Saponics Kompleks odżywczy stymulujący wzrost włosów

• 20 listopada 2015 o 7:55
    Tego się nie spodziewałam
    bardzo lubię kosmetyki Farmony. Odżywka Jantar sprawdza się na moich włosach wspaniale. Aby zrobić sobie od niej przerwę postanowiłam wypróbować inną tez z Farmony z zaciekawieniem jakie efekty da właśnie Saponics. Ale to co się działo z moimi włosami przeszło moje oczekiwania :( Wady: - podrażnił skórę głowy - skóra zaczęła mnie swędzieć i piec - raz w nocy aż obudziło mnie samoistne drapanie się - wzmożone wypadanie włosów - w miejscach gdzie bezwiednie drapałam się w nocy, rano wychodziły włosy garściami ( :( ) - wzmożony atak łupieżu ( a już było tak dobrze :( ) Zalety: - zakupiłam tylko z sentymentu i zaufania dla Farmony - ładny zapach Po dwóch tygodniach stosowania i obserwacji jakie spustoszenia wyrządziła wylałam po prostu do zlewu. Nie lubię tak "kończyć" z produktami ale nie poświęcę swoich włosów. Używam tego produktu od: 2 tygodnie Ilość zużytych opakowań: 1/3 opakowania, reszta wylądowała w koszu
  • 27 sierpnia 2015 o 7:29
    Zmniejsza przetłuszczanie i wypadanie
    Zużyłam dwie buteleczki tej wcierki, prawdę mówiąc - stosowałam ją głównie w celu zwiększenia porostu włosów. Na początku nie było żadnego efektu, ale po mniej więcej 3-4 tygodniach regularnego stosowania zauważyłam, że wypada mi nieco mniej włosów. Po jeszcze dłuższym okresie zaobserwowałam wyraźne zmniejszenie przetłuszczenia na skórze głowy. Plus wydaje mi się, że wcierka nieco osłabiła łupież. Niestety włosy nie rosną mi po niej szybciej.. Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 2 całe opakowania
  • 5 maja 2015 o 10:25
    Pogromca przetłuszczania
    Kupiłam, żeby móc trochę wspomóc porost włosów i ograniczyć wypadanie, zachowując dłużej świeżość włosów. Nie zawiódł mnie. Używałam zgodnie z zaleceniami producenta. Niestety, po jakimś czasie skalp zaczyna swędzieć i jest wysuszony. Działanie: Plusy: -bardzo spowalnia przetłuszczanie (myłam co dwa dni, w trakcie jego używania - co 3-4) -wypadanie faktycznie ogranicza -ładny, delikatny zapach -wydajny -dobra cena Minusy: -niestety, trochę podrażnia -beznadziejne opakowanie (trzeba przelać do strzykawki lub innego opakowania, żeby wygodnie aplikować na skalp) -dostępność Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 pełnowymiarowe
  • 14 września 2014 o 13:58
    bardzo dobra
    Jestem bardzo zadowolona z tej wcierki. Do tej pory moim ulubieńcem był Jantar ale Saponics jest równie dobra. Kosmetyk wcieram w cebulki włosów przed spaniem a rano myję włosy. Nie mam problemów z nadmiernym wypadaniem włosów ale bardzo lubię kosmetyki do skóry głowy i stosuję je regularnie. Saponics zalety: -wzmacnia włosy, -stają się one sprężyste i mocne -na głowie pojawia się mnostwo małych, włosków ! wyraźnie sprawia, że włosy są coraz bardziej gęste -w trakcie kuracji wypadało mi mniej niż zazwyczaj włosów -przyjemnie pachnie -nie przyspiesza przetłuszczania skóry głowy -nie podrażnia i nie wysusza skóry głowy -nie ma alkoholu w składzie -łagodzi skórę głowy Saponics wady: -opakowanie (przelałam płyn do butelki po wcierce Joanna Rzepa bo nie mam pomysłu w jaki sposób korzystać z tego opakowania) -po wcierce moje włosy rosły dużo szybciej (dla mnie to minus ponieważ farbuję włosy) Recenzowana wcierka wraz z Jantarem stanowi mój ulubiony duet do dbania o cebulki włosów. Obie wcierki sprawiają, ze na mojej głowie pojawia sie dużo młodych włosów. Jestem bardzo zadowolona z tego kosmetyku i polecam wypróbowanie ! Używam tego produktu od: 2 kuracje Ilość zużytych opakowań: 2 opakowania
  • 22 stycznia 2014 o 17:31
    Pomoc na chwilę
    Używałam wcierki codziennie wieczorem, przez 2 tygodnie, po czym robiłam tydzień przerwy. Naprawdę się przykładałam, bo włosy leciały mi garściami. W pierwszym tygodniu cud, praktycznie przestały wypadać. Ale w następnych dniach wszystko wróciło. Zużyłam całą butelkę, włosy nadal wypadają, więc na dłuższą metę nie pomógł wcale. 1 gwiazdka za niewielki wysyp baby hair które zauważyłam przy czole; wydaje mi się że to jego sprawka. Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 całe