mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-08, 09:34   #3421
ania21_21
Zadomowienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Dziewczyny wrocilam!!!
NAdrabiam Was... zostalo mi ponad 20str

chcialam tylko napisac, ze kupilam podgrzewacz nowy model Tommee Tippee za 32zl w TESCO w Koszalinie.
Na allegro kosztuje ponad 70zl!!!
http://allegro.pl/promocja-tommee-ti...743368044.html taki dorwalam.
super że wróciółaś jak ci się udał urlop?
Ja mam podobny a nawet nie wiem czy nie identyczny podgrzewacz
Stary 2011-08-08, 09:38   #3422
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Dzisiaj też wstałam z bólem brzucha martwię się dobrze że dzisiaj mam położną o 15 to się o to zapytam a w sobotę ginekologa mam nadzieję że się szyjka nie skróca
Wózek to jest prosty w użyciu jak"but" nawet ja co jestem we wszystkim ciemna co trzeba składać, sklejać itp.
Napewno dostaniesz instrukcję u nas była ale jeszcze pan w sklepie nam pokazywał wszystk instrukcja jest razem z gwarancją podbitą więc musisz dostać
Nie wiem jak ci wytłumaczyć te składanie może tak najpierw wkleję stronę z wózkiem i obrazkowo ci pokażę
http://allegro.pl/3w1-baby-merc-q7-w...742402196.html
jak chcesz zdjąć gondolę, spacerówkę:
Na napisie baby merc na stelażu masz taką czerwoną przesuwę zsuwasz ją w dół równocześnie z dźwignią czerwoną która jest pod spodem przesuwasz ją w stronę rączki i tak samo z drugiej strony i normalnie wypinasz już bez problemu takim samym sposobem wpinasz tylko nie musisz nic robić z tymi dźwigniami czerwonymi musi tylko zaskoczyć usłyszysz taki pstryk masz specjalne wypustki tam żeby to wpiąć więc nie da rady się pomylić
Z fotelikiem jest trochę więcej zabawy
Bo najpierw musisz wpiąć szyny(adaptery) w stelaż i dopiero późeniej fotelik pod uchwytem fotelika masz takie trójkąty one wchodzą w adaptery(kurczę nie wiem jak to wytłumaczyć) a jak go wyjmujesz ze stelaża to pociągasz za uchwyt który jest przy rączce przy czerwonym przycisku którym regulujesz rączkę pociągasz go do góry i wychodzi a jak chcesz zdjąć adaptery to robisz tak jak z gondolą czy spacerówką prześlę ci jeszcze zdjęcia z mojej instrukcji

super Aniu... wydaje się banalne.... poczekam na wózek i jak będe miała problemy, pozwolę sobie zatruc Ci głowe raz jeszcze

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Witaminko te ruchy się liczy po to żeby wiedzieć czy z dzidzią wszystko ok, po prostu jeśli maluch poruszy się 10 razy to znaczy ze wsio dobrze. Moj synek w 24tc przez 3 dni mało się ruszał, miałam napięty brzuch i skurcze wiec poleciałam do szpitala, dostałam kroplówkę i zastrzyki i udało się akcję zatrzymać, w efekcie synek urodził się w 42tc.
ale to ile takich ruchów w ciągu dnia średnio powinno byc? bo moja mała jest aktywna troszenka z rana, około 16 no i na wieczor.... ale gdzieś wyczytałam, ze trzeba notowac po 10 ruchow, a ona ma tak ze pare razy kopnie, walnie i cisza....

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 09:39   #3423
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

No podgrzewacz okazja jak nie wiem co
A to komoda Oliwii zapełniona po brzegi
1.Szuflada nr.1 -bielizna rozm.56-62
2.Szuflada nr.2 -kombinezony,skarpetki,cza peczki oraz ubranka większe na razie r.68
3.Szuflada nr.3 -komplety pościeli,koce,prześcierad ła,rożki

Dziewczyny dziś chce coś dobrego zrobić na kolację - poproszę o pomysły
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG20110808_003.jpg (85,0 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG20110808_004.jpg (84,3 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG20110808_005.jpg (75,7 KB, 35 załadowań)

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 09:42   #3424
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
Napisane przez Anusiak 83 Pokaż wiadomość
pisałyście o muzyce w kościele - u mnie organista jest wspaniały
nie lubie tylko jak jedzie na urlop i ktoś go zastępuje
jeszcze na wieczorną msze przychodzi zawsze jakaś kobitka, która śpiewa, nieraz śpiewają razem - uwielbiam ich słuchać
i na wyjście ślicznie gra, potem dostaje brawa (nie wiem czy w kościele powinno się bić brawo, no ale cóż, wszyscy biją to i ja )
Sen to miałaś faktycznie co najmniej dziwny.
Co do organisty to u mnie jest taki, że go sie słychać nie da. Ludzie prosili księdza, i to nie raz aby zmienił organistę, ale to jak grochem o ścianę.

Tincia, sozaa ja też myślę o własnej działalności i oby mam się ziściły nasze plany. Ja jestem na etapie szukania informacji o dotacjach unijnych, bo kompletnie nie mam pojęcia w jaki sposób się o nie ubiegać oraz uczę sie pisania biznesplanu.
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 09:42   #3425
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
super że wróciółaś jak ci się udał urlop?
Ja mam podobny a nawet nie wiem czy nie identyczny podgrzewacz
oj wypoczelam sobie solidnie pogoda dopisala, co prawda do morza nie wchodzilam ale wylegiwalam sie na lezaku jak cala reszta rodzinki szalala na falach.
Bylo nas sporo: ojciec, kuzyn + dziewczyna, rodzice Tz'ta i jego siora no i my. Do tego pelno znajomych mojego ojca.
Swietnie bylo!!!

Tylko nabawilam sie dziwnego swedzenia "tam na dole" :brzydal" mysle, ze przez to ze zapomnialam plynu do higieny int i mylam sie zelem zwyklym. Potem kupilam plyn i wracam juz do formy.

Probuje Was nadrobic ale ciezko mi idzie
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 09:43   #3426
basiula19
Zadomowienie

Dzień dobry wszystkim

dziękuję za bardzo miłe komplementyaż sie człowiek lepiej czuje tak zgrabniej hehhe musze cześciej fotki zamieszczać hehhe

lece coś zjeść bo mnie ssie w żołądku...

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 09:49   #3427
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

joamic1 widzę że u Ciebie przygotowania pełną parą - u mnie ciuszki póki co leżą na strychu i czekają na swoja kolej

Aniu nie martw sie - to pewnie macica sie przygotowuje. Zresztą na ten temat mogą sie wypowiedzieć dziewczyny z doświadczaniem, na ile przed porodem czuje sie takie mocne i bolesne skurcze.

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Ja uciekam - robota czeka.
Jeszcze kawę wchłonę - mam dziś kiepskawy dzień - ale z tym to tżtowi potowarzyszę.
Miłego dnia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-08, 10:03   #3428
sozaa
Rozeznanie

Chawa, wejdź sobie na stronę PARP (państwowa agencja rozwoju przedsiebiorczości), oni maja tez swoje wojewodzkie oddzialy, np. w przypadku Wielkopolski jest to WARP, Wielkopolska agencja rozwoju przedsiebiorczości. tam znajdziesz mnostwo informacji na temat dofinansowawania.

W urzedach pracy tez jest sporo takich informacji, dodatkowo, jesli zarejestrujesz sie w UP jako bezrobotna, mozesz ubiegać sie o pozyczkę, chyba nawet bezzwrotną.

Truscafka, ja tez jestem totalnie zielona jesli chodzi o dzieci i to, ile ubranek dla nich potzreba, ile pieluszek, ile chusteczek, kosmetykow, kocyków...ufffff
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 10:05   #3429
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rudominka Pokaż wiadomość

teraz Huggiesy reklamują nową serię newborn z wycięciem na pępek, pewnie zaraz pojawi się w sklepach.
Wlasnie te tez mialy byc w tesco w promocji, 2 paczki w cenie 1. pojechalam do tesco, a u nas ich w ogole nie ma... albo tak szybko wykupili :/ ale jest ejszcze jedno "male" tesco, musze przjeechac sie zoabczyc

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 10:13   #3430
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
niestety w trakcie remontów czy budów człowiek dostaje białej gorączki i nic na to poradzić się nie da
no niestety tak jest co mnie tez wkuirza niemiłosiernie i płakac mi się chce

goldika-no właśnie od paru dni zastanawiałam się dzie Ty się podziewasz

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 10:17   #3431
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie mamuśki

dziewczyny mam pytanko ktoś naklejał z was naklejki na ścianę?
Chodzi mi o to czy później łatwo schodziły bo wczoraj kupiliśmy duży zestaw i się bałam go nakleć
Naklejki ladnie schodza Nie wiem, czy wszystkie, ale kolezanka ponaklejala i po odklejeniu ani śladu.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-08, 10:23   #3432
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

sozaa wielkie dzięki dobra kobieto - oczywiście dokładnie zapoznam się ze stroną PARP. Co do dotacji z UP to wiem już wszystko. jeszcze raz wielkie dzięki.

Teraz to już na prawdę uciekam
Stary 2011-08-08, 10:25   #3433
goldika
Zakorzenienie

Dygotko nad morzem sobie siedzialam

Przeleciałam część stron ale niestety nie dam ray nadrobic widze ze troche plci znowu sie ujawnilo, troche wozkow zostalo kupionych

Bienioka wraca chyba dzis do domu ze szpitala?

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

aaa co do Tesco to kupilam jeszcze przescieradla 2szt za 13zl Jersey. Jakosc nawet chyba lepsza niz te z allegro co zamowilam.
Nie wiem czy w kazdym Tesco jest taki regal: złap okazję dla malucha , bo do tesco rzadko chodze.
Ale z tego podgrzewacza ciesze sie jak szalona
I tesciowa kupila na tym stoisku cudowny kocyk dla Olka, dwuwarstwowy za 25zl.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 10:27   #3434
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Sen to miałaś faktycznie co najmniej dziwny.
Co do organisty to u mnie jest taki, że go sie słychać nie da. Ludzie prosili księdza, i to nie raz aby zmienił organistę, ale to jak grochem o ścianę.

Tincia, sozaa ja też myślę o własnej działalności i oby mam się ziściły nasze plany. Ja jestem na etapie szukania informacji o dotacjach unijnych, bo kompletnie nie mam pojęcia w jaki sposób się o nie ubiegać oraz uczę sie pisania biznesplanu.
O dotacje najlepiej zacząć na poważnie myśleć i działać zaraz na początku roku, bo wtedy są pieniążki do rozdzielenia.... od lipca w górkę jest cisza i tak co roku. Jeśli ma to być dotacja bezzwrotna to tylko Urząd Pracy lub gminne programy gdzie mozna uzyskać np 40 tys dotacji na stworzenie lub rozwinięcie działalności. Jeśli chodzi o grubsze pieniążki to sprawa jest równiez baaaaaardzo skomplikowana i trzeba mieć sporo własnego wkładu, ale dla chcącego nic trudnego. Trzeba uzbroić się w cierpliwość i działać....

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 10:28   #3435
sozaa
Rozeznanie

co do płci, mi na pomiarowym lekarz powiedzial, że na 99% chłopak, bo juz cos tak dużego mu wyrosło, ale teraz, na połówkowym ten sam lekarz zmienil zdanie, powiedział, że na 70% dziewczynka, ale zaraz zaznaczył, że 35 % typowanych w czasie ciązy jako dziewczynki rodzi sie chłopcami. Czy jestem w punkcie wyjścia i....niec juz nie wiem TŻ ma nadzieje na chłopca i za kazdym razem wpatruje sie w ten monitor, przylepia sie dosłownie do niego tak, że lekarz nic nie może zobaczyć
Stary 2011-08-08, 10:29   #3436
Bahamadia_25
Zakorzenienie

ale pędzicie, zawsze tak jest, jak mam czas i jestem przy kompie cisza, jak gdzieś wyruszę nadążyć nie można

Ale kupiłam m jak mama - ostatnią mi się udało kupić

Teraz zniosłam rzeczy dla maluszka po moim chrześniaku.
Matko święta 5 dużych worów, 1 z zabawkami i 1 z wyprawką na chrzest
Piję kawę i biorę się za segregację może do wieczora się wyrobię aby do Was zaglądnąć ;p
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 10:30   #3437
dygotka8
Zakorzenienie

Goldkia-sklerzoa jak widac nie opuściła mnie....

jaka jest róznica między Oilatum a Oilatum soft?
ja bym kupiłą ten zwykły prócz ceny.bo widzę,że ten soft jest na allegro 2x droższy niż zwykły

niby się zdrzemnęlam i lepiej się czuję,ale nadal jakoś mi smutno

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 10:34   #3438
truscafka
Zadomowienie

Powiem szczerze że wszędzie się głosi ze dotacje dla wszystkich itd ale to niestety nie jest prawda..... są to dość skomplikowane sprawy i niestety czesto pieniążki dostają "ustawione" już wcześniej osoby (to chyba w Polsce dziwne nie jest) . Ja spełniałam wszystkie mozliwe kryteria i uważam ze nalezały mi się pieniążki bardzo, a nigdy nie dostałam ani grosza za darmo - musiałam harować na inwestycje sama. Teraz startuje w konkursie dla mikroprzedsiębiorstw i przeszłam juz pierwszy etap, ale powiem Wam ze ciągle się boje że "popłynę" na tej dotacji, ten ogrom pieniędzy które trzeba dać od siebie mnie przeraza, no ale cóż spróbujemy........

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Goldkia-sklerzoa jak widac nie opuściła mnie....

jaka jest róznica między Oilatum a Oilatum soft?
ja bym kupiłą ten zwykły prócz ceny.bo widzę,że ten soft jest na allegro 2x droższy niż zwykły

niby się zdrzemnęlam i lepiej się czuję,ale nadal jakoś mi smutno
znajomi z dzieciątkiem używali do kąpieli chyba zwykłego (cała buteleczka niebieska) i mówili mi ze takie najlepsze

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Stary 2011-08-08, 10:40   #3439
sozaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
Powiem szczerze że wszędzie się głosi ze dotacje dla wszystkich itd ale to niestety nie jest prawda..... są to dość skomplikowane sprawy i niestety czesto pieniążki dostają "ustawione" już wcześniej osoby (to chyba w Polsce dziwne nie jest) . Ja spełniałam wszystkie mozliwe kryteria i uważam ze nalezały mi się pieniążki bardzo, a nigdy nie dostałam ani grosza za darmo - musiałam harować na inwestycje sama. Teraz startuje w konkursie dla mikroprzedsiębiorstw i przeszłam juz pierwszy etap, ale powiem Wam ze ciągle się boje że "popłynę" na tej dotacji, ten ogrom pieniędzy które trzeba dać od siebie mnie przeraza, no ale cóż spróbujemy........
Prawda, i jerszcze trzeba dodac o calej tej biurokracji, już samo wypelnianie wniosku jest dość upierdliwe, a później trzeba jeszcze gromadzić i jak oka w głowie pilnować najmniejszej karteluszki, każdej malej fakturki, bo później trzeba się bardzo skrupulatnie ze wszystkiego wytłumaczyć i rozliczyć.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-08, 10:48   #3440
fatal21
Wtajemniczenie

Ja ostatnio po wizycie u gin dostałam nakaz podmywania się zwykłym mydłem "bobo" lub "kajtek"bez dodatków.Dotychczas uzywałam Lactacyd gin, i wiecznie miałam jakieś swedzenie, zapalenie a teraz miałam zaczac brac kolejne leki, ale o dziwo od mydełka wszystko przeszło!Więc kobietki jak macie takie problemy spróbujcie.
Ile Wasze kruszyny ważyły w 20tc bo moja tylko 385g a jak słysze, że niektórych 500g to jakoś się niepokoję.
Aha dostałam skierowanie na glukozę 50g)))

Edytowane przez fatal21
Czas edycji: 2011-08-08 o 10:53
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 10:56   #3441
muffinka90
Zakorzenienie

Wrocilam od ginka i troche jestem zla, bo mialam taka fajna polozna, babka mila i kompetentna, jak cos bylo trzeba to moglam zadzwonic do niej i nie zawracal ginowi niepotrzebnie doopy, no ale sie zwolnila i na jej miejsce jest jakas siksa, co nawet nie jest polozna i nie wiem czy w ogole jest pielegniarka wchodze, daje karte a ona pyta co ma ze mna zrobic to mowie: zwazyc, zmierzyc cisnienie, wpisac do karty. Zwazylam sie, a ona pyta ja sie mierzy cisnienie to mowie jak rekaw zalozyc, zalozyla nadmuchala, nie wziela sluchawek i patrzy zawolala pielegniarke, ta jej tlumaczy i patrzy, zmierzyla i mowi 90. A pielegniarka a drugie, no 90. Zalamalam sie, babka tez i zmierzyla sama. Sorry ze sie tak rozwodze, ale jestem zla, bo sie jej pytalam i ona jest tam juz na stale

No ale u ginka wsio ok, wyniki dobre, popytal o szpital i czy chce usg, bo mialam w szpitalu dokladne, no ale poszlismy na chwile. Nie mierzyl nic tylko obejrzal chwile, serducho ladnie bije, lozysko dokladnie obejrzal przez te krwawienie, ale jest ok, maly glowka w dol lezy. Myslalam, ze rozwieje moje schizy na temat, ze mlodemu sie odwidzi i na koniec fiknie tylkiem w dol, ale ginek powiedzial, ze to mozliwe, bo wod mam duzo i mlody ma sporo miejsca na koziolki. To schizy ciag dalszy... No ale moge jechac do domu i wizyte mam dopiero za prawie 6 tyg jak wroce, ale i tak nie mialabym duzo wczesniej, bo ginek ma urlop. To tyle

marejta to milego wypoczynku takim razie, ja w poniedzialek jade do rodzicow.

joamic gratulacje

goldika welcome back

witaminko ja czytalam, ze liczenie sie powinno zaczac po 28tc, bo wtedy dziecko ma juz jakis swoj rytm dnia ustalony. Ja nie licze ruchow, bo kopie bez przerwy, jakbym miala cos liczyc to chyba kiedy spi, bo czasem mam wrazenie, ze wcale
aha i nie liczy sie pojedynczych ruchow w ciagu tej godziny tylko tych serii, nie wiem jak to wytlumaczyc, moj malutki sie rozciaga, przekreca, kopie wypycha, chwile odpocznie i znowu zaczyna i tak przez godzine, dwie, potem dluzej jest spokojny, potem znowu sie zaczyna. Jesli liczylabym pojedyncze ruchy, to chyba wyszloby ich ze 200 na godzine, a nie 10

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 11:00   #3442
ania21_21
Zadomowienie

Dziewczyny te kupiłam naklejki znalazłam na ebayu identyczne
http://www.ebay.co.uk/itm/DISNEY-WIN...ht_2866wt_1054
Stary 2011-08-08, 11:00   #3443
Anusiak 83
Raczkowanie

podziwiam Was dziewczyny, że decydujecie się (bądź już prowadzicie) własną działalność gospodarczą.
Ja to się boję, a to że mi coś nie wypali i same straty będzie firma przynosić, także na prawdę - wielki szacun
siedze w pracy i czasem narzekam na szefa, ale jaj i pomysłu mi brak żeby coś własnego rozkręcić

fatala ja używam najnormalniejszego żelu którym się myje podczas prysznica - po jakiś intimach od razu mnie piekło zawsze
Twoja większa kruszyna od mojej - moja w 20tc ważyła 313 +/-46g, i lekarz mówi że to ok
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 11:02   #3444
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Dziewczyny te kupiłam naklejki znalazłam na ebayu identyczne
http://www.ebay.co.uk/itm/DISNEY-WIN...ht_2866wt_1054

Aniu bardzo fajne naklejki. U Nas będą motylki
co sądzicie o czymś takim na kolację dziś http://www.sprawdzoneprzepisy.pl/?act=det&id=1198

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 11:05   #3445
bienioka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Bienioka wraca chyba dzis do domu ze szpitala?
Wracam, wracam

Bylam wlasnie na badaniu. Wszystko ok. Powiedzialam ordynatorce, ze u mnie sie nic nie zmienilo, caly czas mam od czasu do czasu te skurcze. Ona na to, ze to ok (12 dni temu na to samo powiedziala, ze to niebezpieczne i musze zostac) Badz tu madra...

Zrobila jeszcze raz dokladne pomiary malej. Potwierdzila na 100%, ze bedzie dziewczynka. Wszystko ok jak n apoczatek 29tc. Wiecie jaka mala jest duza?? ok 37cm!!!!! A wiecie ile wazy?? 1150g!!!!!!!!!!!!!!!
Lekarka chciala zrobic 3d buzi, ale mala obrucila sie dupka, wiec nie bylo co fotografowac. Ciesze sie, ze moge isc do domu wieczorem!
bienioka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 11:12   #3446
Anusiak 83
Raczkowanie

muffinko to nieźle, też pewnie bym się zdenerwowała, ale może jeszcze się wyrobi chociaż ciśnienie zmierzyć to powinna umieć
dobrze, że u gina wszystko ok, a z młodym pogadaj, żeby się nie odwracał przypadkiem, niech się mamy od początku słucha

aniu naklejki super, bajkowe ja myślałam o takich szablonach do pomalowania, tylko że maluje je się na 1 kolor, więc nie wiem czy nie zmienie zdania
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 11:19   #3447
muffinka90
Zakorzenienie

bienioka swietnie, ze wychodzisz

anusiak mam nadzieje, ze sie ogarnie laska, bo mnie przeraza

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 11:21   #3448
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
muffinko to nieźle, też pewnie bym się zdenerwowała, ale może jeszcze się wyrobi chociaż ciśnienie zmierzyć to powinna umieć
dobrze, że u gina wszystko ok, a z młodym pogadaj, żeby się nie odwracał przypadkiem, niech się mamy od początku słucha

aniu naklejki super, bajkowe ja myślałam o takich szablonach do pomalowania, tylko że maluje je się na 1 kolor, więc nie wiem czy nie zmienie zdania
My na początku planowaliśmy kupić szeroki pasek tapety z bajkowymi postaciami a wczoraj pojechaliśmy do sklepu i zakochałam się w naklejkach (akurat w tym sklepie były tylko księżniczki) ale po zastanowieniu stwierdziliśmy że takie by były za wcześnie dla niej zobaczyliśmy że w tym sklepie są też takie naklejki ale z kubusiem puchatkiem akurat ich nie było ale powiedziałam do tż że jest drugi sklep tej samej firmy trochę dalej i tam znalazłam cieszyłam się jak głupia A zapłaciłam mniej niż na Ebayu niecałe 30f
Stary 2011-08-08, 11:24   #3449
sozaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bienioka Pokaż wiadomość
Wracam, wracam

Bylam wlasnie na badaniu. Wszystko ok. Powiedzialam ordynatorce, ze u mnie sie nic nie zmienilo, caly czas mam od czasu do czasu te skurcze. Ona na to, ze to ok (12 dni temu na to samo powiedziala, ze to niebezpieczne i musze zostac) Badz tu madra...

Zrobila jeszcze raz dokladne pomiary malej. Potwierdzila na 100%, ze bedzie dziewczynka. Wszystko ok jak n apoczatek 29tc. Wiecie jaka mala jest duza?? ok 37cm!!!!! A wiecie ile wazy?? 1150g!!!!!!!!!!!!!!!
Lekarka chciala zrobic 3d buzi, ale mala obrucila sie dupka, wiec nie bylo co fotografowac. Ciesze sie, ze moge isc do domu wieczorem!
A dlaczego doooopki nie chciala sfotografować? też bylaby fajna pamiątką

ja już od jakiegos czasu chcialam iść na swoje, bo siedze w pracy, flaki z siebie wypruwam, czasami nie usłysze nawet dziekuje, a nasza "piekna" pani dyrektor zgarnia kasę za to co ja robię!
Stary 2011-08-08, 11:27   #3450
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Wrocilam od ginka i troche jestem zla, bo mialam taka fajna polozna, babka mila i kompetentna, jak cos bylo trzeba to moglam zadzwonic do niej i nie zawracal ginowi niepotrzebnie doopy, no ale sie zwolnila i na jej miejsce jest jakas siksa, co nawet nie jest polozna i nie wiem czy w ogole jest pielegniarka wchodze, daje karte a ona pyta co ma ze mna zrobic to mowie: zwazyc, zmierzyc cisnienie, wpisac do karty. Zwazylam sie, a ona pyta ja sie mierzy cisnienie to mowie jak rekaw zalozyc, zalozyla nadmuchala, nie wziela sluchawek i patrzy zawolala pielegniarke, ta jej tlumaczy i patrzy, zmierzyla i mowi 90. A pielegniarka a drugie, no 90. Zalamalam sie, babka tez i zmierzyla sama. Sorry ze sie tak rozwodze, ale jestem zla, bo sie jej pytalam i ona jest tam juz na stale
Jejku masakra.... jak mozna byc tak niekompetentnym i jeszcze się podejmować jakiejkolwiek czynności......
nie pomyślałas sobie, że jesteś w ukrytej kamerze?

Cytat:
podziwiam Was dziewczyny, że decydujecie się (bądź już prowadzicie) własną działalność gospodarczą.
Ja to się boję, a to że mi coś nie wypali i same straty będzie firma przynosić, także na prawdę - wielki szacun
siedze w pracy i czasem narzekam na szefa, ale jaj i pomysłu mi brak żeby coś własnego rozkręcić
Ja znów nigdy nie wyobrażałam sobie nie miec wlasnego biznesu, nie chciałam u nikogo pracować bo strasznie nie lubie jak ktoś mną kieruje. Czasem relacje pracodawca-pracownik są świetne, ale bałam się konfrontacji. Taki już mam charakter wstrętnej skorpionicy. Od 21 rż prowadzę firmę - już prawie 3 latka
Teraz szukam pomysłu na biznes dla TŻta

Cytat:
Napisane przez bienioka Pokaż wiadomość
Wracam, wracam

Potwierdzila na 100%, ze bedzie dziewczynka. Wszystko ok jak n apoczatek 29tc. Wiecie jaka mala jest duza?? ok 37cm!!!!! A wiecie ile wazy?? 1150g!!!!!!!!!!!!!!!
Ale juz fajna !! To już nie taka kruszynka
Ja nie wiem ile mój malec mierzy, znam tylko wagę.... qrcze 37 cm to już bardzo długaśna aż dziw bierze ze sie mieści w brzuszku

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0

Edytowane przez truscafka
Czas edycji: 2011-08-08 o 11:28
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości