|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI
Zapytaj się Pana Sąsiada, czy poleca siebie na porost wlosów
![]() A co do Jantara: szukalaś go może w malych drogeriach? Albo takich sklepikach w stylu "jest tu wszystko od rajstop przez gazety, Herleqiny, kosmetyki aż po ciastka"? Ja wlaśnie tam go najczęściej kupuję |
|
|
|
#3422 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
używałam, szybko się spłukiwała i na dodatek DO FIOLETU podziękowałam jej szybko
|
|
|
|
|
#3423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to jaką w każdym razie polecacie henne? W przystępnej cenie oczywiście,
Stałem w nich niczym pies, w zębach niosąc bukiet ściem. Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk. Choć rację masz, że nie znasz mnie, jak mogłaś tak dać wkręcić się. Edytowane przez Gofrzyca Czas edycji: 2011-12-12 o 12:28 |
|
|
|
|
#3424 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Używam hennę Khadi Ciemny Brąz, jestem jej wierna póki co. No i nie mam porównania, bo innej nie używałam
|
|
|
|
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie doszla przesylka z Jantarem
dzis wieczorem poczatek kuracji, zobaczymy czy jest lepszy od Saponicsa (Saponics mi rozjasnil wlosy na odroscie mam rude przeblyski na swoich)
|
#3426 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3427 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3428 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ta z Venity ma też sztuczne barwniki i dodatki. Lepsza jest taka prawdziwa- np. właśnie Khadi Ja wzięłam tą z Venity, bo mnei wzięło na krótkotrwałą zmianę koloru i tyle Taki kaprys
|
|
#3430 |
|
Wtajemniczenie
|
mam taka prosbe
![]() czy mozecie o hennie rozmawiac w watku hennowym? ten watek sluzy do rozmowy o przyspieszaczach porostu ![]() nie ze cos do Was mam tylko skrzynke mi zapycha wiadomosciami, ktore mnie nie interesuja w tym watku ![]()
|
#3431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() PS. Czy można "przedawkować" żółtka? ![]() Bo planuję właśnie zrobić maseczkę z piwa i żółtka (jakaś kobietka wstawiła artykuł z gazety i podpatrzyłam ) no i w sobotę też będę nakładać żółtko, ale z kokosem itd. Znając życie wynajdę coś jeszcze nowego i nie wiem czy takie częste używanie żółtka może wyjść na minus a nie plus
Edytowane przez Perfekcj0nistka Czas edycji: 2011-12-12 o 16:34 |
|
|
|
|
#3432 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() piwa na wlosy sama byc sprobowala, ale boje sie smrodku po tym no i wiadomo ze piwko lepiej jest mi wypic niz wylac na wloski
|
|
#3433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tym piwem, to tak czy siak trzeba potem umyć włosy, więc smrodek się zmyje Do tej maseczki tylko 4 łyżki piwa, więc ukradnę mamie jedno i na włosy
|
|
|
|
|
#3434 |
|
Zakorzenienie
|
Stosowalam piwo jako plukanke (ostatnie plukanie), smrodek jest tylko wtedy potem jak wlosy wyschna nic nie czuc
|
#3435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym akurat upominasz trochę w złym momencie bo henna należy do przyspieszaczów porostu. Czy to bezbarwna czy kolorowa. Jest składnikiem wielu kosmetyków działających na przyspieszenie wzrostu włosów np. w odżywce Wax. Więc jeśli chcesz upominać to oprzyj się proszę na konkretnym przykładzie, który całkowicie odbiega od tematu. A jeśli nie interesuje Cie dana dyskusja to po prostu nie czytaj i nie odpowiadaj. Nie znamy Twojego gustu na wylot i wybacz, ale dobieranie tematów, które pośrednio łączą się z tematem wątku a Ciebie nie interesują...będą kontynuowane ponieważ jest to wątek, w którym udziela się wiele osób- a nie tylko Ty ![]() Dodatkowo "czepiasz" się "dyskusji", która ma zaledwie kilka postów. Wiesz...nadgorliwość gorsza od faszyzmu ![]() Cytat:
![]() Nie słyszałam by kokos czy żółtko przyspieszało porost. A na pewno nie wspomniałyście o tym w kilku wymienionych miedzy sobą psotach. Więc?
|
|
#3436 |
|
Wtajemniczenie
|
Indios Bravos - w życiu też się tak wszystkich czepiasz o wszystko? Współczuję Twoim bliskim
|
|
|
|
#3437 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczęta, która z Was pije drożdże z cappuccino i ile chce za przepis?
|
#3438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po pierwsze, to skrzynki pocztowe teraz mają takie pojemności, które nie mają prawa zapchać skrzynki ![]() Po drugie - czy wiesz, że istnieje opcja wyłączenia subskrypcji e-mailowej, a pozostawienie tej na stronie wizazu po zalogowaniu? I wiesz... chamsko to napisałaś, bo akurat o dużo rzeczach tutaj się rozmawia, nie tylko o przyroście... a poza tym, henna poprawia stan skóry głowy i dzięki temu przyrost może być większy. Więc daj spokój dziewczyno...
|
|
#3440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tego jaka jestem w życiu- nie powinno Cię interesować tak jak mnie nie interesuje jaka Ty jesteś ;] Mówisz, że współczujesz moim bliskim. Przekażę- na pewno ich to bardzo zainteresuje, że dziewczyna, która całkowicie mnie nie zna wydaje osądy na temat mnie czy ich ;] Jak masz w sobie sporo empatii to przelej ją na biedne zwierzęta w schroniskach, bo mojemu otoczeniu jak na razie takowej nie potrzeba. Greige- a musisz tak kombinować z tymi przepisami? Nie jesteś w stanie przełknąć drożdży solo? Przecież są smaczne Nie wiem czy takie dodatki nie obniżają skuteczności drożdży, wiesz?A co do przepisu...to po prostu wsyp go tyle aż będziesz mogła te drożdże wypić...tylko nie przesadzaj...bo w jednym kubku zaaplikujesz sobie więcej chemii (cappuccino) niż witamin (drożdże) ![]() EDIT: Swoją drogą jutro miałam myć łeb wyszło, że myję dzisiaj No i siedzę z fusami z kawy na skalpie właśnie A płukanka stygnie ![]() Dziś zmieszałam z odżywką te fusy i lepiej się nakłada No i zrobiłam tak jak mówiłam- zaparzyłam po prostu kawę w ekspresie a nie tak, jak ostatnio- że zalałam w kubku a potem przecedzałam przez filtr ![]() I jest czarna, że aż dna garnka nie widać ![]() I pełen litr
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() Edytowane przez Indios Bravos Czas edycji: 2011-12-12 o 17:57 |
|
|
|
|
#3441 |
|
Wtajemniczenie
|
no i chyba zle zrobilam PROSZAC o przeniesienie dyskusji do tematu, ktory jest na nia przenaczony. baaaa, ja sie znowu myle przeciez to nie byla dyskusja
hah szkoda, ze nie mamy tematu o kokosie, zoltku itp bo widze, ze znowu ktos sie czepiakiedys uzywalam zoltka w polaczeniu z nafta, ale bardzo ciezko to wszystko sie pozniej zmywa, te zoltko jakby 'zastyga' na wlosach, ciezko mi bylo wymyc z moich klakow a kokosa (oleju) uzywalam przez bardzo dlugi czas, teraz uzywam tylko do koncowek takze jest swietny jednak probuje dalej i szukam 'zlotego srodka' dla swoich wlosow w przypadku kokosa nie moge mowic o szybszym poroscie, ale nafta+zoltko tak
|
#3442 |
|
Zakorzenienie
|
a ja kupię sobie kawkę i płukanki zacznę robić
|
|
|
|
#3443 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie będę więc powtarzała ![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Żeby nie było zaśmiecania wątku Kupiłam Saponics ! Jantara nigdzie nie było Tak więc rozpoczynam kurację w/w Ciekawa jestem czy będę zadowolona bo jak na razie to Jantar jest moim faworytem ![]() A Wam co bardziej pasowało ![]() W ogóle to serce mi się krajało, że się z Wami nie podzielę nowiną o Saponics ( saponicsie ? ) bo mój komputer odmówił mi posłuszeństwa. A tego bym nie zniosła ! ![]() ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cytat:
Istnieje szereg innych rzeczy , dzięki którym ten przyrost będzie albo- nie a ja nie wyobrażam sobie zakładania i pisania w kilku innych wątkach na tematy, które łączą się ze sobą ![]() Tak więc te posty, które Cię nie interesują- omijaj
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3444 |
|
Wtajemniczenie
|
czym jest ten saponics? wlasnie konczy mi sie jantar, nowego nie bede zamiawiac, radical to dla mnie niewypal, myslalam o wodzie brzozowej a moze ten specyfik bedzie lepszy?
|
#3445 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Indios chyba zgodzisz się ze mną, że osoby, którym nie pasuje to o czym tutaj rozmawiamy niech po prostu nie korzystają z wątku ![]() A czy ja dobrze wyczytałam kilka postów wcześniej, że Twoich włosów nie łapie henna ? To jak na włosy, które nie są malowane ( bo nie są ? ) masz przepiękny kolor !!! ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
![]() Oto i On tadaaaaam : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...st-wlosow.html
|
||
|
|
|
#3446 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Przepraszam, ale ![]() Henna jest sposobem na szybszy porost włosów tak jak dziewczyny napisały wcześniej wizyta u fryzjera 2 dni przed pełnią podobno też - to również odbiega od tematu? Nie sądzę...spokojnie |
|
|
|
|
#3447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#3448 |
|
Zadomowienie
|
Powiem Wam, że w końcu czuję się ,,jak człowiek"
i stwierdzam, że Jantar ma fajniejszy zapach niż Saponics ale przecież nie o zapach tu chodzi olej z efavitu też jest na miejscu ![]() wiecie co sobie pomyślałam ? Czy taki masażer do skóry głowy nie pomógł by po wcierce ? widziałam dziś w aptece razem z tabletkami skrzypovity ![]() http://www.aptekafarmaco.pl/product_...81ae553379d08a |
|
|
|
#3449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3450 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam nie pisać, ale...
Ja ostatnio nakładałam kawę na skalp i jak zmywałam to tak cudownie miękkie włosy miałam A wy jak nakładacie to czujecie jakieś mrowienie czy coś?
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:28.

podziękowałam jej szybko
mam rude przeblyski na swoich)

może kiedyś się skuszę ale jak na razie wolę tubkę 
) no i w sobotę też będę nakładać żółtko, ale z kokosem itd. 

Tak więc rozpoczynam kurację w/w