć, to ja dziękuję... na spacer wyjdę dopiero jak się chodzić nauczy.
Cytat:
jak ona pięknie siedzi!! silna dziewczynka i taka dorosła się wydaje

my już mamy wszystko przygotowane. jak Ewcia się zbudzi (drzemka) i zje, to pakujemy się do auta i jedziemy do pracy świętować dzień nauczyciela. stawiamy dziś ciacho w podziękowaniu za prezent dla Ewci. długo tam nie posiedzimy, żeby uniknąć histerii z przemęczenia, ale chwilkę na pewno da się wytrzymać.
miałam dziś u dyry złożyć wniosek o dodatkowy tydzień macierzyńskiego, ale oczywiście jeszcze go nie napisałam i dziś już tego nie zrobię.

na koniec jeszcze się pochwalę. wyniki w normie. hemogobina z 9,5 w dniu wypisu i 9,8 po 2 tygodniach skoczyła pięknie do 13,6.
nareszcie przestaną mi wszyscy wciskać buraki

i na koniec mój aniołek (jeszcze trochę i będziecie miały dość naszych zdjęć )

Ewcia
Przemek

Edytowane przez margo80
Czas edycji: 2010-10-14 o 07:52
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 08:01   #3424
Jaatkaa85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
Mó mały dziś pobił wszelkie rekordy budził się co godzinę!!na poczatku myślałam,ze mi się wydaje...ale zaczełm zerkac a zegarek o 4 nad ranem skpitulowałm i zostawiłam w łóżku...teraz mały ma juz swoja pierwszą drzemkę ciekae ile potrwa,wczoraj mnie zaskoczył jaknigdy drugi raz zdarzyło mu się iść spać na 1,5 godz!!szok nie wiedziałam co z czasem zrobic,bo nie iwedziałam kiedy się obudzi....dziwne uczucie
Wczoraj byłm w lumpkui kupiłam mu przefajny kombinezon...za 15 zł!!! jeszcze ładniutki sweterek nexta,gruby z kapturkiem,uwielbiam takie sweterki mam już 3

Dziewczyny a jakie macie leki w apteczce dzieciowej?takie na wszelki żeby w razie co nie trzeba było do apteki w nocy leciec?
bo ja mam ,paracetamol w czopkach,gaziki ze spirytusem,maść majerankową,syrop Stodal(kazała doktórka kupić w razie kaszelku)kupiłam już bobodent,altacet żel po szczepieniu...no i zastanawiam się co jeszcze powinno się znajdowac...oprócz kompresów wacików,plasterków itd,itp....
Ja mam tylko syrop na gorączke.

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
ok, zastanowimy się, ale raczej zakupimy, bo drugiej, większej wanienki nie ma sensu.
2 ostatnie dni to było tylko kwilenie, wczoraj już konkretny płacz w kąpieli. i tylko ciasnota wchodzi w grę, bo temperatura stała (termostat), poziom wody raczej zawsze podobny, zmęczona bardzo nie była ani głodna... ciekawe jak ja ją dziś wykąpię... małż właśnie wyszedł na dyżur 24h. z reguły w takich sytuacjach wpada do nas mama, ale coś ją dopadło i nie chce Ewci zarazić. albo sobie damy radę we dwie, albo kąpieli nie będzie

co do spacerówki - na pewno się przesiądziemy. w sumie to się tego boję... przecież moje dziecko dostaje kociokwiku w wózku, gdy leży na plecach... a w spacerówce wozić na brzuchu chyba średnio się da. modlę się, żeby polubiła obserwowanie świata i zasypiała w trakcie drogi. bo jak będzie taki meksyk, jak kiedyś, zanim odkryliśmy, ze woli na brzuchu jeździć, to ja dziękuję... na spacer wyjdę dopiero jak się chodzić nauczy.

my już mamy wszystko przygotowane. jak Ewcia się zbudzi (drzemka) i zje, to pakujemy się do auta i jedziemy do pracy świętować dzień nauczyciela. stawiamy dziś ciacho w podziękowaniu za prezent dla Ewci. długo tam nie posiedzimy, żeby uniknąć histerii z przemęczenia, ale chwilkę na pewno da się wytrzymać.
miałam dziś u dyry złożyć wniosek o dodatkowy tydzień macierzyńskiego, ale oczywiście jeszcze go nie napisałam i dziś już tego nie zrobię.

na koniec jeszcze się pochwalę. wyniki w normie. hemogobina z 9,5 w dniu wypisu i 9,8 po 2 tygodniach skoczyła pięknie do 13,6.

fajna malusia.
Stary 2010-10-14, 08:23   #3425
jamaicaP
Rozeznanie

dzien dobryyy
Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
pytam, bo nie wiedzialam, jakie podac, jak juz zacznę..
a no ja intuicyjnie surowe daję, z tego co pamiętam, zawsze się dzieciom skrobało jabco
melduję ze poki co nic sie nie wydarzylo

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość

no kochana, rozkleilam sie jak tapeta na mojej scianie w duzym pokoju, lezki polecialy, dokladnie to mysle o/dla moim synku
lubie w ogole Roberta, pamietam go z Metra, loooool jak to bylo dawno
aaaa dziewczyny pamietacie moze Stare Dobre Malzenstwo??
jak bylam w ciazy i szalaly hormony to non stop puszczalam sobie bluesa o czwartej nad ranem, mile wspomnienia mam z tym utworkiem, teraz ostatnio puscilam malemu i zasnalmoze pamieta z brzucha?

-------------------
ja zaliczylam basenik, malz walczyl znowu z malym, ale dzisiaj sie nie poddal i dumnie mi oznajmil po powrocie, ze dziecko zostalo nakarmione
my dzisiaj szalelismy na macie, cwiczylismy przewrociki i lapanie stopek, byl tez i spacerek, choc deszczysko sie zbiera, wiaterek i zimnica ida...az sie boje tej zimy
no jasne, sluchalm w liceum jak najęta SDM, mam kilka plyt, polowa po ludziach sie rozplynela... Blues o 4 nad ranem to moj faworyt, jak mam dola i to uslysze to placze jak bobr!
Cytat:
Dobry

Luiza budziła się parę razy, ale mało jadła. Myślę, że dziąsła ją bolały albo swędziały

łaaaaaaaaał jaka ona dorosla!!!!!!!!! kiedy moja tak bedzie siedziec sama
wogole ona bardzo chetna do siadana, juz lezenie malo atrakcyjne podciaga glowke i nozki i sie dzwiga, na kolanach to juz na siedząco tylko, no chyba ze butle ssie
Cytat:

ja mam czopki przeciwbólowe i czopki glicerynowe, i to chyba wszystko....
Cytat:

nigdyyy!!!!

szaja, margo wszystkiego najlepsiejszego

Róża budzi sie o 2 codziennie,,,, tylko po to zeby jej smoka podac... dzis zaaplikuję jej kleiku do mleka na noc, eksperymentalnie
kurczę, moje dziecko juz wreszcei wasze dogania, mam takie wrazenie bo juz jabco, kleik.. tak to jest, byc jedna z najmlodszych na wątku
Stary 2010-10-14, 08:29   #3426
justin18061976
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
dobry
Michasia spała całą noc do 5 rano.Teraz leży w łóżeczku i próbuje łapać zabawki na karuzeli.Wyciaga dłoń,ale za chwilę ją cofa.Chciałaby.ale się boi
Ja niestety niewyspana ponieważ z przyzwyczajenia budziłam się co pare godzin.Patrzyłam na zegarek ze zdziwieniem.
gratulacje 'przespanej' nocki

Cytat:
ale ona pieknie siedzi jakby nic innego nie robila!!! super foteczka

Cytat:
ja mam masc majerankowa, kropelki nasivin, witaminki juvit multi, azulan, ibufenD, masc rozgrzewajaca pulmex, otomer baby - sol fizj do uszu, acidolac baby, dentinox (na dziaselka), i mialam taki fajny syropek na kaszel od mojej pediatry z Polski, ale gdzies mi przepadl

Cytat:

piekne wyniki, chyba nigdy nie mialam takiej hemoglobiny
a malenka NIGDY mi sie nie znudzi, jest

=========
u nas nocka w miare, nad ranem maly sie lekko krecil, ale zrobil kupke, ktorej nie wyczulam no i mu przeszkadzala
wzielam go do siebie i snilo mi sie, ze Stefek mnie szarpie za ramie i mowi mamo obudz sie, obudz...ja sie budze a on mnie po gebie tlucze
nawet nie czulam wczesniej tak twardo zasnelam
dzisiaj pogoda do bani wiatr okropny, brrrrrr i 7 stopni, no i pewnie zacznie lac niedlugo, ale spacerek bedzie

http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png
62-61-60-59-58-57-56-55-54-53
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 08:57   #3427
Silpe
Zadomowienie

Boże ale produkujecie

dzieciaczki śliczności

przeziebienie mnie troche wzieło cholerka - to te spacerki w zeszłym tygodniu jak tak wiało , żebym tylko młodej nie zaraziła..
od wczoraj lecze sie Aspiryną complex - jak dla mnie niezawodny środek - odkryłam go jeszcze w niemczech , kiedy u nas nie był dostepny na rynku.
katar już przechodzi , jeszcze w gardle drapie..

kupiłam wczoraj młodej Dentinox , bo biedna juz rady sobie nie daje ze swedzeniem dziąseł - posmarowałam i chyba przyniosło jej to ulge bo juz nie wariowała tak bardzo

ciekawostka z dzisiejszej nocki - położyłam młodą do łóżeczka , przykryłam kocykiem , drugi kocyk taki cienki położyłam jej tylko na nóżki . o 1 szej wstałam ją nakarmic a ta leży rozłożona przykryta kocykiem nr 1 i nakryta jeszcze tym drugim po samą szyje
i teraz co sie działo
czy młoda sama naciągneła ślicznie na siebie ten kocyk bo jej zimno było
czy ja lunatykowałam
bo nie pamietam , żebym ją dodatkowo okrywała

ide na All - szukam jakiegoś fajnego albumu na fotki dla małej .
chce jej zrobic taki mega album w rodzaju pamietnika - czyli powklejac fotki z opisami począwszy od moich ciążowych , zdjecia usg i już jej na bieżąco .
po sklepach nie ma takich fajnych dla dzieciaków , a jak już to z kieszonkami a ja chce wklejac,
albo ceny porażają - widziałam fajny w Media Markt ale za prawie stówe jak nie znajde nic fajnego to może na tamten sie skusze...

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-14, 09:04   #3428
jamaicaP
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
u nas nocka w miare, nad ranem maly sie lekko krecil, ale zrobil kupke, ktorej nie wyczulam no i mu przeszkadzala
wzielam go do siebie i snilo mi sie, ze Stefek mnie szarpie za ramie i mowi mamo obudz sie, obudz...ja sie budze a on mnie po gebie tlucze
nawet nie czulam wczesniej tak twardo zasnelam
dzisiaj pogoda do bani wiatr okropny, brrrrrr i 7 stopni, no i pewnie zacznie lac niedlugo, ale spacerek bedzie

silpe, moja sie rozkopuje strasznie we frejce na poczatku byl spokoj ale juz nauczyla sie fikac i dwa razy nogi w gore i juz kocyk sciagniety, nawet jak wcisnę miedzy materacyk a szczebelki, okrywam ja w nocy a ta zawsze budzi sie bez koca.. kiedys wstawalam co chwila okryc ja teraz daruje sobie okropna jestem :P

Edytowane przez jamaicaP
Czas edycji: 2010-10-14 o 09:09
jamaicaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 09:08   #3429
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
no to jestem.

najpierw o tym, że byłam dziś na pobieraniu krwi i niewiele brakowało, a by mnie z podłogi zbierali. jednak poród mnie wcale nie uodpornił na takie atrakcje jak krew i igły.
btw - ciekawe czy moja anemia już sobie poszła

a teraz mrożąca historia.
jest u nas w mieście takie niby centrum. prowadzi do niego droga jednokierunkowa, z której można odbić na prawo, też w jednokierunkową. dużo ludzi się tam kręci, więc na tym niby skrzyżowaniu zrobili na całej jego szerokości coś w rodzaju progu spowalniającego, choć bardziej przypomina to wyspę. widoczność znakomita, nic tam nie zasłania ani aut, ani ludzi.
idziemy sobie, małż pcha wózek. jesteśmy już w połowie wyspy i zmierzamy do przeciwległego krawężnika, a tu nagle wyskakuje fioletowe tico na pełnym gazie i skręca prosto na nas (dodam, że tam ograniczenie do 20km/h jest). za kierownicą jakiś stary pryk. małż w ostatniej chwili skręcił wózek w moją stronę, zamiast popchac go w przód. koleś minął Ewcię o centymetry. a mijając krzyczał przez okno "no co? nie widzisz?".
jak pomyślę, co by się mogło stać, gdyby nie te kilka centymetrów...
jestem za odbieraniem prawka osobom w podeszłym wieku

a teraz bonus:
1. Ewulek
2. my dwie
Skurr....

No a Wy piękne !

Cytat:

Cytat:
t

w takich chwilach, zamiast się cieszyć, że mam takiego obroncę, mam ochotę zapaść się pod ziemię. zawsze go próbuję powstrzymać.

Ja tak samoooo..
Jak cos mu nie pasuje to od razu sie kłuci, już leci do niego, a ja go tylko powstrzymuje

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22641340]Em, zapraszam na będzińskie chodniki

Moja mama wczoraj mnie ustrzeliła: a jak się zimno zrobi, to z powrotem do gondoli małą dasz, prawda?
U mnie to samo.. Tyle że babcia mi gada - na zime do gondoli

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22649672]fajny krokodyl.
my mamy zajączka.

nie powstrzymuj się, dawaj wiecej.

no to [/QUOTE]

Cytat:
Słyszałyście kobity, że mega mroźną zimą straszą w tym roku? Podobno ma być ho ho albo i zimniej.

Przy jakiej temp. nie wskazane jest wyjście z dzieckiem? Mnie przy -15 gile w nosie zamarzają.
A słyszałam.

Cytat:

Kupiliśmy prezent na święta - szczeniaczek uczniaczek z piramidą z kółek FP za 149 zł i 30 zł do odebrania w e-kuponie na zakupy w listopadzie. Taka promocja jest w Carrefour.

też jest przy pampkach. Siostra Tża dzwoniła do mnie czy nie kupić mi pampersów 60sztuk za 40zł te Premium Care i przy kasie zwracają od razu 20zł..

Cytat:
Dobry

Fiu fiuuu.. ale panienkaa

A u nas coraz bliżej są dolne jedynki!
jeszcze ciutke, ciuteczkę i będą

A odnośnie aut. Od kąd chodzę z wózkiem na pasach zawsze mnie wszyscy przepuszczają. Ledwo dochodzę do pasów i już mi się zatrzymują, w sklepach w kolejce zawsze przepuszczają.
W ciaży mnie to nigdy nie spotkało

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 09:28   #3430
jamaicaP
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
[

A odnośnie aut. Od kąd chodzę z wózkiem na pasach zawsze mnie wszyscy przepuszczają. Ledwo dochodzę do pasów i już mi się zatrzymują, w sklepach w kolejce zawsze przepuszczają.
W ciaży mnie to nigdy nie spotkało
a mi sie zdaje ze w ciazy bardziej przepuszczali... w kolejkach...bo na pasach to roznicy nie widze, w Wawie to trzeba sie pchac, myslisz ze ktos ci sie zatrzyma....mhm tjaaaa nawet nie czekaja az zejdziesz, niemal czuc opony na piętach
Stary 2010-10-14, 10:18   #3431
sonia1981
Raczkowanie

Hej dziewczyny!!
Czytałam Was, ale jakoś nie miałam czasu na pisanie.
Szaja gratuluję magisterki
Gratuluję pokończonych miesięcznic oraz postępów dzieci.

U nas nocki w miarę ok, mała budzi sie koło 2 i 6 więc da się wyrzymać. Na basen dalej chodzimy i Majeczka jest zachwycona. Mam nadzieję, ze tak jej zostanie. Przewracać się nadal nie chce, chociaż jak trochę z nią ćwiczymy to coś tam próbuje. Narazie nie histeryzuję, ale jak za dwa tygodnie jeszcze nic nie będzie robić to uderzamy do lekarza.
Dziewczyny mam problem, bo mojej małej takie duże krostki na plecach powyskakiwały, ale tylko z prawej strony i nie wiem co to jest. Miała któraś coś takiego??
Aha i jeszcze jedno. Jak planujecie ubierać dzieci pod kombinezon?? Ja jeszcze nie zakładałam, ale coraz zimniej juz, więc to lada chwila nastąpi, a nie mam zielonego pojęcia co pod spód założyć.

CZy u Was tez taka mega mgła?? Wychodzicie w taka pogodę?? Bo ja tak i jakoś tak na mnie dziwnie przechodnie patrzą.
sonia1981 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-14, 10:28   #3432
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

dobry
Cytat:
Napisane przez tygrysek99 Pokaż wiadomość
...
Emerald marchewkę to raczej od razu szoruj bo potem to ciężko i dzieć zafarbowany będzie chodził
...
się w kąpieli domyło, luzik

moja mała przez te zajęcia na basenie tak fika w wodzie - w wanience, normalnie mogłabym jej tam pranie wrzucić do i byłyby dwie pieczenie na jednym ogniu. to co, marchewka z pysia by się nie doprała?
Cytat:
Napisane przez jamaicaP Pokaż wiadomość

silpe, moja sie rozkopuje strasznie we frejce na poczatku byl spokoj ale juz nauczyla sie fikac i dwa razy nogi w gore i juz kocyk sciagniety, nawet jak wcisnę miedzy materacyk a szczebelki, okrywam ja w nocy a ta zawsze budzi sie bez koca.. kiedys wstawalam co chwila okryc ja teraz daruje sobie okropna jestem :P
to moje cudo na odwrót... ona się zawsze nakrywa po kokardę. jak śpi pod kołdrą, to jeszcze jeszcze, bo kołdra ciężka. jak pod kocem (lżejszy) to tak ponaciąga że giry na wierzchu zimne

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Napisane przez sonia1981 Pokaż wiadomość
...
Dziewczyny mam problem, bo mojej małej takie duże krostki na plecach powyskakiwały, ale tylko z prawej strony i nie wiem co to jest. Miała któraś coś takiego??
Aha i jeszcze jedno. Jak planujecie ubierać dzieci pod kombinezon?? Ja jeszcze nie zakładałam, ale coraz zimniej juz, więc to lada chwila nastąpi, a nie mam zielonego pojęcia co pod spód założyć.

CZy u Was tez taka mega mgła?? Wychodzicie w taka pogodę?? Bo ja tak i jakoś tak na mnie dziwnie przechodnie patrzą.
wiesz, z krostkami to nie pomogę... u nas jest tak, że czasem coś wyskoczy, ale nie jakieś mega duże, więc pediatra każe obserwować stale i jak będzie bardzo niepokojące to do lekarza. i te krostki faktycznie dość często się pokazują, ale jak już mówiłam niewielkie, takie coś na tle alergicznym - cholera wie tak na prawdę. nam pozostaje tylko odpowiednia pielęgnacja skóry. jeśli cię niepokoi to lepiej zapytaj lekarza.

co do kombinezonu to chyba zależy... ja tam zawsze ubieram na wyczucie, więc pewnie albo spodenki, albo spodenki i rajtki, góra tak samo, w zależności od pogody body długi/krótki rękaw, bluza, bezrękawnik...

u nas nie ma mgły, a szkoda bo lubię ale co się przejmujesz? ja mam wrażenie że ludzie to się zawsze dziwnie patrzą, jak nie jeden to drugi, zawsze się ktoś przyczepi o coś... jak nie za ciepło to za zimno, "a co ona tak język na wierzch wystawia?"... nauczyła się to wywala i sprawdza jak daleko dosięgnie ja chyba kanałami zacznę chodzić...
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 11:00   #3433
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:

Ale duża panna.
Tak już siedzi sama bez pomocy?

Cytat:

Być może przez brak miejsca faktycznie, niewygodnie dziecku w końcu.

Ano tak... Wy na brzuchu jeździcie.
Oj, to może być ciężkie przejście z tą spacerówką. Ale macie kawałek terenu przy domu, to możecie testy robić bez widzów.

Faktycznie aniołek.

Cytat:
My mamy sól do noska, paracetamol w czopkach, czopki glicerynowe, syropek Prawoślazowy, żel na dziąsła Dentinox N, trochę gazików i Dicoflor 30. No i teraz jeszcze Nasivin 0,01.

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Załamka... smyra mnie tylna ściana gardła.

Już nie mam pomysłu co zrobić, żeby się nie zagrzać i nie przewiać potem. Ubieram siebie, z wyjątkiem kurtki, ubieram małego, pakuję w wózek, biorę kurtkę i wychodzimy. Już jestem wtedy cała mokra. Na klatce u mnie też ciepło, a zejście w dół (czekanie na windę i wycieczka nią) trochę trwa. Potem wychodzimy na dwór i mnie przewiewa.

Wczoraj jeszcze byliśmy na poczcie, gdzie było cholernie ciepło i znowu się zgrzałam, a później spacer z misiem i wiatr.

Nago chyba zacznę wychodzić, a ubierać się będę na dole w drzwiach do klatki.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 11:16   #3434
jamaicaP
Rozeznanie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2266005 9]dobry

co u nas nie ma mgły, a szkoda bo lubię ale co się przejmujesz? ja mam wrażenie że ludzie to się zawsze dziwnie patrzą, jak nie jeden to drugi, zawsze się ktoś przyczepi o coś... jak nie za ciepło to za zimno, "a co ona tak język na wierzch wystawia?"... nauczyła się to wywala i sprawdza jak daleko dosięgnie ja chyba kanałami zacznę chodzić... [/QUOTE]

wlasnie, czesto jestem jedyna z wozkiem.. zwlaszcza w deszczyk..
taaak co ona tak jezyk wystawia?? pewnie smoczek chce??
Stary 2010-10-14, 11:19   #3435
Konto usunięte

Cytat:
taaak co ona tak jezyk wystawia?? pewnie smoczek chce??
liwka tak język zawsze wywala jak ma jakieś ubranko pod szyją... np kurtkę, wywala jęzor i liże kołnierz... smok jest wtedy be. chodzi o lizanie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-14, 11:22   #3436
margo80
Zakorzenienie

muszę strasznie tu Ewcię pochwalić.
była u mnie w pracy, hałas, występy dzieciaków, ogólnie harmider, a ona uśmiechnięta i zadowolona z życia potem dostała jeść i do auta. przysnęła mi momentalnie, więc zrobiłam kilka rundek po mieście. pospała 20 minut, a teraz w świetnym humorze wywija na macie. właśnie niepostrzeżenie odwróciła się z brzuszka na plecki, o mały włos nie stukając główką o podłogę z kafli. idę do niej.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 11:23   #3437
Jaatkaa85
Zadomowienie

Cytat:
a mi sie zdaje ze w ciazy bardziej przepuszczali... w kolejkach...bo na pasach to roznicy nie widze, w Wawie to trzeba sie pchac, myslisz ze ktos ci sie zatrzyma....mhm tjaaaa nawet nie czekaja az zejdziesz, niemal czuc opony na piętach
Mnie w ciaży nikt nie przepuścił, musiałąm sie prosic, z wózkiem też mnei nikt nie pzrepuszcza, pare razy przejechałam się autobusem miejskim i poprosiłam o ustąopienie miejsca - dla wózków, to tylko fuknięcia słyszałam.
Za to w chuście jak idę, to wszyscy pzrepuszczają - wmkolejkach i w autobusie.
Stary 2010-10-14, 11:33   #3438
jamaicaP
Rozeznanie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2266146 3]liwka tak język zawsze wywala jak ma jakieś ubranko pod szyją... np kurtkę, wywala jęzor i liże kołnierz... smok jest wtedy be. chodzi o lizanie [/QUOTE]
dokładnie jak moja! ja to nawet podkladam jej ostatnio tetrowke miedzy policzek a kolnierz/kaptur i przesuwam zeby sucho miala, bo jak zimno to krostki lubia wyskoczyc...

Cytat:
muszę strasznie tu Ewcię pochwalić.
była u mnie w pracy, hałas, występy dzieciaków, ogólnie harmider, a ona uśmiechnięta i zadowolona z życia potem dostała jeść i do auta. przysnęła mi momentalnie, więc zrobiłam kilka rundek po mieście. pospała 20 minut, a teraz w świetnym humorze wywija na macie. właśnie niepostrzeżenie odwróciła się z brzuszka na plecki, o mały włos nie stukając główką o podłogę z kafli. idę do niej.
brawo brawissimo!!!
Stary 2010-10-14, 11:48   #3439
Edzia400
Zakorzenienie

czesc dziewczyny

bydgos twoja luizka normalnie nie moge sie na nia napatrzec jak ona pieknie siedzi wow

margo ewcia piekna
lea tymus miod malinka
niepamietam kogo jeszcze fovcie widzialam ale

mamy najpiekniejsze dzieciaczki na wątku

Dziewczyny jestem załamana przyszło nam rozliczenie za centralne ogrzewanie

oprócz tego ze co miesiac płacimy 920 zł za mieszkanie z tego 350 za centralne to jeszcze w rozliczeniu mamy niedopłate 760 zł AAAAAAAAAAAAAA

nie mamy liczników stara kamienica trzeba sie prosic zeby zagrzali nie jest rewelacyjnie ciepło w domu ba my połowe mieszkania mamy niegrzewane bo za ciepło nam jest rece mi opadaja wychodzi na to ze my płacimy 4000 tys rocznie za centralne i jeszcze musimy dopłacać

lece bo dostałam gosci

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014

Edytowane przez Edzia400
Czas edycji: 2010-10-14 o 11:49
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-14, 11:52   #3440
kropka75
Zakorzenienie

Ale się uśmiałam... Patrzcie co znalazłam.

Wiek wprowadzania pokarmów:

5.OWOCE
-JABŁKO—4-5 m.ż.
-GRUSZKA—9 m.ż.
-BANAN—12 m.ż.
-ŚLIWKI—2 r.ż.
-CZEREŚNIE—2 r.ż.
-WIŚNIE – 2 r.ż.
-BRZOSKWINIE—2 r.ż.
-WINOGRONA—9 m.ż.
-CYTRUSY
--- CYTRYNY—12 m.ż.
--- POMARAŃCZE—12 m.ż.
--- GRAPEFRUITY—12 m.ż.
--- MANDARYNKI—12 m.ż.

-TRUSKAWKI—2 r.ż.
-MALINY – 9 m.ż.
-KIWI – 2r.ż.
-ANANAS – 2 r.ż.
-DYNIA—2 r.ż.
-ARBUZ—12 m.ż.
-JAGODY—2 r.ż.
-PORZECZKI—12 m.ż.

Ubawiłam się jak norka.

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2266146 3]liwka tak język zawsze wywala jak ma jakieś ubranko pod szyją... np kurtkę, wywala jęzor i liże kołnierz... smok jest wtedy be. chodzi o lizanie [/QUOTE]

Danio też.
Wpycham wtedy monia, bo nie widzę innej opcji wybrnięcia z problemu.

Stary 2010-10-14, 11:56   #3441
jamaicaP
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny

bydgos twoja luizka normalnie nie moge sie na nia napatrzec jak ona pieknie siedzi wow

margo ewcia piekna
lea tymus miod malinka
niepamietam kogo jeszcze fovcie widzialam ale

mamy najpiekniejsze dzieciaczki na wątku

oprócz tego ze co miesiac płacimy 920 zł za mieszkanie z tego 350 za centralne to jeszcze w rozliczeniu mamy niedopłate 760 zł AAAAAAAAAAAAAA

nie mamy liczników stara kamienica trzeba sie prosic zeby zagrzali nie jest rewelacyjnie ciepło w domu ba my połowe mieszkania mamy niegrzewane bo za ciepło nam jest rece mi opadaja wychodzi na to ze my płacimy 4000 tys rocznie za centralne i jeszcze musimy dopłacać

lece bo dostałam gosci
my wynajmujemy kawalerke i placimy niecale 1200 mies niezaleznie od pory roku + okolo 150 zł za energię, poza tym zadnych juz oplat nei uiszczamy plus zusy, co miesiac bo ta dzialalnosc moja... i ksiegowej drugie tyle...

Cytat:

5.OWOCE
-JABŁKO—4-5 m.ż.
-GRUSZKA—9 m.ż.
-BANAN—12 m.ż.
-ŚLIWKI—2 r.ż.
-CZEREŚNIE—2 r.ż.
-WIŚNIE – 2 r.ż.
-BRZOSKWINIE—2 r.ż.
-WINOGRONA—9 m.ż.
-CYTRUSY
--- CYTRYNY—12 m.ż.
--- POMARAŃCZE—12 m.ż.
--- GRAPEFRUITY—12 m.ż.
--- MANDARYNKI—12 m.ż.

-TRUSKAWKI—2 r.ż.
-MALINY – 9 m.ż.
-KIWI – 2r.ż.
-ANANAS – 2 r.ż.
-DYNIA—2 r.ż.
-ARBUZ—12 m.ż.
-JAGODY—2 r.ż.
-PORZECZKI—12 m.ż.

Ubawiłam się jak norka.
co to??? skad???? dynia 2 rż a cytrusy 12 mż??
Stary 2010-10-14, 12:04   #3442
Konto usunięte

Cytat:
...

lece bo dostałam gosci
ojej... współczuję... my zawsze mamy dużą nadpłatę za CO... mało co włączamy kaloryfery zimą, chyba że na prawdę są wielkie mrozy. to nie ze skąpstwa, mamy ciepło, pewnie wszyscy sąsiedzi wokół na fulla całą zimę ciągną, to mamy ogrzewanie free z każdej strony no i tak nam zawsze wychodzi ze 600zł rocznie, ale nadpłaty... za to ile za prąd dajemy... matko... szkoda gadać...
Stary 2010-10-14, 12:22   #3443
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:

co to??? skad???? dynia 2 rż a cytrusy 12 mż??
poradnikmedyczny.pl

publikacja z 2001

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2266249 7]ojej... współczuję... my zawsze mamy dużą nadpłatę za CO... mało co włączamy kaloryfery zimą, chyba że na prawdę są wielkie mrozy. to nie ze skąpstwa, mamy ciepło, pewnie wszyscy sąsiedzi wokół na fulla całą zimę ciągną, to mamy ogrzewanie free z każdej strony no i tak nam zawsze wychodzi ze 600zł rocznie, ale nadpłaty... za to ile za prąd dajemy... matko... szkoda gadać... [/QUOTE]

Podobnie jak u mnie. Środkowe mieszkanie, w pokojach pozakręcane całą zimę. Mnie grzeje łazienka jeszcze, bo tam mamy ryczałt - są rury tylko, nie ma możliwości olicznikowania. Grzeją na maksa, muszę drzwi otwierać, bo afryka tam jest.

Tyle że ja nie mam zwrotu bo cwaniaki zrobiły dwie opłaty, stałą bezzwrotną i zmienną (połowę mniejszą) za ogrzewanie - starcza akurat na grzanie kibelka. Więc nic nie mam z powrotem. Jakieś 500 zł zostaje w spółdzielni rocznie za samą ich gotowość do ogrzewania.

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Edzia - kosmos te Twoje C.O.

Stary 2010-10-14, 12:52   #3444
Edzia400
Zakorzenienie

no dokładnie dziewczyny a w dodatku osobno płace za prąd 288 zł ja chce na dom 70% bierze ZGM reszte energociepłownia bedziemy próbować sie od nich odłaczyc ale nie wiemy czy sie da 760 zł nam nawet tyle nie zostaje w portwelu na przezycie juz wzielismy kredyt na to zeby zapłacic za naprawe samochodu 2000 bo padło turbo z oszczednosci mamie pomnik postawilismy a oni gadaja jeszcze ze polacy sa coraz to kasowniejsi
juz mysle o jakies pracy w domu bo swieta to ja nie wiem jakie beda w tym roku

kropko my tez miesszkamy w srodkowym mieszkaniu i nad soba mamy pietro a dodatkowo mam piec w kuchni i dziennie pale zeby była ciepła woda fakt ze mamy 100 metrów kwadratowych ,ale z takimi opłatami to bym dom na 200 ogrzała i tez jak wy mam pozakrecane kaloryfery w połowie mieszkania

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014

Edytowane przez Edzia400
Czas edycji: 2010-10-14 o 12:54
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 13:13   #3445
Jaatkaa85
Zadomowienie

Cytat:

5.OWOCE
-JABŁKO—4-5 m.ż.
-GRUSZKA—9 m.ż.
-BANAN—12 m.ż.
-ŚLIWKI—2 r.ż.
-CZEREŚNIE—2 r.ż.
-WIŚNIE – 2 r.ż.
-BRZOSKWINIE—2 r.ż.
-WINOGRONA—9 m.ż.
-CYTRUSY
--- CYTRYNY—12 m.ż.
--- POMARAŃCZE—12 m.ż.
--- GRAPEFRUITY—12 m.ż.
--- MANDARYNKI—12 m.ż.

-TRUSKAWKI—2 r.ż.
-MALINY – 9 m.ż.
-KIWI – 2r.ż.
-ANANAS – 2 r.ż.
-DYNIA—2 r.ż.
-ARBUZ—12 m.ż.
-JAGODY—2 r.ż.
-PORZECZKI—12 m.ż.

Ubawiłam się jak norka.

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Danio też.
Wpycham wtedy monia, bo nie widzę innej opcji wybrnięcia z problemu.
skąd to masz??? bo my już te, co zaznaczyłam zżarliśmy, a bananka to codziennie młody je

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
poradnikmedyczny.pl

publikacja z 2001

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Podobnie jak u mnie. Środkowe mieszkanie, w pokojach pozakręcane całą zimę. Mnie grzeje łazienka jeszcze, bo tam mamy ryczałt - są rury tylko, nie ma możliwości olicznikowania. Grzeją na maksa, muszę drzwi otwierać, bo afryka tam jest.

Tyle że ja nie mam zwrotu bo cwaniaki zrobiły dwie opłaty, stałą bezzwrotną i zmienną (połowę mniejszą) za ogrzewanie - starcza akurat na grzanie kibelka. Więc nic nie mam z powrotem. Jakieś 500 zł zostaje w spółdzielni rocznie za samą ich gotowość do ogrzewania.

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

nie doczytałam, chyba to poradniksredyczny.pl

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
no dokładnie dziewczyny a w dodatku osobno płace za prąd 288 zł ja chce na dom 70% bierze ZGM reszte energociepłownia bedziemy próbować sie od nich odłaczyc ale nie wiemy czy sie da 760 zł nam nawet tyle nie zostaje w portwelu na przezycie juz wzielismy kredyt na to zeby zapłacic za naprawe samochodu 2000 bo padło turbo z oszczednosci mamie pomnik postawilismy a oni gadaja jeszcze ze polacy sa coraz to kasowniejsi
juz mysle o jakies pracy w domu bo swieta to ja nie wiem jakie beda w tym roku

kropko my tez miesszkamy w srodkowym mieszkaniu i nad soba mamy pietro a dodatkowo mam piec w kuchni i dziennie pale zeby była ciepła woda fakt ze mamy 100 metrów kwadratowych ,ale z takimi opłatami to bym dom na 200 ogrzała i tez jak wy mam pozakrecane kaloryfery w połowie mieszkania
współczuje bardzo rachunku. Moi staruszkowie mieszkają w kamienicy, mieszkanie duze - 80 m2 i płacą za prąd - raz na 2 miechy ponad 500 zł + w sezonie grzewczym za gaz (ogrzewanie ) jakieś 800 zł. A mieszkają teraz we 2.

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
poradnikmedyczny.pl

publikacja z 2001

nieźle.

My z kolei płacimy 300 zl za prąd i za wode ok. 150- wszystko mamy w domu na prad, niestety, nawet kuchenkę. + 600 zł za wynajem 80 m2, po znajomości. Ogrzewanie na węgiel. Przymierzamy sie do kupna chalupy, a raczej ziemi , bo chałupa , która na niej stoi to wali się, chcemy zburzyć ten dom i postawić nowy. To kupowane ma być od miasta, daleko, daleko od centrum, okolica swietna, pod samym lasem, ptaszki, tawa, dzrewa i te sprawy - uwielbiamy to, z tyłu za domami, z daleka od sasiadów, kiedys był to teren wsiowy, teraz jest miejski. Troche rzeźby w tym jest, bo z tym domem i wszystko - gaz +woda trza dołączyć, dlatego nikt nie chce tego kupić. Cena tej ziemi, to teraz 20 tys., tanio, bo nikomu się nie chce w tym rzeźbic.

Edytowane przez Jaatkaa85
Czas edycji: 2010-10-14 o 13:19
Stary 2010-10-14, 14:21   #3446
sparkly
Raczkowanie

Witajcie.

Boże, okropne te rachunki. Jak Wy dajecie radę? Tragedia. Właśnie dlatego (chociaż bardzo byśmy chcieli) nie wracamy do Polski, przynajmniej na razie. Prawdopodobnie nie byłoby nas stać na samodzielne mieszkanie a mieszkać kątem u rodziców to już nie dla nas.

U nas marudy. W nocy budzą się kilkanaście razy z bekiem. Padam na twarz po takiej nocce. Zęby się wyrzynają. Nadusia już prawie ma dolne jedynki a u Igi dziś zauważyłam białą kropeczkę na miejscu prawej dolnej 1.

Wasze dzieciaczki albo już siadają (Lusia ) albo się rwą do siadania a u nas nic
Czy to, że Nadii nie interesują jej nóżki i wogóle ich nie podciąga to może być jakieś zaburzenie rozwojowe? Iga już wywija nogami na wszystkie strony i wkłada sobie stópki do buzi a Nadia nic.
Ale mamy jeden postęp - do tej pory obracały się tylko w lewą stronę a od kilku dni robią to też w prawo.

Moje dziewczyny już jedzą te "zakazane" dla nich owoce i warzywka. Gruszka była pierwszym wprowadzonym owocem. Jedzą też jabłko i brzoskwinie. Zajadają się dynia i uwielbiają kalafior. Ale ziemniaki dalej są feeeee. Podobnie marchew Z jednej strony się nie dziwię, bo te angielskie ziemniaki rzeczywiście są ohydne.

Idze ostatnio coś charkoli w gardle i jakoś tak niepokojąco sucho kaszle czasami. Nie ma żadnych innych przeziębieniowych objawów (temperatura, katar) Czy taki zwykły syrop prawoślazowy nadaje się dla niemowlaków czy jakiś specjalny musi być. A może to jakieś alergiczne? Wyskoczyło jej na buźce kilka krostek i już sama nie wiem. Po jakim czasie ujawniają się reakcje alergiczne?

I kwiatek dla naszych pań ucicielek
I radość do łez

Edytowane przez sparkly
Czas edycji: 2010-10-14 o 15:11
sparkly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 14:47   #3447
Dilayla
Zadomowienie

Jestem tak w.........na ze normalnie brak mi sił....od kilku dni walczę z wózkiem,a raczej z dętka oponą?,myslałam na początku,że to dentka...kupiłam TZ wymienil,na drugi dzień flak w oponie!i tak było jeszcze z dwiema,dziś wychodząc na dwór widzę ze mało powietrza,postanowiłam,że dopompuję...pompuję,pompu je a tu nic,flak się zrobił jeszcze większy!!myslałm,ze czegoś w tym parku dostanę,no i zastanawiam się co jest z tą oponą nie tak?może wentyl jest popsuty,bo dętki nie były dziurawe
Mówię wam od początku z tym wózkiem są jaieś jazdy,polski producent,a taki miał być piękny!!Miałam ochotę zostawić ten badziew pod pierwszym lepszym śmietnikiem!I już zaczełam się zastanawiać czy b go nie sprzedać i nie wymienić na inny....
Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-14, 15:12   #3448
sparkly
Raczkowanie

Cytat:
Jestem tak w.........na ze normalnie brak mi sił....od kilku dni walczę z wózkiem,a raczej z dętka oponą?,myslałam na początku,że to dentka...kupiłam TZ wymienil,na drugi dzień flak w oponie!i tak było jeszcze z dwiema,dziś wychodząc na dwór widzę ze mało powietrza,postanowiłam,że dopompuję...pompuję,pompu je a tu nic,flak się zrobił jeszcze większy!!myslałm,ze czegoś w tym parku dostanę,no i zastanawiam się co jest z tą oponą nie tak?może wentyl jest popsuty,bo dętki nie były dziurawe
Mówię wam od początku z tym wózkiem są jaieś jazdy,polski producent,a taki miał być piękny!!Miałam ochotę zostawić ten badziew pod pierwszym lepszym śmietnikiem!I już zaczełam się zastanawiać czy b go nie sprzedać i nie wymienić na inny....
Reklamuj u producenta
I radość do łez
sparkly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 15:55   #3449
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
I zastanawiam się nad matą...

http://allegro.pl/tiny-love-super-ma...253356143.html

druga http://allegro.pl/mata-edukacyjna-pl...255300408.html

trzecia http://allegro.pl/tiny-love-mata-kic...256813207.html

czwarta http://allegro.pl/mata-edukacyjna-ti...266708114.html

i fisher price http://allegro.pl/fisher-price-mata-...260169604.html

Czy jest sens płacić tyle za FP.. czy wybrać tańszą z większą ilością zabawek

O przepraszam 2 i 4 to ta sama mata.
My mamy mate s FP i jest super. Mikołajek całymi dniami na niej buszuje Mieliśmy wcześniej odziedziczoną taką bardziej ubogą i nie była taka fajna

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
ide na All - szukam jakiegoś fajnego albumu na fotki dla małej .
chce jej zrobic taki mega album w rodzaju pamietnika - czyli powklejac fotki z opisami począwszy od moich ciążowych , zdjecia usg i już jej na bieżąco .
po sklepach nie ma takich fajnych dla dzieciaków , a jak już to z kieszonkami a ja chce wklejac,
albo ceny porażają - widziałam fajny w Media Markt ale za prawie stówe jak nie znajde nic fajnego to może na tamten sie skusze...
Ja kupiłam ostatnio taki http://allegro.pl/dzieciecy-album-he...258518210.html
Jest nawet ładniejszy niż na zdjęciu Zresztą ten sprzedawca ma sporo fajnych albumów.

Cytat:
To z was niezłe hardcorowce. Ja nie wychodzę codziennie z M. i wcale nie uważam tego za jakiś błąd. Zresztą nawet jakbym chciała to nie mam szans wyjść jednocześnie z wózkiem i z psem. A samego psa nie mogę zostawić, bo rozwali drzwi i doprowadzi sąsiadów do szewskiej pasji szczekaniem

Edytowane przez Miira
Czas edycji: 2010-10-14 o 16:09
Miira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 15:59   #3450
bratkab
Zadomowienie

Ja tylko na chwilkę. Mam doła. Muszę się ogarnąć. Właśnie dziś się dowiedziałam, że jak tylko wrócę do pracy to od razu mnie zwolnią. Jakbym obuchem w łeb dostała. Czyli nie pozostaje mi nic innego jak w odpowiednim czasie wziąć wychowawczy i w międzyczasie pracy szukać. Nie mam ochoty na nic...

Edytowane przez bratkab
Czas edycji: 2010-10-14 o 16:04 Powód: nazwa
bratkab jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości