|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 | |
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3
Cytat:
![]() Ja mam podobny a nawet nie wiem czy nie identyczny podgrzewacz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3422 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
super Aniu... wydaje się banalne.... poczekam na wózek i jak będe miała problemy, pozwolę sobie zatruc Ci głowe raz jeszcze ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 ![]() ![]() ![]() 22t 4d - 422 gramy miłości ![]() ![]() 30t 1d - ? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3423 |
Zadomowienie
|
No podgrzewacz okazja jak nie wiem co
![]() A to komoda Oliwii zapełniona po brzegi ![]() 1.Szuflada nr.1 -bielizna rozm.56-62 2.Szuflada nr.2 -kombinezony,skarpetki,cza peczki oraz ubranka większe na razie r.68 3.Szuflada nr.3 -komplety pościeli,koce,prześcierad ła,rożki Dziewczyny dziś chce coś dobrego zrobić na kolację - poproszę o pomysły
#3424 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do organisty to u mnie jest taki, że go sie słychać nie da. Ludzie prosili księdza, i to nie raz aby zmienił organistę, ale to jak grochem o ścianę. Tincia, sozaa ja też myślę o własnej działalności i oby mam się ziściły nasze plany. Ja jestem na etapie szukania informacji o dotacjach unijnych, bo kompletnie nie mam pojęcia w jaki sposób się o nie ubiegać oraz uczę sie pisania biznesplanu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bylo nas sporo: ojciec, kuzyn + dziewczyna, rodzice Tz'ta i jego siora no i my. Do tego pelno znajomych mojego ojca. Swietnie bylo!!! ![]() Tylko nabawilam sie dziwnego swedzenia "tam na dole" :brzydal" mysle, ze przez to ze zapomnialam plynu do higieny int i mylam sie zelem zwyklym. Potem kupilam plyn i wracam juz do formy. Probuje Was nadrobic ale ciezko mi idzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3426 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() dziękuję za bardzo miłe komplementy ![]() lece coś zjeść bo mnie ssie w żołądku...
#3427 |
Zadomowienie
|
joamic1 widzę że u Ciebie przygotowania pełną parą - u mnie ciuszki póki co leżą na strychu i czekają na swoja kolej
![]() Aniu nie martw sie - to pewnie macica sie przygotowuje. Zresztą na ten temat mogą sie wypowiedzieć dziewczyny z doświadczaniem, na ile przed porodem czuje sie takie mocne i bolesne skurcze. ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Ja uciekam - robota czeka. Jeszcze kawę wchłonę - mam dziś kiepskawy dzień - ale z tym to tżtowi potowarzyszę. Miłego dnia |
![]() ![]() |
![]() |
#3428 |
Rozeznanie
|
Chawa, wejdź sobie na stronę PARP (państwowa agencja rozwoju przedsiebiorczości), oni maja tez swoje wojewodzkie oddzialy, np. w przypadku Wielkopolski jest to WARP, Wielkopolska agencja rozwoju przedsiebiorczości. tam znajdziesz mnostwo informacji na temat dofinansowawania.
W urzedach pracy tez jest sporo takich informacji, dodatkowo, jesli zarejestrujesz sie w UP jako bezrobotna, mozesz ubiegać sie o pozyczkę, chyba nawet bezzwrotną. Truscafka, ja tez jestem totalnie zielona jesli chodzi o dzieci i to, ile ubranek dla nich potzreba, ile pieluszek, ile chusteczek, kosmetykow, kocyków...ufffff |
![]() ![]() |
![]() |
#3429 |
Wtajemniczenie
|
Wlasnie te tez mialy byc w tesco w promocji, 2 paczki w cenie 1. pojechalam do tesco, a u nas ich w ogole nie ma... albo tak szybko wykupili :/ ale jest ejszcze jedno "male" tesco, musze przjeechac sie zoabczyc
#3430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() goldika-no właśnie od paru dni zastanawiałam się dzie Ty się podziewasz
![]() |
#3431 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3432 |
Zadomowienie
|
sozaa wielkie dzięki dobra kobieto - oczywiście dokładnie zapoznam się ze stroną PARP. Co do dotacji z UP to wiem już wszystko. jeszcze raz wielkie dzięki.
Teraz to już na prawdę uciekam |
![]() ![]() |
![]() |
#3433 |
Zakorzenienie
|
Dygotko nad morzem sobie siedzialam
![]() Przeleciałam część stron ale niestety nie dam ray nadrobic ![]() ![]() Bienioka wraca chyba dzis do domu ze szpitala? ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- aaa co do Tesco to kupilam jeszcze przescieradla 2szt za 13zl Jersey. Jakosc nawet chyba lepsza niz te z allegro co zamowilam. Nie wiem czy w kazdym Tesco jest taki regal: złap okazję dla malucha , bo do tesco rzadko chodze. Ale z tego podgrzewacza ciesze sie jak szalona ![]() I tesciowa kupila na tym stoisku cudowny kocyk dla Olka, dwuwarstwowy za 25zl. |
![]() ![]() |
![]() |
#3434 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3435 |
Rozeznanie
|
co do płci, mi na pomiarowym lekarz powiedzial, że na 99% chłopak, bo juz cos tak dużego mu wyrosło, ale teraz, na połówkowym ten sam lekarz zmienil zdanie, powiedział, że na 70% dziewczynka, ale zaraz zaznaczył, że 35 % typowanych w czasie ciązy jako dziewczynki rodzi sie chłopcami. Czy jestem w punkcie wyjścia i....niec juz nie wiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3436 |
Zakorzenienie
|
ale pędzicie, zawsze tak jest, jak mam czas i jestem przy kompie cisza, jak gdzieś wyruszę nadążyć nie można
![]() Ale kupiłam m jak mama - ostatnią mi się udało kupić ![]() Teraz zniosłam rzeczy dla maluszka po moim chrześniaku. Matko święta 5 dużych worów, 1 z zabawkami i 1 z wyprawką na chrzest ![]() Piję kawę i biorę się za segregację może do wieczora się wyrobię aby do Was zaglądnąć ;p |
![]() ![]() |
![]() |
#3437 |
Zakorzenienie
|
Goldkia-sklerzoa jak widac nie opuściła mnie....
jaka jest róznica między Oilatum a Oilatum soft? ja bym kupiłą ten zwykły prócz ceny.bo widzę,że ten soft jest na allegro 2x droższy niż zwykły niby się zdrzemnęlam i lepiej się czuję,ale nadal jakoś mi smutno ![]()
#3438 | |
Zadomowienie
|
Powiem szczerze że wszędzie się głosi ze dotacje dla wszystkich itd ale to niestety nie jest prawda..... są to dość skomplikowane sprawy i niestety czesto pieniążki dostają "ustawione" już wcześniej osoby (to chyba w Polsce dziwne nie jest) . Ja spełniałam wszystkie mozliwe kryteria i uważam ze nalezały mi się pieniążki bardzo, a nigdy nie dostałam ani grosza za darmo - musiałam harować na inwestycje sama. Teraz startuje w konkursie dla mikroprzedsiębiorstw i przeszłam juz pierwszy etap, ale powiem Wam ze ciągle się boje że "popłynę" na tej dotacji, ten ogrom pieniędzy które trzeba dać od siebie mnie przeraza, no ale cóż spróbujemy........
---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3439 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3440 |
Wtajemniczenie
|
Ja ostatnio po wizycie u gin dostałam nakaz podmywania się zwykłym mydłem "bobo" lub "kajtek"bez dodatków.Dotychczas uzywałam Lactacyd gin, i wiecznie miałam jakieś swedzenie, zapalenie a teraz miałam zaczac brac kolejne leki, ale o dziwo od mydełka wszystko przeszło!Więc kobietki jak macie takie problemy spróbujcie.
Ile Wasze kruszyny ważyły w 20tc bo moja tylko 385g a jak słysze, że niektórych 500g to jakoś się niepokoję. Aha dostałam skierowanie na glukozę 50g ![]() Edytowane przez fatal21 Czas edycji: 2011-08-08 o 10:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#3441 |
Zakorzenienie
|
Wrocilam od ginka i troche jestem zla, bo mialam taka fajna polozna, babka mila i kompetentna, jak cos bylo trzeba to moglam zadzwonic do niej i nie zawracal ginowi niepotrzebnie doopy, no ale sie zwolnila i na jej miejsce jest jakas siksa, co nawet nie jest polozna i nie wiem czy w ogole jest pielegniarka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No ale u ginka wsio ok, wyniki dobre, popytal o szpital i czy chce usg, bo mialam w szpitalu dokladne, no ale poszlismy na chwile. Nie mierzyl nic tylko obejrzal chwile, serducho ladnie bije, lozysko dokladnie obejrzal przez te krwawienie, ale jest ok, maly glowka w dol lezy. Myslalam, ze rozwieje moje schizy na temat, ze mlodemu sie odwidzi i na koniec fiknie tylkiem w dol, ale ginek powiedzial, ze to mozliwe, bo wod mam duzo i mlody ma sporo miejsca na koziolki. To schizy ciag dalszy... No ale moge jechac do domu i wizyte mam dopiero za prawie 6 tyg jak wroce, ale i tak nie mialabym duzo wczesniej, bo ginek ma urlop. To tyle ![]() marejta to milego wypoczynku takim razie, ja w poniedzialek jade do rodzicow. joamic gratulacje ![]() goldika welcome back ![]() witaminko ja czytalam, ze liczenie sie powinno zaczac po 28tc, bo wtedy dziecko ma juz jakis swoj rytm dnia ustalony. Ja nie licze ruchow, bo kopie bez przerwy, jakbym miala cos liczyc to chyba kiedy spi, bo czasem mam wrazenie, ze wcale ![]() aha i nie liczy sie pojedynczych ruchow w ciagu tej godziny tylko tych serii, nie wiem jak to wytlumaczyc, moj malutki sie rozciaga, przekreca, kopie wypycha, chwile odpocznie i znowu zaczyna i tak przez godzine, dwie, potem dluzej jest spokojny, potem znowu sie zaczyna. Jesli liczylabym pojedyncze ruchy, to chyba wyszloby ich ze 200 na godzine, a nie 10 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3442 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny te kupiłam naklejki znalazłam na ebayu identyczne
![]() http://www.ebay.co.uk/itm/DISNEY-WIN...ht_2866wt_1054 |
![]() ![]() |
![]() |
#3443 |
Raczkowanie
|
podziwiam Was dziewczyny, że decydujecie się (bądź już prowadzicie) własną działalność gospodarczą.
Ja to się boję, a to że mi coś nie wypali i same straty będzie firma przynosić, także na prawdę - wielki szacun ![]() siedze w pracy i czasem narzekam na szefa, ale jaj i pomysłu mi brak żeby coś własnego rozkręcić fatala ja używam najnormalniejszego żelu którym się myje podczas prysznica - po jakiś intimach od razu mnie piekło zawsze ![]() Twoja większa kruszyna od mojej - moja w 20tc ważyła 313 +/-46g, i lekarz mówi że to ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3444 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Aniu bardzo fajne naklejki. U Nas będą motylki ![]() co sądzicie o czymś takim na kolację dziś http://www.sprawdzoneprzepisy.pl/?act=det&id=1198
![]() |
#3445 |
Rozeznanie
|
![]() Bylam wlasnie na badaniu. Wszystko ok. Powiedzialam ordynatorce, ze u mnie sie nic nie zmienilo, caly czas mam od czasu do czasu te skurcze. Ona na to, ze to ok (12 dni temu na to samo powiedziala, ze to niebezpieczne i musze zostac) ![]() Zrobila jeszcze raz dokladne pomiary malej. Potwierdzila na 100%, ze bedzie dziewczynka. Wszystko ok jak n apoczatek 29tc. Wiecie jaka mala jest duza?? ok 37cm!!!!! A wiecie ile wazy?? 1150g!!!!!!!!!!!!!!! Lekarka chciala zrobic 3d buzi, ale mala obrucila sie dupka, wiec nie bylo co fotografowac. Ciesze sie, ze moge isc do domu wieczorem! |
![]() ![]() |
![]() |
#3446 |
Raczkowanie
|
muffinko to nieźle, też pewnie bym się zdenerwowała, ale może jeszcze się wyrobi
![]() ![]() dobrze, że u gina wszystko ok, a z młodym pogadaj, żeby się nie odwracał przypadkiem, niech się mamy od początku słucha ![]() aniu naklejki super, bajkowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3448 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3449 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja już od jakiegos czasu chcialam iść na swoje, bo siedze w pracy, flaki z siebie wypruwam, czasami nie usłysze nawet dziekuje, a nasza "piekna" pani dyrektor zgarnia kasę za to co ja robię! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3450 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
nie pomyślałas sobie, że jesteś w ukrytej kamerze? ![]() Cytat:
![]() Teraz szukam pomysłu na biznes dla TŻta ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja nie wiem ile mój malec mierzy, znam tylko wagę.... ![]() ![]()
Szymuś ![]() 75, 0 kg ![]() 72,0 ![]() 70,0 ![]() 68,0 ![]() 66,0 ![]() 64,0 ![]() 62,0 ![]() 60,0 ![]() Edytowane przez truscafka Czas edycji: 2011-08-08 o 11:28 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.